Auto kaikilla lisävarusteilla?

AutoVaihtooni

Mikä ihme saa ihmiset ostamaan suhteettoman kalliita varusteita autoon?

Monet autot, vaikkapa Avensis näytetään ostettavan nykyisin vähintään 3000 euron varusteilla.

Lähes kaikki myytävät autot ovat 1.8 koneisia paremmilla varusteilla olevia. Sama auto käytännössä lähes samalla 1.6 moottorilla ja ilman näyttö keskikonsilissa ja pikkusen vähemmällä elektroniikalla on 3000 eur halvempi. Mikä ihme saa ihmiset sijoittamaan auton varusteisiin 3000 eur???

14

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jfkffkkfkfjf

      Jos haluu ja on rahaa. Eikä se kolme tonnia vielä paljon mitään ole, voi olla ihan hyviäkin varusteita vielä siihen asti.

      Senkin ymmärrän, että joku ostaa kalliin premiumin ja pakkaa sen täyteen varusteita, nelivetoa ja isoa moottoria vaikka 30000e hintaan. Jos on rahaa tai ei haluakaan säästää rahaa mihinkään muuhun.
      Mutta miksi joku ostaa jonkun peruskotteron, vaikka sitten Avensiksen, ja ostaa siihen oikeasti isolla rahalla varusteita, siis kymppitonnilla tai jopa parilla? No ehkei Aveen edes saa, mutta ainakin Mondeoon saa. Mondeo kymppitonnien varusteilla on jo nimittäin E-Mersun hinnoissa, muttei silti ole kuin Mondeo.

      • AutoVaihtooni

        Niimpä. Jos olisi rahaa :)

        Itse kuulun sekä tuloiltani että varallisuudeltani rahakkaimpaan 5% osuuteen. Silti nuo lisävarusteet tuntuvat hirmuisen kalliilta.

        Onko tollaiset autot siis normaalille kansalaisille niin kalliita, että ei edes tarvitse miettiä uuden ostoa?


      • Fkfkfkfkfkfkkf
        AutoVaihtooni kirjoitti:

        Niimpä. Jos olisi rahaa :)

        Itse kuulun sekä tuloiltani että varallisuudeltani rahakkaimpaan 5% osuuteen. Silti nuo lisävarusteet tuntuvat hirmuisen kalliilta.

        Onko tollaiset autot siis normaalille kansalaisille niin kalliita, että ei edes tarvitse miettiä uuden ostoa?

        Joku asennekysymys kai tuo on.

        Itse olen hinnastoja katseltuani sitä mieltä, että usein se ensimmäinen ylempi varustetaso tai joku kampanjapaketti on perusteltavissa, mutta ei sen enempää. Siihen ekaan varustepakettiin usein saa tutkia, turboa, automaattia, nelivetoa, turvalaitteita, ehkä kokoa suuremmat renkaat.. ja usein kohtuuhintaan.

        Makuasia sanoisiko sinua sitten järkeväksi vai pihiksi? Itse olen kyllä aika samanlainen, vaikka en siellä 5%:ssa ainakaan vielä ole. Tuskin edes miljonäärinä ottaisin autoa kaikilla varusteilla. Mutta koosta, turvasta ja hiljaisuudesta olen valmis nykyään jo jotain maksamaan. Ehkäpä ulkonäöstäkin vähän.


    • Kfkffkfkfkfkkff

      Esimerkkinä ”upgradesta”, jonka nyt ehdottomasti ottaisin:

      BMW 3 halvin malli 318i, 136hv, manuaali, sedan, 38 065€.

      Kampanjassa neliveto samaan hintaan. Jujuna tosin nelivedon saa vain isomman moottorin ja automaatin yhteydessä, jolloin malli on 320i A xDrive 184hv, 42 275e.

      Eli reilulla neljällä tonnilla saa automaatin, nelivedon ja 48hv enemmän.

      Noh, itse asiassa muistelin että tuolla hinnalla olisi saanut myös paremmat varustelut, mutta se on noissa molemmissa Business Exclusive, mikä on siis halvin taso tämän hetken kampanjassa.
      Ehkä etuvetoon en edes ottaisi tuolla lisähinnalla kyseistä pakettia, mutta Bemun kanssa se olisi tärkeämpi.

      Noin muuten voi kyllä olla, että jää Bemu kokonaan ”hyllyyn”, kun kymppitonnin halvemmalla saa isompia ja joiltain osin parempiakin autoja.

    • Kovarassi

      Kyllä minä maksan mukavuudesta.peruutuskamera,avaimeton käynnistys ja sisäänkäynti,automaatti ilmastointi,automaatti,yms..
      Toki ilmankin pärjää mutta kun nuita kokeilee niin onhan ne mukavia.

    • "Hinnat alkaen" -mallin hinnalla mutta luxuksen kuvilla on markkinoijan kiva elvistellä mediassa, mutta onhan se hinnaston täky yleensä varustelultaan aika karu.

      t. "Kuvan auto erikoisvarustein."

    • Ävänsisisi

      Eihän 3000e saa vielä mitään lisävarusteita. En ole koskaan tilannut autoa niin että alle 10000e olisi lisävaruseisiin mennyt. Paras on eräs bemari johon laitoin lisävarusteita 48000e aikanaan. No kankkulankaivoonhan ne rahat meni mutta sillon firma teki voittoa ja oli hyvä laittaa rahaa muuallekkin kun verottajalle:) nykyiseen S90 volvooni otin .15000 tonnilla varusteita. Pelkät soittimet oli yli 3000e mutta on kyllä mahtavan kuuloiset B&W merkkiset vehkeet. Muutama tonni meni myös nappahankoihin. Vanteet ja renkaat maksaa myös paljon sekä ajoavustinpaketti. Tietysti joku avensis on semmonen auto etten ehkä ymmärrä miksi sellaista vanhanaikaista autoa haluaa varustella kun ei se meno ja fiilis siitä juuri muutu. Se on varusteltunakin yhtä tylsä ja mitäänsanomaton, tehoton kippo.

    • 346547745

      Eniten ihmettelen miksi laitetaan useita tonneja varusteisiin jotka ei mitenkään tarpeellisia ja lisäävät vikaantuvan elektroniikan määrää (ylisuuret vanteet, turhia näyttöjä, kuskin apuvarusteita), mutta 800-1000e ruostesuojaus jätetään tekemättä. Ruostesuojaus kuitenkin pitkälti määrittää auton eliniän ja jälleenmyyntiarvon suomen suolateillä. Suurin osa autoista paalataan kun ei ruosteita kannata enää korjata (eikä tekniikkaakaan kun kori ruostunut).

      Käytetyn ostajat kannattaa aina ensisijaisesti etsiä ruostesuojattua, ja jos ei suojattu, vaatia reilua alennusta. Esim ylisuuret vanteet vain lisää rengaskustannuksia, ylimääräinen elektroniikka lisää sähkövikoja joten tullaisista varusteista pitäisi vaatia alennusta käytetyn ostossa.

      • Fjjccghjjk

        Ensimmäinen omistaja usein pitää autoa takuuajan, jolloin takuu kattaa tingeltangelien viat, eikä ruostesuojauksestakaan saa rahojaan takaisin, jos vaihtaa muutaman vuoden iässä. Muutenhan kaikki leasing-autot kyllä ruostesuojattaisiin.

        Neuvosi voisivat olla kohdallaan omalla rahalla yli kymmenen vuoden pitoon ostavalle. Aika pieni osuus uuden ostajista käsittääkseni.


    • AutoVaihtooni

      Käytännössä esimerkin Avensiksen varusteluun sijoitetut eurot ovat juurikin elektroniikkaa ja tuuman isommat vanteet ;) Paremman varustelun mukana saisi myös automaattivaihteet hintaan 0 eur.

    • oksut.lattialla

      Puliukkojen entisen auton myyntitekstissä luki että autossa on kaikki herkut...

    • varustelek

      Varustetasot ja -paketit sen usein sanelevat. Ei voi ostaa erikseen jotain varustetta vaan pitää ostaa varustepaketti jossa se on mukana.

    • Sopivatkumit

      Joo ei uuden auton ostajaa kiinosta mitkään ruostesuojaukset, ne on lähinä persaukisten juttuja jotka joutuu ajamaan autolla vuosikaudet. Uuden auton ostaja pitää autoa 1-3 vuotta suurinpiirtein takuuajan ja vaihtaa taas uuteen. Itse en pidä kun vuoden autoa ja vaihdan uuteen. Kallista no jos on pienet tulot niin kaikkihan on kallista. Minä tosin käytän autoon firman rahoja. En ottaisi autoa ikinä pienillä 17 tuuman vanteilla sillä siinä menee fiilis koko autosta jos ”kengät” ei ole näyttävät. Talvella suosin usein 18 tuumaista 245 kokoista kitkaa ja kesäksi tiladin 20 tuumaset 255 sarjalaiset. Kyseessä sedan auto. 21 tuumaiset olisi ollut tarjolla mutta tällä kertaa tyydyin mukavuuspainotteisempaan 20 tuumaiseen. Renkaat ei saa olla myöskään liian leveät. Tuo 245-255 on ihan hyvä vielä jos auto ei ole pieni. Jotkut laittaa toki 275-295 leveitä mutta se voi olla liikaa.

    • isot.pussit

      Samaa ihmetelly myös.
      Itse asun makuupussissa ympäri vuodet, vuositasolla säästää näin hyvinkin 5000 - 10 000 riippuen tietysti kuinka kalliisti asuisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe