Rakkauden käsky ja kymmenen käskyä

Rakkauden käsky ja kymmenen käskyä ovat korkean moraalisen käytöksen perustana. Riippumatta siitä, mitä uskontoa tai maailmankatsomusta joku edustaa, ovat ne hyviä käskyjä, joiden noudattaminen johtaa hyvään ja rikkominen pahaan. On tietysti selvää, että ateisti ja agnostikko eivät kunnioita Jumalaa kaiken luojana ja siten neljä ensimmäistä käskyä ovat heistä tarpeettomia, mutta jos Jumala olisi olemassa, niin hän oletettavasti edellyttäisi itsensä kunnioittamista luojana sellaisilta olennoilta, jotka ymmärtävät tämän asian.

https://kukaonjumala.wordpress.com/2018/03/30/kymmenen-kaskya/

Rakkauden käskyn ja kymmenen käskyn erinomaisuus on tuotu kansantajuisella tavalla esille tuolla. Jokainen totuutta rakastava ja sitä etsivä sielu voi yhtyä noihin ajatuksiin etenkin kuuden viimeisen käskyn osalta, jotka kertovat lähimmäisten välisistä suhteista. Monen luojaan uskovan mielestä rikos lähimmäistä kohtaan on samalla rikos hänen luojaansa vastaan, sillä heidän näkemyksensä Korkeimmasta on moraalisesti korkein mahdollinen olevainen, joka auttaa ihmistä erottamaan absoluuttisen hyvän ja pahan toisistaan. Paatunut ja paha ihminen ei siihen pysty.

https://kukaonjumala.wordpress.com/2018/03/29/moraali-ja-kaytos/

16

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sellaistaseon

      Aika narsistinen jumalaolento kun käyttää jo pari käskyä oman egonsa pönkittämiseen. Mitä sitten tulee käskyihin olla tappamatta taikka varastamatta niin näitä ei toki kristinusko keksinyt vaan ihmiset tajusivat aika nopeasti että on kaikkien edun mukaista jos emme tapa tai varasta toisiltamme.

      Sen sijaan että tämä jumala kehottaa nuoleskelemaan itseään niin toisena käskykä voisi olla vaikkapa 2. Älä ota orjia sillä ihminen ei ole kenenkään omaisuutta. Mutta orjuuttahan tämä paimentolaismiehen keksimä jumalaolento ei koskaan kieltänyt .. ei VT:ssä eikä UT:ssa :)

      • onpahyvinkin

        se on juuri miten se luetaan.
        Eimerkin vuokasi vain: Jos Jumala =Totuus, montako kilpailevaa tai riinnnakkaista totuutta sillion sopii mukaan. Onko tällaisen ajatuksen esittäminen jonkun pönkittämistä.
        On hyvikin minun egoni pönkittämistä jos se siltä tuntuu


    • Jos Jeesus ei tuomitsisi ihmisten pahoja tekoja ja vaatisi niiden hylkäämistä, niin häneen olisi helpompi uskoa. Koska Jeesus tuomitsee ihmisten pahat teot ja vaatii kääntymään pois pahuudesta ja tulemaan mielenmuutokseen, niin häntä vihataan ja niin vihataan myös hänen seuraajiaan: Jeesuksen kristuksen ja Jumalan sanan todistajia.

      Syntiset ja jumalattomat eli pahat ihmiset vihaavat sitä, että heitä nuhdellaan ja heidän tekonsa osoitetaan pahoiksi ja ajatuksensa turmeleviksi. He eivät voi sulattaa sitä, että joku julkeaa arvostella heitä ja vieläpä julkisesti. He pitävät omaa elämäntapaansa ja sydämen laatuaan hyväksyttävänä ja oikeutettuna, vaikka tietävät jossakin syvällä sisimmässään sen olevan vääryyttä ja väärämielisen ihmisen elämää.

      Syntiset ja jumalattomat agnostikot, ateistit ja maallistuneet uskontojen jäsenet eivät hyväksy Jumalaa ja Jeesusta ja evankeliumia sen vuoksi, että he tahtovat

      - olla oman itsensä herroja eivätkä tahdo alistua Jumalan valtaan
      - olla tottelemattomia ihmistä korkeammalle auktoriteetille
      - määritellä itse sen, mikä on luvallista ja mikä ei ole luvallista, mikä on sopivaa ja mikä on sopimatonta
      - saada nautintoa ja hyötyä, vaikka se olisi pahan tekemistä

      Jumalaton ihminen saattaa

      - juopotella
      - kiroilla
      - harjoittaa pornoa
      - olla uskoton puolisolleen
      - olla homoseksuaali
      - olla väkivaltainen
      - palvoa saatanaa
      - olla natsi
      - valehdella oman edun vuoksi, mm. jotta ei jäisi kiinni pahan tekemisestä
      - varastaa (työnantajalta näpistäminen on yleistä)
      - kiusata heikompia tai hyväksyä esimerkiksi eriuskoisten ihmisten kiusaaminen
      - kohdella epäkunnioittavasti läheisiä ja haukkua heitä tai puhua heistä pahaa tai pilkata heitä tai saattaa heidät naurunalaiseksi tai halveksia heitä ja tehdä heidän elämänsä vaikeaksi halventamalla heitä monin eri tavoin
      - käyttää huumeita ja kaikenlaisia päihteitä saadakseen päänsä sekaisin

      Ja niin edelleen. Koska jumalaton ja syntinen ihminen, joka on vielä paatunut, ei suvaitse arvostelua osakseen eikä tahdo muuttua toisenlaiseksi ihmiseksi (hyväksi ihmiseksi), niin hän vihaa sydämestään Jumalaa ja Jeesusta ja evankeliumin julistajia. Mitä tämä kertoo heistä? Ovatko he "hyviä ihmisiä" vai "pahoja ihmisiä"? Jeesuksen sanojen mukaan "hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, mutta paha ihminen pahan runsaudesta esille pahaa". Kumpia nuo syntiset ja jumalattomat Jeesuksen sanojen mukaan ovat? Sellaisia me kristitykin olimme, monet meistä, mutta emme ole enää... (Tiit 3: 1Kor 6:9-11; Gal 5:13-26)

      • On ilmiselvä totuus, että monet ateistit, agnostikot ja uskonnottomat tai maallistuneet uskonnollisten yhteisöjen jäsenet vihaavat Jeesusta ja hänen seuraajiaan eli uskovia kristittyjä ihmisiä. Miksi he vihaavat meitä? He vihaavat meitä sen vuoksi, että he eivät tunne Jumalaa ja Jeesusta kristusta, jonka Jumala on lähettänyt maailman vapahtajaksi. Koska me kristityt olemme Jumalan ja Jeesuksen kristuksen palvelijoita ja siten heidän edustajiaan maan päällä, vihaavat he myös meitä. Todellisuudessa he vihaavat Jumalaa, mutta koska eivät voi Jumalaa millään tavalla vahingoittaa, vahingoittavat he meitä kohdistamalla vihansa meihin. Antakoon Jumala heille anteeksi heidän tekonsa, sillä he eivät tiedä sitä, mitä he tekevät. Osa meistä kristityistä kuului ennen uudestisyntymistä vihaajien ja pilkkaajien joukkoon, jotka vainosivat Jumalan seurakuntaa. Niinpä joku tämän lukeva kristittyjen vihaaja voi myös muuttua ja tulla meidän kaltaiseksemme.


      • eiolejumaliaei

        Ei ole mitään näyttöä että näillä paimentolaismiehen keksimillä taruilla olisi mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Jumalia on keksitty jo noin puoli miljoonaa erilaista, joista toki suurinosa on jo painunut unholan roskakoriin. Ei ole mitään syytä olettaa että tällaisia jumalaolentoja olisi edes olemassa.


      • Mistäsekertoo

        Onko näitten jumalien kieltäjien pakko ilmoittaa yksinkertaisuutensa julkisesti jatkuvasti?


    • Jokainen vihaa tai rakastaa omaa ajatustaan siitä ....... mitä on milloinkin ymmärtänyt.... mistään?
      Onko siis ymärtänyt mistään mitään todellista, tutkiiko vain kaverin jalkoväliä niinkuin täällä on viimeiset 10 vuotta todisteettu
      Onko ihminen se miltä hän katsojan silmissä näyttää
      Onko hän sitä mitä hän sillä hetkellä puhuu tai tekee
      Puhutko ja teetkö kaikki aina samalla tavoin, oletko se sama ihminen joka olit joitakin tunteja tai vuosia sitten.
      Missä on oppiminen ja kokemukset jos jokainen on aina samanlainen miltä "näytti" äsken.

      Mielessä on kaikki ja tiedostamattomassa mielessä loput, ei kaverin syyllisydessä.

    • > jos Jumala olisi olemassa, niin hän oletettavasti edellyttäisi
      > itsensä kunnioittamista luojana sellaisilta olennoilta, jotka
      > ymmärtävät tämän asian.

      Itse asiassa olen hieman eri mieltä tuosta. Oletetaanpa että olisi olemassa alpha-jumala (eli luojajumala), joka olisi luonut mm. ihmiset. Tällainen luoja olisi luonut ihmisille myös järjen. Itse olettaisin, että luoja haluaisi luotujen käyttävän heille antamiaan ominaisuuksia, kuten tuota manittua järkeä. Koska jumal-hypoteeseissa ei ole järkeä, tulisi luojan pitää luojaan uskovia ja luojaa kunnioittavia luomiskohteitaan korkeintaan säälittävinä tapauksina.

      Jos jumala on olemassa, hän mitä todennäköisimmin toivoo, ettemme kiinnittäisi häneen mitään huomiota vaan eläisimme kuin häntä ei olisikaan. Mikä on muutenkin aika hyvä ohje.

      Mitä noihin muihin käskyihin tulee:
      5. Älä tapa on aika kategorinen, mutta valitettavasti sitä tulkitaan aika vapaasti. Kuten vaikka Raamatussa jossa heti tuon käskyn antamisen jälkeen suoritetaan massamurha...
      6. Aviorikos on vanhentunut termi. Pikemminkin pitäisi puhua siitä, että kunnioittaa tekemiensä sopimusten henkeä. Toki muissakin kuin parisuhteissa. Itse asiassa tämä on lähinnä moraalia rajoittava käsky...
      9. Tämä käsky ei sovellu moderniin aikakauteen ja markkinatalouteen. Nimen omaan muiden omaisuutta pitää tavoitella. Se johtaa yleiesti hyvinvoinnin kasvuun.
      10. Tämä käsky on erittäin huono. Se on 50% sama kuin yhdeksäs ja 50% rinnastaa ihmiset omaisuuteen. Ei jatkoon.

      Itse asiassa 10 käskyä on todella surkea ohjenuora.

      Ai niin, rakkauden käskyssähän käsittääkseni käsketään rakastamana sitä Jumalaa enemmän kuin muita? Ei se kovin hyvä käsky ole sekään...

      • Kun sanoo hyvin tiivisti jonkin asian kuten:
        "> jos Jumala olisi olemassa, niin hän oletettavasti edellyttäisi
        > itsensä kunnioittamista luojana sellaisilta olennoilta, jotka
        > ymmärtävät tämän asian."
        On helpo ymmärtää hyvin monin eri tavoin.

        Minä kunnioitan itseäni, eli sitä itsen osaa joka on Jumalan luoma. Luon itse sen käsityksen eli olen luoja. Tietenkin tuen ajatustani kaikkeen siihen mitä minulle on opetettu. Tässä myös elämänkokemus on tärkeässä osassa.

        Olen vastuussa itselleni omasta käsityksestäni, omista ajatuksistani. Päätän itse miten reagoin, vastaan tai sivuutan minkä milloinkin. Siksikin rakastan itseäni, joudun tai pääsen elämään itseni kanssa aina, miksi silloin vihaisin itseäni, toki joka hetki koetan sovittaa ajatteluni ja toimeni siihen miten ulkomaailman koen. Aina se ei ole aivan helppoa.

        Jumalaa ei voi havaita persoonana, Jumala on läsnä mielessä, korostan jällen - omassa mielessäni - kenenkään toisen mieltä en voi nähdä. Näinollen on helppo ymmärtää ettei "näe" Jumalaa varsinkin kun on uskontoja jotka opettavat että Jumala on persoona.


    • Silläeieläköidy

      Työpaikan täyttöilmoitus huomioidaan kokemuksella rakastamisesta. Elikkä joko sitä on tai ei ole.

    • Rakkauden käsky ja kymmenen käskyä, jos niitä noudattaa johtaa hyväksikäytettävän asemaan ja ristille roikkumaan. Korkea eettinen taso perustuu siihen, että elää jatkuvassa vaarassa tulla isompien ja voimaakkaampien lyömäksi.
      Eettisiä ovat luola-aikakauden metsästäjät, jotka taistelivat mammutteja ja sapelihammastiikereitä vastaan. He olivat jatkuvassa vaarassa haavoittua tai jäädä alakynteen.

      Eettisyys voi perustua myös häpeän tunteeseen tms. Nämä ovat vain hataria luuloja eikä tietoa, mutta tahdon löytää jonkun toisen eettisyyden tekijän kuin uskonnot.

      Kolossalaiskirjeessä valituille sanotaan: Teillä ei saa olla mitään kieltäymyksiä yms. Tämä opetus koskee kolossaalisen isoja kansoja, jotka ovat yli 140 miljoonaisia ja joilla on paljon tieto-taitoa. Sanotaan myös jossakin kohden : Kaikki on sallittua, mutta kaikki ei rakenna.

      Uskonnot opettavat pieniä alistumaan ristille ja eettisyyden varaan, mutta isoille kolosseille ne opettavat, että kaikki on sallittua, ei saa olla kieltäymyksiä ja hyväksikäyttö suotavaa?

      • Pienuus on henkistä köyhyyttä eli Jumalan pilkkaa


    • Rakasta itseäsi ja rakasta maailmaa ja kaikkea siinä olevaa niin että olet valmis uhraamaan sellaiset pojat ja tytöt jotka ovat onnesi tiellä.

      1. Minä olen teille kaikkea arvostettavaa, vaikka kohtelisin teitä kuin paskaläjiä. Te ette saa kertoa totuutta minusta, vaan nuolkaa peräpäätäni ja kertokaa vain hyviä asioita minusta. Kuinka komea, ainutlaatuinen ja ylistettävä olen.

      2. Aina kun lausutte nimeni tai puhutte minusta muistakaa, että minä vaadin uhrin. Jos ette vapaaehtoisesti anna niin otan sen väkisin.

      3. Muista olla liikkumatta ja nukkua yksi päivä viikossa, jotta saisin tilaisuuden tuona päivänä tehdä mitä MINUA huvittaa.

      4. Kunnioittakaa Isäänne ja äitiänne niin, että ymmärrätte että ette saa olla heidän onnensa tiellä, vaan paetkaa heitä nopeasti jonnekin ennen kuin he uhraavat teidät.

      5. Tappakaa kaikki ne, jotka ovat tehneet minusta kopion tai nimestäni kopion. En salli että mitään omaani tai omaisuuttani on muiden käytössä.

      6. Jos haluatte paljon naista niin käyttäkää omaisuuttanne ja rahaa ja vaikutusvaltaa orjuuttaaksenne monia naisia.

      7. Teille kuuluu koko maailma.

      8. Turmelkaa monien maine väärin todistuksin niin rikastutte.

      9.-10. Jos himoitsette niin ottakaa tuhat orjaa tyydyttämään himonne.

    • Universall

      Hyvän (valon) tai huonon (pimeyden) puolen valinta on harhaanjohtavaa ja johtaa konfliktiin, ja konflikti johtaa.. tiedätte mihin. Rakkaus on tärkein Jumalan laki ja ominaisuus. Melkein kaikki paha maailmassa tulee ihmisen älyn itsekkyydestä, ja Saatana tykkää siitä ja käyttää hyväksi.

      1:27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

      Jos ihminen on luotu Jumalan kuvaksi, niin hän itse voi luoda joko helvetin tai taivaan maan päällä. Mutta, rikkomalla Jumalan lakia, myös itse vastaa seurauksista Jumalan edessä.

    • AamukahviaKohtaKeitän

      Kuinka oleellista Rakkauden Kaksoiskäskyn ja Kymmenen Käskyn kannalta mielestänne on se, että Jumala nimenomaan olisi "Luoja", jopa "Kaiken luoja"?

      Mielestäni kun se on täysin epäoleellista.

      Herramme Jeesuksen Kristuksen sanoman kannalta se on absoluuttisen epäoleellista?

      Käsitys Jumalasta luojana tietääkseni sotii nykytieteen parasta ymmärrystä vastaan. Jos paras ymmärrys kertoo muuta, on varmaa että vähäisemmälläkin ymmärryksellä alkaa lopulta selvitä, että Luoja-jumalassa on kyse valheesta koskien itse Jumalan olemusta?

      Oletteko varmoja, ettei kirkko ole historiallisen törkeällä tavalla kaltoinkohdellut ihmisiä valheilla koskien Jumalan olemusta?

      Tämä ei olisi ainoa vääryys, jota on harjoitettu osin pronssikautisten kirjoitusten kokoelman nojalla?

      Jumala ei ole kirja.

      Jumala ei ole Raamattu.

      Maailmassa on muuhunkin kuin Raamattuun perustuvia uskontoja.

      Ottakaa etäisyyttä Raamattuun, ennenkuin globaalissa maailmassa lausutte jumalalliseksi ymmärretyllä auktoriteetilla harkitsemattomasti valheita koskien Jumalan olemusta.

      Riippumatta siitä, mikä totuus on, olen varma, että jatkuvat valheet koskien Jumalan olemusta -- teidän oman etunne tai historiallisesti saavutetun asemanne vuoksi -- eivät Taivaallisen Isämme silmissä arvostusta teille tuo.

    • "Rakkauden käsky ja kymmenen käskyä ovat korkean moraalisen käytöksen perustana. "

      Kauhea valhe heti ekassa lauseessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe