Kun rakastaa toista mutta ei voi olla hänen kanssa

TeinköOikein

Mitä tässä ois pitäny tehä?

Toinen osapuoli ei oikein koskaan tehnyt mitään itse. On kyllä introvertti ja sinänsä se on ok, mutta tunsin aina syyllisyyttä jos olin jossain omissa menoissa ja tekemisissä. Ja sitten aina kotiin palatessa oli hirveät paineet, että pitäisi nyt keksiä jotain tekemistä yhdessä. Ainoa mitä toinen teki oli, että takertui kiinni ja halusi paljon läheisyyttä. Itestä tuntu et tukehduin välillä. Oli pakko viikonloppuna sanoa, että en pysty oleen siinä siten. Oli pakko saada tilaa hengittää. Rakastan häntä tosi paljon, mutta en voi olla hänen kanssaan. Ainakaan siten miten hän kai haluaisi. Nyt kaikki on kait ohi. En ihan täysin varma ole, että onko tässä enää mitään ja tuleeko tästä enää mitään. Toinen hajosi ihan täysin, kun juteltiin ja itestä tuntu aivan järjettömän paskalta. En vaan tienny enää et mitä tehä ja miten olla. Haluaisin, että toinen ois hieman itsenäisempi ja vähemmän takertuva, mutta en usko että hän voi muuttua, jos oon siinä vieressä koko ajan johon tarrautua ja turvautua. Silti rakastan häntä ihan järjettömästi. Tää repii mua tosi pahasti....

8

1222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikein

      Tottakai puolisoa pitää tukea, mutta jos hänen oma käytöksensä vaikuttaa siten, että et ole onnellinen niin silloin tuo on oikein. Tietääkseni elämme vain kerran joten miksi hukata omaa elämäänsä takiaiseen?

    • nonniiiiiii

      Jos rakastat jotain ihmistä paljon, et koskaan tuhlaa elämääsi. Ehkä sinun on vain opeteltava elämään rakkaasi kanssa erillälailla. Se tunne mitä tunnet ei välttämättä ole välittynyt puolisollesi.
      Avoimuus ja asioista puhuminen auttaa aina. Mieti oletko läsnä, puhutko avoimesti, huomioitko puolisoa kuuntelemalla, etsitkö yhdessä ratkaisuja vai päätätkö kaikesta yksin jne.

      • TeinköOikein

        No vähän jotain tällasta oon tässä miettinykki ja harmitellu. Tai et tuliko tässä nyt hätiköityä. Mut toisaalta tuntu et ei voinu edes ajatella selkeesti ennen ku sai jotenki etäisyyttä koko asiaan. Toinen otti ton asian ihan super raskaasti ja nyt tilanne on ainakin tällä hetkellä tosi vaikea. Hänen puoleltaan tuo totaalierokin sitten tuli. Yritin kyllä kuunnella ja huomioida häntä ja kohtelin kyllä hyvin ihan loppuun asti. Kyllä tuossa jotain valonpilkahduksiakin aina välillä oli, että hän sitten välillä innostui itekkin yrittään ja tekeen jotain, mutta kokonaisuutena se oli jotenkin aivan liian passiivista ja mulle tuli olo, että hänen päivät oli kuin jotain mun odottelua. Kyllä hän myös sano, että hän viihtyy ja tykkää siitä mitä "tekee" eli oli paljon yksin ja katsoi mm sarjoja. Ehkä en vain osannut asettua siihen hänen asemaan, kun itellä on elämässä tosi paljon kaikkea muutakin tekemistä ja toimintaa kuin työt ja kotona oleminen. En tiiä ... pahalta tuntuu ja onhan sitä jo nyt ikävä.


      • KulkuriMatkaa

        Luottamuksen puute ajaa toisia käyttäytymään epäsuotuisasti. nonniiii.. sanoo minusta hyvin näistä. Epävarmuutta puolin ja toisin, puhumattomuus tai keskustelun vähyys kasvattaa kuplaa ja etäännyttää toisista. Olettamuksilla ei pitkälle pötkitä. Totuus tulee julki parhaiten kommunikoimalla (puhumalla/ kirjoittamalla).

        Ehkä mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut? Kriisit voivat olla myös ilmaa puhdistavia toimia, jolloin oppii näkemään paremmin toisen hyvätkin puolet, jotka jääneet suhteessa piiloon.


    • voihyvätihmiset

      Jos ette ole kunnolla jutelleet tai käyneet terapiassa on mielestäni silkkaa hulluutta jättää puoliso etenkin jos rakastat häntä paljon. Tosirakkauksia, molemminpuolisia tulee harvoin vastaan, monet liitotkin on enempi järkiliittoja. Puhukaa.

    • TeinköOikein

      Tänään taas palasi ajatukset vahvana tähän. Piti pysähtyä miettimään asiaa. Ihmetyttää miten voi samalla rakastaa toista ja miettiä kuinka hän jaksaa ja samalla ajatella ettei halua olla hänen kanssaan. Tuntui taas kuin olisi ollut paino rinnan päällä kun mietti koko tuota tilannetta.

      Toisesta välittää yhä ja valtavasti painaa mieltä kuinka hän voi. Hän on todella herkkä ja myös hyvä ihminen. Sitä toivoo vaan niin paljon, että hänellä menisi hyvin.

      Välillä sitä pysähtyy jossittelemaan ja ihmettelemään että miksen siinä pystynyt olemaan ja miten siinä olisi pitänyt toimia. Olisiko juttelu auttanut ja mitä ja miten olisi pitänyt jutella. Ajattelinko liikaa hänen puolestaan ja kuvittelinko kaiken omassa päässä vai mitä tein. Välillä haluan ottaa hänet syliin, pitää kiinni ja sanoa, että rakastan häntä ja kaikki on hyvin.

    • muumionelämää

      Mitä elämää se on jos tyyppi istuu himassa yksin telkkarii töllöttämässä päivästä toiseen ja oottaa koska se parisuhteen toinen puolisko tulee duunista himaan!
      Ei helvetti, mitä muuta tahansa, vaikka narukiikkuun ennemmin, ku tollasta päivästä ja vuodesta toiseen!

    • Neuvo1

      Näe hänet ja kerro miltä sinusta tuntuu. Kyllä hän sinulle tilaa antaa, jos sitä välillä kaipaat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe