ETn avaaminen kaikille valittavaksi ensin lukioon

Lukio.huom

Nyt on mahdollisuus muuttaa lukiolakiin. Sen puolesta ovat ottaneet kantaa:
Lapsiasiavaltuutettu
Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto
Kuntaliitto
Lukiolaisten liitto
Vapaa-ajattelijain liitto
Humanistiliitto

10

108

Vastaukset

 • Lukion tänä vuonna aloittavan (alle 18-vuotiaan) kannattaa erota kirkosta mahdollistaakseen elämänkatsomustiedon opetuksen.

  Se toki edellyttää molempien huoltajien suostumusallekirjoitusta kirjalliseen eroilmoitukseen maistraatille. Erityistä lomaketta ei tarvi käyttää, vaan tarvitavat tiedot vaan kynällä tai tulostimella paperille.

 • Seiskalle menevä tyttäreni halusi et:n opetukseen.

  Kävimme hoitamassa asian kirkkoherranvirastossa.

  Samalla erosin itse.
  Muu perhe jäi toistaiseksi kirkon jäsenyyteen.
  Tuntui sopivalta saumalta, ei ollut mitään höpö-höpö-kohua menossa.

  Olen kuulunut kirkkoon tradition vuoksi.

  En kuitenkaan enää halunnut tukea kirkon helmoissa rehottavaa fundamentalismia.

  • Hyvä! Homman ehtii tehdä vielä elokuun alussakin. Ja toki voi mennä myös mastraattiin kirjoittamaan sen ilmoituksen. Molempien huoltajien suostumus tarvitaan.


  • Luk.lis kirjoitti:

   Hyvä! Homman ehtii tehdä vielä elokuun alussakin. Ja toki voi mennä myös mastraattiin kirjoittamaan sen ilmoituksen. Molempien huoltajien suostumus tarvitaan.

   Kuka taho sellaisia maistraatin ilmoituksia koulussa, kun opettajat tukevat järjestäen uskonnon opetusta (ellei ole et-opettaja) ja varsinkin lapsien osallistumista kaikenlaisiin uskonnollisiin tilaisuuksiin ja kirkon menoihin samalla sananparrella: "Kyllä se hartaus sullekin hyvää tekisi"..ihan kuin ei lapsi tietäisi tai tuntisi sen ahdasmielisyydestä ja kuinka sietämättömältä se jököttäminen ja pakkorukoilu vaikuttaa!


  • Luk.lis kirjoitti:

   Hyvä! Homman ehtii tehdä vielä elokuun alussakin. Ja toki voi mennä myös mastraattiin kirjoittamaan sen ilmoituksen. Molempien huoltajien suostumus tarvitaan.

   Minkä vuoksi kristittyjen ei ole pakko osallistua islamien hartauksiin! Miksi uskonnottomia Suomessa vainotaan yhä edelleen!?


 • Eduskunnan enemmistö halllituspuolueiden, kristillisten ja perusjen voimin hylkäsi ET:n avaamisesityksen. Äänestys oli kesäkuussa 2018 eli vähän ennen kansanedustajien kesälomaa.
  Hyvä että edes SDP, Vasemmistoliitto ja Virheät kokonaisuudessan sekä osa RKP:n kansanedustajista äänestivät avaamisen puolesta. Toimint ET:n avaamisen puolesta jatkuu.

 • ET:n likvidointi ei käy!

 • Avaus ei nyt onnistunut. Uusi hallitus voisi tarttua toimeen pikaisesti.

  Ensi elokuussa lukion aloittavien kannattaa nyt erota kirkosta ja valita katsomusaineeksi ET.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös