Rahat takaisin

Uunotettu

Kaupan purkutilanteesta johtuen rahoja joutuu odottaa tuosta liikkeestä. Falcont noin 3 kk. Eikä vielläkään ole saatu kaikkia pois. Taitaa yrityksellä mennä hyvin.
Onko muilla kokemuksia.

146

1076

Vastaukset

 • Taitaa yrityksellä olla rahat loppu. Suosittelen perintä yhtiötä.

  • Suosittelen mielenterveystoimistoa. Ei kaupanpurku kuulu käytetyn auton kauppaan millään. Vai voisiko aloittaja seikkaperäisesti valottaa, miten ihmeessä tuollaiseen tilanteeseen ollaan voitu ajautua? Kaupanpurku... onhan tuo sanakin jo tiivistettyä tyhmyyttä.


  • kerrokerrokuvastin kirjoitti:

   Suosittelen mielenterveystoimistoa. Ei kaupanpurku kuulu käytetyn auton kauppaan millään. Vai voisiko aloittaja seikkaperäisesti valottaa, miten ihmeessä tuollaiseen tilanteeseen ollaan voitu ajautua? Kaupanpurku... onhan tuo sanakin jo tiivistettyä tyhmyyttä.

   tässä viksu mies,kenen puolella seisot,odota vappua sikseen on koko touhu ohi....


 • Kaverini löysi sopivan auton jenkeistä ja otti yhteyttä falconttiin. Sopivat, että FC huutaa auton Ebaystä ja ilmoittikin aikaisin aamulla, että huuto on voitettu. Rahat autosta ja rahdeista siirrettiin myöhemmin samana päivänä. Kaverini oli useita kuukausia siinä uskossa, että auto on tulossa ja kyseli välillä tilannetta, että joko on matkalla Suomeen. Sai ympäripyöreitä vastauksia ja että pitää kysellä tilannetta Amerikan päästä, joltain joka hoitaa asiaa siellä. Aikaa kului, nyt oli kuulemma hankala auton myyjä ja sen kanssa ongelmia. Kaverini otti suoraan yhteyttä auton myyjään ja kysyi mistä kiikastaa, auton myyjä sanoi ettei mitään ongelmaa, auto on myyty onnistuneesti huudon voittajalle Californiaan... Sitten kaverini alkoi vaatimaan rahojaan takaisin, niitä ei alkanut kuulumaan, joutui ottamaan yhteyttä viranomaisiin, jonka jälkeen onneksi sai rahansa. Hyvin kai tuo elämä pyörii, kun saa otettua ilmaista lainaa asiakkailta. Montakohan uhria löytyy lisää? Jos olet ostanut/tilannut/huutanut auton Falcontin kautta, oletko varma, että auto on oikeasti ostettu ja tulossa Suomeen? Vaatikaa jotain todistuksia auton ostosta. Sitten myös ongelma on, että kun autot saapuvat Suomeen, ne saattavat lojua kauan jossain varikolla, kun rahdit on maksamatta Falcontin puolesta, vaikka asiakas olisi kuitenkin jo maksanut ne omasta puolestaan.

  • joo auto on maksettu alku kesästä,ei ole maksun jälkeen kuulunut mitään,joulua odotellaan.


  • Oletko käynyt overdrive.fi-sivustolla lukemassa Falcont-aiheista keskustelua? Pahalta näyttää sen perusteella. Aiemmin tilanneetkaan eivät ole kaikki saaneet autojaan, tilattu ja maksettu esim. marraskuussa 2017.


  • Otettu yhteyttä viranomaisiin? Siis minne?
   Oikeuslaitos kai ainoa minne voi riitauttaa ja mikä voi velvoittaa maksamaan.
   Mutta kerro ihmeessä kuka viranomainen on auttanut. Olisi apua meille muillekin Falcontin
   "uhreille"


  • ensiviikolla kirjoitti:

   Oletko käynyt overdrive.fi-sivustolla lukemassa Falcont-aiheista keskustelua? Pahalta näyttää sen perusteella. Aiemmin tilanneetkaan eivät ole kaikki saaneet autojaan, tilattu ja maksettu esim. marraskuussa 2017.

   Täyttä kusetusta janilta! Tiedetty jo monta vuotta aina on uusia kusetetavia!


  • 10 kk kesti, mutta lopulta sain auton. 3 kk oli seissyt Hämeenlinnassa. En tiedä millä perusteella vapauttaa autoja rahtifirman varastolta. Selle joka kovimmin uhkailee??, mutta eiköhän tuo kananlento kohta lopu...


 • Itsellä sama juttu. Kauppaa ei tullutkaan, mutta olin jo ehtinyt laittaa rahat ko. firmalle, mutta palautusesta tuli taistelu. Vasta haasteella uhkailulla tuli rahat, onneksi. Muille tiedoksi, sen voi tehdä kätevästi netissä: https://asiointi.oikeus.fi/karajaoikeus-velkoja

  • Mikä auto sulle piti tulla?


 • Vieläkö firma toimii vai onko Konkassa?

 • Juuri laitoin itse reklamaation renkaiden toimittamattomuudesta. Pikkukauppa, mutta mun rahoja kuitenkin. Lupasivat palauttaa rahat, mutta ei ole näkynyt.

 • Jenkki auto sivulla enemmän juttua firmasta?

 • V-mäistä että vielä 2018 on näitä kusettajia joihin kyllä törmäsi 80 luvun lopulla jolloin autojen tuonti ryöpsähti tapetille.Olemme keskustelleet muiden alalla toimijoiden kanssa ja todenneet yhteen ääneen ettei ole kenenkään etu jos/kun on tämmöinen mätä omena korissa.
  Koittakaa ihmiset tiedustella aiempia kokemuksia tuojasta jolle rahanne annatte.Koskaan,lue ei koskaan jouduta odottamaan "vapautusta" tavaralle kun tavara ja rahti on maksettu.Mikäli sovittu tuontitullien maksaminen,sama juttu.Tälläisen "vapautuksen" taakse piilottelu tarkoittaa vain ja ainostaan että MAKSUJA EI OLE MAKSETTU,ei mitään muuta.
  Pahoittelemme että alalle on eksynyt tälläinen toimija jolle asiakas ei ole tärkein vaan pelkkä oman edun tavoittelu,asiakkaan kustannuksella.

  Toivomme että toimija saa rahoituksen keskeneräisten osalta kuntoon ja vaihtaa sen jälkeen pika pikaa alaa!

  Teksti on vapaasti lainattavissa em.foorumille.

  t. Allalla toimija & toimijat

  • Tämä liike on nykyään täyttä kusetusta ja konkurssi kypsä. Asiakkaiten maksettuja autoja "kanis" kun ei falcont ole hoitanut niistä rahti ja huolinta kuluja vaikka rahat niiden hoitamiseen saatu asiakkailta. Jopa yli vuosi sitten maksettuja autoja makaa panttina... Myös joitain autoja myyty kahdelle asiakkaalle ja kyllä maksu otettu molemmilta. Kuukausien päästä kun asiat paljastunu asiakkaille on rahojen takaisin saanti ollut vaikeaa, jopa virkavaltaan otettu yhteyttä. Paljon tyhjiä lupauksia ja valheita yrittäjän toimesta. Jenkki auto foorumilla näitä asioita puitu mutta nyt jostain syystä ketju poistettu.


 • Hyvää joulua ! FALCONT!

  • OD-ketjuki poistettu joulun kunniaksi, täyttä asiaahan siellä kirjoitettiin.


 • Miksi kukaan ei kirjoita kokemuksistaan esim. Falcontin facebook sivulle arvostelun muodossa? Vai poistetaanko nekin, kuten muu ansaittu kritiikki?

 • Overdrive ketju suljettu, mikä on todella huono juttu uusille asiakkaille. Kyselkää ennen ostopäätöstä falcontin toiminnasta.. falcont myy paljon autoja vuodenvaihteessa, ja osa autoista ei ole koskaan tulossa suomeen,, falcont vaan pitää asiakkaan rahoja vuoden tai kaksi ennekuin palauttaa.. silloinkin pitää uhkailla. Nyt 66 impala myytävänä.. varmaan falcont lupaa että tulis viimestään keväällä suomeen... no ei tule.

  • Ruskea 66 impala maannut jo pitkään muitten joukossa hämeenlinnassa. Tavaraa / autoja jumissa myös vuosaaressa, Mistä falcontilla maksut maksamatta.


 • Ite käytin ahkerasti kyseistä firmaa 10v sitten
  5-6 vuotta siinä meni Ja kaikki toimi komeesti
  Mulle ei ole jääny mitään negatiivista toiminnasta
  Mutta nyt kuullu paljon kaikkee , riveiltä ja rivien väleistä... ja mullakin rupee nyt oleen taas tarvetta harraste osille...
  Mitäs firmoja niitä täältä suomenniemeltä nyt sitten löytyy , minkä kautta voi rahdata
  No lähinnä osia ja niin että voi itse tilata ja lähettää esim. tiettyyn osoitteeseen?

 • Tämä liike on nykyään täyttä kusetusta ja konkurssi kypsä. Asiakkaiten maksettuja autoja "kanis" kun ei falcont ole hoitanut niistä rahti ja huolinta kuluja vaikka rahat niiden hoitamiseen saatu asiakkailta. Jopa yli vuosi sitten maksettuja autoja makaa panttina... Myös joitain autoja myyty kahdelle asiakkaalle ja kyllä maksu otettu molemmilta. Kuukausien päästä kun asiat paljastunu asiakkaille on rahojen takaisin saanti ollut vaikeaa, jopa virkavaltaan otettu yhteyttä. Paljon tyhjiä lupauksia ja valheita yrittäjän toimesta. Jenkki auto foorumilla näitä asioita puitu mutta nyt jostain syystä ketju poistettu.

 • Kyseenalaista toimintaa harrasteauto forumilta sulkea aihe. Miksi ovat huijariyritys Falcontin puolella? Onnea vaan kaikille autoansa odottaville, jos se joskus Suomeen asti saapuu, varikolta ulos ei saa.

 • Mun ja vaimon yhteinen auto on ollut tulossa nyt 5kk, ei paljoa ole kuulunut sen jälkeen kun rahan siirto oli suoritettu. Ainoa vastaus: Ihan kohta. Ihan kohta on ollut 5kk. Erilaiset kalenterit pohjanmaalla? Falcont on sarjahuijari, niinkuin voi lukea forumeilta! Saispa edes rahat takas, tai sen auton, mutta autolla ei niin kiire 5kk odoteltuamme.

 • Ai perkl... tuo jos joku kyllä kyrsii
  Pistäkääs jakoon nyt niitä firmoja mihkä
  Vois esim. Konttiin tilata kamaa jenkkilässä

  Oon tässä ny ollu useamman vuoden jo pois kuvioista ja pitäis ny alkaa aktivoituun taasen

  • Esim. Finn-Us, Halmari, Us-Trading, AmerCars, Old Cars World, Cambria Motors, BenzBoy, Arskazone.


  • Johannes Enterprises


  • Hyvä että löysin tämän keskustelun.Olen ollut yhteydessä kyseiseen firmaan jo syksyllä onneksi ei silloin löytynyt rapakon takkaa sopivaa rodi aihiota. Mikä yhteys siellä overdrivessä on falcont:iin jos keskustelut poistetaan?


  • ford1932 kirjoitti:

   Hyvä että löysin tämän keskustelun.Olen ollut yhteydessä kyseiseen firmaan jo syksyllä onneksi ei silloin löytynyt rapakon takkaa sopivaa rodi aihiota. Mikä yhteys siellä overdrivessä on falcont:iin jos keskustelut poistetaan?

   Ei ole mitään poistettu, vaan laitettu joulunajaksi keskustelu lukkoon, eikä ole vielä ainakaan avattu. Googlen välimuistista näkee viestit. Harmillinen tilanne itsekin parhaillaan tekemisissä firman kanssa, katotaan mitä tapahtuu ainakin vielä yhteydet pelaa ja silleen...


 • Konekorjaamo Marjakangas Ala-vieskaskassa. Juhaan otat yhteyttä.Sitä kautta ottanut ja homma toimii.Varaosakontteja tulee säännöllisesti.
  Itse yritin Falcontin kautta autoa pari vuotta sitten kun mieleisen löysin Craiglistiltä.Ei kuulemma saatu myyjää millään kiinni,kontituspaikan kaverit yritti kovasti. Noh, kuukauden jälkeen sanoin että antaa olla,yritän muuta kautta. Vaihdoin toiseen tyyppiin ja viikossa oli kaupat tehty ja auto satamassa.Ja tämä uusi kaveri sanoi että ei ne kontituspaikan tyypit mitään autokauppaa tee,ne lastaa kontteja. Ei bs.oli sekin fc.n puolelta.Loppujen lopuksi kävi tuuri etten fc.n kelkkaan joutunut,mahtaiskohan auto olla vieläkään täällä.Nyt kun on overdriven kritiikki hiljennetty niin Facebookin kautta homma on taas näköjään bisnes as usual.

  • Kiitoksia!
   Moni jää varmaan harmitteleen kun auton on ostanu fc.n kautta ja luvattu vielä ilmaset osa rahdit auton valmiiksi saattamiseen , ja sitte tökkii jo auton saantikin
   Huomasin kans ton fb.n aktiivisuuden
   Homma rullaa ku ei mitään olis ollukkaan


  • Sarjahujari Hermanni!


 • Voi pärse sentään, itsellä kaupat tehty kesäkuun alussa ja auto luvattu syksyn aikana tulevaksi Suomeen. Eipä näy, eikä kuulu vielä.

 • joo en saa autoa ostettua vaikka 7 puoli tonnia sisässä.menny jo monta autoa ohi.veksi

  • Käy päikan päällä?
   Kyselee rahoja ja ota maila mukaan?


 • Od:eella jotain tietoa "autorahtaajan" uusimmista käänteistä topiikissa, loppianen meni....
  Protestilistalle on joutunut kun kaksi katteetomaksi jääneitä lupauksia kuulleita on laittanut velkojan perään.

 • Itellä kans auto ollu tulossa sen 10kk ja aina on vaan et "kohta". Soittoihin vastataan mut puhe tuntuu menevän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.. Ei tunnu enää maininta oikeuslaitoksenkaan puheeksi ottamisesta paljon kiinnostavan. Auto siis ollut suomessa sen 1,5kk jo ja "odottaa vapautumista", eikä mitään lupauksia toimitusajoista... Pohojalaasta suoraselkäsyyttä.......

 • Miten ihmeessä tämmöinen on edes mahdollista??olen toiminut hepun kanssa vuosia ja palvelu ollut A1 vähintään.nyt on kamaa kanissa vuosaaressa...ei nyt vielä tule vuosipäivää.

  • Kannattaa ehkä jo alkaa toimiin, meinaan jos on arvokkaat osat. Voiskohan ne saada sieltä lunastettua itse?


 • Jaa-a.en osaa sanoa.ainakin kanitarhan autojen kohdalla on kundit yrittäneet,,,kyllä tulee romuille hintaa vaikka meniskin läpi.taitaa olla helpompaa ostaa osat toiseen kertaan...kele.en vaan ymmärä jos vuosikausia on toimittu asiallisesti niin sit ruvetaan yhtäkkiä perseileen.mitä järkeä on kaupata netissä kärryjä jotka on kanissa vaikka joku ostaisikin.

  • Niinpä... No ennen oli ennen ja nyt on nyt. Karu tilanne, mut ei voi mitään. Sitä meinasin, että jos Vuosaaressa vähemmän kamaa jumissa, niin lunastus vois olla helpompi porukalla? Jos saat vaikka kaikkiin niihin yhteyden, joilla Vuosaaressa kamaa.


  • Menny omat ja asiakkaiden rahat sekasin ja käytetty ihan muuhun.Pitäis kysyä siltä suoraan FB.n myynti-ilmoituksessa että missä tarkalleen ottaen auto on Suomessa? Katsois mitä se siihen tarinoi. Todennäköisesti käyttäisi uudet rahat jonkun aiemman auton maksuun.Ihmettelen miten se nyt vasta mennyt protestilistalla jos maksut on olkut jo pitkään maksamatta huolitsijalle? Vai miksi se ei saa niitä autoja ulos ?On kyllä outo juttu....


 • Huhujen mukaan rahdit maksamatta.

 • Liivijengi hoitaa velanperinnän %

 • OD foorumilla uusi ketju aiheesta, kannattaa käydä lukemassa. Ollaan nostamassa joukkohaastetta (ryhmäkanne) ko firmaa kohtaan, laittakaa siellä yksityisviestiä jos haluatte mukaan

 • Jos meinaa jäädä kokonaan rahat saamatta, on olemassa velan perintään erikoistuneita tahoja jotka saattaa ostaa velkasi maksaen sinulle 30-50 prosenttia velan määrästä ja ottaa velan ja sen perimisen omaksi murheekseen.

  Saa ainakin osan rahoista takaisin.

  • olisko puhelin numeroa tai jotain????


  • Auto maksettu lokakuussa,myyty kuulemma eteenpäin.Rahat kaikki sisällä, perintäfirma hoitaa asiaa,Haaste lähti tänään,rikosilmoitus tehty.


  • Hei, kerrotko mihin perintätoimistoon voisi velan myydä, siis mikä ostaa yksityishenkilöltä? Sama lehmä ojassa tässä itselläkin...


 • No mites kannattee toimia jos on tilannut osia lastauspaikalle floridaan ja toiminta onkin tällaista?? Osat siis vielä matkalla sinne? Näenkö niitä koskaan?

  • Ota yhteys Falcontiin ja kerro, että haluat peruuttaa rahdin heidän kautta, ja jos osat saisi lähetettyä johonkin toiseen konttifirmaan. Esim. Finn-Us voisi olla hyvä tai sitten Floridassa on Amer Trading, mikä voisi auttaa osien rahdissa. Koita nyt kuitenkin saada ne johonkin muuhun osoitteeseen. Firma mistä tilasit voisi ehkä vielä saada lähetyksen käännettyä eri osoitteeseen?


  • Perä. Kyllä ne sun osat sieltä saadaan pois .
   Kunhan on vaan tracking numerot lähetyksistä


 • Mites tää nyt sitten lakien mukaan menee jos kuppi menee nurin?

  autot tulleet maahan ja tullattu falcontin nimellä,falcont kerännyt pokilta rahat eli autot "falcontin" omaisuutta.meklari tulee tontille ja sit alkaa huutokauppa?
  Rahojen saaminen takas voi olla tuskanen prosessi,

  paketti rahdissa suurimmassa osassa on asiakkaan nimi ja asiakkaalla kuitti.näin ollen asiakkaat saavat tavaransa joskus?mutta tulli varmasti kurittaa falconttia tämmösestä laiminlyönnistä.
  Autothan ovat varmaankin kaikki tullattu,jäähyllä muista syistä.

 • Luin kirjoitukset alusta saakka!
  Mitä tässä kaupataan?
  Ei muuten käynyt selville, mutta jos ostaja on niin kaheli että menee maksamaan etukäteen,
  eikä ostokohdetta toimiteta sopimuksen mukaan kohtuullisen ajan kuluessa, niin puhutaan etumaksupetoksesta!
  Vaikuttaa vähän siltä, etteivät nämä innokkaat ostelijat edes ole saaneet kauppalaskua nenänsä
  eteen. Siinä laskussa pitäisi nimittäin vähintään olla mainittuna ostaja ja myyjä, kaupankohde,
  yksikkö- ja kokonaiskauppahinta, toimitus- ja maksuehto - esim. INCOTERMS 2010 - mainittuina.
  Jos vain huvikseen rupeaa makselemaan, saa kyllä syyttää itseään.

 • Täys huijari tuo Jani..katoin auton graiglistiltä ja värväsin falcontin hoitaan kaupat.Jani ilmoitti että on sopinut kaupan myyjän kanssa .lasku tuli heti mutta auto ei koskaan..kaikenlaisia selityksiä kyllä riitti joita en nielly kovin kauaa vaan otin itse yhteyden myyjään joka ilmoitti että auto on myyty jo kauan sitten (eli ennen kuin minä edes näin ilmotuksen) ja hän oli vaan unohtanut poistaa myyntiilmoituksen..siitä alko sitten tappelu rahojen takas saamiseks jotka onneksi kuitenki sain ..sitä miten ne sain en viitsi täällä kertoa mutta suosittelen että kaikki kelle tää huijari on velkaa ottavat kovat keinot käyttöön..

 • Pesäpallomaila auttaa kummasti muistamaan!

 • Car-Koiviston kontit pakataan Lake Worthissä ;=)

 • niin valcontin tavarakontitkin.

  • Joo sama firma pakkaa Car-Koivistollekkin.Eikä mitään ongelmaa


 • Yhdestä Suomussalmelaisesta huijarista varoitettiin Suomi 24 palstalla, tekstin kirjoittajaa ei saatu tunnistettua mutta Käräjätuomari Sari Nevalainen tuomitsi yhden henkilön joka oli heidän mielestä epäilyn kohde yli 4000 euron korvauksiin. Tämä Suomussalmelainen huijari syyllistyi myös autourheilussa sinetöidyn moottorin sinettien avaamiseen , moottorin osien lailliseksi muuttamiseen ja sinettien takaisin puristamiseen jolloin välttyi pidemmältä kilpailukiellolta, syy miksi sinetit jouduttiin laittamaan oli se, että kyseinen kilpa-autoilija ei kuulemma osannut irrottaa moottoria autosta eikä avata sitä tarkastusta varten. Hänen kotitallissaan se onnistui ongelmitta.

 • Miten tää suomussalmen ukko liittyy tähän mitenkään??tai joku kilpailukielto?spede olet.

  • Nyt lähtis halvalla -07 avomusse.Hintaa pudotettu 5 tonnia.Auton saa purkupaikalta maksun jälkeen.Kuva oli kyllä jostain ihan muualta.Hallin pihalla autiomaassa ja vuoria taustalla.Kukahan reppana ui verkkoon ja menettää 8500.


  • Mustang on tietääkseni Hämeenlinnassa huolitsijalla, ja valmiina myytäväksi kenelle vaan. Kuvat ovat vanhoja Amerikan pään kuvia. Hinta on sen takia 5000 eur halvempi, koska hinta on ilman veroja ja luovutushuoltoa. En usko, että ilmoituksiin on enää varaa laittaa mitään perätöntä tietoa myytävistä kohteista.


 • Nimim. "Mercury" Mikä auto sulle piti tulla?

 • Mustangi on tosiaan huolitsijalla, maannut siel jo ainakin 8kk. Vaan luovuttaakohan huolitsija auton avaimet kun auto maksettu Falcontin huijarille? :) Mun auto on huolitsijan pihassa jo vakiokalustoa, paikallinen nähtävyys, montakohan kuukautta vielä saa ventata...

  • Jossain kirjotti että voi maksaa suoraan huolitsijan tilille niin noudettavissa nopeammin


 • Itse tein tosiaan kaupat yritykseni lukuun -68 Dodgen pikkarista kesäkuun -18 alussa. Siis ostin itselleni ikäiseni työauton lahjaksi. Alustavat spekulaatiot auton saapumisesta oli heinä-elokuun taitteeseen parhaimmillaan mutta alku syksyyn kuitenkin.
  Syksyn saapuessa tiedusteluihin kommentoitiin ettei ole vielä merellä ja toiseen että joutui vaihtamaan kontitussatamaa. Kysyin että tuleeko tänä vuonna(2018) ja vastaus oli että kyllä tulee, ole sinä huoletta.
  Uudenvuodenaattona laittelin viestiä että päästäisi jo piinasta ja kertoisi mistä voi auton noutaa.
  Olikin kuulemma vasta tammikuun lopussa pakkuuseen menossa. Tammikuun lopussa kyselin tilannetta eikä edistystä ollut tapahtunut.
  Nyt on pinna katkennut ja kaupanpurkulasku saatettu hermannille. Ei kiistänyt vaan ehdotti että laittaisi heti myyntiin ja uusi omistaja maksaisi minulle suoraan. En suostunut, en voi suostua että jotain kusetetaan samalla kuvalla kuin itseäni. Ainakin viestien perusteella auto Floridassa pakkausta odottelemassa. Puna-valkoinen Dodgen pikkari, jos kauppaa jossain niin linkatkaa.
  Saisin suoraa petoksesta kiinni. Nyt mennään protokollan mukaan perintätoimiston avustuksella.

  Ainahan näistä voi opikseen ottaa mutta on häikäilemätön nulikka jolle karma vielä näyttää.

 • Totge, siis sinun 8kk sitten ostama auto, jota et koskaan saanut, ja joka on vieläkin jenkeissä, ja Falcont huijari haluaa että sinä myyt sen eteenpäin? Falcont pyytää sinua myymään auton jota et koskaan saanut? Mitä vittua? :D

 • Ei vaan hän haluaisi laittaa sen myyntiin ja saisin sitten suoraan uudelta ostajalta maksun siitä autosta. Kerroin toki hänelle ettei voi kaupata omaisuuttani. Tehköön sitten mitä haluaa kunhan olemme keskenään purkaneet kaupan. Ainoa vastine rahoilleni mitä minulla on, on auto Floridassa....jos on?

 • info@transatlanticfreight.com

  Kysy suoraan heiltä.

 • Kiitos vinkistä. Vastauskin tuli jo meren takaa ja auto on siellä. Eivät lastaa ko. tuontiautokauppiaalle mittää kun on maksut maksamatta.

 • Kirjoittakaa ihmeessä kokemuksenne Falcontin facebook sivulle. Saattaa joku muu välttyä kusetetuksi tulemiselta.

 • Itsellähän kävi tälläinen homma.Ostin vuonna 2017 ilmajousisarjan ebaysta falcontin kautta se tuli 4kk myöhässä mutta kaikki osat löytyi.2018 ostin toukukuussa chevy pickupin mikä piti tulla viimeistään elokuussa.No autoa ei muka voinut hakea vaikeassa paikkaa jenkeissä.No ehdotin voinko ostaa impalan mikä oli hämeenlissa.Oli kuulema jo myyty.Kaveri soitti samana päivänä siitä ja ei ollut myyty.No sovittiin lopulta kaupat impalasta mutta papereita siihen ei muka saanut.Ostin sitten lopulta mustangin puoli pakolla koska sen sai heti.Ja selvisi lopulta että sekin oli myyty 2 yhtäaikaa suomeen.Niin oli joutunut ostamaan takaisin.Ebayssa oli pyynti ollut 5500 dollaria.Ja maksoin siitä 6t korjauspeltien kanssa.Mutta oli eka ja viiminen kauppa että rahat etukäteen.

  • Mistä Mustangista on kyse ja oletko jo saanut kyseisen auton kotiin?


  • impala piti minunkin kesällä saada,kesä meni tais mennä rahatkin.ei ainakaan ole palautettu...


 • Nyt on vissiin jonkinverran saanut autoja liikkumaan? Ryhmäkannekkin taisi kuivua kasaan?

  • Eikä kuivu.


 • Rahat kohta vuoden kiinni Falcontissa. Tonnin olen saanut takaisin ja runsaasti tyhjiä lupauksia eri autoista.

 • Eipä tuolta autodocistakaan tunnu rahoja saavan takaisin kun kusettavat lähettämällä jotain omia ripuliosiaan vaikka tilaa jotain aivan muuta.

 • Samat fiilikset autodocista

  • Ottakaa yhteyttä kuluttajaviranomaisiin. ite sain rahat takaisin autodocilta puolen vuoden päästä. hankalaa oli.


 • Käykää huviksenne katsomassa Hämeenlinnassa, komea rivi autoja metrin lumikinoksen alla. Eivätkä ole siitä hetkeen mihinkään liikkumassa, jotkut autot myyty kolmeen kertaan eri ostajille. Millä tuon huijariyrittäjän saa lopettamaan?

 • vittu.mitä vaan yritän ostaa ni pieleen menee.ei jaksa enää.kohta 8 autoa menny ohi ja unelmat pilalla.ei näköjään asiallisuus ole hyve eikä mikään muukaan. kuulostaa patologiselta tapaukselta.7.5 tonnia sisässä edelleen.

 • Venkulaton, sun rahoilla on jo ostettu toiselle asiakkaalle auto, sekin varmaan ehditty myydä jo kolmannelle. Toimiva Falcont pyramidihuijaus, otetaan kolmelta rahat ja vain yksi saa auton.

 • voit olla kekkilä hyvinkin jäljillä.vituttaa kun unelma romahtaa toisen perään.eihän tässä haluaisi kun auton...…

 • mulla oli rahat siellä n.puolivuotta ja pikku väännön kautta sain rahani takaisin tosin maksaja oli joku rakennusliike seinäjoelta. kuluttajaasiamies kertoi moisen firman olevan lopetettu mene ja tiedä ainakin autoja nettiautos tarjoilee et olkaa varovaisii ennen kuin maksatte.mul ois pikä tarina tästä mut ei jaksa paljon enää funtsii moista

 • Kenellä vielä rahat sisalla, kannattaa ottaa yhteytta viranomaisiin melko pian. Loppuunmyynti ollut menossa jo toista viikkoa, uusia velkomustuomioita, ja näyttaa silta että luteetkin nurkista yritetään realisoida ennen voutia, ja kun vouti tulee te jäätte kakkoseksi. Hienoa kulissia pitää Falcont huijari Facebookissa yllä!

 • Ehdotan muitankin jotka on huijattu reklamoimaan nettiautoa sekä facebookkia ettei enempää meitä uhreja tule. Kaikki rahat mitä palauttaa ja rahteja maksaa on huijattu joltain toiselta. Petossyytteet ja pitkä liiketoimintakielto koko lähipiirille.

  Itsellä myös auto maannut jo pitkään hämeenlinnassa.

 • Onko se loppuunmyynti vai muuttomyynti, niin kuin itse väittävät? Missään ei ole kerrottu mihin myymälä muuttaa, niin kuin yleensä on tapana kertoa muuttomyynti tilanteessa. Kyllä ihmettelen, miksei kukaan viranomainen ole jo määrännyt liiketoimintakieltoa ainakin tähän välittäjä/autokauppa toimintaan, sen verran härskisti FC on toiminut jo usean vuoden ajan. Saisi vielä joku taho tutkia veroasiatkin, tuskin nekään ovat ihan puhtoisia.

 • Käykää Hermannilta kysymässä velkoja paikan päällä tuskin suomi niin iso maa ole?Jos vaikka maksaisi?

 • Hermanni on jo laittanut meidän rahat kiertoon, ei sieltä kukaan takaisin saa penniäkaan. Kuten yllä mainittu kaykaa nyt osalliset ilmiantamassa sivu facebookille, säästyisi ehkä muutama muu kusetukselta, kai tuon Falcont huijarin viimein sillä saisi kuriin, kun ei pääsisi enää linkkailemaan täysin paskoja, täysin lahoja muilla myynnissä olevia ebay romuja, saatika autoja mitkä eivät edes hänen kautta ole tulleet, kuten se Challenger, jätka jostain netistä kaivanut kuvat ja esittää että tulossa hänen asiakkaallen. Ei todellakaan ole.

 • "Kaupan purkutilanteesta johtuen rahoja joutuu odottaa tuosta liikkeestä."

  Mitä outoa kaupankurkutilanteessa tapahtui kun siitä johtuen pitää odottaa?

 • "Hieman" on rahaa Falcont huijarilta perinnässä...ei kyllä mikään yllätys kun viimeaikoina ei ole muita bisneksiä ilmeisesti ollut kuin yrittää realisoida patalaputkin, ja mainoskyltitkin ikkunoista.
  Falcont Oy = Kanross Oy
  Yritys Summa Häiriöpvm
  Kanross OySeinäjoki 11 498 € 3.1.2019
  Kanross OySeinäjoki 11 500 € 3.1.2019
  Kanross OySeinäjoki 5 187 € 20.2.2019
  Kanross OySeinäjoki 9 900 € 21.3.2019
  Kanross OySeinäjoki 8 750 € 5.3.2019
  Kanross OySeinäjoki 5 900 € 25.3.2019

  • Ja kun ytj.fi kattoo verovelkarekisteriä niin se kertoo vielä että " Maksamatonta verovelkaa on vähintään 10 000 euroa"

   Mutta ny siellä rupee tuleen käteistä taloon kun parempipuolisko pistäny hoivapalvelu yrityksen ""HomeDays" pystyyn...


  • kohta tulee yli 30k perintä lisää


 • Oon tehnyt rikosilmoituksen ja vaadin molemmille petos syytteet sekä liiketoimintakieltoa. Rahaa siellä ei ole

  • Se on oikein, täytyyhän sen toisenkin tietää mitä firmassa tapahtuu.


 • Nyt näyttää olevan jo nettisivut kiinni.

  • Heikko tilanne kun jää jo nettilaskutkin maksamatta.


 • Haasteen täytäntöön voimaan.......

  • milloin ?????


 • Teimme kanssa rikosilmoituksen törkeästä petoksesta ja meidänkin saatava perinnässä, varmaankin muutaman viikon sisällä näkyy uutena trattana ja voin sanoa että on sen verran iso summa ettei ole mitään jakoja janilla sitä hoitaa.

 • Hämeenlinnassa kävin vilkaseen herran kalustoa,älkää ostako näkemättä... Älkää maksako f... Herralle mitään... Maksakaa purkuyhtiölle jos myy jotain..

  • Yrittäjänä tiedän, että busineksessa on ylämäkiä ja alamäkiä. Niistä selvitään kun toimii rehellisesti, asiakkaitaan kunnioittaen ja ennenkaikkea laillisesti.

   Jos ei pysty erottamaan omia ja asiakkaan rahoja niin ollaan syvällä suossa. Ottamalla rahaa vastaan muilta maksaakseen edellisiä velkoja ja aikomatta hoitaa tekemäänsä diiliä mennään jo rikoksen puolelle. Onko ollut aikomus vai vain huonoa bisnestä ? Se jää viranomaisten päätettäväksi.

   Välillä usko oikeusvaltioon horjuu kun melko selkeissäkin rikosasioissa suurin kärsijä on huijatuksi tullut taho. Rikoksen tekijä porskuttaa eteenpäin pienestä ehdollisesta tuomiosta välittämättä joutumatta koskaan taloudelliseen vastuuseen tekemisistään. Jos ei ole omatuntoa niin voi nukkua yönsä aina hyvin.

   Ko. firman luottotiedoista selviää että perintäjonoa on. Perinnässä on merkittäviä summia. Ei sellaisia mihin vakaavarainen firma kaatuu, mutta jos omavaraisuusaste on reippaasti pakkasella (= rahat on olleet asiakkaiden) niin huonolta näyttää. Nyt kun bisneksen laatu on paljastunut ja asiakkaat ovat kadonneet, ei ole juuri mitään mahdollisuutta hoitaa velkoja asiakkaille takaisin. Nettikaupan tuotteet on sälää ja ajoneuvojen tiedot on poistettu. Eli myytävää on vähän ja konkurssissakin realisoitava omaisuus mitätön. Mikäli on toimittu ovelasti niin merkittävä omaisuus on piilotettu normaalien perintätoimien ulottumattomiin.
   Toki viranomaiset pääsee kiinni kaikkeen mihin meillä tavallisilla kuolevaiseilla ei ole mahdollisuutta.

   Perintätoimesta sen verran, että konkurssissa jonossa on ensimmäisenä verottaja, eläkeyhtiöt ja pankki(t). Sen jälkeen jaetaan mitä jäljelle jää jos ylipäätään jää mitään.

   Nostan hattua ja toivotan tsemppiä niille, joilla on jo käräjäoikeudelta saatu velkomuspäätös saatavistaan sekä tahoille jotka ovat tehneet rikosilmoituksen asiasta.
   Tämä asia ei selviä muuten kuin penkomalla viranomaisten avulla pohjamutia myöten.
   Välttämättä sieltä mudasta ei nouse kuningaslohia tälläkään kertaa.


 • Tuola overdrivellä itketään kun falcont - ketju suljettiin ja ne syyttää ylläpitos falcontin puolustamisesta. Ketju suljettiin siksi koska sielä haukuttiin toisia käyttäjiä aika törkeällä tavalla. Esim nimim sarper (tai sinnepäin) valitti vanhemmalle miehelle "olet syntynyt hopealusikka suus.." Mies vastasi että "en ole kun on pari infarktia takana". Siihen sarperi jotta "mitä sä tuut sääliä kerjäämään"

  Että näin älykästä. Tämä oli vain yksi esimerkki ja todelliset falcontin uhrit jäi pimentoon tarinoineen. Nyt sama idioottiporukka sanoo lopettavansa overdrive- foorumin käytön kun ylläpito....

  • Lainaus od foorumilta:
   "Konkurssista mitään tiedä, mut olihan tuolla ketjun sulkemiseen löydetty syypää. Sarper vittuillu jollekin vammaiselle ja sen takia viestiketju kiinni...
   Minä muistelisin ylläpidon maininneen että oli liikaa turhaa jankkausta ja sen takia homma meni seis."

   Luetun ymmärtäminen tökkii taas. Tuossa edellisessä lukee sana ESIM.

   Od foorumilla muutama nimimerkki pätee ja öyhöttää joka topikis ja tykkää toistensa kommenteista. Eri mieltä ei kannata olla. ESIM kaikki jotka eivät haukkuneet falcontia ovat sen puolustelijoita.

   Nimim. Fritsukaula


 • Kaveri tarjos velkoja ostettavaksi.
  Pitää vielä miettiä ? Herrasmies korko...

  • vai velkoja ostettavaksi!!!!nyt on väärä lääkitys.


 • Falcont haettu konkurssiin toukokuun lopulla. Pian nähdään mitenkä tarina jatkuu..

 • Alkoiko alamäki vuonna 2017 kun myymälä avattiin uusien toimitilojen myötä?

  Kuka tietää kun tuolta overdrive foorumilta ei ota selvää milloin alko hommat kusta

  Pitää kysyä täälä kun foorumilla lynkataan.. ;)

 • Missäs on nyt kaikki Falcontin puolustelijat?

  • Paljo sulla Karpov on rahaa tuolla sisässä?


  • Ei valitettavasti oo karpo kyseessä. Uutta arvausta?


  • Kaikki on puolustelijoita jotka ei hauku tai vittuile.. näköjään tääläkin


 • Tehkää nyt hyvät huijatut edes niitä rikosilmoituksia niin saadaan tyyppi vielä linnaan !!!

  • linnat on jo täynnä syyttömiä.


 • verottaja hakee konkurssia,ilmoitus tänään.

 • Ei liity falconttiin, mutta od foorumilla oli eräs jj nimimerkki jolle vittuiltiin päin näköä niin kauan että sillä keitti ja rupes uhkailemaan niin saiki itte bannia ja nämä vittuilijat ei mitään ja silti ne jaksaa haukkua ylläpitoa falcontin puolustelijaksi..

  Ylempänä mainittu "vammainen" oli vissiin hiljattain tilannut auton eikä vielä ollut saanut sitä ja eikä uskonut tulleensa "huijatuksi". Se onkin hyvä syy vittuilla.. Puolustelija kun oli

 • Mites nyt pitäisi toimia kun on rahaa sisällä eikä tavaraa toimitettu (ei edes kauppaa tehty)? Kuitti/lasku on. Jos konkurssi on nyt sitten tosiasia niin miten varmistan että on edes jotain mahdollista saada pois?

  • Et mitenkään, pesänhoitaja hoitaa konkurssipesän, joka todennäköisesti todetaan varattomaksi, asioita. Jos jotain jaettavaa on ensin tulevat suurimmat velkojat, verottaja ja pankit jos vielä jotain jaettavaa jää jaetaan se muiden velkojien kesken.. Tuskinpa mitään jaettavaa on.. Rikosilmoitus petoksesta ja sitä kautta eteenpäin, sekään tuskin rahoja takaisin tuo..


 • Mulle jos heppu olisi 8donaa velkaa ei söisi kun pilli ruokaa!

  • Pilliruokaa yhteen!

   Tuo päärynä siideri..


 • Nyt löytyy viimevuoden taloustiedotkin jo, karua luettavaa:
  "Yrityksen Kanross Oy liikevaihto oli 362000 euroa 2018. Liikevaihto laski 33,7 prosenttia. Tilikauden tulos oli -70000 euroa ja liikevoittoprosentti oli -17,8. Yhtiön omavaraisuusaste oli -277,6 prosenttia. "
  Toivottavasti edes joku saa fyrkkansa takaisin huijarilta.

 • Od foorumin porukka alkoi suolata firmaa heti ongelmien alkaessa ja rahantulo lakkasi? Olisko firma pelastunut jos autotilauksia olisi tullut tasaisesti? Vaikea sanoa kun ei tiedä syitä miksi. Kuitenkin toimintaa oli jotain kymmenen vuotta. Harmi ilman autoa jääneiden puolesta.

  • Toimintaa tällä alalle ei ollut edes viittä vuotta, rakennusalaa koitti ensi josta tuo firman nimi, falcont tuli aputoiminimeksi kun ala vaihtui. Ongelmia oli lähes alusta alkaen, pahasti jo keväällä 2017. Alusta asti mitkään aikataulut ei pitäneet, ihmeen kauan ihmiset oli hiljaa


  • Tutulla on auto jonka falcont toi 10 vuotta sitten


 • Monien kuukausien selittelyjen ja keksittyjen tarinoiden jälkeen, Jani Kankaanpää jäi suoraan kiinni meille valehtelusta, koska otimme yhteyttä Amerikassa olevaan auton omistajaan ja selvittelimme asioita, autoa ei oltu edes ostettu, vaikka sellainen toimeksianto oli sovittu, rahat olivat kyllä kelvanneet Janin taskuun.

 • Firma on ollut virallisesti konkurssissa yli 2 viikkoa, nähdäkseni peränhoitajan kuuluisi lopettaa firman toiminta ja mainonta, webbisivut ilman ostomahdollisuutta mutta mainonnan kanavana toimii yhä, samoin facebook. Lievä epäilys myös siitä että pesän tavaraa myytiin Pick-nicissä, enkä tiedä oliko myyjä pesän edustaja..

  • Mitä siellä pic nicissä oli kaupan?


 • Olen kuullut että falcont on kaupitellut suurinta kusetusta eli skodaa asiakkailleen. skodan myyjä pitäisi jo lähtökohtaisesti tuomita petoksesta, on sen verran huonoja tekeleitä.

 • No ei kai joku foorumiporukka pysty firmaa kaatamaan??? Oikeesti hei eiköhän syy oo ihan yrittäjä itse.

  • Syy on yrittäjän, mutta foorumin porukka pystyy kaatamasn loputkin firmasta, jos asiakaskunta kohdistuu juuri sinne. F olisi varmaan kaatunut joka tapauksessa. Vieläkin on epäselvää montako autoa jäi tulematta vaikka tuola foorumilla on juttua siitä. Haukkasko F liian ison palan kakkua ja sit rupes tulemaan mokia kun monta rautaa tulessa. Ehkä jenkkien pääs yheyshenkilö kusi jotain myös. Joku auto vissiin myytiin kahdelle henkilölle.


 • Paljon on vettä virrannut seinäjoessa kun olin Falcontin kanssa tekemisissä ja en nyt ihan autoa ollut tuottamassa mutta tuli mittaristo,renkaat ym tuommoista eikä minulla ollut mitään ongelmia tuolloin firman toiminnan kanssa ja tavaraa hain henk koht seinäjoelta kuin hänen sukuloinnin yhteydessä toiselta paikkakunnalta missä itse asuin.
  ikävää jos hommat kusi jostain syystä vuosien varrella ja tässä pisteessä ollaan=(

 • Tuola overdriven falcont keskustelussa yks nimimerkki höpisee sekavia ja heti syytetään falcontin puolustelijaksi. Ei vittsi mitä urpoja.

  Jos et hauku, olet puolustelija tai jopa falcontin sisäpiiriä..

  • Samahan se on


  • Anonyymi kirjoitti:

   Samahan se on

   No eipä tuossa tarvita kuin muutama kaupan purku, toisin sanoen pelle asiakas, että homma kosahtaa, jos rahoitus perustuu asiakkailta kerättyihin ennakkomaksuihin. Siitäpä sitten paisuu ongelma, kun sovittuja autoja ei purkajien takia ostaa yrityksen toimesta. Joutuu odottamaan, että jostain tulee rahaa. Lainansaanti pienille yrityksille vaikeaa. Varmasti yritti loppuun asti hoitaa hommat, ja olishan tuo voinut onnistuakin. Eipä varmaan jäänyt yrittäjälle muuta vaihtoehtoa kuin valehdella, rahavaikeudet jos kertoo reilusti, lauletaan niistä heti ympäri maailmaa. Nettikirjoittelu varmaan myös yksi syy. Sen vuoksi ei uusia tilauksia enää tullut hyvin = ei tule rahaa sisälle. Huonolla kassavirralla yritys kaatuu. Ulkopuolisella rahoituksella olisi voinut pelastua ja saada hommat ajantasalle, mutta pankit ja rahoituslaitokset ovat hankalia nykypäivänä. En usko, että tuossa mitään petosta on, jos ei sitten ole asiakkaiden rahoja itselleen nostanut. Jos menneet liiketoimiin, niin ei petosta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No eipä tuossa tarvita kuin muutama kaupan purku, toisin sanoen pelle asiakas, että homma kosahtaa, jos rahoitus perustuu asiakkailta kerättyihin ennakkomaksuihin. Siitäpä sitten paisuu ongelma, kun sovittuja autoja ei purkajien takia ostaa yrityksen toimesta. Joutuu odottamaan, että jostain tulee rahaa. Lainansaanti pienille yrityksille vaikeaa. Varmasti yritti loppuun asti hoitaa hommat, ja olishan tuo voinut onnistuakin. Eipä varmaan jäänyt yrittäjälle muuta vaihtoehtoa kuin valehdella, rahavaikeudet jos kertoo reilusti, lauletaan niistä heti ympäri maailmaa. Nettikirjoittelu varmaan myös yksi syy. Sen vuoksi ei uusia tilauksia enää tullut hyvin = ei tule rahaa sisälle. Huonolla kassavirralla yritys kaatuu. Ulkopuolisella rahoituksella olisi voinut pelastua ja saada hommat ajantasalle, mutta pankit ja rahoituslaitokset ovat hankalia nykypäivänä. En usko, että tuossa mitään petosta on, jos ei sitten ole asiakkaiden rahoja itselleen nostanut. Jos menneet liiketoimiin, niin ei petosta.

   Jos vaikka 10 autotilausta / kk, ja viidelle ostajalle tuleekin se kuuluisa ostokrapula, elikkä etämyyntiä tämäkin varmaan ollut, niin peruvatkin sitten kaupan. Ja yrittäjä jo ehtinyt maksaa autot Amerikkaan. Siitähän se soppa alkaa. Uusien asiakkaiden rahoilla joutunut sitten purkajille maksamaan. Autoja saanut Amerikasta odottaa kuukausia, jos ne jo oli purkajille maksanut ja sitten Suomen päässä vielä myymisen vaiva... Pienestä se soppa alkaa. Normaali pulliainen ei edes tajua, mitä purkajat yrityksille maksavat! Verottaja vielä hiillostaa maksujen kanssa päälle...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos vaikka 10 autotilausta / kk, ja viidelle ostajalle tuleekin se kuuluisa ostokrapula, elikkä etämyyntiä tämäkin varmaan ollut, niin peruvatkin sitten kaupan. Ja yrittäjä jo ehtinyt maksaa autot Amerikkaan. Siitähän se soppa alkaa. Uusien asiakkaiden rahoilla joutunut sitten purkajille maksamaan. Autoja saanut Amerikasta odottaa kuukausia, jos ne jo oli purkajille maksanut ja sitten Suomen päässä vielä myymisen vaiva... Pienestä se soppa alkaa. Normaali pulliainen ei edes tajua, mitä purkajat yrityksille maksavat! Verottaja vielä hiillostaa maksujen kanssa päälle...

   veroitus ei ole yrittäjälle ongelma(yleistä paskan jauhantaa)maksaahan palkkamieskin veronsa.rahoitusta saa monesta paikasta tosi hyvin.rahan tuhlaaminen on helppoa..sen tekeminen ei ole.pitkä jänniteisyys ja asiakkaiden luottamus takaa tulevaisuutta,tälläiset hermannin tyyliset paskanpuhujat tipuu yleensä aika nopeasti pois muutama vuosi..kuten tässäkin tapauksessa.harmi vaan,että menin itsekin vipuun,luotin pohjalaiseen rehtiin mieheen.olikin nenänkaivaja sananmukaisesti toivottavasti on onnellinen multakin saamista ropoista.Ne rahat oli selkänahasta tienattuja ei saatuja lahjaksi....


 • oisko overdriven kirjoittelu aiheuttanut mahdolliset perumiset.. sielä suolattiin falcont heti kun ongelmat alko

 • Vaikeaan on Janin ostaa autoja,kun ei osaa kieltä. Eikä ole myöskään ketään Amerikan päässä jeesimässä. Asiakkaiden rahoilla käynyt vaimonsa kanssa lomilla Floridassa eiku ostomatkoilla.

 • Luottamus näissä(kin) kaupoissa ihan avainasemassa. Näkemättä pitäisi ostaa, rahaa toisaalta ihan ymmärrettävistä syistä laittaa näkemättä mielenkiinnon kohteeseen.
  Osaltani Jani petti luottamuksen alun selitysten muutteessa ärhentelyksi ja lopuksi kauniiksi puheiksi. Onneksi tappiot vain luokkaa 3000 euroa ja vastinetta lopuille on maahantuotu auto omin kustannuksin.

  PS. älkää odotelko ihmeitä

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut