Ehdot retoriikasta ja käytöksestä oppositiolle

oppositiolleehdot

Poliittinen kenttä, lähinnä vasemmistooppositio on saanut jo kommariprofessorit mukaan hankkeeseen mollata istuvaa kansanvaltaista hallitusta. Populistista ja perusteetonta.

Tosiasiat eivät tue sdp:n ja vasemmistoliiton sanomaa. Päinvastoin, ovat itse olleet leikkaamassa koulutuksesta kymmenen vuotta sitten.

Opetusministeriön budjetit vuosilta 2008-2018 näyttävät seuraavaa:
2008 7.0 mrd, 2009 7,5 mrd 2010 6,2 mrd 2011 6,7 mrd 2012 6,6 mrd 2013 6,6 mrd 2014 6,6 mrd 2015 6,7 mrd 2016 6,8 mrd 2017 6,8 mrd 2018 6,6 mrd euroa.

Kuka oli hallituksessa vuonna 2009-2010 kun opetuksesta leikattiin. Sen jälkeen panostus on ollut likimain samanlainen. Puheet leikkauksista johtavat kansaa harhaan ja ovat VASTUUTTOMIA.

Suomea pitäisi rakentaa yhdessä eikä repiä. SDP:n oppositiopolitiikka saa kouluarvosanan 6 ja ehdot käyttäytymisestä ja retoriikasta,

18

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laatutärkein

      Professorit, jotka tutkivat jo seitsemättä vuotta hyttysen takajalan kolmannen nivelen vaikutuksia, ovat mielestäni lakkautusuhan alla. Samoin kaikki muukin yliopistojen henkilökunta, joka ehtii työaikana lukea kaikki päivän lehdet ja lisäksi iltapäivälehdet.

      Ei se määrä vaan laatu. Rakennukset ei opeta ketään. Sisältö opettaa ja vie Suomea eteenpäin. Jokaisen yliopiston pitää osoittaa kansainvälisen tason tarve ja oikeutus olla olemassa. Siihen on panostettava lisää resursseja. Piirikunnallisen tason yliopistot voi sulkea ja keskittää resurssit kunnolliseen. Pärmäkosken tyylinen toiminta, huippuja tuetaan.

    • tilastotpuhuvat

      Opetusministeriön budjetit 2010-luvulta näyttävät seuraavaa:
      2010 6,2 mrd 2011 6,7 mrd 2012 6,6 mrd 2013 6,6 mrd 2014 6,6 mrd 2015 6,7 mrd 2016 6,8 mrd 2017 6,8 mrd 2018 6,6 mrd euroa.

      Demareiden Jukka Gustafsson tuli opetusministeriksi 2011. Määrärahat eivät ole laskeneet demariajoilta.

    • eivoikuinihmetellä

      SDP:n vaalikampanja, jossa SAK:n avulla kyykytettiin yrityksiä pakkolakoilla ja jörjestettiin meluavan humaltuneen joukkion milenosoitus Senaatintorilla tammikuussa vetoaa äänestäjiin. SDP:n kannatus on noussut viimeisen gallupin mukaan. Tällainen ääriryhmien masinoima kampanja ja sen tulos on pelottavaa, Kuinka ihmisiä voi näin helposti johtaa harhaan. Tai voi. Hitlerin suosion perusteet tai Putinin suosion perusteet ovat käsitystä vailla oleva historia.

      Demreiden kansankiihkottaminen sata vuotta sitten ja nyt 2018 on osoittanut tuloksellisuutensa. Onko siitä kansalle hyötyä? Ei. Jos vasemmistogoalitio pääsee hallitukseen, on edessä veronkorotuksia, mikä johtaa Suomen kansantalouden syöksyn ja työttömyyden räjähdyksenomaiseen kasvuun. Syrjäytyminen ja leipäjonot kasvavat. Se on lopputulema, jos populismin saastuttamat äänestäjät loppuviimeeksi äänestävät vasemmistopuolueita. Sitä saa mitä tilaa.

      Lopuksi, kannattaisi lukea muutakin kuin Demari-lehtiä, joissa on samanlaisia piirteitä kuin Putinin lehdistössä: asiat kuvataan omalla tavalla, vaikka se ei olisikaan totta. Kansantalouden peruslait, joihin työllisyys kuuluu, eivät ole mielipide- tai puoleusidonnaisia. Vain kulutetut ja ymmärtävät osaavat nämä asiat, eikä ne suunsoitolla muutu.

    • historiatoistaaitseään

      Sosiaalidemokratia ei ole muuttunut kovinkaan paljon sata vuotta takaisesta. Kun herrat Rinne, Lindtman, Paananen, Eloranta, Aalto ja Piirainen puhuvat, niin ei voi olla muuta tuumimatta.

      Helsingin sanomien kuukausiliite kertoo vuoden 1918 kevään tapahtumista 16 suomalaisen päiväkirjamerkintöjen ja kirjeiden pohjalta. Yksi päiväkirjan kirjoittajista on Urho Kekkonen. Yksi kirjoittajista oli tamperelainen 23-vuotias tupakkakaupan apulainen Elvi Majanen. Hän oli sosiaalidemokraatti.

      Ote Helsingin Sanomien kuukausiliite 3/2018, sivu 61:
      Kiirastorstaina 2018 Elvi Majanen kirjoittaa pitkän kirjeen kihlatullee Akulle.
      Hän on ajatellut asioita. Hänestä työväkeä on vedetty nenästä. On lietsottu vihaa ja vääristelty asioita. Sosiaalidemokratia saa hänen puolestaan olla. "En koskaan enää voi lukeutua tähän puolueeseen." "En ainakaan minä enää kulje siinä joukossa, jolla on niin kauniit sanat ja lupaukset huulilla mutta kun tulee se että käytännössä pitäisi jotain toteuttaa niin tulee hirmuvaltius ja raakuus kaikkein kovimmin esille. Ja se tasa-arvoisuus sitten. Kaunis nimi."
      Pääsiäismaanantai: "Halveksin itseänikin, että olen ollut niin sokea ja uskonut niihin." "Pettää, sitä he osaavat yksinkertaista kansaa paremmin kuin itse porvarit, joita he joka paikassa syyttävät petoksesta."
      "Naapuritalossa on ruvettu valmistamaan ruumisarkkuja."

      • sdpnalamäkijatkuu

        Hesarin artikkelissa 4.3.2018 sivulla B5 seurataan Laura Rädyn työmatkaa ja haastatellaan häntä soteen liittyvist asioista. Lääkärikoulutuksen saanut ja praktiikkaa hoitanut Räty oli 2014 Stubbin hallituksessa sosiaali- ja terveysministeri. Eripurainen hallitus yritti runnoa soteuudistusta kasaan, mutta tuloksetta. Räty ei peittele sitä, miten karu kokemus vuoden pesti oli hänelle. "Raskainta oli se. että sen sijaan että olisi yhdessä ratkaistu ongelmia, keskityttiin siihen, miltä asiat näyttävät julkisuudessa." SDP oli hallituksessa.

        Edellisen postauksen demarin kirje sulhaselle kertoo sosiaalidemokraateista sata vuotta sitten: ..."kauniit sanat ja lupaukset huulilla mutta kun tulee se että käytännössä pitäisi jotain toteuttaa..." Rinteen ja Lindtamanin ajan sdp on samanlainen tyhjä puolue, populistinen ei-puolue.


    • haloooaj

      Hullua, kun OAJ nosti haloota päkaupunkiseudun lastentarhaopettajien palkkoja koskevasta keskustelusta 10 vuotta sitten. On ihan selvä, että kilpailuttaminen työpaikkoja täytettäessä on epätervettä. Jos sen nyt sanoi joku ääneen, niin brrrrr.... ja haloo päälle. Tarkoituksenmukaista epäjärjestyksen uhoamista. Yleisistovuus on palkkakartelli, jos mikä, Sitä vaatii ammattiyhdistysliike. Yleisitovuus on epäoikeudenmukainen.

      • yritäsiinäsitten

        Paikallinen sopiminen tarkoittaa sitä, että työntajalla on mahdollisuus paikallisesti miettiä ratakasiuja työntekijän kanssa. Liitot eivät sitä kannata. Liitot haluavat määrätä palkat keskitetysti. Yleissitovuus koskee jopa yrityksiä, jotka eivät ole järjestäytyneitä. Se on ay-kartelli. Palkat on sidottu. Listahinnoin mennään.


    • kirveelletöitä

      1) Lakkosakot suuremmiksi, nyt tasoa "rikesakko raiskauksesta"
      2) ay-jäsenmaksun verovähennys poistettava nyt kaikki veronmaksajat joutuvat maksamaan 200 miljoonan erän, on vastoin perustuslakia, liittymisen vapaus
      3) työnantajan velvoite välittää ay-jäsenmaksuja poistettava,perustuslain vastainen sekin, liittymisen vapaus
      4) puoluetuet pois kokonaan,
      a) perustuslain vastaisia, sananvaus, liittymisen vapaus, kansanedustajille ja heidän avustajilleen maksetaan palkkaa,
      b) edustajan perusteella saatava korvaus ei seuraa edustajaa,
      c) suosivat olemassa olevia puolueita, uusien listojen kautta Eduskuntaan yrittävät eriarvoisessa asemassa, esim. presidentinvaalin voittaja oli puolueista riippumaton, oltava yhtäläinen menestymisen mahdollisuus riippumattomien listojen kautta kansanedustajiksi pyrkivillä,
      d) puolueet tukevat ay-liikettä, esim. SDP SAK:ta, mikä rikkoo liittymisen vapautta, rahat tulleet kaikilta veronmaksajilta
      5) Tukilakot kriminalisoitava
      6) Ay-toimitsijoiden työpaikkakiusaaminen on työsuojelurikos, metoo
      7) Eduskunnan ryhmäpäätökset kiellettävä, sananvapauden ja demokratian loukkaus

      • professorithaloo

        Profesorit miettivät, onko Suomi demokraattinen, kun maakuntauudistus tulee. Professorit voisi miettiä oheisen listan peruslain loukkauksia ja pohtia, onko Suomi todellakin demokraattinen maa, jossa sanavapaus ja liittymisen vapaus toteutuu?


    • asenneratkaiseekaiken

      Punakapina alkoi 1918 sytyttämällä punainen lyhty Paasitorniin. Siellä se palaa edelleen. Ihalainen hehkuttaa kolmikantaista sopimista. Se on historiaa. Ei ole kysymys kuinka monta kantaa on. Kuinka monta osapuolta ja neuvottelijaa on. Siitä ei ole kysymys. Eikä ole kysymys luottamuksesta. Siitä ei ole kysymys. On kysymys asenteesta. Siitä on kysymys, Toisen asennetta ei voi muuttaa, Asennemuutos lähtee itsestä. Aina itsestä. Jos on halua, niin asiat lutviutuvat. Ay-liike ei halua. Tai sen johtajat eivät halua, vaikka jäsenet haluavat. Johtajilla on tärkeimpänä motiivina oman asemansa säilyttäminen. Säilyttää hivelevä arvostus ja työhön liittyvä korkea ansio ja mukavat luontaisedut ilmaisine kosteine lounaineen. Sen puolesta pitää vähän näyttää kovista, kalistella. Ei ole kysymys jäsenien eduista. Ei-liikkeessä on kysymys oman statuseksen säilyttämisestä. Tämä on asennekysymys. Asiat menevät parempaan suuntaan, kun punainen valo sammutetaan Paasitornista. SAK:n ja Metalliliiton kyltit laskettiin historiallisesti alas. Ne on muutoksen merkkejä.

      • poliittinentakinkääntö

        Muutoksen merkkejä toudellakin, kun Vasemmistoliitto ja sdp meni sotebisnekseen mukaan puheista huolimatta.

        Tradeka osti soteyhtiö Med Groupin. Tradeka on vasemmiston hallussa.

        Osuuskunta Tradekassa ylintä päätösvaltaa käyttävän edustajiston jäseniä ovat muun muassa kansanedustajat Eero Heinäluoma (sd), Paavo Arhinmäki (vas), Antti Lindtman (sd), Maria Guzenina (sd) ja Li Andersson (vas).


    • sdppopulismioksettaa

      Rinteen SDP on alamäessä, ei nousussa. Muutama prosentti kasvua jonkun älämölöö ryhmittymän aktiivmallitilaisuudessa ja SAK:n mobilisoimat laittomat lakot eivät ole kuin ohimenevä talvi. Lumet sulavat ja samalla SDP:n kannatus. Ei-puolueita ei tarvita. Kyllä on parempi. Yhteiskuntarauhan nakertaminen on epäisänmaallista. Onko Rinne sivari vai Putinin talutusnuorassa?

    • punikkiretoriikkaa

      Arhinmäki tönii saadakseen puheenvuoron ja miltei huutaa Eduskunnassa, Li Andersson puhuu kiihkeästi sotesta ja samalla ostaa Tradekan korkeinta päätösvaltaa edustavassa elimessä soteyhtiön, vaikka haluaa puheissaan kansan pysyvän siellä. mihin se kuuluukin: terveyskeskusjonoissa. Rinne heiluttaa punaista paperia ja uhoaa, että tässä se on meidän malli. Myöhemmin naureskelee kavereineen puheilleen, mutta televisio tallentaa sen. Samanlaista retoriikkka kuin Putin ja Lavrov puheissaan, eivät he mitään ole tehneet tai heillä on maailman paras meisseli ja muut ovat vihollisia.

    • politiikkajaoikeatasiat

      Urpilaiset ja Rinteen vallankumoukselliset, siinä demareiden sisäinen taistelu. Vallankumouksellinen siipi aloitti sata vuotta sitten ay-liikkeen avustuksella sisällissodan. Sitähän tuo tammikuun meuhkaaminen torilla oli. Punaisten lippujen ja lyhtyjen kohinaa. Ikävää oli, että Tornion terästehdas pysäytettiin. Vastuuton teko. Punikkiporukka ei ole oppinut mitään sataan vuoteen. SAK elää 30 vuotta vanhoja juttuja vaikka pitäisi olla etunojassa 10 vuotta eteenpäin asioihin. Voi hyvänen aika. Paatero ja Tuomioja viitsivät keskutella jostain nuorison kansalaiskurseista, kun punikit itse pitävät Kiljava-leirejä ym. Ovatko toverit Venäjän asialla?

    • aktiivimalliakorjaamaan

      Se, että SDP ja SAK järjestävät mielenosoituksen, jossa pieni epämääräinen ryhmä pitää metelöintiä ja puheita ei vielä todista, että aktiivimallissa olisi jotain korjattavaa. Se on vain demareiden oppositiopolitiikkaa. Samoin vasemmistomieliset professorit voivat antaa maksettuja puheenvuoroja. Vastuuttomat lakot eivät sitä myöskään osoittaneet. Ne olivat pelkästään ay-pomojen vallannäyttöä, josta ei jäsenille tai työttömille ollut mitään hyötyä.

      Nyt on tullut luotettavaa tietoa, Se on tullut Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistolta. Niiden kannanottoon voi jo hallituskin suhtautua rakentavasti. Hyvä niin. Päästään korjaamaan muutamia mallissa olevia puutteita. Kokemukset kentältä ovat jo osoittaneet, että työnhakijoiden aktiivisuus on lisääntynyt ja työttömyys pienenee. Sehän mallin tarkoitus on. SAKn ja SDP:n tarkoitus on ihan muu.

    • voimeitämitäteette

      Paatero ja Lindtman vauhdissa, mutta taas väärällä tiellä. Kysymys on vain miksi? Kenen asialla? Kremlin vaalit meni jo! Yhtä lailla, pitäisikö partiolaisten toiminta kieltää? Siellähän opetetaan erätaitoja lapsille. Erätaidot taitaa olla olennaisia sotilastoiminnassa. Entäs marttakerhojen lasten ruoanlaittokurssit. Nehän ovat selvästi poikkeustiloissa selviämistä varten, Sotatiloja varten, Pitäisikö kieltää? Mitäs teillä kotona opetetaan? Sotapelit pleikkareilla? Hä?

    • populismistaenpidä

      Demarit ja vasemmistoliitto laukovat asioita, jotka ovat kouluttamattomien mieleen, mutta eivät totta. Esimerkiksi eriarvoisuus ei ole kasvanut, vaikka Rinne ja Li Andersson jaksavat päivästä toiseen niin väittää. Parasta eriarvoisuuden pienentämistä on pääsy kortistosta töihin. Silloin koko perheelle tulee lisää leipää pöytään ihan itse ansaitulla rahalla. Kymmenet tuhannet ovat päässeet töihin. Erittäin hyvä asia.

      Jos SDP ja Vasemmistoliitto pääsevät hallitukseen, niin veroja nostetaan. En tiedä, kenelle siitä on hyötyä? Lahja- ja perintöveron poistaminen koskee nimenomaan kansaa. Se koskee työpaikkojen jatkuvuutta, kun pitäisi yritys siirtää seuraavalle sukupolvelle. Se koskee kaikkia niitä rintamamiestalon omistajia, jotka haluaisivat muuttaa kerrostalokaksioon, mutta eivät voi antaa taloa lahjaksi lapsilleen kuin kuoleman kautta. Polittinen hölöpölö inhottaa. Politisoitunut YLE antaa sille aivan liikaa ruutuaikaa. Kenen puolella YLE oikein on?

      Jos sote ei käy Helsingille, niin se ei tarkoita, että sote on huono asia. Helsinki ei ole koko maa. Demarit ja vasurit haluaa kyykyttää kansaa pitämällä ne terveyskeskusjonoissa. Ihmisten pitää saada hoitoa, kun ne sitä tarvitsevat.

    • hyviäasioitatapahtuu

      Hallitus on tehnyt hyvää työtä: työllisyys on parantunut ja kaikkien tuloluokkien verotusta on pienennetty, mitkä vääjäämättä ovat johtaneet siihen, että käteen jäävä raha on suurempi kuin aikasemmin, Se tarkoittaa eriarvoisuuden pienentymistä. Eriarvoisuutta halutaan pienentää myös siten, että sairastuessaan kaikki pääsevät nopeasti hoitoon, Potilas saa valita meneekö pitkään jonoon vai samantien lääkäriin. Kaikenlaisia normeja on purettu ja normitalkoot jatkuvat edelleen. Hallitukselle saa ehdottaa, mitä pitäisi muuttaa, Esimerkiksi kaupat saavat olla auki, jos haluavat, VR:n lippujen hintoja on laskettu, taksiliikenne vapautuu ja monia muita käytännön elämää helpottavia muutoksia on tehty ja on tekeillä. Monet asiat ovat oikeasti menneet parempaan suuntaan. Kuluttajien ja yrittäjien toiveikkuus ja usko tulevaan on ennätyksellisen korkealla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe