Mies tunnu haluavan naimisiin

Pitäisköluovuttaa

Ollaan oltu yhdessä kohta viisi vuotta, mutta mies ei ole oikein ikinä puhunut naimisiin menosta. Nyt sitten minun johdatuksella ollaan päästy siihen pisteeseen, että ollaan sovittu miten ja kuinka asia tapahtuu. Mies ei vain itse jaksa olla yhtään aloitteellinen . On tosin tehnyt jatkuvasti pitkää työpäivää pakon sanelemana. Minua kosittiin uutena vuotena, mutta se tapahtui niin pieni elkeisesti, että en oikein edes tajunnut, että se oli kosinta. Miehen kotona ei ole harrastettu isoja tunteita.

12

1154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aviossa49v

      Aloitteellisuuden puutetta vai sitoutumiskammoa?
      Kahden seurusteluvuoden aikana olimme keskutelleet arkisista asioista kuten yleensä moraalista, tapakasvatuksesta, asenteesta työhön ja talouden pitoon yms. Olimme moelemmat kiinnostuneita urheilusta.
      Kaiken kaikkiaan, viihdyimme yhdessä mutta mieheni ei missään vaiheessa edes vihjaissut avioliitosta.
      Yhden kerran, aamuaktin jälkeen, ilmoitin mielipiteenäni, että olisi aika mennä kihloihin.
      Eipä tuo miehenpuoli pannut vastaankaan joten minä hoidin kaikki käytännön asiat kuten myös hieman myöhemmin avioliiton valmistelut kuulutuksia myöten. Nehän oli haettava yhdessä.
      Siinä vaiheessa mieheni ryhdistäytyi ja ilmoitti lylmästi, ettei hän tule miksikään pelleksi häihinsä.
      Vihkiminen kappelissa todistajien läsnä ollessa ja kakkukahvit mieheni vanhempien kotona jossa oli anopin omin luvin kutsumia sukulaisia.
      Hääyö mieheni huoneessa hänen vanhempiensa kotona ja ensimmäisenä arkipäivänä nuori sulho lähti työpaikalleen runsaan 100km:n päähän valmistellen sinne asuntoa.

      Tuossa kuvaukseni alkuvaiheessa olin itse sitoutunut parisuhteeseen ja katsoin tarpeelliseksi hoitaa asia päätökseen.

    • pop98

      Miehen kannalta naimisiin meno on tyhmää.

      Olen useamman naisen kanssa jutellut aiheesta, että jos suhteessa tulee vastoinkäymisiä pitääkö erota, jokainen nainen on vastannut että "tottakai pitää erota jos suhteessa menee huonosti".

      Ja kuten tiedämme JOKAISESSA suhteessa on ajoittain vastoinkäymisiä ja menee välillä huonosti, joka tarkoittaa sitä että naisten mielestä JOKAISESTA avioliitosta täytyy erota,
      siksi 80% avioeroista on naiset hakemia. Heti kun hiukan tökkii hakevat eroa ja on uusi mies aina jo kierroksesa siinä vaiheessa.

      On ääliömäistä miehen mennä naimisiin nykynaisen kanssa, Mee TOO!

      Miehesi on selvästi poikkeuksellisen älykäs yksilö ja ymmärtää tosiasiat!

      • 7470

        Riippunee siitä mitä tarkoitetaan vastoinkäymisellä ja mitä kukin sellaisena pitää.
        Mikä on huonosti menemistä ja mistä se johtuu? Kysyn aivan tosossani!

        Jos yhteiselämä on aloitettu yhteisin perustein ja tavoitein niin särön syntyminen parisuhteeseen ei ole kovin todennäköistä. Ei ainakaan väistämätöntä.
        En osaa kuvitella minkä laatuinen vastoinkäyminen olisi vaarantanut meidän yhteiseloamma.

        Ennen suhteemme viralistamista olimme parin vuoen aikana havainneet suunnilleen kaikkien arkielämän asioiden olevan meillä molemmilla saman suuntaisia.
        Ulkoiset puitteet vaihtelivat alkuun paljonkin mutta ne eivät aiheuttaneet hämminkiä.

        Nykynaisista en tiedä mutta meillä 40-luvulla syntyneillä lienee helpompaa koska avioliitto perustui muuhunkin kuin alkuvaiheen kiimaan. Siinäkin suhteessa jännite on säilynyt sopivalla tasolla.


    • Kakkossmiess

      Öö, miksi miehen pitäisi haluta mennä naimisiin?

      Minkä asian se miehen elämässä muuttaa, mitä ei voisi muuten hoitaa?

    • multanyrkki

      Moni sanoo että ei haluu naimisiin, miksi kumassa pitäsi. Siksi että jos ei ole valmis sitoutumaan yhteiseen elämään niin miksi ihmeessä toisen pitäisi sitten rakentaa yhteistä taloutta, yhteistä tulevaisuutta tai peräti yhteisiä lapsia. Jos toinen ei ole valmis sitoutumaan suhteeseen. Silloinhan se olisi tosi tyhmää. Naimisiin ei mennä siksi että saa ihanat juhlat ja paljo lahjoja. Siinä sitoudutaan yhteiseen elämään, kunnioittamaan elämän kumppaniaan, huolehtimaan toisistaan. Kantamaan vastuuta yhteisestä elämästä ja toimeentulosta. Jos noihin ei ole valmis niin kannattaa pysyä sinkkuna ja etsiä sellainen seksikaveri joka ei halua sitoutua.
      On suorastaan väärin lapsiakin kohtaan jos tehdään lapsia mutta ei olla valmiita sitoutumaan siihen että niistä ja toisistaan huolehditaan.
      Onkin varmaan hyvä asua yhdessä jonkin aikaa, muutama vuosi ja katsoa tuleeko suhteesta mitään. Onko kumpikin valmiita sitoutumaan toisiinsa ennen kuin aloittaa perhene perustamisen.
      Elämällä on tapana tuoda eteen vaikeuksia taloudellisesti, sairastumisa, läheisen kuolemaa ym. Ja silloin parisuhde joutuu koetukselle. Jotta niistä selviää kumpikin parisuhteessa on kummankin sitouduttava suhteeseen. Täytyy olla joku jonka läsnäoloon ja olkapäähän voi luottaa.

      • Miten se naimisiinmeno ja sitoutuminen liittyy toisiinsa oikeasti. Voihan sitä pitää mittarina, mutta niin voi monta muutakin asiaa. Mitä jos toinen sanoo, että et ole tarpeeksi sitoutunut, jos et halua ostaa omakotitaloa meille tai yhteistä hautapaikkaa?

        "Siinä sitoudutaan yhteiseen elämään, kunnioittamaan elämän kumppaniaan, huolehtimaan toisistaan. Kantamaan vastuuta yhteisestä elämästä ja toimeentulosta"

        Millä perusteella arvioit, että naimisissa olevat kunnioittavat enemmän elämänkumppaniaan kuin avoliitossa olevat? Entä miten naimisissa oleva kantaaenemmän vastuuta elämästä ja toimeentulosta?

        "Jos noihin ei ole valmis niin kannattaa pysyä sinkkuna ja etsiä sellainen seksikaveri joka ei halua sitoutua. "

        Onko avioliiton ainoa vaihtoehto sinkkuus?

        Sanot samaa asiaa (että pitää sitoutua) uudestaan ja uudestaan, mutta mistään ei käy selville, millä perusteella avioliitossa elävät ovat jotenkin parempia ja sitoutuneempia kuin avoliitossa.


    • mekkkk

      Ei se mitään sitoutumiskammoa ole ja miehenä ei ole nuorempana tarvettamennä naimisiin ja naiseni kanssa kerittiin olla yli 28v ja lapsikin kasvo aikuiseksi ja 15.9 2017 menttiin naimisiin ja kihloihin mentiin jo vuonna 1991. Kun ikää on niin moni aisa helpottuu kun naimisissa on ja jos on omaisuutta mutta ei lapsia niin perintöasioiden takia kannattaa naimisiin mennä ja verot on monessa asiassa pinemmät jos jotain tapahtuu.

    • Hei Pitäisköluovuttaa.

      Kerrot tilanteesta, jossa et oikein tiedä, missä suhteessanne mennään. Kosintakin on tapahtunut mutta se ei jotenkin vakuuttanut sinua.

      Olisiko nyt kuitenkin tärkeintä ottaa sitoutumisen asia aivan suoraan puheeksi. Kysyä ja kuunnella, mitä toinen suhteestanne ajattelee. Ja sen jälkeen tietenkin kertoa itse omat ajatuksensa ja aikeensa ja toiveensa. Yhteinen sitoutuminen lähtee siitä, että molemmat haluavat suurinpiirtein samaa tulevaisuudelta. Tämän auki puhuminen on ainoa keino löytää se yhteinen tavoite, olipa se sitten naimisiinmeno tai ei. Pelkillä oletuksilla ja oman pään sisäisellä puheella ei löydä todellista yhteyttä toiseen; puhuminen, suoraan ja avoimesti on ainoa keino saada asiaan selvyyttä. Tätä puhumisen taitoa tulette tarvitsemaan elämässä joka tapauksessa, tuli mitä tahansa eteen.

      Mitä ajattelet?

      Merja, diakoni

      • Qwertyuiopåäö

        Ajattelen että olet psykologia leikkivä diakoni.. Kirkon opin mukaan avoliitto on kielletty. Miten se voi olla sinulta niin hukassa. Mitä ajattelet tästä?


    • välttelijä

      Naimisiin meno ei tarkoita sitoumtumista sen enempää kuin avoliittokaan. Olen vältellyt naimisiin menoa niin kauan kun nainen alkoi siitä puhumaan, siis läses 24 vuotta sitten. Joskus olen sanonut että etsi mies joka haluaa naimisiin minä se en ole. Ei ketään voi pakottaa naimisiin ja jos se merkkaan vaan naiselle jotain että saa sormuksen sormeen niin ompa ihme rakkautta.

      • mekkkk

        Jos teillä on yhteistä omaisuutta mutta ei lapsia niin kuoleman tapauksessa perintö menee miehen sukulaisille jos ei ole testamenttia. Jos taas on lapsi niin lapset perivät. Jos omaisuus on vain toisen nimissä ja ollaan avoliitossa niin lapset perii ja se ei ole kivaa asua asunnossa jota ei omista.


      • yli35v.yhdessä
        mekkkk kirjoitti:

        Jos teillä on yhteistä omaisuutta mutta ei lapsia niin kuoleman tapauksessa perintö menee miehen sukulaisille jos ei ole testamenttia. Jos taas on lapsi niin lapset perivät. Jos omaisuus on vain toisen nimissä ja ollaan avoliitossa niin lapset perii ja se ei ole kivaa asua asunnossa jota ei omista.

        Siis kuolleen puolison omaisille. Tietty, jossei ole omaisuutta t. lapsia eikä edes leskeneläkettä kaivata turvaa antamaan, ei kai naimisiinmenolla ole merkitystä.
        Mutta jokin merkitys naimisiinmenolla on, ainakin naiselle. Kai se sieltä kasvatuksesta ja kulttuurista kumpuaa. Mieluummin hyvä avomies kuin kelvoton aviomies, jos valita pitää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14901
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3085
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    4. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    5. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe