viisaudenhampaan poisto

helpme

Olen ensimmäistä kertaa menossa poistattamaan viisaudenhampaan alhaalta. Kertokaa kokemuksia onko ihan kamalaa ja sattuuko kuinka kovaa operaation aikana ja sen jälkeen. Luutakin joudutaan ilmeisesti jonkin verran poraamaan pois että saadan hammas pois. Kertokaa myös sattuuko puudutus kuinka paljon nimenomaan kun puudutetaan alhaalla olevan viisaudenhampaan poistossa. Kauanko poisto kestää?

3

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nellihelena

      Mä kävin jossain paremmissa kuvissa keskus sairaalassa. Tk röntgen ei riittänyt. Pitää leikata ala visuri. Olen ihan kamalassa pelossa tästä asiasta. Nyt odotetaan vaan soittoa milloin saan ajan toimenpiteeseen. Hammaskirurgi katsoo kuvat. Tutulta poistettiin lähiaikoina päivystyksessä ala visuri ja ol simppeli. Puol tuntia ja ei tuntunut miltään. Näin toisilla. Toisilla on hankalasti ja en tiedä miten selviän. Tässä ei nyt apua kysymykseen mut vertaista. Toivottavasti joku vastaa millaisia ne leikkaukset on.

    • Leikkaus-salissa

      Mun ala-viisaudenhammas poistettiin vuosi sitten. Kyseessä oli hammaskirurginen toimenpide, koska hammas oli täysin poikittain ja luussa kiinni. Otin itse ennen leikkausta 2 rauhottavaa lääkettä. Pyysin pintapuudutusrasvaa aluksi ennen sitä puudutuspiikkiä ja puuduttaminen ei kauheasti sattunu ja oli nopeasti ohi. Hammas pilkottiin useaan osaan, jotta se saatiin pois. Jossain vaiheessa tunsin jotain vihlaisuja ja sain lisää puudutusta. Se ei enää tuntunut miltään kun olin kuitenkin jo aika puutunut. Inhottavinta oli se veren valuminen ja siis veren maku jossain kurkussa. Kyllä he aika hyvin saivat imuroitua sitä pois, mutta maku jäi. 2 tikkiä laitettiin. Operaatio kesti lähes tunnin ja en meinannut jaksaa pitää leukoja auki. Leikkauksen jälkeen oli hyvin kipeä. Särkylääkkeet eivät ihan riittäneet viemään kipua pois. Mulla oli Burana 600 mg 3 kertaa päivässä ja Panadolia 1 g myös 3 kertaa päivässä. Kivut ja muut kestivät n 2 viikkoa. Työpaikalta mulla oli vuosilomaa, hammaslääkäri olis kirjoittanu vaan 2 päivää. Hurja toimenpide, mutta ei jäänyt mitään fobioita siitä.

    • juupajuu

      Multa poistettiin 3 viisaudenhammasta kerralla (yksi oli poistettu jo aikaisemmin). Viisaudenhampaat poistettiin sen takia kun olivat reikiintyneet(mitä niillä muutenkaan tekee?)

      Ensimmäinen poistettiin parivuotta aikaisemminkin julkisessa lähti aika kätevästi ei ollut kipeä. Buranaa ja antibiottikuurin sain siihen päälle.

      Sitten tämä 3 poisto. Aamulla ajoin yksityisellä sain alkuun 3 pilleriä (eivät kertoneet mitä ne oli vissiin jotain kipulääkkeitä tms). Suuvettä piti purskutella siinä ja sitten alkoi se visureiden poisto eli suu auki ja sitten hammaslääkäri laitto jotain puudotusta sinne antovaikuttaa jonkin aikaa ja sen jälkeen se rupesi poraamaan sitä hammasta niin se saadaan "vinksuteltua" irti siitä. Sama jatkuin 2 muun kanssa. Tämä meni ok, ei sattunut paljoon. Sain pari päivää saikkua ja sitten töihin vaan. Buranaa ja antibioottikuuri tuli kanssa.

      Helvetillinen kipu alkoi heti kun ne puudotuslääkkeet vaikutus loppui, no buranaan sitten naaman ja vähän helpotti. Tosin heti kun näiden vaikutus alkoi olla loppumaisillaan eli 4-5 tuntia se kipu tuli takaisin joten piti ottaa uusi. Ja ne buranat tietenki loppu kesken(viikon aikona en tietenkää koko pakettiä syö kerralla) ja tavallisesta apteekista saatavalla (ilman reseptiä) ne ei auttanut mitään.

      Viikon päästä menin uudestaan hammaslääkäriin oli tikkien poisto(miksi siihen ei voinut laittaa jotain itsestää sulavia tms?) ja helvetillisen kivun takia joka johtui siitä vahvemmat buranat oli loppunut ja apteekin tavalliset ei auttanut mitään.

      Tikit otettiin pois ja sen jälkeen se laitto jotain keltasta mömmöä joka muuden maistuun aivan järkyttävän pahalta (aiheuttaa oksennusreaktion tunteen). Sitä mömmöä en halua enään ikinä suuhuni. Sain uudet reseptin antibiottiin ja buranalla.

      Koko automatka apteekki oli aika pirullista tuskaa suussa maistu koko ajan semmonen kamalan yököttävä töhnä oli pakko pysähtyä jonnekki kaivaa ne keltaset tupot pois suusta ja huuhtelin vedellä jotta sais pahimman maun pois.

      Tämä "Keltanen mömmö" kyllä poistaa kivun mutta aiheuttaa sellasen pahan maun suussa ehkä olisi ollut parempi vaan saada uusi resepti buranalla. Hammaskipua jatkui tästä eteenpäin vielä viikon jos ei tajannut ottaa sitä buranaa riittävän ajoissa.

      Että tömmästä onneksi tätä ei tarvitse kokea enään uudestaan. Toki aika yksilöllisesti se kipu on ja riippuu myös siitä otetaanko alhaalta vai ylhäältä. Jos on kipua eikä auta lääke kannattaa mennä sitten uudestaan sinne hammaslääkäriin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe