Pandoja on tultu katsomaan sankoin joukoin

kävijätilastoja

Iltalehti uutisoi tänään siitä, että Ähtärin eläinpuiston kävijämäärät ovat ylittäneet asetetut tavoitteet:

"hiihtolomaviikoilla 8,9 ja 10 kävijöitä oli reilut 500 päivässä. Kolmen viikon aikana kävijöitä kertyi lähes 11 000, mikä on jopa ylittänyt asetetut tavoitteet."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803152200814643_u0.shtml

Päätavoitteet lienee asetettu kesään. Saa nähdä, miten kävijämäärät kehittyvät kesään asti ja kesällä.

32

895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Calgulator

      Nopeasti laskettuna 75asiakasta tunnissa. Onkohan tähän 11000 käviään laskettu virallisten avajaisten kutsuvieraat? Sekä mikä on maksavien asiakkaiden määrä?

      • kävijöistä

        Veikkaisin, että lukuun on laskettu maksavat asiakkaat, mutta sekä ne, jotka käyvät pandatalossa että ne, jotka eivät siellä käy. Todennäköisesti eläinpuiston 280 000 kävijän tavoitelukukin koskee koko eläinpuiston kävijämäärää, ei pelkän pandatalon kävijöitä. Toki eläinpuisto pyrkinee siihen, että enemmistö kävijöistä käy pandatalossa. Mutta pandatalossa käymättömätkin vieraat ovat kävijöitä. Voi olla, että pandojen tuoma näkyvyys ja parantuvat liikenneyhteydet valmismatkapakettitarjontoineen tuovat lisää kävijöitä myös eläinpuiston perinteiselle puolelle.


      • kävijöistä
        kävijöistä kirjoitti:

        Veikkaisin, että lukuun on laskettu maksavat asiakkaat, mutta sekä ne, jotka käyvät pandatalossa että ne, jotka eivät siellä käy. Todennäköisesti eläinpuiston 280 000 kävijän tavoitelukukin koskee koko eläinpuiston kävijämäärää, ei pelkän pandatalon kävijöitä. Toki eläinpuisto pyrkinee siihen, että enemmistö kävijöistä käy pandatalossa. Mutta pandatalossa käymättömätkin vieraat ovat kävijöitä. Voi olla, että pandojen tuoma näkyvyys ja parantuvat liikenneyhteydet valmismatkapakettitarjontoineen tuovat lisää kävijöitä myös eläinpuiston perinteiselle puolelle.

        Sitä en tosin tiedä, lasketaanko kävijäksi esim. matkamuistomyymälään tai vain kahvilaan tulevakin. Aika monissa matkailukohteissa lasketaan kaikki kävijät. Silloin kahvilassa käyväkin olisi kävijä.


    • TervetuloaPandat

      Ja työllisyys on ratkaisevasti kasvanut! Yksi ukko ja yksi akka ovat työllistyneet Ähtärissä kokopäiväisesti raportoinnin, ruutuun tuijottelun ja ikkunasta vahtaamisen tuottavilla aloilla. Hyvä pandat!

    • Mennäänporukallapäivyst

      Jonkun on valvottava tuota valheellista paatosta.
      Kolmekymentä autoa eilen, joista osa kausilippu kävijöitä.
      Joten ei rahaa kassaan.
      Kuinka voi noin perättömiä puhua, lapinlisä ja suuri palkkaa vaatii nuokin vuorosanat.
      Seppo karjala puhuu kuin savonkylänhinkki pukki vihkiäisissä.
      Niin hiljaista hiitoloma viikkoa ei ole ikinä nähty.
      Johtuu pakkasista, ehkä.
      Animaals porukkaa oli näillä päivillä... ei muuta kävijää...

      • OlliMeniJo

        Tässäkään trollin vuodatuksessa ei ole ainoatakaan paikkaansa pitävää asiaa. Ilta-Sanomien jutun jälkeen asiat ymmärretään niin Ähtärissä kuin ulkopuolellakin.


    • satusetäjatäti

      On epätoivo jo iskenyt isosti kun pitää tuollaisia höpöjä puhua toivotaan nyt ettei konkka iske ennen suvea..

    • Laskurilaulaa

      Onko "kävijä" jokainen ainoastaan kahvilassa ja matkamuistomyymälässäkin käynyt?
      Normaalihintaisen lipun ostanut? Ennakkolippulainen?
      Mikä on kävijä konkreettisesti? Sitä ei tarina kerro.

    • NäinSeKäy

      Varmaan ensi kesänä tulee normaalia enemmän väkeä eläinpuistossa ramppaamaan. Mutta uskon että se jää yhden kesän ihmeeksi. Kun ne pandat on kerran nähty, niin se riittää, ei niitä lähdetä seuraavana ja sitä seuraavana kesänä katselemaan, nähty mikä nähty.

      Lippujen hinnoista. Kyllä ne Ähtärissä sen tietää, että pandat jää yhden kesän ihmeeksi. Sen takia lippujen hinnat kannattaa laittaa korkealle, koska moni on ennalta päättänyt että pandat käydään kesällä katsastamassa, maksoi mitä maksoi. Pidemmän tähtäimen suunnitelmia ei kannata tehdä, rahallisesti valtava tulos tehdään ensi kesänä, sen jälkeen konkurssi korjaa joskus pois. Pandarahat sutkitaan kesän jälkeen muihin rööreihin, johon lain pitkä koura ei yllä. Sen jälkeen tehdään ns "hyvä konkurssi", ja muutetaan rahojen kanssa Epsanjaan. Kunta jää sitten maksamaan konkurssin tuomia tappioita. Rahatyypit menee rahoineen muualle, kauas pois.

    • InSben

      Kevättä kohti kävijät lisääntyy päivittäin.
      V.tuttaako

    • kusilukki

      Nyt on kyllä laskutaitokin kateissa.Muun aivotoiminnan lisäksi.

      • Tere_tulemast_Ähtäriin

        Jep... mitä muuta voi kriisikunnan käskyläisiltä odottaa.


    • paskaakoväliä

      vittu mitä paskapuhetta molemmilta ostolan raitti ammottaa tyhjyyttään niin kuin karjalaisen pää pietilä on kuin helkala episodi osa kaksi ja kaikkihan sen muistaa miten siinä kävi.varmaa vituttaa näiden pellejen liikkua ähtärissä kun ihmiset nauraa selän takana on jumalauta naurettavaa touhua!!!

      • Keirkner

        Ostolan raitin kehittäminen riippuu osaavista yrittäjistä. Ei pandasta. Onko tää korpikommunisti niin pihalla kaikesta, ettei tajua yritystalouden alkeita. Hänen osaltaan eteläpohjanmaalainen yrittämisen taju ei ole vielä puhjennut täyteen loistoonsa, kypsästä iästä huolimatta...


    • yx_plus_kax

      Lasketaanko kävijöiksi kaikki Ähtärin läpi ajavat autot?

    • Pandabongari

      Kaverini Viljo oli käynyt eilen pandalassa. Siellä oli juuri ollut iso eläkeläisporukka, joka oli tullut linja-autolla. Kun porukka oli lähtenyt, pandalaan oli jäänyt neljä ihmistä ja kaksi pandaa.

      Viljon mielestä tuo kävijämäärä 11000 voi hyvinkin pitää paikkansa, mutta siinä on kaikki pandaportista sisään menneet, lapset, aikuiset, kutsuvieraat, vuosilippulaiset, mutta ei tietenkään pelkät kahviokävijät.

      Liikennemäärissähän tuollainen muutama sata asiakasta päivässä ei erotu valtatiellä, vaan vasta elukkapuiston tiellä. Kaikkein mukavinta olisi Viljon mielestä laskea kävijämääriä Zoon kahviossa ja lisäksi kaikkein luotettavinta .

      • SikojaHelmille

        Ja ikkunasta täysiaikaisesti vahtaava trolli osaa liittää näihin loistaviin salapoliisitöihinsä tulot majoituksesta, ravintoloista, oheismyynnistä, kumppaneista ja myyntioikeuksista? Jos pysäköintialueella vierailu ja ikkunasta vahtaaminen osaa ennustaa elämysmatkailun vuosiansiot, Trolli on ilman muuta Nobel-kamaa ja Aalto-yliopisto hänet jo ensi viikolla palkkaa taloustieteen professoriksi. Siinä määrin innovatiivisesta perhekunnasta on kyse!


      • Hillitteittes

        Mikä kiire sinulla on nimitellä ihmisiä ja luetella pandamatkailun tuottoja. Niitä joko tulee riittävästi tai ei tule. Meidän mielipiteemme ei vaikuta sitä eikä tätä.

        Sitä minä vaan ihmettelen, että mistä löysivätkään Ähtärin talousnerot niin tuoreen ja ainutlaatuisen idean kuin parin laiskan tarhaeläimen raahaamisen Kiinasta asti "matkailuvaltiksi". Haisevatkin pirulaiset. Hyi!


    • SeinäJoelta

      Hehee, ei välttämättä tarvitsisi eläkeläisten tuhrata elämänsä ehtoota pandalan täysiaikaiseen vahtaamiseen. Kas kun kävikämäärät ja tulokset liiketoiminnasta julkaistaan yrityksen vuosikertomuksessa. Mutta jos kapasiteettia riittää tällaiseen tyhjäntoimittamiseen ja -veivaamiseen eläkerahoilla, niin kyllä Suomi on todella maailman onnellisin maa...

      • Iisistivaan

        Kuulepas, tämä tyhjäntoimittaminen ja veivaaminen on ihan ilmaista huvia, eläkerahat säästyvät parempaan käyttöön. Vanhojen päälle, siis vanhojen rahojen.


    • Ottakaaminutjopoistäältä

      Tietenkin nyt kun ovat uutuus ja on hiihtolomat ja pääsiäiset, niin kävijöitä riittää kuten ensi kesänäkin.

      Marraskuussa bussilastit ja autokolonnat ehtyvät, menot eivät. Tämä on hankala business, kun menot ovat vakiot mutta tulot aaltoilevat sesonkien mukaan. Alkuhuuma ei voi kestää 15 vuotta.

    • liikemiesmaailmalta

      jos kävijä määrä on tuo11000 ja lasketaan lippujen keski hinnaksi 20 tekee se 220000e sillä rahalla maksetaan melkein kuukauden pandan vuokra ruuat ja talon vuokra tai leasin mikä se nyt lieneekään.mielestäni ei kannattaisi paljon tuulettaa tuohan johtaa vääjäämättä konkurssiin tietojeni mukaan kohta julkaistavassa tilin päätöksessä on tullut pitkästi yli miljoona tappiota viimme tili kaudella ja näillä kävijöillä sitä ei paikata että se siitä hienosta liike ideasta tai suojelu työstä tai mitä tuo nyt on.

      • taloudellistanäkökulmaa

        Eläinpuiston talouden kannalta pääsylippumyynnin ohella iso asia on hotellin ja ravintoloiden myynti. Jos lipun keskihinta on parikymppiä, ja hotelliyön yli 100 euroa, niin yöpyvät asiakkaat ovat taloudellisesti aika merkityksellisiä kokonaisuuden kannalta. Varsinkin pidempään yöpyvät. Hotellin myynti voi olla hyvässä tapauksessa noin 300 000 euroa per kuukausi. Hotellin tulos perustuu käyttöasteeseen. Jos huoneet ovat pahasti vajaakäytöllä, ja liikevaihto vaikkapa vai 100 000 euroa kuussa, hotelli tekee todennäköisesti tappiota, koska kiinteitä menoja aiheutuu hotellissa, on asiakkaita huoneessa tai ei. Mitä paremmin asiakkaita riittää ja mitä korkeampi käyttöaste, sitä todennäköisemmin toiminta on voitollista. Korkea käyttöaste tukee myös hotellin ravintolan kannattavuutta. Viime vuonna käyttöaste oli hotellissa ilmeisesti suhteellisen matala, kun eläinpuistossa ei ollut erityisiä vetonauloja. Pandojen myötä hotellin käyttöaste lienee noussut ja se oletettavasti tekee nyt nollan yläpuolella olevaa tulosta. Sen myötä myös muun eläinpuiston on helpompi tehdä voitollinen tulos.

        Eläinpuiston kävijämäärän kannalta keskeisin aika on kesän sesonki. Jotta eläinpuisto tekisi hyvän vuosituloksen, kesä-elokuussa kävijöitä yhteensä pitäisi tavoitella ehkä noin 130 000 kolmessa kuukaudessa, ja touko- ja syyskuussakin ehkä yhteensä 50 000. Loppuina 7 kuukautena lokakuusta huhtikuuhun kävijöitä pitäisi saada yhteensä noin 100 000. Silloin vuoden kävijämäärä olisi 280 000. Etenkin kesäksi hotelli pitäisi saada buukattua täyteen, jos eläinpuisto haluaa tehdä hyvää taloudellista tulosta. Mutta mitä täydenmpi hotelli on myös muuna vuotena, sitä parempi eläinpuiston talouden kannalta.


      • Todellinenretro

        Hotelli huoneen sisälämpö jopa 12 astetta,se siitä perhehotellista


    • ei_mee_hyvin

      Ei tarvitse olla mikää sherlokki, kun voi päätellä ettei kävijöitä ole. Tunnin aikarajasta luovuttiin heti kättelyssä ja varmaan toivotaan että viipysivät kauemman ettei kameroissa olisi niin usein vain pelkät pandat.

    • mikäsyynä

      Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi tänään uudet työllisyystilastot. Vuonna 2017 helmikuussa Ähtärissä oli työttömiä 324. Vuonna 2018 enää vain 235, ja työttömyysprosentti laski 9,3 prosenttiin. Työttömiä oli peräti 89 edellistä vuotta vähemmän. Etelä-Pohjanmaalla vain Kuortaneella ja Soinissa työttömyys on romahtanut vielä nopeammin:

      http://www.temtyollisyyskatsaus.fi/graph/tkat/tkat.aspx?ely=16&lang=fi&top=1&ssid=180320144502126&sub=12#

      Se tietää aika hyvää Ähtärin kaupungin taloudelle, jos työttömyys hupenee ja ihmiset ovat saaneet töitä. Onko matkailu työllistänyt helmikuussa aiempaa enemmän, vai mikä nyt on niin paljon Ähtärissä työllisyyttä parantanut?

      • NäinVaanOn

        Tähän voi vaikuttaa
        -muutto pois
        -eläköityminen
        -Avoimet työpaikat Ähtärissä ja erityisesti naapuri kunnissa. Ulkopuolella Ähtärin käy enemmän väkeä töissä kuin aikoihin.


      • tilastointia

        Tunnettua on tilastojen sisältö; ne kertovat vain mitä sisältävät.
        Nyt puuttuu yhteenveto muualle muuttaneista, eläköityneistä, tai uhkapeli-voiton saaneista.
        Missä he ovat ? Luvut ovat kyllä muuten hyviä.


      • Tilannekaamea

        Kuolleet,muuttaneet jopa Uuteenkaupunkiin.
        Huomaa väkiluku reilusti alle kuuden tuhannen.
        Ähtärissä ei ole kukaan työllistynyt senkummemin


      • totanoinöö
        Tilannekaamea kirjoitti:

        Kuolleet,muuttaneet jopa Uuteenkaupunkiin.
        Huomaa väkiluku reilusti alle kuuden tuhannen.
        Ähtärissä ei ole kukaan työllistynyt senkummemin

        Vuonna 2016 Ähtärin työllisen työvoiman koko oli 2198 henkeä. Helmikuussa 2018 Ähtärin työllisen työvoiman koko oli 2291 henkeä, eli työvoiman koko kokonaisuudessaan oli 2 526 henkeä, joista 235 työttömiä. Työttömien väheneminen ei selity kuolleilla tai muualle muuttaneilla, tai muutenkaan työvoiman kutistumisella, vaan sillä, että Ähtärissä on noin 100 uutta työtä tekevää. Työikäisen väestön määrä on säilynyt liki ennallaan. Väen vähenemää on ilmeisesti tapahtunut pienten lasten (alentunut syntyvyys) ja eläkeikäisten joukossa.


    • Eläinvankila

      Ei se mikään eläinpuisto ole.
      Se on Ähtärin eläinvankila.

    • rikoskannattaaähtäris

      Osa myös työllisyyskursseilla ja koulutuksessa mutta todellisia työ paikkoja ähtäriin ei ole tullut kuin muutama ja nekin täytetään sisäpiirin sukulaisilla että turha tuulettaa päin persettä menee ähtärin talous!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe