Bob Dylan täyttää 77. Mitä ajatuksia hän herättää

Hukkasakari

"Ainoa asia mitä voin tehdä on olla oma itseni, kuka ikinä sitten olenkaan." - Bob Dylan

Dylan on laulaja, lauluntekijä, runoilija, ainoa muusikko, joka on ikinä voittanut Nobelin kirjallisuuden palkinnon ja jopa näyttelijä. Onko siis ihme, että hän ei ole aivan varma kuka hän on?

Dylan täyttää nyt pian 77 ja pitkän uransa aikana hän on julkaisut aika huikeat 38 studio albumia, 89 singleä ja 13 live albumia.

Blowin' in the Wind, The Times They are a-Changin', Like a Rolling Stone, Hurricane, Knockin' on Heavens Door, Mr Tambourine Man..

Tunnettuja biisejä ainakin riittää, mutta mitä mieltä olet hänestä artistina?
Mitä mieltä olet hänen lauluäänestä ja soittotaidosta? Entä hänen lyriikoista? Ansaitseeko hän teidän mielestä paikan suurten kirjoittajien joukosta ja onko hänen asemansa runollisena mestarina ansaittu?

Jos olet Dylanin fani minkä takia? Onko sinulla häneltä lempibiisiä tai onko hän kenties sanojensa kautta auttanut teitä elämässänne?

Varmaa on ainakin, että melkoisen värikkään elämän hän on elänyt. Rock n' Roll henki tuntuu virtaavan hänen suonissaan, niin kun punaiset verisolut meidän muiden valtimoissa.

Yksi minun lempi kuulemista Bob Dylan tarinoista/myyteistä on, kun vuonna 2009 ennen esiintymistä New Yorkissa, Dylan päätti kävellä hieman suuren omenan katuja. Poliisit saivat kuuleman mukaan valituksia erikoisen/kodittoman näköisestä kaverista ja pysäyttivät Dylanin. (Tätä on vaikea uskoa, sillä New Yorkissa on ollut viimeiset 10 vuotta käytänössä enemmän kodittomia, kun taloissa asuvia) Joka tapauksessa Dylanilla ei ollut henkilötodistusta mukana ja poliisit ottivat hänet mukaan, sekä veivät rokkarin hänen hotellin luokse. Respan henkilökunta sai sitten selittää virkamiehille kenestä nyt oikein oli kyse.

Toki vaikea uskoa, että Dylania ei tunnistettaisi tai, että New Yorkin poliiseilla olisi aikaa murhien ja raiskausten välissä puuttua muka kodittoman päiväkävelyyn, mutta tämä kiteyttää minusta kauniisti Dylania. Hän on sääntöjen rikkoja, oman tien kulkija, ja usein sotkuisemman näköinen, kun valtaosa maailman kodittomista.

Entä miten te kuvailisitte Dylania? Onko tiettyä syytä miksi hän merkitsee sinulle joko paljon, tai vaihtoehtoisesti ei mitään?

4

339

  Vastaukset

  • Tulee mieleen että se ei osaa laulaa juuri ollenkaan ja muutenkin sitä kumarretaan turhankin hanakasti. Kyllä sillä meriittinsä on mut paska laulaja.

   • "Tulee mieleen että se ei osaa laulaa juuri ollenkaan ja muutenkin sitä kumarretaan turhankin hanakasti. Kyllä sillä meriittinsä on mut paska laulaja. "

    Juuri onnettoman lauluäänen vuoksi Dylanin levyjä ei ole myyty läheskään niin paljon kuin voisi luulla kaikesta kriitikoiden häneen kohdistamasta hypetyksestä. En viitisnyt tuhlata nyt aikaani tilastojen penkomiseen, mutta muistan 90-luvulla nähneeni lukeman 30 miljoonaa myytyä Dylanin levyä. Maailmassa on artisteja, joiden YHTÄ levyä on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta.


  • "Onko tiettyä syytä miksi hän merkitsee sinulle joko paljon, tai vaihtoehtoisesti ei mitään?"

   Joitakin hyviä sävellytksiä ja sanoituksia Dylan on tehnyt. Lauluääni muistuttaa määkivää lammasta. Dylanin sävelkorva ei ole hääppönen, sillä hänen huuliharppunsa ja kitaransa ovat usein eri vireessä. Se ei tunnu kuuntelijoita haittaavan, joten ilmeisesti heidän sävelkorvansa on samaa tasoa.

  • Säveltäjänä parempi, kun laulajana. Niinkuin Lasse Mårtensonkin. Blowin' in the wind parempi esim. Holliesin laulamana ja Mr tambourine man Byrdsin. Kunnioitan häntä kuitenkin paljon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   198
   6884
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   5224
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   3865
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3112