miksi jeesuksen piirtämässä ikonissa on tissit

ihmeketkuja

Ikoni kuvaa mariaa ja on kuulemma takuuvarmasti jeesuksen piirtämä.

5

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyhjänpäiväistä

      Onko sulla muuta tekemistä?

    • joutavalle

      Mistä näitä riittää?
      Koko ajan sikiää jostain, ei oo näköjään muuta tekemistä joillain.

      • rasvainensikamies

        Ilomantsista....


    • Yksin_Jeesus

      Ikoni-käsite on hyvin keskeinen ortodoksisessa kirkossa. Sillä on teologisesti katsoen sangen syvä juuri. Se perustuu nimittäin viime kädessä Jumalan Sanan lihaksitulemiseen. Sen tähden myös ortodoksisuuden sunnuntain kontakki alkaa sanoilla: "Isän kuvaamaton Sana tultuaan lihaksi Sinusta, oi Jumalansynnyttäjä, tuli kuvattavaksi". Tässä jo näemme, että sana ikoni ei rajoitu puulle maalattuihin pyhiin kuviin. On olemassa myös eläviä ikoneja. Kristus itse on Jumalan kuva ja kaikki pyhät ihmisetkin ovat Jumalan kuvia.

      Ensimmäinen ikoni on itse Kristus, jossa näkymätön Jumala tuli näkyväiseksi meidän tähtemme. Kaikkien ikonien tunnusmerkki onkin, että näiden välityksellä näkymätön Jumala tulee näkyviin tavalla tai toisella. Tämä tapahtuu meidän ihmisten tähden. Vaikka hengelliset silmämme ovatkin paljon tärkeämmät kuin ruumiilliset silmämme, kuitenkin myös viimeksi mainitut kuuluvat meidän inhimilliseen luontoomme. Ja sen vuoksi Jumala on ilmestynyt maan päälle näkyvälläkin tavalla.

      Elävän Kristus-ikonin tekijä on Jumala Isä. Kuitenkin Jumalan Poika tuli ihmiseksi Pyhästä Hengestä ja Neitsyt Mariasta. Neitsyt Maria suostui Jumalan Sanan sikiämiseen Pyhästä Hengestä, kantoi Hänet kohdussaan, synnytti Hänet ja antoi Hänelle Jumalan määräämän nimen Jeesus. Tässä on toinen ikonien tunnusmerkki: niiden päätekijä on Jumala, mutta ne eivät synny ilman ihmisten myötävaikutusta.

      Kristuksessa Jumala on ilmestynyt meille todella näkyväisenä. Mutta toisaalta Jumala ei voi ilmestyä täydellisyydessään ihmisen muodossa. Tästä johtuu että Kristuksen inhimillinen luonto samanaikaisesti ilmentää ja peittää Hänen jumalallisen suuruutensa ja kauneutensa. Tämäkin on kaikkien ikonien yhteinen ominaisuus, että ne samanaikaisesti paljastavat ja kätkevät Jumalan täydellisyyden. Kun ortodoksinen kirkko mielellään nimittää Jumalaa "Kauneudeksi", voimme sanoa kaikkien ikonien paljastavan ja samalla kätkevän Jumalan kauneuden piirteet.

      Alussa mainittu kontakki jatkuu näin: "Ja jälleen kaunistettuaan muinoin turmeltuneen kuvan yhdisti sen jumalalliseen kauneuteen". Kaikki ihmiset ovat Jumalan kuvia. Sellaisiksi Jumala on luonut heidät. Kun synti oli turmellut ihmisessä Jumalan kuvan, Kristus uudisti sen. Hän antoi ihmisille samalla jotakin uutta nimittäin uuden elämän. Tämä uusi elämä on Raamatun mukaan osallistumista Jumalan elämään. Sen perusteella me olemme Jumalan lapsia. Ne, jotka kasteessa ja uskossa Kristukseen ovat saaneet tämän uuden elämän ja sen jälkeen pysyneet siinä, tulevat yhä enemmän Jumalan kaltaisiksi. Heistä tulee yhä kauniimpia Jumalan kuvia, todellisia ikoneja. Näidenkin ikonien välityksellä näkymätön Jumala tulee näkyviin tämän maan päällä. Ikonien tekijä on tässäkin tapauksessa Jumala, vaikka toisaalta eivät nämäkään ikonit valmistu ilman ihmisten myötävaikutusta. Ja lopuksi nämäkin ikonit paljastavat Jumalan suuruuden, pyhyyden ja kauneuden piirteitä, vaikka samalla myös niitä peittävät.

      • järjenjuoksuanro1

        Haluaisin vain nähdä miten islamilaiset raivostuisivat tästä puheesta...
        Mutta toisaalta islamilaisetkin puhuvat Jumalasta ikäänkuin hän olisi järjenjuoksussaan ihmisen tasalla oleva. Mielenkiintoinen selitys, vaikkakin tuo enemmänkin mieleen aikaiset epäjumalankuvan tekijät. Mutta nyt selitetään jeesusta syynä käyttäen miksi puisia kuvia pitää taas tehdä. Toki ihmisillä on tarve nähdä Jumala fyysisenä, mutta islamilaisilla tämä on mennyt outoihin mittoihin - he katselevat kaaban sisään muijan haarovälin reiän kautta...? Ja muijat ovat heille kuulemma kuitenkin helvettiin joutuvia, saastaisia yms. pahaa.

        http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/search?q=kaaba

        Kristinusko, islam ja juutalaisuus ovat kuulemma nk. atonistisia uskontoja.
        http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/p/blog-page_72.html

        Raamatussa kerrotaan, miten profeetat valmistelivat Jeesuksen tulon maan päälle. Miten nk. antikristuksen tulo valmistellaan maan päälle?
        Oletteko huomanneet, miten 2012 2012 = 4024? Tämä on hyvin lähellä aikaa, jolloin (oliko se saturnus-uranus konjuktio oli kauriissa. Viimeksi se oli kauriissa, kun Jeesus oli maan päällä.

        "Maan ja taivaan merkit osaatte arvioida, mutta kuinka ette osaa arvioida tätä aikaa?" kysyi jo Jeesuskin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe