Kasviksille "allerginen"

Fatsixtysix

Olen yli 60 vuotias ja laihtuminen on jo muutenkin vaikeaa, mutta sitä vaikeuttaa myös se, etten voi syödä kaaleja, sipulia, paprikaa, salaattia... en myöskään laihdutusjauheita tai patukoita ym. Oikeastaan vain kurkku ja tomaatti käy vihanneksista. Nuo kaalit ym. eivät käy edes ylikypsennettyinä, soseutettuina tms., seurauksena on valtavat vatsakivut, turvotus ja ripuli/ummetus.

On siis syötävä ruokaa, jossa on enemmän kaloreita ja päivän ruokamäärä jää olemattomaksi, jotta voisi laihtua.

Mitä neuvoisitte, että saisin 10-15 kiloa pois. Polvet myös ovat kuluneet, joten ajoittain voin kävellä muutaman kilometrin ja sitten taas käveleminen ei onnistu.

11

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitäisi-katsoa

      Kasvikset sisältävät paljon hiilihydraatteja (sokeria), josta saa energiaa. Energiaa saa myös eläinperäisestä rasvasta. Lihomisen kannalta rasva on parempi vaihtoehto, sillä rasva ei kerry maksaa kuten hiilihydraatit. Maksa pystyy varastoimaan noin 2000 kcal hiilihydraatteja ja olut muuttuu rasvaksi, jos ruokavaliossa on sisältää lisäksi rasvaa on lihominen väistämättä edessä
      Keho pyrkii aina polttamaan ensin hiilihydraatit kuten alkoholin.
      On hyvä syödä proteiinia noin gramma per painokilo ja rasvaa kolme kertaa tämä määrä. Hiilihydraatteja 0,8 kertaa. Noudattamalla VHH-ruokavaliota systeemi korjaantuu jolloin myös kasvikset alkavat maistumaan-
      Kannatta kokeilla ja lisä tietoa löytyy kirjastosta

      • hpv27

        Rasva kertyy myös maksaan ja suurin osa ylimääräisestä energiasta menee ihonalaiseen rasvakerrokseen. Elimistö ei myöskään pyri polttamaan hiilihydraattia ensin pois vaan elimistö jopa tuottaa glukoosia jollei sitä saada ravinnosta. Maksaan mahtuu glykogeeniä vain noin 100 g eli 400 kcal. Loput glykogeenista ovat lihaksissa.

        Aloittajalla taitaa olla IBS joten tuskin rasvaaminen tekee kasvisten syöntiä mahdollioseksi. Suosittelemasi rasvamäärä on sen verran kova (100 kg ihmiselle 300 g rasvaa tarkoittaa kyllä sitä ettei laihdu).


    • joku.valas

      Sitten vain lautasesta puolet täyteen kurkkua ja tomaattia. Yksi neljännes tummaa riisiä/täysjyväpastaa ja yksi neljännes broileria tai kalaa. Välipalaksi sokeritonta jogurttia, rahkaa, marjoja, ruisleipää, jonka päälle sitä kurkkua ja tomaattia. Kaurapuuro on loistosapuskaa ja käy aika varmasti kaikille. Entäs sopiiko hedelmät?

      Jo pelkästään sillä, että jättää pois sokerin ja valkoiset leivät, pullat sun muut herkut saa varmasti jonkinlaisia tuloksia.

      Liikuntapuolelta miten olisi uinti tai vesijuoksu?

    • MarjaL55

      Yhtä ainoaa parasta tapaa laihduttaa ei varmaan ole, mutta yksi aika toimivaksi havaitsemani tapa on, että syö säännöllisesti ja tarpeeksi usein. Ainakin itselläni 5 kertaa päivässä pitää nälän pois.

      Syön aterioilla keittoja. Keitossa on paljon vettä, niin se ei lihota, mutta sillä lähtee kuitenkin nälkä. laita keittoon kaikkea, mitä saat syödä. Proteiinia mukaan. 1 ateria on 1 lautasellinen keittoa. Jos tuntuu, että jää nälkä, niin juo päälle vettä, tai jos kaipaa jotain makua vielä, niin ottaa lasillisen sokeritonta mehua tai sokeritonta limsaa. Kyllä niillä taas seuraavaan ateriaan asti pärjää. Olen keitellyt kahta eri keittoa, kumpaakin litran verran, mistä saa neljä annosta. Nyt on menossa lounaiksi herkkusienillä höystettyä tomaattikeittoa ja päivälliseksi kanakeittoa. En syö keiton kanssa leipää, mutta silppuan usein lautaselle annoksen päälle tuoreita yrttejä, ja jos keitto tuntuu laihalta, lisään pari lusikallista raejuustoa.

      Aamulla ja välipalana 1 dl sokeritonta jugurttia tai 1 dl rasvatonta rahkaa. Päälle marjoja ja sokeritonta mehukeittoa. Aamulla jugurtin päälle ruokalusikallinen kuitukaurahiutaleita tai yksi viipale ruisleipää ja margariinia. Vaihtelevasti jugurtin/rahkan tilalle 1 muna ja vihanneksia.

      Iltapalaksi vihanneksia ja hedelmä. Kurkku ja tomaatti sopivat myös oikein hyvin. Jos oikein kova nälkä tulee illalla, että ei voi muten nukkua, niin sitten vielä vähän raejuustoa.

      Lisäksi päivän mittaan kannullinen vettä, kahvia, 2 dl maitoa, jossa kalsiumlisä (plusmaito) ja usein illalla vielä lisäksi teetä.

      Tällä dieetillä olen laihtunut noin 1/2 -1 kg viikossa.

      Näin iän myötä olen huomannut, että ei oikein enää laihdu, jos syö samalla tavalla kuin ennen nuorempana, eli lautasmallin mukaan 1/4 täysjyväpastaa tai riisiä tai perunaa, ja lisäksi muutama viipale leipää ja vielä puuroa. Ei sillä vaan enää laihdu. Lautasmalli on kyllä kätevä siihen, että sillä saa pidetyksi painon lukemissa, mutta se edellyttää kyllä myös, että annoskoko on sopivan pieni.

    • kdkdldldl

      oletko kokeillut uintia tai pyöräilyä? soutu (kesällä toki)? Rauhallinen hiihtokaan ei käy polville niin paljon kuin kävely. Liikunnan osuus laihtumisessa ei kyllä ole edes ihan hirveän suuri. Lähinnä se nyt tekee ainakin sen, että liikunnan aikana ei tule syötyä. 60 vuotta ei vielä ole mikään suuri ikä, joten laihtuminen varmastikin onnistuu.

      sopiva ruokavalio on aika yksilöllinen ja selviää vain kokeilemalla. Itsellä auttoi hirveästi kun jätin viljat pois, myös kaljan. Tattari, kaura ja muut gluteenittomat sallittu. Suolan määrä minimiin.
      Peruna on pahasta isommissa määrin.

    • hpv27

      Kuulostaa aika pitkälti IBS (irritable bowel syndrome). Kannattaa kokeilla kasviksia yksi laji kerrallaan josko löytyisi sopivia. Joillakin kuitu auttaa, joillakin lisää oireita. Kuitua kannattaa lisätä vähitellen. Itse käytän psylliumia.

    • Kiitollinenalkaja

      Wau! Kiitos, kun paneuduitte kysymykseeni. Aion hyödyntää ohjeitanne ja katsotaan josko tästä vielä terveys ja laihtuminen koittaisi!

    • nopeaaineenvaihdunta

      Onneksi et voi syödä laihdutusjauheita, sillä ne lihottavat. Lihottaminen perustuu siihen, että ne siältävä epäruokaa, joka hidastaa aineenvaihduntaa.

    • hmhmm

      Pystytkö syömään kesäkurpitsaa, porkkanaa, pinaattia lanttua tai naurista? Entäs marjoja? Voisit myös hankkia painot ja katsoa netistä ohjeita jumpata käsiä, kylkiä jne. Ja uiminen sekä pyöräily jota aikaisemminkin on ehdotettu on polviongelmaiselle sopivia lajeja

    • veeäm43

      Muutin omat elämäntapani juuri kuukautta ennen 60v päivääni.
      Toinen polvi oli romuna. En päässyt kyykystä ylös normaalisti.
      Verenpaine ja kolestroli olivat ylhäällä tuhdista lääkityksestä huolimatta.

      Aloitin varovaisesti kuntoslilla 5krt/viikko. Jatkoin normaalin, itse valmistetun sekasapuskan syömistä entiseen malliin. Alkon jätin pois kaikissa muodoissaan.
      Paino pysyi mutta puolessa vuodessa vyötärö oheni 6 - 7cm.
      Hankin peruskuntoa pitkillä fillarilenkeillä. Lenkin pituus = kesto tunteina x sopiva syketaso!
      Potkukoneessa sain polveni siihen kuntoon, että pystyin jo aloittamaan maastavedon ja kyykyt.
      Pillerit voin jättää pois.

      Nuo 10 viikottaista treenituntia eivät itsessään kuluttaneet hirveästi vaikka pidin sykkee koko treeniajan 110:m päällä mutta lisääntyvä lihasmassa nosti lepokulutusta.
      Rasva% laski. Samoin vatsaontelon epäteyveellinen silava.

      Vihannesten puolella vaimoni syöpätyypin johdosta kaikki kaalit ja sisäelimet ovat kieltolistalla ja muiden vihannesten popsimisen pitäisi olla samoissa määrissä päivitäin, että lääkitys pysyy kohdallaan.

      Tarkemmin tuntematt a suosittelen ruokalautasen vaihtamista pienempään!
      "Ruokapesä" D20cm > D15cm pienentää kerta-annosta huomaamatta.
      Välipalat pois! Samoin kaikki vehnäperäinen ja varsinkin sokeripitoinen.
      Luonnolliset maitotaloustuotteet, kananmunat, kalat ja lihat perusmuodossaan eikä eineksinä.

      Täydellinen atkins pudottaa painon nopeasti mutta sen jälkihoito on oma juttunsa ja edellyttää myös jatkossa järkevää elämäntapaa.

    • minähäsevain

      -Älä juo kaloreita vaan nauti pääasiassaan vettä ja vihreää teetä.
      -Jos syöt leipää 4 palaa päivässä> syö vain 2 palaa
      -Vähennä myös päällysteitä (jos siis leipää syöt) ja laita pääasiassaan vain kurkkua ja tomaattia juustosiivu
      -Pienennä annoskokoa pikkuisen ja lisää kurkkua ja tomaattia sen edestä (3 pottua>2 pottua)
      -Kananmunat on monipuolisia ja hyviä aamu tai iltapalana
      -Pohdi mikä syömisrytmi olisi sinun kannaltasi paras 3 ateriaa päivässä (aamiainen, lounas, päivällinen) vai 5 pientä (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapala) tässä on henkilökohtaisia eroja.

      Näillä ohjeilla laihduin itse 15 kiloa, aikaa kyllä meni kun tein muutoksia pikku hiljaa, mutta ei minulla kiire ollutkaan ja tulos on ollut tämän vuoksi pysyvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 123
      3069
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      88
      2813
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2208
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      21
      1776
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe