Renault kiukuttelee, miehet nyt apua!

Mirripulassa

Nyt tarvitaan neuvoa, missä voisi olla vika. Minulla on Renault megane -05. Akun vaihdatin korjaamolla kuukausi sitten. Tämän jälkeen on ilmennyt erilainen käynnistysongelma. Ennen akun vaihtoa auto lähti toisella tai kolmannella käyntiin. Kovasti yritti joka kerta kunnes käynnistyi. Nyt auto lähtee toisella yrityksellä käyntiin, hurahtaa nätisti. Ei kuulu kolinoita tai muita outoja ääniä. Mutta ekalla käynnistyksellä käynnistyy ja sammuu samalla sekunnilla. Tämä ilmenee aina kun auto on seissyt. Kun autolla on ajettu vaikka pienikin matka, ei käynnistysongelmia ole. En kaipaa ranskalais vitsejä, vaan oikeita neuvoja. Kiitos

18

695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsdklksfdkdfsdsl

      Tuskin akussa on mitään vikaa ollutkaan jos auto on kuitenkin jaksanut startata ja lähtenyt käyntiin. Jokin muu ongelma aiheuttaa sen ettei auto jaksa jäädä käyntiin ensi startilla. Onko autoa tullut huollettua tai huollatettua määräajoin, tulpat, suodattimet, öljyt? Tukkeutunut ilmansuodatin tai loppuun ajetut tulpat voi aiheuttaa vaikka mitä käyntiongelmia.
      Vikamahdollisuuksia voi olla useita, silkkana arvauksena voisin heittää jonkun lämpötila-anturin virheellisen toiminnan jolloin seos kylmänä ei ole riittävän rikas että auto jäisi käyntiin, jos siis perushuollot on tehty. Likainen ilmamassamittarin kuumalanka, likaantunut kaasuläppä, lambdatunnistin, imuilmavuoto,jne.

      • Mirripulassa

        Akussa varmasti oli vika kun oli alkuperäinen, 13 vuotta vanha. Auto huollettu aina asianmukaisesti.


    • jokumuu_

      Etädiagnosointi saati -korjaus on vähän pahuksen vaikeaa, mutta oireiden perusteella arvaan että bensalinjasta bensa pääsee pikku hiljaa vuotamaan karkuun kun moottori ja bensapumppu eivät käy. Joko tuloputken takaiskuventtiili laskee vähitellen linjan paineet takaisin tankkiin tai ruiskusuuttimet vuotavat bensan imusarjaan. Kylmästartissa auto ei heti jaksa käydä kunnolla ennen kuin pumppu on saanut taas nostettua linjan paineen normaaliksi. Pienen pysähdyksen aikana taas paine ei ehdi kokonaan karkuun ja auto käynnistyy ongelmitta.

      Jos vika tosiaan on tuo, ei siitä ole muuta haittaa kuin hidas käynnistyminen. Mutta koska tämä nyt on parhaimmillaankin vain valistunut arvaus, kannattaa auto kuitenkin viedä korjaamolle ja kuvata oireet mahdollisimman tarkkaan.

      • Kokeileppa

        Oletko kokeillut pitää ensin virtoja päällä vaikka esim. 10sekuntia, ja sitten vasta startata? Näin menetellen kerkeää kaikki polttoainelinjat täyttyä, kun bensapumppu käynnistyy.


      • Mirripulassa

        Miten teen tuon kun auto käynnistyy nappia painamalla?


      • Kokeileppa

        No sitä et kylläkään viestissäsi maininnut, että napista käynnistyy. Mutta kyllähän siihen autoon virta tulee kuitenkin ensin, ennen kuin startti pyörähtää. Muutenhan ei myöskään startti pyörähdä, jos ei ole virta kytkettynä. Lukisiko ohjekirjassa jotain aiheesta?


    • Leif.B

      Eipä tuo sitä tarkoita ettei joku uusi vika olisi hiipinyt tilalle,eikä sillä mitään merkitystä ole olipa rellu,tojo ,audi tai mersu kun ihmisten tekemiä vehkeitä kaikki ja 05 rupeaa olemaan arvon vuonna 2018 niin vanha auto että 5v sisällä paalikamaa jopa täällä saati maailmalla ja meidän olosuhteissa auton kärsimykset ainakin kolminkertaiset joten vikaakin pukkaa samalla suhdeluvulla ikikesän maihin verrattuna.

      Jos nyt oletetaan ettei autossa ole mitään "oikeaa"vikaa niin kannattaa ehkä polttoaineen sekaan laittaa tuommoista EGR ym noita antureita puhdistavaa ainetta josko auttaisi ja tankkiin myös kosteutta karkottavaa ainetta niin jatketaan sitten ja kerrot mitä kuuluu,on?
      Kaikista tuommoisista nykytekniikan kukkasista kuin ilmamassamittarin lanka ym ei mikään vikavalo välttämättä syty eli kuten tuossa aiemmin olikin hyviä ehdotuksia ja todellakin,perusasiat pitää olla kunnossa ennenkuin syvennytään muihin,muuten ei tule kuin iso sekasoppa.
      Nuo oireet mitä kuvailit vanhan akun kera ja uudella viittaa siihen samaan perusvikaan joka vaan sattuman vuoksi tuntuu uuden akun syyltä,viat kun yleensä pahenee ajan kanssa eikä akulla lie tässä mitään tekemistä.

      Akussa on virtaa ja auto käynnistyy lataa sitä (enempi tai vähempi riippuen ajomatkoistasi),akun kunnosta lataatko sitä muuten(suositeltavaa sillointällöin) tai akku on liian huono ottaakseen enää varausta joko normaalin ikääntymisen johdosta ja ehkä jäätynyt jonka vuoksi tyystin kaput ja akusta vuodelta 2005 on käyttöiän loppu taatusti tosiasiaa,akkujen normaali-ikä ehkä keskimäärin max10v jos ei viimeisiä mehuja halua puristaa ja haluaa murhettomia startteja,saa sen tuhottua vaikka vuodessakin ei senpuoleen ja nykyakut nykyautojen runsaan elekktroniikan keskellä todella pienitehoisia(tila kustannussyistä) ja ovat kovilla.
      Onko muuten latauspuoli kunnossa ja tarkistettu??

    • Mirripulassa

      Kiitos vastauksista. Tänään vanha veijari lähti kylmiltään ekalla. En ymmärrä enään. Voiko kosteilla keleillä olla mitään vaikutusta? Sillä nyt kun pohdin auto temppuilee eniten kun on kosteaa. Aurinkoisella kelillä startannut ekalla, vai onko tää vaan naisen logiikkaa..

      • Wanha.asentaja

        Sattuipa kerran vuonna 1973. Kaveri oli yövuorosta lähdössä kotiin, mutta auto ei käynnistynyt vaikka startti pyöritti hyvin. Satuin paikalle ja konepelti auki; pyyhin talouspaperilla sytytyspuolan päältä liat pois ja autopa käynnistyi heti.
        Eli kyllä se kosteus sopivassa paikassa panee sähkön kulkemaan vääriä reittejä ja auto ei käynnisty.
        Yhteen aikaan yhdessä automerkissä virranjakajan kannen sisäpinnalle kertyi kosteutta edellämainituin seurauksin. Niihin autoihin alettiin vaihtamaan sisältä lakattuja kansia ja vaivat loppuivat.


    • bulsit

      Melko kuivaa pakkaskeliä pidellyt, mirri on tietysti kosteahko kelillä kuin kelillä?

    • Kokeileppa

      Kosteutta siis kuten Leif ehdotteli ja se siellä oireilee joten ostat Masinolia pullollisen tms huoltoasemalta ja tankkauksen yhteydessä lurautat puolipurkkia sinne.
      Loput jätät jemmaan tai lisäät vaikka ensi syksyllä ellei aiemmin taas oireile.
      Mirri on tietty hyvä olla kosteana,vanhemmiten tahtoo pysyä kuivana oli keli kuin keli mutta ajuristahan se on kiinni nuo kelit miltä tuntuu...

      • enpäkokeile

        Kokeileppa lueka masinolin tuoteseloste ja saat selville, että se on suurinpiirtein 100% etanolia. Sitä on bensassa jo valmiiksi 5-10%, joten eipä taida paljon masinolit lohduttaa.


    • Piinattu_rellu

      Villi veikkaus. Kampiakselin asentotunnistin se siellä saattaa kiukutella. Se sijaitsee moottorin takana vauhtipyörän päällä. Ota irti ja putsaa se jollain tehokkaalla liuottimella, kuten brakecleanerilla itse anturi ja liitin tai voihan sen vaihtaa, mutta siihen menee pari kolme kymppiä.

      Itselläni oli samoja oireita Scenikissä ja tuolla konstilla ne tokkeni neljäksi vuodeksi.

    • Kokeileppa

      tuommoisia "neuvoja" niinkuin naisihmiselle jakelet joka autosta ymmärtää tankkauksen ja starttauksen..joo-o...ja hänhän totesi homman olevan hanskassa nyt ja auto toimii.

      • DGC

        Hyvä tai huono neuvo, tuosta Renaultin käynnistysongelmat yleensä johtuvat. Aivan sama, osaako auton omistaja korjata sitä itse. Sopivalla säällä se alkaa taas kenkkuilemaan uudestaan, kunnes liitin on putsattu.


    • autot.tehty.ajoa.varten

      Onko auto vain lyhyessä ajossa jolloin se ei kunnolla lämpene koskaan? Kannattaisi edes kerran viikossa ajaa se kunnolla lämpimäksi jolloin kosteudet pääsisi kunnolla haihtumaan kun moottori saavuttaa täyden käyntilämpötilan ja akkukin saa kunnolla varausta pidemmällä lenkillä.
      Rellu taitaa vaan kiukutella kun ei pääse kunnon lenkille :)

    • kljkdfkjfkjls

      On tämäkin tasa-arvoa, kun naisen auto oikuttelee niin se kaatuu miesten ongelmaksi... :P
      Minkähän ongelman sitä kaataisi vastavuoroisesti aina naisten ongelmaksi...

      • dkljksfskjflsdk

        Monesti kun naisen autoa sitten vilkaisee niin huoltamattomuus ja piittaamattomuus sen teknisestä kunnosta loistaa kuin huutomerkki.
        "jostain kuuluu hirveää rahinaa" = jarrupalat kuluneet jo raudoille saakka.
        "jostain kuuluu kolinaa" = pyöränpultit löysällä, yms.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe