Etelä-Pohjamaan Sote ja LAPE-hanke?

nurkkakuntaisuutta

Miten on mahdollista, että yhdeltä alueelta (=kuntayhtymä kaksineuvoinen) on valittu neljä henkilöä Etelä-Pohjanmaan LAPE-hanke työntekijöiksi. Yhteensä heitä Etelä-Pohjanmaan LAPE-hankkeessa 8. Eli puolet tulee yhdestä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiosta! Eikö olisi ollut kohtuullista hajauttaa hanketyöntekijöiden valinnat koko Etelä-Pohjanmaan alueelta, kun vielä otetaan huomioon se tosiasia, että Etelä-Pohjanmaan pohjoisen osan terveyden- ja sosiaalihuollon osaaminen ja kehitystyö on koko maata silmällä pitäen heikkotasoista ja vanhakantaista. Perheiden ja lasten pahoinvointi on konkreettista ja vahvaa juuri kuntayhtymän alueella. Jotakin on tehty väärin useiden vuosien kuluessa tällä alueella. Ja nyt sitten sieltä tulee nämä pääarkkitehdit?
Todellista osaamista olisi löytynyt enemmän muualta Etelä-Pohjanmaata!

27

1630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NiMut--

      NiMut me ollaan kepuja

      • Tottasekinon

        Ja meille luvattiin, ku äänestettiin eduskuntavaaleissa oikein.


      • mullesullejanaapurille

        Vertailkaapa Kuntayhtymä kaksineuvoisen nettisivuja esimerkiksi Järvi-Pohjanmaan perusturvan tai Jik:n sivuihin.
        Todellinen ammattitaito ja osaavuus näkyy niin Järvi-Pohjanmaan kuin Jik:in sivuilta.
        Hävettää kauhavalaisten puolesta. Pitäis virkavalinnoissa ottaa muukin huomioon kuin kepun jäsenkirja!


      • tietosuojalainsäädäntö

        Kuntayhtymä kaksineuvoisen Facebookissa on kuvia hoidossa olevista potilaista! Täysin lainvastaista toimintaa!
        Katsokaapa näkyykö esim. Jik:n Facebookissa kuvia potilaista tai Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tai Vaasan sairaanhoitopiirin Facebookeissa. Ei näy!


      • C2H50H

        THL:n kyselyn mukaan Kauhavalla peruskoulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisista puolet (50%) on huolissaan vanhempiensa alkoholin käytöstä.
        Lasten ja nuorten pitäisi saada elää huoletonta elämää, missä aikuiset välittävät ja asettavat rajat.
        En todella huolestuttavaa ja surullista, että näinkin merkittävä määrä kauhavalaisista murrosikäisistä kärsivät vanhempiensa alkoholin käytöstä.

        On hyvä muistaa se, että lapset oppivat suhtautumistavan alkoholiin juuri vanhemmiltaan. Oman perheen aikuiset näyttävät alkoholin käytöllään lapselle, miten suuri alkoholin merkitys on elämässä ja minkä verran alkoholia käytetään aikuisena.
        Valitettavaa on, että monet näistä nyt vanhemmistaan huolta kantavista lapsista ja nuorista ovat ennen omaa aikuisuuttaan avun tarpeessa ja itse päihteiden käyttäjiä.

        Samaan aikaan sosiaali- ja terveydenhuollossa "taistellaan" sotekeskuksen paikaa Kantakauhavalle keinolla, millä hyvänsä. Sehän se tärkeintä on?


      • C2H50H

        Ennalta ehkäisevä päihdetyö kuuluu kaikille.
        1.12.2015 tuli voimaan uusi Laki ehkäisevän päihdetyön järjestämisestä (523/2015). Laki velvoittaa kuntia tuottamaan rakenteita, jotka mahdollistavat ehkäisevän päihdetyön tekemisen. Ehkäisevän päihdetyön on monialaista ja edellyttää hyvää koordinointia. Eri toimijoiden kyky tehdä yhteistyötä on onnistumisen edellytys.

        Ongelmana ainakin Etelä-Pohjanmaan pohjoispuolella on lähes täydellinen kyvyttömyys tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Näin on ollut vuosia, ehkä jo vuosikymmenien ajan.
        Näennäisesti saatetaan luulla, että yhteistyötä tehdään ja se toimii.
        Esimerkiksi aikuissosiaalityössä saattaa yhteistyön ongelmat kulminoitua jopa yhteen viranomaiseen, joka yrittää pitää "kaikkia lankoja" käsissään, antamatta todellista arvoa muille toimijoille kuntien ja kaupungin alueella. Tällainen toiminta voi koitua tuhoisaksi pitkällä aikavälillä.
        Organisaatio saattaa olla itse niin sokea tällaiselle toiminnalle, mutta ulkopuoliset toimijat ovat saattaneet huomata vuosien kuluessa nämä "luurangot", mutta eivät uskalla tai viitsi puuttua. Helposti ajatellaan "antaa olla".

        Kauhavan seutu Härmineen on maaseutua, mutta erilaiset "kaupunkilaistuneet" päihdeongelmat ovat olleet näiden kuntien alueella vuosia vaikeana ongelmana.
        Näitä on on yritetty lakaista maton alle. Totuushan on kuitenkin se, että tämä tosiasioiden pimittämien on näyttäytynyt jo pidempään vakavana eri ikäisten huumeongelmina. On huumeiden käyttöä, niiden välittämistä ja myyntiä. Huumeiden käyttö ei ole pelkästään kannabistuotteitteiden käyttöä, vaan kovien huumeiden käyttöä. Lääkkeiden väärinkäyttöä ja "nappikaupan" käyntiä.
        Tätä on jatkunut vuosia, kymmeniä vuosia. Se on tässä se erikoisin piirre.
        Huumeet ovat levinneet toki viime vuosina myös muualle Etelä-Pohjanmaalla maaseudulle.
        Lähes päivittäin voimme lukea uutisointia Kauhavan alueella tapahtuneista huumerateista ja toisaalta alkoholi rattijuopumuksista.
        Vertailuna Pohjois-Pohjanmaan tilanteesta. Jokilaaksojen alueella Oulun poliisilaitoksen partiot puhalluttivat Jokilaaksoissa 4. huhtikuuta 457 autoilijaa, joista kaikki puhalsivat nollat!


      • LääkärikoulutustaLisää

        Sote ei onnistu kun ei ole tarpeeksi lääkäreitä.
        Lekurit pompottavat koko yhteiskuntaa.
        Nyt kalliit Sotepamput istuvat työttöminä kovalla palkalla.


      • sairaanhoitajatvaan
        LääkärikoulutustaLisää kirjoitti:

        Sote ei onnistu kun ei ole tarpeeksi lääkäreitä.
        Lekurit pompottavat koko yhteiskuntaa.
        Nyt kalliit Sotepamput istuvat työttöminä kovalla palkalla.

        Lääkäreiden koulutusmääriä on jo lisätty. Ennusteiden mukaan lähivuosina lääkäreistä ei olisi enää pulaa. Joku kirjoitti jossakin, että sairaanhoitajista pitäisi alkaa kouluttamaan poikkeuskoulutuksella lääkäreitä. Sehän sopii, jos läpäisevät lääkiksen pääsykokeet ja kykenevät opiskelemaan kuuden vuoden ajan englannin kielistä oppimateriaaleja. Olettaisin, että ei edes yhtä kurssia saataisi täyteen näistä sairaanhoitajista. Eivät osaa tavallisia lääkelaskujakaan. Ovat laiskoja. Eivät edes omalla työpaikallaan viitsi opetella mitään uutta, jotta pärjäisivät naapuriosastolla. Suurta stressiä tulee jo siitä, paineensietokkykyä tarvitaan lääkärin ammatissa aivan eri tasolla. Eikä silloin sanota, ei huvita mennä tuolle osastolle!


      • Kiitollinen
        tietosuojalainsäädäntö kirjoitti:

        Kuntayhtymä kaksineuvoisen Facebookissa on kuvia hoidossa olevista potilaista! Täysin lainvastaista toimintaa!
        Katsokaapa näkyykö esim. Jik:n Facebookissa kuvia potilaista tai Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tai Vaasan sairaanhoitopiirin Facebookeissa. Ei näy!

        Saa olla potilaskuvia, jos potilas antanut luvan.


      • tietosuoja
        Kiitollinen kirjoitti:

        Saa olla potilaskuvia, jos potilas antanut luvan.

        Entä dementiaa sairastavat ja kehitysvammaiset?


    • tyhjänsaapyytämättä

      ei se vielä palijo oo jos Järvi-Pohjanmaan nettisivu on kunnossa. kokemusta monilla on, että taitaa olla ainut asia mikä on kunnossa. Moni kakku päältä kaunis................ Missä ne avin tarkastajat viipyy,lupas tulla uudestaan ku oli joukolla asioita kuntoon laittamassa. Missä muualla on olleet neuvomassa noin isolla joukolla sekä terveys-että sosiaalipuolta. Perusturvajohtaja soten kimpussa., sijaista ei näy ei kuulu. Suurin hallinnonala ilman johtajaa ? ja hallintojohtajakin jo kohta vuoden ollut poissa........ hallia vaan pukkaa, kenenkähän päättäjän lapset juoksee tai ui? vielä ku saatas lentokenttä.......

      • taidetaantietää

        Kauhavalla taitaa olla kuntayhtymän sos.puolella perusturvan vs. johtaja entinen avin ylitarkastaja Pohjois-Pohjanmaalta. Miksiköhän lähti Oulusta hyvästä virasta?


      • Riitaisat..Rodut

        Kauhavan nuorisoseuralaiset ja Lapuan körttiläiset
        Ovat aina tapelleet ja tulevat aina tappelemaan keskenään.
        Sote ei tule täällä onnistumaan, ja yksityiset virolaiset lääkärit widuttavat.


      • Lisää...lekureitaHeti

        Joo vähien ahneiden lääkäreiden syytä koko sotesoppa.
        Vain lääkäreille lisää valinnanvapauksia ?


    • Paikallinenasukas

      Seinäjoki on perseestä.

    • ESKOO

      Eskoon laitos lakkautetaan ja potilaat siirtyvät Vaasaan.

    • sundmann

      molempien kaupunkien leikkaukset viedään tampereelle ja turkuun vastoin lupauksia. kummatkin ovat panostaneet osaamisalueidensa uusiin laitteisiin.mitä opimme tästä ..älkää koskaa luottako virkamiehiin

      • KukaanEiAnnaPeriksi

        – Turhauttavaa, hankalaa ja hermoja rassaavaa tämä on. Mutta tämä syksy mennään näin. Emmeköhän me jouluksi viisastu.

        Esivalmistelu on kestänyt jo vuosia. Alun perin maakunta- ja sote-uudistuksen piti synnyttää uudet maakunnat vuoden 2019 alusta.

        Vuosi sitten juhannuksen jälkeen tunnustettiin, että uudistuksen toteuttamista on lykättävä vuodella. Silloin sovittiin, että aloitetaan vuoden 2020 alusta.

        Kallis turha kulä- porukka korttipelaajina.


      • MielettömätKinkerit

        Eepeellä hussattu nyt 2.5 milj euroa koviin palkkoihin ja
        päivärahoihin Sote-koplan kuluihin.
        Mitä tullut valmiiksi ? Pelkkää tappelua.
        Joka kirkonkylään oma sairaala ilman lääkäreitä.
        Lääkärit jallittavat koko yhteiskuntaa. Sehän sopii eiseinäjokisille.


      • eimitäänvalmista
        MielettömätKinkerit kirjoitti:

        Eepeellä hussattu nyt 2.5 milj euroa koviin palkkoihin ja
        päivärahoihin Sote-koplan kuluihin.
        Mitä tullut valmiiksi ? Pelkkää tappelua.
        Joka kirkonkylään oma sairaala ilman lääkäreitä.
        Lääkärit jallittavat koko yhteiskuntaa. Sehän sopii eiseinäjokisille.

        Palkkaa on maksettu näkymättömästä työstä! Ja kalliita ulkopuolisia konsultteja on jouduttu silti käyttämään.


    • sundmann

      mitä jää lopuksi käteen? erikoishoito tampereelle ja turkuun,pienet paikkakunnat ilman hoitoa kokonaan..eli lisää potilaskuolemia ja ruuhkia seinäjoella ja vaasassa(myös sinne tulee laaja päivystys)..lisäksi palvelujen hinnat nousee ja tod.näk laatu huononee..kiitosta vaan sipilän jengille

      • KoplaSaaHajota

        Sotekoplan hukkaprosentti on mieletön.
        Huippupalkkoja maksettu nettiselailusta ja pitkistä kahvitunneista.


    • oikeuskäy

      Ja nyt jos SOTEA ei tulekaan tai synny saavat maakuntien suunnitteluryhmän jäsenet kenkää ja sen perään jo itketään...miten meille voi näin käydä.... TYÖTTÖMIKSI JOUDUTAAN.

      • palkkiovirat

        Eilen valtakunnan uutisissa uutisoitiin. Osa sotevalmistelijoista palaa omiin virkoihinsa kuntiin ja osa joutuu työttömiksi!
        Mielenkiintoista seurata miten käy, kun suunnittelijat palaavat omiin työpaikkoihinsa, missä heidän sijaisilleen on kirjoitettu työsopimuksia vuoden 2019 loppuun sakka, osalle pitempään.


    • kassankautta

      Ja niin työttömyysluvut lähti nousuun.
      Valmistelijat saavat kenkää ja joutuvat siihen pitkään jonoon.
      Kaikki hyvä loppuu aikanaan....KIITOS PAKSUSTA PALKKAPUSSISTA KUITENKIN SAADAAN SANOA.

      • Lapualainen..sooloilee

        Jatko on Peltolan mukaan kuntien käsissä. Hän toivoo päättäjiltä viisautta ja eteenpäin katsovaa mieltä, sillä nyt ei ole aika jäädä odottelemaan muiden ratkaisuja.

        – Kuntien pitää päättää, syntyykö jonkinlainen vapaaehtoinen sote-kuntayhtymä, liikelaitos tai jokin muu yhteistyön muoto, Peltola sanoo.

        Peltolan mielestä riski kuntien haluun ulkoistaa palvelujaan kasvoi soten kaatumisen myötä.
        Lapualainen johtaja harvoin ajattelee maakunnan yhteistä etua.


    • eteläpohjanmaanminä

      Nyt RKP:llä sekä SDP:llä oiva tilaisuus näyttää voimansa niin YMPÄRIVUOROKAUTISEN PÄIVYSTYKSEN KUIN LÄÄKÄRIKOPTERIN SIJOITUSPAIKASTA.
      Tätä he ovat hakeneetkin ja toivoneetkin.....tuo on periaatteenkin vuoksi toteutettava ja näpäytettävä.
      ONNEA JA YRITYKSELLE KANNATUKSET.... VAASALLE NE KUULUUKIN

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe