Hyvä parranajokone verkkovirralla ?

WerkkoKone

Ennen vanhaa Braunilla oli hyvin laadukkaita verkkovirralla toimivia yksiteräisiä parrannajokoneita, tiiliskiven muotoisia, jotka leikkasivat hyvin, olivat hyvin käteen sopivia, varsin hiljaisia ja kestäviä. Sanalla sanoen laadukkaita.

Ongelma. Nyttemmin akkukäyttöisten markkinoille tulon myötä Braun ei vaikuta edes valmistavan ko. kaltaisia verkkovirtaisia laadukkaita ja simppeleitä koneita, vai olisiko teillä mahdollisesti suosituksia (?) jos olisi jäänyt jokin malli huomaamatta. Siis ehdotomasti 'perinteinen' yksiteräinen malli haussa. Verkkojohto ei itseäni häiritse lainkaan, kunhan vain on hyvä pituudeltaan ja hyvin paikoillaan pysyväksi suunniteltu kuten ennen vanhaan.

Ps. Taannoin kiireessä jouduin hommaamaan yhden nykysarjalaisen (edellinen laadukas ja todella hyvin palvellut malli putosi laattalattialle ja hajosi), eli ostin Braun Series 1 - 130 mallin, mutta se on laadultaan _todella ala-arvoinen_, huono leikkausjälki, äänekäs, muoto kuin kala, kovamuovinen ja liukas kuin saippua / ei miehen käteen sopiva muodoltaan, merkkikohtainen verkkojohto, joka on aivan liian lyhyt ja nyttemmin käytön myötä ei pysy edes paikallaan vaan irtoaa lukuisia kertoja kesken ajon koneen pistokkeestaan jne.

Ps2. Akkukäyttöisiä itse pidän järjettöminä latausteline-lisähärpäkkeineen, vaativat jatkuvaa latausta, eli ovat kuitenkin verkkovirrassa, akut hiipuvat ja akut ovat ekologisesti ajatelleen todellisia idiotismin huippuja ja niitä on sitten sen triljoonia kierrätettäviksi. Mutta valmistajat luovat "tarpeita" ja tuuppaavat akkujen lisäksi pseudo high-tech teknologiaa jopa paranajokoneisiin, vain voidakseen sitten rahastaa niillä ja niiden osilla lisää.

Milloin ja kuinka usiein mies löytää itsensä tilanteesta jossa tulisi ajaa parta, mutta verkkovirtaa ei ole saatavilla? Jossakin viikonlopun patikkareissulla korvessa missä ei edes tarvitse ajaa partaa ja jos sille todella kokee tarvetta, niin homma hoituu vaikka höylällä tai vasta sitten kun palaa takaisin ihmisten ilmoille.

16

3287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei_paluuta_brauniin

      Braunin partakoneet ovat aika äänekkäitä, niissä on huono akunkesto ja ajotulos ei ole sileä vaan väkisinkin jää jonkinlainen sänki. Minulla aiemmin oli Braunin kone jossa oli puhdistusteline, mutta jälkikäteen ajatellen sekään ei ollut kovin kätevä, piti ostaa uusia puhdistusnesteitä ja teline vei paljon tilaa. Paljon kätevämpää on huuhdella partakone käytön jälkeen hanan alla jolloin mitään telineitä ja puhdistusnesteitä ei tarvita.

      Puoli vuotta sitten ostin kokeeksi Philips S9000 koneen, kun sai tarjouksesta alle puoleen hintaan. Siinä kestää akku yhdellä latauksella yli kuukauden päivittäiskäyttöä, jonka jälkeen akun lataus täyteen kestää tunnin. Hyvin voi ottaa matkalle mukaan ja jättää laturit kotiin.
      Käyntiääni on todella hiljainen, ajotulos täysin sileä (jos kädellä tuntuu jossain kohtaa karheutta, ajaa siitä kohdasta vähän lisää jolloin lopputulos on täysin sileä, kun braunilla aina karhea vaikka mitä tekisi). Lisäksi se on täysin vedenpitävä, voi käyttää myös suihkussa ja halutessaan partavaahtojen/öljyjen kanssa ja puhdistetaan käytön jälkeen hanan alla.

      • ei_paluuta_brauniin

        Philipsissä on siis koneen takaosassa veden ulostuloaukko, josta vesi ja partakarvat virtaavat ulos kun ajopäät huuhtelee. Tarvittaessa voi myös purkaa ja puhdistaa harjalla, mutta se ei ole normaalikäytössä tarpeellista.


      • WerkkoKone

        Miksi kerrot tuotteesta jolla ei ole mitää tekemistä laitteen kanssa jollaista olen etsimässä?

        Toivoisin löytäväni laadukkaan, mutta simppelin ja yksiteräisen verkkovirralla toimivan laitteen, kuten ennen akku- tekno-kikkailuvillitystä olleet Braunin koneet olivat.

        Valitettavasti markkinoilla vaikuttaa olevan vain ja ainoastaan noita akkukoneita ja lisäkis ties millä pseudo teknikka-sälällä koostettuja ja kaiken lisäksi useimmiten vähintäänkin kakisteräisiä, jollaisa en halua.

        Muutama harva markkinoila oleva konetyyppi jota etsin, ovat teknisesti laitanaan aivan ala-arvoista tavaraa, kuten tuo taannoin kiireessä ostamani.

        Valmistajien tavitteena on koettaa rahastaa maksimiinsa pelkkien parranajokoneiden kustannuksella.

        Heidän nykypolitiikalleen ei sovi ne aiemman akuttoman sukupoleven simppelit, kestävät ja laadukkaat laitteet.


      • laita_ostoilmoitus

        Kai vanhoja toimivia partakoneita löytää kirppareilta. Voi laittaa myös ostopalstalle ilmoituksen, varmasti monillakin on kaapin perällä vanhoja partakoneita joita ei ole vuosikymmeniin enää käyttänyt.

        Myös uuttakin partakonetta voi käyttää virtajohto kiinnitettynä, siinä vain ei ole mitään järkeä jos laite toimii pelkällä akullakin yli kuukauden. Philipsissäkin on napakasti kiinni napsahtava virtajohto, jonka voi halutessaan kiinnittää laitteeseen vaikka joka aamu.


      • WerkkoKone
        laita_ostoilmoitus kirjoitti:

        Kai vanhoja toimivia partakoneita löytää kirppareilta. Voi laittaa myös ostopalstalle ilmoituksen, varmasti monillakin on kaapin perällä vanhoja partakoneita joita ei ole vuosikymmeniin enää käyttänyt.

        Myös uuttakin partakonetta voi käyttää virtajohto kiinnitettynä, siinä vain ei ole mitään järkeä jos laite toimii pelkällä akullakin yli kuukauden. Philipsissäkin on napakasti kiinni napsahtava virtajohto, jonka voi halutessaan kiinnittää laitteeseen vaikka joka aamu.

        Yes, tokihan käytetyn ja todella siistin laitteen voisi definsioida perusteellisesti ennen käyttöönottoa, mutta hyvin siististikin pidetyjen verkot ja terät riskeeraavat olla vaihdon tarpeessa ja ongelmana on se ettei niitä enää ole markkinoilla.

        Aikoinaan kun akut yleistyivät ja Braunin verkkovirtamallit alkoivat olla vähissä, niin homma huolestutti, mutta valitettavasti ei tullut mieleen ostaa vaikka useampi hyvä laite ja pieni laatikollinen vaihtoverkkoja ja teriä, joilla olisi mennyt kymmeniä vuosia.

        Nyt ne harvat markkinoilla olevat uudet yksiteräiset verkkovirtaersiolaitteet ovat valitettavasti laadultaan aivan ala-arvoisia, eikä niistä ei ole tarjolla laadukkaita versioita.

        Oheiseen edelliseen kategoriaan kuuluvan yksiteräisen laitteen näin muuan kivijalkakaupassa hintaa 60e ja tuossa 38e toimituskuluineen. Siinä vaikuttaa olevan sama verkko ja terä kuin nyt omaamassani totaalisen surkeassa mallissa, eli leikkaustulos riskeeraa olla vastaava.

        - https://hinta.fi/245449/braun-series-1-190cb-1

        Lisäksi tuo puikula muotoilu on vähemmän ergonominen omiin kouriin kuin ne perinteiset suorakaiteen muotoiset mallit joista edelleen pidän, mutta tokihan tuon muotoilun antaisi anteeksi jos vain itse laite olisi laadukas.

        Itselleni akkuversio on täysin epälooginen vaihtoehto ja joilla valmistajat niihin ympättyine "teknoineen" vain koettavat rahastaa maksimiin, niiden uusittavia kalliita lisäosia myöten, ovat pyrkineet tekemään parranajostakin aivan turhaa tekniikkakikkailua rahastukseen.

        Omiin tarpeisiini paras olisi se perinteisen tyyppinen simppeli verkkovirtalaite, mutta laadukas ja kestävä kuten ne ennenvanhaa olivatkin, mutta ne eivät tuottaisi valmistajille riittävästi voittoa ja katteita.

        Tietysti jos jostakin putkahtaisi näkyville jonkin vanhna vaikka konkkaan menneen liikkeen ikivanhaa varastoa jälleenmyynnissä, jossa noita vanhoja hyviä malleja olisi pakkauksissaan, niin ostaisin useammaan saman tien.


    • kesämökin_sauna

      "Milloin ja kuinka usiein mies löytää itsensä tilanteesta jossa tulisi ajaa parta, mutta verkkovirtaa ei ole saatavilla?"

      Kesämökin saunassa on puulämmitteinen kiuas eikä sähköjä. Voi kävellä saunasta huvilalle hyväntuoksuisena ja parta ajettuna sen jälkeen kun on käynyt uimassa ja saunassa.
      Sukulaisten ja serkkutyttöjen silmien edessä ei tarvitse ryhtyä surisuttamaan verkkokäyttöistä partakonetta.

      • WerkkoKone

        "Voi kävellä saunasta huvilalle hyväntuoksuisena ja parta ajettuna sen jälkeen kun on käynyt uimassa ja saunassa."

        Kuitenkin menet sinne saunaan tuota vastaamattomassa kuosissa ollen sellaisena toisten nähtävissä ... vai heti aikaisesta aamustako ennen toisten heräämistä saunaan pakenet ;-)

        "Sukulaisten ja serkkutyttöjen silmien edessä ei tarvitse ryhtyä surisuttamaan verkkokäyttöistä partakonetta."

        Eikös siellä huvilassa ole edes wc-tiloja joissa verkkovirta saatavilla, vai tulevatko ne sukulaiset sinne wc-tiloihin katselemaan aamuisen tai myöhemmän vaiheen saunapuhtaan ja hyvätuoksuisen sukulaismiehen parranajoa?


      • huvila_ja_huussi

        Ei ole huvilalla vessaa, vaan parinsadan metrin päässä huussi josta paskat viedään kompostiin. Sähköjä sielläkään ei ole, mutta parran sielläkin voi ajaa jos on akkukäyttöinen kone.


      • WerkkoKone
        huvila_ja_huussi kirjoitti:

        Ei ole huvilalla vessaa, vaan parinsadan metrin päässä huussi josta paskat viedään kompostiin. Sähköjä sielläkään ei ole, mutta parran sielläkin voi ajaa jos on akkukäyttöinen kone.

        Ok, siis oikein aito luontopaikka ... sitten akkuvalinta on ihan ymmärrettävä jos ei oiken jaksa perinteisellä työläämmällä tyylillä hommaa hoitaa ja kun ei Robison Crusonakaan halua heilua ;-)

        Ps. Aurinkopaneeleista voisi olla apua virtoihin yleensäkin, mutta se onkin sitten ihan toinen valinta-asia, eli ei ehkä joka tilanteeseen haluttu tai kannattava.


    • tinapää

      Kyllä se on kiva päästää tuolta tapin juuresta sileäksi, nii on mukavampi kattella. Vaikka sitte sillä Braunilla..

    • On täydellistä typeryyttä tehdä partakoneista akkuvoimaisia, kun se helpoin tapa on käyttää verkkovirtaa. Partakoneen akku kuluu vuodessa puoleen sen alkuperäisestä kestokyvystä. Tarkoittaa sitä, että parranajo jää kesken ja pitää saatanaa ladata uudelleen, ettei jää niitä hitlerviiksiä. Kertokaapa minulle, mikä olisi hyvä partakone ilman akkua toimien normaalilla verkkovirralla, kuten vanhaan hyvään aikaan!

      • Anonyymi

        Kauppa väitti laitteen toimivan myös suoraan verkkovirralla. Kun kotona kytkin piuhan seinään, laite pysähtyi kuin seinään sekin. Eli ei taida olla enää muuta saatavilla, eli kun akku hyytyy, pitää ostaa uusi laite. Kulutuskapitalismin kannalta varmaan hyvä juttu, mutta ekologisesti tietysti umpiääliömäistä. Kummallista, ettei tällaiseen hulluuteen EU tai joku muu korkeampi instanssi vuonna 2022 puutu.


    • Mökkireissuja varten on sitten varapartakone, jos ei verkkovirtaa ole.

    • Anonyymi

      Käsittämätöntä ettei ole markinoille tuotu ainetta joka pysäyttää karvankasvun totaalisesti kun iholle haluamaansa paikkaan sivelee.
      Sentään jo 2000 luvulla mennään ja kaikkea muutakin on keksitty.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ostin Philipsin verkkokäyttöisiä partakoneita useita 2000 - luvun alussa , silloin vielä sai niitä , ei ole akkuja , enkä edes halua niitä , kaikki ostamani koneet on edelle hyvässä kunnossa , mitään ongelmia ei ole kertaakaan ollut . Vieläkin vanhempia koneita voi katsella Ebay : n ilmoituksista .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe