Naisen ja miehen ajattelutavan ero

Naisten kirjoituksissa vedotaan usein siihen, että se ja se miehen tökerö teko tai ilmaisu "loukkaa" naista. En ole nähnyt miesten käyttävän tätä argumenttia. Mistä on kysymys?

1. Ovatko miehen toimet loukkaavampia kuin naisen?

2. Pitääkö nainen miehen sanomaa tarkeämpänä kuin naisen, tavallaan uskottavampana?

3. Pitävätkö naiset oikeuttaan olla loukkaamattomia selvempänä, kuin miesten oikeutta?

4. Ovatko naiset helpompia loukkaantumaan?

5. Kuuluuko käytöskoodiin, että mies ei saa näyttää loukkaantumistaan, mutta nainen saa?

6. Onko käyttäytymistapa evolutiivinen vai kulttuurinen? Onko se yleismaailmaallinen vai suomalainen tai eurooppalainen ero?

Kaikki eivät toki toimi näin. Olen jättänyt edellä pois sanan keskimäärin, jotta teksti olisi luettavampaa.

21

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkisaiosansa

      Sama se on kumpi on paskempi mies vai nainen. Samalla mitalla annoin. En siis ole sen huonompi kuin toiset. Sanonta "sitä saa mitä tilaa" on ainakin meidän tapauksessa.

      • Puhut minulle tuntemattomasta asiasta.

        Miehen ja naisen käyttäytyminen ei ole hyvä-paha-kysymys vaan kysymys erilaisuudesta. Kun ero havaitaan, herää kysymys, onko sillä evolutiivinen vai kulttuurinen tausta. Jos ero on yleismaailmallinen, on syytä hakea evolutiivista taustaa, jos taas alueellinen, kulttuuritausta on todennäköisempi.


    • aatostako

      En ajattelis että kysymys on ajattelutavasta, vaan tunteista. Loukkaantumisen tunne juontuu varmaan jo varhaislapsuudesta. Ympäristötekijät joihin ei voi vaikuttaa muokkaavat myös ihmistä. Veikkaan, että naiset näyttävät helpommin loukkaantumisensa sen sijaan, että puolustaisivat itseään. Miehet taas loukkaantuvat varmaan samalla lailla, mutta sitä ei aina mielletä loukkaantumiseksi. Miehet koetaan vahvaksi fyysisesti sekä henkisesti ja naiset taas heikoksi. Tämä on ehkä sitä evolutiivista piilevää ajatumallia, jota emme tiedosta. Tällä tarkoitan, että luolassa asutaan vielä osittain:). Sen tiedän, että molemmat sukupuolet loukkaantuu jos aiheettomasti loukataan. Me naisetkaan ei aina näytetä loukkaantumistamme, tavallaan ei anneta sitä loukkaamisen iloa loukkaajalle, juunou.

    • oontätämieltä

      Sulla on mun mielestä tosi idioottimaisia kysymyksiä.
      Mitä väliä sillä on onko joku mies vai nainen, jos hän loukkaantuu toisen käytöksestä, niin sitten loukkaantuu.
      Kysymyshän on aina vain niistä kahdesta ihmisestä jotka ovat keskenään parisuhteessa. Jokaisella parilla on omanlaisensa kemia ja keskusteluyhteys, ei ne koskaan ihan identtisiä ole. Sen vuoksi on turha alkaa lässyttämään, että naiset tai miehet ovat sitä tai tätä tai tekevät niin tai näin. Ihmiset ovat yksilöitä, yksi tekee noin, toinen näin, kolmas kolmannella tavalla ja kun erilailla ajattelevia ihmisiä menee kimppaan syntyy omanlaisensa kombinaatio jne jne jne.

      Jos meinaat näitä meetoo kampanjoita, niin olen sitä mieltä, että jos joku tyyppi vaikka olisi pomo tai opettaja, minua väkisin suutelisi, tai käpälöisi tissejäni tai alapäätäni, vetäisin tyyppiä polvella päin haaroväliä tai kämmenellä pitkin pläsiä just sillä hetkellä ja huutaisin niin maan helvetisti että vitun idiootti. Enkä yhtään ajattelisi, että meneekö opiskelu- tai työpaikka sen takia. Jos menisi, haastaisin tyypin aivan varmasti oikeuteen.

      • En ajatellut ideolagiapohjaisia kampanjoita, vaan etsin tieteellistä selitystä eroavuuksille.

        <<Sen vuoksi on turha alkaa lässyttämään, että naiset tai miehet ovat sitä tai tätä tai tekevät niin tai näin. Ihmiset ovat yksilöitä, yksi tekee noin, toinen näin, kolmas kolmannella tavalla...>>

        Sanoin aloituksessani: "Kaikki eivät toki toimi näin. Olen jättänyt edellä pois sanan keskimäärin, jotta teksti olisi luettavampaa."

        Ehkä tämä jäi sinulta huomaamatta. On siis kyse naisen ja miehen keskimääräisestä eroavuudesta, ei yksilöeroista. Aivan validi tieteellinen kysymys.


    • tasapäistämisenhuippu

      Näissä väitteissä tasapäistetään hirveästi asioita.

      a) kaikki miehet eivät ole identtisiä ajattelutavoiltaan.

      b) kaikki naiset eivät ole identtisiä ajattelutavoiltaan.

      Tunnen tooooooooosi paljon naisia, joiden ajattelutapaa en kertakaikkiaan ymmärrä. Ja yhtälailla miehiäkin, ei se sukupuolesta ole kiinni. Olen nainen. Ja olen onnistunut miehiäkin loukkaamaan, ja vastaavasti on minuakin loukattu.

      Onko aloittaja ollut koskaan kenenkään naisen kanssa tekemisissä, jos jätetään sukulaiset laskuista pois..?

      • Ehkä sinultakin jäi huomaamatta aloitukseni lause: "Kaikki eivät toki toimi näin. Olen jättänyt edellä pois sanan keskimäärin, jotta teksti olisi luettavampaa."

        Asian totuusarvo ei riipu tutkijasta, vaan tosiseikoista. Kerrottakoon kuitenkin, että olen ollut useitten naisten kanssa tekemisissä. Naimisissakin olen ollut kohta 50 vuotta.

        Näyttävät olevan jotkin niin karrella, että eivät pysty irroittautumaan ideologisesta ajattelusta. Epäilevät kaikessa taka-ajatuksia.


    • väsynyty15_sta

      Aloittaja on y15, hänen aloitukset ja tekstit tunnistaa täällä heti.
      Raukalla on vain tämä yksi ja sama agenda kuukaudesta toiseen.

      • En ole y15__sta.


    • Koska palstalla liikkuu minusta väärää tietoa, kertonen seuraavaa:

      Olen kahdeksannella kymmenellä, naimisissa liki 50 vuotta. Olen erityisesti kiinnostunut biologiasta ja muista luonnontieteistä, kuten kosmologiasta, kvanttifysiikasta, fysiikasta, kemiasta, evoluutiopsykologiasta ja sosiobiologiasta. Etsin biologisille ilmiöille evolutiivisen selityksen, myös käyttäytymiselle ja sukupuolten eroille, kuten kaikki biologit tekevät.

      Käsittääkseni, kuten muidenkin luonnontieteellisesti orientoituneitten mukaan, maailman on jäämättömästi havaittu olevan vain hiukkasten/aaltojen liikettä, eikä "tasolta" toiselle siirtyminen edellytä mitään lisätekijää, emergenssiä.

    • onneksi_ihmiset_kehittyy

      Olet kasikymppinen, ollut aviossa 50 vuotta, etkä ymmärrä naisista etkä miehistä yhtään mitään.
      Annan ilmaisen vinkin, aika on ajanut ohitsesi, muuta dementiakotiin. Tänä päivänä ihmisiä ei enää erotella sukupuolen mukaan.

      • <<Annan ilmaisen vinkin, aika on ajanut ohitsesi, muuta dementiakotiin.>>

        Luin mielenkiintoisen artikkelin nettitrollaamisesta. Siinä kerrottiin, että trolli ei suinkaan halua keskustella, vaan mietti sopivaa sanontaa, millä voisi mahdollisimman paljon loukata toista. Trollin motiivi, tuossa artikkelissa sanottiin, on sadistinen, siis eräs luonnevika, joka ei ole muutettavissa. Se on siis verrattavissa aivovaurioon.


      • tunnistaay15n
        selaaja kirjoitti:

        <<Annan ilmaisen vinkin, aika on ajanut ohitsesi, muuta dementiakotiin.>>

        Luin mielenkiintoisen artikkelin nettitrollaamisesta. Siinä kerrottiin, että trolli ei suinkaan halua keskustella, vaan mietti sopivaa sanontaa, millä voisi mahdollisimman paljon loukata toista. Trollin motiivi, tuossa artikkelissa sanottiin, on sadistinen, siis eräs luonnevika, joka ei ole muutettavissa. Se on siis verrattavissa aivovaurioon.

        Niinpä, juuri näin trolli tekee, pyrkii loukkaamaan kohderyhmää. Sinun tapauksessasi se kohde on naiset. Kun katsoo noita kysymyksiäsi, kyse on trollaamisesta. Mietitäänpä, olisiko about viideskymmenes naisten ja miesten eroja jauhava juttu, huom! avioliittopalstalla!
        Jos kyse olisi naisten ja miesten yleisistä luonteenpiirteistä, aloituksesi olisi jossain muualla kuin täällä. Ollessasi tällä palstalla sinä pyrit erottelemaan sitä miten nainen/mies käyttäytyy parisuhteessa, et sitä, miten nainen tai mies käyttäytyy noin niin kuin yleisesti. Tajuatko tämän palstadilemman lopultakin?
        Sinun omin sanoin, trollilla on sadistinen luonnevika, verrattavissa aivovaurioon, eikä se näköjään ole korjattavissa kun saman tyyppiset aloitukset toistuvat uudelleen ja uudelleen.

        Olet pierutyyppi, lähes joka aamu tulee pieruun liittyvä aloitus. Tosi sairasta, kuten nämäkin nais/mies keskustelut.

        Luet lehtiä, mutta et ole huomannut, että sukupuoliin kohdistuvaa erottelua ei katsota enää hyvällä. Vastakkainasettelu naiset versus miehet on ollutta ja mennyttä. Nykyään vastakkaiset sukupuolet voivat olla ystäviä keskenään, ihmiset voivat olla parisuhteessa sen kanssa ketä rakastavat. Yhteiskunta ei pakota ketään enää elämään lumeavioliitoissa, voi erota jos haluaa ilman että syyllistetään yleisellä tasolla.
        Kummastakin sukupuolesta löytyy kaikenlaisia luonteenpiirteitä, voi pukeutua mies/naismaisesti, miehet voivat vapaammin tuoda esiin ennen naismaisiksi luettuja piirteitään. Tällä tarkoitan itsensä hoitamista kosmeettisin keinoin, pukeutumista, ammatinvalintaa jne. Naiset vastaavasti voivat tehdä työuraa, ihan mitä tahansa mikä oli ennen miesten hommaa. Koeta hyväksyä tämä fakta.
        Kun jatkuvasti jauhat tätä miesten ja naisten välinen ero shittiä, pidät yllä vanhakantaista kahtiajakoa. Tämän päivän trendi on kohdata ihmiset ihmisinä, ei sukupuolensa vankeina, miehinä ja naisina.

        Esim. hoitoalalla miesten osuus on vahvassa kasvussa. Joka vuosi kouluttautuu enemmän ja enemmän miehiä niihin tehtäviin ja nimenomaan lähi-ja sairaanhoitajiksi. Enää ei ole hävettävää olla mies ja tykätä hoitamisesta. Samaten naisia on miehisissä ammateissa, naiset matkustavat yksin, eivät tee lapsia jos eivät niitä halua, eivät ole parisuhteessa jos parisuhde ei kiinnosta jne. Ei ole enää yhteiskunnallisia paineita olla määrätyntyyppinen mies tai nainen.
        Minua ärsyttää sinun tyyppiset jäärät, jotka eivät ymmärrä, että maailma on täynnä ihmisiä joiden kanssa voi olla hyvä ystävä tai kaveri lopun elämää. Jos parisuhteessa ei ole hyvä olla, niin silloin erotaan, ei ole pakko väenväkisin paskaa suhdetta ylläpitää.
        Koeta tutustua ihmisiin ihmisenä, älä mieti onko henkilöllä penis vai vagina jalkojen välissä.

        Nyt sinä mietit koko ajan, että hei, tuo on nainen, minä olen mies, mitähän tuo nainen minusta ajattelee. Nyt minä (mies) sanoin näin, se vastaa tolleen koska se on nainen!
        Ajattelutapasi on kuin pienen lapsen, jota kiinnostaa millainen pippeli/pimppi kenelläkin oli, tiirailet kuin saunassa ai isällä on tuollainen, minulla tällainen, mutta miksi äidillä ei ole pippeliä. Koetat koko ajan hakea ja hahmottaa sukupuoleen liittyviä eroja, et tajua, että tänä päivänä parisuhteessa ei tarvitse enää miettiä rooleja, sitä miten nainen tai mies ajattelee.


      • tunnistaay15n kirjoitti:

        Niinpä, juuri näin trolli tekee, pyrkii loukkaamaan kohderyhmää. Sinun tapauksessasi se kohde on naiset. Kun katsoo noita kysymyksiäsi, kyse on trollaamisesta. Mietitäänpä, olisiko about viideskymmenes naisten ja miesten eroja jauhava juttu, huom! avioliittopalstalla!
        Jos kyse olisi naisten ja miesten yleisistä luonteenpiirteistä, aloituksesi olisi jossain muualla kuin täällä. Ollessasi tällä palstalla sinä pyrit erottelemaan sitä miten nainen/mies käyttäytyy parisuhteessa, et sitä, miten nainen tai mies käyttäytyy noin niin kuin yleisesti. Tajuatko tämän palstadilemman lopultakin?
        Sinun omin sanoin, trollilla on sadistinen luonnevika, verrattavissa aivovaurioon, eikä se näköjään ole korjattavissa kun saman tyyppiset aloitukset toistuvat uudelleen ja uudelleen.

        Olet pierutyyppi, lähes joka aamu tulee pieruun liittyvä aloitus. Tosi sairasta, kuten nämäkin nais/mies keskustelut.

        Luet lehtiä, mutta et ole huomannut, että sukupuoliin kohdistuvaa erottelua ei katsota enää hyvällä. Vastakkainasettelu naiset versus miehet on ollutta ja mennyttä. Nykyään vastakkaiset sukupuolet voivat olla ystäviä keskenään, ihmiset voivat olla parisuhteessa sen kanssa ketä rakastavat. Yhteiskunta ei pakota ketään enää elämään lumeavioliitoissa, voi erota jos haluaa ilman että syyllistetään yleisellä tasolla.
        Kummastakin sukupuolesta löytyy kaikenlaisia luonteenpiirteitä, voi pukeutua mies/naismaisesti, miehet voivat vapaammin tuoda esiin ennen naismaisiksi luettuja piirteitään. Tällä tarkoitan itsensä hoitamista kosmeettisin keinoin, pukeutumista, ammatinvalintaa jne. Naiset vastaavasti voivat tehdä työuraa, ihan mitä tahansa mikä oli ennen miesten hommaa. Koeta hyväksyä tämä fakta.
        Kun jatkuvasti jauhat tätä miesten ja naisten välinen ero shittiä, pidät yllä vanhakantaista kahtiajakoa. Tämän päivän trendi on kohdata ihmiset ihmisinä, ei sukupuolensa vankeina, miehinä ja naisina.

        Esim. hoitoalalla miesten osuus on vahvassa kasvussa. Joka vuosi kouluttautuu enemmän ja enemmän miehiä niihin tehtäviin ja nimenomaan lähi-ja sairaanhoitajiksi. Enää ei ole hävettävää olla mies ja tykätä hoitamisesta. Samaten naisia on miehisissä ammateissa, naiset matkustavat yksin, eivät tee lapsia jos eivät niitä halua, eivät ole parisuhteessa jos parisuhde ei kiinnosta jne. Ei ole enää yhteiskunnallisia paineita olla määrätyntyyppinen mies tai nainen.
        Minua ärsyttää sinun tyyppiset jäärät, jotka eivät ymmärrä, että maailma on täynnä ihmisiä joiden kanssa voi olla hyvä ystävä tai kaveri lopun elämää. Jos parisuhteessa ei ole hyvä olla, niin silloin erotaan, ei ole pakko väenväkisin paskaa suhdetta ylläpitää.
        Koeta tutustua ihmisiin ihmisenä, älä mieti onko henkilöllä penis vai vagina jalkojen välissä.

        Nyt sinä mietit koko ajan, että hei, tuo on nainen, minä olen mies, mitähän tuo nainen minusta ajattelee. Nyt minä (mies) sanoin näin, se vastaa tolleen koska se on nainen!
        Ajattelutapasi on kuin pienen lapsen, jota kiinnostaa millainen pippeli/pimppi kenelläkin oli, tiirailet kuin saunassa ai isällä on tuollainen, minulla tällainen, mutta miksi äidillä ei ole pippeliä. Koetat koko ajan hakea ja hahmottaa sukupuoleen liittyviä eroja, et tajua, että tänä päivänä parisuhteessa ei tarvitse enää miettiä rooleja, sitä miten nainen tai mies ajattelee.

        <<Olet pierutyyppi, lähes joka aamu tulee pieruun liittyvä aloitus.>>

        Niin kauan, kun luulet minua joksikin toiseksi, kuvittelet minun edustavan toisen mielipiteitä ja tyyliä. Eri ihmisistä luotu yhdelmä ei kuvaa ketään.

        <<Esim. hoitoalalla miesten osuus on vahvassa kasvussa.>>
        <<Enää ei ole hävettävää olla mies ja tykätä hoitamisesta.>>

        Olen ollut 18 vuotta hoitoalalla 70-luvun alusta lähtien. Ei ole edes tullut mieleeni, että siinä voisi olla jotakin häpeämistä, eikä kukaan kollegani ole koskaan sellaista ehdottanut. Olet taastusti ensimmäinen, joka sellaista sanoo. Nykyisin olen eläkkeellä.

        Sinulta näyttää jääneen biologian opinnot ja yleensäkin tieteellinen katsanto. Vaikuttaa siltä, kuin olisit melko nuori, innokas, mutta sivuraiteella.


      • tunnistaay15n kirjoitti:

        Niinpä, juuri näin trolli tekee, pyrkii loukkaamaan kohderyhmää. Sinun tapauksessasi se kohde on naiset. Kun katsoo noita kysymyksiäsi, kyse on trollaamisesta. Mietitäänpä, olisiko about viideskymmenes naisten ja miesten eroja jauhava juttu, huom! avioliittopalstalla!
        Jos kyse olisi naisten ja miesten yleisistä luonteenpiirteistä, aloituksesi olisi jossain muualla kuin täällä. Ollessasi tällä palstalla sinä pyrit erottelemaan sitä miten nainen/mies käyttäytyy parisuhteessa, et sitä, miten nainen tai mies käyttäytyy noin niin kuin yleisesti. Tajuatko tämän palstadilemman lopultakin?
        Sinun omin sanoin, trollilla on sadistinen luonnevika, verrattavissa aivovaurioon, eikä se näköjään ole korjattavissa kun saman tyyppiset aloitukset toistuvat uudelleen ja uudelleen.

        Olet pierutyyppi, lähes joka aamu tulee pieruun liittyvä aloitus. Tosi sairasta, kuten nämäkin nais/mies keskustelut.

        Luet lehtiä, mutta et ole huomannut, että sukupuoliin kohdistuvaa erottelua ei katsota enää hyvällä. Vastakkainasettelu naiset versus miehet on ollutta ja mennyttä. Nykyään vastakkaiset sukupuolet voivat olla ystäviä keskenään, ihmiset voivat olla parisuhteessa sen kanssa ketä rakastavat. Yhteiskunta ei pakota ketään enää elämään lumeavioliitoissa, voi erota jos haluaa ilman että syyllistetään yleisellä tasolla.
        Kummastakin sukupuolesta löytyy kaikenlaisia luonteenpiirteitä, voi pukeutua mies/naismaisesti, miehet voivat vapaammin tuoda esiin ennen naismaisiksi luettuja piirteitään. Tällä tarkoitan itsensä hoitamista kosmeettisin keinoin, pukeutumista, ammatinvalintaa jne. Naiset vastaavasti voivat tehdä työuraa, ihan mitä tahansa mikä oli ennen miesten hommaa. Koeta hyväksyä tämä fakta.
        Kun jatkuvasti jauhat tätä miesten ja naisten välinen ero shittiä, pidät yllä vanhakantaista kahtiajakoa. Tämän päivän trendi on kohdata ihmiset ihmisinä, ei sukupuolensa vankeina, miehinä ja naisina.

        Esim. hoitoalalla miesten osuus on vahvassa kasvussa. Joka vuosi kouluttautuu enemmän ja enemmän miehiä niihin tehtäviin ja nimenomaan lähi-ja sairaanhoitajiksi. Enää ei ole hävettävää olla mies ja tykätä hoitamisesta. Samaten naisia on miehisissä ammateissa, naiset matkustavat yksin, eivät tee lapsia jos eivät niitä halua, eivät ole parisuhteessa jos parisuhde ei kiinnosta jne. Ei ole enää yhteiskunnallisia paineita olla määrätyntyyppinen mies tai nainen.
        Minua ärsyttää sinun tyyppiset jäärät, jotka eivät ymmärrä, että maailma on täynnä ihmisiä joiden kanssa voi olla hyvä ystävä tai kaveri lopun elämää. Jos parisuhteessa ei ole hyvä olla, niin silloin erotaan, ei ole pakko väenväkisin paskaa suhdetta ylläpitää.
        Koeta tutustua ihmisiin ihmisenä, älä mieti onko henkilöllä penis vai vagina jalkojen välissä.

        Nyt sinä mietit koko ajan, että hei, tuo on nainen, minä olen mies, mitähän tuo nainen minusta ajattelee. Nyt minä (mies) sanoin näin, se vastaa tolleen koska se on nainen!
        Ajattelutapasi on kuin pienen lapsen, jota kiinnostaa millainen pippeli/pimppi kenelläkin oli, tiirailet kuin saunassa ai isällä on tuollainen, minulla tällainen, mutta miksi äidillä ei ole pippeliä. Koetat koko ajan hakea ja hahmottaa sukupuoleen liittyviä eroja, et tajua, että tänä päivänä parisuhteessa ei tarvitse enää miettiä rooleja, sitä miten nainen tai mies ajattelee.

        Muillakin palstoilla on liikkunut henkilöitä, jotka ovat erittäin taipuvia luulemaan, että kaksi tai useampi nimimerkki on saman henkilön. Suurin osa ei kuitenkaan luule näin.

        Kun olen työssäni keskustellut luuloharhoissa olevan henkilön kanssa, olen voinut havaita saman, mitä jo koulutuksessani on kerrottu, että luuloharhainen on ehdottoman varma luulonsa paikkansapitävyydestä. Se on hänelle täysin todenveroista.

        Luuloharhaisuuden takana ei tietenkään ole rationaalinen päättely vaan taipumus paranoidisuuteen. Pahimmillaan se on mielisairaudenasteinen, mutta jo lievempi epäluulo aiheuttaa vakavia sosiaalisia hankaluuksia. Yhteiskuntamme perustuu sangen korkeaan luottamukseen. Jos kukaan ei luota kehenkään, kaikki romahtaa.

        Normaali ihminen pitääkin asioita luotettavina, ellei toisin ole syytä epäillä. Eniten minua edelleen ihmetyttää, miten joku voi pitää niin erisisältöisiä ja erityylisiä kirjoituksia saman henkilön kirjoittamina, vaikka normaali-ihminen näkee heti, että ne ovat selvästi erilähtöisiä. Mutta näin vain on. Netissä liikkuu viljalti nimimerkkien yhdistelijöitä, ja he ovat aivan varmoja havainnostaan.

        Toinen asia, joka minulle on jäänyt vaille selitystä, on seikka, mikä ajaa yhdistelemään nimimerkkejä. Siis miksi? Ainakaan itse en tunne siihen tarvetta. Onko kyse siitä, että ihminen saa nautintoa, kun hän tuntee paljastaneensa muille sellaista, jonka hän uskoo todeksi, mutta arvelee muilta jääneen huomaamatta?


    • tunnistaay15n

      Suosittelen katsomaan peiliin tuon luulosairauden kohdalla. Harvinaisen huonossa kantimissa on suomalaisten ihmisten elämä, jos teitä on täällä monta eri tyyppiä joiden ajatus kiertää päivästä toiseen samaa kehää. Pierutyypillä pierut ovat puheenaiheena joka päivä, sinulla naisten ja miesten väliset kuvitellut erot.

      Samat maneerit toistuvat niin täällä kuin kasvokkainkin, vaikka kuinka niitä yrittäisi piilottaa, ne näkyvät.
      Sanot nykyisin olet eläkkeellä, ihme olisikin, jos kahdeksaakymppiä lähestyvä olisi työelämässä, ja vielä hoitoalalla. Meinaan jos olisit ollut hoitoalalla, et kyselisi keskustelupalstoilla miesten ja naisten eroista, ne olisivat sinulla ammatti-ihmisellä mielessä, joten yhä se dementiakoti kutsuu.

    • naisvastaaja

      Voihan olla, että naiset käyttävät enemmän tuollaista sanontaa. Olen silti tavannut miehiä, jotka ovat hyvinkin herkkiä loukkaantumaan, vaikka eivät erikseen toteaisi, että nyt muuten loukkasit.

      • Minustakin näyttää, että miehet ovat yhtä herkkiä loukkaantumaan kuin naiset, mutta ilmaisu ja argumentointi ovat perin erilaiset. Johtuneeko naisten ja miesten biologisesta erosta vai käyttätymissäännöistä.

        Oli muuten pitkästä aikaa virkistävää keskustella asiallisesti suhtautuvan kanssa. Moikka sinulle! :)


    • Jokunimimerkki2

      Numero 5. Käytöskoodiin kuuluu, että mies ei saa näyttää loukkaantumistaan, mutta nainen saa. Tämä on ikiaikuinen roolijako liitossa: miehen pitää olla se järkähtämätön kallio, joka ei reagoi ärsykkeisiin kuin ihminen vaan kuten ihanteellinen elokuvasankari. Nainen saa heittäytyä tunteidensa vietäväksi menettämättä kasvojaan, mutta mies joka loukkaantuu on pikkumainen ja huonoitsetuntoinen.

      • Minustakin loukkaantumattomuus näyttää kuuluvan miesten järkkymättömän käytöksen koodiin, mutta luulen, että järkkymättömällä miehellä on parempi lisääntymismenestys kuin vätyksesellä. Siksi mies yrittää teeskennellä mahdollisimman järkkymätöntä, jotta miellyttäisi naista ja tulisi valituksi. Käytöksen ero on siis alunperin geneettinen.


    • Retikka

      1. Ovatko miehen toimet loukkaavampia kuin naisen? Riippuu tietenkin toiminnosta, ei sukupuolesta. Voi tosin olla, että miehet kestävät enemmän "leikinlaskua" ja rivompaa puhetta

      2. Pitääkö nainen miehen sanomaa tarkeämpänä kuin naisen, tavallaan uskottavampana? En ainakaan minä pidä, tämäkään ei ole mitenkään sukupuolisidonnainen asia vaan yksilökohtainen

      3. Pitävätkö naiset oikeuttaan olla loukkaamattomia selvempänä, kuin miesten oikeutta? En minä ainakaan

      4. Ovatko naiset helpompia loukkaantumaan? Jotkut ovat, ei voi yleistää

      5. Kuuluuko käytöskoodiin, että mies ei saa näyttää loukkaantumistaan, mutta nainen saa? Saa näyttää, molemmat ja pitäisi myös osata puhua ja kertoa, kun on loukkaantunut. kukaan ei ole ajatusten lukija

      6. Onko käyttäytymistapa evolutiivinen vai kulttuurinen? Onko se yleismaailmaallinen vai suomalainen tai eurooppalainen ero? Kulttuuri vaikuttaa käyttäytymiseen, aikuinen taas voi itse valita miten käyttäytyy ja reagoi asioihin sekä tilanteisiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe