mitä tehdä ?

Apujava

Minulla on tälläinen tilanne:
Olen tällä hetkellä todella ylioainoinen (164cm ja 102kg) ja haluaisin aloittaa laihduttamisen, mutta mies ei oikein halua että ryhdyn siihen tai ainakin siltä vaikuttaa. Haluaisin käydä salilla ja lenkillä mutta mies ei anna koska meillä on kaksi lasta niin en niin vain voi lähteä. Hänellä sopii vain että käyn max kerran viikkoon salilla.. ja lenkille en saa lähteä yksin ja lasten kanssa se on hankalaa kun toinen kävelee niin hitaasti ettei sellaisessa vauhdissa kalorit kulu. Tänään myös sanoin että alan pitämään karkkipäivää mutta sanoi heti etten tule onnistumaan siinä..
miten oikein saan laihdutettua kun mikään ei miehelle kelpaa ?

150

2395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyihyi

      Onko henkivakuutus kunnossa? Kantsii pitää varansa miehesi havittelee selkeästi rahojasi. Kyllähän se selkeästi tietää, että kun lihavuus lisntyy niin kuolleisuus kasvaa.

    • 123d123d123d

      lenkille en saa lähteä yksin.. mitä vittua asutko jonku muslimi miehen kanssa? muutenki vaikuttaa ettei mies välitä sinusta ku on antanu sun mennä tuommoiseen epäterveelliseen tilaan..

      "Tänään myös sanoin että alan pitämään karkkipäivää mutta sanoi heti etten tule onnistumaan siinä.. "

      tuo lause ei oikein käy yhteen sun laihduttamisen kanssa, luuletko että karkinsyönti laihduttaa? ja mies sanoi ettet onnistu pitämään karkkipäivää? mitä helvettiä..

      • pakopöö

        Aloittaja on siis aiemmin syönyt karkkia vähän väliä, milloin sattuu, ja aikoo jatkossa syödä karkkia vain yhtenä päivänä viikossa, eli pitää vain karkkipäivän, eikä jatkuvaa syöpöttelyä.


    • Sillä.sipuli

      Älä syytä miestäsi ylipainosta, itse sinä sen ruuan ja herkut suuhusi laitat. Liikkuminen on terveydelle hyväksi mutta todellinen laihduttaminen tapahtuu vain ruokavalion muutoksella.
      Miehesi ei usko että muutat tapojasi. Mitä sinä hänelle edes ehdotat että pidät karkkipäivän, pelkkää puhetta. Lopeta se karkin syöminen ja lihottavan ruuan mättäminen ja sillä sipuli.

    • Oppeliini1

      Tunkeeko miehesi sinun suuhusi kaikkea mitä sinne on mennyt? Eikö sinulla ole ollut siihen mitään sanomista? Etkö ole voinut pitää suutasi kiinni ja kieltäytyä nielemästä?
      Vai oletko itse täysin vapaehtoisesti lihottanut itsesi? Silloin sinä et voi syyttää miestäsi. Jos itse olet itsesi lihottanut, voit myöskin itsesi laihduttaa ilman miehesi vaikutusta.

      Yksinkertaisetsi vähennä kalorioitasi , roskakaloriat kokonaan pois ( kaikki valkeat vehnäjauhotuotteet ja kaikki missä on sokeria, fruktoosia, siirappia jne)
      Tuo jo yksistää saa painosi alenemaan, halusit tai et.

      Osallistu lastesi leikkeihin, hyppää narua heidän kanssaan, keksi leikkejä joissa voitte voimistella yhdessâ. Netissä on tonneittain ohjeita.
      Valitus ja purnaus ei auta vaan sinun on toimittava jatkuvasti asian eteen, 7/4/12, siis aivan joka päivä.
      Tuohon ei salia tarvitse.

    • kalokilori

      Miehesi ei halua lapsenvahdiksi. Lykkääppä lapset rattaisiin sylikkäin ja menkää reippaalle lenkille. Pulkkamäki, pulkassa vetoa. lumitöitä, johan kalori palaa ja ilmaiseksi. Lapset mukaan ulkoilemaan. Pieni annos samaa ruokaa kuin muukin perhe, lisäksi vihanneksia vaikka pakastevihannespussi. Karkkipäivän osaat pitää ilman miehesi lupaa.

      • 3222222222222222

        Jos mies on lapsien isä niin eihän se mitään lapsenvahtina olemista ole, vaan ISÄNÄ olemista.


    • paskasuhdeteillä

      Paljon vastauksia, itekin pilkkeellä vastasin, mutta ydin puuttui mielestäni kaikista vastauksista: ts. jätä miehesi! Tekstisi osoittaa, että miehesi ei osaa tukea ja tsempata sinua, päinvastoin. Hän syö itseluottamustasi kommenteilla et pysty, et kykene. Eikö parisuhteessa kuulu toivoa toiselle hyvää?

    • Ettäniin

      Aloittaja: ei mieheni ei tunge suuhunu ruokaa ja ei en syytä miestäni lihomisestani. Tiedän että olen itse itseni tähän lihavuuteen saannut mutta kun nyt ajattelin että pakko alkaa tekemään asialle jotain kun joka päivä tulee syötyä karkki yms muuta makeaa niin ajattelin että pitäisin kerran viikossa karkkipäivän.
      Salilla olen käynyt ennenkin ja tykkäsin siitä mutta kun mies ei suostu jäämään lapsen likaksi joten en voi siellä useammin käydä kuin kerran viikossa jos silloinkaan.
      Ja ei mieheni ei ole muslimi hän vaan ei halua koskaan päästää minua mihinkään yksin sanoo vain että mihin sä yksinoloa tarvitset?
      Toinen lapsista ei enään rattaissa viihdy joten sellainen lenkkeily ei enään käy sen takia haluasin käydä lenkillä yksin mutta en voi.

      • Hui.hui

        Mies ei ilmeisesti sitten koskaan tee lasten kanssa mitään, ei leikitä, lue, ruoki, pese, nukuta, käy pullkamäessä tai uimassa - eihän muuten sinun tarvitsisi aina olla paikalla jos lapset ovat isän kanssa kotosalla. Miehesi ei ole kypsä vanhemmaksi jos hänelle omista lapsista huolehtiminen on vain ”lapsenlikkana” oloa.

        Mitä painoosi tulee, tee ruokaremontti. Miehesi kanssa olevat ongelmat ovat toinen ja isompi juttu. Kyllä aikuisilla on ihan omaakin elämää vaikka on lapsia, on harrastuksia, ystäviä ja töissä käydään, usein eri vuoroissakin ja lapsista huolehditaan yhdessä.

        Miehelläsi on päässä jotain vikaa koska katsoo oikeudekseen kieltää harrastukset sinulta. Ja on sinullakin kaiketi nyt joku palikka poikittain kun tuollaista pidät ihan normaalina ja olet lapset tuollaisen miehen kanssa lapsia tehnyt.


      • samakysymys

        Mihin miehesikään yksinoloa tarvitsee? Lapsi viihtyy hetken rattaissa kun sanot että nyt on oltava hetki siinä, vaikka meno paluumatkat leikkipuistoon. Eihän siinä tunteja tarvitse istua, pari vartin pyrähdystä että saat hien pintaan.


      • Aloittajav
        samakysymys kirjoitti:

        Mihin miehesikään yksinoloa tarvitsee? Lapsi viihtyy hetken rattaissa kun sanot että nyt on oltava hetki siinä, vaikka meno paluumatkat leikkipuistoon. Eihän siinä tunteja tarvitse istua, pari vartin pyrähdystä että saat hien pintaan.

        Kyllä minä ainakin kaipaisin yksin oloa kun viimeeksi yksinäni olen saanut olla kolme vuotta sitten.
        Kyllä se mies lasten kanssa on mutta ei millään halua jäädä niitten kanssa yksinään.
        No minulla ei muuta elämää ole kuin lapset.. ystäviä ei ole eikä harrastuksia. Minä olen vain äiti. Ja en käy töissä. Miehenikin tekee vain neljää päivää viikossa ja sekin vain 4 tuntia päivässä.
        Ja en tiennyt minkälainen isä miehestä tulisi..


      • samakysymys
        Aloittajav kirjoitti:

        Kyllä minä ainakin kaipaisin yksin oloa kun viimeeksi yksinäni olen saanut olla kolme vuotta sitten.
        Kyllä se mies lasten kanssa on mutta ei millään halua jäädä niitten kanssa yksinään.
        No minulla ei muuta elämää ole kuin lapset.. ystäviä ei ole eikä harrastuksia. Minä olen vain äiti. Ja en käy töissä. Miehenikin tekee vain neljää päivää viikossa ja sekin vain 4 tuntia päivässä.
        Ja en tiennyt minkälainen isä miehestä tulisi..

        Ymmärsitkö piikin kysymyksessä? Miehesi ottaa ja saa omaa aikaa, muttei tajua että sinäkin haluat joskus olla yksin. Tiedän tilanteen, ero tuli.
        Vie lapset osa-aikahoitoon ja käytä aika itsellesi tai mene töihin.


    • keinojaon

      Puheet on puheita. Luulen että miehesi on kuunnellut näitä sinun laihdutusjuttujasi niin monta kertaa, että hän tietää, että ostat vuoden salikortin = maksaa sikana, mutta innostuksesi kestää vain yhden kuukauden ja sitten olet taas muutaman kymmenen kiloa painavampi ja tonnin köyhempi. Miehesi on sitä mieltä, että älä laihduta, kelpaat hänelle yhä sellaisena kuin nyt olet. Jos lähdet laihduttamaan tulet lihomaan entistäkin lihavammaksi ja sitten alkaisi jo miestäsikin ketuttamaan. Puhumattakaan siitä rahan menosta.

      Mutta jos oikeasti haluat laihduttaa...
      Jos mies ei halua olla omien lastensa kanssa, niin se on toinen keskustelun aihe. Palkkaat lastenhoitajan siksi aikaa kun käyt salilla. Ja ostat salille vain kertakortteja! Tai voithan sinä sopia ystäväsi kanssa, että hän katsoo lapsiasi määrättyinä päivinä viikosta tunnin kaksi ja sinä vastaavasti katsot hänen lapsiaan jonain toisena päivänä saman verran, tai teet ystävällesi jotain muuta korvaukseksi.

      Tai laita lapset päiväkotiin, mene töihin, syöt työpaikalla kunnolla ja terveellisesti, pysyt lujana kotonakin, etkä mussuta herkkuja koko aikaa.

      Mitä tuohon karkkipäivään tulee, niin suosittelen jättämään karkit ja turhat sokerit pois kokonaan. Ihmisen elimistö ei karkkeja tarvitse, älä opeta lapsillesi mitään karkki, sipsi, rasvapizza, herkkupäivä-juttuja. Terveellinen ruoka riittää, sokeria saa riittävästi päivittäin syötävistä hedelmistä ja jos hyvää haluatte teette marjoista ja hedelmistä jälkkäriä ja välipaloja.

      • åpoqlp

        Jos mies ei halua hoitaa lapsia, niin pitäisi palkata lastenhoitaja? Ei, vaan pitäisi ilmoittaa miehelle, että lapset ovat myös hänen vastuulla, eikä hänellä ole MITÄÄN oikeutta kieltäytyä lasten hoidosta. Toki ajankohtia voi neuvotella, mutta jos lenkkiaikaa ei päivittäin järjesty tuntia per päivä inhimilliseen aikaan, niin mies ei kyllä ihan täysillä käy.


      • Aloittajav

        Ei en ajatellut ostaa mitään vuoden salikorttia. Kertamaksulla mennään.
        Töihinhän mennäänkin ihan noin vain...
        Joo mihinkää lapsenhoitajiin ei varaa ole.
        Ystäviä ei ole joten sellainenkaan ei käy. Ärsyttää kun kaikki olettavat että kaikilla on ystäviä..

        Karkkipäivää ajattelin sen takia että en lopettaisi herkkuja seinään. Koska olen niitä tottunut syömään aina illalla lasten nukkumaan menon jälkeen


      • Nimimerkkixxw

        Käännä tuo miehen surkea asenne voimaksi - eli näytä hänelle, että sinähän painoa pudotat. Kuntosali ei ole se akuutein juttu vaan ruokavalio. Karkkipäivä juu, mutta ylipäätänsä annoskokojen tarkastelu ja kaikkineen mitä syö. Jo ruokavalion muuttamisella saat paljon aikaan. Voitko esimerkiksi kotona jumpata. Hyötyliikunta? Ja se hidas kävelykin on parempi kuin ei mitään. Älä anna sen miehen masentaa, sillä kyllä sä löydät keinot.


      • kymysys
        Aloittajav kirjoitti:

        Ei en ajatellut ostaa mitään vuoden salikorttia. Kertamaksulla mennään.
        Töihinhän mennäänkin ihan noin vain...
        Joo mihinkää lapsenhoitajiin ei varaa ole.
        Ystäviä ei ole joten sellainenkaan ei käy. Ärsyttää kun kaikki olettavat että kaikilla on ystäviä..

        Karkkipäivää ajattelin sen takia että en lopettaisi herkkuja seinään. Koska olen niitä tottunut syömään aina illalla lasten nukkumaan menon jälkeen

        Jokaisella lapsella on oikeus osa-aikapäivähoitopaikkaan. Myös työttömien lapsilla. Päivähoitomaksu määräytyy tulojen mukaan, työttömillä usein 0 euroa.


      • Aloittajav

        Joo tiedän kyllä tuon mutta vastauksena ollaan saatu että oääsevät aikaisintaan syksyllä hoitoon koska ei ole pakottavaa tarvetta.


      • Aloittajav
        Nimimerkkixxw kirjoitti:

        Käännä tuo miehen surkea asenne voimaksi - eli näytä hänelle, että sinähän painoa pudotat. Kuntosali ei ole se akuutein juttu vaan ruokavalio. Karkkipäivä juu, mutta ylipäätänsä annoskokojen tarkastelu ja kaikkineen mitä syö. Jo ruokavalion muuttamisella saat paljon aikaan. Voitko esimerkiksi kotona jumpata. Hyötyliikunta? Ja se hidas kävelykin on parempi kuin ei mitään. Älä anna sen miehen masentaa, sillä kyllä sä löydät keinot.

        Kotona vaikea jumpata kun ei ole sitä omaa aikaa kun lasten nukkuessa ja silloin menen itsekin nukkumaan :D nih sunnuntaina muuttopäivä että silloin saan ainakin sitä hyötyliikuntaa !


      • owijie

        Lasten kanssa voi hyvin jumpata vaikka monta tuntia päivässä! Lapset useimmiten nauttivat siitä, kun he pääsevät olemaan vaikka painoina, ja rakentamaan ratoja, tai jumppaamaan äitin kanssa. Riippuen minkä ikäisiä ovat. Vauvoja ja taaperoita on ihan paras käyttää painona! Kyykkyjä vaan menemään lapsi sylissä, tai vatsalihaksi vauva vatsan päällä jne. Netistä löytyy vinkkejä. Isompien leikki-ikäisten kanssa lapset jumppaa mielellään! Hekin tekevät niitä samoja juttuja! Lainatkaa kirjastosta jumppavideo, ja tee se lasten kanssa JOKA PÄIVÄ. Siitä tulee tapa lasten kanssa. Helppoa. Kun vain päättää niin! Lopeta jatkuva tekosyiden keksiminen.


      • on_elämäni_parasta_aikaa
        Aloittajav kirjoitti:

        Ei en ajatellut ostaa mitään vuoden salikorttia. Kertamaksulla mennään.
        Töihinhän mennäänkin ihan noin vain...
        Joo mihinkää lapsenhoitajiin ei varaa ole.
        Ystäviä ei ole joten sellainenkaan ei käy. Ärsyttää kun kaikki olettavat että kaikilla on ystäviä..

        Karkkipäivää ajattelin sen takia että en lopettaisi herkkuja seinään. Koska olen niitä tottunut syömään aina illalla lasten nukkumaan menon jälkeen

        Mulla tuli raskauskiloja reilusti molemmilla. Oon ollut nuorempana myös reilusti ylipainoinen ja raskauskiloja tuli reilusti.

        Jos meinaat, että on kivampi mussuttaa illalla karkkia kuin syödä päivällä normiruokaa ja pitääsuu kiinni iltaisin, mutta kun sun pitää vähentää energian saantia, niin karkkien energiamäärällä voisit syödä oikeaa ruokaa, koska ruuasta saa vitamiineja ja hivenaineita joita sä tartteet enemmän. Karkeissa ei ole mitään muuta kuin turhia kaloreita, ja sen lisäksi sulta menee hampaat. Eläkeikäisenä hampaasi ova kaputt ja irti leukaluusta, not kiva juttu.

        Ja tuo ettei kotona ole aikaa jumpata on aivan bull shittiä. Minä en oo ikinä käyny kuntosalilla ja silti mulla on habaa ja timmi kroppa nykyään. Ei roiku allit, eikä vatsanahka. Teen vatsalihasliikkeitä vanhin muksu on painona jaloilla päivittäin. Minulla on steppilauta ja teen sillä peffa/reisitreeniä telkkaria katsoessa illalla tunnin verran. Lisäksi on painot ja treenikuminauha (honkkarista ostetut edulliset) ja niillä oon pärjännyt.
        Jumppaliikkeet olen googlettanut ja katsonut videoita useampaan kertaan että liikkeet menee varmasti oikein. Menen himassa pyykkikorin tai muksun kanssa askelkyykkyjä välillä jopa satamäärin ja olen tehnyt askelkyykkyjä myös ihan julkisesti kadulla kauppakassien kanssa. Olen myös syyllistynyt sellaiseen, että hyppelen varsahyppyjä kaiken kansan nähden, eikä ole hävettänyt yhtään, ollaan isomman lapsen kanssa tehty siitä leikki hän hyppii vaikka 5 hyppyä, minä toiset viis ja sitten tehdään vuoron vaihto jne. Kaikki meitä kattelevat ihmiset ovat hymyilleet :), ei tähän mennessä kukaan ole tilannut ambulanssia.

        Minä olen sitä mieltä, että muksujen pitää käydä joka päivä ulkona raittiissa ilmassa ja minun kanssa. Käveleminen oli vähän tylsää sen vuoksi ostettiin muksulle edullinen potkupyörällä silloin kun hän oli 2 vuotias. Tyttö painoi potkupyörällä menemään niin, että minä sain hiki hatussa juosta vaunuissa olevan vauvan kanssa perässä. Vähän yli 3 vuotiaansa hän siirtyi suoraan ilman apupyöriä tavallisella polkupyörällä polkemaan ja pururadalla vedetään 5 kilsan lenkkejä päivittäin, menee about tunti. Nyt pienempi vetää potkupyörällä ja isompi fillarilla. Tässä vaiheessa pienempi ei jaksa kaiken aikaa mennä, mutta nou hätä, minulla on juoksurattaat, joten hän levähtää välillä niissä. Purtsilla käytän siellä olevia telineitä myös.

        Talvisin käydään pulkkamäessä kersojen kanssa joka päivä ja siinä jos missä saa liikuntaa kun vetää kaksi kersaa noin 50-70metrisen mäen päälle, tyrkkää kersat menemään alas ja juoksee niiden perässä alas ja sama homma uudelleen. Tän kun toistaa noin 40 kertaa per päivä, niin kyllä siinä kaloreita palaa, tai ainaski paita on märkänä.

        Me syödään normikotiruokaa, mut meillä on säännölliset ruoka-ajat. Aamu alkaa about klo 7. aamupalana puuroo ja pari voikkarii, päällä salattii, kurkkuu ja tomaattii. Sitten ulos, lounaalla nopeesti tulevaa keittoruokaa , päikkärit muksuilla, minä siivoon, pesen pyykkii, teen seuraavaa safkaa osittain valmiiksi. Muksut pois päikkäreiltä, välipalaa yleensä pari voikkarii ja hedelmiä, sitten taas pihalle kersojen kanssa. Päivällistä syödään joskus klo 17 tienoilla. Tavallista kotisafkaa, kastikkeita, keittoja, laatikoita ja salaattii. Syön perunaa, pastaa, makaroneja mutta vähemmän. Klo 18 jälkeen mä en syö enää yleensä mitään, korkeintaan hedelmän tai marjoja jos on nälkä.
        Tällä konstilla multa on lähtenyt 46 kiloa pois vuodessa. Mulla tämä aika kun oon ollut lasten kanssa himassa on ollut mun elämäni parasta aikaa. Voi leikkii, voi tehdä terveellistä safkaa, ei oo kiire minnekään, pystyy tekemään kotiduunit, mulla on ystäviä voi käydä heidän kanssaan lenkillä yms.

        Mulle tuli mieleen haluutko sä oikeesti laihduttaa, vaan vain valittaa ja kiukutella sun miehelle ja kärttysenä vetää karkkia kun et oikeesti viitsi tehdä ittes eteen mitään. Valintahan on sun.


      • Nimimerkkixxw
        Aloittajav kirjoitti:

        Kotona vaikea jumpata kun ei ole sitä omaa aikaa kun lasten nukkuessa ja silloin menen itsekin nukkumaan :D nih sunnuntaina muuttopäivä että silloin saan ainakin sitä hyötyliikuntaa !

        Mä pelkään, että miestä enemmän rajoittaa nyt sun oma asenne tilannetta. Eli että kasvattaa laihduttamisesta esteitä täynnä olevan ongelmavyyhdin ja into lopulta menee. Sulla on kuitenkin tosi hyvä lähtökohta se, että ylipainoa on jonkin verran ja elämäntapamuutoksilla ja etenkin syömispuolella voi helposti saada isoja muutoksia.

        Et pääse salille --> ei ongelma, koska jokatapauksessa enemmän vaikuttaa yleinen aktiivisuus (istutko vai seisotko, kävelehdiitkö, teetkö jotain lasten kanssa, jossa vähääkään lihasryhmät liikahtaisi) ja RUOKAVALIO (määrä ja suurinpiirtein maalaisjärjellä koostumus)

        Et voi kotona jumpata --> sama kuin yllä

        Mies sanoo ettet tule onnistumaan --> siinäpä sinulle ensimmäinen, jolle näytät että sinähän pystyt laihtumaan ja pitkäjänteisesti

        PS. Minähän tässä istuessa koneella teen samanaikaisesti pakaratreeniä.

        LisäPS. Miehesi on pönttö. Mutta ne miehenkilot saat kyllä aikanaan tuosta karsitettua pois ja se painon pudottaminen hyvä - sinun terveytesi, itsetuntosi ja lastesi kannalta. Pahin este oma ajattelu


    • oijspowsow

      Miksi ihmeessä sinun pitäisi kysyä mieheltä lupaa, koska saat lähteä lenkille tai salille yksin?

      Jos sinä olet kotona huolehtimassa lapsista 50% ajasta, niin miehen on syytä olla ihan hiljaa. Lapset ovat tasan tarkkaan yhtä paljon hänen kuin sinunkin vastuulla!

      Älä siis kysele, vaan laita iloisesti lenkkikamat päälle joka ikinen päivä, ja huikkaa että nyt sinä menet lenkille, ja palaat tunnin päästä. YKSINKERTAISTA. Muista, JOKA IKINEN PÄIVÄ. Jos miestä harmittaa kun lenkkeilet vaikkapa juuri klo 18, niin voit toki välillä lenkkeillä aamulla klo 7. Mutta älä anna miehen pompottaa sinua.

      Ja PITÄ KARKKIPÄIVÄ. Vaikka mies ei sinua tukisi, niin pidä siitä kiinni. Mielellään jopa niin, että luovu kuukaudeksi karkkipäivästä kokonaan, niin pääset ensin eroon sokerikoukusta. Hae tukea ja kannustusta muualta, jos et sitä saa mieheltäsi.

      SINÄ PYSTYT. Älä kuvittele että miehesi epäluuloisuus olisi hyvä syy nyt luovuttaa. Älä keksi tekosyitä, vaan anna palaa! Et sinä miehen suostumusta tai tukea tarvitse. Pidä huolta itsestäsi! Tsemppiä.

      • Aloittajav

        Minä en kysy mieheltäni lupaa. En voi vaan lähteä kun hän sanoo ettei katso lapsia. Yksinkö ne lapset sitten pitäisi jättää. Ja kyllä aion aloittaa karkkipäivän vaikka mieheni sanoisi mitä.


      • KaikkiKeinotKehiin

        Kerro että otat yhteyttä sosiaaliviranomaisiin, jos vaikka sitä kautta löytyisi lapsille hoitaja, kun mies ei pysty.
        Jos siitä ymmärtäisi/säikähtäisi.
        Kuten sanottua, myös sinulle kuuluu omaa aikaa, ja se on otettava vaikka väkisin, että jaksat.

        Itsellä oli lapseni isä aika samanlainen, pohjimmiltaan oli epävarma, siksi koitti rajoittaa ja lannistaa.
        Myös tuota puolta asioista olisi syytä miettiä, tulevaisuuden kannalta.

        Etukäteen ei voi ihmisistä tietää, monet lupaavat kymmenen hyvää ja kahdeksan kaunista, eikä tavallinen nuori ihminen ole karaistunut psykologian ammattilainen, jotta osaisi tulevaisuuden nähdä.
        Mutta älä anna sen lannistaa, eväitä on monenlaisia, sovellat vaan eteenpäin niistä mitä nyt tällä hetkellä on. Sekin voi muuttua.

        Tsemppiä! 😊


      • edellinen
        Aloittajav kirjoitti:

        Minä en kysy mieheltäni lupaa. En voi vaan lähteä kun hän sanoo ettei katso lapsia. Yksinkö ne lapset sitten pitäisi jättää. Ja kyllä aion aloittaa karkkipäivän vaikka mieheni sanoisi mitä.

        Jos sinä lähdet, niin pelkäätkö oikeasti, että mies jättäisi katsomatta lasten perään, ja antaisi lapsille tapahtua jotain pahaa? Ihan oikeastiko pelkäät että niin kävisi?

        Jos tämä todella on totta, niin mieshän on henkisesti täysin sairas. Eroa ehdottomasti välittömästi! Ja ota omatoimisesti jo yhteyttä lastensuojeluun, ja kerro että isä ei katso lasten perään, kun on heidän kanssaan.

        Vai olisko kuitenkin niin, että mies vaan sanoo niin sinua määräillääkseen? Mutta todellisuudessa kun sinä lähdet ovesta ulos, niin hän kyllä katsoisi, että lapsilla on kaikki ok... ;) Sinulle saattaisi kiukutella, mutta kun siitä urputuksesta huolimatta joka päivä lähtisit, niin jospa se tottuisi. ;)


    • lenkillevaan

      Ihan ensiksi, miksi olet päästänyt itsesi ylipainoiseksi. olet kuten avopuolisoni, yhtä pitkä mutta painoa vähän enemmän, kumppani ei halua kuntoilla aina löytyy tekosyy jos jotakin vaivaa tai ei ehdi, koneella kyllä aikaa istua ja katsella telkua ja painoa kertyy. Ylipaino on myös syy useaan suhderikkoon kuten meilläkin. Minä olen lihaksikas avopuoliso ylipainoinen...yhteinen mieleenkiinto nollassa intiimielämän kohdalla kuin vähän muutenkin ja näin jatkuu kun toinen ei välitä tai halua panostaa omaan hyvinvointiin. Rehevä nainen ei ole pahasta mutta ylipaino on jo eri asia. Kuten kuultua ja luettua moni nelikympinen on saanut sairaskohtausia jotka jopa johtaneet kuolemaan, syynä monilla ylipaino ja sen mukana saama sairaus. Samoin naiskumppani ei noudata mitään "karkkipäiviä" vaan herkut kelpaa viikollakin, ei kai se ihme että sitä painoa tulee lisää. Mulla on olo että vaikka olen naiskumppania vanhempi niin nainen tääsä vaarassa on sairastua pahemminkin jopa kuolla, ajatus sinänsä kylmää. Eikä toista voi pakottaa tai komentaa kuntoilemaan, se halu laihtua lähtee omasta päästä.

    • toimintaatoimintaa

      Ap, lueppa uudelleen, oikein ajatuksella että ymmärrät, oppeliinin viesti tuolla ylempänä.
      Sinä et todellakaan tarvitse saleja kuntoutuaksesi!
      Vain jätä saasta ruoat pois ruokavaliostanne. Se tulee niin paljon halvemmaksikin, säästät niin paljon että voit osallistua (halutessasi) kyläsi/kaupunkisi/lähiösi äiti-lapsi jumppaan.

      äiti-lapsi jumppaan sinä ET tarvitse edes muita, hae internetistä (osaat ilmeisesti käyttää kun tännekin kirjoittelet) muutama niistä tuhansista ohjeista ja ala leikkimään.
      Ainoa mitä kehosi ja mielesi parantamiseen tarvitset on TEKOJA! Olet jo huomannut ettei pelkät puheet eikä valitus paranna tilannetta. Tarvitaan tekoja.

      Miksi siis et nauttisi hauskoista jumppatuokioista lastesi kanssa. Vain siirra se sohvapöytä sivuun ja aloittamaan!

      • Alottajav

        Joo kotona voisinkin jumpata mutta en kyllä mihinkää suureen ryhmään lähtisi jumppailemaan.
        Olen yrittänyt etsiä jumppa liikkeitä mitä voisi tehdä kotona mutta lapset ei innostunu.. tai jos innostui sitä kesti yhden liikkeen verran. Ei sellaisella paljon kalorit kulu.
        Ja miks en sais mennä salille kun siitä tykkään ja se on tuntunut omalta jutulta ?
        Ja ilman tukea laihdutus on vaikeeta..
        Enkä tiedä minkälainen olisi minulle se täydellinen ja edullinen ruokavalio ! Ei se riitä että syö pelkkää porkkanaa ja jättää sokerit yms pois.


      • alottajallev
        Alottajav kirjoitti:

        Joo kotona voisinkin jumpata mutta en kyllä mihinkää suureen ryhmään lähtisi jumppailemaan.
        Olen yrittänyt etsiä jumppa liikkeitä mitä voisi tehdä kotona mutta lapset ei innostunu.. tai jos innostui sitä kesti yhden liikkeen verran. Ei sellaisella paljon kalorit kulu.
        Ja miks en sais mennä salille kun siitä tykkään ja se on tuntunut omalta jutulta ?
        Ja ilman tukea laihdutus on vaikeeta..
        Enkä tiedä minkälainen olisi minulle se täydellinen ja edullinen ruokavalio ! Ei se riitä että syö pelkkää porkkanaa ja jättää sokerit yms pois.

        Syöt samaa kuin perheellesi laitat, mutta pienennät annoskokoasi. Lisäksi vihanneksia, välipalaksi omena, aamupalaksi puuro. Vettä litra - 1,5 päivässä, pienissä erissä. Kaikki karkit, sipsit ja jäätelöt pois. Vaatii itsekuria, mutta palkitsee hyvinkin pian. Pelkkä sali 2 x viikko ei laihduta jos ruokavalio ei muutu. Arkiliikunta tekee ison osan.
        Ai mikset saisi mennä salille? Kysy mieheltäsi.


      • Aloittajav
        alottajallev kirjoitti:

        Syöt samaa kuin perheellesi laitat, mutta pienennät annoskokoasi. Lisäksi vihanneksia, välipalaksi omena, aamupalaksi puuro. Vettä litra - 1,5 päivässä, pienissä erissä. Kaikki karkit, sipsit ja jäätelöt pois. Vaatii itsekuria, mutta palkitsee hyvinkin pian. Pelkkä sali 2 x viikko ei laihduta jos ruokavalio ei muutu. Arkiliikunta tekee ison osan.
        Ai mikset saisi mennä salille? Kysy mieheltäsi.

        Kyllä siihen liikuntaakin tarvitsee että laihtuu ja kiinteytyy ei auta pelkkä pupun ruoka


      • Totuutta.silmiin

        Sinä olet aloittaja selittelyn mestari. Milloin syynä ylipainoon se että lapset eivät jumppaa kanssasi, et löydä hyviä jumppaohjeita tai et pääse salille, milloin se että ei ole tukea tarpeeksi muilta tai mies ei usko sun karkkipäiviin, milloin se ettet tiedä mikä on ”täydelllinen ruokavalio” kun et vaan tiedä mitä muuta voisi syödä kuin pelkkää porkkanaa, ja näin poispäin.

        Mene tuonne laihdutuspalstalle nurisemaan. Yli 100 kg painavana sun ei tarvitse kovin kummoisia muutoksia ruokavalioosi tehdä jotta saat 10 kg pudotettua puolessa vuodessa. Jos et todella tiedä mikä on normaali terve ruokavalio etkä ymmärtänyt aloittajallev vastauksesta mitään, hakeudu tk:n kautta ravitsemusterapeutille. Saat ainakin selville mikä ero on pupun ruuan ja sun nykyisen ruokavalion välillä.

        Itse olen laihduttanut 30 kg ilman liikunnan lisäämistä ja mulla on 4 lasta. Paino on myös pysynyt poissa.


      • Aloittajav

        Joojoo selittylyähän tämä vaan on. Kai tiedät että ylipainoisuus on samalla tavalla syömishäiriö kuin anoreksiakin.
        Se on vaikeaa syödä terveellisesti kun mies ei syö melkein mitään normaalia kotiruokaa ja minua ärsyttää sitten tehdä kahta ruokaa joka päivä. Sen takia olen tottunut sitten syömään usein niitä ranskalaisia ja nakkeja yms.


      • rgfiuhjeiu8

        Käske ukkos tekemään omat safkat, selityksistäs huomaa ettet sinä tosissas ole laihtumisen suhteen kun hakemalla haet keinoja millä lykätä painonpudotusta.


      • karua
        Aloittajav kirjoitti:

        Joojoo selittylyähän tämä vaan on. Kai tiedät että ylipainoisuus on samalla tavalla syömishäiriö kuin anoreksiakin.
        Se on vaikeaa syödä terveellisesti kun mies ei syö melkein mitään normaalia kotiruokaa ja minua ärsyttää sitten tehdä kahta ruokaa joka päivä. Sen takia olen tottunut sitten syömään usein niitä ranskalaisia ja nakkeja yms.

        Mies ei halua tehdä sitä, eikä halua syödä tätä. Onko miehesi yksi lapsistasi? Sinä olet yksin vastuussa ylipainostasi, ellei joku väkisin tunge mättöä sun suuhun. Siihen ei selittelyt eikä syyttelyt auta. Miehesi osaa paistaa ranskalaisensa, keitä sinä oma ruoka sulle ja lapsille. rgfiuhjeiu8 oikeassa, ota itseesi niskasta kiinni ja lopeta tekosyyt.
        Onko sun lihavuus miehen syy, koska ei anna sinun mennä salille? Maailmassa ei olisi yhtään lihavaa, jos sali olisi ratkaisu. Salilla käyvät ihmiset tekevät paljon, paljon muutakin pysyäkseen timmissä kunnossa.
        Nykyisellä ruokavaliolla saisit asua jalkaprässissä tai punnerruspenkissä laihtuaksesi, jos et muuta ruokavaliota tai liiku muutenkin.
        Tsemppiä.


      • Totuutta.silmiin

        Ylipainoisuus on hyvin harvoin syömishäiriö, eikä ole verrattavissa anoreksiaan. Ylipaino johtuu usein miten vain mukavuudenhalusta ja epäterveellisistä elämäntavoista.

        Näin sinunkin kohdallasi, syöt mielelläsi makeisia ja lämmität valmisruokaa (ranskalaisia ja nakkeja), etkä jaksa/osaa valmistaa itsellesi ja lapsellesi terveellistä ja monipuolista kotiruokaa ja välipaloja. Miehesi voi sitäpaitsi lämmittää itse valmisruokansa ja te syötte sitten ihan tavallista ruokaa.

        Jatkat siis selittelyä, nyt oli vuorossa se että mies syö vääränlaista ruokaa.


      • qpokow
        Alottajav kirjoitti:

        Joo kotona voisinkin jumpata mutta en kyllä mihinkää suureen ryhmään lähtisi jumppailemaan.
        Olen yrittänyt etsiä jumppa liikkeitä mitä voisi tehdä kotona mutta lapset ei innostunu.. tai jos innostui sitä kesti yhden liikkeen verran. Ei sellaisella paljon kalorit kulu.
        Ja miks en sais mennä salille kun siitä tykkään ja se on tuntunut omalta jutulta ?
        Ja ilman tukea laihdutus on vaikeeta..
        Enkä tiedä minkälainen olisi minulle se täydellinen ja edullinen ruokavalio ! Ei se riitä että syö pelkkää porkkanaa ja jättää sokerit yms pois.

        Neuvo: Ala laskemaan kaloreita. Se on helppo ja selkein tapa laihtua.

        Esimerkiksi laske itsellesi 4 erilaista päivän atriamallia, joissa kussakin on yhteensä 1500 kaloria päivässä. Eli suunnittele valmiiksi muutama erilainen päivän ruokakokonaisuus. Näitä sitten teet, niin johan tippuu paino!

        Esimerkiksi:
        Aamulla jonkun valmistajan shake (n. 200 kaloria)
        Lounaalla Kaurapuuro ja pieni nokare hilloa
        Välipalalla ohuen ohut ruisleipä, jossa vähän kevytlevitettä, kevytjuustoa ja kinkun siivu.
        Päivällisellä salaatti: salaattia, 100g kanaa, tomaatti, kurkku, ananas, keitetty kananmuna, tilkka kastiketta.
        Iltapalalla banaani ja skyr

        Näistä ei ehkä tule edes 1000 kaloria, joten voit vielä illan päälle herkutella toffee-nutrilet (tms) patukalla, niin saat makeanhimosi kuriin.

        Tee tällaisia erilaisia päivämalleja valmiiksi. Kirjaa ne paperille. Sitten sinun ei tarvitse arjessa koko ajan ajatella asiaa. Usko huviksesi, mutta kalorien laskeminen toimii. Ja kun suunnittelet ateriasi itse, niin saat niistä sellaisia, joita oikeasti myös syöt. Joku valmis kuuri helposti johtaa siihen, että joukossa on ruokia joita inhota, jätät syömättä, ja sitten nälkäisenä sorrut roskaan.

        (Hox, esimerkiksi vain 100g karkkia sisältää liki 400 kaloria, eli jos syöt yhden 250g pussin karkkia, niin sinulle ei jäis kaloreita oikeastaan yhtään sen yli... Jätä siis karkit pois.

        Jätä pois myös makkarat, sipsit, limpparit, jugurtit, pasta...

        Kun olet saanut tiputettua vaikkapa 20 kiloa pois, niin voit alkaa pitämään yhtä "en laske kaloreita, mutta en myöskään vedä itseäni ähkyyn" päivää viikossa.


      • iuhiuee
        Aloittajav kirjoitti:

        Joojoo selittylyähän tämä vaan on. Kai tiedät että ylipainoisuus on samalla tavalla syömishäiriö kuin anoreksiakin.
        Se on vaikeaa syödä terveellisesti kun mies ei syö melkein mitään normaalia kotiruokaa ja minua ärsyttää sitten tehdä kahta ruokaa joka päivä. Sen takia olen tottunut sitten syömään usein niitä ranskalaisia ja nakkeja yms.

        Ukko saa tehdä ihan omat ruokansa, jos ei sun tekemät kelpaa! Mikä ihmeen ukon palvelija sinä olet???? Herätys!

        Ei täälläkään kukaan jaksa sua loputtomiin neuvoa, kun tulee selitystä selityksen perään. Toivon sulle aidosti kaikkea parasta ja hyvää, mutta homma on nyt sun omissa käsissä! Tee jotain.

        Tuonne tuli jo ihan selkeä ohje päivän ruuistakin. Kokeilepa sitä vaikka viikon ajan, ja tule sitten kertomaan, miten menee.

        Tärkeintä laihdutuksessa on ruokavalion muutos. Liikunta on siihen päälle plussaa, mutta vähemmän tärkeää laihdutuksen kannalta. Et sä koskaan sun elämäntilanteessa pysty liikkumaan niin paljoa, että saisit edes kulutettua syömiäsi karkkimääriä ettet liho lisää, saatika että laihtuisit.

        Itse laihdutin tammikuun aikana 4 kiloa, koska katsoin mitä söin.


      • Aloittajav

        Tähän ei ihan 4 kilot riitä. Enkä kysynyt alunperinkään ravintoasioista apua vaan siitä miten saan mieheni uskomaan että alan olla aika vaarallisessa kunnossa että asialla pitäisi tehdä jotain.


      • Aloittajav
        Totuutta.silmiin kirjoitti:

        Ylipainoisuus on hyvin harvoin syömishäiriö, eikä ole verrattavissa anoreksiaan. Ylipaino johtuu usein miten vain mukavuudenhalusta ja epäterveellisistä elämäntavoista.

        Näin sinunkin kohdallasi, syöt mielelläsi makeisia ja lämmität valmisruokaa (ranskalaisia ja nakkeja), etkä jaksa/osaa valmistaa itsellesi ja lapsellesi terveellistä ja monipuolista kotiruokaa ja välipaloja. Miehesi voi sitäpaitsi lämmittää itse valmisruokansa ja te syötte sitten ihan tavallista ruokaa.

        Jatkat siis selittelyä, nyt oli vuorossa se että mies syö vääränlaista ruokaa.

        Sähän sen tiedät onko mulla syömishäiriötä


      • Aloittajav
        Totuutta.silmiin kirjoitti:

        Ylipainoisuus on hyvin harvoin syömishäiriö, eikä ole verrattavissa anoreksiaan. Ylipaino johtuu usein miten vain mukavuudenhalusta ja epäterveellisistä elämäntavoista.

        Näin sinunkin kohdallasi, syöt mielelläsi makeisia ja lämmität valmisruokaa (ranskalaisia ja nakkeja), etkä jaksa/osaa valmistaa itsellesi ja lapsellesi terveellistä ja monipuolista kotiruokaa ja välipaloja. Miehesi voi sitäpaitsi lämmittää itse valmisruokansa ja te syötte sitten ihan tavallista ruokaa.

        Jatkat siis selittelyä, nyt oli vuorossa se että mies syö vääränlaista ruokaa.

        Ei en selittele vaan kerron miten meidän perheessä asiat menee.
        Ja en kaipaa apua ruokaan vaan siihen miten saan liikuttua !!


      • edellinen
        Aloittajav kirjoitti:

        Tähän ei ihan 4 kilot riitä. Enkä kysynyt alunperinkään ravintoasioista apua vaan siitä miten saan mieheni uskomaan että alan olla aika vaarallisessa kunnossa että asialla pitäisi tehdä jotain.

        Ei sun tartte saada sun miestä tajuamaan! Ei sillä ole MITÄÄN MERKITYSTÄ, että mitä sun miehes ajattelee. Kyse on SUN elämästä ja SUN kropasta.

        Ja hei haloo, 4 kilo TAMMIKUUN AIKANA. Et sinäkään sen nopeampia tuloksia voi juurikaan odottaa normaalisti laihduttamalla. Kuukausi on alku pidemmälle elämänmuutokselle.

        LIIKU. Vaikka kun olet tietononeella, niin tee samalla kyykkyjä. Kun katsot töllöä, niin tee samalla vatsalihaksia. Leiki lasten kanssa liikunnallisempia juttuja -se luo paremman pohjan myös lasten terveydelle!

        Voit liikkua lähes joka ikinen hetki. Ei se ole rakettitiedettä.


      • öopijdikwe
        Aloittajav kirjoitti:

        Ei en selittele vaan kerron miten meidän perheessä asiat menee.
        Ja en kaipaa apua ruokaan vaan siihen miten saan liikuttua !!

        Miksi et kaipaa apua ruokaan, vaikka olet itse täällä kirjoittanut, että et tiedä mikä olis hyvä ruokavalio sulle?

        Ilman totaalista asenteen muutosta et tule koskaan laihtumaan. Tämän homman pitää lähteä ihan ensiksi sun korvien välistä.


    • Painoputoo

      Jätät sen karkkipäivän pois niin sillä rahalla salille.Sen lisäksi teet pitkän kävelylenkin joka päivä.

      • Aloittajav

        Tässä ei ole nyt rahsta kyse


      • oijiod

        Onhan melko monella salilla lapsenvahtipalvelu. Osta salijäsenyys sellaiselta salilta, ja käy siellä joka ikinen päivä.


    • kokoperhepulleroitavai

      Syö vähemmän kuin kulutat, jumppaa kotona. Paitsi kun olet jo lihottanut itsesi tuohon kuntoon uskoisin ettei sinusta löydy sellaista tahdonvoimaa että onnistut, edes terveytesi vuoki, saati lasten takia.

      • Aloittajav

        Voi kiitos tästä tsempistä


    • ankeatäti

      Tee esim näin:
      1. Päätä satsata omaan ja perheesi terveyteen.

      2. Hae vahvuus itsestäsi ja päätöksestäsi. Miehen tai jonkun muun tuki on hyvä asia, mutta ei välttämätön. Ja jos tukea ei ole tarjolla älä kuikuile siihen suuntaan. Muuten käy niin, että aina löytyy muista tai tilanteesta joku syy, miksi et saa hommaa alkuun tai toimimaan.

      3. Opiskele ravintotietoutta ja terveellistä, monipuolista ja hyvää syömistä. Tietoa löytyy es netistä tai lainaa kirjastosta. Ei mitään ufoa tai monimutkaista - hyvää ja helposti toteutettavaa tietoa löytyy yllin kyllin.

      4. Opettele laittamaan hyvää ja terveellistä ruokaa perheellesi. Ajattele lapsiasi (syövätkö hekin ranskis- ja nakkitörkyä jatkuvasti?). Jos ei kelpaa miehelle se on hänen häviönsä. Ruokkikoon itsensä miten haluaa - se on hänen valintansa.

      5. Liikunta on terveyden kannalta hyvä ja välttämätön asia, mutta ei olennaista laihduttamisen kannalta. Liiku liiku hyvä tyttö - tee sitä mistä pidät ja käytä tilanteet ja mielikuvitusta hyväksi.

      6. Tee elämäntaparemontti kertarysäyksellä tai pieni askel kerrallaan - ihan miten vaan sinulle parhaiten sopii. Tärkeintä on, että suunnan on muututtava. Etene isosti tai pienesti - pääasia että etenet. Ja hyväksy myös tasaiset vaiheet ja jopa pienet takapakit. Tärkeintä on se, ettet luovuta ja palaa entiseen.

      7. Miehesi !?! Älä anna hänen hallita sinua ja viedä perheesi elämää noin huonoon suuntaan. En kehoita eroamaan, mutta yllytän siihen, että viet omaa ja lastesi elämää paremmaksi. Sinulla on vastuu itsestäsi ja lapsistasi. Jos et saa mieheltä tukea ei sitten. Huono juttu, mutta älä anna kelvottoman miehen pilata enää yhtään lisää. Eläköön hän niin huonosti kuin ikinä pystyy ja kehtaa - joko perheen kupeessa tai muualla.

      8. Kaikkea hyvää sinulle! Täällä puhuu kokemuksen ääni - elämäntapojen muutos ei ole helppoa. Mutta kun muutoksen saa alkuun, fyysinen ja psyykkinen vointi paranee heti. Sitä kannattaa tavoitella!

      9. Lue aloittamaasi ketjua ajatuksella. Poimi siitä helmet - ne pointit ja neuvot, jotka sinulle sopivat ja joiden avulla pääset tuosta suosta.

      • Aloittajav

        Kiitos ihanasta vastauksesta :)


      • ankeatäti
        Aloittajav kirjoitti:

        Kiitos ihanasta vastauksesta :)

        10. Kirjoitit tuolla toisaalla, että terveellinen ruoka on kalliimpaa kuin epäterveellinen. Olen eri mieltä. Oma kokemukseni on, että tehtyäni ruokaremontin (törkyruoka pois, makeat herkut pois, limsat pois, parempaa lihaa mutta vähemmän, juureksia paljon, perunaa kohtuudella, kananmunia melkoisesti ym ym) kuukauden ruokamenot pienentyivät huomattavasti.

        Minäkin painoin yli 100 kg, mutta enpä paina enää. Ja kyllä - syön myös herkkuja mutta en joka päivä enkä edes joka toinen. Ehkä kerran viikossa makeita hyviä, mutta nykyään riittää pikkumakea.

        11. Kysyit myös miten saisit miehesi ymmärtämään laihduttamisen välttämättömyys. Sen perusteella, mitä olet hänestä kertonut, luulenpa että et mitenkään. Hän saattaa jopa toivoa sinun pysyvän lihavana ja aina kotikolossa ja hänen tahtonsa alla. Suruisa juttu, neuvoa en osaa. Pyristele irti - jos ei liitosta niin hänen määräysvallastaan. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on ainoa tie parempaan elämään ja vointiin.


      • ankeatäti

        Aloittaja kirjoitti, että hän ei halua vai oliko se tarvitse ravitsemusneuvoja. En neuvo, mutta jatkan kuitenkin, mitä itse syön ja mikä toimii minulla. Mainitsin jo edellä JUUREKSET, peruna, vähän hyvää lihaa, kananmunat, joskus harvoin herkkuja kuten pullaa tai lettuja tai juustoja.

        Leipä on minulle tärkeä. Lähinnä ruis tai kokojyvävaalea. Joskus valkoista höttöleipää ikäänkuin pullana. Leivän päällä hiukan juustoa tai kinkkua plus paljon vihanneksia.

        Puuro on myös meikäläisen juttu. Se on terveellistä, kevyttä, helppoa ja kaiken lisäksi halpaa. Marjoja päälle jos vaan on. Nam. En syö puuroa halpuuden vuoksi, mutta onhan se upea bonus.

        Makkaraakin meillä syödään, mutta todella harvoin. Lihaa hiukan ja kalaa paljon. Lohta saa joskus uskomattoman edullisesti ja silakkafileitä myös.

        Maitoa en juo, mutta jukurttia ja rahkaa käytän paljon eri muodoissa. Marjat niiden kanssa on hyviä ja terveellisiä ja halpojakin, kun itse on kerätty.

        Mitä vielä? No hedelmiä välillä enemmän ja välillä vähemmän.

        Valmisruokia käytän joskus, kun tilanne eli kiire vaatii. Suosikkejani ovat hernekeitto ja silakkalaatikko.

        Ulkona syödän ehkä kerran kuussa. Joskus harvoin pizzaa, yleensä jotakin muuta mutta ei buffettia.

        En laske kaloreita. Joillekin se sopii ja se voi olla kivaakin väkertämistä, mutta minulle se on taaksejäänyt harraste.

        Liikunta? Välillä ei olenkaan (polvi kipeä) ja välillä ihan kivasti. Mutta sellaista määrää liikuntaa ei olekkaan, että meikä sillä laihtuisi. Järkevä monipuolinen ruoka on se juttu.

        Ja kuten sanottua perheen ruokamenot ovat paljon pienemmät kuin ennen ruokaremonttia.


    • Aloittajav

      Ja vielä yksi asia minä en päätä meidän ruokaostoksia vaan mies koska hänellä on enemmän rahaa kun minulla joten hän päättää mitä ostetaan ja hän ostaa tietenkin kaikkein halvinta että pysytään aina kuukausi hengissä.
      Meillä ei ole varaa ostella kalliita kanoja ja vähärasvaisia jauhelihoja nekun sattuu olemaan kalliimpaa kun sianjauheliha ja uunilenkki.

      • seliseliseliseliseliseli

        No nyt taas oli rahasta kyse.


      • öldsl

        Eihän näitä selityksiä jaksa... Paljonko käytät karkkiin ja herkkuihin kuussa rahaa? Jos esimerkiksi syöt 3e joka päivä nyt karkkia ja limppaa, niin saat suurimman osan KAIKESTA tarvitsemastasi ruuasta sillä rahalla ensimmäisen tiukan laihdutuskuukauden ajaksi. Saatika sinun osuus muusta perheen ruokakulusta. Raha ei millään tavalla ole este sille, että muutat ruokavaliosi terveellisemmäksi!

        Mutta kaiken tämän keskustelun päätteeksi: mene terapiaan. Sinä olet niin totaalisen hukassa. Sinulla ei oikeasti ole tahdonvoimaa tai motivaatiota. Keksit selityksiä laihdutuksen esteille koko ajan. Etkö oikeasti näe, kuinka naurettavaa se on?

        Ei laihdutustasi estä mies, lapset, raha.... Ei, vaan sen estää ihan sinä itse.


    • nomässäilyä

      Voi että sua, lakkaisit syyttämästä muita omasta koostasi. Lapsetkaan ei viitsi jumpata. Tavallisella kahden lapsen perheenäidillä menee paljon energiaa jo huushollin kunnossapitoon. siivoukseen, pyykkäykseen, lasten pesemiseen, leikkimiseen, ulkoiluttamiseen, ruuanlaittoon ja muuhun. Näin on, kun vain viitsii tehdä niin liikuntaa ainakin saa ilman kuntosaliakin. Nykyään ensin mässätään itsensä ylipainoiseski ja sitten alkaa valitus, ku kukaan ei auta. Syö vähemmän ja tilaa aika psykologille. Tarvitset potkun persauksille, niinkuin moni muukin reilusti ylipainoinen perheenäiti! Ja vaikka sanoin pahasti, niin tarkoitan sinun hyväksi.

      • Aloittajav

        En syytä ylipainostani ketään ihan itse olen tähän ajautunut. Sanoin vain että terveellinen ruoka on kalliimpaa kuin epäterveellinen.
        Ja kyllä minulla menee kaikki aika lapsiin ja siivoukseen. Mutta ei se kiloja tiputa


      • kovhgt

        Taas yksi selitys, terveellinen ruoka on kalliimpaa. Peruna ja porkkana on halpaa. Lenkkiä ei tarvitse syödä kokonaan, siitä voi syödä vain pienen palan, pitsaa ei tarvitse syödä kokonaan jne.
        Voit syödä terveellisesti ja vähäkalorisesti myös hyvin pienellä budjetilla. Näin todella laihtuu hurjaa vaihtia. Ps aikuiset ei tarvitse karkkipäivää ollenkaan.


      • Nolox

        Ei tätä kannata neuvoa. Käsittämätönä itsepetosta ja opettaa meitä että ei ole varaa laihduttaa, heh hee. Pelkästään yhdeb ison karkkipussin hinnalla tekee isohkon kulhollisen appelsiinirahkaa ja kattilallisen kasvis-nakkikeittoa TAI kasan grahamsämpylöitä ja tomaattipastakatikkeen.
        Menee jo noloksi.


      • bigbones
        Nolox kirjoitti:

        Ei tätä kannata neuvoa. Käsittämätönä itsepetosta ja opettaa meitä että ei ole varaa laihduttaa, heh hee. Pelkästään yhdeb ison karkkipussin hinnalla tekee isohkon kulhollisen appelsiinirahkaa ja kattilallisen kasvis-nakkikeittoa TAI kasan grahamsämpylöitä ja tomaattipastakatikkeen.
        Menee jo noloksi.

        Aina löytyy selitys tai uusi syy miksi laihduttaminen on mahdotonta. Ensin kielto lenkille, lapset ei tykkää jumpata (kuka se halusikaan laihtua?!), mies päättää ruuan, mies tekee ruokaostokset, ei varaa terveelliseen ruokaan.. Mitä vielä.. Isot luut?

        on_elämäni_parasta_aikaa , hieno esimerkki!


    • qwqwq

      Sinulla on ylipainoa = sinun ongelmasi.

      "hän vaan ei halua koskaan päästää minua mihinkään yksin sanoo vain että mihin sä yksinoloa tarvitset?"

      Tuo on henkistä väkivaltaa miehesi taholta ja mitä suuremmassa määrin parisuhteenne ongelma. Sanot vain reippaasti, että lähdet nyt salille/lenkille ja mies hoitaa lapsia. Ellei se miehelle käy, niin hankkii sitten lastenhoitajan. Eikö niin?

      Epäilen kuitenkin, että vaikka miehesi jäisi hoitamaan lapsia/hankkisi lasten hoitajan, niin teidän suhteenne ei skulaa kunnolla. Ei löydy yhteispeliä, jos toiselle pitää takoa päähän ja käskeä. Pitäisi sujua automaattisesti toisen huomioiminen.

      Sitten "pieni" saarna... älähän nyt luule, että pelkällä liikunnalla ja karkkipäivällä laihtuisit. Säännöllinen liikunta on oikein terveellinen tapa pitää aineenvaihduntaa yllä, ja veri kiertämässä. Silti se auttaa minimaalisen vähän kaloreiden kulutuksessa. Kaloreita kuluu sinulla tunnin kävelylenkillä vain n. 160. Esim. kolmessa pienessä keksissä on tuo 160 kcal. Suklaapatukassa 40g on n. 250 kcal. 30 kg:n ylipainoa ei saa putoamaan liikkumalla, on karsittava ruokavaliota rankalla kädellä.

      Laihdutuslaskuri näyttää tältä (oletus, että ikäsi on 33v):
      Tavoitteesi pudottaa painoa 30 kiloa 365 päivässä.
      Nykyisen painosi ylläpitämiseksi voit turvallisesti nauttia 2471 kilokaloria päivässä
      Saavuttaaksesi tavoitteesi sinun tulee vähentää päivittäistä kalorien saantia 630 kilokaloria, mikä tarkoittaa päivittäiseksi kalorimääräksi 1841 kilokaloria.

      Toisin sanoen tällä hetkellä syöt reippaasti liikaa kaloreita 2471 päivässä. Eli jos syöt (ja harrasta kevyttä liikuntaa muutaman kerran viikossa) vuodessa 1841 kilokaloria, 630 kcal vähemmän kuin nyt, laihdut tuon 30 kg.

      Kaloreiden vähentämisen lisäksi on tietysti hyvä syödä terveellisesti, kyllä vaan. Mutta kukkupuhetta, ettei halvalla voi syödä terveellisesti - esim. puurot ovat terveellisiä ja halpoja, sitä paitsi trendikkäitä. Ei kuitenkaan pidä unhohtaa, että terveellistä ruokaakin voi syödä yhtälailla liikaa kuin epäterveellistä. Samoin epäterveellistä ruokaa voi syödä liian vähän, ja laihtua. Ts. syömisten sisältämä energiamäärä, kalorit ratkaisevat - ei terveellisyys tai epäterveellisyys.

      Olet onnellisessa asemassa, että voit syödä noin paljon 1841 kcal päivässä. Siihen pääseminen on piis of keik... Itse (pienikokoisena) saan syödä 1000-1300 kcal päivässä, muuten lihon, vaikka harrastan rankaa liikuntaakin 3 x viikossa jokapäivä min. puoli tuntia kävelyä. Se siinä on kätevää, ettei tarvitse ostaa ruokaa paljon... Tosin niin laulajanäyttelijä christina aguilerakin kertoi jossain fitness lehdessä syövänsä vain omia tekemiään ruokia 1300 kcal edestä päivittäin. Ei pysy paino muuten kontrollissa. Hän on sentään parikymmentä vuotta nuorempi kuin minä.

      PS Kaverini on laihduttanut 40 kg neljänä vuotena. Voi jestas hän on tehnyt urakan. Etenkin painossa pysyminen tuottaa tuskaa. Nyt hänellä on kaikki mahdolliset elektroniset härpäkkeet, ranneke, älyvaaka, joka laskee kehonkoostumuksen ja mittaa unen laadunkin. Niistä tulee nettiin käyriä... Hän liikkuu järjettömästi; ui, kävelee, käy salilla, nyrkkeilee, tanssii.... Helpommalla kuitnekin pääsee, kun tosiaan kontrolloi painoaan jatkuvasti, ettei ylikiloja pääse tulemaan.

      • Aloittajav

        Olen 24 vuotias


      • qwqwq.puhuu.asiaa

    • Aloittajav

      Jos teidän mielestä vain keksin näitä tekosyitä etten alkaisi laihduttamaan niin älkää sitten tulko aukomaan tänne päätänne.
      Nykyään kun ei saa edes apuja kysellä kun heti lytätään koko ihminen..
      Ja lohta ei todellakaan saa halvalla varsinkaan sellaista määrää josta riittäisi koko perheelle.
      Näin kotiäitinä kun olen niin käteen ei jää mitään rahaa laskujen jälkeen niin minä en voi sille mitään että mies tyttömömänä tienaa enemmän joten tottakai hän silloin makssa meidän ruoat.
      Mutta uskokaa mitä vaan, itse kumminkin tiedän parhaiten etten selitä mitään valheita.
      Haluan laihtua ja minulla on siihen motovaatiota, mutta on se nyt vähän kurjaa kun mies haluaa pitää minut lihavana etten löytäisi uutta miestä. Hänen mielestään kun itsestään ei tarvitse huolta pitää kun on parisuhteessa ja äiti ihminen.

      • kapuauto

        ,,,,,mies haluaa pitää minut lihavana etten löytäisi uutta miestä,,,,,
        Ou tsiisus. Mulle toi olisi syy erota.


      • påppåpå

        Ei sun tartte sitä lohta usein ostaa. Mäkin ostan lohta ehkä joka kolmas kuukausi, koska en raaski useammin. Silti laihdun. Ihan jopa ylpeäkin olen omasta viimeisen vuoden elämänmuutoksestani.

        Etkö ymmärrä että ihmiset nimenomaan ovat täällä yrittäneet auttaa? Ihmiset ovat täällä tehneet kaikkensa, että sinä ymmärtäisit, miten voisit laihtua. Sinä itse vain joka ikiseen neuvoon keksit, miksi et niin tee... Oikeasti sinulla ei ole yhtään todellista syytä, miksi et voisi laihduttaa tästä hetkestä alkaen.


      • Aloittajav

        Joo tänään kävin lenkillä jo heti tuli migreeni sen jälkeen


      • ankeatäti

        Lenkki hyvä juttu, migreeni harmillinen tai jopa tuskallinen. Ei välttämättä liity lenkkiin, mutta jos liittyy se asia pitää tietenkin huomioida.

        Kysyit aloituksessa neuvoa, että miten voit laihduttaa kun mieheltä ei tule tukea. Neuvoja on sadellut- me todella haluamme auttaa sinua ymmärryksemme ja kokemuksiemme mukaisesti. Tosin siihen miten miehesi saisi ymmärtämään - siihen meillä ei ole hokkuspokkus neuvoa eikä mikäänlaisia neuvoja. Se on liian vaikea pala.

        Mutta moni on neuvonut ja sanonut, että elämäntaparemppasi ei loppuviimein ole miehestä kiinni - se on sinusta itsestäsi kiinni. Miehesi on typerys, jolta on turha odottaa tukea. Älä siis odota, vaan tee homma muuten. Sinä pystyt siihen. Olet ottanut jo isoja askelia, kun tunnistat ja tunnustat ongelman ja olet kysynyt täältä neuvoa.

        Se on harmillista, että olet koko ajan puoluskannalla eivätkä hyvätkään neuvot (es _on_elämäni_parasta_aikaa) tunnu nappaavan. Selitit, että syysi tehdä muutoksia eivät ole mitään tekosyitä vaan ihan oikeita. Kukaan ei tarkoita, että keksimällä keksit mukasyitä ja esteitä, vaan sitä että täältä etäämmältä näkee, että pelkäät muutosten tekemistä (ehkä pelkäät onnistumista tai sitä että et onnistu???) ja siksi puolustava ja pelkäävä mieli selittää, että eipä ole mahdolista tuo ja tuo.

        Me täällä ruudun toisella puolella näemme kuinka ristiriitaisia syysi ovat: et viitsi tehdä monia ruokia perheelle (mies määrää mitä teillä syödään), terveellinen ruoka on kallista (silti on varaa jokapäiväisiin herkkuihin) , salilla käynti ei ole rahasta kiinni (mutta kevyempi ruoka on), lasten kanssa ei voi liikkua ym ym.

        Minä tiedän ja useimmat meistä tietää, että elämäntapojen parantaminen ei ole välttämättä helppo juttu vaikka se teoriassa onkin sitä. Monen yrityksen ja erehdyksen ja kiemuran kautta on tämäkin mimmi kompuroinut. Mutta yrittäminen ja muutos kannattaa. Ja usko meitä - muutos on mahdolista vaikka et miehen tukea saisikaan. Jaksuja!


      • Aloittajav

        Joo tiedetään tiedetään.. selityksiä vaan.... kun ei ole.
        Mutta olen päättänyt aloittaa maanantaina (siksi maanantaina koska sunnuntaina muutto uuteen asuntoon joten ajattelin vähän niin kuin uutena alkuna elämälle)
        ”Laihdutuskuurin”. Terveellisempää ruokaa ja liikuntaa niin paljon kun pystyn harrastamaan. Ja kyllä aion alkaa pitänään lauantaisin herkkupäivää, koska se on parempi kuin lopettaa kokonaan seinään tai mättää niitä livottavia ruokia joka päivä.
        Joten katsotaan mitä tästä tulee...


      • qwqwq

        Hei taas
        Paasasin tuolla toisella osastolla ihmisen omista rajoista. Eli parisuhteessa molempien tulee kunnioittaa toisen omia rajoja. Samoin pitää tehdä toisen oikeuksien kanssa. Ihan ihmisoikeusjulistuksessakin (tms) sanotaan, että ihmisen tulee olla vapaa liikkumaan. Myös sinun, siis. Miehesi estää, koska ei suostu hoitamaan lapsiaan. Kertoo sinulle, ettei yksinolosi ole tärkeää (hänelle) vaikka se sinulle on. Ellei mikään mieheesi tehoa, etkä pääse poistumaan kotoa paitsi lasten kanssa, niin vaihtoehdot ovat vähissä. Joko jäät kärsimään siihen tai sitten eroat.


      • qwqwq
        qwqwq kirjoitti:

        Hei taas
        Paasasin tuolla toisella osastolla ihmisen omista rajoista. Eli parisuhteessa molempien tulee kunnioittaa toisen omia rajoja. Samoin pitää tehdä toisen oikeuksien kanssa. Ihan ihmisoikeusjulistuksessakin (tms) sanotaan, että ihmisen tulee olla vapaa liikkumaan. Myös sinun, siis. Miehesi estää, koska ei suostu hoitamaan lapsiaan. Kertoo sinulle, ettei yksinolosi ole tärkeää (hänelle) vaikka se sinulle on. Ellei mikään mieheesi tehoa, etkä pääse poistumaan kotoa paitsi lasten kanssa, niin vaihtoehdot ovat vähissä. Joko jäät kärsimään siihen tai sitten eroat.

        PS. Oma tilanteeni vuonna 1 ja 2 oli se, että yrittäjämieheni ei ollut juuri koskaan kotona - etenkään aamuisin, päivisin, iltaisin ennen 21. Myös suurimman osan viikonlopuista oli töissä. Siis hoidin lapset omin avuin, mutta vaadin, että mies hoitaa lapsia lauantai aamupäivän, että pääsen hoitelemaan asioita. Jumpassa kävin pari kertaa viikossa. Toisen kerran lapset olivat parkissa ja toisen kerran naapurissa sen aikaa. Muina päivinä jumppasin/tanssin kotona. Usein nuorimmainen istui sitterissään, katseli, potkutteli ja nauroi.


      • ankeatäti
        Aloittajav kirjoitti:

        Joo tiedetään tiedetään.. selityksiä vaan.... kun ei ole.
        Mutta olen päättänyt aloittaa maanantaina (siksi maanantaina koska sunnuntaina muutto uuteen asuntoon joten ajattelin vähän niin kuin uutena alkuna elämälle)
        ”Laihdutuskuurin”. Terveellisempää ruokaa ja liikuntaa niin paljon kun pystyn harrastamaan. Ja kyllä aion alkaa pitänään lauantaisin herkkupäivää, koska se on parempi kuin lopettaa kokonaan seinään tai mättää niitä livottavia ruokia joka päivä.
        Joten katsotaan mitä tästä tulee...

        Hyvä sinä! Nyt olet ottanut monta tärkeää askelta henkisellä puolella. Ja alat ottamaan askelia myös syömisen ja liikunnan puolella. Isoja tai pieniä - ihan miten sinulle parhaiten sopii - tärkeintä että otat niitä. Etkä luovuta vaikka tulisi harha-askelia ja takapakkia. Kuten joku kirjoittikin, kun ylipainoa on noin paljon, pienilläkin muutoksilla saa tuloksia syntymään. Ja pienestäkin pudotuksesta ja olon kohenemisesta saa lisää motivaatiota.

        Hait aloituksellasi neuvoja ja apuja, et ehkä tunne saaneesi niitä, mutta jos sait edes pienen potkun persuksille hyvä niin. Jos tässä ketjussa on kommentteja, jotka menee aivan ohi tai loukkaa tai häiritsee - unohda ne. Poimi käyttökelpoiset pointit. Sellaista elämä on ja keskustelupalstat. Harvemmin saa just sitä vastausta mitä odottaa ja toivoo. Silti niissä kelvottomissa voi olla totuuden siementä ja ne siksi ärsyttävät kovin???

        Vielä yksi neuvo: mene palstalle terveys/painonhallinta/laihdutus/tukiryhmä - tai jotakin sinnepäin. Tutkaile niitä ketjuja. Liity johonkin, joka tuntuu sopivan sinulle tai aloita ketju ja kokoa oma ryhmä. Siitä voi olla apua. Minä koin sen joskus muinoin itselleni hyväksi vertaistueksi. Tuki on otettava sieltä mistä sitä saa - ei toivottomista suunnista kuten mieheltäsi.


      • sivusta.seuraaja
        ankeatäti kirjoitti:

        Lenkki hyvä juttu, migreeni harmillinen tai jopa tuskallinen. Ei välttämättä liity lenkkiin, mutta jos liittyy se asia pitää tietenkin huomioida.

        Kysyit aloituksessa neuvoa, että miten voit laihduttaa kun mieheltä ei tule tukea. Neuvoja on sadellut- me todella haluamme auttaa sinua ymmärryksemme ja kokemuksiemme mukaisesti. Tosin siihen miten miehesi saisi ymmärtämään - siihen meillä ei ole hokkuspokkus neuvoa eikä mikäänlaisia neuvoja. Se on liian vaikea pala.

        Mutta moni on neuvonut ja sanonut, että elämäntaparemppasi ei loppuviimein ole miehestä kiinni - se on sinusta itsestäsi kiinni. Miehesi on typerys, jolta on turha odottaa tukea. Älä siis odota, vaan tee homma muuten. Sinä pystyt siihen. Olet ottanut jo isoja askelia, kun tunnistat ja tunnustat ongelman ja olet kysynyt täältä neuvoa.

        Se on harmillista, että olet koko ajan puoluskannalla eivätkä hyvätkään neuvot (es _on_elämäni_parasta_aikaa) tunnu nappaavan. Selitit, että syysi tehdä muutoksia eivät ole mitään tekosyitä vaan ihan oikeita. Kukaan ei tarkoita, että keksimällä keksit mukasyitä ja esteitä, vaan sitä että täältä etäämmältä näkee, että pelkäät muutosten tekemistä (ehkä pelkäät onnistumista tai sitä että et onnistu???) ja siksi puolustava ja pelkäävä mieli selittää, että eipä ole mahdolista tuo ja tuo.

        Me täällä ruudun toisella puolella näemme kuinka ristiriitaisia syysi ovat: et viitsi tehdä monia ruokia perheelle (mies määrää mitä teillä syödään), terveellinen ruoka on kallista (silti on varaa jokapäiväisiin herkkuihin) , salilla käynti ei ole rahasta kiinni (mutta kevyempi ruoka on), lasten kanssa ei voi liikkua ym ym.

        Minä tiedän ja useimmat meistä tietää, että elämäntapojen parantaminen ei ole välttämättä helppo juttu vaikka se teoriassa onkin sitä. Monen yrityksen ja erehdyksen ja kiemuran kautta on tämäkin mimmi kompuroinut. Mutta yrittäminen ja muutos kannattaa. Ja usko meitä - muutos on mahdolista vaikka et miehen tukea saisikaan. Jaksuja!

        ankeatäti, olisitpa auttamassa elämäni ongelmissa! Monella muullakin täällä on ihania ja sydämellisiä neuvoja, kiitos, motivoitte minua suunnattomasti omassa elämäntaparemontissani!


      • ankeatäti
        sivusta.seuraaja kirjoitti:

        ankeatäti, olisitpa auttamassa elämäni ongelmissa! Monella muullakin täällä on ihania ja sydämellisiä neuvoja, kiitos, motivoitte minua suunnattomasti omassa elämäntaparemontissani!

        Oi tattis tattis sivusta.seuraaja! Arvaa mitä - minäkin tarvitsisin auttajaa monissa elämäni jutuissa, vaikka "näin viisas olenkin" heh heh. Painonhallinta ja syömisasiat ovat nyt kunnossa, mutta pitkä ja kuoppainen tie on takana. Taaksepäin katsellen huomaan, että apuja on tullut sieltä ja täältä - myös keskustelupalstoilta. Nyt yritän silloin tällöin kommentoida jotakin, jos jonkun aloitus tai tarina tai tilanne koskettaa. Niinkuin nyt tämän nuoren äidin, joka tämän ketjun aloitti. Näin hänessä paljon nuorta itseäni.


    • pop98

      "
      Miehesi ei ole kypsä vanhemmaksi jos hänelle omista lapsista huolehtiminen on vain ”lapsenlikkana” oloa.
      "

      Onko isyystestit tehty?, vai mistä mies voi olla varma ett älapset ovat hänen?
      Nykyään naiset pettää kumppaniaan lähes kaikki, ja huomattava osa lapsista ei ole "isän".Pettävät selvästi miehiä enemmän.

      Tee isyystesti ensiksi, ja jos lapset ovat oikeasti miehen, ala vasta sitten vaatimaan täyttä panosta.
      Hyvin monet miehet elättää tietämättään toisen miehen lapsia.
      Miehesi on selvästi fiksu ja pitää varansa lapsiin panostuksen suhteen.

      • Aloittajav

        Ei tarvitse mitään isyystestejä kun en ole muiden kanssa harrastanut seksiä kuin mieheni ! Hänelle aikoinaan neitsyyteni menetin (Y)


    • Itulinjalle

      Elämäntapamuutos käyntiin heti. Ensimmäinen toimi on mieähen ulos heitto jos se määrää aikuista ihmistä, joka haluaa hoitaa itsensä kuntoon. Mieäskö sinut lihotti? Hän ei tahdo sinun laihtuvan, koska silloin on pelkona, että joku muukin huomaa sinut.

    • Aloittajav

      Joo eroamaan en kyllä ala. En ikinä osaisi olla yksin.
      Mutta katsotaan miten homma alkaa etenemään kun pääsisin vauhtiin ! Motivaatiota pitää löytää enemmän. Minulle ei riitä pelkkä voin kuolla tähän lihavuuten :p

    • hämmästyksenkummastus

      Motivaatiota pitäisi saada lisää. Mihin ongelmaan?

      Olet 24 vuotias, sinulla on ainakin 2 lasta???? Ei työtä, ei työpaikkaa koska sinne et voinut mennä ja jättää miestäsi vanhempainvapaalle, eikä sinulla ilmeisesti ole minkäänlaista ammattiakaan.
      Miksi ihmeessä tänä päivänä näin?

      Miehelläsi on enemmän rahaa, mies on työtön = kumpikin teistä on päivät kotona. Siitä huolimatta sinä et ehdi jumppaamaan etkä ulkoilemaan, sinun aikasi menee kokonaan lasten kanssa ja kotitöissä. Mies ei hoida yhtään lapsiaan, eikä ilmeisesti tee kotitöitäkään.
      Mitä helvettiä sun mies tekee päivät?

      Sun mies käy kaupassa, tuo kotiin pelkästään ravintoarvoltaan huonoa ruokaa ja sitä syötetään lapsillekin, koska kahta safkaa sinä et suostu tekemään. Eli koko perhe syö jotain valmismättöä ja sulle karkkia iltasyömiseksi. Teillä ei rahat riitä kunnon ruokaan, lapsistanne kasvaa ruokarajoitteisia, vitamiinien ja hivenaineiden puutteesta kärsiviä sairastajia.
      Tuollainen on aivan älyvapaata hommaa, terveellistä safkaa saisi halvemmalla, mutta jostain syystä sinä et osaa käydä kaupassa, tai et mene miehesi kanssa yhdessä ruokakauppaan.
      Ette osaa tehdä normikotiruokaa joka valmistuu puolessa tunnissa perusraaka-aineista.
      Miksi et? Suosittelen marttakerhoon menemistä, sieltä saa neuvoja ja apuja uusavuttomuuteen.

      Moneltako heräätte aamuisin? Mitä ihmettä te päivät pitkät, 2 aikuista tervettä ihmistä, teette kotona? Mihin aikanne kuluu? Ei taatusti pelkästään lapsiin ja kotitöihin.

      Tätä pidemmälle en jaksa ihmetellä sinun parisuhdettasi ja elämääsi. Ei todellakaan kuulosta hyvältä, noin niinkuin painon hallinnan kannalta. Ensin pitäisi laittaa perusasiat kuntoon ja vasta sitten laihduttaa. Olisi Kape Aihisella taas yksi paikka missä käydä.

      • Aloittajav

        Kyllä on ammatti kaksikin ! Mutta valmistumisen jälkeen syntyi eka lapsi ja melkein heti perään toinen.
        Mies tekee 4 h päivässä töitä eli tulee koti vasta 12 jälkeen.
        Me herätään 7 joka aamu.
        Kyllä mies kotona on lasten kanssa sillon kun ei pelaa. Ja hoitaa myös kotitöitä.
        Osaan kyllä tehdä ruokaa mutta vihaan ruoanlaittoa.
        Ja kyllä me käydään yhdessä kaikki kaupassa, mutta ollaan aina ostettu vain niitä ruokia mitä mies syö. Meidän perus ruokiin kuuluu esim. Makaronilaatikko,makkarakeitto, nakkikastike,kalakeitto,italianpata,kalapuikot ja lihapullat(eivalmisyök)
        Päivät kuluu lasten kanssa leikkien ja kotitöitä tehden.


      • hämmästyksenkummastus
        Aloittajav kirjoitti:

        Kyllä on ammatti kaksikin ! Mutta valmistumisen jälkeen syntyi eka lapsi ja melkein heti perään toinen.
        Mies tekee 4 h päivässä töitä eli tulee koti vasta 12 jälkeen.
        Me herätään 7 joka aamu.
        Kyllä mies kotona on lasten kanssa sillon kun ei pelaa. Ja hoitaa myös kotitöitä.
        Osaan kyllä tehdä ruokaa mutta vihaan ruoanlaittoa.
        Ja kyllä me käydään yhdessä kaikki kaupassa, mutta ollaan aina ostettu vain niitä ruokia mitä mies syö. Meidän perus ruokiin kuuluu esim. Makaronilaatikko,makkarakeitto, nakkikastike,kalakeitto,italianpata,kalapuikot ja lihapullat(eivalmisyök)
        Päivät kuluu lasten kanssa leikkien ja kotitöitä tehden.

        ai ihan tuosta noin vaan syntyi, et sitten ole ehkäisystä kuullut?

        Pitäisikö teidän ottaa järki käteen ja miettiä vähän tuota teidän perhehommaa?
        Vihaat ruuan laittoa, miksi, kun siitä vihaamisesta ei sun tapauksessa ole mitään hyötyä?
        Jokaisen meistä on syötävä koko elämänsä, siis joka päivä. Tietenkin voi syödä huonosti, oma on valinta. Jos ruuan laitto on ikävää hommaa, niin sitä viisaampaa olisi tehdä ja syödä jo alusta saakka kunnollista ruokaa. Ja toi on niin korni selitys, syödään mitä mies syö, joten taaperot vetää makkaraa ja ranskanperunoita!! Ei hitto soikoon, ja sitten sulla on pokkaa sanoa, että rahat eivät riitä terveellisempään safkaan.

        Italianpata = valmisruoka johon lisätään vain jauhelihaa. Kalapuikot = korppujauhossa ja rasvassa paistettua teollista sotkua joissa on kalaa mitättömän vähän. Makkarakeitto ja nakkikastike = molemmissa teollisesti pitkälle prosessoitua lihan kaltaisia aineita, ei edes kunnon lihaa. Tajuatko sinä kuinka paljon noissa kaikissa on esim. suolaa? Siis todella paljon! Ei lapsille saa syöttää tollasia ruokia viikottain.
        Etenkin lasten takia olis tärkeetä syödä terveellisemmin, mutta jos niillä ei ole sulle eikä sun miehelle mitään merkitystä, niin ihan se ja sama se sitten on mullekin.

        Antaa olla, multa meni maku tähän sun juttuus tässä ja nyt.


      • Aloittajav

        Kyllä olen kuullut ehkäisystä voi hwrranjumala. Meillä ei mitään lapsia vanhona saada ihan yhteinen päätös oli tehdä lapset nuorena.. mutta se ei ole nyt jutun pointti..
        Samaa ruokaa olen syönyt koko ikäni lapsuudesta saakka ja sitä samaa miehenikin on syönyt kotona ? Mikä sitten olisi parempaa kuin normaali kotiruoka ?
        Ja tuossa oli vain esimerkkejä meidän ruoista...
        Lisäksi syödään myös kinkkukiusausta,paellaa,kanapastaa,kanakeittoa,perunamuussia mitä näitä nyt on ja lisäksi aina salaattia ruoan kanssa


      • mngsofkn
        Aloittajav kirjoitti:

        Kyllä olen kuullut ehkäisystä voi hwrranjumala. Meillä ei mitään lapsia vanhona saada ihan yhteinen päätös oli tehdä lapset nuorena.. mutta se ei ole nyt jutun pointti..
        Samaa ruokaa olen syönyt koko ikäni lapsuudesta saakka ja sitä samaa miehenikin on syönyt kotona ? Mikä sitten olisi parempaa kuin normaali kotiruoka ?
        Ja tuossa oli vain esimerkkejä meidän ruoista...
        Lisäksi syödään myös kinkkukiusausta,paellaa,kanapastaa,kanakeittoa,perunamuussia mitä näitä nyt on ja lisäksi aina salaattia ruoan kanssa

        Eli vika ei ole ruuassa, vaan annoskoossa. Sä syöt L I I A N isoja annoksia siihen nähden mitä kulutat. Pidäpä ruokapäiväkirjaa ja merkitse kaikki mitä suuhusi laitat. Myös se vaivihkaa suuhun napsittu karamelli.
        Yllätyt.
        Onko tutkittu ettei olle kilpirauhasen vajaatoimintaa?


      • Aloittajav

        Ei ole tutkittu.
        Tiedän että syön liian isoja annoksia varsinkin jos on lemppari ruokaa.


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        Ei ole tutkittu.
        Tiedän että syön liian isoja annoksia varsinkin jos on lemppari ruokaa.

        "Tiedän että syön liian isoja annoksia varsinkin jos on lemppari ruokaa."

        No sittenhän ongelma on sinulla tiedossa. Nyt sitten vain toimit sen mukaan.
        Otat aluksi vaikka itsellesi pienemmän lautasen kuin muilla, jo se pienentää annoskokoja kuin itsestään. Sitten syöt niin että otat sen yhden lautasellisen mutta lisää et ota.
        Siitä se lähtee.


      • oijeijer
        Aloittajav kirjoitti:

        Kyllä olen kuullut ehkäisystä voi hwrranjumala. Meillä ei mitään lapsia vanhona saada ihan yhteinen päätös oli tehdä lapset nuorena.. mutta se ei ole nyt jutun pointti..
        Samaa ruokaa olen syönyt koko ikäni lapsuudesta saakka ja sitä samaa miehenikin on syönyt kotona ? Mikä sitten olisi parempaa kuin normaali kotiruoka ?
        Ja tuossa oli vain esimerkkejä meidän ruoista...
        Lisäksi syödään myös kinkkukiusausta,paellaa,kanapastaa,kanakeittoa,perunamuussia mitä näitä nyt on ja lisäksi aina salaattia ruoan kanssa

        Sinä olet ylilihava, ja olet syönyt lapsuudesta saakka noita ruokia, jotka ovat mielestäsi "normaaleja kotiruokia". Et sitten ole hoksannut, että olet jo lapsuudestasi saakka kasvanut kieroon sen suhteen, millainen ruoka on tervellistä? Ok, kyllä minäkin lasken makaronilaatikon normaaliksi kotiruuaksi. Mutta mites salaatit, kanapihvit, keitetyt perunat ja lihakastike, hernekeitto.... jne. Sellaiset ihan tavalliset kotiruuat, joissa ei ole makkaraa tai muita eneksiä niin runsaasti. ;)

        Hyvä jos tiedostat, että annoskokoja pitää pienentää. Vinkki: Käytä leipälautasta ruokailuusi nyt kun laihdutat. Ja syö yksi annos.


    • tämäonhauskaketju

      " Se on vaikeaa syödä terveellisesti kun mies ei syö melkein mitään normaalia kotiruokaa ja minua ärsyttää sitten tehdä kahta ruokaa joka päivä. Sen takia olen tottunut sitten syömään usein niitä ranskalaisia ja nakkeja yms. "

      Eilen mentiin nakki/ranskalaiset linjalla, nyt syödään jo salaattejakin. Nopeestihan sitä muutosta syntyy :) :) :).

      • Aloittajav

        Kyllä me syödään nakkeja ja ranskalaisia varmaan kerran viikossa mutta sen lisäksi on salaattia kans


    • vaihtuuvaihtuu

      onko ihme että ap vain lihoo ja lihoo! Hänhän ei tee muuta kuin muuttaa tarinaansa jokaisen vastaajan jälkeen ja vain istuu koneella kaiket päivät . 4t päivässä tyotä tekevä aviomies hoitaa lapset ja talouden!

      • Aloittajav

        Ei kyllä mene ihan noin. Enkä istu koneella vaan kännykällä kirjoitan. Enkä todellakaan ole tässä koko ajan.
        Tarina ei kyllä ole muuttunut ollenkaa vastaan vain kysymyksiin.
        Mutta ihan sama se mulle on mitä te tuntemattomat ihmiset musta ajattelette se ei ole multa pois :D
        Minkäs teet kun työtä ei täältä suomesta saa vaikka on kaksi ammattiakin.
        Mieskin tekee vain työkkärin hommaa eli ei oikeaa työtä.


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        Ei kyllä mene ihan noin. Enkä istu koneella vaan kännykällä kirjoitan. Enkä todellakaan ole tässä koko ajan.
        Tarina ei kyllä ole muuttunut ollenkaa vastaan vain kysymyksiin.
        Mutta ihan sama se mulle on mitä te tuntemattomat ihmiset musta ajattelette se ei ole multa pois :D
        Minkäs teet kun työtä ei täältä suomesta saa vaikka on kaksi ammattiakin.
        Mieskin tekee vain työkkärin hommaa eli ei oikeaa työtä.

        "Tarina ei kyllä ole muuttunut ollenkaa vastaan vain kysymyksiin."

        Ei ehkä sinällään mutta huomaatko miten keksit aina jokaiseen muutosehdotukseen aina jonkun (teko)syyn miksi se ei onnistu? Oikeasti et itse halua muuttua koska on lopulta helpointa vain velloa tuossa nykyisessä tilassasi ja valittaa. Kun tarkemmin mietit niin kyllä itsekin tiedät että nuo syysi eivät ole todellisia mutta haluat vain uskoa niihin että sinun ei tarvitsisi myöntää että ihan itse olet jumiutunut noihin nykyisiin kuvioihisi ja sinä itse olet myös se ainoa joka voi sinut vetää niistä pois.

        "Minkäs teet kun työtä ei täältä suomesta saa vaikka on kaksi ammattiakin. "

        Suomesta saa töitä, ei ehkä sinun paikkakunnaltasi mutta monella paikkakunnalla on töitä vaikka kuinka. Kyse on vain siitä että et halua töihin riittävästi että olisit valmis muuttamaan masentavaa mutta ah niin turvallista elämääsi.


    • tämäonhauskaketju

      Just uutisissa sanottiin että Suomessa on työvoimapula.
      Te ootte nuoria, sinulla ei ole ystäviä asuinpaikkakunnallanne, ehkä ei ole missään muuallakaan ketään kavereita, joten mikä estää, ei muuta kuin muuttamaan johonkin kasvukeskukseen ja siellä töihin. Taloudellinen tilanteenne paranee heti ja voit ostaa terveellisempää ruokaa lapsillesi ja siinä sivussa itsellesikin.
      Vai onko tässäkin joku este ja juju, miksi ette voi muuttaa?

      • Aloittajav

        En muuta pois sukulaisteni luota ja koko elämäni asunut täälle niin en halua muuttaa muualle. Miksi muuttaa kun täällä on hyvä. Hyvin pärjätään vaikkei ylimääräisyyksiin rahaa olekkaan :)
        Ja toiseksi töitä ei ilman kokemusta saa.
        Mutta nythän tämä meni jo taas ihan eri asiaan kun alunperin piti...


      • muikeus
        Aloittajav kirjoitti:

        En muuta pois sukulaisteni luota ja koko elämäni asunut täälle niin en halua muuttaa muualle. Miksi muuttaa kun täällä on hyvä. Hyvin pärjätään vaikkei ylimääräisyyksiin rahaa olekkaan :)
        Ja toiseksi töitä ei ilman kokemusta saa.
        Mutta nythän tämä meni jo taas ihan eri asiaan kun alunperin piti...

        Lapset sukulaisille hoitoon kun käyt salilla.


      • Aloittajav

        Eivät ota mielellään hoitoon. Hyvä jos kerran puoleen vuoteen pariksi tunniksi saa nää kaksi hoitoon ja silloinkin käydään miehen kanssa leffassa.


    • kehääkierretään

      Ja työkokemusta ei saa kun ei ole koskaan ollut töissä. Näinhän se menee tämä työelämästä syrjäytyminen, yksi asia johtaa toiseen, ja toinen kolmanteen ja sitä rataa.
      Tosiaan keskustelu on mennyt pois painonhallinnasta, mutta silloin kun elämä on pelkästään kotona lasten kanssa kyhjöttämistä ja epäterveellisen ruuan syömistä, niin noinhan siinä käy, paino nousee tai alkaa keppana maistua. Oma paino hävettää, ei uskalleta liikkua ihmisten ilmoilla, syödään lisää ja entistä enemmän hävettää, ja sitä rataa.

      • Aloittajav

        Niin näinhän se menee. Syrjäytyneeksi ja masentuneeksihan tässä on tultu kun mies ei tue tarpeeksi, ystäviä ei ole ja töihinkään ei pääse. Päivät pyörivät vain lasten parissa, kyllähän niitten kanssa viihtyy mutta kyllä sitä välillä kaipaisi aikuista juttu seuraa kun ainut sosiaalinen kanssa käyminen tapahtuu vain täällä netissä. Mutta se siitä.


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        Niin näinhän se menee. Syrjäytyneeksi ja masentuneeksihan tässä on tultu kun mies ei tue tarpeeksi, ystäviä ei ole ja töihinkään ei pääse. Päivät pyörivät vain lasten parissa, kyllähän niitten kanssa viihtyy mutta kyllä sitä välillä kaipaisi aikuista juttu seuraa kun ainut sosiaalinen kanssa käyminen tapahtuu vain täällä netissä. Mutta se siitä.

        "Niin näinhän se menee. Syrjäytyneeksi ja masentuneeksihan tässä on tultu kun mies ei tue tarpeeksi, ystäviä ei ole ja töihinkään ei pääse."

        Ja kuitenkin juuri tuossa yllä hehkutit miten et kyllä muuta paikkakunnalta kun on niin hieno paikka, olet aina elänyt siellä ja sukulaisetkin lähellä. Ihanko oikeasti nämä asiat parantavat nykyistä elämääsi kun tarkemmin mietit? Ehkä olisi jo aika katsella koko elämää toisin silmin. Se elämä kun voisi olla oikeasti parempaa muualla. Sinulle työtä ja uutta sisältöä elämään, uusia kavereita ja tuttavia, miehellesikin ehkä perempi työ jne.
        Oikeastiko haluat mielumin masentua, lihoa ja syrjäytyä nykyisessä asuinpaikassasi? No se on toki paljon helpompaa kun ei tarvitse tehdä mitään eikä muuttaa mitään. Mutta sitten ei ehkä kannata valittaa että lihoo ja masentuu jos ei mitään ole valmis asian eteen tekemään. Nytkin olet tässä ketjussa torpannut oikeastaan jokaisen parannusehdotuksen mitä sinulle on annettu. Ei voi harrastaa kun mies ei katso lapsia, ei voi mennä töihin kun ei ole kokemusta, ei voi muuttaa paikkakunnalta kun sukulaiset ovat täällä (vaikka eivät edes anna lastenhoitoapua) eikä voi syödä vähemmän kun on niitä lempiruokia. Koko elämäsi on yksi hyvä tekosyy, anteeksi nyt vain!


      • Aloittajav

        Öö kyllä voin syödä vähenmän :Dd voi vittu
        En jaksa enää haastaa täällä riitaa...
        Olen aloittamassa elämäntaparemontin maanantaina niin kuin olen jo sanonut !
        Hyviä ehdotuksia olen täältä saanut ja vinkkejä mutta silti haukutaan koko ajan lyttyyn.
        Kyllä mun ja miehen vanhemmat ottavat lapset hoitoon just niin kuin sanoin ehkä kerran puolessa vuodessa, mutta meidän lapsia ne on ei sukulaisten eli me niitä hoidetaan.
        Pidän tästä kaupungista jossa asun ja niin pitää mieskin eli emme täältä muuta.


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        Öö kyllä voin syödä vähenmän :Dd voi vittu
        En jaksa enää haastaa täällä riitaa...
        Olen aloittamassa elämäntaparemontin maanantaina niin kuin olen jo sanonut !
        Hyviä ehdotuksia olen täältä saanut ja vinkkejä mutta silti haukutaan koko ajan lyttyyn.
        Kyllä mun ja miehen vanhemmat ottavat lapset hoitoon just niin kuin sanoin ehkä kerran puolessa vuodessa, mutta meidän lapsia ne on ei sukulaisten eli me niitä hoidetaan.
        Pidän tästä kaupungista jossa asun ja niin pitää mieskin eli emme täältä muuta.

        Ei ole tarkoitus haastaa riitaa vaan vähän herätellä sinua huomaamaan että tilanteesi näyttää ulkopuolelta aika erilaiselta kuin itse sen näet. Ja siksi voisi olla ihan hyväksi että itsekin välillä katselisit asioita muiltakin kanteilta. Vaikka et lopulta muuttaisi mitään niin silti se on ihan hyväksi.

        "Olen aloittamassa elämäntaparemontin maanantaina niin kuin olen jo sanonut ! "

        Toivotaan että onnistut. Mutta elämäntaparempntit aloitetaan yleensä melkein aina huomenna. Muista että se muutos vaatii ennen kaikkea halua muuttua. Jotenkin kun lukee kirjoituksiasi niin se on se mitä ehkä eniten kaipaat elämääsi kaikilla osa-alueilla. Muutos ei tule selittelemällä kaikkia asioita jotka estävät sinua onnistumasta vaan tajuamalla miten onnistutaan.

        "Hyviä ehdotuksia olen täältä saanut ja vinkkejä mutta silti haukutaan koko ajan lyttyyn."

        Ehkä koska tunnut tyrmäävän lähes jokaisen vinkin ja ehdotuksen mahdottomana.

        "Kyllä mun ja miehen vanhemmat ottavat lapset hoitoon just niin kuin sanoin ehkä kerran puolessa vuodessa, mutta meidän lapsia ne on ei sukulaisten eli me niitä hoidetaan."

        Joten miksi et voisi elää samantien vähän kauempana kun apuakaan et juuri saa?

        "Pidän tästä kaupungista jossa asun ja niin pitää mieskin eli emme täältä muuta."

        Toki mutta silloin ei kannata valittaa siitä että ei saa töitä tai väittää että Suomesta ei töitä saa jos tärkeintä on elää juuri tietyllä paikkakunnalla. Ja mikä siitä nykyisestä kaupungista lopulta tekee niin hyvän jos sinulla ei ole siellä ystäviä, ei työtä eikä apua arjen pyörittämiseen?


    • älämuutamitään

      Ei muuta kuin onnea vaan sinulle. Et sinä mitään elämäntaparemonttia tarvitse.
      Sinullahän on ihana kotikaupunki, ihanat sukulaiset, ihana mies, kivat kersat, terveellinen ruokavalio, kaikki on hyvin.
      Ei sillä ole väliä, vaikkei sinulla ole ystäviä eikä työpaikkaa, eikä mieskään ei suostu lapsia hoitamaan silloin kun sinä käyt salilla, mutta kun se muuten on ihana, niin nou hätä, kaikki on hyvin, jatka entistä rataa. Unohda laihdutukset ja muut turhat hömpötykset, siitä ei ole muuta kuin vaivaa.

      • Aloittajav

        Siis mitä vittua! Nyt ei sekään kelpaa jos sanon että alan tekemään muutosta voi vittu sä oot sekasin :D onnee vaan sulle kun et muuta tee kun vittuile ! Sullakaan ei taida elämä olla hirveän hyvin :)


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        Siis mitä vittua! Nyt ei sekään kelpaa jos sanon että alan tekemään muutosta voi vittu sä oot sekasin :D onnee vaan sulle kun et muuta tee kun vittuile ! Sullakaan ei taida elämä olla hirveän hyvin :)

        "Siis mitä vittua! Nyt ei sekään kelpaa jos sanon että alan tekemään muutosta voi vittu sä oot sekasin :D onnee vaan sulle kun et muuta tee kun vittuile ! Sullakaan ei taida elämä olla hirveän hyvin :)"

        Jospa luet uudelleen oman aloituksesi. Vielä siinä asiat olivat huonosti ja halusit vinkkejä mitä tehdä. Nyt äkkiä kaikki onkin hyvin ja elämänmuutos lähtee ihan juuri käyntiin. Mikä siis sinulla olikaan ongelma?
        Käviköhän tässä nyt kuitenkin niin että vastauksista huomasit että sinun pitäisi katsoa ihan itsekin vähän peiliin ja tämä neuvo ei oikein mielyttänyt sinua?


    • herätysarkeen

      Pelkää järmäystä ja valittamista...sekopäät kasassa. Ukona voi kupolikin herätä, pakkanen virkistää.

    • 211111111111111111111111

      No ensinnäkin tuntuu siltä, että haluat syyttää miestä ja tilannettasi, ettet voi laihduttaa. Haluatko oikeasti laihtua vai vaan olla uhri tilanteessa, jossa et voi laihtua?

      Salille ei tarvitse mennä laihtuakseen. Jotta laihdut, sinun tulee aloittaa ensiksi ruokavaliosta. Ruokavalio on oliko se 70% vai 80% laihdutuksesta. Eli se, menetkö salille vai ei ei muuta tilannettasi kovinkaan paljoa, jos ruokavaliosi on yhä huono.

      Toinen on, että liikkua voi kotonakin. Voit tehdä jumppaa kotona ja muitakin liikkeitä jopa ilman painoja. Netti on pullollaan ohjeita liikkeistä, mitä voi aloittaa tekemään tukeakseen laihdutusta. Eli lenkille ei myöskään tarvitse lähteä. Ja jos tahtoo painoja, niin osta ensiksi litran vesipullot painoiksi ja sitten vaikka puolentoista litran. Eivät maksa paljoa, joten ei voi olla rahastakaan kiinni.

    • Aloittajav

      Joo antaa olla.. tajutkaa miten haluutte

    • mnbvl

      Lopeta se karkkien syönti ensimmäiseksi ja juoksentele asuinrakennuksesi ympäri ja käy joka kolmas kierros katsomassa miten miehesi ja lapsesi pärjäävät yksin kotona jos se näyttää noin vaikealta tuo teidän elämä, lenkille menonkin näköjään voi tehdä vaikeaksi.

      Sä teet hallaa lihaville ihmisille kun oot noin yksinkertainen, nyt ajattelen entistä vahvemmin että kaikki lihavat ovat samanlaisia.
      Miehesi on tietenkin yhtä lihava?

      • Aloittajav

        Joo ei ole lihava. Hön on alipainoinen.
        Kaikkien elämä ei ole samanlaista. Lenkille pääsen vain lasten kanssa onko se niin vaikea ymmärtää.


      • Aloittajav

        Ei rivitalon ympäri voi juosta :D u-kierrosta vaan


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        Joo ei ole lihava. Hön on alipainoinen.
        Kaikkien elämä ei ole samanlaista. Lenkille pääsen vain lasten kanssa onko se niin vaikea ymmärtää.

        "Lenkille pääsen vain lasten kanssa onko se niin vaikea ymmärtää."

        On. On todella käsittämätöntä suurimman osan mielestä että miehesi edes kehtaa olla katsomatta hänen OMIA lapsiaan muutaman kerran viikossa sen aikaa että pääsisit lenkille tai johonkin muuhun harrastukseen.


    • läskinäeiolekivaa

      Osaa samaistua aloittajaan, mutta hieman toiselta suunnalta.

      Minä rakastan ruuan laittoa, osaan tehdä todella hyvää ruokaa ja myös syödä sitä. Vihaan kuntosalia ja inhoan liikuntaa yleisesti.
      Pituutta minulla on 168 cm, viimeksi 25 vuotiaana olen painanut 54 kg.
      Välillä olen ollut 75 kg josta takaisin 60 kiloon, sitten 80 kg siitä takaisin 65 kiloon, eli lähes normaalipainoon, sitten 98 kg ja pudotus 70 kiloon. Tätä showta on käyty läpi viimeiset 20 vuotta.

      Nyt painan 115 kg. Jokaikinen laihdutusyritys on tuonut 10 -20 kiloa lisää entisten päälle, koska minä en viitsi pitää suutani kiinni. Mätän sapuskaa liikaa ja liikun liian vähän.
      Toki minulla on kilpirauhasongelma myös, mutta suurin syy ylipainooni on ruoka ja laiskuuteni liikunnan suhteen. Liikunta on niin vastenmielistä, olen mestari keksimään tekosyitä.

      Minua ei estä mikään liikkumasta, ei ole lapsia hoidettavana, on kuntopyörä, on kävelymatto, on stepperi ja kolme kerrosta portaita joita voisi kävellä, mutta kun ei, en saa itseäni liikkeelle. Viikon voin jotain tehdä ja sitten lössähdän sohvalle, ei nouse perse ylös, on kylmä, sataa, on liukasta, on sitä ja tätä kun onhan se liikkuminen näin läskinä helvetin vaikeeta, henkeä ahdistaa, ei jaksa kävellä, ei ole kunnollisia ulkoiluvaatteita saatavana, mutta ei sitä kotonakaan viitsi tehdä niitä jumppaliikkeitä kun ei jaksa ect. On satakertaa helpompi mennä takaisin ruokalautasen ja sen karkkipussin kimppuun, tai minä syön leivoksia, juustoja jne herkkuina.

      Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vaikeampaa painon pudotus on.
      Aloittaja on 24 vuotias. Älä lähde tälle jojo-linjalle ollenkaan. Näin keski-ikäisen läskin naisen vinkki on, että tee pysyvä elämäntapamuutos tai syö itsesi hengiltä niin kuin minä näköjään teen.

    • lihavajaväsynyt

      Tuo oli niin tuttua kuin olla ja voi.
      Olen taistellut painoni kanssa vimeiset 30 vuotta. Laihduttanut, päättänyt että tämä on viimeinen kerta kun laihdutan. Katsoin juuri jouluna otettuja kuvia. Ylipainoa on jotain 50 kiloa, ei mikään kaunis näky. Kyselin viime viikolla terkkarista apuja oma lääkäriltä, ei ole mitään tarjolla, verensokerit ok, kilpirauhasarvot alimmalla tasolla, mutta muuten olen perusterve joten mitä valitan. Omin voimin en pääse tästä suosta ylös, olen kohta 60 vuotias, joten mitä väliä ei tämän ikäinen ihminen yhteiskuntaa kiinnosta. Olisiko ollut neljäs tai viides kerta kun pyydän päästä hoitoon lihavuuden takia, ei niillä ole mitään tarjolla, ei ole ravintoterapeuttia, ei pääse valvottuun painonhallintaryhmäänkään sairalaan, pitäisi kuulemma olla 20 kiloa lisää ylipainoa.
      Työkkärin ihminen totesi, että valitettavasti sinun painoisellesi ja ikäisellesi ihmiselle on hankala löytää töitä. Tottahan se puhui, ei kukaan palkkaa lihavaa ihmistä jos normaalipainoisia on tarjolla. Vetäydyn takaisin punkan pohjalle ja vedän peiton korviin. Ei jaksa, ei ole motivaatiota, mitä välii, ei olla yhteiskunnalle vaivaksi, kuollaan pois. Sori tämä oli vähän itsesäälissä rypemistä, mutta tältä tämä minun elämä tuntuu tänä päivänä.

      • TotuusSattuuQC

        "Ei jaksa, ei ole motivaatiota, mitä välii, ei olla yhteiskunnalle vaivaksi, kuollaan pois"

        Ymmärrän turhautumisesi mutta muista että ei mikään ulkopuolinen apu kuitenkaan poistaisi sitä tosiseikkaa että onnistunut elämäntapamuutos vaatii aina voimakkaan oman motivaation ja halun muuttua. Muu apu tulee vain siihen päälle.


    • En ole itse harrastanut koskaan laihdutuskuureja, mutta lapset saatuani pyrin liikkumaan enemmän kuin ennen. Ihan iän ja kunnon takia. Mä en ole ikinä viehättynyt saleista enkä niiden tehoon oikein usko, ainakaan omalla kohdalla. Sinne kun pitää erikseen mennä ja siitä on helppo luistaa.
      Itse olen lapset saatuani harrastanut hyötyliikuntaa, eli ottanut lapset mukaan kaikkeen liikkumiseen. Kävin parin kilsan matkat kauppaan, päiväkotiin ja muille asioille ensin lapsia rattaissa työntäen (kaksoisrattaat, vaikkei kaksosia olleetkaan) ja myöhemmin pyörän perässä pyöräkärryssä vetäen. Siitäkin tuli jo riittävästi liikuntaa. Etenkin kun niitä reissuja oli useampi päivässä, eikä ollut omaa autoa silloin käytössä. Joskus on ollut ranne- ja nilkkapainoja ulkona liikkuessa, mbt-tossut kävellessä, molemmat lisäävät ns. tehoja, kun pitää normimenoja tehdä. Aivan huippulaite on soutulaite kotona, jolla nykyään soudan noin tunnin päivässä, raskaimmilla tehoilla. Katson samalla tv:tä, elokuvia tai sarjoja, ei sitä muuten jaksaisi.Mua ei liikunta pelkkänä liikuntana kiinnosta, pitää olla jotain muuta asiaa toimitettavana tai vaikka katsottavana, kuunneltavana. Syömisistä on helppo pitää lukua, jos itse valmistaa ruuat. Jättää herkut kauppaan ja syö arkena ihan normi terveellistä ruokaa. Ja viikonloppuna sitten herkuttelee kohtuullisesti. Näin ei tarvi laihduttaa, elää vaan terveellisesti, kuten ihmiset ennen vanhaan, liikkuen ja kohtuusyöden.

    • lihavajaväsynyt

      Olen samaa mieltä teidän kahden kanssa ja ymmärrän erittäin hyvin että minun pitäisi tehdä niin ja näin. Olen lapsesta saakka ollut hyvin paikoillaan pysyvä, en mitenkään liikunnallinen, ylipainoinen. Aikuisena olen yrittänyt kymmeniä kertoja laihduttaa, onnistumatta, aina on tullut lisää painoa enemmän kuin on kadonnut. Ei ole lapsia, kotityöt on yksiössä asuessa aika vähissä.

      Kyse on siitä, että tarvitsisin henkistä apua ja tukea terveydenhuollon puolelta, mutta sitä ei tule.
      Ei pääse edes mielenterveyshoitajalle, kun en ole lääkärien mielestä henkisesti sairas. Heidän mielestään olen "vain" lihava ja se asia korjaantuu kun alan liikkumaan ja syömään terveellisesti. Tosi simppeliä ja helppoa, eihän siinä mitään miksen sitten ala kuntoilemaan.Hyvä kun pääsen siitä kotiovesta ulos sinne terkkariin, sekin vaatii minulta suurta ponnistusta, viimeksi tein lähtöä kolme tuntia ja silti se oli kovan työn takana henkisesti mennä. Ruokakaupassa käyn kerran viikossa, ruokaa teen kerran päivässä kun pakko on jotain syödä. Varmaan syön liikaa, koska olen lihava, mutta ei minua ole ikinä tutkittu tämän lihavuuden takia. Tai siis sitä, voisiko lihavuuteni johtua jostain muusta syystä kuin siitä, että syön liikaa tai kulutan liian vähän.

      Ja olen todellakin tajunnut sen vuosia vuosia sitten, että mitä minun pitäisi tehdä, mutta kun en saa aikaan. Voin istua sohvalla puoli päivää ja ajatella että nyt pitäisi jumpata, ei ole televisio päällä, ei soi musiikki taustalla, istun ja ajattelen, että pitäisi tehdä, mutta kun ei peffa nouse, ei jalat liiku, en saa itseäni tekemään. Tästä on kyse, tarvitsisin apuja ammatti-ihmisiltä, mikä minussa on vikana kun en saa itseäni liikkeelle vaikka sitä motivaatiotakin olisi, mutta kun aivot ja kroppa eivät ole silleen synkassa keskenään, että jotain konkreettista tapahtuisi.

      • Mites kilpirauhasarvot? Mulla on oli kilpirauhasen vajaatoiminta, joka aiheutti väsymystä, palelua, masennusta ja paikoillaan oloa noin kahdeksan vuotta sitten. Koska suvussa on tätä naisilla, kävin sitten äitini kehotuksesta mittauttamassa ja selvisi syy. Yleensä se aiheuttaa myös painonnousua, mutta jostain syystä ei omalla kohdalla. Tai pari kiloa tais tippua lääkityksen aloittamisen jälkeen. Muitakin syitä voi olla, mitkä saattaisi näkyä just vaikka verikokeessa.


      • lihavajaväsynyt
        yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Mites kilpirauhasarvot? Mulla on oli kilpirauhasen vajaatoiminta, joka aiheutti väsymystä, palelua, masennusta ja paikoillaan oloa noin kahdeksan vuotta sitten. Koska suvussa on tätä naisilla, kävin sitten äitini kehotuksesta mittauttamassa ja selvisi syy. Yleensä se aiheuttaa myös painonnousua, mutta jostain syystä ei omalla kohdalla. Tai pari kiloa tais tippua lääkityksen aloittamisen jälkeen. Muitakin syitä voi olla, mitkä saattaisi näkyä just vaikka verikokeessa.

        Kiito kysymästä,kilpirauhasarvot ovat ihan alarajalla, muistaakseni yhden kymmenyksen yli alarajan,mutta lääkärien mukaan se on ok. Veren sokerit, hemoglobiini ja tulehdusarvot ja peruskilppari on katsottu, ei kuulemma ole tarvetta muuhun eikä ole tarvetta lääkitykseen, terveellä ihmisellä. Ei lääkäreitä kiinnosta se miksi minä olen lihava kun olen sitä kerran ollut lapsesta saakka. Sitä ne ihmettelee miksi minulla ei ole diabetestä vaikka ylipainoa on ollut koko iän. Mutta siihen sekin jää ihmettelyyn.
        Niskastakiinni nikille. Jos kommenttisi oli minulle tarkoitettu, minulla ei ole lapsia joita voisin heitteille jättää. Ja jos olisikin, he olisivat jo aikuisia, minulla on ikää lähes kuusikymmentä vuotta. Kerroin oman tarinani sen vuoksi, että lihavuus voi olla ongelma ihmiselle vaikka ei olisi lapsiakaan ja liikuntakin voi olla joskus vaikeaa. En tiedä olenko masentunut vai mikä estää kun tutkimuksiinkaan ei pääse, minulla on kuin lyijyä olisi koko kropassa, lihakset eivät tahdo totella. Näin on ollut koko ikäni. Siitä huolimatta kävin 40 vuotta palkkatöissä, nyt kaksi viimeistä vuotta olen ollut työttömänä kun koko yritys lopetettiin.


      • TotuusSattuuQC
        lihavajaväsynyt kirjoitti:

        Kiito kysymästä,kilpirauhasarvot ovat ihan alarajalla, muistaakseni yhden kymmenyksen yli alarajan,mutta lääkärien mukaan se on ok. Veren sokerit, hemoglobiini ja tulehdusarvot ja peruskilppari on katsottu, ei kuulemma ole tarvetta muuhun eikä ole tarvetta lääkitykseen, terveellä ihmisellä. Ei lääkäreitä kiinnosta se miksi minä olen lihava kun olen sitä kerran ollut lapsesta saakka. Sitä ne ihmettelee miksi minulla ei ole diabetestä vaikka ylipainoa on ollut koko iän. Mutta siihen sekin jää ihmettelyyn.
        Niskastakiinni nikille. Jos kommenttisi oli minulle tarkoitettu, minulla ei ole lapsia joita voisin heitteille jättää. Ja jos olisikin, he olisivat jo aikuisia, minulla on ikää lähes kuusikymmentä vuotta. Kerroin oman tarinani sen vuoksi, että lihavuus voi olla ongelma ihmiselle vaikka ei olisi lapsiakaan ja liikuntakin voi olla joskus vaikeaa. En tiedä olenko masentunut vai mikä estää kun tutkimuksiinkaan ei pääse, minulla on kuin lyijyä olisi koko kropassa, lihakset eivät tahdo totella. Näin on ollut koko ikäni. Siitä huolimatta kävin 40 vuotta palkkatöissä, nyt kaksi viimeistä vuotta olen ollut työttömänä kun koko yritys lopetettiin.

        Kyllä tuo kovasti masennukselta kuullostaa. Tai ainakin masennuksella voi olla merkittävä rooli tuossa tilanteessasi. Sinun kannattaisi mennä vielä lääkäriin tuon asian tutkimiseksi.


      • lihavajaväsynyt
        TotuusSattuuQC kirjoitti:

        Kyllä tuo kovasti masennukselta kuullostaa. Tai ainakin masennuksella voi olla merkittävä rooli tuossa tilanteessasi. Sinun kannattaisi mennä vielä lääkäriin tuon asian tutkimiseksi.

        Olen käynyt tänä vuonna jo 3 kertaa lääkärissä. Lääkärit ovat sitä mieltä ettei ole masennusta. Kun sanon että minusta tuntuu kuin minulla olisi tuhannen kilon painot päällä tai lihaksissa lyijyä, en saa itseäni liikkeelle, lääkärit katsoo oudosti ja toteavat että se on tuo ylipaino, sinun pitää laihduttaa. Kun pyydän terveydenhuollon apua laihduttamiseen, koska olen laihduttanut jo kymmeniä vuosia ja monta kymmentä kertaa itse siinä onnistumatta, päinvastoin painoa on joka kerran tullut huomattavasti lisää, lääkäreiden vastaus on ettei ole mahdollista päästä valvottuun laihdutukseen, koska en ole tarpeeksi lihava. Koomisinta tässä on että jos minulla olisi vielä 20 kiloa enemmän painoa, pääsisin sairaalahoitoon, mutta minun pitäisi laihduttaa se 20 kiloa pois näyttääkseni että olen tosissani laihduttamisessa, eli olisin taas tässä nykyisessä painossa, mutta sairaalan valvonnassa. En ymmärrä tuota logiikkaa.
        Tänään pitäisi lähteä kauppaan, nousin ylös klo 6, ajattelin, että käyn heti aamulla kahdeksalta, nyt olisi kohta pakko lähteä, silti en pääse liikkeelle, kroppa ei tee sitä mitä pää haluaa. Se on fyysinen olo, lihaksissa on sellainen tunne kuin joku olisi laittanut hyvin painavan peiton päälle tai käärinyt tiukkaan kapaloon, kroppa painaa tonnin, ei pysty liikkumaan.


      • TotuusSattuuQC
        lihavajaväsynyt kirjoitti:

        Olen käynyt tänä vuonna jo 3 kertaa lääkärissä. Lääkärit ovat sitä mieltä ettei ole masennusta. Kun sanon että minusta tuntuu kuin minulla olisi tuhannen kilon painot päällä tai lihaksissa lyijyä, en saa itseäni liikkeelle, lääkärit katsoo oudosti ja toteavat että se on tuo ylipaino, sinun pitää laihduttaa. Kun pyydän terveydenhuollon apua laihduttamiseen, koska olen laihduttanut jo kymmeniä vuosia ja monta kymmentä kertaa itse siinä onnistumatta, päinvastoin painoa on joka kerran tullut huomattavasti lisää, lääkäreiden vastaus on ettei ole mahdollista päästä valvottuun laihdutukseen, koska en ole tarpeeksi lihava. Koomisinta tässä on että jos minulla olisi vielä 20 kiloa enemmän painoa, pääsisin sairaalahoitoon, mutta minun pitäisi laihduttaa se 20 kiloa pois näyttääkseni että olen tosissani laihduttamisessa, eli olisin taas tässä nykyisessä painossa, mutta sairaalan valvonnassa. En ymmärrä tuota logiikkaa.
        Tänään pitäisi lähteä kauppaan, nousin ylös klo 6, ajattelin, että käyn heti aamulla kahdeksalta, nyt olisi kohta pakko lähteä, silti en pääse liikkeelle, kroppa ei tee sitä mitä pää haluaa. Se on fyysinen olo, lihaksissa on sellainen tunne kuin joku olisi laittanut hyvin painavan peiton päälle tai käärinyt tiukkaan kapaloon, kroppa painaa tonnin, ei pysty liikkumaan.

        Et valitettavasti selvästikään ole päässyt hoitoon jossa sinut ja oireesi tutkittaisiin tarpeeksi hyvin ja kaikkia eri puolia tarkastellen. Se on kyllä hyvin yleinen ongelma.
        Pitää kyllä muistaa että eivät lääkäritkään mitään kaikkitietäviä ole ja varsinkin monelle yleislääkärille saatta tulla jokin harvinaisempi oirekuva vastaan vain kerran koko uralla jolloin puuttu kokemus siitä mitä voisi asian taustalla olla.
        Ihminen on niin monimutkainen psykofyysinen kokemus että monet fyysiset oireet voivat johtua psyykkisistä syistä ja taas sitten myös päinvastoin.

        Mutta voimia sinulla. Itsellänikin kokemusta siitä miten oman lapsen kanssa on saanut etsiä toimivaa hoitoa melkein vuoden ajan. Nyt onneksi alkaa näyttää valoisammalta mutta vielä ei uskalla toivoa liikoja... Ja kyse siis ihan pelkästään fyysisestä vaivasta mutta jonka hoidon todella hallitsevaa tahoa on ollut todella vaikea löytää.


    • NiskastaKiinni

      En ole koskaan ymmärtänyt miten pienten lasten äiti (tai isä) voi mitenkään edes olla ylipainoinen! Kyllä lasten perässä juokseminen, lasten vahtiminen ulkona ja sisällä, jälkien siivoaminen, lasten kanssa leikkiminen yms. kuluttaa kaloreita ihan helvetisti. Siivoaminen kuluttaa yhtä paljon energiaa kuin kuntosali. Nyt kun ulkona on pakkasta, niin energiaa kuluu enemmän ulkoillessa.

      Itse olin alipainoinen, kun lapset olivat pieniä, kun ei siinä tohinassa ehtinyt edes syödä. Tosin töissäkin kävin.

      Jos joku mutsi istuisi puolipäivää sohvalla, niin kyllä hänen ipanansa olisi lievästi sanottuna heitteillä. Jos peffa ei nouse, se on lastensuojeluilmoituksen paikka aika lähellä. Herätys!

      • Aloittajav

        No ei lasten kanssa laihdu tai en minä ainakaan. Lasten jälkeen olen vaan lihonut koska kun lapset nukahtaa istahtaa itse vaan telkun ääreen syömään jotain hyvää.


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        No ei lasten kanssa laihdu tai en minä ainakaan. Lasten jälkeen olen vaan lihonut koska kun lapset nukahtaa istahtaa itse vaan telkun ääreen syömään jotain hyvää.

        Se että lösähdät sohvalle syömään ei johdu lapsista vaan ihan vain sinusta ja omista valinnoistasi. Voisit tehdä myös jotain muuta. Jos palkitset itsesi rankasta päivästä syömällä, on täysin selvää että se voi johtaa vain ja ainostaan lihomiseen. Tuo on vääristynyt ajattelu-
        ja toimintamalli josta sinun pitäisi päästä eroon kaikkein ensimmäisenä. Sitä ennen oikein mikään elämänmuutos ei ole mahdollinen.


      • Aloittajav

        Ihankun en tätä tietäisi...
        Siitä on vaan tullut huono tapa.


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        Ihankun en tätä tietäisi...
        Siitä on vaan tullut huono tapa.

        Mutta sinun kannattaisi pohtia että mitä tarvetta tuolla lohtusyömisellä täytät? Ehkä epätasa-arvoisen liittosi aiheuttamaa ahdistusta tai jotain vastaavaa?
        Eihän miehesi todellakaan halua sinun laihtuvan kun jaksava ja aktiivinen vaimo voisi haluta myös jonnekin kodin ulkopuolelle. Nyt sinä alistut hänen valtaansa ja jopa siihen että mies ei hoida lapsia koskaan. Eli hän pitää sinua käytännössä lähes vankina tuolla käytöksellään.


    • Nainen38-

      Osta kuntopyörä kotiin ja polje sitä joka päin tunti. Minä laihduin sillä tavalla 34 kg

    • Näytänärhenmunatsille

      " Miten oikein saan laihdutettua kun mikään ei miehelle kelpaa ? " - Etkö sinä ole aikuinen ihminen? Miksi pitäisi kysyä lupa tai edes mielipide mieäheltä, joka ei näytä ymmärtävän mistään mitään?

      • Aloittajav

        En pyydä lupaa, mutta kun ei lapsille ole hoitajaa niin ainut liikuntamuoto jota voin harrastaa on sellainen missä lapset voivat olla mukana.


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        En pyydä lupaa, mutta kun ei lapsille ole hoitajaa niin ainut liikuntamuoto jota voin harrastaa on sellainen missä lapset voivat olla mukana.

        Lapsilla on hoitaja, lasten ISÄ. Vai mikä sinusta isä on jos ei henkilö joka omalta osaltaan myös hoitaa lapsia? Pelkkä siittäjä vai mikä hän on?


      • Aloittajav

        No isä, toinen vanhempi, mutta ei välillä siltä vaikuta kun ei suostu näitä hoitamaan..


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        No isä, toinen vanhempi, mutta ei välillä siltä vaikuta kun ei suostu näitä hoitamaan..

        Eikö tuo ole sinusta suurempi ongelma elämässäsi kuin lievä ylipaino? Parisuhteesi ei toimi ja tämä vaikuttaa hyvin moneen asiaan elämässäsi niin nyt kuin tulevaisuudessa.
        Enkä oikein vieläkään pysty ymmärtämään miten voi olla mahdollista että toinen ei vain "suostu" lapsia hoitamaan. Onko hänellä jokin syy tai peruste asiaan? Isillä on täysin samanlainen vastuu lapsista kuin äideilläkin. Entä jos sinulle sattuisi jotain, joutuisit vaikka sairaalaan? Pitäisikö lapsesi ottaa sitten huostaan vain hoitaisiko isä lapsia sitten?


      • Kukkulankunkut

        Tämä oli hyvä kommentti "totuus sattuu" mutta sinä et taida tuntea sitä mieästyyppiä, joka on niiin mieästä, ettei omien(kaan) lasten hoito eikä mikään muukaan huusholli- eikä talousaskare heille kuulu. Vanhan ajan täydellisiä sovinistisikoja koko joukko.


      • Aloittajav
        TotuusSattuuQC kirjoitti:

        Eikö tuo ole sinusta suurempi ongelma elämässäsi kuin lievä ylipaino? Parisuhteesi ei toimi ja tämä vaikuttaa hyvin moneen asiaan elämässäsi niin nyt kuin tulevaisuudessa.
        Enkä oikein vieläkään pysty ymmärtämään miten voi olla mahdollista että toinen ei vain "suostu" lapsia hoitamaan. Onko hänellä jokin syy tai peruste asiaan? Isillä on täysin samanlainen vastuu lapsista kuin äideilläkin. Entä jos sinulle sattuisi jotain, joutuisit vaikka sairaalaan? Pitäisikö lapsesi ottaa sitten huostaan vain hoitaisiko isä lapsia sitten?

        No tuollaisessa pakkotilanteessa varmaan hoitaisikin, niin kuin hoiti silloinkin kun olin sairaalassa toisen lapsen synnynttyä.
        Mutta aina kun otan puheeksi, että tänään menen lenkille yksin niin hän keksii syitä miksei jää hoitsmaan lapsia. Esim. Pää kipeä, oli jo itse sopinut menoa tai on liian väsynyt.


      • Otaläpytohimoiltapois

        Miksi kuuntelet sitä kukkoa? Ilmoitat asian ja häivyt, kyllä se lapsensa hoitaa jos ei tahdo viranomaisen papereihin nimeään.


      • TotuusSattuuQC
        Aloittajav kirjoitti:

        No tuollaisessa pakkotilanteessa varmaan hoitaisikin, niin kuin hoiti silloinkin kun olin sairaalassa toisen lapsen synnynttyä.
        Mutta aina kun otan puheeksi, että tänään menen lenkille yksin niin hän keksii syitä miksei jää hoitsmaan lapsia. Esim. Pää kipeä, oli jo itse sopinut menoa tai on liian väsynyt.

        "Mutta aina kun otan puheeksi, että tänään menen lenkille yksin niin hän keksii syitä miksei jää hoitsmaan lapsia. Esim. Pää kipeä, oli jo itse sopinut menoa tai on liian väsynyt."

        Ja sinä annat sitten asian vain olla? No eihän se ole ihme että mies keksii aina joitain syitä kun sinä sitten päästät hänet sen varjolla luistamaan hommista.
        Ota nyt hyvä ihminen itseäsi niskasta kiinni ja lopeta tekosyiden kuuntelu ja jätä ne lapset miehelle äläkä kuuntele selittelyitä. Tuolla asenteella teet todellisen karhunpalveluksen niin itsellesi, miehellesi kuin myös lapsillesi. Vai todellako haluat että lapsesi saavat parisuhteesta sen mallin että äiti hoitaa kaiken ja miehen ei tarvitse laitta tikkua ristiin perheen arjessa?


      • TotuusSattuuQC
        Kukkulankunkut kirjoitti:

        Tämä oli hyvä kommentti "totuus sattuu" mutta sinä et taida tuntea sitä mieästyyppiä, joka on niiin mieästä, ettei omien(kaan) lasten hoito eikä mikään muukaan huusholli- eikä talousaskare heille kuulu. Vanhan ajan täydellisiä sovinistisikoja koko joukko.

        "Tämä oli hyvä kommentti "totuus sattuu" mutta sinä et taida tuntea sitä mieästyyppiä, joka on niiin mieästä, ettei omien(kaan) lasten hoito eikä mikään muukaan huusholli- eikä talousaskare heille kuulu. Vanhan ajan täydellisiä sovinistisikoja koko joukko."

        Toki tunnen. En vain ole koskaan ymmärtänyt sitä naistyyppiä joka ottaa noita "isoja lapsia" vaivoikseen. Ilman olisi paljon mukavampi elää.


      • Twelvepoints

        Sitä on nuorena ja tietämättömänä niiin 'sini'silmäinen ettei ymmärrä mitä "ottaa" ja saa. Ma en nyt jaksa jauhaa mutta sä osuit jälleen naulan kantaan kommentissasi klo 12:19.


    • priorisointikysymys

      Nukkuuko sun lapset päiväunia?
      Miehesi tulee kotiin klo 12. Lapset ovat yleensä siihen aikaan päiväunilla, joten ei muuta kuin sinne salille. Tunti siellä, takaisin kotiin ja kas, miehen ei ole tarvinnut tehdä lasten kanssa yhtään mitään. Nehän nukkuvat yhä päiviksiä.

      • Aloittajav

        Isompi ei ole nukkunut enää pitkään aikaan ja nuorempi nukkuu vain puolen tunnin pätkiä. Muuten päiväuniaika olisikin oiva aika mennä salille.


      • uimarannalle
        Aloittajav kirjoitti:

        Isompi ei ole nukkunut enää pitkään aikaan ja nuorempi nukkuu vain puolen tunnin pätkiä. Muuten päiväuniaika olisikin oiva aika mennä salille.

        Hypi hyppynarua tai nostele kahvakuulaa. Älä väitä että lapset on sylissä koko valveillaoloajan. Jos niitä kantaisit päivän sulla ei ois ylipainoo. Ja kädet varattuna eikä jääkaapilla.


    • Aloittajav

      Välillä kyllä tuntuu että olen kuin vankilassa kun minnekkään en saa lähteä kotoonta yksin.

      Mutta nyt on aloitettu ruokaremontti, tällä viikolla syöty enemmän vihanneksia enkä ole vielä sortunut herkkuihin, mutta olen päättänyt pitää lauantaisin herkku päivän sanokaa mitä sanotte. mutta en silloinkaan syö mitään kamalia määriä.

      Liikuntaa en ole vielä päässyt tällä viikolla harrastamaan katsotaan sitten ensi viikolla.

      • nax

        Laihtuminen, liikkuminen ja parisuhde. Pystyt laihtumaan ja liikkumaan kyllä ilman miestäsi. Varsinainen ongelma on tuo, että mies haluaa sitoa sinut kotiin. Pane mies järjestykseen, käske lopettaa tekosyyt, ja luistaminen lasten hoidosta.

        Kotona voi tosiaan hyppiä narua, heilutella puntteja tai nostella lapsia, tanssia, jumpata ... ei tarvita kuin pikkuisen tilaa.


      • Aloittajav

        No tilaa ei tällä hetkellä ole kun ollaan juuri muutettu, mutta sitten kun saa nämä tavarat paikoilleen niin pieni tila kyllä löytyy.
        Vaikka sitä liikuntaa voi harrastaa myös kotona sisällä niin olisi kiva käydä myös lenkillä, salilla ja uimassa.


      • ValitettavaaVain
        Aloittajav kirjoitti:

        No tilaa ei tällä hetkellä ole kun ollaan juuri muutettu, mutta sitten kun saa nämä tavarat paikoilleen niin pieni tila kyllä löytyy.
        Vaikka sitä liikuntaa voi harrastaa myös kotona sisällä niin olisi kiva käydä myös lenkillä, salilla ja uimassa.

        Eli aloitat liikunnan sitten joskus...


      • TotuusSattuuQC

        "Välillä kyllä tuntuu että olen kuin vankilassa kun minnekkään en saa lähteä kotoonta yksin. "

        Mietipä hetki mitä tuo mitä sanoit oikein tarkoittaa? Onko se sellainen elämä kuin sinusta parisuhteessa pitää olla? Onko jollain sinusta oikeus vangita ja sitoa sinut kotiisi? Rakastaako sellaista tekevä ihminen sinua ihan oikeasti? Kunnioitatko itse itseäsi ja rajojasi kun hyväksyt sellaisen?


      • Aloittajav
        ValitettavaaVain kirjoitti:

        Eli aloitat liikunnan sitten joskus...

        Noh tänään pääsin käymään yksin lenkillä josta sain taas palkinnoksi migreenin...

        No missä tilassa ajattelin liikkua kun koko asuntoa on täynnä jätesäkkiä ja laatikkoa ?


      • suurinselittäjä

        Samassa paikassa missä nytkin istut, puntit käteen ja nilkkoihin. Laatikoiden siirtely ja tavaroiden paikalleen asettelu käy liikunnasta. Muuttosiivous vastaa jo monipuolista treeniä. Juo tarpeeksi vettä.


    • nomorebabies

      Teillä on ollut yli 2 viikkoa aikaa laittaa kotinne kuntoon. vieläkin elätte pakkauslaatikoiden ja jätesäkkien seassa. Miehesi tekee vain 4 tuntia päivässä toitä, ilmeisesti kodin ulkopuolella. Teitä on kaksi aikuista, sinulla 24 tuntia ja miehellä 20 tuntia vuorokaudessa aikaa ja vain pari pientä lasta hoivattavana, Ettekä silti saa kotianne kuntoon vaan kuljette kapeaa polkua laatikoiden ja jätesäkkien välistä jääkaapille-sohvalle-lasten sängylle- jääkaapille -sohvalle vastaamaan keskustelupalstan viesteihin-jääkaapille-sohvalle -kesksutelupalstalle - jne.

      Te molemmat tarvitsette ahkeruusrokotuksen.

      olkaa hyvä, älkää ainakaan lisääntykö enää.

      • Aloittajav

        Kaksi viikkoa täh ? Vasta sunnuntaina muutettiin ja molemmat lapset ollut nyt kipeinä niin ei olla oikein keretty vielä kaikkia tavaroita paikoilleen saamaan. Mutta joka päivä jotain.

        En tajuu mistä vedit ton kaksi viikkoa

        Ja kyllä aateltiin vielä kolmas lapsi tehdä jossain vaiheessa.

        Ja teen kyllä muutakin kun käyn jääkaapilla sohvalla tai täällä kirjottelemassa.

        Voi vittu mitä ihmisiä, toivottavasti sä et lisäänny


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe