Haluan Laihtua nopeasti

Läski.14v

Eli siis oon 90kg 170cm 14v Ja haluun painoo pois paljon nopeasti. Mu isä haukkuu mua jo läskiks ja saan kuulla tästä joka päivä koulussa Ja välil kavereilt. en jaksa enää. Auttakaa Tai 🤔🔫

10

631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tee_parannus

      Ethän sinä nyt isääsi varten ja kavereitasi varten laihduta. Silloin kilot tulee helposti takaisin jos peesaat toisten arvosteluja. Jos sen sijaan laihdutat itseäsi varten niin homma voisi toimiakin. Pois "olen läski" ajattelu omasta päänupista. Laihduttamisen sijasta ota terveet elämäntavat ja filosofia jokapäiväiseen elämääsi kaveriksi. Tee parannus. Kuulostaa kenties pateettiselta, mutta niin se vain on.

    • veijo3707309

      Läski.14v

      Pyydä isääsi pitämään suunsa kiinni9 ja ottamaan selvää siitä mistä liikapaino tulee.

    • Dggjj

      Pitääkin haluta. Nopeus on varma tapa epäonnistua. Nuori ihminen laihtuu helposti: Sokeri hyvin vähiin, normiruokaa riittävästi ja liikuntaa. Parin tunnin kävely 3x vk on jo hyvä. Myöhemmin vaihtuu juoksuksi ja hiihdoksi.
      Kyllä se siitä.

    • Nopeaan laihtumiseen tähtäävän kannattaa tehdä muutama laskutoimitus. Käytän yksikkönä kilokaloria (Cal).

      Ihmisen ylipaino koostuu lähinnä vedestä, lihaksista ja rasvasta. Vettä elimistössäsi ei ole liikaa, ellet sitten kärsi jostain viasta taikka syö jotain erityistä lääkettä, minkä vuoksi elimistöösi kertyy ylimääräistä nestettä.

      Elimistö voi käyttää ravinnokseen niin rasvaa kuin lihaksiakin. Tosin lihaksissa on vähemmän energiaa kuin rasvassa, joten ylimääräisen painon kuluttaminen alkaa yleensä elimistöön kertyneestä rasvasta.

      Yhdessä ihmisruumiin rasvakilossa on noin 9000 Cal. Aloittajan kokoinen ja enimmäkseen istuallaan taikka makuullaan aikaaa viettävä ihminen kuluttaa päivässä noin 2000-2500 Cal. Liikunnalla voidaan kulutus nostaa helposti 3000 Cal, mutta 5000-6000 Cal vuorokaudessa vaatii jo käytännössä koko päivän raskasta ruumiillista työtä.

      Jos arvioidaan että aloittajan painosta noin 20 kg olisi ylimääräistä rasvaa, kuluisi se pois kevyesti oleilemalla noin kolmessa kuukaudessa. Tosin joutuisit olemaan koko 3kk vesipaastolla, mikä ei ole terveyden kannalta suositeltavaa. Ihminen nimittäin tarvitsee vitamiineja ja muita kivennäisiä ajoittain elintoimintojen ylläpitämiseen. Nämä eivät varastoidu elimistöön samalla tavalla kuin rasva tekee.

      Liikunnalla voi kasvattaa kuluttamaansa energiamäärää, mutta syömättä ei kauheasti jaksa rehkiä, ei ainakaan montaa päivää. Tulee siis syödä, että jaksaa, mutta jaksaa enemmän kuin syödä.

      Aivan aluksi kannattaa hylätä kaikki unelmat nopeasta laihtumisesta. Ne ovat täysin turhia. Unelmoinnin sijaan kannattaa aloittaa oman ruokavalion ja syömistapojen tarkkaileminen vaikkapa muistiinpanoja taikka ruokapäiväkirjaa pitämällä.

      Hyvin nopeasti huomaat, mikäli ruokailutavoissa on ajanvietesyömistä. Sellaista tehdään niin yksin telkkarin ääressä kuin kavereiden kanssa munkkikahvilassa ja jopa perheen yhteisillä kahvihetkilläkin. Munkin, piparien ja perunalastujen syöminen on harvemmin tarpeen vaikka mieli sellaista tekisikin.

      Kun karsit turhat syömiset pois, voit alkaa tarkkailemaan aterioidesi sisältöä. Normaali kotiruoka-annos yhdessä leipä- ja juustoviipaleen kanssa sisältää noin 500-700 Cal. Sen sijaan pikaruoka-ateria-annos yleensa 1000-1500 Cal. Tietenkin, jos "kotiruoka" vastaa täysin pikaruokaa, on sen sisältämä kalorimäärä tietysti pikaruuan veroista. Silloin tällöin syöty pikaruoko ei lihota, mutta usein ja säännöllisesti syötynä kertyy siitä helposti liikaa energiaa.

      Tavallista kotiruokaa 3 kertaa vuorokaudessa, pienet välipalat, hedelmä tai vastaava, ehkä vielä pieni iltapala leipäpalan ja jonkun päällisen kanssa tekee vuorokaudessa noin 2000 Cal. Tällä määrällä et liho, vaikket juuri liikkuisikaan.

      Painon pudottaminen tapahtuu helpoimmin lisäämällä liikuntaa, mutta olla muuttamatta yllämainittua kotiruokakonseptia. Tosin liikunta lisää ruokahalua, joten suurena riskinä on, että annoskoko kasvaa, ellei sitäkin tarkkaile.

      Liikunnan lisäämisessä kannattaa ymmärtää, ettei kenestäkään tule maratoonaria hetkessä, ja mikäli ainoat maratoonit on aiemmin tehty lähinnä tv-sarjoja katsellen, kannattaa aloittaa kävelylenkeillä. Tunnin kävelykin tuntuu ja kuluttaa energiaa.

      Vähitellen voit vaikka yrittää päästä johonkin porukkaan mukaan, siis ei eläkeläisten kävelyporukkaan, vaan johonkin ilokseen liikuntaa harrastavien. Esimerkiksi salibandy, jalkapallo, tennis, mikä vain vaatii liikkumista ajoittain jopa juoksemalla. Toisaalta myös kuntosali- ja voimaharjoittelu kuluttavat pajon energiaa ja saattavat sopia paremmin ihmiselle, joka viihtyy mieluummin yksinään liikkuessaan.

      Aloititpa minkä liikuntaharrastuksen tahansa, ei päivittäistä perusliikuntaa, eli sitä kävelyä, kannata unohtaa ainakaan niinä päivinä kun muuta liikuntaa ei harrasta.

      Näin tekemällä saadaan helposti aikaiseksi päivittäinen 1000-1500 Cal ero kulutetun ja saadun energian välille. Tällä tavalla ihminen laihtuu kilon viikossa. Tosin aluksi laihtuminen on nopeampaa ja se vähitellen tasaantuu.

      Toisin sanoen aloittajan 20 kg ylimääräinen rasva on pudotettavissa noin puolessa vuodessa. Toisaalta ihmiselimistö ei ole kone, ja lisääntyneen liikunnan myötä lihasmassa kasvaa, joten vaaka ei välttämättä kerro koko totuutta.

      Aloittaja on iältään 14-vuotias, joten hän saattaa vielä kasvaa pituutta, mikä luonnollisesti vaatii energiaa sekin.

      Kuten huomasimme, mitkään ihmedieetit eivät tässä tapauksessa auta. On turha kuvitella, että päivässä taikka parissa voisi pudottaa painoaan useita kiloja. Toki kehon nestemäärään voi vaikuttaa esimerkiksi parin päivän paastolla taikka jollain muulla ihmekuurilla, mutta nestemäärä palautuu entiselleen välittömästi kun paaston taikka kuurin lopettaa.

      Kilot tulevat hiipimällä ja lähtevät kävelemällä. Juoksemalla vain rikkoo itsensä, ellei aloita hitaasti.

      • veijo98739873

        rytmimunat

        Ja sen pituinen se.


      • PiippolanVaari

        Hyvin kirjoitettu.


    • elämänneuvot

      Siis hitto olin samassa tilassa puol vuotta sit.... Oon laihtunu 20 kg (osa sen takia et en ees syöny kunnolla helmi-huhtikuu) mut tota.... 1. Ala käymään salilla ja hanki lihasmassaa 2. J.u.o. V.e.t.t.ä oikeesti it helps a lot 3. Syö proteiinipitosta ruokaa 4. Syö kasviksia ja vihanneksia 5. Jos sulla on karkkipäivä nii pidä se vaan kerran kahessa viikossa 6. Tee HIIT workouttia (YouTubesta löytyy👌) 7. Etsi se asia joka antaa sulle motivaatiota ja voimaa jatkaa

    • ryhdistäydymies

      Ei isäsi niinkään ole huolissasi siitä "läskiydestäsi". Hän on huolissaan kun sinusta ei tule miestä vaan veltto sohvan pohjalla rötköttävä lötjäke. Fuundeeraapa monia valtaisia hyötyjä jos olisit timmissä kropassa. Sun täytyy laittaa uusiksi koko ajattelusi ja tekemisesi. Uudet arvot nyt nopsasti kehiin. Ihan yksinkertaista se ei ole jos on koukkuuntunut helppoon makeaan elämään ja löhöilyyn.

    • vanhempi_nainen

      Vanhempi-lapsi -suhteessa on kyllä jotain mätää, jos vanhempi haukkuu lasta ulkonäköasioissa. Kyse on herkästä alueesta, ja vanhemman pitäisi herkemmällä otteella ohjata. Hän todennäköisesti ostaa ja maksaa ruuat ja harrastuskulut sekä antaa viikkorahat. Eli lapsen ylipaino on lähinnä vanhempien vika.

      Käy keskustelemassa vaikka kouluterveydenhoitajan kanssa. Tarvitset tukea kiusaamisen ja huonojen perhesuhteiden vuoksi. Saat varmasti myös parhaat laihdutusohjeet sitä kautta. Ei kannata pyrkiä nopeuteen, jottet hidastaisi kasvua. Sinun iässäsi aineenvaihdunta on nopeaa. Kun todennäköisesti saat vielä lisää pituutta ja lihasmassaa, niin kehon koostumuksen saa muutettua todennäköisesti varsin pienilläkin toimenpiteillä. Malttia!

      • jumppamaikka

        Voi olla ettei oma isä ihan tuollaisia sanoja käytä ja tuossa tarkoituksessa. Kirjoittajakin (aloittaja) voinee pikkaisen värittää ja laittaa sanoja isänsä suuhun. Itse tein sellaista lapsena. Enempikin ajattelen niin että ylenpalttisen tuen etsimisen sijasta kannattaisi itse pistää hösseliksi ja toimeksi. Step-by-step. Terveydenhoitajaa parempi opastaja on se koulun urheilumaikka. Kaveritkin näkee että olet tosissasi jos hengailet urheilumaikan kanssa. Jos hakee apuja koulun "tippaiitalta" niin arvaahan sen miten kaverit reagoitsee. Parempi tehdä asialle jotain itse. Omia vanhempia ei saisi kyllä syyllistää. Jos saa viikkorahaa niin ei kuluta niitä pennosia aina herkkuihin. Joku muu käyttäkohde.


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9254
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      42
      2720
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1340
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe