Voiko syntikkaan soveltaa pianonsoitto-opetusta?

aloittelijavaan

Minulla on käytössä syntetisaattori Yamaha psr e223. Opettelin netin avulla pianonsoittoa kunnes tajusin ettää koskettimia on vähemmän ja olen vasta aloittelija joten olen nyt vähän pihalla miten nuotit menevät koskettimissa. Soittimessa on 36 valkoista kosketinta ja 25 mustaa. Pianonsoitto alkeissa sanottiin että 24. valkoinen kosketin vasemmalta katsottuna on keski-c. Mutta miten se syntikassa menee? Muutenkin kaipaisin vielä lisää rautalangasta väännettynä nuotit ja koskettimet. Olenko niin pihalla että kannattaisi unohtaa koko musiikkiharrastus?

Minulla on ehkä mahdollisuus saada opetusta ja olisin kovasti innostunut oppimaan. En ole pitkään aikaan oikein innostunut mistään ja nyt tuntuu että kerrankin haluaisin oppia jotain uutta. Ja kun tosiaan olen ihan aloittelija mutta uskon että jaksan harjoitella kunhan pääsisin alkuun. Aloitin ihan vaan tutustumalla soittimeen ja opettelemalla nuottiasioita netistä.

1

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Musiikkiluokkalainen

      Moikka tuleva pianisti!

      Kiva, että olet innostunut soittamisesta. Itselle se on kuin terapiaa vaikken mikään mestari olekaan. Tolla syntikalla pääset hyvin alkuun, itsekin soittelen vastaavalla perinteisen pianon lisäksi. Luulen, että youtube on ihan oikea paikka lähteä tutustumaan lajiin. Itsekin sieltä tulee opetusvideoita katsottua.

      Suosittelen sulle alkuun, että käyt läpi hieman teoriaa, jotta hahmotat koskettimista oktaavit,eli välin c:stä uuteen c:hen (CDEFGAH) ja opettelet esimerkiksi perus kolmisoinnut,duurit mollit ja 7 soinnut. Näihin löytyy kuvaavia taulukoita netistä ja näihin homma pitkälti perustuu! Kuuntele myös säveliä niin huomaat, että esim. C kuulostaa joka oktaavissa ”samalta”. Laita vaikka laput syntikkaan alkuun mikä kosketin on mikä:)

      Teoria on tylsää, mutta helpottaa sua hahmottamaan pianon jujun. Jos lähdet noista soinnuista liikenteeseen voit harjoitella vaikka pelkillä kolmisoinnuilla alkuun ”soittamaan” biisejä, esim ultimate guitarista löytyy biisejä jossa sanojen päälle on merkitty sointu kyseiseen kohtaan. Laula tai hyräile vaikka samalla melodiaa:D netistä löytyy nuotteja huonosti, ehkä hyvä ostaa joku kirja jos haluat oppia nuotit. Näitä mainitsemiani biisejä, joissa soinnut merkittynä löydät netistä hakemalla esim. Chords eppu normaali. En tiedä minkä ikänen olet mutta hyvä biisi tällaiseen harjotteluun vois just olla vaikka eppu normaalin joka päivä ja jokaikinen yö. Siinä toistuu noi perus soinnut kappaleen läpi. Kuuntele vaikka se biisi eka ja lähde hahmottelemaan soitutaulukon kanssa.

      Luulen, että keski c on 15 vasemmalta tossa sun vehkeessä. Saatan myös olla väärässä. Kuuntele youtubesta keski c ja kuuntele onko sama ”taajuus” sillä ei oo sinänsä väliä missä oktaavissa sointuja soitat, mutta tee se vasemmalla kädellä.

      Toivottavasti näistä oli apua! Nää on vaan mun vinkkejä, voi olla huonojakin:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      256
      2442
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      73
      1836
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      336
      1568
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1085
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      89
      985
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      180
      811
    8. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      216
      773
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe