Aihe

Miten selvitä ?

Rikkinäinena

Meillä tuli eilen miehen kanssa ero, olimme noin 10 vuotta yhdessä ja meillä on kaksi lastakin. Aloimme seurustelemaan jo silloin teini ikäisinä joten en ole niin sanotusti ollut koskaan sinkkuna, enkä ole koskaan asunut yksin tai harrastanut edes seksiä kenenkään muun kanssa joten nyt olen ihan paniikissa.

Miten ihmeessä tulen selviämään yksin? En tiedä mitään sinkkuna olemisesta.. olen ihan rikki..

17

2143

  Vastaukset

  • Ikävä et niin kävi, mutta selviät kyllä siitä. Voihan olla et vuoden päästä asiat ovat vieläkin paremmin kuin nyt. Itsesääliin on turha jäädä makaamaan. Sinun on nyt vaan luotettava itseesi. Päivä kerrallaan , huomenna enempi jne. Maailma ei kaadu siihen jos et itse anna sen kaatua. Rakasta itseäsi ja lapsiasi . Älä vaan ala haukkua ja mollata lastesi isää lasten kuullen.
   Yksinolemisessa on paljon hyviäkin asioita. Huomaat ne kyllä kun pääset pikkuhiljaa omille ns voimille. Elämä kantaa aina.

  • Ethän sinä ole yksin! Sinulla on lapset! Vai onko lasten isä lähihoitaja?

   No oli miten oli, sinä pärjäät aivan hyvin ilman miestäsi, ( ja hän ilman sinua) liitossanne on täytynyt olla paljon särojä, muuten ette olisi sitä rikkoneet. Tuo on helpotus kummallekin.

   Vain huolehtikaa lapsistanne , heillä ei ole osaa ei arpaa teidän eroon. Silloin kun sinulla on lapset hoivattavanasi, siinä ei jää millekään muulle aikaa. He tarvitsevat jokaisen energiapisaran ja roppakaupalla rakkautta jota vain äiti voi antaa.

   Vain keskittäydy lapsiisi (jos saat pitää heidät suurimman osan aikaa). Turhaan haaveilet tai pelkäät sinkkuutta. Sinulla yksinkertaisesti ei tule olemaan lasten lisäksi muuhun aikaa, niin kauan kuin lapsesi ovat sinusta riippuvaisia.

  • Olet aikuinen ihminen vaikka ei siltä tunnu aloituksen perusteella.
   Luulisi, että lapset ja työ, elannon hankkiminen olisivat tärkeysjärjestyksessä ykkösenä.

   Ominkäsin onneen pääset vaikka joka ilta, ei sinun tyydyttämättömänä tarvitse olla. Seksin apuvälineitä saa tilattua netin kautta kotiin huomaamattomassa pakkauksessa jos tarvetta on, joten jospa laitat elämän tärkeimmät asiat ensin kuntoon ja vasta sitten mietit tuota seksipuolta sun muuta viritystä jonkun toisen kanssa.

   • Ei tässä ollut mistään seksistä puhe.

    Olen työtön ja aikuinen kyllä mielestäni olen (25.v)

    Tottakai lapset ovatkin ykkösenä, mutta se etten ole koskaan asunut ilman toista aikuista pelottaa kun ei ole sitä toista siinä apuna varsinkin näin kun lapset vielä pieniä (3v ja 1v)


   • En nyt ihan ymmärtänyt tuotaviimeistä kuka on sanonut että olen läski ? mutta väliäkö sillä, kai tässä nyt on vähän sekaisin eron jälkeen ja kokemuksia kaipasin en tuollaista haukkumista..


   • Ja kai tiedät ettei tässä maassa ole niitä töitä ? Se ei ole mikään itsestäänselvyys että on työ,omakotitalo ja auto.


   • Huhhuhu kirjoitti:

    Ja kai tiedät ettei tässä maassa ole niitä töitä ? Se ei ole mikään itsestäänselvyys että on työ,omakotitalo ja auto.

    Sen uskon, että olet sekaisin, kun 2 lapsen huoltaja on mielestään sinkku.


   • No minun mielestäni silloin ollaan sinkkuja kun ei olla parisuhteessa vaikka olisi 10 lasta...


  • Älä välitä haukkujista. Kyllä sinä pärjäät. Lapset ovat paras elämänsisältö. Itselläni meni pari vuotta eron jälkeen, ennenkuin olin valmis uteen parisuhteeseen. Mutta kaikki me ollaan erilaisia. Elämä muuttuu hyväksi, ja jopa paremmaksi.

   • Kiitos kannustuksesta :)


   • Aloittajas kirjoitti:

    Kiitos kannustuksesta :)

    Varmasti pärjäät ja kun huomaat sen, se onkin mahtava fiilis. Kunhan vaan jaksat huolehtia lapsista ja itsestäsi, niin ei kai muuta voi vaatia. Itselläni on lapset jo teini-ikäisiä, joten eivät ole niin sitovia, kuin pienet lapset. Ja kun on yhteishuoltajuus, on mulla elämässä omaa aikaa aiempaan verrattuna todella paljon. Silti on ikävä aikaa, kun lapset olivat pieniä. 😀

    Nuo negatiiviset kommentit tässäkin keskustelussa sivuuttaisin täysin. Jos parisuhde on ollut onneton, on onnellisempi aika elämässä edessä ilman muuta. Oma 15-v avioliittoni päättyi miehen salasuhteen paljastuttua. Silloin asia oli järkyttävän raskas kestää, ja veikin oman aikansa toipua, mutta nyt olen onnellisempi kuin koskaan. Samaa onnen tunnetta toivon sinulle.


  • Kysyn vaan, miten se parisuhde voi olla ollut onneton, jos on kuitenkin niin pienet kuin 3 ja 1 vuotiaat lapset?

  • Itselläni vähän sama tilanne edessä. 10v takana yhteiseloa ja erosta ollaan puhuttu kyl koht vuosi. Jotenkaa kumpikaan ei osaa päästä irti :/ ja asiaa hankaloittaa siis toisen työttömyys, ei viittis toista vaan ojaan jättää. Mut ollaan huomattu et ei tää oikee tuu toimimaan. Lapsia meillä ei ole. Seksiä olen harrastanut kyl muiden kanssa enemmän kuin tarpeeks (ennen suhdettamme siis) :D ja tätä kyl odotan eniten sinkkuajalta!!!

  • "Meille tuli ero".

   Ei erot "vain tule", joku päättää erota ja toteuttaa sen.

   Löysit siis uuden jännämiehen!

  • Meillä tuli eilen miehen kanssa ero, olimme noin 10 vuotta yhdessä ja meillä on kaksi lastakin. JOS ON LAPSIA KYLLÄ EROA ON HIUKAN MIETITTÄVÄ JA SUUNNITELTAVA Aloimme seurustelemaan jo silloin teini ikäisinä joten en ole niin sanotusti ollut koskaan sinkkuna, enkä ole koskaan asunut yksin tai harrastanut edes seksiä kenenkään muun kanssa joten nyt olen ihan paniikissa. KAIKISTA JÄRKEVINTÄ ON MENNÄ PARISUHDETERAPIAAN, JOSSA LASTEN ASIOISTA VOIDAAN SOPIA JA JÄRKEVINTÄ OLISI JOS KYKENISITTE SOPIMAAN ERON SOVUSSA

   Miten ihmeessä tulen selviämään yksin? En tiedä mitään sinkkuna olemisesta.. olen ihan rikki..
   ASIANTUNTIAT OVAT JUURI SITÄ VARTEN ETTÄ HE KERTOVAT MITEN, ELÄMÄ JATKUISI MAHDOLLISIMMAN KIVUTTOMASTI KAIKILLE, HEIDÄN TEHTÄVÄ EI OLE ESTÄÄ EROA, KUTEN TÄÄLLÄ USEIN HARHAAN JOHTAVASTI KERROTAAN.

   Selviät varmasti kun saat perusasiat kuntoon omassa päässäsi, rohkeasti hakemaan apua

  • Äh, älä välitä inisijöistä, katkeria eronneita löytyy aina. Miten sinulla on nyt mennyt, joko on helpompaa?
   Itse erosin 2016 avioliitosta mieheni kanssa. Olimme aloittaneet säätämisen minun ollessani 15 v.(on/off, olin silloin ihan liian pyöriteltävissä) eli minulla ei hirveämmin ollut kokemuksia muista, kun sitten erosimme 11-vuoden yhteiselon jälkeen. Nyt kaksi vuotta kulunut ja hyvin on asiat lähteneet etenemään. Ei se yksinelo ole sen kummoisempaa. Arki rullaa ja löytyi rutiini todella nopeasti.Minulla kyllä helpotti se, että olin työssä käyvä ja minulla oli omia harrastuksia. Pystyin myös näkemään kavereita vapaasti,

   Mutta perusajatuksena joka tapauksessa, että kyllä se arki lähtee siitä sujumaan,

  • Tärkeintä on se että et katkeroidu, et ala lasten kautta riitelemään miehen kanssa, et aseta lapsia pelinappulaksi teidän välille. Selvitä mitkä on sinun mahdollisuudet saada taloudellista tukea kuten toimeentulotuki ja asumistuki. Hoitakaa sovussa elatusmaksut ja lasten tapaamiset. Älä hauku lasten kuullen miestäsi. Ja jos tunnet ahdistusta niin hae terapiaan. Moni saa apua sieltä, on hyvä jutella asiasta sellaisen kanssa joka ei hauku sinun miestäsi vaan antaa sinun puhua ja antaa neuvoja miten selviät eteenpäin. Muista että sinä selviät kyllä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   392
   24766
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16286
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   394
   15029
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   12263
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5957