Pari poimintaa Zoen poiminnoista (tutkimus on valtava)
1) Lisääntynyt kolesteroli (määritelty ≥ 5,0 mmol / l) oli useimmissa maissa käänteisesti sidoksissa CVD-kuolemantapauksiin.
4) Auringonkukkaöljyn valmistajat eivät halua tätä paperia.
5) Viljan ja tärkkelyksen juurien hiilihydraatit liittyivät erityisen voimakkaasti CVD-kuolemantapauksiin Euroopassa.
6) Elintarvike- ja elintarvikeryhmät, joilla oli voimakkaita käänteisiä suhteita CVD-kuolemantapauksiin eurooppalaisissa miehissä ja naisissa.
Seuraavien aineiden todettiin liittyvän voimakkaasti CVD-kuolemantapausten vähenemiseen: Kokonaisrasva; Eläinrasva; Kokonaisproteiini; Eläinproteiini; Liha yhteensä; Lihaproteiini; hedelmät; kahvi; Appelsiineja ja juustoa.
8) Viljasta ja tärkkelyksestä peräisin oleva glukoosi voi vaikuttaa verensokeriin enemmän kuin puhdistettua sokeria.
Onko se ny niin hyvää?
35
1544
Vastaukset
- hpv27
Ja kyseessa lienee taas ekologinen tutkimus lonka todistusarvo on olematon?
- veijo876398673
Ravintosuositusten rasvapelolle ei löydy tieteellistä perustetta.
dr Zoë Harcombe:
http://www.zoeharcombe.com/about-2/
(Saisikohan esille sivun suurimman valehtelijan hpv:n ansiolistan?)
Rasvanpelkoisille ravintosuosituksille ei lötynyt tieteellistä perustetta 40 vuotta sitten-eikä löydy tänäkään päivänä. Ei ole olemassa ensimmäistäkään korkealuokkaista tutkimusta joka vahvistaisi ravintosuositusten luonnollisen rasvan pelon.
On korkea aika kyseenalaistaa se mitä luulemme tänä päivänä tietävämme rasvasta ja erikoisesti tyydyttyneestä rasvasta.
http://bjsm.bmj.com/content/51/10/769
lähde
https://www.dietdoctor.com/se/kostraden-for-fett-har-ingen-vetenskaplig-grund
(Saisikohan esille sivun suurimman valehtelijan hpv:n ansiolistan?)
- VHH-kannatajat
Statiinit voivat aiheuttaa ALS -ja Alzheimerin tautia. Sehä diabetestä.
Statiineista ei ole mitään hyötyä. Mutta syökööt niitä ken niihin uskoo- hpv27
Alzheimerin suurin riskitekijä on huonot kolesteroliarvot (ja APOE e4-geeni, joka aiheuttaa huonoja kolesteroliarvoja). Tuskinpa statiinit siis aiheuttavat Alzheimeria koska parantavat kolesteroliarvoja.
- VHH-kannatajat
hpv27 kirjoitti:
Alzheimerin suurin riskitekijä on huonot kolesteroliarvot (ja APOE e4-geeni, joka aiheuttaa huonoja kolesteroliarvoja). Tuskinpa statiinit siis aiheuttavat Alzheimeria koska parantavat kolesteroliarvoja.
Statiinit aiheuttaa paljon muitakin terveysongelmia. Suomessa on eniten Alzheimerin tautia väkilukuun suhteutettuna - samoin statiinien myynnissä emme ainakaan ole siellä häntäpäässä.
Nykyinen suunta on ollut lievästi sanottuna omituinen: lisäravinteiden tarpeellisuutta vähätellään. Nykyiset sapuskat sisältää erilaisia lisäaineita, kemikaaleja, rypsiöljyä, sokeria ja mahdollisesti myös mikro muovihiukkasia - ei kuulemma ole haitaksi terveydelle.
Kiva puolustella myrkkyjä - hpv27
VHH-kannatajat kirjoitti:
Statiinit aiheuttaa paljon muitakin terveysongelmia. Suomessa on eniten Alzheimerin tautia väkilukuun suhteutettuna - samoin statiinien myynnissä emme ainakaan ole siellä häntäpäässä.
Nykyinen suunta on ollut lievästi sanottuna omituinen: lisäravinteiden tarpeellisuutta vähätellään. Nykyiset sapuskat sisältää erilaisia lisäaineita, kemikaaleja, rypsiöljyä, sokeria ja mahdollisesti myös mikro muovihiukkasia - ei kuulemma ole haitaksi terveydelle.
Kiva puolustella myrkkyjäStatiinit eivät käy kaikille, se on totta. Ne aiheuttavat joillekin lihasheikkoutta ja jopa lihaskatoa. Ne myös vähentävät koentsyymi Q10:n synteesiä. Hyödyt vaan ovat valtavat kun ne laskevat tehokkaasti huonoa kolesterolia.
Syy suomalaisten korkeaan Alzheimer-sairastuvuuteen johtuu kahdesta tekijästä. Suomalaisten kolesteroliarvot huononivat tolkuttomasti 1950-luvulla järjettömän suuresta maitorasvan syönnistä ja toisaalta meillä on paljon APOE e4-geenimuunnosta (Suomessa 30%, Ranskassa 10%).
Lisäravinteista ei ole juurikaan hyötyä jollei ole puutosta. Joissain karotenoiditutkimuksissa karotenoidipillerit ovat jopa lisänneet syöpään sairastumista.
Rypsiöljy edistää terveyttä ja sokerittomia tuotteita löytyy hyvin kaupasta. Lisäaineet taas ovat tarkkaan tutkittuja ja valtaosaa niistä on luonnostaan ruuassa. Nitriitti on selvästi haitallista mutta sitä käytetään vain lihajalosteissa (pekoni, makkarat) joten sitäkin voi välttää. Atso-värejä käytetään vain virvoitusjuomissa ja makeisissa.
Mikromuoveista ei ole haittaa syötynä. Muovit ovat kemialliselta rakenteeltaan hyvin inerttejä ja ne kulkevat ruuansulatusjärjestelmän läpi muuttumattomina. Hengitettynä ne ovat kyllä hyvin haitallisia. - eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Statiinit eivät käy kaikille, se on totta. Ne aiheuttavat joillekin lihasheikkoutta ja jopa lihaskatoa. Ne myös vähentävät koentsyymi Q10:n synteesiä. Hyödyt vaan ovat valtavat kun ne laskevat tehokkaasti huonoa kolesterolia.
Syy suomalaisten korkeaan Alzheimer-sairastuvuuteen johtuu kahdesta tekijästä. Suomalaisten kolesteroliarvot huononivat tolkuttomasti 1950-luvulla järjettömän suuresta maitorasvan syönnistä ja toisaalta meillä on paljon APOE e4-geenimuunnosta (Suomessa 30%, Ranskassa 10%).
Lisäravinteista ei ole juurikaan hyötyä jollei ole puutosta. Joissain karotenoiditutkimuksissa karotenoidipillerit ovat jopa lisänneet syöpään sairastumista.
Rypsiöljy edistää terveyttä ja sokerittomia tuotteita löytyy hyvin kaupasta. Lisäaineet taas ovat tarkkaan tutkittuja ja valtaosaa niistä on luonnostaan ruuassa. Nitriitti on selvästi haitallista mutta sitä käytetään vain lihajalosteissa (pekoni, makkarat) joten sitäkin voi välttää. Atso-värejä käytetään vain virvoitusjuomissa ja makeisissa.
Mikromuoveista ei ole haittaa syötynä. Muovit ovat kemialliselta rakenteeltaan hyvin inerttejä ja ne kulkevat ruuansulatusjärjestelmän läpi muuttumattomina. Hengitettynä ne ovat kyllä hyvin haitallisia.Teillä on ollut muutama vuos pikku ongelma. Et ole vielä löytänyt tilastoa joka osoittaisi kolesterolin syyllisyyden mihinkä tahansa tautiin. Joten etsimään ja se linkki tahi painu häpeälään.
- hpv27
eimuuta kirjoitti:
Teillä on ollut muutama vuos pikku ongelma. Et ole vielä löytänyt tilastoa joka osoittaisi kolesterolin syyllisyyden mihinkä tahansa tautiin. Joten etsimään ja se linkki tahi painu häpeälään.
Selaile vaikkapa Finriski-tutkimuksia. Sen mukaan kokonaiskolesterolin nousu 1 mmol/l lisääsydänkohtauksen todennäköisyyttä 46%. Tuo ei tietenkään ole tilasto vaan siinä on tutkittu ihmisten kolesteroliarvoja ja saamia sydänkohtauksia.
- eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Selaile vaikkapa Finriski-tutkimuksia. Sen mukaan kokonaiskolesterolin nousu 1 mmol/l lisääsydänkohtauksen todennäköisyyttä 46%. Tuo ei tietenkään ole tilasto vaan siinä on tutkittu ihmisten kolesteroliarvoja ja saamia sydänkohtauksia.
Linkki sinne!
- hpv27
eimuuta kirjoitti:
Teillä on ollut muutama vuos pikku ongelma. Et ole vielä löytänyt tilastoa joka osoittaisi kolesterolin syyllisyyden mihinkä tahansa tautiin. Joten etsimään ja se linkki tahi painu häpeälään.
Aika hyvä artikkeli Finriskistä ja sydäntautikuolemista löytyy kun googlaa "40-Year CHD Mortality Trends and the Role of Risk Factors in Mortality DeclineThe North Karelia Project Experience".
- hpv27
hpv27 kirjoitti:
Aika hyvä artikkeli Finriskistä ja sydäntautikuolemista löytyy kun googlaa "40-Year CHD Mortality Trends and the Role of Risk Factors in Mortality DeclineThe North Karelia Project Experience".
ja linkki tuohon artikkeliin: http://hyvinvointi.ts.fi/wp-content/uploads/sites/2/2016/09/Jousilahti-et-al.-40-Year-CHD-Mortality-Trends-in-Finland.pdf
- eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Aika hyvä artikkeli Finriskistä ja sydäntautikuolemista löytyy kun googlaa "40-Year CHD Mortality Trends and the Role of Risk Factors in Mortality DeclineThe North Karelia Project Experience".
FINTERVEYS 2017
Tämän laajan tutkimuksen raportti julkaistiin tänään. Kolesterolijutut alkavat sivulta 57.
Suomalaisten kolesterolitaso ei ole aikavälillä 2012-2017 noussut. Nyt todetaan, että "hyvällä" HDL-kolesterolilla ei olekaan merkitystä sepelvaltimotautia pelätessä. Siis 1980-luvulla tutkittu pomminvarma tieto ei pitänytkään paikkaansa. Finriski-laskurissa HDL-kolesteroli on kuitenkin vielä mukana.
http://www.julkari.fi/bitstream/handle/ ... sAllowed=y
Linkkisi johti sylttytehtaalle eli Pohjois-Karjalan runokokoelmiin. - eimuuta
hpv27 kirjoitti:
ja linkki tuohon artikkeliin: http://hyvinvointi.ts.fi/wp-content/uploads/sites/2/2016/09/Jousilahti-et-al.-40-Year-CHD-Mortality-Trends-in-Finland.pdf
Toit esille tuon surkian kuuluisan P-K jutun. Silläkö on todistettu? Kirjoitellut olet alas ampusella. Kahotaanko? Martti J Karvonen oli alulle panijoita. Martti oli Keysin opetuslapsi Minnesota tutkimuksen joka heitillä siellä oli pistivät maissiöljy osuuden piiloon ku omega kuutoset tappoi sydäntautiin.. Onko luotettava P-K tulokset? Kuopion lääni piti olla vertailualue jossa sydärit väheni reippaammin joten he häveliäästi vaikenivat. NHANES III kertoo sitten toisinpäin. Mitenkäs siellä Sydneyssä ei mennyt kuten toivottiin. Kolesterolit laskuista huolimatta sydärit lisääntyi.
Ai niin mikä on uskottava??
- veijo876389763
hpv27
Väärinkäsitysten mestari jälleen vauhdissa.
En usko että pöllö tajuat muta 65-70% rasvaa (myös tyydyttyneitä)- 5% hiilihydraattia ja loput proteiinia tarkoittaa puhuttaessa energiajakaumasta. Ethän sinä sinällänsä ymmärrä paljon muutakaan.
Tiedosta kiinnostunut:
Kaikki löytyy blogissani.
(Kysykää hpv:ltä kuinka hän D2:sena on pilannut hoitonsa ja joutunut insuliinilääkitykselle kun minä taas olen selvinnyt ilman lääkkeitä jo kohta 10 vuotta) - VHH-kannatajat
Aivot sisältää 60-70 prosenttia rasvaa ja kolesterolia. Kolesterolin määrää vähennetään lääkkein ja luonnollisten rasvojen määrää tulee varoa, niin ei tarvitse ihmetellä, miksi nykyisin, ei yksin Suomessa vain kaikkialla läntisessä maailmassa, mielenterveys ongelmallisten määrä kasvaa vuosittain Kolesterolilääkkeet kuten totesimme aikaisemmin aiheuttaa monia eri sairauksia jopa hengenvaarallisia haimatulehduksia jne. Ei toki kaikille. Kuitenkin pitäisi ymmärtää, ettei mikään lääke toimi ilman sivuvaikutuksia. Jopa verenpaine lääkkeet aiheuttavat huolta, jotta löydettäisiin se oikea.
Ei tupakkaakaan kaikille aiheuta terveydellisiä ongelmia, joka nykyään myönnetään olevan suurin terveyshaitta. Tupakan terveyshaitoista riideltiin vuosia.
Kolesterolin haitoista voidaan olla monta mieltä. Tärkein on kuitenkin HDL:n ja triglyseridin suhde.
Jos ihminen syö huonosti, niin kolesteroli yrittää paikata puutteet, mutta siinäkään ei onnistuta, koska korkea kolesteroli lasketaan väkisin lääkkein.- hpv27
Ravinnon rasva eikä kolesteroli eivät mene aivoihin koska sen estää veriaivoste. Vegaanien älykkyysosamäärä on aivan sama kuin lihaa syövien. Esimerkiksi Intiassa on valtava määrä vegaanega joilla ei ole havaittu minkäänlaisia ravinnosta johtuvia ongelmia.
Sydänkohtauksien riskitekijöistä tärkein on korkea LDL-kolesteroli. Tilastollisesti kokonaiskolesterolin ja HDL-kolesterolin suhde voi olla parempi mittari mutta jos sianrasvakarppaamalla LDL-kolesteroli nousee 100% ja HDL-kolesteroli 30% niin tuokin suhde heikkenee.
Hyvät hiilihydraatit ja kasviöljyt sitten laskevat LDL-kolesterolia. Rasvoista rypsiöljy parantaa eniten kolesteroliarvoja. Voi taas huonontaa niitä eniten.
Itsellä muuten on enemmän HDL-kolesterolia kuin LDL-kolesterolia. - eimuuta
hpv27 kirjoitti:
Ravinnon rasva eikä kolesteroli eivät mene aivoihin koska sen estää veriaivoste. Vegaanien älykkyysosamäärä on aivan sama kuin lihaa syövien. Esimerkiksi Intiassa on valtava määrä vegaanega joilla ei ole havaittu minkäänlaisia ravinnosta johtuvia ongelmia.
Sydänkohtauksien riskitekijöistä tärkein on korkea LDL-kolesteroli. Tilastollisesti kokonaiskolesterolin ja HDL-kolesterolin suhde voi olla parempi mittari mutta jos sianrasvakarppaamalla LDL-kolesteroli nousee 100% ja HDL-kolesteroli 30% niin tuokin suhde heikkenee.
Hyvät hiilihydraatit ja kasviöljyt sitten laskevat LDL-kolesterolia. Rasvoista rypsiöljy parantaa eniten kolesteroliarvoja. Voi taas huonontaa niitä eniten.
Itsellä muuten on enemmän HDL-kolesterolia kuin LDL-kolesterolia.Sulta puuttuu näyttö!!!
Ja tätä herkkuu tarjolla.
Onko interleukiini 6 linkki matalan LDL:n ja lisääntyneen kuolleisuuden (muihin syihin kuin sv-tauteihin) välillä vanhuksilla?
http://openheart.bmj.com/content/openhr ... 9.full.pdf - VHH-kannatajat
hpv27 kirjoitti:
Ravinnon rasva eikä kolesteroli eivät mene aivoihin koska sen estää veriaivoste. Vegaanien älykkyysosamäärä on aivan sama kuin lihaa syövien. Esimerkiksi Intiassa on valtava määrä vegaanega joilla ei ole havaittu minkäänlaisia ravinnosta johtuvia ongelmia.
Sydänkohtauksien riskitekijöistä tärkein on korkea LDL-kolesteroli. Tilastollisesti kokonaiskolesterolin ja HDL-kolesterolin suhde voi olla parempi mittari mutta jos sianrasvakarppaamalla LDL-kolesteroli nousee 100% ja HDL-kolesteroli 30% niin tuokin suhde heikkenee.
Hyvät hiilihydraatit ja kasviöljyt sitten laskevat LDL-kolesterolia. Rasvoista rypsiöljy parantaa eniten kolesteroliarvoja. Voi taas huonontaa niitä eniten.
Itsellä muuten on enemmän HDL-kolesterolia kuin LDL-kolesterolia.En kirjoittanut älykkyysosamäärästä vaan mielenterveydestä ja mahdollisista puutoksista epäterveellisen ravinnon vuoksi. Nämä mainitsemani jutut vaikuttaa myös muistiin.
Ps Ruotsissa oli vuosi kaksi sitten joku karppaava tyyppi, joka voitti muisti kilpailun. - hpv27
VHH-kannatajat kirjoitti:
En kirjoittanut älykkyysosamäärästä vaan mielenterveydestä ja mahdollisista puutoksista epäterveellisen ravinnon vuoksi. Nämä mainitsemani jutut vaikuttaa myös muistiin.
Ps Ruotsissa oli vuosi kaksi sitten joku karppaava tyyppi, joka voitti muisti kilpailun.Ei ole mielenterveydessäkään ongelmia vegaaneilla vaikka eivät käytä eläinrasvaa. Rasva ja kolesteroli kun eivät mene aivoveriesteen läpi niin tuolla ei ole merkitystä mielenterveyden kannalta. Ei myöskään muistin kannalta.
- VHH-kannatajat
hpv27 kirjoitti:
Ei ole mielenterveydessäkään ongelmia vegaaneilla vaikka eivät käytä eläinrasvaa. Rasva ja kolesteroli kun eivät mene aivoveriesteen läpi niin tuolla ei ole merkitystä mielenterveyden kannalta. Ei myöskään muistin kannalta.
No, mikä sen aivoveriesteen läpi sitten menee, sillä Suomessa käyttää yli miljoona ihmistä mielenterveys ja niihin rinnastettavia lääkkeitä? Määrä tulee vai kasvamaan myös muiden sairauksien osalta. Kivaa eikö totta?
Mielestäni yksi osasyyllinen on väärät suositukset. Tai sanotaan, että nykyiset ruoka-aineet sisältävät paljon lisäaineita, kemikaaleja, sokeria rypsiöljyä ja nykyisin oletettavasti paljon mikromuovi hiukkasia, kuka tietää. - hpv27
VHH-kannatajat kirjoitti:
No, mikä sen aivoveriesteen läpi sitten menee, sillä Suomessa käyttää yli miljoona ihmistä mielenterveys ja niihin rinnastettavia lääkkeitä? Määrä tulee vai kasvamaan myös muiden sairauksien osalta. Kivaa eikö totta?
Mielestäni yksi osasyyllinen on väärät suositukset. Tai sanotaan, että nykyiset ruoka-aineet sisältävät paljon lisäaineita, kemikaaleja, sokeria rypsiöljyä ja nykyisin oletettavasti paljon mikromuovi hiukkasia, kuka tietää.Veriaivoesteestä menee läpi lähinnä pienet molekyylit. Siis glukoosi, vesi, happi ja esimerkiksi ketoaineet. Suurin osa lääkkeistäkään ei mene sen läpi. Rasva ja kolesteroli ovat sen verran isoja varsinkin kun ne kulkevat kuljetusproteineihin sidottuna etteivät ne mene läpi. Mikromuovit eivät päädy edes verenkiertoon asti.
Suosituksia on turha syyttää koska niitä noudattaa vain alle 10% väestöstä. - VHH-kannatajat
Suosituksia on turha syyttää koska niitä noudattaa vain alle 10% väestöstä.
Ainoa selitys. Kuuluu kategoriaan - . Ihmiset käyttää liikaa suolaa syvät liikaa punaista lihaa
- kallevillemasakake
https://www.terve.fi/artikkelit/miksi-toiset-voivat-syoda-voita-huoletta
Elimistön reagointi erilaisiin rasvoihin saattaa olla hyvin yksilöllistä, kuten linkin jutusta selviää.- hpv27
Jeps. Itsellä APOE e3/e4 eli toiseksi epäedullisin kombinaatio. Kova rasva huonontaa kovasti kolesteroliarvojani. APOE e4 lisää myös Alzheimer-riskiä. En tiedä johtuuko tuo huonoista kolesteroliarvoista (joka on myös Alzheimerin riskitekijä) vai suoraan tuosta geenimuunnoksesta.
Suomessa on APOE e4:sta yli 30% kun Ranskassa sitä on alle 10%.
- veijo036863
kallevillemasakake
Voi on huomattavasti terveellisempää kuin margariinit ja muut teollisuusmönjät.
Tyydyttyneen rasvan väitettyjä terveyshaittoja ei ole missään ikinä todistettu.
Kansan kusettaminen jatkuu THL:ssä! - kallevillemasakake
https://keskustelu.suomi24.fi/t/9131578/elottomasta-elamaa-jippii!#comment-44556821
Jos tuo linkki onnistui, niin kyseisessä kommentissa mainitaan italialainen erityisen suotuisa geenimutaatio, jonka kantaja voi huoletta syödä lähes mitä tahansa. - veijo309783
Väärän tyyppisen ruoan syönnistä aiheutunutta liikalihavuuttanhaan voi yrittää puolustella millä vaan.
Mutta:
Ei pelkkä haave,
vaan tieteellisesti korkeakuokkaisilla, puolueettomilla ja vahvalla käytämmön kokemuksella (mm. minä itse)todistettu fakta:
Diabetes (D2)? Haluatko saada verensokerisi normaalille tasolle?
Tämän päivän diabeetikon hoito perustuu siihen että diabetes on sairaus jota voidan hoitaa ainoastaan loppuiän kestävällä lääkityksellä.On kuitenkin lukemattomia ihmisiä jotka todistavat että yllämainittu on täysin väärin. He (minä mukaan luettuna) ovat saaneet verensokerinsa normaalitasolle hyvin yksinkertaisella elämäntavan muutoksella.
Kuinka? Siirtymällä LCHF ruokavaliolle. "Diabetesta ja esidiabetesta voitaisiin kutsua hiilihydraatti-sietämättömyydeksi" sanoo dr Aseem Malhotra.
Alla erittäin hyvä artikkeli aiheesta. Dr Jason Fung och dr Andreas Eenfeldt kommentoivat.
https://www.rd.com/health/conditions/how-to-avoid-becoming-diabetic/
Tiukka LCHF, hiilihydraatti korkeintaan 20gr/vrk.
Mistä moinen määrä löytyy?
Voi 3,5kg
kanamunia 30kpl
Avocado 7kpl
Juusto 1,5kg
Béarnaisekastike 1kg
Lihaa melkein rajattomasti
Kalaa melkein rajattomasti
Oliiviöljyä rajattomasti
Kokosöljyä rajattomasti
Vertaa:
Näillä saat kerralla 20gr hiilihydraattia:
Yksi suuri peruna
Puolikas hampurilaisleipä
Muutama suullinen pastaa tai riisiä.
--------------------------------------------------------------------------------------
LCHF ja jaksottainen paasto.
-45kg vuodessa.
https://www.dietdoctor.com/se/stefan-gick-ner-42-kilo-pa-ett-ar
Lisää:
https://www.dietdoctor.com/se/kategori/viktnedgang/vikthistorier - ei-tutkija
Ruan suhteen ihmisiä on kahta lajia. Joko uskoo lääkkeisiin tai sanontaan - ruoka olkoot lääkkeesi
https://www.youtube.com/watch?v=61GitUC_678 - OnSeVähänNiinkin
Viljasta ja tärkkelyksestä peräisin oleva glukoosi saattaa tosiaan ainakin liiallisesti käytettynä olla syy moneen terveysongelmaan. Yksi nopeiden hiilareiden haittoja pienentävä tekijä on vielä täällä meillä melko vähän tunnettu, K2-vitamiini. Nykytiedon mukaan K2-vitamiini mm. suojelee sydäntä ja verisuonia sekä vähentää todennäköisyyttä sairastua kakkostyypin diabetekseen.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/K2-vitamiinit
Aiheesta löytyy asiaa, varsinkin englanninkielistä.
Muualla maailmalla jotkut terveystietoiset vanhemmat antavat K2-vitamiinia myös lapsilleen.
Meillä ollaan monissa terveysasioissa vähän jäljessä, yksikään suomalainen elintarviketuottaja ei näyttäisi kiinnittävän huomiota tuotteensa K2-vitamiinipitoisuuteen.
Esim. Saksan amazonissa on hyvä valikoima K2-vitamiinituotteita.- VHH-kannatajat
Terveys-ja ravinto tietoja jaetaan ruoka-ja lääketehtaiden ehdoilla.
- OkanaganAnja
Oletko ihan Jntti?
- VHH-kannatajat
Pekka Silfverin suunsoitto alkaa taas. Mielenterveys ongelmia
- on.se.niin.hyvää
Ettei olisi varsin yksipuolista kommentointia, niin laitetaan tämäkin näkemys muistuttamaan mielipiteiden runsaudesta:
https://mielekasmiellekartta.com/tag/glykeeminen-indeksi/
###;Tyypin 2 diabetes on yleistynyt valtavasti Yhdysvalloissa, Australiassa ja Länsi-Euroopassa, koska ihmiset ovat korvanneet korkean glykeemisen indeksin omaavia ruokia matalan glykeemisen indeksin omaavilla ruoilla kuten kasvirasvoilla, lihalla ja juustolla.###- hpv27
GI mitataa syöttämällä koehenkilöille määräannos imeytyvää hiilihydraattia (50 g) sisältävää ruokaa. Kun perunassa on 13 g hiilihydraattia niin keitinperunaa syödään siis noin 400 g. Kasvirasvoissa ei ole laisinkaan hiilihydraattia joten niiden glykeemisen indeksin mittaus ei onnistu. Sama koskee lihaa ja juustoa.
Glykeemistä indeksiä käytetään siis hiilihydraattirikkaiden ravintoaineiden vertaamiseen. Täysjyväpastan GI on matala kun vehnäleivän GI on korkea.
Se on kyllä totta että ihmiset syövät yhä enemmän lihaa ja rasvaa. Täysjyväviljan syönti on sen sijaan romahtanut maailmanlaajuisesti. - lkjglijgl
Maallikon pikaisen arvauksen mukaan vehnä saattaisi olla kelpo ravintoa, jos se käytettäisiin kokojyvänä.
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/vehna_mainettaan_parempi_vilja
Karkeaa kokojyvävehnää (esim. rouhetta) olisi kiinnostavaa kokeilla vaikka puuron ainekseksi.
Asioita pohdiskellaan ja yritetään kehittää maailmalla.
https://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/676705-parjattua-vaaleaa-leipaa-yritetaan-muokata-terveellisemmaksi
Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta354592Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä203185Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2692331Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui532197- 1642056
Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu891670- 171653
Vielä kerran.
Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä3601651Aku Hirviniemi tekee paluun televisioon Aiemmin hyllytetty ohjelma nähdään nyt tv:ssä.
Hmmm.....Miksi? Onko asiaton käytös nyt yht´äkkiä painettu villaisella ja unohdettu? Kaiken sitä nykyään saakin anteeksi1131622M nainen tiedätkö mitä
Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti151279