Vieroitusoireet

Nyt kaipaisin vertaistukea, kokemuksia ja neuvoja lääkkeiden lopetuksen jälkeisten vieroitusoireiden handlaamiseen. Ehdin syödä 1kk ajan Triptyl 10mg/vrk hermokipuun ja 3kk ajan Escitalopram Actavis 5mg/vrk PMS-oireisiin. Lopetin ne molemmat maanantaina, sillä sivuvaikutukset olivat liian pahoja. Nuo kun valitettavasti tehostavat toistensa vaikutusta. No, heti tiistaina alkoivat vieroitusoireet. Hikoilu, jatkuva kuumuus, pahoinvointi, oksentelu, mahakivut, ripuli, ärtyneisyys, päänsärky, valopilkut näkökentässä, väsymys ja unisuus, ahdistus ja hermoherkkyys.
Osasin jotain sivivaikutuksia odottaa mutta ihmettelen, kuinka näin lyhyen käytön jälkeen ja vielä näin pienen annostuksen syöminen voi aiheuttaa näinkin voimakkaita lopetusoireita. Kauankohan nämä kestävät? Onko joku syönyt näitä yhdistettynä pienillä annoksilla? Kokemuksia? Ja joo, tiedän näiden asioiden olevan hyvin yksilöllisiä, mutta vertaistuki on aina jees.

8

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öitä

      Voi sinua ressukkaa, vieroitusoireet voivat olla kauheita. Sinulla ei ilmeisesti ollut mitään hajua, että yht'äkkiä seinään ei kaikkia lääkkeitä voi lopettaa vaan annostusta vähentäen.

      Ota yhteys lääkkeet määränneeseen lääkäriin ja kysyä neuvoa ja apua.
      Toisaalta tulee mieleen onko lääkäri ihan ajan tasalla, sopiiko tuo lääkeyhdistelmä kellekään ?

      Ihmiset on erilailla herkkiä lääkkeille, toinen ei ole moksiskaan ja toiselle tulee pahoja sivuvaikutuksia pienelläkin annostuksella.

      Triptyl ei sopinut minulle ollenkaan. Tuli kummallisen paha olo, rintakehälle varsinkin. Lopetin viiden tabun jälkeen, sen jälkeen oli vielä parikolme päivää paha olo.

      Toivottavasti joku tietävämpi vastaa sinulle, mutta haluan myötätunnosta toivottaa pikaista
      olosi paranemista, toivottavasti sekin vähän lohduttaa !
      Koita saada nukutuksi ! Parempaa huomista !

      • Ihan lääkärin ohjeistuksesta lopetettiin molemmat samanaikaisesti. Minulla oli jo minimiannostus kummassakin ja olin niitä niin vähän aikaa syönyt, että lääkäri koki, että voin ne suorilta lopettaa. Oli selkeästi virhe, josko tämä tästä... 👍


    • olo_ja_olo

      Jopa antihistamiinin lopettaminen voi aiheuttaa vieroitusoireita, vaikka toisin väitetään. Kumma olo jopa kolme viikkoa.

      • Tuokin varmaan yksilöllistä. Tästä lähin jätän itse kaikki lääkkeet minimiin.


    • öitä

      Lääkäreillä, jotka itse eivät ole käyttäneet näitä määrämiään lääkkeitä, ei ole todellista tietoa eikä käsitystä eli käytännön tietoa vierotuksen vaikeuksista.

      Triptylin olisi voinut puolittaa ensin ja mennä sillä jonkun aikaa.
      Minkä kokoinen pilleri on Escitalopram, olisiko siitä saanut puolikasta nirhaistua ?
      Joissakin lääkkeissä on parempi vähentää jopa milligramma kerrallaan.
      Olisitkohan voinut asteittain jättää toisen kokonaan pois ja lopetella toisen vielä hitaammin.
      En tiedä, kummastako pahempia oireita tulee ja kumpi on vaikeampi lopettaa.
      Myöhäistä nyt, keljua sulle.

      Nyt varmaan on parempi yrittää kestää vielä joku päivä kunnes oireet laantuvat.

      Mikä olosi on tänään ? Toivottavasti on helpompaa !!!

      • kivutONainaEivapautta

        Pitäisi itse osata myös arvioida onko joku lääkärin neuvo ja lääke sopiva. Pitkäaikaista nivelkivuista kärsivän kipukynnys lääkitys esim. Triptyl 25mg iltaisin, joka helpottaa unen saantia ja heikentää kiputuntemuksia, voi olla ok eikä tule mitään haitallisia sivuoireita. Kun kivut pahenevat entisestä voi lääkäri sanoa, että ottaa em. kaksi tablettia. Mutta se ei toimi vaan tuleekin vain outo olo kipua tuntemuksia jalkoihin eikä saa helpommin unta. No, ei silloin tietenkään kannata alkaa käyttämään tupla annosta. Pitäisi myös ottaa selville itse kannattaako aloittaa epilepsialääkkeenä tunnettua gepantiinia aminotriptyliinin kuten Triptylin kanssa yhtä aikaa. Etenkin jos on iäkäs ja on muita sairauksia joihin lääkitys.
        Itse sain muutaman päivän Tramal lääkityksestä hiotuskohtauksia ja pahoinvointi tunne eikä Tramal edes auttanut kipuun enkä saanut nukuttua ja huonoa oloa joten ihmettelen miten jotkut tulevat riippuvaisiksi lääkkeestä. Ovat ilmeisesti kivuttomia ja terveitä jotka etsivät vain huumattua oloa.


      • uuden.lääkkeen.aloitus

        Jos lääkäri (asiantuntija!) ei osaa arvioida lääkkeen tai annostuksen sopivuutta, miten sen itse voisi osata arvioida uutta lääkettä aloittaessaan ?


    • Ciprafaija

      Itse lopetin 8 päivää sitten escitalopramin siten että kahtena päivänä unohdin tuon ottaa ja kepillä jäätä kokeillessani myös kahden seuraavan päivän tahallinen unohdus tuntui jotenkin sillä hetkellä oikealta ratkaisulta. Maalis-, joulukuusta asti popsinut, eli hieman alle neljä kuukautta työperäiseen stressiin, keskivaikeaan masennukseen ja ahdistukseen noita määrättiin.

      Pikku hiljaa, jaksamisen lisääntyessä, alkoi tuo elämän tasapaksuus tympiä ja tuntemukset alkoivat olemaan vähän harmaita ja elämä alkoi tuntua näköalattomalta pötkelöltä. Aamut sujuivat heikosti, kun seinäkellon viisarit humahtivat pikakelauksella eteenpäin minun kamppaillessani kaiken kattavan haluttomuuden kanssa jonkinlaisessa ajattomassa tilassa, josta en itseäni oikein tunnistanut. Masennusoireet ilman niitä fyysisiä haittoja ja jotenkin kummasti elämä oli alkanut taas lipua kohti sitä samaa loppusyksyistä pohjakosketuksen fiilistä.

      Viimeinen niitti oli se, kun yllätin itseni porailemasta lasten joululahjaksi saatuja naulakoita eteisen seinään(Juttu josta olen todella ylpeä ). Kaiken kiroilun ja vitutuksen keskellä havahduin kahteen asiaan: minä jaksoin tehdä sen(joten haistakaa möröt ja synkkyydet pitkä V****), ja että minua vituittaa ensimmäistä kertaa kuukausiin. Tajusin että olin kaivanut tuollaisia tunnekuohuja, jotka olivat ihan erinlaisia kun ne lukuistat kiukunpuuskat jotka eivät olleet mulle ollenkaan luonteenomaisia. Olin kaivannut omaa persoonaani, joka oli hautautunut jo varsin vaartimattomalla "kympin" päiväannostuksella johonkin syvälle omaan varjooni

      Lopetin kun seinään. Vasta toissapäivänä tajusin että tuli pikkaisen töpättyä tuon kanssa. Eilen tuntui jo siltä että taisin ihan tosissaan mokata. Tiesin kyllä että tässä kustaan sähköpaimeneen, mutta toistaiseksi en voi sanoa että kaduttaa. Selviydyn arjesta ja jaksan miettiä muita keinoja oman hyvinvointini kohentamiseksi. Kävin eilen melkoisissa nitkuissa kävelyllä ja join salviateetä, jolla haen sellaista jonkinlaista placeboefektiä. Tänään tuntuu ihan yhtää sekavalta kuin eilenkin, mutta aurinko paistaa ulkona ja se antaa pikkaisen voimia.

      Olin hyvin tietoinen että seinään lopettaminen olisi helkkarin tyhmää, jota se ehdottomasti onkin muutaman päivän otannalla. Mutta juuri nyt tuntuu siltä että kestän tän, kunhan jaksan pysyä liikkeellä ja olen itselleni armollinen. Pääsiäinen on tulossa jolloin saan hieman lepäillä ja keskityttyä jaksamiseeni.

      Mites Niinulla vieroitusoireiden kanssa on mennyt?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      264
      2926
    2. 199
      2845
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      68
      2415
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      209
      1902
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1182
    Aihe