Aihe

Miten saan eron?

uupunut

12v takana kaksi lasta talo puoliksi velkaa, kuollut suhde mies reissuhommissa.
Haluan erota ! Mies sanoo että lähde , ei aio maksaa mitääm yhteisestä asunnosta minulle.
Hänellä on aina ollut isommat tulot , silti minä olen maksanut kaikki vastikkeet, hoitomaksut lapsista , ruuat ja lähes kaikki kodin tavarat.
Ainoastaan lainaa ja sähkölaskua on maksettu puoliksi. Auttakaa miten pääsen eroon hänestä ?
Kai minulle joku osuus kuuluu yhteistä kodista ? Hän ei suostu myymään ja sanoo että ei maksa minulle mitään eikä anna minun ottaa mitään kodista matkaan . Olen ihan uupunut tätä riitelyä on kestänyt melkein vuoden lapsia pelottaa kun hän silloin kun on kotona öisin huutaa minulle . Hän vahtii sairaasti jokaista liikettänikin .
Auttakaa mitä minä teen ?

9

884

  Vastaukset

  • No jos koti on yhteinen, niin ei mies voi vain kieltäytyä maksamasta.

   Sinuna ottaisin yhteyttä lakimieheen. Vaikka se on kallis, niin jo yksi soitto lakimieheltä voi saada miehesi järkiin Jos olet rahaton, niin oikeusavun puoleen voi kääntyä. Jos mies on loppuun asti typerä jääräpää, voi hän hidastaa asioita ja tehdä ne paljon kalliimmaksi, mutta lopputulos on sama.

   Voit myös kääntyä lastenvalvojan puoleen ja kysyä apua. Hänen puoleensa joudutte kuitenkin kääntymään huoltajuussopimuksen vahvistamista varten.

  • Ihan aluksi etsit vuokra-asunnon, johon muutat lasten kanssa. Mukaasi otat nykyiseen asuntoon ostamasi irtaimiston. Se on sinun omaisuuttasi. Teet muuton, kun mies on niissä reissuhommissa. Talon ositusta selvität juristin kautta. Lapsista teette elatussopimuksen kunnan viranomaisten kanssa.

  • Ero on helppoa. Muutat muualle. Otat mukaan ne mistä sinulla on kuitti josta näkyy että sinä olet ostanu ne omailla rahoillasi. Jos sitten asunto on virallisesti teidän kummankin nimissä jää teillä mahdollisuus että toinen lunastaa toisen osuuden talosta. Tai sitten laitatte myyntiin ja myyntihinnasta puolet kuuluu toiselle. Mutta jos talo ei ole teidän kummankin nimissä jää talo sille kumman nimissä se on. Toinen voi sitten hakea käräjäoikeudelta tasinkoa. Eli korvausta kuluistaan taloa koskien. Käytännössä avoliitossa se omistaa kenen nimissä on. Jääkaappi on sen kumpi sen on maksanu jos kuitti on jäljellä.
   On muistettava että avoliitto ei ole avioliitto. Jos toinen (kummalla on enempi tuloja) on elättänyt toista avoliiton aikana, niin se menee hänen tyhmyyteensä. Avoliitossa ei ole elatusvelvollisuutta toisesta, eikä tuloja jaeta eron sattuessa. Ainoastaan elatusmaksut maksaa se osapuoli jolla ei ole lapset huollettavana ja ne määräytyy tulojen mukaan.

  • Avoliitossa on enemmän oikeuksia silloin kun on yhteisiä lapsia.

   Tässä googlettamalla haettua faktaa.
   Jos avopuolisoilla on yhteisiä alle 18-vuotiaita lapsia, puolisoiden on päätettävä lasten asioista yhdessä samoin kuin avioeron jälkeen. Myös avopuolisot voivat saada apua asioista sopimiseen esimerkiksi perheasioiden sovittelusta. Lue lisää Infopankin sivulta Lapset avioerossa.

   Avoliitossa kumpikin osapuoli säilyttää oman omaisuutensa. Kun avoliitto päättyy, omaisuus jaetaan yleensä sen mukaan, mitä kumpikin omistaa.
   Jos avopuolisot hankkivat yhdessä omaisuutta, molemmat osapuolet tulee merkitä ostajiksi ja säilyttää kaikki asiaan liittyvät kuitit. Silloin tämä omaisuus jaetaan puoliksi avoliiton päättyessä. Jos vain toinen puolisoista on merkitty ostajaksi, omaisuus kuuluu hänelle avoliiton päättyessä.
   Avoparilla voi olla sellaista omaisuutta, jonka omistajuudesta ei ole erikseen sovittu. Silloin oletetaan, että kumpikin omistaa yhtä suuren osuuden ja tämä omaisuus jaetaan puoliksi.

   Jos omaisuuden jaosta tulee riitaa, avopuolisot voivat joissakin tapauksissa hakea käräjäoikeudelta pesänjakajaa omaisuuden erottelua varten. Pesänjakajaa voi hakea, jos avoliitto on kestänyt vähintään viisi vuotta tai jos avoparilla on yhteisiä lapsia.
   Joissakin tapauksissa avopuoliso voi saada erossa hyvitystä toiselta puolisolta. Avopuoliso voi saada hyvitystä, jos hän on esimerkiksi työllään auttanut toista puolisoa lisäämään omaisuuttaan ja omaisuudenjako pelkän omistussuhteen mukaan olisi tästä syystä epäoikeudenmukaista.

   Jos avoliitto päättyy toisen kuolemaan, puolisot eivät peri toisiaan. Avopuolisolla ei ole esimerkiksi oikeutta jäädä asumaan perheen yhteiseen kotiin, jos se on kuolleen puolison omaisuutta. Perintö menee kuolleen puolison lapsille tai sisaruksille.

   Avopuolisot voivat kuitenkin tehdä testamentin kuoleman varalta. Testamentilla he voivat varmistaa, että tietty omaisuus, esimerkiksi yhteinen asunto, periytyy avopuolisolle. Avopuolisot voivat myös tehdä kirjallisen sopimuksen omaisuutensa jaosta avoeron varalle. Jos haluat tehdä sopimuksen tai testamentin avoliiton omaisuuden jaosta, kysy neuvoa esimerkiksi oikeusaputoimistosta tai asianajajalta.

  • Palkkaa asianajaja. Maksaa, mutta kannattaa. Turha täältä on neuvoa kysellä, sillä täysin pätevää vastausta et täältä kuitenkaan saa. Sillä täyttä totuutta me ei kuitenkaan tiedetä.

  • Googleta "avoero oikeudet" ja lue vähän mitä lakifirmat kirjoittavat. Konsultaatiota saa osasta lakifirmoista ihan ilmaiseksi. Ohessa linkki myös lakiin avopuolisoiden yhteistalouden purkamisesta (26/2011). http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110026

  • Miksi idootti naiset menee naimisiin. Aloittajakin erittäin tyhmä. Eroon ei tarvii toisen lupaa.

  • Kysyt mieheltäsi, että voidaanko erota. Jos miehesi ei halua niin kannattaa tulla järkiin ja pysyä yhdessä.

   Miehesi suurin vika lienee se että se on reissuhommissa?

   Tyypillisesti se on sitten narsisti kun se on reissuhommissa ;)

   Tee näin: Pakkaat salaa lapset sekä tavarat ja muutat uuteen kerrostaloasuntoon. Otat lapset mukaan. Estät lapsia näkemästä isäänsä. Haet oikeuden päätöksellä yksinhuoltajuutta (saat lapset isälle joka toinen vkl)

   Nyt olet saanut eron ja elämäsi kuntoon. Pääset joka toinen viikonloppu etsimään elämäsi rakkautta. Jotain sellaista tuttua ja turvallista, kuten se ex ;)

  • Avoliitossa se on niin yksinkertaista että pakkaat tavarasi ja lähdet. Se omaisuus mikä on sinun nimissä on sinun ja mikä miehen nimissä on miehen. Velka joka on sinun nimissä on sinun ja velka joka on miehen nimissä on hänen. Eli aika simppelliä. Ellet sitten pelkää että et pärjääkkään enää taloudellisesti omilla tuloillasi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9893
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5126
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   93
   3200
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   57
   3051
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1441