Miten vesipaastota kuukausi?

InnostunutAsiasta

Hei,

Haluaisin paastota kuukauden vesipaastolla. Kuinka pitäisi pitää huolta elektrolyyttitasapainosta? Onko suosituksia vitamiineistä ja sopivista suolaseospusseista, jotka voi esim. sekoittaa hiilihapotettuun veteen?

Tietty voisin näin ensimmäistä kertaa koittaa sitä testiksi vain viikon ajan erottaen aikaa rukoukseen ja itselle.

7

1835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paastoamaanvaan

      Täytyy riemukseni kertoa löytäneeni hyvän ratkaisun. Lidlistä saa kalorittomia hedelmäsuolapusseja, joita voi sekoittaa veteen. Niistä saa joitain suoloja.

      Tämän lisäksi monivitamiiniporetabletit ovat hyväksi, sekä tietty sinkki ja magnesium.

      • kaikenlaistaon

        Kannattaa lukea tuoteseloste, mitä nuo "suolat" ovat.

        Esimerkiksi Samarin hedelmäsuolassa on natriumbikarbonaattia, sitruunahappoa, natriumkarbonaattia ja kaliumnatriumtartraattia. Käyttämässäni kivennäisvedessä on magnesiumkloridia ja kaliumkarbonaattia.
        Molemmat tuotteet kalorittomia.


      • Juuhluettuon
        kaikenlaistaon kirjoitti:

        Kannattaa lukea tuoteseloste, mitä nuo "suolat" ovat.

        Esimerkiksi Samarin hedelmäsuolassa on natriumbikarbonaattia, sitruunahappoa, natriumkarbonaattia ja kaliumnatriumtartraattia. Käyttämässäni kivennäisvedessä on magnesiumkloridia ja kaliumkarbonaattia.
        Molemmat tuotteet kalorittomia.

        Ostin Samarinia, koska etsin juurikin jotain josta saa natrium- ja kalium-suolaa sekä sitraattia. Käytännössä lähes sama kuin apteekin kallis Osmosal, mutta ilman glukoosia.

        Kalsium-magnesium-sinkki-tableteista saa sitten muita hivenaineita.


    • paastoamaanvaan

      Ai niin.. ja vesipaastoon kannattaa toki ensin laskeutua rauhallisesti. Esim. nutrilett-keitoilla, joista saa sopivat määrät proteiinia, viikon ajan ennen pelkkää vettä. Näin elimistö ehtii tottua käyttämään rasvaa pääsääntöisesnä energialähteenä eikä lihaskato ole vesipaaston ajalta niin suurta. Jos sen tyhjästä aloittaa, niin silloinhan ensimmäiset 5 päivää vesipaastosta menee lähinnä lihaskatoon rasvan palamisen sijaan.

    • epäileväinen2018

      Miksi paasto on kategorian laihdutus alla? Jos paastoaa, on oltava todella terve. Muuten sillä saa vain vahinkoa aikaiseksi. Paasto on eri asia kuin laihdutus. Asiantuntijat ovat eri mieltä siitä, onko paastolla hyötyjä vai onko sen pelkästään haitallista.

      Maksa- ja munuaisliiton luennolla eilen sanottiin, että nopea laihdutus voi jopa itsessään aiheuttaa rasvamaksan. Eli hyvin nopea painon pudotus ei ole siitäkään syystä terveellistä. Ja jos rasvamaksa jo on (monella ylipainoisella on), niin aineenvaihdunta on jo vinoutunut, ja elimistö käynnistää yliherkästi glukoosin uudelleen muodostuksen. Eli rasvamaksaisen ihmisen ihmisen elimistö menettää herkemmin lihaksia paaston aikana kuin terveen. Jos ajattelee vain laihdutusta, niin terveellisin vaihtoehto olisi hyvä perusruokavalio tiheillä aterioilla joista jokainen sisältää jotain proteiinipitoista.

      Käsittääkseni jotain vinkkejä maksasi kunnosta saat siitä, mitä verensokerisi ovat paaston jälkeen. Siis ihan normaalin yöpaaston. Jos kärsit nk. aamunkoittoilmiöstä (eli verensokerit lähtevät aamuyöstä nousuun, vaikket ole yöllä syönyt), en suosittele paastoa.

      Henkistä tai hengellistä paastoa voi toteuttaa muutenkin kuin olemalla täysin syömättä. Uskovainen äitini ei voi paastota terveydellisistä syistä rajulla tavalla. Hän on hurahtanut "ekopaastoon". Senkin voi jokainen ajatella omalla tavallaan ja toteuttaa omissa rajoissaan.

    • InnostunutAsiasta

      Joskus nuorena pidin kolmen päivän vesipaastoja osana uskonnonharjoitusta. Nyt mulla on siitä se käsitys, että yhtäkkinen sellainen ja niin lyhyinä jaksoina ei ole hyväksi, koska polttaa vaan lihaksia ja sotkee aineenvaihduntaa. Ennemmin hidas siirtyminen ketoosiin, sitten vedellä, ja sitten hiljalleen totuttautuminen takas tavalliseen ruokaan.

      Mittasin verensokerini yksi päivä klo 18, kun olin siis syönyt viimeksi joskus edeltävänä vuorokautena. En töissä ehtinyt syödä sinä päivänä niin aattelin, että mittaanpa verensokerin. Oli muistaakseni 5,4.

      En tiedä tuosta rasvamaksasta. Oon aina pitänyt, ettei rasvaa voi polttaa paikallisesti vaan se lähtee mistä lähtee. Tietty taas elimistön toiminnoille tärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden saanti on taas sitten eri asia.

    • ugigli

      Joopa joo. Paastosi jatkuu sitten teho-osastolla tiputuksessa. Menee toinenkin kuukausi itseesi keskittyessä ja kyllä muutkin sitten jo terveytesi ja henkesi puolesta rukoilevat.

      Ja sen jälkeen suljetulle osastolle... on tuo vaan semmoista itsensä vahingoittamissekoilua ja harakirimeininkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe