Henkinen väkivalta

Lorvijakomuka

Miten todistaa henkinen väkivalta? Tahdon miehelleni lähestymiskiellon kunnes olen lasten ja eläimieni kanssa löytänyt uuden kodin ja muuttanut. Mieheni on vuosikaudet harrastanut henkistä väkivaltaa kausiluontoisesti. Millon ruoka on paskaa, en ole osannut ostaa jääkaappiin oikeita asioita sanomatta tai ruoka tai sauna on väärään aikaan. Mitään toiveita hän ei esitä. Loukkaantuu myös jos käymme esim uimahallissa. Kokee sen niin ettei oma sauna kelpaa. Aina kun jokin tökkää hän reagoin asiaan kiroilemalla, haukkumalla ja lähtee ovet paukkuen pois kotoa. Sama reaktio tulee myös jos pyydän auttamaan esim siivouksesta. Nykyään tämä käytös on jatkuvaa. Sen jälkeen kun ilmoitin että muutamme hän on laittanut tiukkoja aikatauluja tyyliin 2 pvää ja talo oltava tyhjä, käynyt katkomassa sähköjä sähkökaapilla, heittänyt kylässä olleen vieraan ulos koska tämä "lorvi sohvalla". Kaikkien (myös lasten) pitäisi tehdä kokoaja oikeita hommia, kotitöitä ei lasketa ja ruohonleikkurin hän vei pois ettei sitäkään muut käytä. Näistä oikeista hommista en ole ikinä saanut selvyyttä mitä ne on mutta valitukset kyllä saan jos hetkenkään tvtä katson tai istun ja syön rauhassa. Olen kuitenkin työssä käyvä ihminen ja hoidan meillä kaikki kotityöt. Mies saa outoja raivokohtauksia ihan ilman että kukaan on edes paikalla vaan myös keskellä yötä. Silloin hän arvaa joko sisällä tai ulkona edestakaisin ja kiroilee itsekseen ja ovet paukkuu. Välillä tämän jälkeen löytyy puukko pystyssä leikkuulaudassa tai saattaa olla heittänyt polkupyörän edestään tai millon mitäkin. Tässähän ei toki ole kaikki mutta ongelma onkin miten todistaa hänen väkivaltainen käytöksensä?

26

4567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei, Lorvijakomuka

      Onpas kurjan tuntuinen tilanne tuo missä elät lastesi kanssa. Olet ilmeisesti yrittänyt keskustella miehesi kanssa tilanteesta ja siitä kuinka vaikeana koet arjen. Vielä ehdottaisin, että menisitte yhdessä jonkin ulkopuolisen kanssa puhumaan, jospa miehesi ymmärtäisi vähän missä tunnelmissa olet. Ja varmaankin auttaisi sinua, jos menet vaikka yksin hakemaan apua esimerkiksi perheneuvonnasta.

      Mutta ei henkistä väkivaltaa oikein mitenkään voi todistaa, kenelle haluaisit sen todistaa? Kenelle se pitäisi todistaa? Henkistä väkivaltaa on alistaminen, vähättely ja syyttely jne, joka on jatkuvaa, ei vain yksittäinen tilanne. Mutta ei sitä ole välttämätöntä todistaa.

      Olisi kyllä hyvä, kun voisitte saada keskusteluyhteyden, tapahtuu sitten tulevaisuudessa mitä tahansa.

      Lämpimin ajatuksin,
      Pirkko-pappi

      • pappi

        Neuvot keskustelemaan selvästi vaarallisen ihmisen kanssa.


      • Hei nimimerkki, pappi

        Näyttää kovasti siltä, että käytät kesäpäiviäsi etsimässä kommenttejani ja omalla kyynisenä tyylillä, joka on selvästi tunnistettavissa, puhut aikalailla puuta heinää. En ole neuvonut keskustelemaan selvästi vaarallisen ihmisen kanssa.

        Iloa kesääsi,
        Pirkko-pappi


      • kuunteleva_kirkkko

        Hei nimimerkki Pirkko pappi, käytät työpäiviäsi etsimällä kirjoituksia, joihin voit kommentoida omaan naiiviin tyyliisi. Lue kirjoituksesi, suositat puheyhteyttä vaaralliseen ihmisen.


      • miesonpappi

        Pirkko ei voi olla pappi sillä pappeus on miehen tehtävä. Raamattu kertoo sen, jos viitsit vaan lukea.
        Mutta muuten asiasi on oikean suuntainen.
        Mies ei nyt ehkä ymmärrä, että mitä tapahtuu. Hän on pettynyt jostakin eikä osaa sitä sanoa.
        Nuo kaikki muut asiat ovat vain " sumua asioiden ympärillä".
        Olisi tärkeää selvittää, että mikä on lopultakin oikea syy. Muuten tuo päättyy eroon.
        Mies olisi avattava ja saatava ymmärtämään, että tekee pahaa ihmisille, joita hänen pitäisi rakastaa.


    • kare

      Et voi hakea miehelle lähestymiskieltoa ennen kuin vasta sitten, kun olette muuttaneet erillenne.
      Miehellä saattaa olla ongelmia mielenterveydessä. Kehottaisin sua toimimaan nopeasti, jos kaikki kirjoittamasi on totta.

      • t0teaja

        Varmaan ollut tosi ihana ja hurmaava jännämies alkuvaiheessa suhdetta. Kaikki vähänkin ujommat kunnolliset miehet on saaneet vain pakit?


      • Tsuuh
        t0teaja kirjoitti:

        Varmaan ollut tosi ihana ja hurmaava jännämies alkuvaiheessa suhdetta. Kaikki vähänkin ujommat kunnolliset miehet on saaneet vain pakit?

        En tiedä ap:sta, mutta en minä ainakaan etsi mitään jännämiehiä, mitä ovatkin. Kunnollinen mies on ok, kunhan on seksuaalista vetoa. Älä oleta vieraasta ihmisestä mitä on etsinyt.


      • Juu_uh

        Ei sitä seksuaalista vetoa taida kuitenkaan löytyä kuin jännämiehistä. Kunnolliset miehet ei vaikuta todellisuudessa kelpaavan kenellekkään, paitsi ehkä yh äideille, ja siihenhän ei kunnon miehet lähde mukaan


      • EtSaaApuaPaaka

        Juu ne sekopäät hulluthan aloittaa iskemisen ”moi, olen narsisti ja tykkään hakata naisia” jonka jälkeen naisia löytyy jonoksi asti.

        Kyllä sitä ollaan todella ihania ja mukavia jopa vuosia, kunnes saadaan toinen hiljalleen koukutettua uskomaan, ettei pärjää ilman.

        Toivon sydämestäni, että tulet kokemaan väkivaltaa elämässäsi, koska olen niin kusipää <3


    • Hei Lorvijakomuka,

      Hienoa, että olet lähtenyt kysymään neuvoa tilanteessasi. Ikävä kuulla, että miehesi on käyttänyt suhteessanne henkistä väkivaltaa. Henkinen väkivalta voi olla esimerkiksi alistamista, mitätöintiä, halveksumista tai haukkumista. Henkistä väkivaltaa on myös tarve kontrolloida ja säädellä toisen toimia. Kerrot, että miehesi saa raivokohtauksia. Onko hän käyttänyt fyysistä väkivaltaa sinua tai lapsia kohtaan? Joskus henkinen väkivalta voi kärjistyä ja muuttua fyysiseksi väkivallaksi. Onkin erittäin tärkeää, että haet tilanteeseesi apua. Voisit olla yhteydessä oman alueesi sosiaaliviranomaisiin tai alueellasi toimivaan turvakotiin.

      Henkisen väkivallan todistaminen on haastavaa, mutta esimerkiksi tallentamalla mahdolliset viestit, pitämällä kirjaa ja tallentamalla kaikki yhteydenpito tekijän kanssa sekä yhteydenotot auttaviin tahoihin voivat auttaa asiassa.

      Valitettavasti kertomillasi tiedoilla on haastava arvioida lähestymiskiellon mahdollisuutta. Lähestymiskiellosta voit lukea lisää täältä https://www.riku.fi/fi/oppaat ja ohjeet/lahestymiskielto/.
      Voit halutessasi tulla juttelemaan asiasta lisää Rikosuhripäivystyksen chattiin. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19 osoitteessa www.riku.fi/nuoret.

      Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

      • sisältö-kokonaisuus

        Niin, kyllä tuossa on rakkaus kaukana. Jokin on mennyt pieleen. Pari ei elä yhdessä toisilleen ja toisaan varten. On lähdetty omille teille ja omanlainen tie sieltä tuntuukin löytyvän.
        Nainen voisi myös ymmärtää miestään jossain määrin, mutta miehen pitäisi kyllä rauhoittaa itsensä ja ymmärtää, että perhe on se tärkein ja rakastettavin asia maailmassa.
        Riippuen täysin miehestä ja miehen ajatuksista, tilanne joko pahenee tai purkautuu.
        Asiasta tuntuu puuttuvan rakkaus. Onko sitä?
        Rakkauden menetys tuntuu kurjalta ja se on tuhoava voimavara jo itsessään.


    • oppeliini1

      Mies on joko harkitsevasti ilkeä tai hyvin sairas jonka kuuluisi olla valvotussa hoidossa.

      Vie HETI lapsesi turvaan! Joko vanhemmillesi, vaikka he asuisivat kuussa, tai ystäviesi kotiin kunnes olet omassa asunnossanne.
      Aivan varmasti loydät oman kodin, sen ei tarvitse olla monen huoneen talo! Pieni alivuokralaishuone riittää. Niin kauan kuin se on turvallinen ja vain sinulla ja lapsillasi on siihen avain.
      Roinaa ette tarvitse, sen kaiken voi hankkia ajan kanssa. Vain siskonpeti lattialle ja kaikki siihen nukkumaan. Sekin on parempi kuin nykyinen "kotinne" jossa saatte pelätä henkenne puolesta!

      Ota tärkeimmät mukaan: pari vaatekertaa kullekin, passit, luottokortit ja pankkitidot.
      Vie lapsesi heti turvaan, ennenkuin se on liian myohäistä! Odotettuasi vielä, ette tarvitse mitään muuta kuin arkut!

      • Mistä ilmeni, että nainen ja lapset olisivat hengenvaarassa?


    • Saastagurvat

      Älä kuuntele virkanaisten juoruja. Niillä on itsellä vakavia ongelmia puolisoidensa kanssa. Kaikki sujuu hyvin ja paremmin kuin näillä neuvojilla.

    • Ammattitooiuhottajat

      Lasten ja eläinten kanssa pysyä vain kotona eikä hyppiä mihinkään outoihin paikkoihin. Älä kysele huonoja neuvoja vain saat.

    • Lorvijakomuka

      Täällähän on mielenkiintoisia vastauksia. Ei ole mikään jännä tyyppi. Ihan normi kuuntelevat, hellä mies oli ensimmäiset vuodet. Sitten lähti menemään pikkuhiljaa pahentuen käytös tähän suuntaan. Itse hän ei näe mitään väärää käytöksessä vaan hänellä on yksinoikeus kontrolloida ja määrätä muiden elämästä sekä käyttäytyä muutenkin niinkuin nyt käyttäytyy. Vuosia mennyt niin että lopouviimein lupaa hakea itselleen apua eikä sitä kuitenkaan tee. Asenne auttajia kohtaan on se ettei ne muuta ku uteliaisuutta kyselee niin saavatpa sitten juoruta ja puhua pahaa hänestä.
      Otin viranomaisiin yhteyttä ja muutimme pois. Yllättäen mies koki ihme parannuksen jo muutamassa päivässä ja nyt esittää ettei mitään ole. Livenä jos häntä näkee käy hyvin ilmi miten mielialat seilaa laidasta laitaan edelleen. Toki estää minua saamasta tavaroitani sekä kaikin mahdollisin keinoin koittaa etäältä haitata meidän elämäämme.

      • olevarovainen

        Jotain on hampaankolossa. Älä mene lähelle.
        Pyydä apua tavaroiden hankkimiseen. Kai poliisi turvaa tai joku?
        Perheessä ei ole kahta kukkoa. Se sinulle lienee selvää?
        Jos on kaksi kukkoa, ne aina tappelevat ( luonnollinen kanalakokemus).
        Jos haluat kukkoilla, hankkiudu eroon toisesta. Kukkoja voi olla vain yksi.


    • KokemustaON

      Joko miehesi on narsisti, tai sitten hänellä on todella kauhea masennus ja ahdistus, joka johtaa noihin hermokohtauksiin.

    • BehindTheMask

      Hei. Elämme kutakuinkin samanlaisessa suhteessa. Tahtoisitko jatkaa s.postitse/viestitse?

    • Sokrates18

      Miksi Miksi Miksi ? ? ?

      Miksi ei elää hyvää onnellista elämää?
      Miksi keksiä aina uusia syitä miksi tuo pitää hyväksyä?

      Mikä p***ssa viehättää?

      • hyvätaipaha

        Pahuus on olemassa, samoin hyvyys.
        Niiden tunteminen ja hyväksyminen ovat tärkeitä asioita.
        Pahuudessa ei voi kukaan pärjätä. Se tuottaa vain ongelmia.
        Onkin löydettävä pahuus, joka tuossa kiusaa ihmisiä.
        Pahuudesta on päästävä eroon.


    • Enkykeneonoffiin

      Pah tuo nyt on vielä pientä kiukuttelua odotappa kun nimittely alkaa. Meillä kiukuttelua siirryttiin siihen jo puolessa vuodessa, syynä oli että minussa piirteitä mukamas jotka ärsyttää. Sohvanko luuli saavansa? En ole huonekalu joten ero tuli.

    • JoukoJaKosti

      Jaaha* Täällä taas rivikaakattajat orsilta jankuttaa ja "pelkää", Kaakattajilla pelko on myös ase.

      • Ykbr

        Itsekin pelkäät jotakin koska lauseestasi näkyy vihaa.
        Aina ensin on pelko, ja toisinaan pelon jälkeen tulee viha.


    • glöh

      Neuvo sitä kirjoittelemaan suomi24:ään ja haukkumaan kaikki, jotka ärsyttää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe