Ateistin elämää

Pelkääkö.ateisti

Rajoittunut näkökanta uskontoihin ja uskoon. Arvostelee uskoa ja uskontoja vaikka ei ole mitään käsitystä uskosta ja sen todellisuudesta?
Pahan tekeminen ja toisen häpäisy ei ole pahaa edes läheisille jos siitä ei jää kiinni. Ei ole moraalista käsitystä pahasta ja hyvästä ja niiden seurauksista?
Puoliso voi pettää aivan surutta jos siitä ei jää kiinni, voit varastaa jos et jää kiinni jne.
Syyttää järjen puutteesta uskovia joilla on suuremmat aivoitukset, moraalintajua ja viisautta heillekin antaa ja valaista uskoa.
Taustalla on pelkoa ja uskonihmisten aliarvioimista. Ylpeys joka rajoittaa ihmistä omaan aidattuun järjen ympyrään. Ateisti on ateismin vanki.
Ateisti ei ole enää ateisti sinä päivänä kun hän löytää maailman suurimman viisauden ja sen lähteen.

21

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakkaudellinenJUMALA

      Ateistit ovat aivan tasoissa harhaoppisten uskovaisten seurassa, vai luuletko kaikkien toisistaan eroavien ristiriitaisten uskontojen olevan "Kristillisiä järjestöjä"?. Kaukana siitä. On vain YKSI TOTUUS, miljoonien valheiden joukossa. Sitä totuutta on vaikeaa löytää edes raamatusta, koska Raamatun Jumala on myöskin "kauhistuksen JUMALA", joka johtaa omaa uskonnollista kansansa tappamaan lapset, naiset, ja vanhukset, jotka eivät tienneet mitään "ISRAELILAISTEN JUMALASTA". Onko sellainen JUMALA rakkaudellinen JUMALA????????????????????????

    • Arvon puskanikki ei liene huomannut, että eräillä palstojen ateisteilla on pitkä historia jonkin uskonlahkon aktiivina. Jossain kohtaa on sitten järki voittanut. Sinulla tuo valaistuminen on vielä edessä, ellet sitä ennen heitä veiviäsi.

    • Järkisyitä

      ”Pahan tekeminen ja toisen häpäisy ei ole pahaa edes läheisille jos siitä ei jää kiinni. Ei ole moraalista käsitystä pahasta ja hyvästä ja niiden seurauksista?”

      Tuo on panettelua. Suurin osa ateisteista (aivan kuten teisteistäkin) on kunnollisia lähemmäisiään rakastavia ihmisiä. Ei ole mitään perustetta nostaa uskovia korokkeelle ja väittää, että teisteillä on korkeampi moraalisuus.

      • TyhmäPaimenPoika

        " Suurin osa ateisteista (aivan kuten teisteistäkin) on kunnollisia lähemmäisiään rakastavia ihmisiä. "

        Mistä sä sen tiedät? Tunnetko sä jokaisen ihmisen?


    • ToinenPuoliTotuutta

      Hihujen ongelma on rajoittunut näkökanta tieteeseen, ihmisten tasa-arvoon ja nykyaikaiseen yhteiskuntaan yleensä. Tieteen tuloksia arvostellaan, vaikka ei ole mitään käsitystä tieteestä ja ihmisiä yritetään ahtaa muinaisen paimentolaiskansan partiarkaaliseen moraaliin. Oma moraali nostetaan muillekin esikuvaksi vaikka:

      -Keräysrahojen kääntäminen omaan taskuunsa ei ole väärin, jos ei jää kiinni.
      -Tutkintopapereiden väärentäminen muilta varastamalla on sallittua, kunhan ei kärähdä ja jos kärähtää aina voi syyttää poliittista ajojahtia.
      -Lapsiin sekaantuminen on hyväksyttävää, jos asialle ei ole kahta miespuolista todistajaa tai jos vilpittömästi rukoilee Jumalalata anteeksi.
      -Homoseksuaalisuus tuomitan ehdottomasti ja jyrkästi silloinkin kun saarnamies itse on homoseksuaali.
      -Tasapuolista asemaa lain edessä ei missään tapauksessa sukupuolivähemmistöille sallittaisi.
      -Ihmisiin saa kohdistaa äärimmäistä henkistä painostusta aina itsemurhaan asti, kunhan tarkoituksena on sielun pelastus.

      • Pelkääkö.ateisti

        Erittäin hyvin sanottu.


    • Pelkääkö.ateisti

      Sanotaan, että tultuaan valtaan Jumala omistautui rietastelulle. Niin teki, himoitsi toisten vaimoa ja hukutti ja murhasi uskovaisiaan. Jumalalla on MYÖS

      Rajoittunut näkökanta uskontoihin ja uskoon. Muiden Jumalien.

      Missäs viipyy lääkkeitä vetävä, sängyllään makoileva laiska, haiseva hihhuliLuterlainen Tampreelta, Pettikö maksa vai vaimosi Lytö-Jaana
      hah hah
      Teisti on teismin vanki. ja sinä myös viinan.

    • Elämä_on_vapaata

      Aloittaja on näemmä sekoittanut elämän tavalliset pelisäännöt uskonkuvioihin, no jotkut tarvitsevat sitä uskonpuppua että osaisivat elää jotenkin järkevästi. Ja jos suhteessa on sovittu vapausasteista, niin sitten on sovittu, ei sitä keneltään uskikselta lupia kysellä.

      Kun tulet kauppaamaan ateistien palstalle uskoa, niin tilaat sitten juuri sitä mitä halusit eli koko mitalla takaisin.

    • Taas on palstalle oksennettu kristittyä lähimmäisenrakkautta, jota ei vihapuheesta erota.

    • Aloittaja on väärässä.
      Myös ateistit voivat olla moraalisia ihmisiä ja 'hyviä'' ainakin ihmisten mittapuulla, sillä myös ateistit on luotu moraalisiksi Jumalan kuviksi, vaikka he eivät Jumalaa tunne.
      Siten jokaisella ihmisellä on taju oikeasta ja väärästä ellei ole jollain tavalla henkisesti sairas. Myös ateisteilla.

      Ei saa osoitella ateisteja syyttävällä sormella ja haukkua ateisteja pahoiksi ja moraalittomiksi. Tunnen ateisteja, jotka monelta osin ovat ''parempia'' kuin minä itse.

    • 7865

      Aloittajalla menee pieleen jo ensimmäisessä lauseessa. Ateismi ei ota mitään kantaa uskontoihin, uskonto voi olla joko teistinen tai ateistinen. Mahtaako aloittaja olla trolli? Tuskin kukaan tulisi oikeasti julistamaan moista tyhmyyttä julkiselle palstalle.

    • ikäviätotuuksia

      "Arvostelee uskoa ja uskontoja vaikka ei ole mitään käsitystä uskosta ja sen todellisuudesta?"

      Kyllähän tuo sinunkin vuodatuksesi antaa erittäin hyvän kuvan teistä uskovista ja teidän uskostanne. Ja se että tuo kuva on erittäin vastenmielinen ja täynnä pelkkää ala-arvoista typeryyttä, ei taatusti ole ateistien vika.

      Jotenkin niin säälittävän surkuhupaisaa, että tuollaista soopaa suoltava puhuu muille ihmisille "maailman suurimmasta viisaudesta", vaikka omalla kirjoituksellaan todistaa ettei omaa minkäänlaista viisautta, eikä kovin kummoista moraaliakaan.

      Uskova tyhmeliini voisi joskus lukea siitä omasta pyhästä kirjastaan kohdat "älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi" sekä "joka itsensä ylentää se alennetaan". Molemmat kohdat kun ovat näköjään jääneet joko lukematta tai sitten ymmärtämättä.

      http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/08/miksi-uskovaisia-pidetaan.html

    • lightcommunication

      Uskovana ihmisenä tuntee myös uskon aiheuttaman ylimielisyyden.
      Se on paha ja vältettävä asia, mutta jos on kovasti heikolla hapella eli
      tunteita pinnassa niin ne sitten käännetään ateistien tai toisuskovien syyksi.
      Tosiasiassa uskovissa on paljon tasapainoa, mutta se edellyttää sisäistämistä
      Jumalan rakkaudessa joka poistaa vihan tunteet ja ihmisten kategoriat.
      Siksi suhtautuminen aina ensisijaisesti ihmisiin, ei maailmankatsomukseen.

    • Jos oletkin ennen ns. uskoontuloasi pettänyt puolisoasi, varastellut ja panetellut, jne., ei se tarkoita, että kaikki ns. ei-uskovaiset niin vääjäämättä ja päntiönään tekisivät.

      • Eikä se uskoontulo näytä esimerkkien valossa parantavan moraalia.

        Nokia-mission perustanut naimisissa ollut kirkkoherra Markku Koivisto jäi kiinni siitä, että hän "eheytti" nuoria homomiehiä hyväilemällä intensiivisesti heidän sukuelimiään. Samoin kokkolalaisen Uskon Sana -seurakunnan perustanut Patrick Tiainen, joka saarnasi avioliiton pyhyydestä jäi pian avioiduttuaan (neitsyeksi mainostetun nuorikon kanssa) kiinni sivusuhteesta mieheen.

        Vanha suomalainen sananlasku sanoo, että "siitä puhe mistä puute". Uskovat puhuvat paljon ja mielellään moraalista.


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Eikä se uskoontulo näytä esimerkkien valossa parantavan moraalia.

        Nokia-mission perustanut naimisissa ollut kirkkoherra Markku Koivisto jäi kiinni siitä, että hän "eheytti" nuoria homomiehiä hyväilemällä intensiivisesti heidän sukuelimiään. Samoin kokkolalaisen Uskon Sana -seurakunnan perustanut Patrick Tiainen, joka saarnasi avioliiton pyhyydestä jäi pian avioiduttuaan (neitsyeksi mainostetun nuorikon kanssa) kiinni sivusuhteesta mieheen.

        Vanha suomalainen sananlasku sanoo, että "siitä puhe mistä puute". Uskovat puhuvat paljon ja mielellään moraalista.

        "Vanha suomalainen sananlasku sanoo, että "siitä puhe mistä puute". Uskovat puhuvat paljon ja mielellään moraalista. "

        Jospa nämä moraalittomuudesta saarnaavat ovat ns. kokemusasiantuntijoita?


      • ihmettelenvaan

        Ateistin maailma rajoittuu tähän reaalimaailmaan. Uskova puolestaan elää mielikuvitusmaailmassa, jota voi venytellä miten tahansa ihan rajoittamatta.


      • P.T.Barnum
        agnoskepo kirjoitti:

        "Vanha suomalainen sananlasku sanoo, että "siitä puhe mistä puute". Uskovat puhuvat paljon ja mielellään moraalista. "

        Jospa nämä moraalittomuudesta saarnaavat ovat ns. kokemusasiantuntijoita?

        "Jospa nämä moraalittomuudesta saarnaavat ovat ns. kokemusasiantuntijoita?"

        Moralistihihhuli, joka syyttää muita
        "...voit varastaa jos et jää kiinni jne."
        -ajattelusta, puhuu oletettavasti lähinnä omasta itsestään. Jos hän ei varsinaisesti syyllistykään moraalittomuuksiin, syynä on vain se, että hän itse uskoo jäävänsä kiinni taivaalliselle diktaattorille.

        "Tehkää mitä johtaja käskee tai tulee turpaan" ei ole moraalia, vaikka johtaja olisi miten vahva ja turpaanveto kuinka eeppinen tahansa.


    • vm41

      Sairasta sakkia aina toisten näkökulmasta katsoen.
      Mielestäni surkein on se, joka ei näe> roskia omilla rappusillaan<

    • Uskovilla on kaikkeen muuhun rajoittunut näkökanta kuin uskontoon!

    • JumalaOnEnergiaa

      Parhaiten ateistiseen perheeseen syntyneet lapset ja nuoret tietävät mitä ateismi on sosiaalisessa ja psykologisessa mielessä. Onko lupa kiroilla ja onko lupa käyttäytyä huonosti? Onko lupa valehdella ja huijata? Kuinka tärkeää on miellyttää vanhempia ja muita ihmisiä, ja kostavatko nämä, jos heidän narsisminsa saa kolhun? Joutuuko yksilö kohtaamaan väkivaltaa henkisessä ja fyysisessä mielessä, tai joutuuko hän kokemaan sosiaalista eristämistä? Ihmispelko ei todennäköisesti katso maailmankatsomusta, eikä sillä ole mitään tekemistä jonkun epämääräisen jumalan tai hengen pelolla!

      Kristityissä maissa suurin osa ateisteista on varmastikin olleet tekemisissä kristinuskon kanssa muutoinkin kuin vain koulujen uskontotunneilla ja muodostaneet maailmankuvansa järkeilynsä ja monesti varmasti akateemisen tieteellisen maailman ihannointinsa pohjalta. Ateisteilla on erilaiset lähtökohdat kuin uskovaisilla.

      Itse olen uskovaisen kodin kasvatti ja helluntaiperheen lapsi, joka jo pienenä tokaisi ettei Jumalaa ole olemassa, ja sai äidin nuhteet Jumalan pilkasta noin 7-vuotiaana. Ateismiani ei hyväksytty perheessä, joten jouduin uskonnollisen painostuksen ja rankaisumenettelyjen kohteeksi. Myöhemmin nuoruuden vaikeuksien keskellä myönnyin kristinuskoon ja tein kompromissin vanhempieni kanssa. Tosin olin suuresti hämilläni asiainkulusta. Liityin seurakuntaan, josta ihmisiin pettyneenä ja Jumala -uskon kadottaneena käännyin ammatillisten opintojeni siivittämänä enenevässä määrin tieteen puoleen.

      Joten kyllä joillakin ateisteilla on henkilökohtaista kokemusta kristinuskosta niin hyvässä kuin pahassa. Jos kristinuskoa ei olisi, olisiko moraalimme sittenkään niin heikko kuin monet pelkäävät. En tiedä millaiset rikostilastot ovat esimerkiksi Intiassa tai Kiinassa tai muissa ei kristillisissä maissa, mutta ainakin monet valtiot ovat silti pysyneet pystyssä. Ryhmäpaine ja syyn ja seurauksen laki rajoittaa toimintaamme, sekä elämänkokemuksen myötä tullut viisaus.

      Ja älykästä suunnittelua voi mielestäni loogisesti olla vain siellä missä yksilö omaa aivot. Sillä älykkyyden yleisen määritelmän mukaan, älykkyys vaatii aivorakenteet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe