Aineellisen tuotannon tarkoitus

konjuktuuri

on luoda tarpeellisia tavaroita ja palveluja.
Sosiologian perusväittämä.

99

1001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saattaapi_olla

      Tuotanto tarkoittaa laajimmassa mielessä kaikkea inhimillisten tarpeiden tyydyttämiseen tähtäävää toimintaa. Tuotannon tuloksena syntyy hyödykkeitä, jotka välittömästi tai välillisesti tyydyttävät ihmisten tarpeita. Talous on pelkistetysti tuotantoa ja kulutusta. Tuotanto on hyödykkeiden tuottamista kulutuksen tarpeisiin ja kulutus on hyödykkeiden käyttämistä tarpeiden tyydyttämiseen.

      Tuotantoa ovat tyypillisesti:
      alkutuotanto, kuten maa- ja metsätalous
      jalostus, kuten teollisuus ja rakentaminen
      palvelutuotanto, kuten kauppa, liikenne ja julkinen palvelutuotanto

      • sosialismivoitttoon

        Tällä hetkellä työttömät ovat tuotannon ulkopuolella, he eivät tuota yhteiseen kassaan mitään, ovat vain taakkana tyväenluokalle. Siksi työttömät tulisi ohjata työharjoitteluun, työkokeiluun kaivoksiin, metsätyömaille ja esim tie- ja junaratojen -rakennushankkeisiin jolloin he osallistuisivat tavaratuotantoon ja toisivat lisäarvoa. Sosialistisen työväenluokan ei tule sallia hyödyttömän joutoväen makoilua


      • kommunisti-hki

        Työ on perinteisesti jotain hyödyllistä ja lisäarvoa tuottavaa. Työttömän loisiminen on sataprosenttisen hyödytöntä.


    • konjuktuuri

      Paperiseteli ei edes lämmitä pakkasella. 5 euron seteli tai miljoonan euron shekki palavat hetkessä.
      Metallirahasta voi sulattamalla saada jotain tuotetta.
      Mikäli rahamerkki olisi autuaaksi tekevä, sitä tuottaisivat kaikki tuotantolaitokset.
      Ihmiset tavitsevat valitettavasti kampoja, lääkkeitä, leipää, kirveitä, autoja, tietokoneita yms. tarvekaluja. Näitä tuotetaan. Rahamerkki ei paranna yhtään sairasta. Lääke tai hoito parantaa.
      Rahaa kuitenkin tuotetaan. Rahapajat painavat rahaa. Rahamerkki on tarpeellinen. Se mittaa jotain.

    • Tuotannon tarkoitus on yksinkertaisesti lisätä mahdollisuuksia ihmisten hyvinvointiin.

      Raha josta konjunktuuri on huolissaan auttaa meitä ainoastaan sovittamaan tarpeitamme kokonaistuotantoon.

      Esimerkiksi kun nyt rakennetaan valtavia jättihuviristeilijöitä Turun telakalla niin on helpompaa jakaa siinä syntyvää tuottoa rahan muodossa kuin huviristeilijän palasina.

    • KAUPPAPALVELUMESTARIT007

      HEI! Ovatko nyt NATSIKOMUT jostain vai ovatko todella sitten NATSISOSSUT jostain niin ja mitä mieltä nyt PuolueNerot kuten ExTyökkäri ja Vastaavat ovat sellaisesta asiasta kuin MARKKINALIBERALISMI eli NATSIDEMARIT rs.stä?
      Hallitse
      Tykkää · Vastaa · 1 min

      • Mikä ihmeen sekopää taas tuli lausumaan älyttömyyksiään?

        Etkö kykene muotoilemaan ajatuksia ilman natsikomuja ja muita mielikuvitusolentojasi?


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "KAUPPAPALVELUMESTARIT007 "

      saako ehdottaa: käytä sanaa

      komusossu

      SKP-läisistä vaikka luokkakantaisia eivät olekaan

      SKP on esim. feministinen kuten alla
      https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/patriarkaatin-murtamisen-v-ltt-m-tt-myys Engels on edellä mainitussa teoksessaan todennut, että historian ensimmäiseksi antagonistiseksi ristiriidaksi voidaan nähdä yksiavioisen avioliiton aiheuttama miehen ja naisen välinen ristiriita, ja ensimmäinen ihmisten välisen sorron muoto oli miehen naiseen kohdistama sorto

      ENGELS:
      oli mukava kaveri ja varakas. Hän ei ollut varsinaisesti naimisissa. Engels siis eli kuten opetti eikä hyväksynyt yksiavioisuutta

      Perhe eli varakkaana puuvillakauppiaana. Vaimoihinsa Engels tutustui noin 22 vuotiaana kun nämä kuljettivat ja opastivat häntä Manchesterissa, johon irlantilaiset oli tuotu piioiksi

      Engels eli kahden sisaruksen kanssa yhtäaikaa, jotka olivat irlantilaisia mukavia työläistyttöjä ja samalla kotiapulaisia, kumpikaan ei ollut opiskellut missään mutta vanhempi (ja ehkä kauniimpi) osasi hiukan lukea ja kirjoittaa, nuorempi ei ollenkaan, noin päivää ennen tämän kuolemaa Engels meni hänen kanssaan naimisiin

      Kävin Engelsin koulutodistukset läpi Ruhrin alueella hänen kotonaan ja Engels oli tiedollisesti hyvin oppinut useita kieliä ja viimeksi opiskeli norjaa

      Manchesterissa, jossa Engelsin yritys oli, käytettiin piikoina runsaasti irlantilaista lapsityövoimaa samoin tehtaissa

      Ja sitten se kysymys: minne Engels on haudattu? Sitä ei moni SKP-läinen ei tiedä

    • konjuktuuri

      Aineellisen tuotannon tarkoitus
      on luoda tarpeellisia tavaroita ja palveluja.

      "Miten raha luodaan nykyisin?
      Nykyään lähes kaiken rahan luovat yksityiset pankit. Pankit luovat rahaa, kun ne myöntävät asiakkailleen lainoja. Raha siis syntyy siten, että asiakkaan tilille yksinkertaisesti kirjataan lainaa vastaava summa. Vastaavasti kun laina maksetaan pankille takaisin, rahaa häviää kierrosta. Suurin osa rahasta on siis velkaa, joka on olemassa ainoastaan numeroina tietokonejärjestelmissä. Valtio luo ainoastaan kolikot ja setelit, jotka käsittävät nykyisin vain pienen osan maailman rahasta.

      Mitä tarkoitetaan talousdemokratialla?
      Talousdemokraattisen ajattelun mukaan talous- ja rahavallan tulisi olla demokraattisessa hallinnassa. Talousdemokratian kannattajat suhtautuvat kriittisesti siihen, että politiikka ja talous on nykyisessä yhteiskunnassa erotettu toisistaan ja talous sanelee reunaehdot poliittiselle päätöksenteolle. Talousdemokratian vastakohta on talousoligarkia eli talousharvainvalta, jossa talous- ja rahavalta on pienellä eliitillä."
      http://talousdemokratia.fi/

      Tässä on pitkälle totuutta mutta se ei kerro mitä numero shekissä tai kolikossa tarkoittaa. Mistä rahamerkki tulee jos pelkkä rahatuotanto on sota-aseisiin verrattavaa tuoatantoa. Se ei tuota tarpeellisia tuotetta. Miljardin euron shekkejä tuottava tuotantolaitos on täysin tarpeeton. Se vain kuluttaa luontoa olematta millän tavalla ihmiskunnalle tarpeellinen.

      Mikä on rahamerkin salaisuuden ratkaisu!
      Työstä saadaan rahamerkkejä palkkana. Yhtiön osakkaat saavat osinkotuloa rahana.
      Valtio/kunta esittää tietyn summan rahaa tiettyyn toimintoon rahamääränä.
      Raha on siis tarpeellinen olla olemassa mutta ei ole lainkaan "autuaaksi" tekevä. Raha ei ole itseisarvo, joka olisi jotain omana itsenään.
      Miksi rahaa kuitenkin kerätään. On jopa sellaista, että ihmisen arvo mitataan sillä, kuinka paljon hänellä on rahaa; omaisuutta ja tuloja. Onko edes oikein määritellä ihmisen arvo rahamäärän paljoudella!

      • Konjunktuuri nyt ei taida oikein hiffata miten asiat ovat.

        Jos lainaat pankilta rahaa vaikka asuntoon niin ei se raha minnekään häviä kun laina on maksettu, se on se sinun töllisi siinä minne se raha on uponnut. Talo/asunto on sijoitus, se on sinun pääomaasi! On ihan sama onko raha seteleinä vai bitteinä koska rahalla on vain sen vaihtoarvo paitsi kommunismia yrittäneessä Venezuelassa jossa sen setelin raaka-aine ja painatuskustannus ylitti sen vaihtoarvon.

        Tietysti talousdemokratiallekin joku keksii vaikka mitä mutta eikö ole itsestään selvää, että se antaa jokaiselle oikeuden hallita omaa elämäänsä myös taloutensa suhteen? Suomessa taloutemme on aika demokraattista lukuun ottamatta progressiivista verotusta, se ei kuulu oikean talousdemokratian piiriin. Tuo mitä sinä kauppaat vaikuttaa enemmän joltain kommunismin aikaansaamalta tavalta viedä muiden ansiot.

        Tuo shekki ja sota-ase kappaleesi osoittaa jottet ole näissä asioissa tällä planeetalla vaan jotain haihattelua on päässyt pilaamaan ajatuskulkuasi.

        Työstä saadaan rahaa jolla voidaan vaihtaa itselle tarpeellista muiden tekemää. Yritykset eivät jaa noin vaan osinkoja vaan jotta saat osinkoa sinun on sijoitettava yhtiöön sitä rahaa jonka työtäsi olet palkkana saanut mutta jota et ole vielä laittanut kiertoon. Osinko on korvausta siihen sijoitettuun rahamäärään jonka avulla yritys on saatu pystyyn ja se tuottaa työpaikkoja valmistaakseen taas tuotteita joita myydään niille jotka niitä tarvitsevat.

        Jos yritys ei tee tulosta niin osinkojakaan ei voida maksaa koska ne maksetaan tuloksesta, joko sen vuotisesta tai edellisiltä vuosilta jakamatta jääneestä tuloksesta.

        Valtion ja kuntien rahat taas ovat joka sentti noiden yritysten suoraan tai välillisesti maksamia, muuta rahaa ei yhteiskunnilla ole kuin yritysten tuloksista niille maksettu osuus. Mikä tahansa summa minkä vaikka kunta varaa vaikka koulun remonttiin on yritysten tuottamaa tuloa verottamalla saatua. Muuta rahaa ei ole sillä lottovoitotkin ovat yritysten tuottamaa tulosta.

        Ihmisen arvo on kmiinni paljon muusta kuin siitä paljonko hän on rahaa tai muuta omaisuutta kerännyt, varallisuus ainoastaan helpottaa osin elämää jos siihen osaa suhtautua järkevästi. Se ei lisää sinänsä ihmisen arvoa vaikka veronmaksua lisääkin. Se ei ajnna vaaleissa yhtäkään lisä-ääntä vaikka olisi miljardööri!


    • konjuktuuri

      Bruttokansantuote kuvaa kunkin kansakunnan vuodessa luotua tavaroiden ja palveluiden määrää. EU:ssa laskentatapa on direktiivillä vahvistettu ja jäsenvaltioille pakollinen
      Se noudattaa Karl Marxin Pääomakirjassa esitettyä kaavaa C = c v m.
      C= vuotuinen kokonaistuotanto
      c= tuotantoväline- ja vastaavat kulut
      v = työvoimakulut
      m = lisäarvo eli voitto.

      Wikipedia esittää lisäarvon muodostumisen ja joka voidaan laskea bruttokansantuoteesta.
      "Kun BKT lasketan arvonlisäysmenetelmällä, se tapahtuu vähentämällä yrityksen myyntituotoista ostot muilta yrityksiltä ja päädytään markkinahintaiseen bruttoarvonlisäykseen. Arvonlisäyksessä tarkastellaan ja mitataan sitä arvonlisäystä, jonka yritys jalostustoimillaan saa aikaan ostamiinsa tuotantopanoksiin. Esimerkissä näitä ostoeriä ovat materiaaliostot, energiaostot ja ostopalvelut. Kansantalouden tilinpidossa näitä eriä kutsutaan välituotteiksi. Bruttokansantuote lasketaan tuotantoyksiköiden bruttoarvonlisäysten summana. Näin menetellen yritysten arvonlisäykset ovat yhteenlaskettavia eikä mitään panoksia lasketa useampaan kertaan. "
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Bruttokansantuote

      Nyt jos asetetaan tietty summa tiettynä vuotena kokonaistuotannoksi esim. 1 000 miljardia euroa niin se tulee määritellyksi tilastokeskukseen annetuista tiedoista. Euro tässä ei ole rahaa, toisaalta on, mutta käsitämme sen toistaiseksi vain arvon mitan nimeksi.
      Luvut löytyvät tilastokeskuksen tiedoista mutta oletamme esimerkinomaisesti, että
      - c, tuotantovälinekulut 600 mrd euroa
      - v, työvoimakulut 200 mrd euroa
      - ja m, lisäarvo eli voitto 200 mrd euroa.

      Arvon mittana, joka on nimeltään raha, esiintyy nyt 1 000. Valtio ikäänkuin antaa tuotannon tekijöille 1000 jotain ja se jakautuu esitetyllä tavalla. Vuoden lopussa valtio on saanut kaiken takaisin
      Seuraavana vuonna työn tuottavuuden nousun ansiosta jaettava summa kasvaa. Bruttosummaksi voi tulla esim. 1100. Se voidaan jakaa saman suhteen perusteella tai muuttamalla kaikkien kolmen suhdetta kokonaisuutta muuttamatta. Tämä on ehdoton vaatimus. Jos bruttosumma on 1100 mutta kirjanpitoon merkitään 1200 ja sata rahamerkkiä painetaan ylimääräisesti, se ei perustu todellisen tuotannon volyymiin.


      Raha on siis tuotannon ja sen osien mittariasteikko. Mittakäsitteen nimi on yleisesti raha ja se ymmärretään ympäri maailmaa.
      Kansantuotteen laskentaperusteet yhtäläistyvät ympäri maailmaa samalla tavalla kuin markkinat saavuttavat joka kolkan. Kansantuote voidaan laskea jaettuna kansalaisilla tai työssä olevilla ja se heijastaa pitkälle kunkin kansankunnan tuotannon tuottavuuden tasoa.
      Käsityöläis- ja maatalousvaltaisissa valtioissa tuotantovälineiden osuus on suhteessa pieni ja palkkatulojen osuus suuri ja kansantuote/henkilö pieni.

      • Kun konjuntuuri nyt esittää talouden ja erityisesti yritystalouden asiantuntemusta niin monenko yrityksen taloudesta, edes pienen yrityksen, olet ollut vastuussa?

        Kannattaisi lähteä reaalipohjalta ilman mitään höttöä jota ei edes ymmärrä. Kun omistat yrityksen niin näet miten se homma toimii tai ei toimi.

        Komuloisilla on tuo loismaisuus näköjään veressään ja siitä näyttää olevan vaikeaa päästä eroon. Suosittelen kuitenkin sillä maailmaa ja sen taloutta ei voi laskea millään kolmen tekijän yhtälöllä vaan kun lähdet siihen oikeasti niin niitä tekijöitä kyllä löydät runsaasti lisää.

        Nuo Marx vainaan aikoinaan 1800 luvun talouteen mietiskelemät asiat tuskin olivat edes silloin faktaa mutta nyt ne ovat Anderssenin satujen luokkaa.


    • au-rinne

      Karl Marx sanoi Pääomakirjan ensimmäisessä kappaleessa jotenkin näin.
      Kunkin kansakunnan varallisuus on siinä tuotettujen tavaroiden summa tietyssä ajassa.

      En tiedä oliko 1800 luvulla kansantuotetilastoja mutta nyt on kaikissa valtioissa. Kansantuote lasketaan vuoden ajanjaksossa.
      Tavarat syntyvät työn tuotteina, työvoiman kulutuksen tuotteina. Tavaroiden tuottamiseen tarvittavat koneet syntyvät työn tuotteina. Mikään ihmisen ulkopuolinen voima ei vaikuta tavaratuotannossa. Ihminen käyttää älyään ja käsiään tuotannossa. Kukin tekee työtä koulutuksensa tai työssä saadun kokemuksen turvin. Tavaratuotannossa keskeinen subjekti on ihminen.

      Ihmiset haluavat tuottaa itselleen tarpeellisia tuotteita. Seikka ei välttämättä toteudu. Tuotetaan huumeita, tupakkaa, sota-aseita tai muita vahingollisia tuotteita. Niitä markkinoidaan esteettä ja valitettavasti se hyväksytään. Ja kun ostajia löytyy, joku saa tuotteista voittoa. Jopa esitetään sellaistakin, että ilman niitä työttömyys kasvaisi. Entäpä jos esim sota-aseiden tuotanto lakkautettaisiin ja työaikaa voisi lyhentää vastaava määrä esim. 5 prosenttiyksikköä, tarpeellinen kansantuote ei laskisi ja lisäksi luonnon saastuminen vähentyisi. Jälkimmäisellä olisi suuri merkitys kun jo nyt luonnon kestokyky vaatisi kulutuksen vähentämistä.
      Käsittääkseni yleisesti sanoen ihminen ja hänen työnsä ovat tuotannon perussubjekti. Miten ihmiset jakautuvat ryhmiin tuotannossa ja miten tuotto jaetaan, se on tässä yhteydessä toinen tarina.

      • Se on au-rinne todellista vähättelyä ja yksinkertaistamista jos kansakunnan varallisuus on tuotettujen tavaroiden summa. Varallisuuteen kuuluu paljon muutakin kuin se sälämäärä joka sinunkin nurkissasi pyörii. Otetaan esimerkiksi infrastruktuuri joka meitä ympäröi!

        Ei työssä työvoimaa kuluteta vaan työaikaa! Työläiset ovat ihan yhtä pitkiä ja paksuja töistä lähtiessään kuin sinne tullessaan eli vain aikaa on kulunut! Kannattaa olla noissa määreissään reaalipohjalla!

        Kyllä tavaratuotantoon vaikuttavat myös muut voimat kuin ihmiset, maanviljelyyn esim säät vaikuttavat paljonkin, samoin metsätöihin. Moni firma hiljenee jos tulee massiivinen sähkökatko jne.

        Monikaan ei nykyisessä tuotannossa käytä omaa älyään vaan toistaa siinä jonkun muun käyttämän älyn tuloksia. Yrittäjät usein tosin toimivat oman älynsä varassa mutta palkkatyöläiset harvoin. Ainakin palkkatyössä pitäisi toimia kuten yrityksen tuotanto vaatii sieltä tulleiden ohjeiden eli älyn tulosten mukaan.

        Tarpeellinen on perin henkilökohtaista. Minä en esim tarvitse luistimia mutta polkupyörälle saattaa löytyä käyttöä ja siksi sellainen tuolla varastossa odottaa käyttäjäänsä. Jokainen voi itse kohdallaan päättää tupakan ja alkoholin tarpeellisuudesta, enkä ole vuosikymmeniin moisiin puuttunut. Aseet ovat kinkkisempi juttu, niitä on tehty niin kauan kuin ihmiskuntaa on ollut. Ensin taisivat olla kivet ja kepit jotka nyt ovat saaneet huomattavasti hienostuneempia ja tehokkaampia seuraajia.

        Jos kaikki luopuvat aseista ja niiden hallussapidosta langetetaan välitön kuolemantuomio koko maailmassa niin niistä voidaan luopua monelta osin mutta entäs ne luonnon kansat jotka vieläkin elävät metsästyksellä enkä tässä tarkoita hirvijahteja Suomessa syksyisin, miten ne järjestäisivät elämänsä?

        Jos halutaan luopua aseista niin isojen on se aloitettava, ei pienten maiden ja monta muuta asiaa on sovittava sitä ennen jottei tule uusia Krim tapauksia. On maita joihin voi luottaa ja maita joihin ei voi ja valitettavasti naapurimme Venäjä on osoittautunut epäluotettavaksi eri nimisenäkin jo vuosisatoja.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus-hörhö on aloittanut jälleen Marx-käsitystensä levittelyn uudella nimimerkillä

      kyse on siis hihasta vedetystä lineaarikaavasta jota Partacus ei pysty todistamaan

      C = c v m

      veteli tätä miten pitkin Sohon katuja ees tai taas

      Partcus on onneton matematiikassa eikä hänen kanssan keskustelu vie mitään asiaa eteenpäin
      kuten ei uskovaisten kanssa keskustelu yleensä

      https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-jyvaskylassa-suomalaisilla-pakkomielle-kopioida-ruotsin-tekemat-virheet-jo-todettu-virheiksi-ruotsissa/

    • konjuktuuri

      Tuotettuihin tavaroihin kuuluu ehdottomasti yhteiskunnallisen infran rakentaminen, terveydenhoito, kirjanpito jne. yms..

      Tavara-raha-työ.
      Tavarat ja palvelut eivät synny taivaan lahjana. Se on todettu. Ihminen miettii, suunnittelee, tekee. Mitä se olisi muuta kuin työnteko. Työ jaetaan kahteen suureen ryhmään; henkinen ja ruumiillinen työ. Jakoa on syytä täsmentää. Yksinkertainen ihminen voisi mieltää niin että ruumiillisen työn tekijät ovat tyhmiä aivottomia ja henkisen työn tekijät erikoinen ihmisrotu jolle kuuluu johtaminen ja äly. Arvio on suuresti virheellinen.
      Ihmiset koulutetaan ammatteihin. Kukaan syntynyt ei ole älyniekka syntyessään. Todellisia "neroja" on saattanut jäädä sattuman oikusta suoritustyöntekijäksi ja pöhelömpi on kouluttautunut mutta on työssään tumpelo. Keskimäärin ihmiset kykenevät mihin ammattiin tahansa. Mitään erikoista "fiksumpien ihmisten" erityisrotua ei ole.

      Tuotteet eivät synny ilman työntekoa. Rahamerkin arvo ei ole sattumaluku. Se heijastaa tavaroiden arvoa kuten aikaisemmin on todettu. Tavarat syntyvät työvoiman kulutuksen ansiosta. Työllä ja rahan arvolla on yhteys, ilmiselvä yhteys. Mitään muuta yhteyttä rahalla ei ole. Se että tavaroiden arvo hintamuodossa realisoituu markkinoilla tuhansina vaihtotapahtumina se on realismia. Myydään ja ostetaan, ostetaan ja myydään. Otetaan ylihintaa tai myydään jäämiä alennuksella. Kaikenlaista.
      Kuitenkin tavara (palvelu, infra) on työn tuote, henkisen ja ruumiillisen työn tuote.
      Kussakin tavarassa on sisällä ideaalisena arvona työn määrän arvo. Työn arvo saa rahamerkin arvon ja se siirtyy tavaran arvon rahamerkki-ilmaukseksi.

      Entä mikä on perusjuuri, lähtökohta mistä suhteet muodostuvat!
      Ehkä tärkein perusjuuri on työvoiman elossapysyminen. Hänen täytyy saada palkallaan miniminä välttämättömät elämisentarvikkeet mitä se sitten kullakin aikakaudella tarkoittaa. Tämä pätee kaikkeen työhön.
      Maatalousvaltaisessa yhteisössä suuri määrä väestöstä hankki elintarvikkeita ja lisätuote muussa tuotannossa oli alhaisempi kuin nyt. Koneellistuminen ja työn tuottavuuden nousu vapautti maatalousväestöä kulutustavaratuotantoon ja sen edellytyksiin. Maatalous koneellistui ja kaikki mainittu merkitsi työn tuottavuuden kohoamista.

      Miksi näin? Vain ihminen luo tuotantoa ja se tapahtuu työtoiminnon avulla. Ihminen kuluttaa työvoimaansa, henkistä ja ruumiillista, molempia erikseen sekä yhdessä.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus puhuu tavaratuotannosta vaikka suurin työllistäjä on nykykapitalismissa palvelutyöt

      P. puhuu tätä levyä koska Marx puhui samaa
      Marx eli 150 vuotta sitten eikä tiennyt, häntä ei voi syyttää

      P. on pihalla ja kopioi ymmärtämättä Marxin vanhentumista

      Marxia ei voi syyttää Leninin Stalinin Maon Fidelin Kuusisen ja Partacusin puuhista
      Marx kun kutsuttaisin paikalle hän tuomitsisi osin asiat kiittäisi Kuusista keskitien kulkijana ja toteaisi että Partacus ei ole ymmärtänyt Marxia

      Ja sitten lähdettäisiin Marxin kanssa kaljalle Sohoon ja naureskeltaisiin jälkeenjääneitä kehityksen kelkasta pudonneita ryppyotsaisia taistolaisia SKP:ssä

      https://www.suomenuutiset.fi/tiistaina-kuullaan-perussuomalaisia-vappupuheita-kautta-maan/

    • konjuktuuri

      Työ-tavara-raha.

      Tavara- ja palvelutuotanto ovat täysin riippuvaisia työstä riippumatta teknologian kehitysasteesta. Tavara ja työ ovat siten täysin rahan arvossa kiinni.
      Kansantuotteessa palvelujen ottaminen lisätuotteeksi on ongelmallinen siinä tapauksessa, jossa kansa kuluttaa tulojaan. Bruttokansantuote lasketaan kuitenkin näin ja siihen on tyytyminen.

      Tavara ja palvelu ei siis synny ilman työtä. Työn arvo siirtyy niihin ja saa ilmauksensa rahamerkkinä. Se ei voi olla mikä tahansa numeraalinen arvo. Työntekijä palkka tulee olla minimissään sellainen, jossa hän rahamerkeillään kykenee ylläpitämään työkykyään.
      Mutta eikö myös muiden tavaroiden tuotanto heijasta siihen sisältyvää työn määrää ja laatua tiettynä aikakautena.

      Väitetään että ei sisällä, koska koneet tekisivät enemmän kuin nykyinen palkkatyöläinen. Väite on hupsu. Koneet olisivat oikeutettuja saamaan osan yhtiön voitosta; se osuus ei menisi työntekijälle eikä omistajalle, kapitalistille. Väite on järjetön.
      Koneet ovat ihmisen tekemiä, työn tuloksia, ja nostavat työn tuottavuuttaa. Väitteellä (porvarillisella, perussuomalaisella!) pyritään siihen, ettei teknologian kehityksen hedelmistä tulisi antaa mitään palkkatyölle. Kun koneetkaan eivät sitä tarvitse niin jatkuva tuottavuuden kohoaminen menisi kokonaisuudessaan omistajille. Tuloerot kasvaisivat huikeata vauhtia. Omistajat hukkuisivat rahaan kun työntekijä sinnittelisi toimeentulon rajamailla.
      Tuotantovälineet syntyvät työn tuloksena. Työvoiman elämisentarvikkeet ilmaantuvat työn tuloksena.
      Entä yhtiön saama voitto! Tipahtaa taivaasta vai... Tavara myydään markkinoilla korkeammasta hinnasta kuin tuotantokustannukset! Totuus on, että markkinoilla tavara vaihdetaan arvoaan heijastavan rahamerkin kanssa eikä vaihtotapahtumassa synny lisätuotetta. Huijausta kyllä voi syntyä. Tavara myydään yli arvonsa, jolloin ostaja häviää ja silleensä.
      Voitto tulee Karl Marxin mukaan maksamattoman palkan osuudesta. Valtiollisessa tuotannossa voitto menee yhteiskunnalle, yksityissektorilla yksityisomistajille.

      Marxin aikaisemmin esitetty tuotannon osatekijöiden kaava "C = c v m" on kaikkineen mahdollinen vain työn teon seurauksena. Ja tottakin se on. Kaavassa on kaikki tuotannontekijät eikä joukossa ole ainuttakaan henkiolentoa. Kaavan numerot rahamerkkeinä heijastavat eri tekijöiden keskinäisiä suhteita.

    • työläisen_vastuu

      Työvoiman osuus kokonaistuotannosta. Lisätuotteen jaosta. Työvoiman tulojen ja lisäarvon suhteesta, v:m kaavasta C=c v m.

      Suuria yhteiskunnallisia uudistuksia ja hyvinvointia on aina tehty kamppailulla. Työtaistelut ja mielenosoitukset ovat Suomessa ja muuallakin olleet sen näkyvimpiä muotoja useita vuosikymmeniä. Yleensä vasta näistä tai muusta, laajasta kansalaisten liikehdinnästä, on muodostunut paine oikeistoa kohtaan. Juuri se on johtanut työväenluokan hyvinvointia parantavien lakien läpimenoon. Samalla tavalla on toimittu myös työehtojen kanssa. Työpäivän lyhentäminen, palkkojen ja lomien määrä sekä työturvallisuuden parantaminen on aina ollut vaatimisen kysymys. Niitä ei ole tultu tarjoilemaan omistavan luokan toimesta tai aloitteesta.

      • Perustele tuo kaavasi! Mielestäni siinä ei ole mitään mitä voit tänään soveltaa käytäntöön reaalisti. Talous ei ole kolmen tekijän summa vaan paljon monimutkaisempi asia johon vaikuttavat päätökset maailmanlaajuisesti. Mihin tekijään esim vaikuttaakiinalainen talouspolitiikka? En osaa arvioida joten tietävänä ja asian esiin ottaneena kertonet meille tietämättömille!

        Mikä on työväenluokka tänään? Kaikki kun olemme työväkeä ja vain tehtävät vaihtelevat johtajista juoksupoikiin. Mistä kohtaa katkaiset jonon?

        Jos tyydyt siihen mitä ansaitset tunnin työstä ei tarvitse tehdä enempää, veikkaan kuitenkin sen mitä siinä ajassa saat aikaiseksi olevan liian vähän vaatimuksillesi. Siksi sinun kannattaa alkaa yrittäjäksi jolloin voit työskennellä juuri niin monta tuntia kuin haluat joka päivä jos haluat eikä kukaan tule sanomaan siitä mitään jos vain pidät asiakkaat tyytyväisinä.

        Ei kukaan sinulle tänääkään mitään lomia tai muita vapaita maksa vaan sinä ne itse, tai työkaverisi jos olet lusmuilija, joudut ansaitsemaan. Missään kun ei yhdelläkään työnantajalla ole erillistä varastoa täynnä seteleitä joista sitten maksetaan lomarahat ja muut joita ay mafia mainostaa ansaittuina etuina. Ne ovat palkkaa työstä eri nimellä mutta eivät mitään erityistä ansaittua jos ei joka päivä niitä ansaitse uudelleen.

        Jos ollaan järkeviä niin työläisen_vastuu on hoitaa työnsä yrittäjätyyliin jolloin siitä hyötyy työntekijä eniten eikä siitä yrityksellekään vahinkoa ole.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Perustele tuo kaavasi! Mielestäni siinä ei ole mitään mitä voit tänään soveltaa käytäntöön reaalisti. Talous ei ole kolmen tekijän summa vaan paljon monimutkaisempi asia johon vaikuttavat päätökset maailmanlaajuisesti. Mihin tekijään esim vaikuttaakiinalainen talouspolitiikka? En osaa arvioida joten tietävänä ja asian esiin ottaneena kertonet meille tietämättömille!

        Mikä on työväenluokka tänään? Kaikki kun olemme työväkeä ja vain tehtävät vaihtelevat johtajista juoksupoikiin. Mistä kohtaa katkaiset jonon?

        Jos tyydyt siihen mitä ansaitset tunnin työstä ei tarvitse tehdä enempää, veikkaan kuitenkin sen mitä siinä ajassa saat aikaiseksi olevan liian vähän vaatimuksillesi. Siksi sinun kannattaa alkaa yrittäjäksi jolloin voit työskennellä juuri niin monta tuntia kuin haluat joka päivä jos haluat eikä kukaan tule sanomaan siitä mitään jos vain pidät asiakkaat tyytyväisinä.

        Ei kukaan sinulle tänääkään mitään lomia tai muita vapaita maksa vaan sinä ne itse, tai työkaverisi jos olet lusmuilija, joudut ansaitsemaan. Missään kun ei yhdelläkään työnantajalla ole erillistä varastoa täynnä seteleitä joista sitten maksetaan lomarahat ja muut joita ay mafia mainostaa ansaittuina etuina. Ne ovat palkkaa työstä eri nimellä mutta eivät mitään erityistä ansaittua jos ei joka päivä niitä ansaitse uudelleen.

        Jos ollaan järkeviä niin työläisen_vastuu on hoitaa työnsä yrittäjätyyliin jolloin siitä hyötyy työntekijä eniten eikä siitä yrityksellekään vahinkoa ole.

        Hyvä Extyökkäri, kun duunari haluaa ja osaa tehdä työnsä yrittäjätyliin niin se ei vain onnistu, koska yrityksissä on niin sanottu organisaatio ja sen läpikahlaaminen, joka asiassa on niin saakelin työlästä, että happi loppuu ensi metreillä.
        Kaikki 500€ suuremmat hankinnat pitää hyväksyttää pomon, pomon pomolla ja kun on isosta teollisesta yrityksestä kyse niin melkein KAIKKI hankinnat ovat suurempia kuin 500€!
        No siinä asentaja (duunari) tekee kirjallisia TÖITÄ tuntitolkulla kun ne hankinnat pitää pilkkoa alle 500€ osiin, että ne voidaan tilata HETI!!! Varastopäällikön pöytä täyttyy A4 ja aikaa siinä menee kun ne oderit nettiin syöttää, mutta siinä tehdään sentään jotain!
        Toinen esimerrki on lähikippolasta. Kippolaan tulee uusi työntekijä, joka todella tekee työnsä kuin yrittäjä! No mitä tapahtuu? Onko yrittäjä tyytyväinen? No ei ole! Kivaa on kun myyntiä on, rahaa tulee, mutta YLLÄTYS, yllätys, yrittäjästä ei ole KIVAA tehdä enemmän, palvella asiakkaita!!Yrittäjä reppana on joutunut mukavuusalueensa ulkopuolelle ja haluaa jatkaa entiseen leppoiseen malliin.
        Niin, että revi siitä "yrittäjä"!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Perustele tuo kaavasi! Mielestäni siinä ei ole mitään mitä voit tänään soveltaa käytäntöön reaalisti. Talous ei ole kolmen tekijän summa vaan paljon monimutkaisempi asia johon vaikuttavat päätökset maailmanlaajuisesti. Mihin tekijään esim vaikuttaakiinalainen talouspolitiikka? En osaa arvioida joten tietävänä ja asian esiin ottaneena kertonet meille tietämättömille!

        Mikä on työväenluokka tänään? Kaikki kun olemme työväkeä ja vain tehtävät vaihtelevat johtajista juoksupoikiin. Mistä kohtaa katkaiset jonon?

        Jos tyydyt siihen mitä ansaitset tunnin työstä ei tarvitse tehdä enempää, veikkaan kuitenkin sen mitä siinä ajassa saat aikaiseksi olevan liian vähän vaatimuksillesi. Siksi sinun kannattaa alkaa yrittäjäksi jolloin voit työskennellä juuri niin monta tuntia kuin haluat joka päivä jos haluat eikä kukaan tule sanomaan siitä mitään jos vain pidät asiakkaat tyytyväisinä.

        Ei kukaan sinulle tänääkään mitään lomia tai muita vapaita maksa vaan sinä ne itse, tai työkaverisi jos olet lusmuilija, joudut ansaitsemaan. Missään kun ei yhdelläkään työnantajalla ole erillistä varastoa täynnä seteleitä joista sitten maksetaan lomarahat ja muut joita ay mafia mainostaa ansaittuina etuina. Ne ovat palkkaa työstä eri nimellä mutta eivät mitään erityistä ansaittua jos ei joka päivä niitä ansaitse uudelleen.

        Jos ollaan järkeviä niin työläisen_vastuu on hoitaa työnsä yrittäjätyyliin jolloin siitä hyötyy työntekijä eniten eikä siitä yrityksellekään vahinkoa ole.

        Duunari = työväenluokka ja tekee työtä yrittäjän osoittamassa paikassa, yrittäjän määräämänä aikana ja yrittäjän johdon ja valvonnan alaisena.
        Siitä kohti jono on POIKKI, ihan sinunkin kirjoituksissasi!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Hyvä Extyökkäri, kun duunari haluaa ja osaa tehdä työnsä yrittäjätyliin niin se ei vain onnistu, koska yrityksissä on niin sanottu organisaatio ja sen läpikahlaaminen, joka asiassa on niin saakelin työlästä, että happi loppuu ensi metreillä.
        Kaikki 500€ suuremmat hankinnat pitää hyväksyttää pomon, pomon pomolla ja kun on isosta teollisesta yrityksestä kyse niin melkein KAIKKI hankinnat ovat suurempia kuin 500€!
        No siinä asentaja (duunari) tekee kirjallisia TÖITÄ tuntitolkulla kun ne hankinnat pitää pilkkoa alle 500€ osiin, että ne voidaan tilata HETI!!! Varastopäällikön pöytä täyttyy A4 ja aikaa siinä menee kun ne oderit nettiin syöttää, mutta siinä tehdään sentään jotain!
        Toinen esimerrki on lähikippolasta. Kippolaan tulee uusi työntekijä, joka todella tekee työnsä kuin yrittäjä! No mitä tapahtuu? Onko yrittäjä tyytyväinen? No ei ole! Kivaa on kun myyntiä on, rahaa tulee, mutta YLLÄTYS, yllätys, yrittäjästä ei ole KIVAA tehdä enemmän, palvella asiakkaita!!Yrittäjä reppana on joutunut mukavuusalueensa ulkopuolelle ja haluaa jatkaa entiseen leppoiseen malliin.
        Niin, että revi siitä "yrittäjä"!

        Ymmärrys hoi, äly älä jätä! Sinulta vaan on tuo ymmärrys ja äly jonnekin piiloutuneet.

        Kun työskentelee yrittäjän lailla ei ole yrittäjä mutta työn vauhti ja tuottavuus, työinto mukaan lukien on yrittäjäkuokkaa.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Duunari = työväenluokka ja tekee työtä yrittäjän osoittamassa paikassa, yrittäjän määräämänä aikana ja yrittäjän johdon ja valvonnan alaisena.
        Siitä kohti jono on POIKKI, ihan sinunkin kirjoituksissasi!

        Ei ole mitään työväenluokkaa koska kaikki olemme työväkeä niin yrittäjä kuin hänen työntekijänsä. Vain tehtävät ja vastuut vaihtelevat!

        Hommista riippuen voidaan sopia varsin monessa kohden vapaita työaikoja aikataulujen puitteissa. Itse palkkatyöläisenä olin varsin vapaa viimeiset noin 15 vuotta kun lähimpään pomoon oli matkaa lähes 200 km. Ei hän koskaan puuttunut työntekoaikoihini sillä suuren osan tein kun muut olivat jo untenmailla.

        Olet kovin suppea kk näkemyksissäsi! Minä tein yrittäjäkaltaista työtä palkansaajana kaikkien osapuolten tyydytykseksi! Työnantaja, asiakkaat enkä minäkään löytänyt valittamista isommin. Työni tapahtuivat Helsingin ja Kemijärven välillä satunnaisesti ja pääosin kotinurkilla.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ymmärrys hoi, äly älä jätä! Sinulta vaan on tuo ymmärrys ja äly jonnekin piiloutuneet.

        Kun työskentelee yrittäjän lailla ei ole yrittäjä mutta työn vauhti ja tuottavuus, työinto mukaan lukien on yrittäjäkuokkaa.

        :) Onko liksakin yrittäjäluokkaa kun on ymmärrys, työtä tehdään "aattovauhtia", tuottavuutta ja vielä intoakin on?
        Etkö sinä mitenkään voi ymmärtää, että yrittäjä, yritys, organisaatio voi olla ESTE ihan tavalliselle työskentelylle, saati työskentelyn yrittäjän lailla?
        Sitä se on ihan tavallisessa yritylsessä,ei siellä pilviin kurkoitella tai taivaita tavoitella, pidetään nokkimis järjestyksestä helvetin hyvää huolta!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei ole mitään työväenluokkaa koska kaikki olemme työväkeä niin yrittäjä kuin hänen työntekijänsä. Vain tehtävät ja vastuut vaihtelevat!

        Hommista riippuen voidaan sopia varsin monessa kohden vapaita työaikoja aikataulujen puitteissa. Itse palkkatyöläisenä olin varsin vapaa viimeiset noin 15 vuotta kun lähimpään pomoon oli matkaa lähes 200 km. Ei hän koskaan puuttunut työntekoaikoihini sillä suuren osan tein kun muut olivat jo untenmailla.

        Olet kovin suppea kk näkemyksissäsi! Minä tein yrittäjäkaltaista työtä palkansaajana kaikkien osapuolten tyydytykseksi! Työnantaja, asiakkaat enkä minäkään löytänyt valittamista isommin. Työni tapahtuivat Helsingin ja Kemijärven välillä satunnaisesti ja pääosin kotinurkilla.

        Hyvä Extyökkäri lue työsopimuslaki, siellä tuo määritelmä on, siinä työntekijän tunnusmerkit on lueteltu täsmälleen noin.
        Ja sinähän tunnetusti olet asiantuntija lakiasioissa. Mielipiteet ja mutut on eri juttu.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        :) Onko liksakin yrittäjäluokkaa kun on ymmärrys, työtä tehdään "aattovauhtia", tuottavuutta ja vielä intoakin on?
        Etkö sinä mitenkään voi ymmärtää, että yrittäjä, yritys, organisaatio voi olla ESTE ihan tavalliselle työskentelylle, saati työskentelyn yrittäjän lailla?
        Sitä se on ihan tavallisessa yritylsessä,ei siellä pilviin kurkoitella tai taivaita tavoitella, pidetään nokkimis järjestyksestä helvetin hyvää huolta!

        Liksa pitää itse sopia työnantajan kanssa, sain tyylilläni varsin hyviä sopimuksia. En ainakaan köyhtynyt, en ollut työttömänä enkä koskaan lakossa. Eli järjestelmäni oli parempi kuin ay mafian.

        Miten yritys ja organisaatio olisivat työnteon este? Nyt sinulla on jotain komuloisten kuvitelmia joissa ei ole sitä päätä sen enempää kuin häntääkään!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Hyvä Extyökkäri lue työsopimuslaki, siellä tuo määritelmä on, siinä työntekijän tunnusmerkit on lueteltu täsmälleen noin.
        Ja sinähän tunnetusti olet asiantuntija lakiasioissa. Mielipiteet ja mutut on eri juttu.

        Miksi lukisin? Minulla ei ollut työnantajan kanssa mitään ongelmia. Tein itselleni ja työnantajalle sopivan sopimuksen ja noudatin sitä koko ajan. Ei tullut mitään ristiriitoja joten lakikirjaa ei tarvinnut avata.

        Minun asiantuntekukseni olivat siihen aikaan erikoisaloilta eikä laki kuulunut niihin aloihin. Minusta siinä jo tunnustaa tyhmyytensä kun alkaa työsopimusta tehdessään lakikirjoja kaivelemaan. Minä ainakin työnantajana lopettaisin homman siihen ja toivottaisin parempaa onnea seuraavassa paikassa.

        Työtä tehdään vauhdilla kun sitä on ja kun tulee taukoaikoja valmistaudutaan seuraavaan rynnistykseen. Se on se mitä työntekijältä kukaan odottaa ja minä vain odotin tilipäiviä jotta perheen elanto sujuu mutta työhön ei tarvinnut patistaa koska se oli niin julmetun mielenkiintoista. Parhaimmillaan olin vuorokauden ympäri kun ei voinut lopettaa kesken. Taukoaikoina sitten hieman huilittiin.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Marx ei ollut hörhö hän eli aikaa jolloin ei ollut tietoa
      Marx ei osannut laskea mikä demonstroituu hyvin Pääoman kakkos-osassa,
      jota Partacus ei ole edes avannut tuskin muitakaan osia

      Partacus onkim hörhö koska toistaa tätä
      C=c v m

      se on vallankumouksen kaava hörhön mielestä ja siten toistettava
      emme aloita enää keskustelua hörhön hörinöistä
      koska mikään ei saa häntä niistä vastaamaan

    • työläisen_vastuu

      Perussuomalaista ei noteerata. Puhuu päättömiä.

      Karl Marxin Pääomakirjassa esitetty kaavaa C = c v m. Sen esitti jo aikaisemmin englantilainen Adam Smith.
      C= vuotuinen kokonaistuotanto
      c= tuotantoväline- ja vastaavat kulut
      v = työvoimakulut
      m = lisäarvo eli voitto

      "Mikä on työväenluokka tänään? Kaikki kun olemme työväkeä ja vain tehtävät vaihtelevat johtajista juoksupoikiin. Mistä kohtaa katkaiset jonon?"

      Vastaus sisältyy kysymykseen. Kaikki työtätekevät toimivat vuosittaisen kokonaistuotannon eteen. Omistaja voi olla joko valtio tai yksityinen omistaja.
      Miten kokonaistuotanto syntyy?

      -c= tuotantoväline- ja vastaavat kulut
      Tuotantolaitosten raaka-ainehankinnat, toisista tehtaista osien hankinta, niiden siirtäminen ostajille, kauppalaitos, rahoitus pankkien avulla. Kaikki se on ihmisten työn tulosta.
      -v = työvoimakulut
      Tuotantoprosessin läpiviemiseksi tarvitaan työvoimaa. Työläinen myy työvoimaansa yhteiskunnalliselle tai yksityiselle omistajalle. Ruumiillinen ja henkinen työ synnyttää koneet ja tuotantoprosessin suunnittelemisen ja järjestämisen. Mikäli omistaja osallistuu työntekoon, tavalla tai toisella, hän antaa työpanostaan työnsä arvon perusteella.
      -m = lisäarvo eli voitto
      Kyse on lisätuotteesta. Lisätuote esiintyy tuloslaskemissa voittona. Kysynkin kysyjältä, mistä lisätuote on lähtöisin. Ihmiskunnan ulkopuolelta! Jeesuksen tai Allahin tuottamana vai! Vaiko vain yksinkertaisesti siten, että työtätekevä tuottaa työaikana enemmän kuin kuluttaa myöhemmin.

      Ihminen tuottavuuden lähteenä.
      Marx: "Saadakseen arvoa jonkin tavaran käyttämisestä rahanomistajamme pitäisi onnistua kiertokulun piirissä, markkinoilla, keksimään tavara, jonka käyttöarvolla itsellään olisi se ominaisuus, että se olisi arvonlähteenä ja jonka todellinen käyttäminen olisi siis työn esineellistämistä, ja niin muodoin arvon luomista. Ja rahanomistaja löytääkin markkinoilta sellaisen erikoisen tavaran - työkyvyn eli työvoiman. Työvoimalla eli työkyvyllä tarkoitamme kaikkia niitä ruumiillisia ja henkisiä kykyjä yhteensä, jotka ihmisellä on ruumiillisessa olemuksessaan, elävässä persoonallisuudessaan ja jotka hän panee liikkeelle joka kerta kun hän tuottaa jonkinlaisia käyttöarvoja."
      Marxin lausuma on totta yleisesti kaikkina aikoina. Ihminen tuottaa. Ihmiskunnan ulkopuolelta tuottajia ei tule. Joskus ehkä voi tulla tavaranvaihtoa muiden aurinkokuntien planeetojen välillä. Silloinkin kummassakin päässä materiaaliset oliot tuottavat mitä tuottavat ja vaihtavat tuotteita.

      Työväenluokka ja omistajat ovat toinen tarina. Työväenluokka on ja toistaiseksi pysyy. Omistaja voi vaihdella eikä sen suinkaan tarvitse olla välistävetäjä-kapitalisti.

      • Täyttä typeryyttä ja osoittaa ettei sen enempää Marx vainaa kuin kirjoittajakaan ymmärrä työtä ja sen tuottavuutta.

        Työntekijän oma tuottavuus on tasan se mitä hän tuottaa ilman työnantajaa eli työttömänä.

        Kun ihminen palkataan työhön hän alkaa tekemään työnantajan työtä eli tuottavuus on yrityksen/työnantajan aikaansaamaa ja työntekijä on vain sitä suorittamassa palkan edestä.

        Tuossa nyt on tuo sama lyhyesti sanottuna!


    • Hallaahon.äänestäjä44

      VALLANKUMOUS LÄHESTYY TILANNE KÄRJISTYY HÖRHÖN MIELESTÄ

      Emme aloita keskustelua Partacus-hörhön julistusten kanssa
      keskustelu ei mene jakeluun millään tavalla MUTTA
      tauti eli addiktio pahenee

      Tärkeää on huomata, että Marx ei ollut hölmö hän eli aikaa jolloin ei vain ollut tietoa. Myöskään Marxin opinnot eivät riittäneet ja hän oli yksin Sohossa kaljaveikkojen kanssa, joista ei ollut apua tieteellisessä ajattelussa

      Mitään yliopistovirkaa tai vastaavan suuntaistakaan Marxilla ei koskaan ollut EIKÄ hänen ympärillään ollut asiantuntijoita

      Marx ei ole syypää Leninin ja Maon hirmutekoihin

      Mutta Marxin seuraajat ovat tietenkin hörhöjä järjestään. Ja pahimmasta päästä. Marx ei osannut laskea mikä demonstroituu hyvin Pääoman kakkos-osassa, sille ei voida mitään, hänellä ei ollut koulutustakaan

      Kakkososaa Partacus ei ole edes avannut tuskin muitakaan osia

      Partacus onkin hölmö koska toistaa tätä ns. Partacuksen hölmökaavaa
      C=c v m

      Useita kertoja on osoitettu hörhö-Partacukselle viittein kirjoituksin että tavaran hinta ei määräydy a) YLEISESTI b) millään yhteenlaskulla työnarvosta. Hinta riippuu työnarvosta mutta ei Paratacuksen hölmökaavoilla joita hän toistaa

      emme aloita enää keskustelua Partacuksen hölmökaavasta
      koska mikään toimenpide ei saa häntä niistä vastaamaan

      mutta kyllä kansa tietää
      https://www.youtube.com/watch?v=YN_4tRBjFo4

    • kesä_tulossa

      "Työntekijän oma tuottavuus on tasan se mitä hän tuottaa ilman työnantajaa eli työttömänä."
      Totta. Työtön ei luo kansantaloudellisesti uutta arvoa. Siksi sellainen järjestelmä, joka suosii työttömyyttä on järjetön.
      Työtön ei tuo yksityisyhtiön tai yhteiskunnallisen yhtiön kautta mitään uutta. Täytyy olla työssä.

      Perussuomalainen.
      Ole hyvä kirjoittele omalle puoluepalstallesi äläkä häiriköi täällä. Persutyöttömät saattavat olla kiinnostuneita sijoitusyrittäjiksi peruspäivärahallaan. Mene ja tiedä häntä.

      • Ay mafian hallitsema työmaaima on se joka työttömyyttä suosii.

        Persuinesi voit mennä vaikka Huitsin nevadaan!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay mafian hallitsema työmaaima on se joka työttömyyttä suosii.

        Persuinesi voit mennä vaikka Huitsin nevadaan!

        Iltalehdessä ihan Nobelin talouspalkinnon saanut guru ja muut finanssinerot ovat sitä mieltä, että 6% työttömyys on ihanne olotila. Jos työttömyys painuu alle 6% niin palkkainflaatio lähtee käyntiin.
        'Sitä yrittäjät pelkäävät, näkevät painajaisia, ei ay - liike.


      • Hallaahon.äänestäjä44

        "Perussuomalainen.
        Ole hyvä kirjoittele omalle puoluepalstallesi äläkä häiriköi täällä. Persutyöttömät saattavat olla kiinnostuneita sijoitusyrittäjiksi peruspäivärahallaan. Mene ja tiedä häntä"

        Itse puhut työllisyydestä SKP:n palstalla
        Mene häiriköimään muualle

        Milloin työllisyys kapitalismissa on kuulunut SKP:lle tai se sitä hoitanut?

        Lisäksi nykyisin SKP ei ole luokkakantainen vaan feministis punavihreä johtonsa puolesta trotskilaistyyppinen pakkoruotsituspuolue,
        eikä tässä ole YHTÄÄN työ-sanaa


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Iltalehdessä ihan Nobelin talouspalkinnon saanut guru ja muut finanssinerot ovat sitä mieltä, että 6% työttömyys on ihanne olotila. Jos työttömyys painuu alle 6% niin palkkainflaatio lähtee käyntiin.
        'Sitä yrittäjät pelkäävät, näkevät painajaisia, ei ay - liike.

        Sehän on vain järjestelykysymys! Se palkkainflaatio.

        Meillähän on älytön järjestelmä komuperintönä. Kun menee hyvin niin ihan syystä voidaan nostaa ansioita mutta siihen pitäisi aina lisätä ehto jotta kun suhdanteet kääntyvät laskuun ne lisät poistetaan jolloin ollaan suurin piirtein yrittäjäkaltaisessa tilanteessa.

        Se olisi parempi tapa tasata vaihteluita kuin suuret työttömyysmäärät ja vähentäisi sinun palkkainflaatiovaaraasikin.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sehän on vain järjestelykysymys! Se palkkainflaatio.

        Meillähän on älytön järjestelmä komuperintönä. Kun menee hyvin niin ihan syystä voidaan nostaa ansioita mutta siihen pitäisi aina lisätä ehto jotta kun suhdanteet kääntyvät laskuun ne lisät poistetaan jolloin ollaan suurin piirtein yrittäjäkaltaisessa tilanteessa.

        Se olisi parempi tapa tasata vaihteluita kuin suuret työttömyysmäärät ja vähentäisi sinun palkkainflaatiovaaraasikin.

        Se ei ole minun palkkainflaationi vaan finanssigurujen!
        Niinhän ne lisät ja tunnit lähtevät nytkin kuin hauki rannasta ja sitten tulee lomautukset ja irtisanomiset kun kysyntä vähenee eikä kauppa käy!
        Mikä sinua jäärä vaivaa kun kuvittelet duunarien rypevän rahassa, vaikka joka saakelin sentistä pitää tapella ja aattovauhdilla painaa duunia ja kun työt vähenee niin lopputili tulee yhtä varmasti kuin aurinko nousee!
        Ja on muitakin kokemuksia kuin sinun, on muitakin tapoja toimia kuin sinun ja voivat olla parempiakin!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sehän on vain järjestelykysymys! Se palkkainflaatio.

        Meillähän on älytön järjestelmä komuperintönä. Kun menee hyvin niin ihan syystä voidaan nostaa ansioita mutta siihen pitäisi aina lisätä ehto jotta kun suhdanteet kääntyvät laskuun ne lisät poistetaan jolloin ollaan suurin piirtein yrittäjäkaltaisessa tilanteessa.

        Se olisi parempi tapa tasata vaihteluita kuin suuret työttömyysmäärät ja vähentäisi sinun palkkainflaatiovaaraasikin.

        Kyllä se perintö on oikeistolaisen porvariston perintöä, joka nousukaudella on palkoista pitänyt tapella, valtakunnansovittelijan sovitella ja nytkun rakennuksilla on TÖITÄ, tekijöistä pula niin ollaanko tarjoamassa parempaa liksaa?
        No ei, työsulkua pukkaa jasillä ei ole mitään tekemistä kommunismin tai komuperinnön kanssa!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Se ei ole minun palkkainflaationi vaan finanssigurujen!
        Niinhän ne lisät ja tunnit lähtevät nytkin kuin hauki rannasta ja sitten tulee lomautukset ja irtisanomiset kun kysyntä vähenee eikä kauppa käy!
        Mikä sinua jäärä vaivaa kun kuvittelet duunarien rypevän rahassa, vaikka joka saakelin sentistä pitää tapella ja aattovauhdilla painaa duunia ja kun työt vähenee niin lopputili tulee yhtä varmasti kuin aurinko nousee!
        Ja on muitakin kokemuksia kuin sinun, on muitakin tapoja toimia kuin sinun ja voivat olla parempiakin!

        Noin sen pitääkin olla, kun töitä on niitä tehdään ja kun ne vähenevät niin tehdään vähemmän ja palkat/ansiot seuraavat työn määrää jolloin ei tarvita irtisanomisia kuin hyvin harvoin.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Kyllä se perintö on oikeistolaisen porvariston perintöä, joka nousukaudella on palkoista pitänyt tapella, valtakunnansovittelijan sovitella ja nytkun rakennuksilla on TÖITÄ, tekijöistä pula niin ollaanko tarjoamassa parempaa liksaa?
        No ei, työsulkua pukkaa jasillä ei ole mitään tekemistä kommunismin tai komuperinnön kanssa!

        Ei ole porvaristoa on vain työntekijöitä. Porvaristo oikeasti eli Hansa aikaan ja nyt komuloisten kun on saatava vihollinen niin niitä on heidän märissä unissaan.

        Jos työtä on paljon niin palkkaa voidaan ehkä nostaa jos työn tuottavuus antaa periksi mutta siinä on oltava ehto jotta se nousu poistetaan kun työn määrä vähenee. Jos noin olisi toimittu -50 luvulta asti niin työttömien määrä olisi paljon pienempi kun potkuja ei tarvitsisi antaa palkkojen seuratessa tuotantomääriä. Tätä suorituspalkkaustahan olen jo pitkään kaupannut mutta komuloisille ei tunnu kelpaavan. Mieluummin kun lienevät työttöminä kuin töissä.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Noin sen pitääkin olla, kun töitä on niitä tehdään ja kun ne vähenevät niin tehdään vähemmän ja palkat/ansiot seuraavat työn määrää jolloin ei tarvita irtisanomisia kuin hyvin harvoin.

        Voi voi, ja lämmin leipä! Niinhän nyt on, kun työtä on vähän niin tunnit vähenevät ja palkka, mutta se ei VÄHENNÄ irtisanomisia tai työttömyyttä!!!
        Kukaan ei mieluummin ole työttömänä vaan töissä.
        Sinä voit tunkea sen suorituspalkkasi sinne missä päivä ei paista kuu kumota!
        Suorituspalkka ei muuta mitään, ei mitään!
        Suorituspalkka ei vaikuta markkinoihin mitenkään!
        Suorituspalkka ei lisää tuloja tai kulutusta, eikä verotuloja, ei prokgressiivistä eikä tasaveroa.
        Suorituspalkka lisää sosiaalitukien määrää, vaikka verokertymä pienenee, se tietää valtion velan kasvua.
        Suorituspalkka on pärstäkerroinpalkka. Työlainsäädäntö lähtee yhdenvertaisuus periaatteesta, kaikkia pitää kohdella oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti, suorituspalkka antaa mahdollisuuden vielä jyrkenpään pyramiidiin palkoissa kuin nykyinen työehtosopimismalli.
        Suorituspalkkaus tarkoittaisi keskisuuressakin yrityksessä sitä, että 1 duunari tienaa leipänsä ja muut keräävät muruja.
        Ketä kiinnostaa opiskella, hankkia hyvä koulutus jos vain nopeudella, suorituksella on merkitystä ja sen merkityksen määrittelisi joku ingengör jolla ei ole mitään käsitystä sinun elämän tilanteestasi, toiveistasi, eikä häntä edes kiinnosta palaneen puupennin vertaa!
        Kyllä on motivoivaa!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Voi voi, ja lämmin leipä! Niinhän nyt on, kun työtä on vähän niin tunnit vähenevät ja palkka, mutta se ei VÄHENNÄ irtisanomisia tai työttömyyttä!!!
        Kukaan ei mieluummin ole työttömänä vaan töissä.
        Sinä voit tunkea sen suorituspalkkasi sinne missä päivä ei paista kuu kumota!
        Suorituspalkka ei muuta mitään, ei mitään!
        Suorituspalkka ei vaikuta markkinoihin mitenkään!
        Suorituspalkka ei lisää tuloja tai kulutusta, eikä verotuloja, ei prokgressiivistä eikä tasaveroa.
        Suorituspalkka lisää sosiaalitukien määrää, vaikka verokertymä pienenee, se tietää valtion velan kasvua.
        Suorituspalkka on pärstäkerroinpalkka. Työlainsäädäntö lähtee yhdenvertaisuus periaatteesta, kaikkia pitää kohdella oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti, suorituspalkka antaa mahdollisuuden vielä jyrkenpään pyramiidiin palkoissa kuin nykyinen työehtosopimismalli.
        Suorituspalkkaus tarkoittaisi keskisuuressakin yrityksessä sitä, että 1 duunari tienaa leipänsä ja muut keräävät muruja.
        Ketä kiinnostaa opiskella, hankkia hyvä koulutus jos vain nopeudella, suorituksella on merkitystä ja sen merkityksen määrittelisi joku ingengör jolla ei ole mitään käsitystä sinun elämän tilanteestasi, toiveistasi, eikä häntä edes kiinnosta palaneen puupennin vertaa!
        Kyllä on motivoivaa!

        Olet tollo kk!!!

        Jos saat suorituksen perusteella palkkasi niin saat sen mikä oikeasti sinulle kuuluu etkä joudu osallistumaan Matin ja Maijan lusmuiluun koska hekin joutuvat oman palkkansa ansaitsemaan.

        Pärstäkerroin, jos olet oikeassa on siis pidettävä kunnossa. Veikkaan kuitenkin useimpien työnantajien katsovan tulosta tarkemmin kuin pärstääsi eli väitteesi on pelkkää komupravdaa.

        Pärstästään riippumatta hyvä ja tuottava työntekijä on hintansa arvoinen yritykselle ja häneen ollaan valmiita panostamaan paremmin kuin laumaan jota ay mafia kaitsee.

        Aikaansaaminen ei välttämättä ole pelkkää nopeutta vaan moitteetonta tulosta kohtuullisesti aikaa käyttäen.

        Sinä kk et ole ihan ajan tasalla, olet päästänyt komupravdan pilaamaan elämääsi joten nyt on todella aika terästäytyä todellisuuden pariin. Kommunismi kun on kuollut!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet tollo kk!!!

        Jos saat suorituksen perusteella palkkasi niin saat sen mikä oikeasti sinulle kuuluu etkä joudu osallistumaan Matin ja Maijan lusmuiluun koska hekin joutuvat oman palkkansa ansaitsemaan.

        Pärstäkerroin, jos olet oikeassa on siis pidettävä kunnossa. Veikkaan kuitenkin useimpien työnantajien katsovan tulosta tarkemmin kuin pärstääsi eli väitteesi on pelkkää komupravdaa.

        Pärstästään riippumatta hyvä ja tuottava työntekijä on hintansa arvoinen yritykselle ja häneen ollaan valmiita panostamaan paremmin kuin laumaan jota ay mafia kaitsee.

        Aikaansaaminen ei välttämättä ole pelkkää nopeutta vaan moitteetonta tulosta kohtuullisesti aikaa käyttäen.

        Sinä kk et ole ihan ajan tasalla, olet päästänyt komupravdan pilaamaan elämääsi joten nyt on todella aika terästäytyä todellisuuden pariin. Kommunismi kun on kuollut!

        Niin kuka se tollo on voidaan olla monta mieltä. Kun työnantajalla on yksin VALTA palkata työntekijänsä niin MIKSI siellä työmaalla hiippaa porukkaa joille täytyy ansaita heidän palkkansa???
        Hyvää työntekijää, siis sellaista, joka tekee työtänsä kuin yrittäjä ei arvosteta. Koetaan, että hän tulee tontillesi eikä ole työntekijän roolissa, joka hänelle kuuluu.
        Tai yrittäjä "turhautuu" kun sitä tavanomaista tee sitä, tee tuota, mene sinne ei tarvita.
        Tai yrittäjä haluaa pitää entiset mukavat kuviot, jotka eivät vaadi mitään, saa valittaa ihan entiseen malliin.
        Tämä kuule on totuus asiasta jaihan siksi, että yrittäjätkin ovat vain IHMISIÄ.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Niin kuka se tollo on voidaan olla monta mieltä. Kun työnantajalla on yksin VALTA palkata työntekijänsä niin MIKSI siellä työmaalla hiippaa porukkaa joille täytyy ansaita heidän palkkansa???
        Hyvää työntekijää, siis sellaista, joka tekee työtänsä kuin yrittäjä ei arvosteta. Koetaan, että hän tulee tontillesi eikä ole työntekijän roolissa, joka hänelle kuuluu.
        Tai yrittäjä "turhautuu" kun sitä tavanomaista tee sitä, tee tuota, mene sinne ei tarvita.
        Tai yrittäjä haluaa pitää entiset mukavat kuviot, jotka eivät vaadi mitään, saa valittaa ihan entiseen malliin.
        Tämä kuule on totuus asiasta jaihan siksi, että yrittäjätkin ovat vain IHMISIÄ.

        Olet ollut väärissä työpaikoissa. Siellä missä olen itse työskennellyt jo palkkatyöaikanani on aina arvostettu niitä jotka hoitavat homman kunnolla kotiin eli yrittäjätyyliin!

        Varmaahan se on jotta yrittäjät ihmisiä ovat mutta he ovat sitä lajia joka haluaa päästä eteenpäin eikä jämähtää paikalleen kuta vasemmiston ja ay mafian tyyli on. Heillähän kaikki uudistukset ovat myrkkyä koska eivät tule "oikealta" suunnalta. Siitä on päästävä eroon jotta saamme hommat luistamaan ja mahdollistamme laajemmin hyvinvointia.

        Älä julista kk komupravda teorioita vaan ota reaaliesimerkkejä maailmasta!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olet ollut väärissä työpaikoissa. Siellä missä olen itse työskennellyt jo palkkatyöaikanani on aina arvostettu niitä jotka hoitavat homman kunnolla kotiin eli yrittäjätyyliin!

        Varmaahan se on jotta yrittäjät ihmisiä ovat mutta he ovat sitä lajia joka haluaa päästä eteenpäin eikä jämähtää paikalleen kuta vasemmiston ja ay mafian tyyli on. Heillähän kaikki uudistukset ovat myrkkyä koska eivät tule "oikealta" suunnalta. Siitä on päästävä eroon jotta saamme hommat luistamaan ja mahdollistamme laajemmin hyvinvointia.

        Älä julista kk komupravda teorioita vaan ota reaaliesimerkkejä maailmasta!

        Etkö sinä tajua mitään, ymmärrä lukemaasi? Kyllä kirjoittamani asiat ovat ihan tästä päivästä, elävästä elämästä!
        Kerro oi suuri tietäjä MIKSI työpaikoilla on porukkaa joille muiden pitää palkka ansaita? Miten on mahdollista, että siellä on porukkaa, joka ei tee työtä johon heidät on palkattu?
        Arvostusta on monen sorttista, kehumista, lahjomista, mitä yksinkertaisempi tekijä sen halvemmaksi tulee, palkassa sen ei tarvitse näkyä se voi olla jopa pienempi kuin muilla.
        Keskisuurellakin 20h -70h työpaikoilla suorituspalkkauksessa vain 1 - 2h todella saa palkkaa siinä tapauksessa, että osaavat pyytää, muut keräävät muruja!
        Sinulla ei ole mitään, ei sitten niin minkäänlaista asia perustetta esittämiini asioihin!
        Ei mitään muuta kuinkomupravdaa, joka on porvarikusetusta!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Etkö sinä tajua mitään, ymmärrä lukemaasi? Kyllä kirjoittamani asiat ovat ihan tästä päivästä, elävästä elämästä!
        Kerro oi suuri tietäjä MIKSI työpaikoilla on porukkaa joille muiden pitää palkka ansaita? Miten on mahdollista, että siellä on porukkaa, joka ei tee työtä johon heidät on palkattu?
        Arvostusta on monen sorttista, kehumista, lahjomista, mitä yksinkertaisempi tekijä sen halvemmaksi tulee, palkassa sen ei tarvitse näkyä se voi olla jopa pienempi kuin muilla.
        Keskisuurellakin 20h -70h työpaikoilla suorituspalkkauksessa vain 1 - 2h todella saa palkkaa siinä tapauksessa, että osaavat pyytää, muut keräävät muruja!
        Sinulla ei ole mitään, ei sitten niin minkäänlaista asia perustetta esittämiini asioihin!
        Ei mitään muuta kuinkomupravdaa, joka on porvarikusetusta!

        En usko ihmisen muuttuneen viimeisten vuosikymmenten aikana joten osa meistä on töissäkin enemmän kiinnostunut muusta kuin työn tekemisestä työaikanakin ja heidän aikaansaamisen puutettaan muut joutuvat paikkaamaan koska on typerä palkkausjärjestelmä jossa palkkaa maksetaan ajan ei tuloksen mukaan.

        Palkkaahan ei pyydetä, palkkauksessa myydään omaa tuotannon/palvelun osaamista ja sovitaan sen hinta. Ay mafiaa ei kannata sotkea vaan lait riittävät.

        Jos suoritusesimerkkisi pitää paikkansa niin paljon saa vähentää väkeä eli suurin osa palkkakustannuksista siirtyy Joulu-Pukin konttiin!

        Ei ole porvareita vaikka on järkeviä porvarillisesti ajattelevia. Meillä on vain työntekijöitä joiden tehtävät ja vastuut vaihtelevat. Komuja valitettavasti on mutta ne häipyvät luonnollisen poistuman kautta, uutta sukupolvea tuskin isosti löytyy. Kommunismihan ei koskaan ole tullut toimeen faktan kanssa koska se vaatisi oikeaa työtä tuhtan sijaan ja oikea työ on kapitalismia!


      • köyhäkomukka

        Yhä edelleen miksi helvetissä se yhteiskunnan aurinko, kaikki voipa yrittäjä ei palkkaa tekijöitä vaan kävelijöitä? Palkkausjärjestelmä on vain järjestelmä, valta ja vastuu on yrittäjällä!
        Sano sitä miksi haluat kyllä useimmissa työpaikoissa kysytään palkkatoivetta/pyyntöä se joko hyväksytään puolin ja toisin tai sitten ei!
        Kukahan sitä joulupukin konnttia on kaivannut, ei suinkaan Extyökkäri?
        Missään yrityksessä, ei suuressa, ei pienessä makseta hyvää palkkaa kuin 1 - 2 avainhenkilölle ja heillekkin vain jos he älyävät pyytää.
        Extyökkäri sehän on porvarin ensimmäinen ja viimeinen sääntö: mitäänei makseta, ei sitten niin yhtään mitään jos ei ole aivan pakko pakko.
        Sä ukko oot ruosteessa! Komuja tulee olemaan yhtä kauan kuin porvareitakin.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Yhä edelleen miksi helvetissä se yhteiskunnan aurinko, kaikki voipa yrittäjä ei palkkaa tekijöitä vaan kävelijöitä? Palkkausjärjestelmä on vain järjestelmä, valta ja vastuu on yrittäjällä!
        Sano sitä miksi haluat kyllä useimmissa työpaikoissa kysytään palkkatoivetta/pyyntöä se joko hyväksytään puolin ja toisin tai sitten ei!
        Kukahan sitä joulupukin konnttia on kaivannut, ei suinkaan Extyökkäri?
        Missään yrityksessä, ei suuressa, ei pienessä makseta hyvää palkkaa kuin 1 - 2 avainhenkilölle ja heillekkin vain jos he älyävät pyytää.
        Extyökkäri sehän on porvarin ensimmäinen ja viimeinen sääntö: mitäänei makseta, ei sitten niin yhtään mitään jos ei ole aivan pakko pakko.
        Sä ukko oot ruosteessa! Komuja tulee olemaan yhtä kauan kuin porvareitakin.

        Kenellä on valta ja vastuu niin sen pitää myös hoitaa palkkaus, siihen ei ulkopuolista sotkijaa tarvita!

        Jos ulkopuolinen tulee neuvomaan sen on otettava vastuu vaatimistaan muutoksista työnantajan suunnitelmiin. Ay mafia ei ole kuitenkaan koskaan vastannut aiheuttamistaan ongelmista kuten julmasta työttömien määrästä vaan niiden hoitoon otetaan rahat eläkeläisten maksamista veroista.

        Yrityksessä maksetaan hyvästä työstä mielellään, silloin kun tekijä oikeasti hyvän korvauksen ansaitsee.

        Porvareitahan ei kk ole enää, porvareita oli 1500 luvulla Hansa liiton aikaan. Nyt on vain fiksumpia työläisiä joilla tosin on porvarillinen katsanto talouteen ja siksi he mahdollistavat hyvinvointia jota komujen tuhtalla ei saada aikaan kuten olemme nänheet. Komuloisetkin voidaan siten lopettaa!

        Opettelepas kk nyt mitä maailmassa on ja mitä ei!!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kenellä on valta ja vastuu niin sen pitää myös hoitaa palkkaus, siihen ei ulkopuolista sotkijaa tarvita!

        Jos ulkopuolinen tulee neuvomaan sen on otettava vastuu vaatimistaan muutoksista työnantajan suunnitelmiin. Ay mafia ei ole kuitenkaan koskaan vastannut aiheuttamistaan ongelmista kuten julmasta työttömien määrästä vaan niiden hoitoon otetaan rahat eläkeläisten maksamista veroista.

        Yrityksessä maksetaan hyvästä työstä mielellään, silloin kun tekijä oikeasti hyvän korvauksen ansaitsee.

        Porvareitahan ei kk ole enää, porvareita oli 1500 luvulla Hansa liiton aikaan. Nyt on vain fiksumpia työläisiä joilla tosin on porvarillinen katsanto talouteen ja siksi he mahdollistavat hyvinvointia jota komujen tuhtalla ei saada aikaan kuten olemme nänheet. Komuloisetkin voidaan siten lopettaa!

        Opettelepas kk nyt mitä maailmassa on ja mitä ei!!

        Älä nyt housujasi revi! Mistä halvatusta sinä tuon ay - liikkeen tekemän työttömien armeijan sait?
        Ay - liike ei palkkaa ketään, ei irtisano ketään sen tekevät yrittäjät ihan itse, siihen ei muita tarvita!
        Yrityksessä, esim, Finnairilla maksettiin AINOASTAAN pääjohtajalle ja hänellekkin siitä, että pistää porukan pihalle ja ulkoistaa toimintoja! Duunarille ei ikinä makseta hyvin jos ei ole aivan pakko, se on tuloksesta pois.
        Porvarillisesti ajattelelva Extyökkäri esimerkiksi vaahtoaa kuinka suorituspalkkaus on vastaus aivan kaikkeen työttömyydestä klamydiaan, vaikka se ainaostaan laskee duunarien tulotasoa, laskee verokertymää ja LISÄÄ valtionvelkaa!
        Jos porvarillisesti ajattelelvat ovat niin yber - fiksuja niin mikä siinä on kun ne fiksut eivät pysty myöntämään, että ilman DUUNAREITA sillä fiksuudella ei tee yhtään mitään, se ei vielä tuota! Duunari sorvinääressä TUOTTAA sille fiksulle reppanalle muutakin kuin ylähuulen leivän päälle!
        Kyllä se kommari tuhta sorvin ääressä on hyvin, hyvin tarpeellinen porvareille.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Älä nyt housujasi revi! Mistä halvatusta sinä tuon ay - liikkeen tekemän työttömien armeijan sait?
        Ay - liike ei palkkaa ketään, ei irtisano ketään sen tekevät yrittäjät ihan itse, siihen ei muita tarvita!
        Yrityksessä, esim, Finnairilla maksettiin AINOASTAAN pääjohtajalle ja hänellekkin siitä, että pistää porukan pihalle ja ulkoistaa toimintoja! Duunarille ei ikinä makseta hyvin jos ei ole aivan pakko, se on tuloksesta pois.
        Porvarillisesti ajattelelva Extyökkäri esimerkiksi vaahtoaa kuinka suorituspalkkaus on vastaus aivan kaikkeen työttömyydestä klamydiaan, vaikka se ainaostaan laskee duunarien tulotasoa, laskee verokertymää ja LISÄÄ valtionvelkaa!
        Jos porvarillisesti ajattelelvat ovat niin yber - fiksuja niin mikä siinä on kun ne fiksut eivät pysty myöntämään, että ilman DUUNAREITA sillä fiksuudella ei tee yhtään mitään, se ei vielä tuota! Duunari sorvinääressä TUOTTAA sille fiksulle reppanalle muutakin kuin ylähuulen leivän päälle!
        Kyllä se kommari tuhta sorvin ääressä on hyvin, hyvin tarpeellinen porvareille.

        Ay mafiahan tekee työttömät! Selvää kuin pässin lihaa!! Sen sopimukset eivät seuraa markkinoita joten ne saavat aikaan irtisanomisia! Sen jokainen ymmärtää joka ajatella osaa!

        Jokaiselle maksetaan ansion mukaan silloin kun ollaan normaalitilanteessa. Työntekijöitä pidetään tarpeellinen määrä nykymaailmassa. Jos oilsi se oikea tulospalkkaus niin ei potkuja tarvitsisi antaa mutta ansiot olisivat tuloksen mukaisia.

        Työttömyyshän se velkaa lisää, jos ollaan työssä pienemmällä palkalla niin velka ei lisäänny koska siinä vain opetellaan tulemaan toimeen vähemmällä.

        Duunarisi ei sorvilla tee yhtäkään euroa kenellekään jos joku fiksumpi työläinen ei anna ohjeita siitä mitä tehdään. Duunari on vaihdettavissa mutta sen fiksumman vaihto on hankalampaa.

        Nähtävästi ei komukolhoosi ole sinulle opettanut mitä tuhta on. Lue se vankileirien saaristo, jokaisen komuloisen must teos niin opit paljon kommunismin ihanuudesta ja tuhtakin selviää sinulle.

        Yrittäjä kyllä pärjää ilman työläisiäkin koska on fiksu. Tietysti homman luonne muuttuu mutta ei hän tyhjän päälle jää!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay mafiahan tekee työttömät! Selvää kuin pässin lihaa!! Sen sopimukset eivät seuraa markkinoita joten ne saavat aikaan irtisanomisia! Sen jokainen ymmärtää joka ajatella osaa!

        Jokaiselle maksetaan ansion mukaan silloin kun ollaan normaalitilanteessa. Työntekijöitä pidetään tarpeellinen määrä nykymaailmassa. Jos oilsi se oikea tulospalkkaus niin ei potkuja tarvitsisi antaa mutta ansiot olisivat tuloksen mukaisia.

        Työttömyyshän se velkaa lisää, jos ollaan työssä pienemmällä palkalla niin velka ei lisäänny koska siinä vain opetellaan tulemaan toimeen vähemmällä.

        Duunarisi ei sorvilla tee yhtäkään euroa kenellekään jos joku fiksumpi työläinen ei anna ohjeita siitä mitä tehdään. Duunari on vaihdettavissa mutta sen fiksumman vaihto on hankalampaa.

        Nähtävästi ei komukolhoosi ole sinulle opettanut mitä tuhta on. Lue se vankileirien saaristo, jokaisen komuloisen must teos niin opit paljon kommunismin ihanuudesta ja tuhtakin selviää sinulle.

        Yrittäjä kyllä pärjää ilman työläisiäkin koska on fiksu. Tietysti homman luonne muuttuu mutta ei hän tyhjän päälle jää!

        Kyllä kuule siinä sorvilla sitä tulosta tulee, ei niitä muuten palkattaisi!
        Ay - liike ei tee yhtään työtöntä, duunari joutuu markkinoiden mukaan joko osa- aikaiseksi, määräaikaiseksi, lomautetuksi tai irtisanotuksi,se on selvää pässinlihaa, muu on mutua!
        Kun duunari saa vähän palkkaa niin se on KULUTUKSESTA pois! Vähemmästä palkasta kertyy prokgressiivista veroa VÄHEMMÄN niin kuin tasaveroakin ja se LISÄÄ valtionvelan ottoa koska sosiaalietuuksia maksetaan pienen palkan lisäksi.
        Mutta niinhän Kokoomuksen kansanedustajat ovat esittäneet, että palkka voi olla niin pieni, että tarvitaan sosiaalisia etuuksia elämästä selviämiseen ja on vanahnaikaista odottaa palkkaa sellaista määrää, että sillä elää. Siinä näiltä yber - osaajilta unohtuu, että valtio velkaantuu näiden "palkanlisien" takia.
        Yrittäjä voi pärjätä tai sitten kuppi menee nurin jos sovittuja tuotteita/palveluja ei toimiteta määräaikaan mennessä.
        USKO NYT JÄÄRÄ, tulospalkkaus ei markkinoihin vaikuta, työttömiä tulee ja on siitä huolimatta.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Kyllä kuule siinä sorvilla sitä tulosta tulee, ei niitä muuten palkattaisi!
        Ay - liike ei tee yhtään työtöntä, duunari joutuu markkinoiden mukaan joko osa- aikaiseksi, määräaikaiseksi, lomautetuksi tai irtisanotuksi,se on selvää pässinlihaa, muu on mutua!
        Kun duunari saa vähän palkkaa niin se on KULUTUKSESTA pois! Vähemmästä palkasta kertyy prokgressiivista veroa VÄHEMMÄN niin kuin tasaveroakin ja se LISÄÄ valtionvelan ottoa koska sosiaalietuuksia maksetaan pienen palkan lisäksi.
        Mutta niinhän Kokoomuksen kansanedustajat ovat esittäneet, että palkka voi olla niin pieni, että tarvitaan sosiaalisia etuuksia elämästä selviämiseen ja on vanahnaikaista odottaa palkkaa sellaista määrää, että sillä elää. Siinä näiltä yber - osaajilta unohtuu, että valtio velkaantuu näiden "palkanlisien" takia.
        Yrittäjä voi pärjätä tai sitten kuppi menee nurin jos sovittuja tuotteita/palveluja ei toimiteta määräaikaan mennessä.
        USKO NYT JÄÄRÄ, tulospalkkaus ei markkinoihin vaikuta, työttömiä tulee ja on siitä huolimatta.

        Ay mafia tekee työttömät koska sopimukset eivät elä aina kulloisenkin talouden tilanteen mukaan kuten yrittäjien tulot ja työt.

        Palkan pitää olla suhteessa siihen mitä työntekijä saa aikaan, se on ainoa relevantti tapa määrittää palkkaa ja noinhan se toimii yrittäjillä joten miksi ei teillä duunareilla?


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ay mafia tekee työttömät koska sopimukset eivät elä aina kulloisenkin talouden tilanteen mukaan kuten yrittäjien tulot ja työt.

        Palkan pitää olla suhteessa siihen mitä työntekijä saa aikaan, se on ainoa relevantti tapa määrittää palkkaa ja noinhan se toimii yrittäjillä joten miksi ei teillä duunareilla?

        Mitä urputat? Duunarin TULOT, siis palkka PIENENEE kun kauppa ei käy!!
        Sopimuksilla on MERKITYSTÄ vain työssä ollessa ja vain sen verran kuin työtä on!!!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Mitä urputat? Duunarin TULOT, siis palkka PIENENEE kun kauppa ei käy!!
        Sopimuksilla on MERKITYSTÄ vain työssä ollessa ja vain sen verran kuin työtä on!!!

        Et siis ymmärrä joten antaa olla!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et siis ymmärrä joten antaa olla!

        Mitä minä en ymmärrä? Kun yrittäjä on maailmalla ja myy tavaraa, asentajat ovat pajalla ja tekevät tilaukset FAKSIN mukaan.
        Siis yrittäjä hankkii työt ja asentajat tilaa raaka - aineet, valmistaa tuotteet ja lähettävät ne asiakkaille tilausten mukaan, AJOISSA.
        No tuli se hiljainen aika ja asentajat LOMAUTETTIIN, toinen heistä halusi, että hänet irtisanottaisiin eläkeputkeen, mutta siihen työnantaja ei suostunut koska sitten kun kauppa käy mistään ei sellaista asentajaa polkaista hommiin.
        Kun työntekijä lomautetaan tai irtisanotaan niin se yrittäjän PALKANMAKSU loppuu siihen, oli sopimukset missä ja mitä hyvänsä!!!
        Työnantaja voi ihan omien kirjoitustesi mukaan pärjätä huonompinakin aikoina, duunari ei ja he ovat halunneet turvata leivän saannin työttömänäkin.
        Työttömyyskorvaus on noin 60% palkasta ja sitä on huononnettu moneen kertaan!
        Etkö sinä voi mitenkään käsittää, että porvarillisesti ajatteleva oikeisto niistä huononnuksista kärsii samoin kuin duunari? Lainat jäävät hoitamatta, vuokrat maksamatta, sosiaalimenot nousee ja valtion velka kasvaa!!
        Perkele, yksi asia jonka tämä Sipilän hallituksen pitää korjata ja herti on subjektiivinen oikeus päivähoitoon! Ne saakelin pökiöt rankaisevat lapsia asiatajohon vanhemmat tai heeivät voi mitenkään vaikuttaa. Tehokas "säästö keino" se on jos sinulle ei ole päivähoitopaikkaa, et voi vastaanottaa työtä etkä ole työmarkkinoiden käytettävissä etkä oikeutettu työttömyysturvaan.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Mitä minä en ymmärrä? Kun yrittäjä on maailmalla ja myy tavaraa, asentajat ovat pajalla ja tekevät tilaukset FAKSIN mukaan.
        Siis yrittäjä hankkii työt ja asentajat tilaa raaka - aineet, valmistaa tuotteet ja lähettävät ne asiakkaille tilausten mukaan, AJOISSA.
        No tuli se hiljainen aika ja asentajat LOMAUTETTIIN, toinen heistä halusi, että hänet irtisanottaisiin eläkeputkeen, mutta siihen työnantaja ei suostunut koska sitten kun kauppa käy mistään ei sellaista asentajaa polkaista hommiin.
        Kun työntekijä lomautetaan tai irtisanotaan niin se yrittäjän PALKANMAKSU loppuu siihen, oli sopimukset missä ja mitä hyvänsä!!!
        Työnantaja voi ihan omien kirjoitustesi mukaan pärjätä huonompinakin aikoina, duunari ei ja he ovat halunneet turvata leivän saannin työttömänäkin.
        Työttömyyskorvaus on noin 60% palkasta ja sitä on huononnettu moneen kertaan!
        Etkö sinä voi mitenkään käsittää, että porvarillisesti ajatteleva oikeisto niistä huononnuksista kärsii samoin kuin duunari? Lainat jäävät hoitamatta, vuokrat maksamatta, sosiaalimenot nousee ja valtion velka kasvaa!!
        Perkele, yksi asia jonka tämä Sipilän hallituksen pitää korjata ja herti on subjektiivinen oikeus päivähoitoon! Ne saakelin pökiöt rankaisevat lapsia asiatajohon vanhemmat tai heeivät voi mitenkään vaikuttaa. Tehokas "säästö keino" se on jos sinulle ei ole päivähoitopaikkaa, et voi vastaanottaa työtä etkä ole työmarkkinoiden käytettävissä etkä oikeutettu työttömyysturvaan.

        Et ymmärrä mitä olen esittänyt enkä aio toistaa jatkuvasti itseäni joten lue vanhoja kommenttejani ja nuokin selviävät.

        Olet näköjään ihan oikea komuloinen joten pääsi on täynnä komuvalhetta eli pravdaa. Tyhjää se ja voit alkaa ymmärtämään miten maailma toimii.

        Työttömyyskorvausta ei edes pitäisi maksaa nykyjärjestelmällä jossa se rahoitetaan verovaroin. Kosta työttömät suurimmaksi osaksi ovat ay mafian järjettömän työvoimapolitiikan uhreja niin syyllisen se pitäisi maksaa eli ay mafian rahastojen. Kas kun me eläkeläiset veronmaksajat olemme syyttömiä niin miksi meiltä viedään nuo rahat?


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et ymmärrä mitä olen esittänyt enkä aio toistaa jatkuvasti itseäni joten lue vanhoja kommenttejani ja nuokin selviävät.

        Olet näköjään ihan oikea komuloinen joten pääsi on täynnä komuvalhetta eli pravdaa. Tyhjää se ja voit alkaa ymmärtämään miten maailma toimii.

        Työttömyyskorvausta ei edes pitäisi maksaa nykyjärjestelmällä jossa se rahoitetaan verovaroin. Kosta työttömät suurimmaksi osaksi ovat ay mafian järjettömän työvoimapolitiikan uhreja niin syyllisen se pitäisi maksaa eli ay mafian rahastojen. Kas kun me eläkeläiset veronmaksajat olemme syyttömiä niin miksi meiltä viedään nuo rahat?

        Niinhän yritystuetkin rahoitetaan verovaroin, joita maksavat niin työttömät kuin eläkeläisetkin.
        Siis ay - liike ei harjoita TYÖVOIMAPOLITIIKKAA vaan palkansaajien EDUNVALVONTAA.
        Ay - liike ei vaikuta mihinkään muuhun kuin työnhintaan ja tekemisen ehtoihin ja kun työpäivä lyhenee niin niin sopimusten vaikutus vähenee ihan samassa suhteessa ja sen on JÄRKEVÄÄ.
        Oletetaan, että työnantaja yksin päättää mitä maksetaan ja kenelle niin mikä siinä muuttuisi?
        1 maksettaisiin vähän paremmin ja muut saisivat, niin mitä ja millä perusteella?
        Jos peruste on vain SUORITE niin mihin koulutusta, osaamista tarvitaan, miten se huomiodaan suoritteessa?
        Entä se loiva liikkeisten joukko? Jos he eivät saa suoritteita niin paljoa, että pystyvät sillä elämään niin verovarat siinäkin tulevat lisäksi.
        Ei ne kustannukset häviä mihinkään, muuttavat nimeään ei mitään muuta! Oli sen nimi työttömyyskorvaus, tai sosiaalituki, samasta paikasta ne maksetaan.
        Eläkeläinen olen minäkin ja kun olen pienipalkkainen nainen ollut niin eläke on sen mukainen, mutta en minä ole vähäosaisia siitä "hirttämässä" toisin kuin sinä jolla on eläke suurempi kuin isolla osalla palkka ja silti nillität kuin maailmanlopun edellä.


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Niinhän yritystuetkin rahoitetaan verovaroin, joita maksavat niin työttömät kuin eläkeläisetkin.
        Siis ay - liike ei harjoita TYÖVOIMAPOLITIIKKAA vaan palkansaajien EDUNVALVONTAA.
        Ay - liike ei vaikuta mihinkään muuhun kuin työnhintaan ja tekemisen ehtoihin ja kun työpäivä lyhenee niin niin sopimusten vaikutus vähenee ihan samassa suhteessa ja sen on JÄRKEVÄÄ.
        Oletetaan, että työnantaja yksin päättää mitä maksetaan ja kenelle niin mikä siinä muuttuisi?
        1 maksettaisiin vähän paremmin ja muut saisivat, niin mitä ja millä perusteella?
        Jos peruste on vain SUORITE niin mihin koulutusta, osaamista tarvitaan, miten se huomiodaan suoritteessa?
        Entä se loiva liikkeisten joukko? Jos he eivät saa suoritteita niin paljoa, että pystyvät sillä elämään niin verovarat siinäkin tulevat lisäksi.
        Ei ne kustannukset häviä mihinkään, muuttavat nimeään ei mitään muuta! Oli sen nimi työttömyyskorvaus, tai sosiaalituki, samasta paikasta ne maksetaan.
        Eläkeläinen olen minäkin ja kun olen pienipalkkainen nainen ollut niin eläke on sen mukainen, mutta en minä ole vähäosaisia siitä "hirttämässä" toisin kuin sinä jolla on eläke suurempi kuin isolla osalla palkka ja silti nillität kuin maailmanlopun edellä.

        Et sitten osaa miettiä mitä eroa on työttömyyskorvauksella ja yritystuilla?

        Työttömyyskorvauksessa maksetaan tyhjästä kun yritystuelle pyritään tukemaan yritystä siten ettei tule työttömiä. Tukeakin saanut yritys maksaa veroja tuloksestaan ja sen työntekijät maksavat veroja ja sen tuotteista maksetaan alv eli niitä ei makseta tyhjästä kuten työttömyyskorvaukset!

        On s kummee miten tuo komuharha on pilannut pääsi toiminnan kun yksinkertaisiakaan asioita et ymmärrä. Sovitaan nyt jotta mietit kuukauden sitä mitä maailmassa oikeasti on ja vasta sitten jatkamme tätä! Paranna pääsi, vedä komupravda alas vessasta ja parane!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et sitten osaa miettiä mitä eroa on työttömyyskorvauksella ja yritystuilla?

        Työttömyyskorvauksessa maksetaan tyhjästä kun yritystuelle pyritään tukemaan yritystä siten ettei tule työttömiä. Tukeakin saanut yritys maksaa veroja tuloksestaan ja sen työntekijät maksavat veroja ja sen tuotteista maksetaan alv eli niitä ei makseta tyhjästä kuten työttömyyskorvaukset!

        On s kummee miten tuo komuharha on pilannut pääsi toiminnan kun yksinkertaisiakaan asioita et ymmärrä. Sovitaan nyt jotta mietit kuukauden sitä mitä maailmassa oikeasti on ja vasta sitten jatkamme tätä! Paranna pääsi, vedä komupravda alas vessasta ja parane!

        Nyt sinun pääsi lyö tyhjää! Jos yritystuella pyritään tukemaan yritystä niin tasan työttömyyspäivärahalla tuetaan DUUNARIA!! Pökiö, pörrö!
        Työtönkin maksaa VEROJA!!! Työtön ostaa leipää, jonka joku leipoo ja kuljettaa kauppaan ja paljon muuta sälää ja TYÖLLISTÄÄ sen veron maksun lisäksi.
        Tuo yllä oleva on saakelin YKSINKERTAINEN asia kuin olla voi, mutta porvarin aivot ei ymmarra!!
        Maailmassa kuule ihan oikeasti on ihmisiä ihan joka lähtöön, yritystä jos jonkinlaista, sen tajuamiseen mitään kuukausia tarvita.
        Sitä harhaa ja komua on sinun päässäsi ei missään muualla.


      • arvoisa.herra
        Extyökkäri kirjoitti:

        Et sitten osaa miettiä mitä eroa on työttömyyskorvauksella ja yritystuilla?

        Työttömyyskorvauksessa maksetaan tyhjästä kun yritystuelle pyritään tukemaan yritystä siten ettei tule työttömiä. Tukeakin saanut yritys maksaa veroja tuloksestaan ja sen työntekijät maksavat veroja ja sen tuotteista maksetaan alv eli niitä ei makseta tyhjästä kuten työttömyyskorvaukset!

        On s kummee miten tuo komuharha on pilannut pääsi toiminnan kun yksinkertaisiakaan asioita et ymmärrä. Sovitaan nyt jotta mietit kuukauden sitä mitä maailmassa oikeasti on ja vasta sitten jatkamme tätä! Paranna pääsi, vedä komupravda alas vessasta ja parane!

        Ettehän vain itse ole mustasotniaharhassa!!
        Kaikkialla maailmassa alennetaan palkkoja - saman verran tuotanto supistuu kaikkialla maailmassa. Noin suurinpiirtein. Työttömyys lisääntyy.

        Kaikkea ei tarvi laittaa palkkaan. Osa voidaan sijoittaa sotuun eli mm. parempaan koulutukseen tai terveydenhoitoon ja jälleen tuottavuus kohoaa. Lyhennetään työpäivää ja elinkaaren työaikaa. Jälleen työkyky nousee ja jopa yli pidemmän työpäivän tuloksen. Kaikilla on työtä ja ihmisillä hauskaa.

        Mistä on mahdollista nykyaikana syntyä äärimmäistä työtekevään kohdistuvaa vihaa!!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Nyt sinun pääsi lyö tyhjää! Jos yritystuella pyritään tukemaan yritystä niin tasan työttömyyspäivärahalla tuetaan DUUNARIA!! Pökiö, pörrö!
        Työtönkin maksaa VEROJA!!! Työtön ostaa leipää, jonka joku leipoo ja kuljettaa kauppaan ja paljon muuta sälää ja TYÖLLISTÄÄ sen veron maksun lisäksi.
        Tuo yllä oleva on saakelin YKSINKERTAINEN asia kuin olla voi, mutta porvarin aivot ei ymmarra!!
        Maailmassa kuule ihan oikeasti on ihmisiä ihan joka lähtöön, yritystä jos jonkinlaista, sen tajuamiseen mitään kuukausia tarvita.
        Sitä harhaa ja komua on sinun päässäsi ei missään muualla.

        Yritys tuossa kohden on tuottava yksikkö ja niin pitäisi myön työttömän olla jos maksetaan avustusta. Tässä nyt on se tarve hätäaputyölle jota teetettäisiin työttömillä jotta niille kannattaisi maksaa avustusta. Jos siis halutaan se yhteisestä kukkarosta. Sen sijaan jos au mafia alkaa jakaa rahojaan noissa merkeissä niin silloin ei ole väliä.

        Et sitten viitsinyt ottaa mietintämyssyä päähäsi muutamaksi viikoksi tai kuukaudeksi? Se komupravda olisi syytä haudata suohon tai tunkioon koska sillä et saa yhtään kirkasta vastausta.


      • arvoisa.herra kirjoitti:

        Ettehän vain itse ole mustasotniaharhassa!!
        Kaikkialla maailmassa alennetaan palkkoja - saman verran tuotanto supistuu kaikkialla maailmassa. Noin suurinpiirtein. Työttömyys lisääntyy.

        Kaikkea ei tarvi laittaa palkkaan. Osa voidaan sijoittaa sotuun eli mm. parempaan koulutukseen tai terveydenhoitoon ja jälleen tuottavuus kohoaa. Lyhennetään työpäivää ja elinkaaren työaikaa. Jälleen työkyky nousee ja jopa yli pidemmän työpäivän tuloksen. Kaikilla on työtä ja ihmisillä hauskaa.

        Mistä on mahdollista nykyaikana syntyä äärimmäistä työtekevään kohdistuvaa vihaa!!

        Olet komuharhainen, mietippäs uudelleen! Miten meillä esim. kiinalaiset palkat aiheuttaisivat työttömyyttä kun ne siellä saavat aikaan menekkiä? Perustele kantasi!


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yritys tuossa kohden on tuottava yksikkö ja niin pitäisi myön työttömän olla jos maksetaan avustusta. Tässä nyt on se tarve hätäaputyölle jota teetettäisiin työttömillä jotta niille kannattaisi maksaa avustusta. Jos siis halutaan se yhteisestä kukkarosta. Sen sijaan jos au mafia alkaa jakaa rahojaan noissa merkeissä niin silloin ei ole väliä.

        Et sitten viitsinyt ottaa mietintämyssyä päähäsi muutamaksi viikoksi tai kuukaudeksi? Se komupravda olisi syytä haudata suohon tai tunkioon koska sillä et saa yhtään kirkasta vastausta.

        Voi veetu! Yritys on tuossa kohden tuottava yksikkö!!! Jos on, yritys voi tuottaa TAPPIOITAKIN!
        TYÖTÖN työllistää ja maksaa veroja siinä missä jokin kapinen yrityskin.
        Pienet yritykset eivät yritystukea saa, pitää olla pörssiyhtiö, joka jakaa osinkojakin joka vuosi!
        Mitä rikkaiden sijoittajien omistama yritys tekee yritystuilla, ne eivät edes TYÖLLISTÄ!


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Voi veetu! Yritys on tuossa kohden tuottava yksikkö!!! Jos on, yritys voi tuottaa TAPPIOITAKIN!
        TYÖTÖN työllistää ja maksaa veroja siinä missä jokin kapinen yrityskin.
        Pienet yritykset eivät yritystukea saa, pitää olla pörssiyhtiö, joka jakaa osinkojakin joka vuosi!
        Mitä rikkaiden sijoittajien omistama yritys tekee yritystuilla, ne eivät edes TYÖLLISTÄ!

        Mieti!!!!


    • Partacus

      Työvoiman kulutusprosessi on samalla tavaran ja ja lisäarvon tuotantoprosessi.
      Mitään ei synny ilman työvoiman kulutusta. Kun sitä kulutetaan, tuotannossa syntyy tavaroita ja lisätuotetta. Lisätuote muuttu lisäarvoksi eli voitoksi.
      Ihmisellä on "työkyky" potentiaalisena ominaisuutena. Se pitää sisällään hänen ruumiillisen voimansa, älylliset kykynsä, koulutuksensa, kokemuksensa, ahkeruutensa, terveydentilansa ja kaiken sen mitä laajemmalti yksilöt ovat.
      Työkyky on potentiaalinen ominaisuus riippumatta siitä tekeekö yksilö työtä vai ei.

      Kun yhtiö, osuuskunta, valtio tms. käyttää työvoimaa tavaroita syntyy, joskin yksilö voi näpräillä pientä itsekseen ilman tuotteen markkinoille viemisen tarkoitusta.
      Aineellinen tuotanto lepää työvoiman varassa. Se suunnittelee, ideoi, tutkii, rakentaa tuotantolaitokset ja pyörittää koneita. Laajassa kuvassa lähes kaikki kansalaiset kuuluvat nykyään työväenluokkaan. Porvarillinen kansatalousoppi vääristelee proletaareiksi vain ruumiillisen työn tekijät. Työväenluokassa on erotettavissa erilaisia kerrostumia.
      Aineellisen tuotannon peräsimessä on työväenluokka ja tuotannosta pääosa tuotetaan työväenluokkaa varten. Todellisia omistajia väestöstä maailmalla on vähän.
      Yksi prosentti maailman väestöstä omistaa puolet maailman varallisuudesta. Marxkin hänmmästyisi, kuinka nopeasti pääomien kasaantuminen tapahtui; reilussa 150 vuodessa.
      Kuilu työvoiman ja suuromistajien kesken on ammottava.

      Marxin työnarvoteoria on samalla maailmanhistoriallisesti uutta sosiologiaa. Ihmisyyden korkeinta ilmausta. Työtätekevät tekevät tuotteita itseään varten ja siinä prosessissa kansalaiset ovat keskenään kansallisuudesta ja uskonnosta riippumatta yhdenvertaisia. Yhdenvertaisuus sisältää kaikista huolehtimisen, ihmisen tietoisesta kykyjensä käyttämisestä yhteisön kulttuurin edistämiseksi. Yhteisö päättää palkita kyvykkäimmät ja ahkerimmat pitäen kuitenkin tuloerot siedettävinä.
      Yhteiskunnallinen työ on se perusta, minkä päällä henkinen kulttuuri, yhteiskunnalliset järjestelmät, lait ja hallintajärjestelmät lepäävät ja muuttuvat.

    • työläiseltä_pois

      Esimerkki tuottamattomasta ja turhaan saastuttavasta tuotannosta.

      SIPRI:n mukaan Nato-liittolaiset (29 maata) käyttivät puolestaan sotilasmenoihinsa vuonna 2017 huikeat 900 miljardia dollaria eli 52 prosenttia koko maailman sotilasmenoista.
      Yhdysvallat käytti vuonna 2017 sotilasmenoihinsa 610 miljardia dollaria eli eniten maailmassa, siis enemmän kuin Kiina, Saudi-Arabia, Venäjä, Intia, Ranska, Britannia ja Japani yhteensä.
      SIPRI:n mukaan maailman sotilasmenot olivat viime vuonna korkeimmalla tasollaan sitten kylmän sodan eli 1 739 miljardia dollaria.
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201805022200915406_ul.shtml

      Vertailun vuoiksi sanottakoon että toisen maailmansodan kulut on arvioitu 1 600 miljardiksi.
      Venäjän sotilamenot olivat viime vuonna n. 60 mrd eli kymmenesosa USA:n USA:n sotilaskuluista.
      Joka vuosi kuluu turhaan tuotantoon maailmassa toisen maailmansodan kulujen verran. Tähän ei tiettävästi ole laskettu sitä, paljonko arabimaiden tuhojen korjaaminen maksaa.

      • Jos haluat elää rauhassa on siihen satsattava sen verran jottei kukaan, ei edes Putler ala ahdistelemaan.

        Ei kannata laskea taaloina vaan prosentteina kansantulosta, tuolla tavoin saat paremmin selville paljonko asiaan todella uhrataan.

        Varmaa on, että jenkkien itse valmistama rynkky on paljon kalliimpi kuin venäläinen valmistuskustannuksiltaan ja sama koskee koko arsenaalia.


    • konjuktuuri

      Historiallisesta materialismista.

      Omistajat ja omistamattomat ilmaantuivat ihmiskunnan historiaan alkaen n. 8 000 - 10 000 vuotta sitten. Sitä ennen yhteisöt saivat luonnosta kaiken tarvitsemansa. Lisätuotetta ei syntynyt eikä sitä tarvittu. Jos väestömäärä alueella kasvoi liian suureksi, tilaa oli muualla. Yhteisö ei tarvinnut omistajia.

      Maanviljelys ja karjanhoito lisäsivät tuntuvasti elintarviketuotantoa. Se mahdollisti paikallaanasumisen. Väestömäärä kasvoi. Työnjaossa tapahtui huima edistys. Kun aiemmin kahakoissa joko otettiin yksilöitä yhteisön jäseneksi tai voitetut tapettiin niin uusi järjestys tarvitsi työvoimaa ja elintarvikkeita saatiin tarvetta enemmän. Käsiä vapautui rakentamiseen. Keksittiin metallien jalostus, alkoi jumaltemppelien yms. rakentaminen.
      Yksitysomistus tuli kuin varkain yhteisön keskelle. Kukin omisti omat työkalut ja majat. Sodissa päällikkö sai suuremman osan kuin muut. Voitetut otettiin orjiksi ja ne jaettiin sotilaiden kesken. Maa muuttui hiljalleen omaisuudeksi. Tavaranvaihto yhteisöjen välillä muuttui säännölliseksi. Kauppapääoma alkoi kehittyä. Orjat sen ajan työläiset jäivät alimmaiseksi ja jota aikaisemmin ei tunnettu eikä edes ajateltu. Orjat ja henkilökohtainen omaisuus periytyivät. Omasta väestöstä syntyi velkaorjia. Temppelipapisto syntyi osaksi omistajia. Oman vapaan väestön sisälle syntyi perinnölliset virat, ylimystö, senaikuiset aateliset. Aikaisempi yhteisö, jossa kaikki olivat aseissa tarvittaessa, katosi. Yhteisön valitseman päällikön virka muuttui perinnölliseksi ja syntyi kuningasvalta rikkaista muodostuneen neuvoston kera.
      Tulonjako eriytyi ja samalla entinen yhdenvertaisten ihmisten yhteisö katosi. Aikaisempi koko yhteisön aseellinen järjestelmä katosi ja tilalle tuli kuninkaan (ylimystön) alainen aseistettu armeija kansan yläpuolella olevana mahtina. Sota tuli säännölliseksi yksityisomistuksen mukana. Sodat muuttuivat ryöstösodiksi maallisesta mammonasta sekä orjien hankkimiseksi työvoimaksi.

      Raamatun Vanha-Testamentti osion kansantaruissa on soveltuvin osin lausuntoa yhteisön uudesta valtarakenteesta orjayhteisönä. Friedrich Engelsillä on mainio teos "Perheen, yksityisomistuksen ja valtion alkuperä" ja joka oleellisesti kertoo yksityisomistuksen alkuvaiheista. Teoksessa on yksityiskohtaisesti kuvattu muutamien kansojen kyläyhteisöjen tuhoutuminen ja luokkayhteiskunnan syntyminen.
      Ensiksi omistajina ja työtätekevinä merkittävinä yhteiskuntaluokkina syntyi orjat ja orjanomistajat. Alkukantainen sosiaalinen yhteisö oli mennyttä kalua.
      Seuraava talousjärjestelmä sikisi orjanomistuksen kuolemasta ja tilalle tuli feodaalinen talousjärjestelmä, jossa pääluokat olivat feodaaliherrat ja puolivapaat maaorjat. Feodalismin jälkeen saapui kapitalismi kapitalisteineen ja muodollisesti vapaine työläisineen.

      Sosiaaliturvan rakentaminen ei ole paluuta menneeseen mutta on paluuta alkukantaisen yhteisön sosiaaliseen yhdenvertaisuuteen, jossa yhteisö huolehti niillä mahdollisuuksilla jäsenistään kuin oli.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Partacus miksi häiriköit palstalla kirjoittamalla ihmiskunnan historiaa???

        Mitä kapitalistinen taloushistoria kuuluu SKP:n palstalle?

        Marx ei koskaan ole kirjoittanut kommunistisesta taloudesta vaan arvostellut
        kapitalismia

        Esko Seppänen ei myöskään ...

        Kommunisti ei yleensä myöskään ...

        Mitä varten kirjoitat ihmiskunann historiasta SKP:n palstalle kun silloin ei ollut leninismiä tai stalinismia tms.?

        SKP perustettiin 1918 vasta Moskovassa Stalinin ja Leninin toimesta ja se
        ei ole raamatu vanhantestamentin tai kivikauden aikainen

        Miksi kirjoitat tuollaista SKP:n listalla???


    • Hallaahon.äänestäjä45

      Laulu aineellisen ja aineettoman edun takaamisesta suomalaisille eikä globaalille sosiaalitomistolle ja ulkkareille

      MAA MEIDÄN ON JA OLLA TÄYTYY EIKÄ LAISKAIN LURJUSTEN
      Ei koskaan tee ne itse työtä vaan ne työtä ryöstävät
      Varat kansan hankkimat on menneet kaikki konnain kukkaroon
      vaan kuin korpit haaskoiltaan me kerran kaikki karkoitamme
      niin päivä pääsee paistamaan
      Ei muuta johtajaa, ei luojaa kuin kansa kaikkivaltias

      https://www.perussuomalaiset.fi/news/puheenjohtaja-jussi-halla-ahon-vappupuhe/

      Pääkaupunkiseudun sairaaloissa hoidetaan laittomasti maassa olevia hiv- ja tuberkuloosipotilaita, ja tällöin puhutaan oikeasti isoista rahoista. On selvää, että tällaiset palvelut houkuttelevat uusia tulijoita, minkä lisäksi niihin käytettävät resurssit ovat pois siitä, mihin julkiset sotepalvelut alun perin on tarkoitettu. Ei pienellä maalla ole varaa toimia globaalina sosiaalitoimistona ja koko maailman terveyskeskuksena.

      varsinkin Helsingin, keskeinen ongelma on kohtuuhintaisten asuntojen vähyys. Koko maan tasolla sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoitus on helisemässä. Kuitenkin kaikki muut puolueet kiljuvat kurkku suorana, että maahanmuuttoa pitää lisätä. Keskeisissä ja nopeimmin kasvavissa maahanmuuttajaryhmissä työllisyysaste on parinkymmenen prosentin luokkaa. Helsingin, Espoon ja Vantaan toimeentulotukiasiakkaista 30-40% on maahanmuuttajia, ja osuus kasvaa koko ajan näiden ryhmien kasvaessa.

      JOHTOPÄÄTÖKSET, KOSKA RAHAT VALUVAT MATUILLE
      https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/619776-toimeentulotuki-kasautuu-yha-voimakkaammin-vieraskielisille-espoossa-osuus-nousi-40 Koko pääkaupunkiseudun toimeentulotukiasiakkaista 33,7 prosenttia oli vieraskielisiä. Luvut ovat huomattavan korkeita, sillä espoolaisista ja helsinkiläisistä on vieraskielisiä 13,5 prosenttia ja vantaalaisista 14,4 prosenttia

      Ei muuta johtajaa, ei luojaa kuin kansa kaikkivaltias

      PIDÄ itse HUOLTA FINANSSEISTASI, KOSKA VOIT ÄÄNESTÄÄ LOMPAKOLLA JA POISTUA HEIKOILTA ALUEILTA SALONKIVAUNUSSA
      varo jäämästä yksin asumaan slummeihin

      "Hyvin toimeentulevilla ei ole mitään hätää, koska he pystyvät äänestämään lompakollaan" (Halla-aho)

    • Hallaahon.äänestäjä45

      SANAVARASTON PUUTTEELLISUUS EI KUITENKAAN OLE KATAISEN KIRJOITUKSEN SUURIN ONGELMA
      Jyrki Lehtola Iltalehti

      Laskutaidoista ja heikkolahjaisuudesta puheenollen merkki on Katainen

      Lukion lyhyt laskento 6
      ei osaa toisen asteen yhtälön ratkaisukaavaa, ei diskontata, ei kaksinumeroisten lukujen kertolaskua päässä 11 x 17 jää seisomaan aivoihin, tuli nurkkasuomesta
      jossa ei ollut oppinut suomen kieltä

      Jyrki Lehtola Iltalehti 22.7.2005 "Kaariina Katainen"
      puheenjohtaja kirjoittaa kuin lukiolainen

      Tässä lehti on referoinut kolumnia mutta en tiedä löytyykö se jostain alkuperäisenä
      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/katainen-moderni-johtajuus-puuttuu/1982094#gs.3gyaiiA

      Lehtolan PITKÄ LUETTELO KATAISEN ALKEISVIRHEISTÄ ON SEURAAVA
      pilkutus jne. päin seiniä

      Skandinaavinen pitäisi olla pienellä lauseen keskellä
      talous pistää ajattelemaan ... Lehtola AMPIAINEN PISTÄÄ
      valtionmonopoli p.o. valtion monopoli
      yhtälailla p.o. yhtä lailla

      ja tätä rataa pitkä jono

      ex-kokoomuslainen ESKO SEPPÄNEN HÄPEÄÄ KATAISTA
      http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252227-listavaalipetos-aanestajia-kohtaan Olisi kiva tietää, mitä puuhailee Brysselissä sinne lähetetty korkein suomalainen virkamies eli komissaari Jyrki Katainen sen ohella, että hän syö komission jäsenille työsuhde-etuna tarjottavaa poliittista sekahedelmäkeittoa. Katainen otti Alexander Stubbille luvatun komissaarin salkun ja 33 000 euron kuukausikorvauksen palkkiona vaivannäöstään mitä ilmeisimmin suomalaisen demokratian puolustamatta jättämisestä korkean virkamiehen roolissaan. Jyrki Katainen kävi ensimmäisen kerran nuorena teinipoikana tutustumassa Suomen eduskuntataloon minun vieraanani. Toivottavasti hänestä ei tullut poliitikkoa minun myötävaikutuksellani. Jos on tullut, pyydän Suomen kansalta anteeksi. Olen tehnyt syntiä.

    • konjuktuuri

      Timo Soinin persuismi näyttäytyy Halla-ahossa täsmälleen samanlaisena. Hitlertyylinen sanansaivartelu ilman muuta sisältöä kuin ääretön marxilaisuuden viha.
      Halla-ahon esikuntapäälliköllä kolme pitkää viestiä ja joissa ei ole mitään yhteyttä aloitukseen.

    • konjuktuuri

      Se että aineellinen tuoatanto on ehdoton edellytys ihmiskunnan olemiselle, sitä ei toistaiseksi kukaan ole yrittänytkään kiistää.

      Maailmanmeno, historian kulku, ihmiskunnan kehitys on riippuvainen eräistä seikoista - työkalujen, tekniikan ja teknologian kehityksestä.
      Ensin keksittiin kivikirves ja pyörä, sitten myöhemmin atomireaktori, avaruusalukset ja tietokone. Alkeellisesta korkeampaan, yksinkertaisesta monimutkaisempaan ja historiallisen materialismin perusnäkemys astuu esiin.

      Tietyllä ihmiskunnan yhteiskunnallisen tietoisuuden tasolla Karl Marx ystävänsä Friedrich Engelsin kanssa kehitteli näkemyksen, jossa ihmiskunnan kehitys on yhteydessä ja riippuvainen tuotantovälineiden, tuotantotapojen kehityksestä ja hallinnasta.
      Historiallinen materialismi riisuu ihmiskunnan kehityksestä pois mystiikan, jumaluudet, sadut ja luulot. Uskonnollinen mystiikka olemassaolevana ilmiönä heijastaa itsevieraantumista todellisuuden ymmärtämisestä. Jumaluuksilla ja jumalopeilla ei ole ollut laisinkaan merkitystä aineellisen tuotannon kehitystrehdissä. Tuotanto tarvitsee tiedettä ja elää todellisuuden tuntemisesta.

      Kapitalismi on tienhaarassa. Se on synnyttämässä oligarkiaa, taloudellista harvainvaltaa ja jossa ns. demokratia toimii oligarkian ehdoilla; huutaa saa kaikenlaista kunhan ei hypi oligarkkien varpaille.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        "Kapitalismi on tienhaarassa"

        Eikö ole tapana sanoa,

        kapitalismin antagonistiset ristiriidat kärjistyvät, ja luokkataistelu on alkanut jo orjuuden aikoina, nyt kamppailu kärjistyy kumouksiksi, joiden kautta yhteiskunnat kulkevat kohti uutta kehityksen tasoa

        päätyen kommunismiin, johon kaikki yhtäkkiä pysähtyy ja kaikki saavat kaiken mitä haluavat (aprillia)

        Edelleen kun vallankumous tulee ja siirtää vallan proletariaatille (aprillia)

        joka ei sitä ota vastaan vaan antaa sen heti takaisin todelliselle valtaapitävällä kompuolueen keskuskomitealle jossa sitä käyttävät Li Andersson Yrjö Hakanen ... eli yksilöt ottavat vallan elitistisessä järjestelmässä

        mutta valtaa yltäkylläisyyden yhteiskunnassa pitää proletariaatti (moninkertaista aprillia)

        Nliiton kuvauksissa sanan (aprillia) tilalla on korvaava ilmaus kirjallisuudessa

        (suosionosoituksia, myrskyisiä suosionosoituksia, edustajat nousevat seisomaan osoittaen kunnioituksensa ja huutavat toveri Stalin Stalin Stalin ....)


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Aineeton tuotanto esim. Nordea voisi olla myös kiinnostava?

      Rinteen eläkelupaus on täysin vastuuton
      Oppositiojohtajan ei pitäisi antaa katteettomia lupauksia, joita hän mahdollisena tulevana pääministerinä ei pysty vaalien jälkeen lunastamaan. Oppositiojohtaja Antti Rinne (sd) ei ollut köyhä eikä kipeä vappuna luvatessaan sadan euron korotuksen kaikille, joiden eläke jää nykyisin alle 1 400 euron kuussa. Rinteen mukaan korotus voitaisiin toteuttaa useamman vuoden ohjelmalla, ja satasen pitäisi jäädä nettona eläkeläisen käteen.

      Nallen aineeton tuotanto Nordea on monen mielestä huippuosake, seuraa rahaa

      https://www.suomenuutiset.fi/nordean-paaanalyytikko-ylelle-euroa-ei-olisi-pitanyt-perustaa-eurojasenyys-on-ollut-suomelle-haitallinen-pankkiunioni-on-mata-omena/

      • Vaalit ovat jo vuoden päästä joten katteettomien lupausten vyöryntää on odotettavissa.

        Meistä kun osalla medianlukutaito on vielä hakusassa ja kuvitellaan vaalilupausten olevan jotain konkreetista. Käytännössähän ne ovat merkityksetömiä demokratian puitteissa ellen lupaava puolue saa ehdotonta enemmistöä eduskuntaan tai ellei aihe ole sellainen johon jo vaalipuheissa useampi suurehko puolue antaa lupauksiaan.

        Ainahan se on mukavaa antaa kun antaa muiden taskista. Rinnekin olisi voinut ehdottaa noiden rahojen kokoamista ay liikettä verottaen. Sehän on epädemokraattinen järjestö joka pyrkii ylittämään meidän demokraattiset elimemme. Sille pitäisi langettaa korkea rankaisuvero jolla myös sen aikaansaamat suuret työttömyyskorvaukset peritään takaisin ja hyvitetään meille eläkeläisille koska nyt ne on maksettu meidän eläkkeitämme verottamalla.


    • konjuktuuri

      Historiallista materialismia.
      Ihmiset luovat. Ihmiset muuttavat maailmaa. Tästä ei voi kiistellä. Ihmiskunnan historia on sama kuin aineellisen tuotannon historia yhteiskunnallisine päällysrakenteineen.

      Näemme kirjoitetun historian alkuhämärästä kuinka yhdenvertainen yhteisö jakautuu toisilleen vastakkaisiin yhteiskuntaluokkiin suurena työnjakona ja se on lopputulos laajenevasta työnjaosta.
      Syntyy omistajat ja omistamattomat; riistäjät ja riistettävät, ylimystö ja orjat yhteiskunnallisina pääluokkina.
      Jotta uusi järjestys säilyisi, ylimystö asettaa valtion mahtina kansan ylle. Kun aikaisemmin koko vapaa yhteisö oli aseistettu, niin uudessa tilanteessa ylimystö asettaa kansasta erillisen asemahdin kansan ylle. Luonnollista tietä eriytynyt omistus saatetaan valtiolliseksi laiksi hankitun omaisuuden suojana. Orjaluokka alistetttin ulos työnsä tuloksista.
      Kun antiikin aikana elintarviketuotanto mahdollisti väestön lisääntymisen lisääntyi myös lisätuote. Vuosituhansien saatossa orjan kulut olivat vain vaatteet, ruoka ja jonkinlainen asumus. Lisätuote siirtyi ylimystölle ja näkyy vieläkin rakennusten raunioissa.

      Mikäli lukija tuntee raamatusta Mooseksen lain ja sen 10 käskyä niin siinä vahvistetaan omistusoikeus paitsi tavaroihin, omaisuuteen myös orjuuttamiseen. "Jumala" antoi heprealaisille orjat, jopa velkaorjia omasta kansasta. "Jumala" eli valtio vaatii myös ehdotonta tottelevaisuutta "Jumalalle" eli omistajille tai taivaasta syöstään tulta ja tulikiveä. Suurin synti mitä rahvaan edustaja voi tehdä on kajota toisen eli rikkaan omaisuuteen. Laki oli ankara: Varkaalta käsi poikki, ettei voisi uudelleen varastaa.
      Mooseksen lait ovat historiallinen todiste heprealaisten orjanomistuksellisesta valtiotyypistä ajalla 1 000 - 0 ennen ajanlaskun alkua.

      Alkuperäinen omistaja, orjanomistaja, ilmaantui maailmaan eri alueilla, kaikilla mantereilla, toisistaan riippumatta suunnilleen samoihin aikoihin Amerikka hieman jälkijunassa.
      Sosiaalinen yhteisö muuttui omistuksen mukana epäyhdenvertaisten ihmisten yhteisöksi. Lisätuotteen jako muuttui epätasa-arvoiseksi.

    • padr

      Miksi tuotanto?

      Ihmisen täytyy syödä. Ellei syö niin kuolee. Saadakseen syötävää, hänen täytyy tehdä työtä. Joko hän kerää luonnosta ravinnon sellaisenaan tai ryhtyy tekemään apuvälineitä saadakseen ravintoa helpommin. Kivi ja keppi apuvälineenä lienee ensimmäiset työkalut.
      Kun alkuun oli päästy kehityksen pyörähti liikkeelle
      Toinen seikka lienee tarpeet. Tuotannollisen kehityksen päästyä liikkeelle, ihmisyhteisölle tulee ravinnonhankinnan lisäksi muita tarpeita. Muun muassa suojatuminen sääilmiöiltä ja pedoilta. Kulttuuritarpeet kasvavat ohessa. Tie luonnosta ottamisesta maanviljelykseen ja karjanhoitoon on ollut pitkä, arviolta 200 000 vuotta. Sen taitteessa luku-kirjoitus- ja laskutaito merkitsi suurta hyppäystä tuotannon kehittymisessä.

    • konjuktuuri

      Marxilainen sosiologia.
      Pääteesi: Ihmiskunta ja ihmisten yhteenkokoutuma käsitetään yhteisölliseksi muodostumaksi. Yhteisö yhdessä ponnistelee eteenpäin ja heikoimmistakin huolehditaan. Ihmiskunta muodostuu erilaisesta etnisistä ryhmistä, kansallisuuksista ja joilla on erilaisia kieliä, kulttuurin ilmauksia, uskontoja, maailmankatsomuksia mutta se kaikki on yhtä ja samaa ihmiskuntaa. Jokaisen kansakunnan elinehtona on työ ja sen tekijät. Tekijöinä voi olla vain ihminen. Ihmiskunnan ulkopuolelta ei tule apua vaikka kuinka pyytäisi.

      Ero esim. perussuomalaisen sosialogiaan, porvarillisiin sosiologioihin, on kuin yöllä ja päivällä. Persuismi etsii erottavia tekijöitä, esittää "me ensin" politiikkaa ja esiintyy jyrkästi toisenlaisuutta vastaan. Suomessa uskonnoksi hyväksytään kristinusko mutta ei muita. Persujen kaltaiset esiintyvät muualla kristittyjä vastaan niiden paholaisoppina.
      On selvää että ollaan hakoteilla. Ihmiskuntaa yhdistää TYÖ riippumatta kulttuurieroista.
      Kaikkien kansakuntien varallisuus on niissä tuotettujen tavaroiden määrä sikäli kun niitä ei tuoteta luontoa saastuttavasti eikä tuottoon lasketa lasketa sota-asetuotantoa.

      Historiallinen välttämättömyys on järjestää ihmiskunnan elinolot kaikkialla siedettävälle tasolle. Se edellyttää sota-asetuotannon lakkauttamista ja jo sen ehtona voidaan torjua ilmastonmuutos ja nälänhätä. Mitä väliä sillä on, mikä valtio olisi maailmantalouden veturi kunhan jokaisesta yksilöstä huolehditaan. Kiina nouse maailman ykköstalousmahdiksi eikä sille kukaan mahda mitään. Suomen on aivan turha aseistautua. Päinvastoin. Suomella olisi ykköstila olla kriisien sovittelijana, edistää maailmanrauhaa mutta se edellyttäisi irtisanoutumista kaikista natosopimuksista.

    • sos-kom

      Yksi tapa olisi perustaa valtion kaivoksia, joihin työttömät laitettaisiin kuntouttavaan työtoimintaan. Leninin mukaan jokaisen yksilön on osallistuttava lisäarvon tuottamiseen.

    • demokraatti_työmies

      Valtion tulee taata jokaiselle työkykyiselle työtä. Kaikkinainen siviilituotannollinen työ tuottipa se lisätuotetta tai ei on hyödyllistä.
      Koulutusjärjestelmä ei tuo lisätuotetta välittömästi. Se syö lisätuotetta mutta on ehdottoman välttämätön edistyvälle tuotannolle..
      Kuntouttava työtoiminta on yleishyödyllistä. Vajaakykyisiä tai työkykynsä menettäneitä ei saa jättää markkinavoimaisesti kerjäämään toimeentuloaan. Marxilainen sosiologia pitää kaikkia ihmisiä oikeutettuna elämään kykyjensä ja taitojensa mukaan toisin kuin mm. perussuomalaiset olisivat valmiit jättämään heidät katuojaan.
      Työn tarkoitus on tuottaa lisätuotetta yhteisölle. Kaiken työn ei tarvitse tuottaa lisätuotetta.

      Rikollisille persuille tai muille työtä vieroksuville lusmuille - mitä heille on tehtävä?
      Vankila, uudelleenkasvatus, vieroitus rikollisuudesta, työkoulutus, opetus sosiaalisuuteen vai mikä! Työtä ja työstä kunnon palkka.

    • konjuktuuri

      Historiallinen materialismi.

      Yhteys dialektiikkaan, olemisen ilmiöiden keskinäinen yhteys, on selvä.
      Yhteiskunnallinen oleminen määrää yhteiskunnallisen tajunnan. Millainen taso aineellisessa tuotannossa on, millaiset suhteet ihmisten välillä ovat ne määräävät yhteiskunnallisen tajunnan.
      Yhteiskunnalliseen olemiseen kuuluu yhteiskunnan aineellinen elämä ja ennen kaikkea ihmisten tuotannollinen toiminta ts. tuotantoprosessissa ihmisten välillä muodostuvat talaoussuhteet.
      Yhteiskunnallisella tajunnalla puolestaan tarkoitetaan ihmisten henkistä elämää ja heidän käytännöllistä toimintaansa hallitsevia aatteita, teorioita ja katsomuksia.
      Kysymys on olemisen ja tajunnan välisistä suhteista pääpiirteissään.

      Kosmologia ennen kaukoputkea piti tähtiä valopilkkuina. Kaukoputki ja muu teknologian kehitys yhdessä painovoimalain keksimisen jälkeen muutti kerrassaan käsityksen avaruuden rakenteesta ja löi ajolähdön uskonnollisille selityksille.

      Maanviljelys- ja karjanhoito aikaisemmin synnyttivät kirjallisen sivistyksen alkutaipaleen.
      Höyryvoima ja kemiallisten nesteiden muuntuminen voimalähteeksi koneellistivat maanviljelyksen. Näiden molempien ilmaantumisen jälkeen lisätuote lisääntyi suuresti ja on yhteydessä maailman väestömäärän lisääntymiseen hyppäyksellisesti.
      Henkisessä kulttuurissa muutokset näkyvät viiveellä mutta kuitenkin.

      Palataan perusasiaan. Yhteiskunnallisen olemisen muutos heijastuu yhteiskunnallisen tajunnan muuttumisena. Joskus raja miten muutos tapahtuu saattaa olla epäselvä. Vanhan kuoren sisällä syntyy näkemys uudesta kuoresta mutta siltikin sen lähtökohta on olemisessa. Kaukonäköisimmät näkevät vallitsevan tilanteen jatkumisen muuttuvan taantumukseksi ja edustavat ennen aikojaan uuden välttämättömyyttä.
      Muutos ei merkitse sitä, että kaikki entisessä olisi väärin. Aina on jotain hyödyllistä ja hyväksi koettu kulkee mukana. Työ ja sen ensisijaisuus esiintyy kaikkina aikoina talouden perustana.

      Olemisen ensisijaisuus: Nykyaikaisista avaruusaluksista ei millään voinut antiikin aikoina polemisoida. Täytyi ensin kehittyä polttoaineilla toimivat koneet ja lentoneet ja jolloin saattoi syntyä kuvitelma matkustaa avaruuteen. Antiikissa itse avaruudenkin tuntemus oli mitätön.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        "Olemisen ensisijaisuus: Nykyaikaisista avaruusaluksista ei millään voinut antiikin aikoina polemisoida. Täytyi ensin kehittyä polttoaineilla toimivat koneet ja lentoneet ja jolloin saattoi syntyä kuvitelma matkustaa avaruuteen. Antiikissa itse avaruudenkin tuntemus oli mitätön"

        Partacus, et viitsisi lopettaa näitä läpeensä lapsellisia maallikkokirjoituksia kun et mitään näistä asioista tiedä et termodynamiikasta polttoaineista S-H -piirroksista et turbiineista

        ja jaarituksillasi vain yrität parantaa hormonaalista ahdistustasi kun olet mennyt huijar-SKP-läisten kelkkaan ja pysyt sivuraiteella ja raide vain jatkuu
        ja kapitalismi kärjistyy ja vallankumous lähestyy (aprillia)

        Neuvo: tee jotain konkreettista, ota probleemanratkaisu-lähtöinen asenne, jos on vähän rahaa mieti miten saisi lisää, jos on ihmissuhteissa ongelmia ... mutta aina probleeman ratkaisulähtöisesti

        ei siten, että joku toinen - hallitus, Marx, Lenin ... - auttaa sinua kun ne eivät auta vaan puuhaavat omiaan

        peilaamalla toisia joutuu ennen pitkää hullujenhuoneeseen ellei ota elämäänsä omiin käsiin
        https://www.amazon.com/Pulling-Your-Own-Strings-Techniques/dp/0060919752


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "köyhäkomukka 5.5.2018 17:21 Voi veetu! Yritys on tuossa kohden tuottava yksikkö!!! Jos on, yritys voi tuottaa TAPPIOITAKIN! TYÖTÖN työllistää ja maksaa veroja siinä missä jokin kapinen yrityskin. Pienet yritykset eivät yritystukea saa, pitää olla pörssiyhtiö, joka jakaa osinkojakin joka vuosi! Mitä rikkaiden sijoittajien omistama yritys tekee yritystuilla, ne eivät edes TYÖLLISTÄ!"

      KESKUSTELU PIMEYDEN YTIMESTÄ

      Kommentti ensin nimimerkistä: Et ole komukka oikeasti vaan Kremlin lakeija et ole marxilainen etkä ole Pääomaa lukenut vaan kateellinen

      OTSIKKOA VARTEN ESIM. GOOGLAA "Jorma Ollila panisi yritystuet leikkuriin"
      "Yritysrakenteita ei pidä tukea aluepoliittisin perustein#

      Osingot joita Kone, Nokia ... jakavat on ansaittu pääosin ULKOMAILLA ei Suomessa. Ne eivät siten vaikuta sitä eikä tätä SKP:n äänestäjiin. Eivät ainakaan riistä suomalaisen työläisen työnarvoa

      Sijoittaminen EI PERUSTU YRITYSTUKIIN EIKÄ VERONKIERTOON. Esim. Nokian Ollila on pitänyt useita puheita yritystukia vastaan. Totta, että jotkut mm. kansanedustajat roistomaisesti kieroilevat sopeutusrahoillaan ja ovat skurkkeja, mutta kukaan piensijoittaja ei voi sijoittaa minnekään Jerseyn saarelle rahojaan piiloon, se maksaa, on vaarallista (mistä tiedät ettei vastapuolena ole huijari) ja aivan turhaa, aika kuluisi väärään asiaan kun tärkeää on ja pitää miettiä mitä osakkeita ostaa, jotta tienaa

      Täällä SKP-läinen kadehtii ja vaahtoaa ja liittää OSINGOT YRITYSTUKIIN JA VERONKIERTOON JA JOS MIHIN HARHAAN

      HELSINKI 30.5. 2018

      valtaisa joukko piensijoittajia - villapaitakansa enemmistönä ei pukumiehiä - täyttää Messukeskuksen, tuhansia kuitenkin, ja he päättävät maksaa itselleen osinkoa - tosin suursijoittajien äänillä - kokonaisosinko on 1200 MILJOONAA EUROA, josta vaivaiset 200 miljoonaa jää Suomeen ja 1000 miljoonaa eli miljardi meni ulkkareilla, Trump kiittää ja
      SKP-palstalainen vaahtoaa yritystukipolitiikasta ja veronkierrosta SAMAAN AIKAAN KUN VALTAOSA OSINGOISTA MENEE ULKOMAALAISILLE EIKÄ NIIDEN VEROTUKSEEN SKP-LÄINEN VOI VAIKUTTAA vaan Trump ja Theresa May

      KYSYMYS SKP-LÄISILLE PALSTALLA. Kummat leikkaavat enemmän itse tukkansa (säästö 200 euroa vuosi): Nokian piensijoittaja vai SKP:n puolesta melskaava (en sano kommunisti, koska Tiedonantaja-porukka on Kremlin lakeijoita)

      Vastaus: ylivoimaisesti enemmän piensijoittajat leikkaavat itse tukkansa kuin SKP-vaahtoajat koska piensijoittaksi ei tulla ilman, että osaa ENSIIN säästää, SKP-läinen ei koskaan ole säästänyt vaan kadehtinut

      • köyhäkomukka

        Minä en perusta kommunista tuon taivaallista ja leikkautan tukkani ammattikoululla hyvin edulliseen hintaan ja säästämään on pitänyt oppia enen kuin kävelemään niin kuin köyhän kohtalo on. siinä ei ole mitään mitä kadehtia.
        Nokian piensijoittajien kohtalo ei ole duunarien asia vaan se on turvallisesti niiden ulkomaalaisten suursijoittajien taskussa niin kuin kirjoitit. Ulkomaille maksettuihin osinkoihin eivät peinsijoittajat voi vaikuttaa mitenkään, ei eduskunta, ei hallitus, ei duunarit, mutta VEROVAROISTAmaksettuihin YRITYSTUKIIN voidaan ja saa vaikuttaa.
        Mitä Nokian Ollilan puheisiin ja tekoihin tulee niin ovatko ne aivan linjassa?
        On niin saakelin YKSINKERTIASTA, typerää syyttää kateellisiksi ihmisiä joilla on jonkilainen oikeudenmukaisuuden tunto tallella. Minä haluan, että suomalaisiin nuoriin ja lapsiin SIJOITETAAN, hyvän esikasvatuksen ja hyvän koulutuksen muodossa, koska se raha kasvaa korkoa meille.
        Ei ole oikein linjassa, että rikaspörssiyhtiö jakaa osinkoja ja vielä ulkomaille josta emme kansantaloutena hyödy. Samaan aikaan työttömiä, eläkeläisiä, nuoria ja lapsia köyhdytetään, heidän mahdollisuuksiaan kavennetaan! Se on aunuksesta!


    • konjuktuuri

      Historiallinen materialismi.

      Kun väitetään että oleminen on ensisijaista tajuntaan nähden, se on totta. Jotta ihmiset voisivat harjoittaa tieteitä, taiteita, filosofiaa, musiikkin yms. on hänellä oltava syötävää, asunto ja vaatutus. Ja saadaksen välttämättömät elinolot hänen täytyy tehdä työtä.
      Henkisyyden edellytys on aineellinen olemus.

      Aineellinen tuotanto suuntautuu suurille omistamattomille kansanjoukoille. Tuotantovälineiden omistus siirtyy yhä harvemmille. 86 ihmistä omistaa puolet maailman varannoista. Pääomien keskittyminen on vertaansa vailla. Totta on , että he eivät voi omistuksiaan syödä. Näillä kuitenkin on käsissään poliittinen valta ja oligarkit voivat ostaa ja ostavatkin poliitikkoja ikuistamaan sanotun finanssipääoman harvainvallan.

      Yhteiskuntataloudellinen muodostuma on historiallisesti tiettyyn aineellisten hyödykkeiden tuotantotapaan perustuvien yhteiskunnallisten (taloudellisten, ideologisten, perhe ym.) ilmiöiden ja prosessien kokonaisuus.
      Yhteiskunnan kehitys on kunkin yhteiskuntamuodostuman lainomaista vaihtumista toiseen, täydellisempään yhteiskuntamuodostumaan. Alkukantaisesta yhteisöjärjestelmästä orjayhteiskuntaan, siitä feodaaliseen, kapitalistiseen ja viimein kommunistiseen (nimi tämä tai mikä tahansa, sisältö ratkaisee) yhteiskuntajärjestykseen - näin on historia tähän saakka kulkenut. Kapitalismi on vallinnut n. 500 vuotta ja sen sisällä kasvaa uusien tuotantovoimien idut kuten aikaisemmissakin talousmuodoissa. Kun vanhat saappaat käyvät ahtaaksi, ne lopulta vaihdetaan uusiin.

      Nykyisen kapitalismin ongelmaa veronkiertoa ei juurikaan ollut kapitalistien asialistalla 30 vuotta sitten. Siitä veronkierto on porvarillisten arvioiden mukaan Suomen osalta n. 20 mrd euroa ja jos vero valtiolle olisi esim. 25 %, menetys vuosittain olisi n. 5 mrd euroa.
      Veronkierto on kuin syöpä, joka puree kansakunnan sisintä, tuottaa sille poliittisesti väärää politiikkaa, pakottaa poliitikkoja valehtelemaan sotun ja palkkojen leikkausten syistä. Poliittinen järjestelmä sairastuu kaiken aikaa yhä pahemmin.

    • köyhäkomukka

      Höpötystä, kirjoituksesi on pelkkää höpötystä!
      Kukaan ei ole osakesijoittamista vastaan tai menestystä vastaan, voi sitä luulla, olettaa mitä vaan on aivan eri asia onko se totta!
      Tuo kuinka toisten erilainen käsitys politiikasta olisi este, tai he voisivat tai haluaisivat estää osakesäätämisen, vaurastumisen niin johan on pajunköyttä! Eikös porvarillisesti ajattelvat yber - osaajat ole aivan ylivertaisia joille mikään ei ole mahdotonta?
      Tai sitten ne osaavat vain 1- asian hyvin: syyttää muita kun ei suksi luista!
      Bisnes ei todellakaan ole kieletty, meillä on markkinatalous, pörssikin vielä ja siellä käydään jopa kauppaa.
      Olet oikea pesun kestävä PÖRRÖ! Jos joku fantasioi niin sinä! Olen Suomen vapaa kansalainen enkä fantasioi mistään vaan äänestän VASEMMISTOA .

    • köyhäkomukka

      Mitä itse aioit tehdä nuorison ja lasten suhteen? Vai oletko niin pehmeä, että ei ole mihin sijoittaa?
      Pienestä eläkkeestäni sijoitan Vammaisten nuoten koulutukseen ja työllistymiseen, koska kunnat joiden tehtäviin kuuluu ei vammaisten vaan kaikkien nuorten ja lasten koulutus eivät vammaisille hanki heidän tarvitsemiaan apuvälineitä, esim. kannettavaa tietokonetta tai liikkumisen apuvälineitä.
      Oikeasti mitä hattua meille Ruotsin vaalit kuuluvat? Tai muslimit? Mikäs kriisi se siniseen pääomaan iski 1990 - luvulla kun valtion piikki aukesi taivaaseen asti? Vatun pölijät!
      Pakolaisten tilanne Italiassa ja EU:ssa ylipäänsä on HUONO! Muslimit ovat IHMISIÄ, joita pitää auttaa ja meillä Suomessa on tyhjiä taloja, autioita tiloja, netti väärällään tavaraa, huonekaluja, kodinkoneita, vaatteita!
      Pystyisimme HALUTESSAMME tyhjentämään Italian pakolaisleirin koska vaan eikä se olisi keneltäkään pois. Kun autamme palkolaisia, he voivat rakentaa elämän perheelleen ja lapsilleen ja opettaa meille asioita joita emme osaa. Antessaan saa, kodottaessaan löytää.
      Ruotsilla on 1 VALTAVA etu Suomeen nähden, siellä on monen polven koulutettuja siirtolaisia, joilla on vientimarkkinoilla vieraiden kielten ja kulttuurien tuntemusta ja se saakeli on RAHAA!!

    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Ruotsilla on 1 VALTAVA etu Suomeen nähden, siellä on monen polven koulutettuja siirtolaisia, joilla "

      Hämärää puhetta. SUOMEEN KUN EI TULE SIIRTOLAISIA enintään pakolaisia, jotka eivät tule tänne paikkaamaan vajetta vaan sossuun työttömiksi. Kun 1970 suomalaiset - usein ruotsia puhuvat - menivät Volvolle töihin asia oli eri NYT VOLVO ON KIINALAINEN Geelyn (onnenpotku) omistama ja Nalle tekee niiden kanssa yhteistyötä Sammossa https://www.leaprate.com/forex/brokers/chinas-geely-finlands-sampo-take-control-saxo-bank-buy-tpg-capital-sinarmas/

      Seuraa rahaa, seuraa Nallea ...

      "Pienestä eläkkeestäni sijoitan Vammaisten nuoten koulutukseen ja työllistymiseen, koska kunnat joiden tehtäviin kuuluu ei vammaisten vaan kaikkien nuorten ja lasten koulutus eivät vammaisille hanki heidän tarvitsemiaan apuvälineitä, esim. kannettavaa tietokonetta tai liikkumisen apuvälineitä"

      ERINOMAISTA TYÖTÄ. Minäkin sijoitan nuorten hoivakoteihin ja saan tuottoakin vielä siitä. Ja nyt kun kerrot, ymmärrän koska olet pienellä eläkkeellä etkä aloittanut ajoissa - ajoitus on äärimmäisen tärkeä aikaisuus siis - peli alkaa olla pelattu mutta korjausliike ei ole mahdoton: OPETA LASTENlasten ... LAPSIASI jne sijoittamaan pois pois pois passiivisesta duunarikulttuuriajattelusta ja kadehtimisesta

      (ja hoiva-ala ei ole -tällä hetkellä - ollenkaan huono sijoituskohde nyt epävarmoina aikoina vähätuottoinen mutta varmempi)

      "Oikeasti mitä hattua meille Ruotsin vaalit kuuluvat? Tai muslimit"

      SUOMEN yhteiskunta on Ruotsin ei Venäjän kopio, siksi
      700 vuotta yhteistyötä ja pakkoruotsi sitoo meitä komeasti

      Ruotsi on malli ja menee edellä, Ruotsi on muslimoistunut maa ja sieltä TULI SOSIALIDEMOKRATIA SUOMEEN ei Leninistä ja SIELTÄ TULI HYVINVOINTIVALTIO SAKSA-RUOTSI. Ja NYT lähetti Ruotsin valtio väkisin EU:n tuella 32 000 matumiestä MUSLIMIA Irakista hörhöjärjestön SPR tukemana turvallisesta Ruotsista Haaparannasta Suomeen, matu ei ollut edes kuullut Haaparannasta lähtiessään Irakista ja sieltä ne vain komeasti Ruotsin valtioin maksuttomilla junakuljetuksilla tulivat kun laivat kieltäytyivät tietenkin ottamasta, kaamea kaaos olisi tullut laivoihin

      (SUOMESSA ON KOVA RAKENNUSBUUMI HETKEN, 32 000 ukkelia asutetaan, tarvitaan heti 320 000 neliötä asuntoa nyt, 5000 euroa uusrakennus neliöltä eli 1600 miljoonaa euroa valtion hoidettava velkana tms. pelkästään näiden ruotsinmuslimien asuttamiseen veronmaksajien rahaa, muut kulut vuokrat eläminen terveys lomamatkat Irakiin päälle ja perheenyhdistämisessä tädit sedät isät anopit serkut jne. tulevat perässä ja kulumäärä moninkertaistuu)


      eli odotusarvo on, että elääkkeesi laskee ja verotuksesti nousee tulevaisuudessakin Ruotsin tapahtumien takia ja riippuu siten Ruotsin hallituksesta ja sosialidemokraatesta miten Ruotsi ajaa muslimeita Suomeen esimerkiksi. Erotusta voi yrittää korvata pääomatuloilla

      Ruotsin tapahtumat vaikuttavat. Halla-aho 4.5. 2018 Ruotsissa sossut jatkavat linjan tiukentamista samalla, kun Suomessa itketään, että Pohjoismaiden jo löysintä linjaa on saatava vielä löysemmäksi. Ruotsin toimet toki auttavat myös meitä, koska sitä kautta Suomeenkin tullaan

      https://www.suomenuutiset.fi/ruotsin-sosialidemokraatit-seuraavat-johtajaa-kopioivat-ruotsidemokraattien-vaaliohjelman/

    • konjuktuuri

      Marxilainen sosiologia sulkee pois kansallisus- ja uskonvihan. Perussuomalaiset Suomessa jyrkimmin pyrkivät kumpaakin lisäämään. Kristillisdemokraattinen puoluekin on suhteellisen neutraali muihin uskontoihin nähden. KD tukee ylipäänsä uskonnollisuutta mutta on yleiskysymyksissä monesti huomattavasti enemmän rahvaan puolella kuin Perussuomalaiset.
      Perussuomalaiset puolueena pyrkii myrkyttämään nuorten luonnonmukaisesti syntyvän inhimillisyyden.

      Historiallisesta materialismista.
      Historiallista kehitystä siivittää välttämättömyys ja se toteutuu ihmisten tietoisen toiminnan avulla. Ensinnäkin ihmisten tahdosta riippumattomat taloudelliset lait ovat ja toimivat. Kaiken aikaa tulee jotain uutta teknistä kehitystä eikä yksilöiden vastustus voi sitä estää. Tietty taloudellisen kehityksen taso johtaa mullistuksiin yhteiskunnan päällysrakenteissa.
      Ihmiset eivät pysty kumoamaan yhteiskuntakehityksen lakeja tai luomaan uusia mutta he pystyvät tiedostamaan ne ja historiallisen välttämättömyyden sekä tiedostetun välttämättömyyden pohjalta puuttumaan aktiivisesti yhtyeiskuntahistorialliseen prosessiin.
      Ihmisen vapaus merkitsee näin ollen objektiivisen välttämättömyyden tiedostamista ja sen hyväksikäyttöä ihmisten etujen mukaisesti.

      Usein porvarillinen sosiologia ja idealismi saarnaa fatalistista kohtalonoppia, alistumisoppia, jostain ihmiskunnan ulkopuolelta. Ihmisestä eläessään tulisi objekti jonkun vierauden johtaessa kun ihminen on taloudellisessa ja poliittisessa valtioelämässä toimiva subjekti ja objektina ovat hänen elinolosuhteensa.
      Porvarillinen idealismi saarnaa mielellään vapaudesta, joka usein on "huutamisen" vapautta kun ihmisen vapaus perustuu välttämättömyyden tajuamiseen. Työn ihminen on vapauden perikuva mutta kuinka vähän hallitukset tai vallitseva järjestelmä huolehtii siitä, että ihminen voi tehdä työtä. Työllisyydestä melutaan, puheet ovat kovia - teot sitäkin vähäisempiä. Kuitenkin ihminen haluaa ja tulee sitä haluta olla yhteiskuntaa kykyjensä mukaan rakentava kansalainen.
      Tässä yhteydessä on sivuseikka "oikea työ" ja jota esim. sota-asetuotanto ei ole.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus = konjuktuuri 7.5.2018 14:41 Marxilainen sosiologia sulkee

      OIkeastaan on ihan sama mitä sulkee, SKP-läiset eivät ole marxilaisia vaan Kremlin lakeijoita, jotka fantasioivat vallasta puna-armeijan avulla eli he eivät halua venäläisjohtoa Suomeen mutta kun se tulee SKP-läisiltä ei mitään kysytä vaan viedään keskitysleiriin, jossa ne sanovat
      eimetätätarkoitettu, Edvard Gyllingin ja Kullervo Mantereen kohtaloiden viitoittamaa tietä, Neuvosto-Karjalan johtajan ja SKP:n puheenjohtajan

      Partavus : konjuktuuri 6.5.2018 16:36 Veronkierto on kuin syöpä, joka puree kansakunnan sisintä, tuottaa sille poliittisesti väärää politiikkaa, pakottaa poliitikkoja valehtelemaan sotun ja palkkojen leikkausten syistä. Poliittinen järjestelmä sairastuu kaiken aikaa yhä pahemmin

      IHANKO tosi että syöpä? Venäjällä ei ollut veroja eikä veroilmoituksia mutta massiivinen veronkierto eikä Stalin tai Brezhnev ole koskaan maksaneet veroja, ei Puolass ... ollut veroja eikä veroilmoituksia tehty ... KAUHEA OPPIMINEN KUN Virossa jne. kommunismi kaatui
      kun kommunistimiehityksen aikana veronkierto oli VALTAISAA.

      Jos sai jostain rahaa rehellisesti tai ei sitä ei perään kuulutettu, kun veroilmoituksia ei ollut eikä luetteloja eikä tilastoja Erikseen oli jobbarit ja hotellisiivojat, jotka pääsivät tekemään kahvi-, kello-, lenkkitossu -kauppaa
      turistien kanssa verotta, hotellisiivooja tulot olivat moninkertaiset yliopistoprofessoriin verrattuna Tämä lisää moraalia ja halua opiskella kommunismissa, tarkoitan hotellisiivoojaksi

      https://www.suomenuutiset.fi/yle-turvapaikanhakijoiden-tekemien-seksuaalirikosten-uhreista-lahes-puolet-alaikaisia/

    • konjuktuuri

      Perussuomalaisten osallistuminen välikysymykseen nuorten työehtojen heikentämiseksi on valhetta. Samaa valhetta kuin ennen 2 015 vaaleja. Vaalien jälkeen puolue hallituksessa perui kaiken ennen vaaleja sanomansa. Halla-aho liputttaa työehtosopimusten yleissitovuuden poistamista ts. ammattiliittojen lakkauttamista. Perussuomalaisten politiikka on alusta saakka ollut valehtelua valehtelun perään.
      Perussuomalaisten sosiologia on: Kukin pärjätkööt yksilöinä, työläisten yhteenliittyminen on rikos, se on parempi kellä enemmän on rahaa ja silleen, ja pahimpana sivistyksellisen tiedon kieltäminen.

      Historiallisesta materialismista.
      Vapauden saavuttaminen sosialismin oloissa ei sulje pois historiallista välttämättömyyttä ja objektiivisten lakien vaikutusta. Välttämättömyydestä tulee tällöin ihmisen vapaan toiminnan objektiivinen perusta. Vapaus verrattavissa vastuun ja velvollisuuksien ymmmärtämiseksi.
      Aineelliset perusedellytykset ovat määrääviä eikä niitä saa laiminlyödä ts. niiden kehittämistä suhteessa luonnon sietokykyyn ja muihin seikkoihin.

      Uusliberalismin politiikka (kehitelty Chigagon koulukunnan toimesta 1950 luvulla) valtaa alaa kapitalismissa. Sen perusidea on yksilön vapaa rikastuminen. Se kieltää työläisten järjestäytymisen ja valtion toimesta rakennettavat sosiaaliset rakenteet. Puhtaat markkinat tulee olla vapaat ammattiliitoista. Yksilö myy työvoimaansa ja kustantaa palkallaan koulutuksen, terveydenhoidon ja vanhuuden yms.. Valtion toimet supistetaan oikeuslaitokseksi ja armeijaksi. Verot olisivat siten pienet mutta yhteiskunnallinen sosiaaliturva olisi poissa.
      Oppi on "oman onnensa luovan oppi". Yksilön menestymisen oppi kaikkien kilpaillessa toisiaan vastaan.
      Uusliberalismi alkoi vaikuttaa voimallisesti 1980 luvulla. Kehittyneessä kapitalismissa asetettiin sulkua sosiaaliturvan kehittämiselle. Suomessakin Sipilän hallitus jatkaa mm. koulutusleikkauksilla sotun kaventamista. Seurauksena on leipäjonojen kasvaminen. Ellei yleishyödyllistä vapaaehtoistyötä olisi, Suomessa kulkisi kaduilla kerjäläisiä.
      1980 luvulla alkoi tuloerojen kasvu ja joka on tilastoista löydettävissä oleva tosiasia.
      Kun sotua leikataan lopputulos näkyy rikkaiden rikastumisena.

      Porvarillinen sosiologia vie kansoja paitsi hunningolle vaarantaa myös ihmiskunnan elämisen perusteita planeetallamme.
      Perussuomalainen edellä ilkamoi veronkierrolla siten, ettei sillä olisi merkitystä. Rahat kuuluisivat pääomien omistajille ja sillä pihvi. Veronkierto on yksi merkittävä sosiaalisen yhteisön tuhoaja. Toinen on luonnon saastuminen. Siinäkin perussuomalaisten piirissä löytyy kova "vihreyden" vastustaminen ja jota petollisesti markkinoidaan siten, että luonnonsuojelu olisi työtätekevän kukkarosta pois.
      Valveutunut työläinen ymmärtää varsin hyvin ympäristön luonnonmukaisuuden vaalimisen ja että siihen täytyy uhrata työtä.

    • Partacus

      Porvarillinen sosiologia pyrkii kieltämään yhteiskunnallisen kehityksen ja talousmuotojen vaihtumiseen. Keskiaikainen porvaristo ei olisi noussut valtaan ellei taloudellinen edistys olisi sitä edellyttänyt ja porvaristo ryhtynyt vaatimaan uudistuksia. Edistysaate oli porvariston käsissä väline vanhan feodaalisen järjestyksen särkemiseksi ja uuden kapitalistisen tuotantomuodon vakiinnuttamiseksi. Kolmas sääty porvaristo otti vallan väkivaltaisesti lyhyemmän tai pidemmän ajanjakson kuluessa. Ranskan porvarillinen vallankumous 1 799 - 1 805 oli hyvin verinen. Uusi valta alisti väestön uusien sääntöjen alaiseksi pakottamalla.
      Suomessa "Snellmannin porvarillinen vallankumous" 1 860 luvulla tapahtui verettömästi mutta kiivaassa polemiikissa aateliston etuoikeuksien kumoamiseksi. Loput porvarilliset oikeudet toteutuivat vasta sisällissodan jälkeen.

      Joka kerran tuotantotavan muuttuessa valtaan tullut luokka pyrki ikuistamaan itsensä ja tuotantomuotonsa.
      Porvarillinen sosiologia ajautuu umpikujaan ikuistaessaan porvarillisen valtion. Se on eriarvoisuuden ikuistamista, ihmisten luokittelemista "loisiin ja fiksuihin" kuten palstalla eräs taantumusporvari tekee.

      • vähäarvostettu.herra

        entinen taistolainen kohottaa imagoaan uusien isäntien edessä.
        Kun asiasisältöä katsoo, ei ihme ettei hän menestynyt taistolaisissa.


      • Vaikka Partacusi me menestyksellä harrastamme porvarillista talouspolitiikkaa koska se antaa parhaan tuloksen niin ei se meistä työläisistä mitään porvareita tee. Mistä ihmeestä sinä Partacusi olet tuon porvarisydroomasi saanut?

        Kun sinun laitasi kauppaa sosialismia niin se on kuin lähtisi kurjuutta kaupalle, missäänhän viimeisen 200 vuoden aikana nuo Marx vainaan ajatusjuoksun seuraajat eivät ole saaneet aikaan hyvinvointia mutta kurjuutta runsaasti.

        Lisäksi koska marxilaisuus ei tahdo oikein upota kansaan vapaaehtoisesti niin sitä on syötetrty pakolla ja siinä on henkensä menettänyt miljoonia kansalaisia joille marxilaisuus ei ole heti ensinäkemältä kelvannut.

        Koska se ei 200 vuoden aikana ole mitään positiivista saanut aikaan niin kerropa nyt Partacusi mikä sinua riivaa ajamaan meitä kurjuuden poluille vaikka laihastakin hyvinvoinnista jossa nyt elämme porvarillisen talouspolitiikan ansiosta?


    • Hallaahon.äänestäjä45
    • Hallaahon.äänestäjä44

      Amerikan CNN haastattelee parasta aikaa Ruotsin entistä pääministeriä Carl Bildtiä
      joka on kauhuissaan Iran-sopimuksen kaatumisesta ja sitä mieltä että kovan linjan
      kundit saavat lisää valtaa Iranissa ja

      erikoisena he pitävä sitä että Netanyahu Israelista on juuri nyt Venäjällä ja osallistuu venäjän tappajien Voiton päivän marssiin

    • konjuktuuri

      Sosiologiaa

      Kapitalistisen tuotannon perusta voidaan kiteyttää lyhyesti; Sen tarkoitus on tuottaa voittoa ja voitto perustuu jatkuvaan kasvuun. Hinnalla millä hyvänsä, olivatpa tuotteet tarpeellisia tai eivät. Tämä sosiologia synnyttää epäyhdenvertaisuuden ja joita perustellaan näennäistieteellisesti teorioilla, joiden mukaaan jotkut ovat fiksumpia kuin toiset ja heille kuuluu johtajuus sekä rikkaudet.

      Toisen maailmansodan jälkeen maailmalla vallitsi voimakkaasti demokratiaan suuntautuva sosialogia. Sen yhteinen piirre oli näkemys, että tuloerojen tasoittaminen vie kehitystä nopeammin eteenpäin. Se tarkoitti sosiaalisuuden voimakasta lisäämistä. Yhteiskunnallisella vakuutuksella peruskoulutus ja monet muut yleiset tarpeet rahoitettiin valtioiden budjeteista.
      Nykyistä hyvin alemmalla tuotannon tasolla rakennettiin mm. pohjoismaihin korkea sosiaaliturva ja samalla aineellinen tuotanto etenin.
      Oppia pyrittiin edistysvoimien tuella viemään kehitysmaihin, ettei siellä siirtomaaorjuudesta vapautuneet valtiot perustaisi läntisen kapitalismin mallia ökyrikkaista ja rutiköyhistä. Oppia pyritiiin soveltamaan myös kehittyneiden valvioiden vastuulla avustaa aikaisemmin alistettuja valtioita teollistumaan ja luomaan sitten sosiaaliset rakenteet.
      Useat sosiaaliset rakenteet syntyivät Neuvostoliitossa ja niitä sovellettiin kapitalismissa.

      1980 luvulta lähtien maailmanpoltiikka muuttui. Tuloerot lähtivät jyrkkään nousuun. Niin tapahtui myös pohjoismaissa. Yhdenlaisesti usein valtiot kummasti velkaantuivat samalla kun suppea yläkerros rikastui ja leikkaukset rahvaan yleisetuihin alkoivat.
      Siirtomaasotien loputtua uudet "uskonsodat" alkoivat. Lainausmerkeissä siksi, että natomaat kävivät arabimaiden kimppuun hävittyään siirtomaiden itsenäisyyssodat. Arabeista tehtiin ja tehdään edelleen "sivistyneen lännen" päävihollista, vääräuskoisia fanaatikkoja vaikka niistä ei ollut merkkiäkään hyökkäysaikeista Eurooppaan. Natomaat uskonnollistivat sodat arabeja vastaan vääräuskoisten taltuttamiseksi.
      Tuloerojen kasvattamisen politiikka on nopealla aikataululla tuonut maailman suuria ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe