Huonoja kokemuksia au pairina?

Tuleva AP

Olen kuullut paljon hyvää au pairina olosta ja nyt haluaisin kuulla huonojakin puolia,onko kenelläkään ollut ihan rehellisesti p***a perhe? kohdeltu huonosti,vaadittu liikaa yms?

9

2423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katarina

      tällainen oli kaverini kokemus:
      perheen isä alkoi kiinnostua kaveristani jo aupair vuoden alkuvaiheessa - jutteli kaverilleni iltaisin kun äiti ja lapset jo nukkuivat, tarjoutui hieromaan niskaa, kuljetti tapaamaan muita aupaireja ja vei samalla kahville jne. perheen äiti ei joko huomannut mitään tai ei välittänyt, vanhempien suhde näytti muuten olevan kunnossa.

      jossain vaiheessa vihjailusta tuli rohkeampaa: "vahingossa" koskettelua, pitkiä halauksia, hiprakassa kauneuden kehumista yms. vanhempien väleissäkin se alkoi näkyä, ja äidin ja aupairin suhteessa. kaverini ei kokenut itseään hyväksikäytetyksi, sillä taisi olla vähän ihastunut perheen isään.hän kuitenkin lähti pian muualle, koska suhteet olivat aika räjähdysalttiit.

      mutta ei tällainen kai kovin yleistä ole.

    • ...

      Selailehan hiukan näitä sivuja, niin sieltä löytyy kaikkia mahdollisia kokemuksia.

    • laista

      Kaikkea, mitä ikinä voit kuvitella perheissä tapahtuvan, tapahtuu myös au pairille. Hankaluuksien sattuessa olet aika yksin. Plakkarissa on hyvä olla lippu kotimaahan ja/tai vähän rahaa sekä lähetystön osoiteen sekä passi ja muut tärkeät asiat aina itsellä hallussa.

      On myös normaaleita perheitä, joissa voit saada ihanan kokemuksen ja elinikäisiä ystäviä.

      Itselläni oli aika hankala emäntä ja lähdinkin sieltä lätkimään ja parin kokeilun jälkeen löytyi ihana perhe. Kavereilla oli isän lähentelyjä, valtavia työmääriä ja komeroita auntoina jne...

    • laura

      Oma kokemukseni oli ikävä kyllä huono. Omaan piikkiin nyt voi laittaa sen, että liian sinisilmäisenä lähdin. En erityisemmin esittänyt kysymyksiä omista oikeuksistani.

      Kuinkas kävikään, pian huomasin raatavani pitkiä päiviä ja tekeväni hommia, joista ei ollut etukäteen sovittu. Pahimmillaan hoidin yksin kahta lasta viikon vanhempien ollessa lomamatkalla. Tämä oli tietenkin käytännössä työtä 24 tuntia päivässä, mutta niin uskomatonta kuin se onkin niin en saanut siitä yhtään ylimääräistä rahaa tai vapaapäiviä. Palkkani eli reilu 200 euroa kuussa oli jo itsessään työmäärään suhteutettuna onneton.

      Kaiken työn olisin ehkä voinut vielä niellä, mutta jo kuukauden päästä saapumisestani perheen äiti alkoi kohdella minua melkoisen kylmäkiskoisesti. Mikään ei riittänyt, kaikki oli aina huonosti ja sain siitä haukut tai jäätävää kohtelua. Lopulta olin jo niin hajalla etten voinut kuvitellakaan jääväni. Loppukeskusteluissa selvisi, että perheen äiti olisi odottanut minun tekevän vielä enemmän hommia esimerkiksi laittavan ruokaa, mikä olikin ainoita tehtäviä, joita talossa en tehnyt. Minusta oli todella törkeää odottaa, että laittaisin ruoat ihan hyvää hyvyyttäni kun koko hommasta ei oltu puhuttu ennen työsopimuksen allekirjoittamista eikä edes sen jälkeen kertaakaan.

      Kokemus, joka olisi voinut olla aivan ihana, oli minun osaltani täyttä painajaista. Huonoja kokemuksia aupairin hommassa varmasti riittää, mutta on niitä tosiaan hyviäkin. Toivoisin vain, että kaikki aupairiksi lähtevät toimisivat hieman järkevämmin kuin minä. Itse lähdin ihan työkkärin sivujen kautta eli en mennyt minkään järjestön avulla. Minulla ei siis ollut ketään, johon ottaa yhteyttä. Kaikki kysymykset kannattaa myös rohkeasti etukäteen selvittää. Loppujen lopuksi kokemus samassakin perheessä voi ilmeisesti olla hyvinkin erilainen. Minunkin perheessäni oli aiemmin aupaireja ollut. En kylläkään kysynyt onko kukaan aiemmin lähtenyt enkä myöskään pyytänyt aiempien aupairien yhteystietoja. Sieltä varmasti myös saa arvokasta tietoa.

      • Tuleva AP

        Sinä joka lähdit huonon kohtelun takia niin mitä tapahtui?


      • laura
        Tuleva AP kirjoitti:

        Sinä joka lähdit huonon kohtelun takia niin mitä tapahtui?

        kyllästyin olemaan kynnysmatto, kun tilanne kärjistyi siten, etten enää voinut uskotella itselleni, etteikö työnantajassani todella olisi jotain vikaa eikä vika ole minussa.


    • ei enää ikinä!!!

      Olin innoissani lähdössä kesällä au pairiksi vuodeksi Englantiin. Puhuin perheen äidin kanssa puhelimessa ennen lähtöäni ja perhe vaikutti todella mukavalta. Sovimme työtehtävistä ennen lähtöäni, joihin kuului; lastenhoito aamuisin, lastenhoito 2-3 iltana viikossa ja toiset kädet auttamaan talossa. Työaikani oli 8.00-12.30 ja 17.00-19.00 viikolla. Lauantai vapaa ja sunnuntai aamuisin 2 tuntia. Päästessäni Englantiin karu totuus paljastui. Perheen isä tuli hakemaan mut lentokentältä ja autossa ollessa hienovaraisesti "varoitteli" vaimostaan ja kertoi kuinka heidän kaikki au pairinsa ovat lähteneet ennen kuin ovat olleet edes vuotta. Heti tuloni ekana päivänä perheen äiti kertoi minulle työtehtävistäni lisää. Työajat todellisuudessa olivat 07.00-12.30(joskus venyi 14.00!!) ja iltaisin 17.30-20.00. Lauantai-iltaisin myös lastenhoitoa. Eli tein melkein koko ajan töitä puoli ilmaiseksi(105euroa vko). En ollutkaan tullut auttamaan talossa vaan pelkästään siivoomaan kun rouva ei ollut edes töissä vaan hänellä oli aina muuten vaan niin kiire. Eli viikon edellämainitut työajat vain siivosin. Olin kuin orja talossa. Jos satuin viettämään vapaa-aikaani talossa rouva odotti mun tekevän koko ajan jotain. Hän teki mulle listat millon pitää siivota mitäkin(esim. to: jääkaappi,ikkunat,leikkihuone,...yms). Pesin lattiat kahdesti päivässä, suihkun hammasharjalla, siivosin, siivosin,siivosin....
      ja toi hammasharja juttu ei oo vitsi!!
      Se nainen oli aivan hullu siivous/kontrollifriikki. Ainut mistä pidin oli lastenhoito ja vapaa-aika. Mun piti saada syödä perheessä 3 ateriaa päivässä, mutta todellisuudessa sain syödä vain pieniä kanankoipia(1 per päivä!!), paahtoleipää ja mysliä. Muut ruuat,joita riitti,oli perheelle.
      Olin siellä vain kuukauden, koska päätin oman mielenterveyteni vuoksi lähteä kotiin. Ei siis kannata epäröidä jos ei viihdy!! Tapasin siellä muita au paireja, kaikilla oli melkein sama juttu kuin mulla, mutta ei niin paha kuitenkaan.
      Toimistosta soitettiin siellä ollessani ja pyydettiin anteeksi valittua perhettä, olivat kuulemmma itsekkin huomanneet vasta jälkikäteen millainen perhe oikeasti oli. Olisin saanut vaihtaa perhettä, mutta tulin mielummin kotiin.
      Jos olette siis menossa Englantiin au pairiksi englantilaiseen perheeseen varautukaa olemaan kotiorjana ja ainaisena kynnysmattona. Englannissa on paljon au paireja köyhistä maista esim; unkari, romania ja tsekki. Nämä tytöt osaavat puhua monta kertaa huomonpaa eglantia kuin suomalaiset. Mun perheen äitiä häiritsi hyvä englannin kielen taitoni. He eivät yleensä tiedä suomesta paljoa ja kuvittelevat todellakin suomenkin olevan köyhä maa. Varokaa siis!! Se on kaikkea muuta kuin leppoisasti lapsia hoidellen vietetty vuosi. Hyviä au pair kokemuksia en ole kuullut kuin USA:ssa olleilta.

      • Brenda

        Mulla oli ihan samanlaisia kokemuksia! Menin Scanaupairsin kautta ja myöhemmin kuulin heiltä, että tähän minun perheeseen ei enää välitetä ainakaan heidän kauttaan au paireja, sillä "emme päässeet yhteisymmärrykseen heidän kanssaan". Hyvä niin... nyt vaan on vaarana se, että tollanen perhe hakee jonkun lehti-ilmoituksen avulla au pairin jostain itä-euroopasta, eikä tällaisella au pairilla ole sitten ketään tukena ja turvana.


    • Anonyymi

      en ole mutta opossa tein tehtävää liittyen tähän voisiko joku auttaa tässä tehtävässä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe