Miten selvitä ?

Rikkinäinena

Meillä tuli eilen miehen kanssa ero, olimme noin 10 vuotta yhdessä ja meillä on kaksi lastakin. Aloimme seurustelemaan jo silloin teini ikäisinä joten en ole niin sanotusti ollut koskaan sinkkuna, enkä ole koskaan asunut yksin tai harrastanut edes seksiä kenenkään muun kanssa joten nyt olen ihan paniikissa.

Miten ihmeessä tulen selviämään yksin? En tiedä mitään sinkkuna olemisesta.. olen ihan rikki..

17

2188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luotaitseesinyt

      Ikävä et niin kävi, mutta selviät kyllä siitä. Voihan olla et vuoden päästä asiat ovat vieläkin paremmin kuin nyt. Itsesääliin on turha jäädä makaamaan. Sinun on nyt vaan luotettava itseesi. Päivä kerrallaan , huomenna enempi jne. Maailma ei kaadu siihen jos et itse anna sen kaatua. Rakasta itseäsi ja lapsiasi . Älä vaan ala haukkua ja mollata lastesi isää lasten kuullen.
      Yksinolemisessa on paljon hyviäkin asioita. Huomaat ne kyllä kun pääset pikkuhiljaa omille ns voimille. Elämä kantaa aina.

    • pärjäätkyllä

      Ethän sinä ole yksin! Sinulla on lapset! Vai onko lasten isä lähihoitaja?

      No oli miten oli, sinä pärjäät aivan hyvin ilman miestäsi, ( ja hän ilman sinua) liitossanne on täytynyt olla paljon särojä, muuten ette olisi sitä rikkoneet. Tuo on helpotus kummallekin.

      Vain huolehtikaa lapsistanne , heillä ei ole osaa ei arpaa teidän eroon. Silloin kun sinulla on lapset hoivattavanasi, siinä ei jää millekään muulle aikaa. He tarvitsevat jokaisen energiapisaran ja roppakaupalla rakkautta jota vain äiti voi antaa.

      Vain keskittäydy lapsiisi (jos saat pitää heidät suurimman osan aikaa). Turhaan haaveilet tai pelkäät sinkkuutta. Sinulla yksinkertaisesti ei tule olemaan lasten lisäksi muuhun aikaa, niin kauan kuin lapsesi ovat sinusta riippuvaisia.

    • älänythosu

      Olet aikuinen ihminen vaikka ei siltä tunnu aloituksen perusteella.
      Luulisi, että lapset ja työ, elannon hankkiminen olisivat tärkeysjärjestyksessä ykkösenä.

      Ominkäsin onneen pääset vaikka joka ilta, ei sinun tyydyttämättömänä tarvitse olla. Seksin apuvälineitä saa tilattua netin kautta kotiin huomaamattomassa pakkauksessa jos tarvetta on, joten jospa laitat elämän tärkeimmät asiat ensin kuntoon ja vasta sitten mietit tuota seksipuolta sun muuta viritystä jonkun toisen kanssa.

      • Aloittajas

        Ei tässä ollut mistään seksistä puhe.

        Olen työtön ja aikuinen kyllä mielestäni olen (25.v)

        Tottakai lapset ovatkin ykkösenä, mutta se etten ole koskaan asunut ilman toista aikuista pelottaa kun ei ole sitä toista siinä apuna varsinkin näin kun lapset vielä pieniä (3v ja 1v)


      • Justjooi

        En nyt ihan ymmärtänyt tuotaviimeistä kuka on sanonut että olen läski ? mutta väliäkö sillä, kai tässä nyt on vähän sekaisin eron jälkeen ja kokemuksia kaipasin en tuollaista haukkumista..


      • Huhhuhu

        Ja kai tiedät ettei tässä maassa ole niitä töitä ? Se ei ole mikään itsestäänselvyys että on työ,omakotitalo ja auto.


      • tsemiävaan
        Huhhuhu kirjoitti:

        Ja kai tiedät ettei tässä maassa ole niitä töitä ? Se ei ole mikään itsestäänselvyys että on työ,omakotitalo ja auto.

        Sen uskon, että olet sekaisin, kun 2 lapsen huoltaja on mielestään sinkku.


      • Sanomitäsanott

        No minun mielestäni silloin ollaan sinkkuja kun ei olla parisuhteessa vaikka olisi 10 lasta...


    • Päiväkerrallaann

      Älä välitä haukkujista. Kyllä sinä pärjäät. Lapset ovat paras elämänsisältö. Itselläni meni pari vuotta eron jälkeen, ennenkuin olin valmis uteen parisuhteeseen. Mutta kaikki me ollaan erilaisia. Elämä muuttuu hyväksi, ja jopa paremmaksi.

      • Aloittajas

        Kiitos kannustuksesta :)


      • Päiväkerrallaann
        Aloittajas kirjoitti:

        Kiitos kannustuksesta :)

        Varmasti pärjäät ja kun huomaat sen, se onkin mahtava fiilis. Kunhan vaan jaksat huolehtia lapsista ja itsestäsi, niin ei kai muuta voi vaatia. Itselläni on lapset jo teini-ikäisiä, joten eivät ole niin sitovia, kuin pienet lapset. Ja kun on yhteishuoltajuus, on mulla elämässä omaa aikaa aiempaan verrattuna todella paljon. Silti on ikävä aikaa, kun lapset olivat pieniä. 😀

        Nuo negatiiviset kommentit tässäkin keskustelussa sivuuttaisin täysin. Jos parisuhde on ollut onneton, on onnellisempi aika elämässä edessä ilman muuta. Oma 15-v avioliittoni päättyi miehen salasuhteen paljastuttua. Silloin asia oli järkyttävän raskas kestää, ja veikin oman aikansa toipua, mutta nyt olen onnellisempi kuin koskaan. Samaa onnen tunnetta toivon sinulle.


    • ihmettelintätä

      Kysyn vaan, miten se parisuhde voi olla ollut onneton, jos on kuitenkin niin pienet kuin 3 ja 1 vuotiaat lapset?

    • kohtitulevaah

      Itselläni vähän sama tilanne edessä. 10v takana yhteiseloa ja erosta ollaan puhuttu kyl koht vuosi. Jotenkaa kumpikaan ei osaa päästä irti :/ ja asiaa hankaloittaa siis toisen työttömyys, ei viittis toista vaan ojaan jättää. Mut ollaan huomattu et ei tää oikee tuu toimimaan. Lapsia meillä ei ole. Seksiä olen harrastanut kyl muiden kanssa enemmän kuin tarpeeks (ennen suhdettamme siis) :D ja tätä kyl odotan eniten sinkkuajalta!!!

    • pop98

      "Meille tuli ero".

      Ei erot "vain tule", joku päättää erota ja toteuttaa sen.

      Löysit siis uuden jännämiehen!

    • Selvinnytmyös

      Meillä tuli eilen miehen kanssa ero, olimme noin 10 vuotta yhdessä ja meillä on kaksi lastakin. JOS ON LAPSIA KYLLÄ EROA ON HIUKAN MIETITTÄVÄ JA SUUNNITELTAVA Aloimme seurustelemaan jo silloin teini ikäisinä joten en ole niin sanotusti ollut koskaan sinkkuna, enkä ole koskaan asunut yksin tai harrastanut edes seksiä kenenkään muun kanssa joten nyt olen ihan paniikissa. KAIKISTA JÄRKEVINTÄ ON MENNÄ PARISUHDETERAPIAAN, JOSSA LASTEN ASIOISTA VOIDAAN SOPIA JA JÄRKEVINTÄ OLISI JOS KYKENISITTE SOPIMAAN ERON SOVUSSA

      Miten ihmeessä tulen selviämään yksin? En tiedä mitään sinkkuna olemisesta.. olen ihan rikki..
      ASIANTUNTIAT OVAT JUURI SITÄ VARTEN ETTÄ HE KERTOVAT MITEN, ELÄMÄ JATKUISI MAHDOLLISIMMAN KIVUTTOMASTI KAIKILLE, HEIDÄN TEHTÄVÄ EI OLE ESTÄÄ EROA, KUTEN TÄÄLLÄ USEIN HARHAAN JOHTAVASTI KERROTAAN.

      Selviät varmasti kun saat perusasiat kuntoon omassa päässäsi, rohkeasti hakemaan apua

    • N28

      Äh, älä välitä inisijöistä, katkeria eronneita löytyy aina. Miten sinulla on nyt mennyt, joko on helpompaa?
      Itse erosin 2016 avioliitosta mieheni kanssa. Olimme aloittaneet säätämisen minun ollessani 15 v.(on/off, olin silloin ihan liian pyöriteltävissä) eli minulla ei hirveämmin ollut kokemuksia muista, kun sitten erosimme 11-vuoden yhteiselon jälkeen. Nyt kaksi vuotta kulunut ja hyvin on asiat lähteneet etenemään. Ei se yksinelo ole sen kummoisempaa. Arki rullaa ja löytyi rutiini todella nopeasti.Minulla kyllä helpotti se, että olin työssä käyvä ja minulla oli omia harrastuksia. Pystyin myös näkemään kavereita vapaasti,

      Mutta perusajatuksena joka tapauksessa, että kyllä se arki lähtee siitä sujumaan,

    • 48964531

      Tärkeintä on se että et katkeroidu, et ala lasten kautta riitelemään miehen kanssa, et aseta lapsia pelinappulaksi teidän välille. Selvitä mitkä on sinun mahdollisuudet saada taloudellista tukea kuten toimeentulotuki ja asumistuki. Hoitakaa sovussa elatusmaksut ja lasten tapaamiset. Älä hauku lasten kuullen miestäsi. Ja jos tunnet ahdistusta niin hae terapiaan. Moni saa apua sieltä, on hyvä jutella asiasta sellaisen kanssa joka ei hauku sinun miestäsi vaan antaa sinun puhua ja antaa neuvoja miten selviät eteenpäin. Muista että sinä selviät kyllä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe