En kestä rasitusta/saunaa

suututtaa

Mikähän mahtaa vaivata? Kaikenlainen käsillä vähänkin rankempaa tekeminen alkaa heikottaa kovasti, jalat tärisee ja tuntuu että kohta kaatuu jos ei pääse istumaan, samassa yhteydessä käsien hallitsematon vapina. Palautuminen kestää levon kanssa n. tunnin.Saunassa tykkäisin myös käydä mutta en kestä saunomistakaan, max 2min 80 asteen saunassa tai muuten en pysy pystyssä. Jalat turvoksissa, välillä näkökentässä sumenee vaihtelevasti kauas/lähelle katsoessa tietty kulma. Käytän silmälaseja ja vuosi sitten näkö ja silmänpohjatutkimukset tehty, eikä mitään hälyyttävää ollut.

Ensimmäisen lääkärin mukaan yleis kunto on vaan heikko ja suositteli masennuslääkkeitä, en vaan ymmärrä miten masennus liittyy saunomiseen tai käsillä tekemiseen? Teen siivous työtä joten joudun käyttämään käsiä paljon työssäni, pyrin aina välttämään lattioiden pesua viimeiseen asti. Se nimenomaan on pahinta kun pitää harjata/hinkata lattiaa, ihan sama onko kontallaan vai seisoalteen varren kanssa. Rasitus EKG tehty vuosia sitten ja silloin kardiologi totesi kylmän hikisyyttä sekä poissaolevaisuutta. Kaikki tutkimukset jää aina kesken "koska arvot ovat hyvät". Epäilisin että voisi olla kilpirauhasiin tai munuaisiin viittaavaa mutta kukaan lääkäri ei ota minua vakavasti koska ensimmäinen lääkäri kirjoitti tietoihin tuon masennus tekstin, nyt jokainen leimaa minut masentuneeksi. Sokerit on aina ollut ok. 5 vuotta jatkunut eikä mitään mukamas löydy. Mies 22v

13

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etryguhgyfds

      Ootko käyny sokerirasituskokeissa? Mulla paastosokeri ihan ok, ollut aina, mut sitten rasituksessa tulikin aika jännä tulos: paastoarvo oli taas kerran ok, sitten juotiin sokerilitkua ja ne myöhemmät arvot olikin alle viitteiden, eli tippui liian matalalle. Hypoglygemiassahan tulee sellainen kylmänhiki, tokkurainen jne... ja kun nuo omat labratulokseni löysin, googletin hypoglygemiaa ja erittäin moni suunnilleen 15 vuotta vaivannut asia alkoi saada selitystä. Syytä tuolle en tiedä, enkä sitä, voiko asialle tehdä mitään. TK:sta ei osattu sanoa mitään, kun yritin kysyä.

    • Wenla.k

      Vaihda lääkäriä, jos voit.
      On täysin käsittämätöntä, että nykyään on yleistynyt, että tarvittavia lisätutkimuksia ei tehdä,
      jos "arvot on hyvät".
      Sinun pitää mennä uudestaan lääkäriin ja sanoa, että asia on selvitettävä paitsi terveytesi takia, niin sen takia, että sinun pitää jaksaa tehdä töitä, mutta et jaksa.

      Jos on varaa yksityiseen, sisätautilääkäri olisi hyvä osoite.
      Itse lääkäri maksaa paikasta riippuen noin 150€,
      Labrat ja tutkimushinnat voi googlata lääkärikeskusten sivuilta tai kysyä puhelimitse.
      Terveyskeskuksen labrakoetulokset ym. kannattaa ottaa mukaan.

      Olen ollut samanlaisessa tilanteessa epämääräisine oireineni, neljä vuotta meni diagnoosin saamiseen, kun kukaan lääkäri ei viitsinyt kiinnostua !
      Ammattietiikkaa ei ole.

      Toivon, että saat apua !

    • Oireetonselvät

      Kun oireet ilmaantuvat, niin tee koe, juo pari kupillista vahvaa hunajavettä leivän kera, jos helpottaa muutamassa minuutissa, niin kyseessä on tosiaan hypoglykemia (kuten eräällä lähisukulaisellani) siihen on turha koittaa hakea apua lääkäreiltä, saatetaan epäillä jopa epilepsiaa, tai sydänongelmia, sisätautilääkärikin poissulkee vain haiman- ja maksan viat.
      Sokeriarvojen mittaus ei yleensä näytä mitään epänormaalia.

      • Oireetonselvät

        Vielä: Jos kyseessä on tosiaan mainittu tila, jossa elimistö ja etenkit aivot eivät saa riittävästi glukoosia, vaikka veren sokeriarvot muuta näyttää, niin tila on "tuntemattomasta syystä johtuva" eräs yleislääri sanoikin, että hänen ammattitaitonsa loppuu tähän.
        Kun googlettaa "reaktiivinen hypoglykemia" niin saa enemmän tietoa.


      • Wenla.k

        Onpa sinulla harvinaisen kapea käsitys sisätautilääkärin osaamisesta ja toimenkuvasta.

        Sisätautilääkäri voi selvittää laaja-alaisesti erilaisia sairauksia ja oireita ottaen huomioon potilaan sairauden/sairaudet kokonaisvaltaisesti.


      • Oireetonselvät

        Käsitys on (valitettavasti) saatu sisätautilääkärin vastaanotolla, jossa olin potilaan kanssa, kokeiden mukaan teitä ei vaivaa mikään- ja piste.
        Asian lähempi tutkiminen menisi hormonaaliselle puolelle ja se on taas hyvin paljon monimutkaisempaa ja endokrinologeja harvassa.


    • Wenla.k

      Mitähän aloittajalle kuuluu ? Mikä on vointisi ?
      Oletko saanut apua mistään ?

      • Oireetonselvät

        Kysäisempä minäkin vielä, että oletko saanut apua niihin epämääräisiin oireisiin, minkälaista?
        Olen yrittänyt saada apua mainitun lähisukulaiseni oireisiin tuloksetta mutta diagnoosikin piti määritellä itse, potilas mm. on pyörtynyt ensiavun vastaanotolla ja seurauksena oli epilepsialääkityksen määrääminen kokeeksi, joka todettiin myöhemmin hoitovirheeksi.
        Kun oireiden syy selvisi minulle, niin siitä luonnollisesti sisätautilääkäriin (yksityiselle) jotta haima tutkittaisiin, kun labrakoissa ei ilmennyt poikkeavaa, niin vikaakaan ei sitten ollut ja mahdollisista jatkotutkimuksista lääkäri ei suostunut sanomaan sanaakaan, kuten mainitsit on täysin käsittämätöntä, että lisätutkimuksia ei tehdä, niitä ei tehdä, koska selvää elimellistä vikaa ei löydy ja hoitosuositusta ei ole olemassa ei silloin voi olla sairas, kuitenkin oireet invalidisoivat ko henkilön.
        Ainoaksi keinoksi oireiden kurissa pitämiseksi on osoittautunut ylenmääräinen glukoosin/hunajan syöttäminen, joka ei todellakaan voi olla oikein, koska ei paranna sairautta.


    • lekurilta.lekurille

      On se kumma kun lääkärit ei nykyään motivoidu ihmisten sairausoireitten syiden selvittämiseen,
      ei muuten voi lääkitä/parantua jos ei syytä selvitetä !!!

      Lekurilta lekurille eikä tulosta on monen kohtalo.

      • rtryjhgfdsfg

        Semmosta se nykyisin on. Poliitikot sanelee mitä terveysasemilla saa tehdä ja mitä ei. Kun mitään diagnoosia ei ole, ei ole mitään hoidettavaakaan ja näin säästetään terveydenhoitokustannuksissa. Kyse ei ole lekureiden haluttomuudesta, vaan siitä, että heidän on pakko tehdä mitä ylhäältä sanotaan.


    • Wenla.k

      Hei aloittaja ! Oletko saanut mistään apua ?
      Miten voit ?

    • suututtaa

      Sain ajan sairaanhoitajalle jonka kanssa keskustellaan tilanteesta. Pyydän tuon sokerirasituksen sekä kilpirauhasiin/lisäkilpirauhasiin liittyviä verikokeita ja vrk-virtsan samalla, lista kirjotettu jo ylös. En tiedä mitä kaikkea se saa noista määrättyä mutta katotaan, kyselkööt sitte lääkäriltä lähetettä kokeisiin. Muualta sain enempi vinkkiä että johtuu kilpirauhasista aika varmasti, mutta kyllä nuo sokeritkin on vähän jännittänyt jo, etenkin se kuinka käy makean syönnin pahimmassa tapauksessa :S

      Samanlaista käsien vapinaa ja heikottavaa oloa rasituksen yhteydessä/jälkeen, ei ole muuttunut kuin pahempaan suuntaan vuosi vuodelta viimeisen 5 vuoden aikana. Yleensä sairaanhoitajat on ottaneet asian ihan tosissaan, kuuntelee ja kirjaa ylös mutta kas kummaa kun lääkärin puheille mennään niin siellä mennään ulkomuistista ja kaikkea vähätellen.. No kuukausia menee kumminkin ennen kun lääkärille pääsen, palailen asiaan heti kun saan uutta tietoa.

      Halvemmaksi tulisi yhteiskunnalle hoitaa kerrasta kuntoon ja tutkia sitten vaikka "turhaan" kun juoksuttaa lääkäriltä toiselle vuosien ajan, jokainen lääkäri/hoitajakäynti nimittäin maksaa ja paljon. Tiedän että nytkin tulee tuosta listasta varmaan puolet karsittavaksi koska ei nähdä tarvetta tutkia koska muut arvot on ok.. Mutta katsotaan.

    • Wenla.k

      Toivotaan, että kokeita tehdään riittävästi !
      Jos niissä jotain ilmenee, lääkärille olettaisi pääsevän aika pian.
      Miksi joutuisit odottamaan kuukausia ?

      Jotain on toden totta pielessä, jos peruskokeisiin joutuu melkein "rukoilemaan"
      ennenkuin pääsee. Kilpirauhasen vajaa- tai liikatoiminta voi tosiaan aiheuttaa mitä kummallisempia ja vaikeita oireita. Se on asia, joka on helposti kokeilla selvittävissä.
      Sokerirasituskoe on myöskin helppo.

      Lääkärin persoonasta on aika paljon kiinni. Omassa terveyskeskuksessani yksi lääkäri laittaa reippaasti heti tarvittavat labrakokeet tai röntgeninkin, toinen ei ota kuuleviin korviin mitään.
      Se on ahdistavaa, kun se on lääkärin persoonasta kiinni saako apua vai ei.
      Niin ei saisi olla.

      Toinen henkilö tällä palstalla kirjoitti, että lääkärien on noudatettava sitä mitä ylhäältä sanotaan.
      Budjetissa täytyisi tietysti pysyä, mutta e i se asia saa mennä potilaan terveyden yli.
      Loppuvuodestahan on monessa kunnassa terveydenhuollon rahat loppu, sitä anotaan lisäbudjetilla lisää.

      Yksittäinen kilpirauhaskoe ei kamalan kallis yksityiselläkään. En muista olisko 30€ ?
      Moneen kokeeseen voi mennä ilman lähetettä. (Mehiläisen labrassa olen ollut omiin nimiin,
      kun terkkarilääkäri sanoo tutkimatta mitään: "Ei sulla mitään ole")
      Lääkäriä ei ole sitten tulkitsemaan tulosta, mutta valistunut ihminen voi saada viitettä netistä,
      sieltä voi tsekata viitearvot ja vähänkään poikkeavan tuloksen kanssa mennä vaikka sinne terkkariin, josta ei apua annettu.
      Kilprauhaskokeiden tuloksia on aika vaikea tulkita, mutta viitearvot on siihenkin
      Duodecim-Lääkärikirjastossa, toiselta nimeltä Terveyskirjasto. Sieltä löytyy kaikki.

      Vielä kerran toivon siis, että apua saat ja mahdollisimman pian !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe