Terveysaseman vaihtaminen toiseen kaupunkiin

EspoostaHelsinkiin

Onko kellään kokemusta siitä, että siirtää terveydenhoitonsa Espoosta Helsinkiin? Se on nykyään mahdollista vaikka asuisi itse Espoossa, ja netissä on lomakekin sitä varten. Kummassa kaupungissa homma toimii paremmin? Helsingissä ainakin nettipalvelut on paremmat ja siellä osoitetaan tietty lääkäri ja hoitaja jokaiselle asiakkaalle. Espoossa joutuu milloin minkäkinlaisen vastavalmistuneen puheille ja asia pitää selittää alusta alkaen. Ei hyvä, kun on muutenkin siis sairas, kuka nyt terveenä lekuriin menisi.

13

1183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihtanut

      Tietääkseni kun valitsee terveysaseman pitää olla vuosi siinä ennenkuin voi vaihtaa taas!

    • Vaihtanut

      Tietääkseni kun vaihtaa pitää olla vuosi aseman asiakkaana ennen kuin voi vaihtaa taas uutta

    • ytjgikjjfjyukj

      Helsingissä on suuret erot eri terveyskeskusten kesken. Jossain voi olla hyvinkin pitkiä jonoja ja voi joutua odottamaan pitkään lääkäriaikaa varsinkin kiireettömälle vastaanottoajalle. Akuuttitapauksessa voi Helsingissäkin joutua uudelle lääkärille jos omalääkärille ei ole löydettävissä heti aikaa tai hän on mahdollisesti vapaalla.
      Kyllähän lääkäri näkee potilaan tiedot tiedostoista, mutta yleensä tietojen päivittäminen ja varsinkin senhetkinen hoitotarve selviää nopeammin kun lääkäri kyselee potilaalta.

    • Rrff

      Omat kokemukset Helsingistä ovat huonot. Vaihdoin kaupungin sisällä terveyskeskusta, nyt on paremmat lääkärit, mutta pitkät jonot. Älä vaihda ainakaan sellaiselle alueelle, missä on paljon maahanmuuttajalääkäreitä. Niistä on vain haittaa.

      Jos vaihdat kuntaa, samalla vaihtuu kai myös erikoissairaanhoito ja hammashoito uuteen kuntaan.

    • tätäsuomensairaanhoito

      Terveysaseman vaihtaminen kannattaa, kokemusta on itse en saanut lähetettä
      leikkaukseen kotipaikkakunnalta . Muutin toiseen kaupungin terveysasemalle (Helsinki) pyysin lähetettä sairaalaan sain heti lähetteen sairaalaan, tätä leikkausta ei olisi olisi osattu tehdä siinä kaupungissa missä asuin.
      Kotipaikkakunta säästää rahaa, kotipaikkakunnan on pakko maksaa tämä leikkaus kun toinen paikkakunta laittaa laskun.

      • uitguytfguyiyu

        Tuollaisen asian takia ei tarvitse vaihtaa terveyskeskusta. Lähetteen leikkaukseen julkiselle puolelle voi hakea myös yksityislääkäriltä. Olen muutama vuosi sitten "hakenut vauhtia" yksityislääkäriltä polvileikkaukseen kun terveyskeskuslääkärini ei suostunut kirjoittamaan lähetettä. Leikkaus tehtiin sitten julkisen puolen sairaalassa. Samoin sydänoireiden vuoksi hain samoin vauhtia yksityislääkäriltä cardiologian poliklinikalle, onneksi ei sitten löytynytkään leikkaukseen johtavaa vikaa.

        Sekään ei ole aina varmaa että kotipaikkakunnan sairaanhoitopiiri kirjoittaa maksumääräyksen, mutta sairaalalla on yleensä niin vahvat perusteet ettei poliitikot pysty kieltämään maksumääräyksen hyväksymistä. Yleensä tuo maksumääräys pyydetään etukäteen sen vuoksi että sairaala saa varmasti rahansa eikä kunta voi kieltäytyä maksuista sen jälkeen kun hoito on annettu.
        Terveyskeskuksen vaihto esimerkiksi naapurikuntaan ei välttämättä vaikuta koska molemmat kunnat todennäköisesti kuuluvat samaan sairaanhoitopiiriin ja hoitoperusteet ovat samat. Pieni kunta voi tietenkin yrittää kieltäytyä kalliista sairauskuluista, mutta yleesä sairaanhoitopiiri pistänee kunnan ojennukseen.


      • 6983

        Eipä lääkärit suostuneet kirjoittamaan lähetettä.


      • valinnanvapauson
        6983 kirjoitti:

        Eipä lääkärit suostuneet kirjoittamaan lähetettä.

        Kunnallinen vai yksityislääkäri? Kunnallinen terveyskeskuslääkäri pohtii asiaa myös taloudelliselta puolelta ja voi siksi kieltäytyä lähettämään johonkin kalliiseen leikkaukseen jos siitä ei mahdollisesti ole apua. Yksityislääkäriltä ei ole mitään pois jos kirjoittaa läheetteen erityissairaanhoitoon julkiselle puolelle. Mutta siinäkään tapauksessa ei pääse suoraan leikkauspöydälle, vaan lähete johtaa sairaalan poliklinikalle tutkittavaksi ja vasta siellä tehdään hoitopäätökset.

        Jos omassa kunnassa ei tehdä jotain leikkauksia, sen takia ei tarvitse vaihtaa terveyskeskusta. Mikäli terveyskeskuksessa todetaan leikkaustarve, potilas voi valita sairaalan johon hän haluaa mennä leikattavaksi.


    • 6983

      Molemmat yksityinen ja kunnallinen. Leikkaus on jo tehty. Helsingin Tk. Sain lähetteen.

    • knwjebdjbjb

      kyllä!!ihminenhän saa lain mukaan asua tai olla kirjoilla missä haluaa!
      erikoissairaanhoito siirtyy myös sinne missä oot kirjoilla!
      voit siis ite majailla silti vaikka rovaniemellä....

      • iyughkugyiukh

        Ei tarvitse enää toimia noin vaikealla tavalla. Suomalaisilla on nykyisin valinnanvapaus, terveyskeskuksen ja hoitopaikan saa valita itse sieltä mistä haluaa. Mutta jos Rovaniemeltä käy lääkärillä Helsingissä, ei saa korvauksia matkakuluista koska Rovaniemelläkin voi käydä lääkärissä.


      • 8978
        iyughkugyiukh kirjoitti:

        Ei tarvitse enää toimia noin vaikealla tavalla. Suomalaisilla on nykyisin valinnanvapaus, terveyskeskuksen ja hoitopaikan saa valita itse sieltä mistä haluaa. Mutta jos Rovaniemeltä käy lääkärillä Helsingissä, ei saa korvauksia matkakuluista koska Rovaniemelläkin voi käydä lääkärissä.

        Silloin saa korvauksen matkakuluista jos leikkausta ei pystytä tekemään muualla kuin Helsingissä, vaikka asuisi Rovaniemellä.


    • Anonyymi

      Malmin terveysasema samat ongelmat.Sieltä kun lähtee niin suoraan yksityiseen lääkäriasemaan apua saamaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe