Top 10 todisteet Jumalan olemassa olosta

GideoninMiekka

Ateistit useasti jättävät Jumalan ilmoituksen kuuntelemat ja peräävät todisteita. Todisteita on satoja, ja ne ovat vedenpitäviä.

Esittelen omasta mielestäni 10 vakuuttavinta todistetta kristinuskon oikeassa olosta ja Jumalan olemassa olosta.

1. Näin syvää sisäistä rauhaa, kuin itselläni on, ei voi saada kuin uskomalla Jumalaan. Loogisin selitys tälle on että Jumala on olemassa ja häneen turvaamisensa vähentää ahdistusta.

2. Toimivat armolahjat, kuten kielillä puhuminen, tiedonsanat ja profetointi ovat varmoja todisteita Jumalan olemassa olosta.

3. Jumala antaa luotetuimmilleen visioita, joita kutsutaan profetioiksi. Useat profetiat ovat tulleet toteen.

4. Jumala antaa suurimman menestyksen uskoville kansoille, kuten Pohjoismaille ja muille protestanttisen uskon maille. Katoliset ja muiden uskontojen maat ovat köyhiä ja pahoinvoivia.

5. Evoluutio ei ole looginen selitys elämän synnylle. Kun evoluutioteoria suljetaan pois, jäljelle jää kristinuskon selitys maailman synnystä.

6. Uskovaiset ovat hyviä, rehellisiä ja lähimmäisistään välittäviä ihmisiä. Ateistit irstailevat ja elävät satuttaen itseään. Tämä kertoo kristinuskon järkevyydestä ja Jumalalähtöisyydestä.

7. Raamatun ilmoituksen vanhimmat osat ovat tuhansia vuotta vanhoja. Silti raamatun mukaan eläminen on nykypäivänäkin hyvää, oikeellista elämää. Ateisteilla on masennusta ja he joutuvat ryyppäämään ja käyttämään huumeita etteivät tulisi hulluiksi. Jumalan ja Jeesuksen avulla elämä on aina ihanaa.

8. Olen törmännyt itse riivattuun ihmiseen. Tämä todistaa henkimaailman ja samalla Jumalan olemassa olon.

9. Riivattut ihmiset pelkäävät Jeesuksen nimeä. Minkään muun uskonnon edustajan nimeä ne eivät pelkää.

10. Israelin kansa on elänyt menystyksekkäästi tuhansia vuosia Jumalaan turvaten. Ateistinen Neuvostoliitto kesti alle 100 vuotta.

26

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1. Olet kyvytön ertailemaan omaa sisäistä rauhaasi muihin jumaliin uskovien tai ateistien sisäiseen rauhaan. Peruste 1 on siis pelkkää omahyväisiä ylimielisyyttä.

      2. Armolahjoista ei ole mitään näyttöä. Kielilläpuhumiseen riittää mielenhäiriöitä. Uskovien "profetiat" ovat jälkikäteen keksittyjä juttuja.

      3. Kts edellinen kohta.

      4. Pohjoismaat ovat maailman sekularisoituneimmat kansat yhdessä (vauraan) Japanin kanssa.

      5. Melkein oikein. Evoluutioteoria ei käsittele elämän syntyä, vaan sitä miten maapallon biodiversiteetti on syntynyt elämän synnyn jälkeen.

      6. Olisit lisännyt itsekehulistaasi vielä että olet nöyrä ja vaatimaton, niin olisi naurattanut vielä enemmän.

      7. Raamatussa ei ole riviäkään joka olisi yli 2500 vuotta vanha.

      8. Toivottavasti mielenterveysongelmainen jonka kohtasit ei jäänyt vaille asianmukaista hoitoa taikauskoisuutesi takia.

      9. Psykologituttuni kertoi, että mielisairaaloissa jos missä saa kuulla loputtomia pohdintoja Jumalasta.

      10. Oletko ollenkaan tutustunut Euroopan historiaan 1300-luvun ja toisen maailmansodan välillä?

      • 2. Kyllähän häläpintsilö sulkkaa artamakeltson niin että katsapalkimo korttaa, mutta toisaalta rittu on niin sorkko että kopastunkkoakin ihmetyttää.

        Mielelläni kuulisin aloittajalta niitä satoja muita.


      • söin.hänet
        PäärynäOnTotuus kirjoitti:

        2. Kyllähän häläpintsilö sulkkaa artamakeltson niin että katsapalkimo korttaa, mutta toisaalta rittu on niin sorkko että kopastunkkoakin ihmetyttää.

        Mielelläni kuulisin aloittajalta niitä satoja muita.

        Toisaalta voi kutsasta ja kiriponttosista päätellä että josikunttu pollaa sittenkin.


      • söin.hänet kirjoitti:

        Toisaalta voi kutsasta ja kiriponttosista päätellä että josikunttu pollaa sittenkin.

        Mlötsä ja raaba ja tunstaava skraulu ittellene, grusipullin prääpyt!


      • lemposoikoo

        9,- Uskontojen uhrit pelkäävät Jeesuksen nimeä ,koska sillähän heitä on vuosikaudet piinattu.


    • Jaa, itse olisin kyllä laittanut numero ykköseksi sen, että olet syntynyt kristilliseen kulttuuriin ja se jos mikä todistaa juuri sinun jumalasi olevan olemassa. Jos jumalaasi ei olisi olemassa, niin olisit varmaan syntynyt jossain Intiassa hindulaiseen perheeseen...

    • P.T.Barnum

      1.
      a) Mitä kaikkia metodeita sisäisen rauhan löytämiseen olet vertaillut keskenään tullaksesi tähän johtopäätökseen?
      b) Vaikka jokin uskonnollinen metodi toimisikin halutulla tavalla, siitä ei loogisesti seuraa, että koko uskonto on totta.

      2.
      a) Kielillä puhujat eivät puhu mitään oikeaa kieltä, vaan siansaksaa.
      b) Yksikään ennestään tuntematon tieto ei tiettävästi ole ilmaantunut yliluonnollisesta lähteestä.
      c) Profetointi ei toimi, ks. alla.

      3. Useat profetiat ovat epäonnistuneet, joten näiden pitäisi toimia todisteina jumalaa vastaan. "Onnistuneet" profetiat ovat joko arvottoman ylimalkaisia, tulkitsemalla tulkittuja, tai sellaisia, joita ihmiset ovat aktiivisesti yrittäneet toteuttaa saadakseen ne toteutumaan.

      4. Kansan menestyksekkyys korreloi sekulaarisuuden, ei uskonnollisuuden kanssa. Ja jos Pohjoismaat ovat mielestäsi "uskovia kansoja", uskonnottomia kansoja ei ole olemassakaan.

      5.
      a) Evoluutio ei käsittele elämän syntyä.
      b) Kristinuskon luomiskertomus ja evoluutio eivät ole ainoat mahdolliset vaihtoehdot. Vaikka jokainen tieteellinen teoria ja hypoteesi osoitettaisiin vääräksi, luomiskertomukselle pitäisi edelleen esittää omat todisteensa.

      6. Nämä uskovien ja ateistien ominaisuudet olet keksinyt päästäsi; mitään yhteyttä todellisuuteen näillä väitteillä ei ole. Tähän voisi oikeasti heittää satoja vastaesimerkkejä pahoista ja epärehellisistä uskovista, mutta jotenkin aavistan, että ne kaikki kuitattaisin "vääriksi" uskoviksi.

      7. Raamattu on täynnä hyviä elämänohjeita, kunhan vain jättää näppärästi huomioimatta mm. orjuuden, kansanmurhat, ja naisten kohtelun omaisuutena. Jos joku eläisi vain ja ainoastaan Raamatun mukaan, hän olisi rikollinen.

      8. Ensin pitäisi todistaa, että ko. ihminen oikeasti oli riivattu, eikä vain mielenvikainen.

      9. Kuinka monta riivattua kuinka monesta eri uskontokunnasta otantaasi kuuluu?

      10. Jännä, että tämä Jeesuksen kieltävä väärän uskonnon kansa ei ole "köyhä ja pahoinvoiva". Mutta joo, keskitysleireille päätyneet juutalaiset varmasti kokivat olevansa todella menestyksekkäitä.

    • Järkisyitä

      "1. Näin syvää sisäistä rauhaa, kuin itselläni on, ei voi saada kuin uskomalla Jumalaan. Loogisin selitys tälle on että Jumala on olemassa ja häneen turvaamisensa vähentää ahdistusta."

      Sisäinen tunne ei kelpaa todistukseksi. Hyvä fiilis ei ole tie totuuteen ja näitä tuntemuksia on kaikkien uskontojen jäsenillä kuten myös ateisteilla. On paljon tilanteita, jossa on onnellisempaa elää harhaluulossa kuin tietää karu kylmä totuus.

      Tutkimus jonka mukaan uskonnolliset (!!!) ihmiset kärsivät helpommin masennuksesta:
      https://www.huffingtonpost.co.uk/dr-raj-persaud/religion-depression_b_3928675.html


      "2. Toimivat armolahjat, kuten kielillä puhuminen, tiedonsanat ja profetointi ovat varmoja todisteita Jumalan olemassa olosta."

      Kielillä puhuminen on nähdäkseni sisäisen tunteen aiheuttama hurmostila. Sama kuin teini-ikäiset pyörtyilevät konserteissa. Ei todista minkään puolesta.

      Tiedonsanat ja profetointi eivät vakuuta. Kerro esimerkki, jonka voimme varmentaa.


      "3. Jumala antaa luotetuimmilleen visioita, joita kutsutaan profetioiksi. Useat profetiat ovat tulleet toteen. "

      Profetiat ovat usein epäselviä vähän kuten nostradamuksen ennustukset. Osa on itsensä toteuttavia. En ole vielä kuullut yhtäkään profetiaa, joka olisi vakuuttanut minut. Hyvä profetia on tarkka ja täsmällinen, jolloin sen toteutuminen sattumalta on epätodennäköinen.


      "4. Jumala antaa suurimman menestyksen uskoville kansoille, kuten Pohjoismaille ja muille protestanttisen uskon maille. Katoliset ja muiden uskontojen maat ovat köyhiä ja pahoinvoivia."

      Kenties johtuu siitä, että Pohjoismaat ovat maailman kansoista kaikkein ateistisimpia. Epäilen silti onko tuollaista korrelaatiota olemassa. Pitäisi nähdä joitain dataa väitteen tueksi. Samoin uskonnon menestys ei anna todistusta uskonnon uskomuksen todenmukaisuudesta. Kristinusko on vasta 2000 vuotta vanha ja historiassa on ollut paljon muitakin meneksekkäitä uskontoja.


      "5. Evoluutio ei ole looginen selitys elämän synnylle. Kun evoluutioteoria suljetaan pois, jäljelle jää kristinuskon selitys maailman synnystä. "

      Kristinusko ei tarjoa selitystä maailman synnylle. Luomismyyttejä löytyy kaikista kulttuureista kuten vaikkapa Kalevalasta. Yhden tieteellisen teorian kumoaminen ei tee luomismyyteistä totta. Evoluutioteoria on vallitseva tieteellinen käsitys - väitteesi jää torsoksi.


      "6. Uskovaiset ovat hyviä, rehellisiä ja lähimmäisistään välittäviä ihmisiä. Ateistit irstailevat ja elävät satuttaen itseään. Tämä kertoo kristinuskon järkevyydestä ja Jumalalähtöisyydestä. "

      Tyhjä väite. Sekä uskovista että ateisteista löytyy paskapäitä ihan samalla tavalla.


      "7. Raamatun ilmoituksen vanhimmat osat ovat tuhansia vuotta vanhoja. Silti raamatun mukaan eläminen on nykypäivänäkin hyvää, oikeellista elämää. Ateisteilla on masennusta ja he joutuvat ryyppäämään ja käyttämään huumeita etteivät tulisi hulluiksi. Jumalan ja Jeesuksen avulla elämä on aina ihanaa."

      Tyhjä väite. Uskovat eivät ole sen moraalisempia kuin ateistitkaan. Samoin tutkimuksen mukaan uskonnolliset ihmiset kärsivät enemmän masennuksesta.


      "8. Olen törmännyt itse riivattuun ihmiseen. Tämä todistaa henkimaailman ja samalla Jumalan olemassa olon."

      Todisteesi puuttuvat. Todennäköisesti törmäsit mielisairaaseen tai skitsofreenikkoon.


      "9. Riivattut ihmiset pelkäävät Jeesuksen nimeä. Minkään muun uskonnon edustajan nimeä ne eivät pelkää. "

      Tyhjä väite eikä todista mitään. Todennäköisesti skitsofreenikko oli entinen kristitty.


      "10. Israelin kansa on elänyt menystyksekkäästi tuhansia vuosia Jumalaan turvaten. Ateistinen Neuvostoliitto kesti alle 100 vuotta."

      Israel perustettiin 1948 eli ei ole ollut olemassa edes sataa vuotta. Israelin turvallisuuspolitiikka nojaa vahvasti Yhdysvaltojen sotilaalliseen tukeen - ei Jumalaan.

    • vankkaa.faktaa
      • GideoninMiekka

        GideoninMiekkani on suuri ja sykkivä, haluatko tulla suuhuni?


      • vankkaa.faktaa
        GideoninMiekka kirjoitti:

        GideoninMiekkani on suuri ja sykkivä, haluatko tulla suuhuni?

        Onko sulla niin suuri suu, että mahdun sinne :O


    • AteistiVaan

      Nyt, kun top 10 todistetta Jumalan olemassa olosta on kumottu, niin aloittaja on varmasti hylännyt harhauskomuksensa ja on nyt ateisti,

    • >tiedonsanat

      Nyt kun sinulle on vastattu kattavasti moneltakin suunnalta, voinet valaista tätä käsitettä antamalla esimerkkejä tiedonsanoista. Mitä tietoa, mitä sanoja?

    • cvbcvbn

      Eli mitään todisteita ei ole. Vain todistelua. Vieläpä valheellista sellaista.

    • karaban

      6. Uskovaiset ovat hyviä, rehellisiä ja lähimmäisistään välittäviä ihmisiä. Ateistit irstailevat ja elävät satuttaen itseään. Tämä kertoo kristinuskon järkevyydestä ja Jumalalähtöisyydestä.

      Oma kokemukseni on toisenlainen. Uskovassa tuttavapiirissäni on hyviä auttavia ihmisiä mutta myös ilkeitä juoruilijoita. Samaa voin sanoa uskonnottomista tuttavistani.
      Uskonto ei tee ihmisestä sen parempaa. Katsokaapa vaikka tietyn ryhmän uskon- ja kansallisuusvihan propagoimista.
      Rikkaat uskovat röyhistelevät rahoissaan ja useat heistä ovat suoraan sanoen tympeitä ihmisiä.

      Entä kristinuskon ideologia! Sen pohjamuta on vihan aate. Viha kaikkia muita kohtaan. Se ei poistu sillä, että taivashenki tekee mitä tahtoo vääräuskoisille.

    • KazuKa

      "1. Näin syvää sisäistä rauhaa, kuin itselläni on, ei voi saada kuin uskomalla Jumalaan. Loogisin selitys tälle on että Jumala on olemassa ja häneen turvaamisensa vähentää ahdistusta. "

      Väite ja syntiä (ylimielisyys).

      "2. Toimivat armolahjat, kuten kielillä puhuminen, tiedonsanat ja profetointi ovat varmoja todisteita Jumalan olemassa olosta."

      Väite.

      "3. Jumala antaa luotetuimmilleen visioita, joita kutsutaan profetioiksi. Useat profetiat ovat tulleet toteen. "

      Väite.

      "4. Jumala antaa suurimman menestyksen uskoville kansoille, kuten Pohjoismaille ja muille protestanttisen uskon maille. Katoliset ja muiden uskontojen maat ovat köyhiä ja pahoinvoivia. "

      Väite.

      "5. Evoluutio ei ole looginen selitys elämän synnylle. Kun evoluutioteoria suljetaan pois, jäljelle jää kristinuskon selitys maailman synnystä. "

      Väite.

      "6. Uskovaiset ovat hyviä, rehellisiä ja lähimmäisistään välittäviä ihmisiä. Ateistit irstailevat ja elävät satuttaen itseään. Tämä kertoo kristinuskon järkevyydestä ja Jumalalähtöisyydestä. "

      Väite ja syntiä (ylimielisyys ja valehtelu))

      "7. Raamatun ilmoituksen vanhimmat osat ovat tuhansia vuotta vanhoja. Silti raamatun mukaan eläminen on nykypäivänäkin hyvää, oikeellista elämää. Ateisteilla on masennusta ja he joutuvat ryyppäämään ja käyttämään huumeita etteivät tulisi hulluiksi. Jumalan ja Jeesuksen avulla elämä on aina ihanaa. "

      Väite ja syntiä (ylimielisyys ja valehtelu)

      "8. Olen törmännyt itse riivattuun ihmiseen. Tämä todistaa henkimaailman ja samalla Jumalan olemassa olon."

      Väite.

      "9. Riivattut ihmiset pelkäävät Jeesuksen nimeä. Minkään muun uskonnon edustajan nimeä ne eivät pelkää. "

      Väite.

      "10. Israelin kansa on elänyt menystyksekkäästi tuhansia vuosia Jumalaan turvaten. Ateistinen Neuvostoliitto kesti alle 100 vuotta."

      Väite ja syntiä (valehtelu).

      Eli 0/10 todistetta.

      Kiitos tästä. Teet hyvä työtä ateismin eteen.

    • gfgfgfd

      Raamatun profetointi lähinnä todistaa että jo sen ajan ihmisillä oli vakavia päihdeongelmia. Toisaalta kuka tahansa tänäpäivänäkin pystyy ryhtymään profetoimaan. Pari viikkoa vetää viinaa ja sitten lopettaa kuin seinään niin johan alkaa hetken päästä profetoiminen sujumaan. Ongelmana on paremminkin niiden ylöskirjaaminen. Parasta olisikin että joku luotettava henkilö olisi paikalla tallentamassa syntyvät profetiat sillä profetoija itse on harvoin siinä kunnossa että pystyisi siihen.

    • Aatu

      Minkähän näköinen toi jumala on?? Ei Wikipediakaan tiedä eikä kuukle..... Kyllä sitä ihmiset kaikkeen hurahtaa. :))

      • näköinen.on

        Jumala näyttää King Kongilta.


      • q.v

    • TakaisinMaahan

      Sinun sn. todisteesi ovat sana sanaa vastaan tai harhaluuloa tietämättömyydessä.

      Kuka vain voi siis tehdä vastaavia todistuksia omalla uskonnollaan.

      Eli jumala = en tiedä/ymmärrä pätee tähänkin hyvin.

    • MinäkinHaluanVastata

      1. Buddhalaiset munkit ovat maailman rauhallisimpia ihmisiä. Onko jumalasi siis Buddha?

      2. En edes ymmärrä mitä nämä tarkoittavat. Profetointi on varmaan sama kuin ennustaminen.

      3. Ihminen on aina keksinyt ennusteita tulevasta, osa on toteutunut, osa ei. Ei liity uskontoon sinänsä, koska tiedemiehetkin tekevät ennusteita. Ja heidän ennusteensa ovat olleet erittäin tarkkoja.

      4. Huvittavaa. Pohjoismailla, ja varsinkin Suomella menee huonosti. Norjalla ehkä parhaiten, mutta Norja onkin enemmän tunnettu kristinuskonvastaisuudestaan ja pakanaperinteiden vaalimisesta kuin muut pohjoismaat. Islannista tosin en tiedä.

      5. Evoluutio on solutason muutosta elävissä olennoissa lisääntymisen kautta, se ei selitä maailman syntyä. Se selittää vain kuinka luonto on muuttunut. Jos evoluutiota ei olisi, olisit joko äitisi tai isäsi täydellinen kopio.

      6. Ihmisen käytös ei riipu siitä, mihin hän uskoo. Uskovaisista löytyy itseään kehuvia ja toisia vähätteleviä henkilöitä, joiden käytös ei ole todellakaan mitään hyvää. Irstailu sanana on suorastaan loukkaus. Minä väheksyn ihmisiä, jotka juopottelevat joka viikonloppu ja juoksevat baareissa seksin perässä. Ja sinä väität että minä olen irstas, vain koska en usko typerään jumalaasi? Elämän merkityksen voi löytää muualtakin kuin uskonnosta. Uskonto ei ole ainoa edellytys hyvään elämään.

      7. Typerä olettamus, koska olet tietämätön. Et tunne kaikkia ihmisiä. Minä en käytä mitään päihteitä.

      8. Mitä jos kyseinen ihminen oli vain sekaisin niistä sinun mainitsemistasi huumeista? Tai siis niiden aiheuttamista vaurioista. Millä perusteella kyseinen ihminen oli 100% varmasti riivattu?
      Aivovauriot voivat aiheuttaa monenlaista käytöstä.

      9. Kyseiset ihmiset ovat ilmeisesti lapsuudessaan saaneet kuulla tarpeeksi jeesuksen nimeä aina kyllästymiseen asti. Kun samaa asiaa tuputetaan pakolla jatkuvasti, vaikka kyseinen henkilö ei sitä osaa ottaa vastaan juuri sillä hetkellä, se alkaa ärsyttää, oli asia mikä tahansa. Huom. painotus sanoilla "ei osaa ottaa vastaan sillä hetkellä".

      10. Neuvostoliiton perustajien eli Bolsevikkien, joukossa oli huomattava määrä juutalaisia,
      eli "Israelin kansaa". Noin 76% Israelilaisista on juutalaisia, jotka eivät edes usko Jeesukseen. Oletko sinä kristinuskovainen vai juutalainen? Väitteidesi perusteella se ei selviä. Puhut Jeesuksesta, mutta sitten mainitset Israelin, (joka ei usko Jeesukseen) uskosi todisteena.

      • <<Profetointi on varmaan sama kuin ennustaminen.>>

        Profetointi eli ennustaminen perustuu myös sangen kummalliseen maailmakuvaan. Jotta profetointi olisi mahdollista, niin sehän tarkoittaisi että tulevaisuus on jo olemassa tai että se on vääjäämätön (äärideterministinen) seuraus siitä miten asiat ovat nyt.

        Ihmisellä ei siis olisi vapaata tahtoa tai sillä ei ole mitään merkitystä. Tämän looginen seuraus on fatalismi. Ihan sama mitä teet, niin käy kuin on käydäkseen. Ihan sama miten kasvatat lapsesi, ihasn sama ketä äänestät, ihan sama ketä autat tai jätät auttamatta, ihan sama.


    • Palataan lähtöruutuun.
      Perustele ensin miksi maailmassa on tuhansia jumalia?
      Tarinasi olisi hieman uskottavampi jos kaikki uskonnolliset palvoisivat vain sitä yhtä ainoaa jota sinäkin lienet palvot.
      Me molemmat näemme saman taivaan mutta sinä näet siellä Jumalan ja minä taivaan joka on nyt kauniin sininen. Eikä edes se auttanut minua näkemään Jumalia vaikka viime vuonna molemmat silmät operoitiin laserilla. Lääkärit olivat kaiketi sekulaareja.

    • Jobinpostia

      Job.25:5-6 Katso, eipä kukaan ole kirkas, eivät tähdetkään ole puhtaat hänen silmissänsä; saa sitten ihminen, tuo mato, ja ihmislapsi, tuo toukka!

    • ihmettelenvaan

      Jumalia ei ole. Kysymyshän on vain uskosta, että niitä olisi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      13
      2204
    2. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      129
      2166
    3. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      117
      1413
    4. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      80
      1398
    5. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1327
    6. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      92
      1142
    7. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1108
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      66
      1053
    9. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      1013
    10. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      58
      1004
    Aihe