Hiljainen tappaja, potilasvahingot

maiiikk

4

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väärä_kohde

      Kuten STM ylijohtaja kertoo, kyseiset tilastotiedot eivät kuulu valtion budjettiin, koska niiden kulujakaan ei korvata sieltä. Lehtiuutinen on vain yhden kansanedustajan valmistautumista tuleviin vaaleihin.

      Asiaan pitäisi enemmän puuttua sairaanhoitopiireissä ja hoitolaitoksissa, jotta potilasvahinkoja saataisiin vähennettyä.

      • Tilastotiedot

        > Kuten STM ylijohtaja kertoo, kyseiset tilastotiedot eivät kuulu valtion budjettiin, koska niiden kulujakaan ei korvata sieltä......

        Onpa todella kummallista, että terveudenhoidon seuranta eikä tilastot enää kuuluvaltion budjettiin, vaikka lähes 10% Bkt.stä menee terveydenhoitoon!

        Onko todellakin niin kuin siltä näyttää, että noiden varojen käytön vaikutukset ja TULOKSET eivät enää kiinnosta pätkän vertaa STM:kään?
        Lisää rahaa vain aina vaaditaan ja tarvitaaan!


    • Potilasturvallisuus

      > – Tässä valtavassa ”sotesotkussa” potilasturvallisuus unohtuu kuin varkain, Juvonen pelkää.

      Onko tässä "sotesotkussa" huomioitu myös potilas, saatikka potilasturvallisuus?

      Mitä on havaittu, niin jatkuvasti on toisteltu vain siitä iänikuisesta maakuntauudistuksesta ja valinnanvapaudesta. Nämäkö tuottavat sitä potilasturvallisuutta?

    • wkkwkwkwwkwk

      Potilasvahinkojakin kannattaa jakaa varmaan ainakin kahteen katekoriaan, sellaisiin mitkä aiheuttaa vakavan hengenvaaran mutta sitten muut tilanteet mistä aiheutuu muu haitta.

      Asioita mitä ei mietitä useinkaan on se että mistä alkujaan lähtee se syy että tapahtuu potilasvahinko. Onko se oikeasti osaamattomuutta, vai onko se työntekijöiden huonoa motivaatiota työhon. Varmaan molempia mutta motivaatioon vaikuttaa monenlaiset tekijät mitä pitäisi jopa ehkä vaarallisimpana riskinä. Kun työntekijä ei voi hyvin, voi muuten voida hyvin mutta työhön kohdennetaan jotain vaikuttavia tekijöitä jotka vaikuttaa motivaatioon, se voi olla vaikka rahakin. Viedäänpä vähän lomarahoja pois niin miten työntekijä kokee sen, kauanko se miettii sitä että miksi häntä ei arvosteta. Tälläinen luo pohjaa sellaiseen pitkään negatiiviseen asennoitumiseen työntekoon, onko se ihan oikeasti maamme taloudessa niin paha tilanne että pitä mennä lomarahojakin leikkaamaan. Kattokaapa mihin kaikkeen muuhubn rahaa mätetään menee siihen malliin että ei ole pikkurahan puutetta ei todellakaan. Työnjohdon olisi hyvä nähdä näitä ja hyvää työnjohtoakin on mutta ei hekään voi näille päättäjille mitään.

      Hyvä työmotivaatio on siis esimerkiksi se että työssään kokee arvostusta.
      Kannattaa todella miettiä tätä kuka tähän asioihin vaikutta tätä lukee, työura on pitkä ja työssä pitäisi viihtyä. Näillä palkoilla ei kukaan jaksa pelkän rahankiilto silmissä painaa menee 40 vuotta työtä, kyllä siinä pitää olla vähän muutakin.

      Tästä voisi tehdä hirmu pitkän kirjoituksen mutta koitan pitää sen lyhyenä.
      Toinen asia on koulutus, toisia koulutetaan paljon kun taas toisia ei juuri ollenkaan.
      Mitä tulee peruskouluttamiseen niin siellä olisi paljon parannettavaa, koulutuksessa olisi hyvä nähdä vähän sitä että koulutetaanko lasta, aikuista, millaisella elämän kokemusta omaavaa koulutetaan. Nämä ei ihan toteudu, aikuista koulutaan kuin pikkulasta, toisaalla koulutus sisältää ihan liian paljon epäoleellista ammattitaitoon liittyvää sisältöä. Kouluttamisessa pitää keskittyä siihen mitä se työ vaatii ja siihen antaa se koulutus.

      Kerronko vähän ääripäitä missä menee pieleen.
      Ambulanssiin pätevä henkilö on sellainen jolla on hoitoalan peruskoulutus vaikka ei olisi kuin kuvissa nähnyt ambulanssin ja ajokortti on ajettu mutta ei ole ajanut autokoulun jälkeen metriäkään. Ensiapuosaamisen on se koulun ea1 varassa, oikeasti näitä on, ollu ainakin.
      Sellainen henkilö jolla ei ole nykyaikaista hoitoalan koulutusta mutta tehnyt alan työtä 30 vuotta niin ei ole pätevä. Tähän välimaastoon jää vielä kaikenlaista, siinä näkee miten sokea ja kylmä meidän systeemi on.

      Voiko tapahtua virheitä?
      Arvatkaapa, no kerron mikä tälläisenkin on mahdollistanut osaltaan, kilpailutus ja yksityistäminen. Yksityinen ottaa riveihin ihan mitä vaan saa, kun on pakko. Toinen asia jo mistä mainitsin niin on koulutuksen laatu, kumpaa hoitoalan työntekijälle pitäisi kouluttaa, pitsin nypläämistä-hiekkakakkujen tekemistä-ruuan laittoa-yrittäjyyttä vai voisiko ehkä keskittyä johonkin hoitoalan koulutukseen heh. Kyllä, kun koulutus on tälläistä niin siitä saadaan vaikka 8 vuoden pituinen koulutus. Nämä koulutukset voi vaan suorittaa ja sillä hyvä, pitää vaan mennä aika aivot narikassa mutta kuitenkin oppia se mitä halutaan osaavan..

      Noniin kuutnait

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe