Kanien ja marsujen myyntiaikeet Joensuun Prismassa

Ei_Eläimiä_Prismaan

"Hirsjärven mukaan ihmiset ovat olleet huolissaan, että lemmikkieläinten myynti leviää Joensuun Prismasta muihinkin Prismoihin.

– Markettiolosuhteissa eläinten olosuhteita on hyvin haastavaa järjestää sellaisiksi kuin pitää. Tavarataloissa on usein musiikki aika kovalla ja eläimet häiriintyvät. Pikkunisäkkäät ja kalatkin ovat herkkiä äänille, joita me emme kuule, mutta jotka voivat kuulostaa heidän korviinsa hyvin pahoilta, Hirsjärvi muistuttaa.

Hirsjärven mukaan eläimet tarvitsevat paljon elintilaa. Eläimiä ei saa myydä alaikäisille ja vanhempien tulee olla tietoisia, että he ovat vastuussa eläinten hyvästä hoidosta niiden kuolemaan saakka.

– Ehkä tällaisia asioita on vaikea toteuttaa marketin tai tavaratalon eläinpisteessä. Henkilökunnan pitää olla myytäviin lajeihin perehtynyttä, koulutettua porukkaa.

Yhteydenotoissa on tullut esille myös huoli siitä, että eläinten impulssiostot lisääntyvät.

– Pelätään, että otetaan siihen ruokakärryyn, ruokatavaroiden päälle pupu, kun se näyttää söpöltä. Eläimiin erikoistuneissa sertifioiduissa eläinkaupoissa pyritään estämään impulssiostoksia jakamalla tietoa ja lähettämällä asiakas välillä kotiin miettimään."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005605326.html

32

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Risma______

      Asiakkaita saadaan runsaammin kuin tavallisissa eläinkaupoissa, sillä suuren prisman asiakasmäärä on suuri päivittäin. On aivan varmaa, että niitä hetken päätöksiä tulee ihmisille eläinten ostoksissa näin suuressa kaupassa.

      • marsupaisti

        Mamut käy ostamassa sieltä tuoretta syötävää...


      • MausteitaKatselen

        Jippii, nyt saa taatusti tuoretta lihaa!


      • Anonyymi

        Eikös se JNS prisma ole ostari.
        Ei kait ne elikot siellä myymälässä ole?
        Siellähän on kaiken maailmat putiikit siellä käytävällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se JNS prisma ole ostari.
        Ei kait ne elikot siellä myymälässä ole?
        Siellähän on kaiken maailmat putiikit siellä käytävällä.

        Ei vaan se on kauppakeskus, ostoskeskuksessa sisäänkäynnit kauppoihin on ulkopuolella.


    • killekalle91

      "sillä suuren prisman asiakasmäärä on suuri päivittäin" Voe helevetti, kun tuli taas asiantuntija kertomaan tänne :D

      • Kille-Keskitalo

        Taidat itse olla sitten aika viisas kun tiedotat tämän? Onneksi sinä huomaisit tekstin, kaikki ei välttämättä olisi älynnytkään. Onnittelut papukaijamerkin kera!


    • hyistna

      Miten ne rotat ja liskot sun muut mönkiäiset voivat olla samassa avotilassa elintarvikemyynnin kanssa? Jos papukaija pääsee karkuun se voi esteettä lentää paskantamaan lihatiskiin...

      • hahahahahhhaaaa

        Olethan sinä itsekin aina siellä samassa tilassa. Olet varmaan juuri niitä, jotka puristelevat paskasilla sormillaan kaikki hedelmät ja vihannekset, jotka jätät sitten siihen.


      • hyistna

        Joo, ja kaninlihaahan siellä on. muutekin .


      • eläinvalinta

        Ja ruokapaikkoja on myös samassa avaruudessa. Ei tuo ehkä oikein ole hyvä ajatus, ehkäpä sen jälkeen syömme jossakin muualla.


      • jokuraja
        hahahahahhhaaaa kirjoitti:

        Olethan sinä itsekin aina siellä samassa tilassa. Olet varmaan juuri niitä, jotka puristelevat paskasilla sormillaan kaikki hedelmät ja vihannekset, jotka jätät sitten siihen.

        Milläs sinä pistät hedelmät ja vihannekset pussiin, pihdeilläkö? Käsin ne on kuule tarkoitettu otettavaksi ja valinnanvapauskin on, sillä siellä on myös huonoja seassa eikä niitä kenenkään tarvitse täydellä hinnalla ostaa.

        Mutta kenenkään hedelmänostajan kädet tuskin ovat linnunpaskassa ja linnunpaska sopivassa kohdassa vaikka siellä vihanneslaarissa, liha/kalatiskissä, hesen keittiössä tai buffan ruokatiskissä voi sairastuttaa suuren joukon ihmisiä esim. salmonellaan.

        Lemmikkieläinkaupan paikka ei todellakaan ole tuontyylisessä paikassa, ihme ettei terveysviranomainen ole asiaan puuttunut, mutta pitääpä vinkata...


    • EI.eläinrääkkäykselle

      Suora lainaus aloituksen artikkelista:

      "– Heräteostosten mahdollisuus kasvaa. Olen hoitanut kodittomien kanien asioita kahdeksan vuotta eläinsuojeluyhdistyksessä ja tiedän toisen puolen asiassa, Mäyränpää sanoo Ilta-Sanomille.

      Mäyränpää on huolissaan yleensä poikasina myymälään tulevien eläinten kasvuoloista. Myymäläolosuhteet ovat hänen mukaansa eläimille stressaavat: yö- ja päiväeläimiä pidetään samoissa tiloissa, meteliä on enemmän kuin kotioloissa, eikä esimerkiksi kaneille ole riittävää tilaa liikkua.

      – Pahimmassa tapauksessa saaliseläimistä tulee pelokkaita yksilöitä, jotka sitten väärinymmärrettyinä joutuvat kiertoon omistajalta toiselle tai jopa lopetuspöydälle aggressiivisuuden vuoksi. Näitä kiertolaisia ovat eläinsuojeluyhdistykset ja kaikki ilmaiset lemmikkipalstat täynnä, Mäyränpää huomauttaa."

      • Anonyymi

        Mistä niitä hylättyjä kaneja saa hankkia.
        Minulla on hyvät tilat ja voin hoitaa niitä ilmaiseksi.


    • Prismaboikottiin

      Ei mitään järkeä lemmikkieläinten myynnissä siellä. Nyt impulsiivisemmat yksilöt tempaisevat kärryynsä vielä muutaman marsun ja käärmeen sipsien ja limpparin lisäksi. ”Lapset niin tahtoo jonkun eläimen tai kani on söpö tms”. En mene kauppaan, missä häkissä hytisevät pelokkaat eläimet.

    • VanhuuttaJaPiikkilankaa

      Eläimet joutuvat kokemaan melua nyt entistä enempi, se on varma se.

    • Palautetta.Prismalle
    • oooooooooooooo

      Hullun hommaa on!

    • Prism-Eläin

      Prisman palautelaatikkoon vaan postia menemään tästä älyttömästä hommasta.

    • Ei kai ne siellä myymällä siitä myy, eikös siellä ole samassa rakennuksessa joku eläinkauppa.
      Täällä Syvässä Etelässä niitä on samassa rakennuksessa, mutta eri puodissa.

    • 346yrtyhgrdfsd

      Tässä Prisman vastaisessa propagandassa on mitä luultavammin kyse myös kilpailusta. Prisma voi isona toimijana kilpailla hinnoilla pienempiä liikkeitä maanrakoon. Monessa kaupungissa pelätään, että liikeidean leviäminen tappaa pelkästään lemmikkeihin keskittyviä liikkeitä. Samoissa kauppakeskuksissa niitä lemmikkiliikkeitä on ollut pitkin maata muutenkin joten muutos ei ole kovin kummoinen mikäli henkilökunnaksi palkataan edelleen eläinalan koulutuksen saaneita.

      Joensuussa Prisman katon alla aiemmin ollut liike ilmoitti lopettamisesta koruttomasti kertomalla, että vuokrasopimus loppuu. Missään ei ole lukenut tuliko lopettaneen liikkeen vuokrasopimuksen purku vuokranantajan eli S-Ryhmän vai lemmikkiliikkeen oman päätöksen osalta. Usein kyseessä voi olla kannattamattomuuden takia tehty liikkeen hallittu alasajo tai mahdollisesti pyrkimys löytää halvempi kiinteistö kauppapaikaksi. Joensuusssa akvaariot olivat hoitamattoman näköisiä vuosikausien ajan. Pienlemmikkien kuivatavaroissa ja tarvikkeissa näki pölyn kerääntymisen takia selkeästi, että tavaran kierto oli hidasta. En jaksa uskoa, että Prisma hoitaisi asioita yhtään huonommin, vaan pikemminkin paremmin.

      Tuo eläinten ja eläintarvikkeiden myynti ilmeisesti takkuaa pikkukaupunkien kivijalkaliikkeiden osalta muutenkin. Koiria ja kissoja on enemmän kuin koskaan historiassa, mutta akvaariot ja muut lemmikit ovat ilmeisesti menettäneet suosiotaan jo vuosia. Kuivatavarat saa halvemmalla ulkomaisista nettikaupoista. Elävistä eläimistä matelijat ja pieneläimet kuten ne kanit ostetaan usein suoraan kasvattajalta. Eräs lopettanut liikkeenpitäjä kertoi, että esim. akvaarioalan supistumisen takia akvaariotukuissa ei enää pidetä välivarastoituna kaloja samaan malliin kuin vanhoina hyvinä aikoina. Maahantulevat kalat pyritään toimittamaan pitkin maata liikkeille mahdollisimman nopeasti. Usein koiran- ja kissanruokien myynti kannattaa, mutta kauppapaikan korkean vuokran tai työajan käytön suhteen muu osa liikkeen alasta on vain turhaa painolastia liikevaihdon kehittymisen näkökulmasta.

      Eli tuskin se pieneläinpuoli tulee olemaan Joensuun Prismalle mikään kultakaivos. Lähinnä hyvinvoivat eläimet sekä tarvikkeiden ja ruokien kilpailukykyiset hinnat laittavat sen vetämään jos niin on käydäkseen. Tuskin ne sitä hommaa haluavat pilata, kun asia on saanut nyt julkisuuttakin.

      Oikeastaan kannattaisi ajatella tämä Prisma asia kanien oikeuksista huutamisen sijasta niin, että kaikki ideat kannattaa kokeilla, jotta eläinkaupat säilyisivät hyvillä valikoimilla ja järkevillä hinnoilla muuallakin Suomessa kuin kehäkolmosen sisällä. Iso toimija voisi teoriassa ylläpitää monipuolista valikoimaa kilpailukykyisillä hinnoilla, kun elinkeino ei ole kokonaan kiinni pelkissä eläintarvikkeissa. Nykyisin pikkukaupunkien eläinkaupat ovat varsin surkuhupaisia esityksiä surkeilla valikoimilla ja ylihinnoitteluilla.

      Itä-Suomen liikkeistä yksi toinenkin on kauppakeskuksessa, nimittäin Kuopion Faunatar Citymarketin kylkiäisenä. Faunatar-ketju tunnetaan eläinharrastajien piirissä kalliista hinnoittelustaan. Saa nähdä miten pitkään sekin kestää. Paraatipaikalla olevan kiinteistön vuokra on tuskin matalaa tasoa ja köyhät Itä-Suomalaiset ovat varmasti hintatietoisia nettiostoksien tekijöitä.

    • Kunhantotean

      No eikös ne meinanneet sijoittaa sen lemmikkieläin-osaston erilleen varsinaisesta myymälästä. Vai meinasitteko, että lihatiskillä myyjä huutaa jotta kanin lihaa olisi tarjolla. Otatko fileenä, palana vai kokonaisena =)

    • Grillit_kuumaksi

      Halalin suurena ystävänä, ei voi kuin kiittää kyseistä päätöstä.

    • Rikas-Kaninsyöjä

      Rahaa ja asiakkaita prisman tarkoitus on haalia. Ei tässä mitään eläinten hyvinvointia ajatella, vain raha on mielessä.

      • saatananvalittajat

        Mistä teitä naama norsun vit**la valittajia aina riittää???


      • Patrik-Paine

        Veditkö herneet nenään? Ajale mopoautollas ja nautiskele niitä enerkia juomias.


    • Kämmän_äppyrä

      Kertokkee nyt edes joku tietäjä miksi se aiempi jojensuun lopetti saman katon alla? Potkiko
      Prisma sen pois vai lopettivatko ne itse?

    • sssserty

      10 vuotta siellä on ollut eläin myynti tähänkin asti eikä ole tullut mitään kommenttia asiasta. Siellähän ne eläinkaupassa möivät kaikenlaista. Lintujakin välillä näkyy lentävän kaupanpuolella kun pääsevät ovista sisään. Pyytävät ne verkolla yöllä sitten pois. Kaikesta nämä nyky ihmiset kehtaa valittaa.

    • 54ytrytfyfytfr

      https://yle.fi/uutiset/3-10122793?origin=rss

      "Joensuun Prisma ei aloitakaan lemmikkieläinten myyntiä – " En olisi uskonut, että tästä nousee tämän mittaluokan kohu." "

      Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä kertoo, että asiasta noussut somekohu oli yllätys.

      – En olisi uskonut, että tästä nousee tämän mittaluokan kohu. Tämä oli kieltämättä yllättävää, koska samanlaista toimintaa on saman katon alla harjoittanut Rahulan eläinliike vuosikausien ajan. Toiminnan eettisyyden pitäisi olla ratkaiseva tekijä, eikä suinkaan sen, että kuka toimintaa harjoittaa.

      – Sosiaalisen median kirjoittelu oli hieman raflaavaa ja antoi ymmärtää, että lemmikkieläinmyynti tapahtuu elintarvikepuolella, mikä on ollut ihan tarkoitushakuista sen asian viestijöiltä.

      – Viesti tuli meille selväksi ja keskitymme nyt kehittämään lemmikkieläintarvikevalikoimaamme.

      Että näin. Onneksi alkavat kuitenkin kehittämään tarvikevalikoimaa elukoille. Toivottavasti siitä tulee hyvä. Ei täällä Joensuussa oikein ole liikkeitä mistä löytyisi hyvää valikoimaa etenkään pieneläimille.

      • Sosiaalinen-Äly-Ääliö

        Ketä mikään sosiaalisen media kirjoittelu kiinnostaa? Kylä nää jutut saa luettua karjalaisestakin ilmaiseksi jollakin huoltoasemalla, jos sinne viittii ensin raahautua.


      • Anonyymi
        Sosiaalinen-Äly-Ääliö kirjoitti:

        Ketä mikään sosiaalisen media kirjoittelu kiinnostaa? Kylä nää jutut saa luettua karjalaisestakin ilmaiseksi jollakin huoltoasemalla, jos sinne viittii ensin raahautua.

        Entä jos ei jaksa edes ryömiä? Tilaatko minulle oman lehden ja tuot postiluukusta.


    • Anonyymi

      Ihmettelinkin mistä johtui outo käytös kun ostin marsun prismasta.Ensinnäkin aina kun kun musiikki tuli telkasta niin marsu alko vetää twistiä ja viheltää porilaisen marssia.Lopuksi vielä pieraisi papanan ja pötki mökkiinsä kuorsaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe