Suuria lupauksia ja pettyneitä odotuksia

Pena69

Karmealla tavalla voi huomata kuinka työntekijällä ei olekaan oikeuksia ja miten raadollista vedättämistä harjoittaa esimerkiksi Selekta Henkilöstöpalvelut.
- ei oikeaa työsopimusta
- ei työterveyden työhöntulon tarkastusta
- laadutonta palkanlaskentaa
- huonot varusteet
- työntekijöitä kohdellaan huonosti
- epävarma olo kokoajan tuleeko työtä vai ei
- kiristämisen ja uhkaamisen kulttuuri jossa työntekijää painostetaan.


Tälläistä työnantajaa ei saisi olla lainkaan.

50

2118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hullupaikka

   Eikö tollaseen pitäs jonkun tahon puuttua?! Oon kuullut pelkästään huonoo tosta paikasta.

  • Manitvex

   Pitäisi puuttua mutta kyseisen yrityksen työsuojelupäällikköön ei voi luottaa koska hän on omistajan käskyvallan alla. Omistaja taas tekee miten vaan hänelle on kannattavinta. Ei siinä paljon kiinnosta onko työntekijät tyytyväisiä.

  • Saman olen huomannut kiinteistönhoidossa, ei edes luottamusmies eikä työsuojelu auta millään tavalla . Ja liiton lakimiehiä ei vähempää vois kiinnostaa. samoin työterveys. Sieltä soitetaan kiiruusti työn johdolle, että nyt se tulee. osasivat olla pihalla vastassa. Sitten ruvettiin uhkailemaan. Ja kuin ollakkaan toinen pomo todisti että minä olin se uhkailia! Kaikki muutkin oli tekaistuja. Jos Suomi onkin ROSVOJEN vallassa, niin silloinhan SIPILÄKIN on OMISTAJA OHJAUKSESSA!!

  • paskamaa

   Työelämän muutos vuokrafirmojen myötä on erittäin tuhoisaa myös yhteiskunnalle kun työnteosta tehdään tekijälleen täysin kannattamatonta toimintaa.

   Suomi on sinetöinyt oman tuhonsa kun nämä orjakauppiaat riksatuvat myúiden tekemällä työllä vetämällä itse välsitä duunarin palkkaa.

   Ennen oli duunarilla vain yksi firman päällikkö elätettävänä nyt niitä on jo useampia.
   Euostoliitto on niin totta ja meno on kuin ryssän maalla.

  • Silvennoinen

   Selektan omistaja Lyyski on ainakin hoitanut veronsa Nizzan maisemiin. Näin toimii todellinen yrittäjä!
   En todellakaan halua kannattaa tälläistä yritystä!!

  • Rakennustyöntekijä

   Tarkistakaa eläkeotteenne ne on teidän rahoja.

  • Yms

   Valitettavasti on totta että yritys lupaa kaikenlaista ilman pienintäkään tarkoitusta toteuttaa lupauksiaan. Pettyneitä on vuosien varrella todella paljon.

  • Äxduunari

   Kuulin, että Selektan porukka mennyt Boltille ja katsoessani Boltin taloustietoja huomasin, että aikamoisessa syöksykierteessä näyttäs olevan. Samalla tavoin kuulemma työntekijöitä käsittelevät kuin ennen Selektalla.

  • Anonyymi

   Ovi käy kun Stocmannin hulluilla päivillä Selektan omassa henkilöstössä.
   Porukkaa lähtee tai lähetetään ovesta ulos pettyneinä ja uusia lappaa sisään suurin odotuksin.
   Luvataan sitä ja tätä kunnes totuus paljastuu jonka jälkeen lähtö odottaa.
   Eikä se riitä että kusetetaan töihin vaan vielä lähdön jälkeen uhataan oikeustoimilla jos työntekijä menee alan toisiin yrityksiin töihin.
   Selekta ja Promesta on samaa P:kaa joihin ei todellakaan kannata sekaantua!

  • Anonyymi

   Pitää niin paikkaansa että Selektan omistaja houkuttelee ja lupailee liikoja jotta saisi houkuteltua työsuhteeseen. Niille jotka solmivat työsuhteen joutuvat allekirjoittamaan perusteettoman kovat ehdot. Jos niistä kysyy niin vastaus on että pohja on ihan pelkkä muodollisuus ja kaikilla on samanlainen.
   Haastattelussa on jo tivattu että mitä asiakkaita tuot tullessasi ja paljonko vuokratyöntekijöitä?
   Työsuhteen alussa kaikki vaikuttaa asialliselta ja sinulta puristetaan kaikki tiedot.
   Jonkin ajan kuluttua huomaat ettei kaikki olekaan niin kuin luvattiin.
   Kun alat vaatia luvattuja asioita niin joudut epäsuosioon ja sinua aletaan painostamaan.
   Lopulta mikään ei riitä ja sinut ajetaan loppuun niin fyysisesti kuin henkisesti. Huomaat olevan kiusattu ja hyljitty etkä ymmärrä miksi. Pian sinun tilalle palkataan toinen ja tajuat olevasi tarpeeton. Kun päätät vaihtaa työpaikkaa niin sinua uhataan vastatoimilla mikäli aikomuksesi on jatkaa alan toisella toimijalla. Tämä on todellisuutta Selektalla ollut jo vuosia. Kierrä siis kaukaa tämä yritys. Ainoastaan sellaiset henkilöt ovat voineet jatkaa alalla muissa yrityksissä jotka tietävät omistajasta arkaluonteisia tietoja.

   • Anonyymi

    Talvi taitaa olla tulossa aikaisessa kun jälleen on savustus käynnissä ja monoja jaossa.


   • Anonyymi

    Jälleen on uusia saatu huiputettua firmaan sisään ja pihalle on lentänyt edelliset. Nyt lähtee taas ns. Keskijohtoa ja konsultteja jotka kyseenalaistaa luokatonta toimintaa. Karmeita kohtaloita joissa ihmisarvoa ei ole. No, onhan omistajalla vahvat siteet itänaapuriin joten ihmekös tuo.


  • Anonyymi

   Omistajalla on ns. Hovia aina jotka tekevät likaisen työn. Nämä siipiveikot luulevat että sillä pärjäävät mutta eivät tiedä että myös heillä on aikansa ja lähtö tulee varmuudella.
   Ensin kusetetaan ja luvataan liikoja. Annetaan ns käyntikortti titteli jolla et tee oikeasti mitään ja kun lähdet pois tai monotetaan niin kiitokseksi saat uhkailuja. Tehostettua lakimiehen kirjeellä... ihan mätä paikka ja sen surkea omistaja.

  • Anonyymi

   Yritys liikkuu aina sillä ”harmaalla”alueella kaikessa.
   Työntekijöillä ei ole oikeuksia vaan pelkästään velvollisuuksia.
   Hallinnon työntekijöillä on työsopimukset täynnä epäselviä lausekkeita ja sanktioita. Näillä epäselvyyksillä sitten uhkaillaan ja kiristetään kun työntekijä haluaa pois yrityksen palveluksesta. Raukkamaista ja ala-arvoista toimintaa joka on jatkunut jo vuosia. Kuitenkaan uhkailut eivät ole pitäviä mutta yritys tietää että työntekijät eivät käytännössä uskalla uhmata sopimusta koska se vaatiin oikeusprosessia joka on kallis. Näin ollen sama meno jatkuu ja työntekijöiden oikeuksia poljetaan aina vaan.

  • Anonyymi

   Vuokratyöntekijöitä vedätetään ja painostetaan heikomman palkan tehtäviin. Konsultit voimattomia koska yrityksen johto määrää miten toimitaan. Kun konsultteja lähtee toisiin yrityksiin perään uhkaillaan ettei epäkohdista saa kertoa tai tulee seuraamuksia.
   Lisäksi uhataan sanktioilla jos konsultti jatkaa samalla alalla toisessa yrityksessä.
   Karmeaa ja törkeää toimintaa.

  • Anonyymi

   Älä vain usko mitään mitä Selektalla luvataan. Pettyneitä ja harhaan johdettuja on jo liikaa.

  • Anonyymi

   Selekta pyrkii palkkaamaan alan muilta yrityksiltä työntekijöitä. Tarkoitus on saada kilpailijoiden asiakastietoja sekä vuokratyöntekijöitä. Houkutellessa Selektalle lupaukset ja puheet ovat suuria. Luvataan johtajan tai päällikön pestiä sekä korkeaa palkkaa ka muita etuja.
   Käytännössä kuitenkin tapahtuu niin että kun asiakkuudet ja muut hyödyt on saatu alkaa henkilön prässääminen. Moni n valitettavasti kokenut saman kohtalon ja palanut loppuun. Lopulta kun työntekijä on puristettu ja lyöty savustus alkaa todenteolla.
   Kun työntekijä pyrkii vaihtamaan työpaikkaa niin uhataan kilpailukiellosta syntyvillä sanktioilla. Vaikka kyseessä on törkeä harhaan johtaminen ja työ ei olekaan ollut päällikön tai johtajan työtä vaan raatamista perustyössä, on erittäin vaikea puolustautua kun on henkisesti lopussa eikä kukaan tue asian selvittämisessä. Tällaisia henkilöitä on runsaasti vuosien varrella ja sama meno tuntuu jatkuvan.

  • Anonyymi

   Ovi käy taas. Firmasta poistuu pettyneitä joille oli luvattu paljon mutta käteen jäi vain valtava määrä tehtyjä töitä. Uusia kalastellaan sisään muilta alan yrityksiltä. Nyt jälleen kohteena Maximus josta siirtyi Riku Palasvirta. Kannattanee kysyä entisiltä työntekijöiltä millainen yritys on kyseessä ennen kun vaihtaa.

  • Anonyymi

   Konsultteja vaihtaa vauhdilla toisiin yrityksiin. Monella ei omatunto taida kestää. Karmealla tavalla saa todeta miten raadollista toiminta voi olla. Koska valvonta tavoittaa ja tekee lopun tästä !

  • Anonyymi

   Jos on huonoa kohtelua vuokratyöntekijöitä kohtaan niin vielä karmeampaa on hallinnon työntekijöiden kohtelu. Porukka väsyy ja vaihtuu vähän väliä.

  • Anonyymi

   Jaahas. Eipä taida olla väliä vaikka kunnia on mennyt kun maine kasvaa. Ehkä seinä tulee vastaan tässäkin tapauksessa. Huonot toimijat pilaa koko alan maineen.

  • Anonyymi

   Aina voi äänestää jaloillaan ja valita jonkun muun yrityksen. Näin tekeekin kaikki järkevät :)

  • Anonyymi

   Taas alkaa päitä putoamaan ja savustus käynnistyy.
   Tasaiseen tahtiin uusia houkutellaan yrityksen palvelukseen kilpailijoilta ja kun tiedot on otettu haltuun niin lähtö on edessä.
   Sairasta touhua!

  • Anonyymi

   Hirvittäviä kokemuksia kuulee entisiltä työntekijöiltä. Vastaavanlaisia yrityksiä ei saisi olla olemassa. Toivottavasti tämä yritys saa mitä ansaitsee ja toiminta päättyy. Tarkastajaa että palkat on oikein ja lakisääteiset maksut maksettu (eläkkeet jne.) kertokaa eteenpäin muillekin millainen yritys on kyseessä ettei muut ihmiset koe samaa. Tsemppiä niille kaikille jotka ovat pois päässeet.

  • Anonyymi

   Ilmeisen karmea paikka koska kaikki mitä kuulee on vain huonoa. Uusia nimiä on jälleen ilmestynyt yritykseen kun samaan aikaan edelliset lähtee pois. Eipä monellakaan ura ole kovin pitkä tässä yrityksessä.

  • Anonyymi

   Kuulostaa tuollaisten firmojen toiminta sellaiselta, että jos laillinen systeemi ei mahda noille mitään, hyväksyisin laittoman hyökkäyksen tuollaisia kusipääfirmoja vastaan...

  • Anonyymi

   Nyt jälleen lähtee pois konsultteja joille yrityksen harjoittama luokaton toiminta riittää. Esimerkiksi Tampereelta ja Vaasasta sekä Seinäjoelta lähtee työntekijöitä. Lisää lähteviä on eri puolella yritystä. Jokainen ei todellakaan suosittele kenellekään tätä yritystä.

  • Anonyymi

   On melkoista touhua. Kuulemma vahvat siteet venäjän suuntaan.

  • Anonyymi

   Vaikuttaa tosi karmealta paikalta. Tällainen toiminta ei kuulu nykyaikaan. Hyviä työnantajia onneksi vielä löytyy. Yksi on Bolt Works jossa asiat on hoidettu niin kuin ne pitää. Tähän yritykseen on siirtynyt runsaasti sellaisia henkilöitä jotka saivat tarpeekseen Selektan touhusta. Hallinnon väkeä kuin myös vuokratyöntekijöitä. Kannattanee ottaa yhteyttä ja todeta mikä toimii.

  • Anonyymi

   Otan osaa jo etukäteen. Varsinaisen-Suomen Apuvoimasta on myyty 85% Lyyskille. Hän taatusti osaa kuivata yhtiön ja jäljelle jää taas yksi jota vietiin kuin pässiä narussa.

  • Anonyymi

   Tätä on kaikki henkilöstöpalvelut. Kokemusta on. Välttäkää ihmiset.

  • Anonyymi

   Selekta , Promesta, Rekrymesta, Varsinais-Suomen Apuvoima, Norde, Rakennus Extra. Kaikilla sama omistaja ja karmeita tarinoita satoja miten ketäkin on vedätetty. Varokaa ja ei sitten kannata uskoa mitään mitä luvataan. Liero on kiero eikä muuksi muutu!

  • Anonyymi

   Mollista mokoma selekta pitäisi ainakin potkia pois lopullisesti. Ilmoittelee olemattomista työpaikoista.

  • Anonyymi

   Ällöttävän omistajan luokatonta toimintaa. Jos joku työntekijä vaihtaa työpaikkaa niin tietoja pidetään Selektan sekä Promestan sivuilla yhteystiedoissa jotta niihin ottaa yhteyttä tilaajat sekä vuokratyöntekijät. Tämä vaikka henkilö olisi jo muualla töissä. Lisäksi työpaikkaa vaihtanutta uhkaillaan ja painostetaan seuraamuksella jos työskentelee samalla alalla. Järkyttävää vääryyttä! Kyllä työntekijä saa valita missä työtä tekee pelkäämättä sanktioita. Selektan omistajan tapana on käyttää työntekijöiden epävarmuutta hyväkseen ja pitämällä numeroa siitä kuinka ketä milloinkin vaaditaan korvauksiin. Raukkamaista toimintaa mutta mitä muutakaan voisi odottaa niin ällöttävältä tyypiltä kuin omistaja on.tsemppiä kaikille jotka ovat muualla töissä ja otan osaa surkeaan tilanteeseen niille jotka ovat vielä surkeassa työpaikassa.

   • Anonyymi

    Rekrytoijia ja myyjiä kalastellaan kilpailijoilta luvaten hienoja tittelejä. Tosiasiassa käyntikortin tittelillä ei ole mitään arvoa. Niinsanottu asema annetaan vain siksi että kilpailukielto jonka joutuu hyväksymään olisi pelote kun henkilö haluaa pois ja töihin toiseen samalla alalla olevalle toimijalle. Todellista harhaanjohtamista jota Selekta on harjoittanut vuosia. Älä siis hyväksy mitään esteitä tulevaisuudellesi vaikka sitä yritetään vähätellä kun sinut halutaan töihin. Kun huomaat ettet halua enää olla yrityksessä töissä tai sinusta on puristettu kaikki hyöty irti niin, sinut savustetaan ulos ja uhataan seuraamuksilla jos menet kilpailijalle töihin. Uskomattomia kauhutarinoita kuulee niiltä jotka ovat olleet jossain vaiheessa Selektalla töissä.


  • Anonyymi

   Hirvittävää luettavaa. Ilmeisesti omistaja Lyyskillä alkaa polttaa kun häipyy piiloon taka-alalle ja nimittelee uusia toimitusjohtajia joiden niskaan kaatuu epäselvyydet. Otan osaa niiden henkilöiden vuoksi jotka joutuvat sietämään tätä touhua. Jos kiinnostaa parempi paikka niin kannattaa hakea Baronalle.

  • Anonyymi

   Jälleen ovi käy. Joko nyt luukku suljetaan kun omistaja pakenee vastuuta ja syntipukiksi on nimitelty useita toimareita eri yhtiöihin.

   • Anonyymi

    Kuulostaa itä naapurin toiminta tavalta. Eikä
    Ihme koska kytkökset itään on ilmeisen vahvat.


  • Anonyymi

   Todellista harhaanjohtamista. Omistaja lupailee maat ja taivaat kun kosiskelee kilpailijoilta konsultteja. Puhutaan eduista ja mahdollisuuksista yrityksen hallintoon. Tosiasiassa mikään ei toteudu tai jos toteutuu niin mitään hyötyä siitä ei ole ...päinvastoin haittaa sitäkin enemmän. Nimittäin kun huomaat kusetuksen ja vaadit korjausta, alkaa melkoinen savustaminen. Lopulta kun haluat pois saat niskaasi uhkailuja sanktioista ja seuraamuksista. Se mitä alussa lupailtiin on unohdettu. Jos voin suositella jotain muuta niin Bolt Works ainakin toimii kuten luvattiin.

  • Anonyymi

   Työnantaja on se jolle teet töitä. Itsekin olen ns nolla, mutta sellaisessa pienemmässä firmassa, missä töitä on ihan jonkin verran, oikeasti. Voin luottaa siihen, että nippanappa saatan tulla jotenkin toimeen- milloin en ihan, niin pienesti sovitellun avustamana.
   Jos keikkaa ei pukkaa, ota hyvä ihminen lisää työnantajia, lähdet aina sille hommiin, mikä jotain tarjoaa/valitset itse mikä kannattaa tehdä, mikä dissata. Tyyliin kumman otat, jos saaat valita? Kunnon pitempi sessio vai toiselta pomolta parin puolipäivän työt? Tai voitko sovitella ne työt että pystyt kummatkin tekemään?

  • Anonyymi

   Käsittämättömän surkea yritys jossa väki vaihtuu kokoajan. Kaikenlaisia juttuja liikkuu yrityksen suhteista Venäjälle ja erikoisia temppuja omalle henkilökunnalle. Ilmeisesti sakkaa on ja reilusti koska pois lähteneet kertovat karuja juttuja uhkailusta ja painostamisesta.

  • Anonyymi

   Suosittelen ettei kukaan allekirjoita mitään mitä eteen tuodaan. Tekstiä vähätellään mutta kun tulee tilanne ettei ollakkaan erään samaa mieltä niin yllättäen tekstiä tulkitaan vain työnantajan eduksi.

   • Anonyymi

    Ikävää luettavaa mutta valitettavasti pitänee paikkansa. Kyllä kannattaa selvittää ensin taustat yrityksessä aikaisemmin työssä olleilta. Tietääkseni mitään hyvää ei ole entisillä sanottavaa yrityksistä joiden omistaja on sama kuin tämän kyseisen yrityksen.


  • Anonyymi

   ovi käy tiuhaan kun purukka vaihtaa työnantajaa. jo vuosia on sama meno jatkunut...uusia houkutellaan ylisuurin lupauksin ja luodaan mielikuva että kovaa menee. Totuus kuitenkin alkaa paljastua melko nopeasti tai ainakin siinä vaiheessa kun henkilö alkaa kyselemään luvattujen asioiden perään. Siitä alkaa lähtölaskenta joko hyvällä tai pahalla. Kannattaa kysyä kokemuksia joltain sellaiselta henkilöltä joka on ollut töissä Selekta, Promesta, Varsinais-Suomen Apuvoima tai Tekijärent nimisessä yrityksessä. Nämä kaikki ovat samaa tavaraa eri nimellä. Tietääkseni juurikaan kukaan ei suosittele näitä yrityksiä. Väki vaihtuu yrityksissä todella tiuhaan.

  • Anonyymi

   Kauneita kohtaloita ja paljon. Tästä on Selekta ja Promesta tunnettuja.

  • Anonyymi

   Tyypillistä ja raukkamaista toimintaa yrityksen omistajalta joka tunnetaan kierosta tavastaan. Mikään ei pidä mitä lupaillaan joten älä usko mihinkään. Törkykasa tuhoaa ihmisiä kerta toisensa jälkeen. Eipä ihme että kytkökset Venäjälle on vahvasti.

   • Anonyymi

    Entiset konsultit sanovat että paikka on todella epäinhimillinen eikä kenelläkään ole mitään arvoa. Jokaisesta lypsetään kaikki hyöty ja kun ei ole annettavaa enempää tai ei jaksa niin savustetaan pihalle. Perään uhkauksia mikäli joku aikoo jatkaa alan toisessa yrityksessä. Näin toimii vain surkea raukka jollainen omistaja on. Toivottavasti saa sen mitä ansaitsee.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   petollista ja pahaa.

  • Anonyymi

   Kovaa on kohtelu myös omaa hallintohenkilöstöä kohtaan. Kilpailijoilta houkutellaan osaajia kuvaten koreita titteleitä ja kerrotaan kuinka loistava tulevaisuus odottaa. Lisäksi vihjaillaan suurilla ansioilla ja mahdollisuuksilla päästä yrityksen sisäpiiriin ehkä osaksi omistusta. Tietenkin lupaukset on suullisia. Totuus alkaa selviämään kun kilpailijalta saadun työntekijän kaikki asiakkaat ja vuokratyöntekijät on otettu ”haltuun”. Paine alkaa ja kasvaa niin kauan että henkilö lähtee ... ennemmin tai myöhemmin. Kun työntekijä sitten aikoo mennä saman alan toiselle yritykselle töihin... saa hän peräänsä uhkailuja. Kilpailukiellon rikkomisesta kerrotaan tulevan lasku koska henkilö on ollut tittelin mukaan niin merkittävässä asemassa. Tosiasiassa työ on voinut olla ihan tavallista työtä vain pramealla tittelillä. Että näin! Saman omistajan kaikki firmat on samaa P:tä. Selekta, Promesta, Tekijärent, Varsinais-Suomen Apuvoima jne. Ota tämä huomioon jos sinua houkutellaan näihin yrityksiin. Kysy mieluiten kokemuksia henkilöiltä jotka ovat olleet ennen töissä jossain näistä firmoista. Suosittelijoita ei ole.

  Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 15 vuotias menehtyi?

   Onko tietoa mihin hän menehtyi? Oma kätisesti vai? Aika pelottavalta alkaa Kainuun elämä tuntumaan... Kovasti voimia oma
   Suomussalmi
   91
   9600
  2. Suomussalmelaisten nuorten pahoinvointi

   Ei voi nuoriso Suomussalmella kovinkaan kummoisesti. On jo saavutus, kun Suomussalmelta elävien kirjoissa ponnistaa maai
   Suomussalmi
   87
   5739
  3. Mikä sua mies mussa oikein kiinnostaa?

   Mulla on vaan tarjota sulle pienet rusinarinnat ja pieni pyllerö. Aika tylsäkin oon.
   Ikävä
   71
   2089
  4. Miten on mahdollista, että Aino oli koulukiusattu?

   Hyvin kaunis ja lahjakas tyttö, kuka nyt tuommoista kiusas? Ennen vielä pahempina aikoina koulussa kiusattiin vain rumi
   Suomussalmi
   15
   2048
  5. Mulla on ikävä sua

   En ole unohtanut. Haaveilen sinusta. En vaan jaksaisi taas aloittaa alusta. En tiedä mitä tekisin joten välttelen. Miehe
   Ikävä
   45
   1266
  6. Vammaisetkin kelpaavat hallituksen sorrettavaksi

   Hallituksen käsitys asiallisesta lain laatimisesta ei mennyt yksiin opposition kanssa Hallituspuolueitten ennennäkemätt
   151
   969
  7. Voi Martina raukkaa

   Taas on käyty ottamassa piikkejä naamaan. Luovuttaisi jo siinä, että ikuista nuoruutta naamassaan hän ei tule saavuttama
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   871
  8. Kavallusko

   Mikähän juttu tämä Haapavesilehessä että entinen asunto osake yhtiön puheenjohtaja tuomittu PIKKU KORVAUKSIIN kavallukse
   Haapavesi
   11
   866
  9. TTK: Oliko mielestäsi oikea pudotus? Claudia Ketonen ja Jussi Heikelä tippuivat ekana parina

   Tanssii Tähtien Kanssa -viihdeohjelmassa tippui eka pari ulos kisasta. Claudia Ketonen ja Jussi Heikelä saivat lähtöpass
   Tanssii tähtien kanssa
   7
   849
  10. Otetaanpa hypoteettinen tilanne

   Menet kahvilaan tai ravintolaan. Sisällä menet juttelemaan jonkun ravintolassa olijan kanssa. Tämä henkilö sanoo sinulle
   Sinkut
   170
   763
  Aihe