Tieto ja lähteet

Parinmuodostus noudattaa biologian systeemiä.

Biologiaa opetellaan luennoilla ja oppikirjoista. Ne kertovat kuinka asia on, vain harvoin kuka on tuonut tutkimuksen tulokset julkisuuteen. Menettely johtuu siitä, että oppilaan aivokapasiteetti on rajallinen. Jos pitäisi painaa koko elämänajalta, mistä on kuullut, lähdetietojen säilömiseen kuluisi aivokapasiteettia verrattomasti enemmän kuin itse teoriaan, koska teoriatieto sopii yhteen toisen teoriatiedon kanssa saumattomasti, mutta lähdetieto on satunnaista, toisestaan riippumatonta.

Pyritään luomaan kokonaiskuva. Opiskelu kulkee samaa rataa arkipäiväisen toiminnan kanssa. Ihmiselle syntyy kokonaiskuva, maailmankatsomus, mutta hän ei yleensä pysty sanomaan, mistä mikin sirpale on kotoisin.

Yliopisto-opinnoissa toimitaan yleensä näin, mutta harjoitustöissä, pro gradu -tutkielmassa ja tohtorintutkielmassa lähteet mainitaan. Niiden hankkiminen onkin siinä vaiheessa päätyö. Perusteita, tieteellistä konsensusta, ei erikseen tarvitse mainita. Ne oletetaan kaikkien alan ihmisten hallitsevan.

Jotkut vaativat, että triviaalit asiat pitäisi osoittaa lähteillä. Näin he osoittavat, etteivät ole alaa opiskelleet. Oppineet tietävät, mikä on yleistietoa ja mikä tutkimuksen eturintamaa. Näin on myös parinvalinnassa.

4

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Humanistisissa tieteissä ei ole vakiintunutta konsensusta edes perusasioissa, joten käytössä olevia teorioita on lukuisia. Siksi lähteiden käyttö on erilaista kuin luonnontieteissä, joissa konsensus on kaikkien alan oppineiden tiedossa ja opetuksen perusta.

    • TotuusSattuuQC

      "Jotkut vaativat, että triviaalit asiat pitäisi osoittaa lähteillä. Näin he osoittavat, etteivät ole alaa opiskelleet. Oppineet tietävät, mikä on yleistietoa ja mikä tutkimuksen eturintamaa. Näin on myös parinvalinnassa."

      Kuinka monta kertaa yrität selitellä ja peitellä sitä että esität ihan vain omia mielipiteitäsi tieteellisinä tosiasioina?

      • <<Kuinka monta kertaa yrität selitellä ja peitellä sitä että esität ihan vain omia mielipiteitäsi tieteellisinä tosiasioina?>>

        Tosiasioita tuntematon, luulee usein, että niiden esittäjä "yrittää selitellä ja peitellä". Näytä todisteet, että tiedät motivaationi ja että esitykseni on "omia mielipiteitäni".

        Jos olet eri mieltä tieteen konsensuksen kanssa, esitä vastaväitteesi mainiten lähteesi, joita vaadit toiselta, muttet itse ole KERTAAKAAN maininnut. Oletko muuten huomannut tämän?


      • TotuusSattuuQC
        selaaja kirjoitti:

        <<Kuinka monta kertaa yrität selitellä ja peitellä sitä että esität ihan vain omia mielipiteitäsi tieteellisinä tosiasioina?>>

        Tosiasioita tuntematon, luulee usein, että niiden esittäjä "yrittää selitellä ja peitellä". Näytä todisteet, että tiedät motivaationi ja että esitykseni on "omia mielipiteitäni".

        Jos olet eri mieltä tieteen konsensuksen kanssa, esitä vastaväitteesi mainiten lähteesi, joita vaadit toiselta, muttet itse ole KERTAAKAAN maininnut. Oletko muuten huomannut tämän?

        "Näytä todisteet, että tiedät motivaationi ja että esitykseni on "omia mielipiteitäni"."

        Tieteessä väite ilman tieteelistä näyttöä joka on muiden tarkistettavissa, ON vain oma mielipide.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1828
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1261
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1174
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1077
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    10. 10
      980
    Aihe