Miten miehen saa panostamaan suhteeseen?

Nonii

10 vuoden liitto ja kolme lasta. On ollut rahahuolia, ongelmia ja kommunikaatio-ongelmia molemmin puolin. Minä olen aktiivinen, sosiaalinen ja spontaani, mies hidas päättämään, varovainen ja sulkeutunut.

Kaikki mahdolliset kriisit on nyt olleet päällä: erokriisi, miehelle toinen nainen, ynnä muuta.

Mutta eroajatuksistaan huolimatta, mies ei sit haluakaan erota vaan näemmä tahtoo vielä yrittää. Vikaa on ollut molemmissa. Omalta osaltani olen valmis panostamaan.

Kysymys siis kuuluu: miten saisin miehenkin panostamaan? Ei kotitöihin, omaan työhön ja lapsiin, vaan minuun.
Hän valitti että olemme vain kavereita ja tunteet sen mukaiset. Tarvitsisi siis tuoda takaisin tunteita. Eli romantiikkaa, intohimoa ja flirttiä.

Olenko liian saatavilla? Liian paljon läsnä? Liian helppo? Harrastuksia on, omia ystäviä on ja liikuntaakin harrastan. Pyytäminen ei toimi vaan pitäisi tehdä jotain sellaista, mikä saisi toisen panostamaan.

Miehet: Mikä saa teidät panostamaan parisuhteessa? Mikä saa teidät lähettämään kumppaille viestejä, haluamaan seksiä, antamaan ihailua ja panostamaan romantiikkaan?

Ja mikä ei?

14

2703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei Nonii.

      Kirjoitat parisuhteeseen tulleista suurista pulmista ja kiteytät huolesi kysymällä, miten toisen osapuolen saa panostamaan.
      Varmaan jo kirjoittaessasi itsekin mietit, että toisen ihmisen puolesta ei kukaan voi panostaa eikä toista osapuolta voi muuttaa. Kumpkin parisuhteen osapuolista päättää ja vastaa itse sitoutumisestaan suhteeseen. Myös sinä.
      Kannustan sinua miettimään joko itseksesi, tai ehkä vielä hedelmällisemmin keskusteluavun piirissä, mikä sinun oma sitoutumuksesi on. Tahdotko ja voitko enää sitoutua tähän suhteeseen? Jos, mitä seurauksia siitä on sinulle. Mitkä ovat parisuhteen reunaehdot, joiden yli ei enää voi kävellä. Tämän työn joudut tekemään ensin itsessäsi. Jos omasta puolestasi päätät jatkaa, liitto ei silti jatku jos toinen ei sitoudu samaan.
      Mitä ajatuksia tämä herättää?

      Merja, diakoni

      • Nonii

        Minä tiedän mitä haluan. Haluaisin kannustaa hyvien asioiden tekemiseen sen sijaan että vaadin muutosta. Suhde sellaisenaan kun se oli tai nyt ei toimi, ja toki lähden jos tilanne on se ettei toinen halia omalta osaltaan muutosta. Mutta epätietoisuuden takia en haluaisi repiä kaikkea rikki, koska lasten osalta se tarkoittaa muuttoa, koulun ja ystävien jättämistä. Joten olen mieluummin varma että se on ainoa vaihtoehto.


      • reunaehtoja

        Tämä herättää ajatuksen että diakoni Merja kannustaa eroamaan.


      • siskosisko

        Aika provosoiva kirjoitus, mikäli kyseeessä on oikeasti diakoni.


    • gkriagoigaio

      Mies saattaa olla miehiin päin, ja realismin eli lasten ja perheen takia on jo sitoutunut niin paljon kuin kykenee. Kun lapset tulevat täysi-ikäisiksi ja lähtevät kotoa, luultavasti mies ottaa itselleen miehen kumppaniksi. Mies kantaa tämän päivän vastuunsa ja toimii vastuullisesti, mutta joutuu sulkemaan oman itsensä "suuremman edun" eli lasten ja perheen edun nimissä pois.

    • Kiuybhi

      Menkää pariterapiaan tai voit mennä sinne yksinkin. Mulla oli myös mieheeni vuosia kaverisuhde. Karille meni. Arkea oli liikaa suhteessa ja kyllästymistä. Kannattaa panostaa suhteeseen. Itse kadun eroa.

    • Miehenmielipide

      Kokeile ottaa ns. naisten työt haltuun ja anna miehen olla mies noin niinkuin perinteisessä mielessä. Yllätä hyvällä ruoalla ja anna tulla mukaan kokkaamaan jos haluaa, pidä keittiö siistinä, laittaudu hieman myös kotona, käytä hajuvettä ja kömmi kainaloon tee rohkeasti jotain sellaista mitä et ole ehkä ennen tehnyt. Mies alkaa kyllä sitten omasta puolestaan toimimaan samalla tavalla kun asiat ja aistit heräävät.
      Jos sitten ei niin ota tilanne suoraan puheeksi ja käykää läpi se erovaihtoehto ihan konkreettisesti. Miettikää mitä se molemmille tarkoittaa taloudellisesti, lasten tapaamisen osalta, sukulaisten ja kavereiden suhteiden osalta jne.

    • ufufufufufuucg

      nalkutus ja läskiintyminen pilasi fiilikset , saan lohtua muualta, en eroa lasten takia.

    • Noniinkymppi

      Mieti, mitä sinun pitää muuttua, jotta mies päättää itse muuttua. Miten saat miehen arvostamaan itseäsi.
      1. Ehkä olet liian aktiivinen ja miehesi mielestä hössötät. Aktiivisuutesi tuntuu kohdistuvan sinun haluihisi, harrastuksiin, liikuntaan ja ystäviin. Näihin laittaudut.
      2. Laittaudutko miehellesi ja oletko heittänyt yöteepaidat pois?
      3.Yllätä miehesi ja ehdota semmoista, josta hän varmasti pitää. Varmasti löytyy asioita, mitä hän haluaa tehdä yhdessä. Käynti hänen sukulaisillaan ja olkaa vain kotona ja katsokaa samalta sohvalta teeveetä.
      4. Hierotko hänen niskojaan ja jalkoja koskaan?
      5. Kyläilyn vanhempiesi luona voi jättää vähemmälle, joulun voi viettää miehesi sukulaisissa vaihteeksi.
      6. Leikkaa nurmikko.
      7. Suulla voi tehdä muutakin kuin puhua ja syödä
      8. Siivoa wc:n naistenpurkki viidakko
      9. Naiset ovat usein kotitöissä joko on tai off. Liian sotkuista tai liiankin tyylikästä. Kodinomaisuus puuttuu. Ole ostamatta sisustuskrääsää ja vähennä vanhoja. Siivoa makuuhuone
      10. Onko miehesi pyytänyt sinulta mitään ja se on tekemättä. Tee se. Tai kysy, mitä sinulta on jäänyt tekemättä.
      Monta pistettä sait?

    • kuinpeiliinkatsoisi

      Sinä olet aktiivinen, spontaani, ulospäinsuuntautunut sun muuta.
      Teillä on vasta 10 vuoden verran yhteistä elämää ja huh, peräti 3 lasta. Varmaan myös asumiseen liittyviä kuvioita, ehkä omakotitalo, remonttia tms. taloudellista juttua päälle.
      Kaikki 10 vuodessa.
      Analyysini on. Teillä on ollut kaikkea liikaa ja kaikki tämä sen vuoksi kun sinä olet niin spontaani, aktiivinen ja sosiaalinen. Sinä haluat, sinä otat, sinä viet kaiken tilan ja hapen ympäriltäsi.

      Miehelläsi ei ole tilaa olla oma itsensä. Mies ei viihdy kotonanne, hänellä ei ole kunnon kontaktia sinuun eikä lapsiin koska lapsetkin ovat tällä hetkellä vielä kopioita sinusta ja peilaavat sinun käytöstapoja isäänsä. Kirjoituksestasi huokuu se miten sinä et arvosta miestäsi miehenä, etkä myöskään rakasta häntä. Ikävä kyllä miehesi tietää tämän myös, kuitenkin mielessään toivoo että rakastaisit, sen vuoksi on jäänyt parisuhteeseen.

      • EnOleApMutta

        Tää oli ihan niin kuin kertomus minun vanhemmistani. T. Pmies


    • ohikiitäjä

      Se on päässy himokkaan vieraan naisen makuun, mikään ei auta siihen kaipuuseen. Anteeksi rehellisyyteni.

    • operaatio

      Jos tunteet kuolee, niin ei niitä takaisin saa millään panostuksella. Olet hyvä tyyppi, hyvä äiti ja aktiivisesti itse toimiva, mutta miehesi on ikävä kyllä nahjus, joka ei arvosta sinua eikä sitä mikä aarre hänellä on kotona. Mies ilmeisesti elää jossain unelmissa, pilvilinnoissa ja katselee nettipornoa tai netin vähäpukeisia naisia ja muodokkaita kaunottaria ja vertaa "tylsää" perhe-elämäänsä kuvittelemaansa ja haluaisi olla jotain muuta kuin on. Miehesi ei ole henkisesti kypsynyt ottamaan vastuuta perheisänä olemisesta, vaan haaveilee vapaudesta ja omasta halusta tehdä päätöksiä ilman sinun ja perheen painostusta. Miehesi on ilmiselvästi kyllästynyt ja tyytymätön nykyiseen olotilaansa ja käy jotain kriisiä nyt itsensä ja parisuhteensa kanssa. Se, mikä sai hänet jäämään siihen eikä ottamaan eroa on lapset. Mies on lojaali lapsia kohtaan, mutta tunteet ikävä kyllä sinuun on jo aikoja sitten ilmeisesti olleet kuolleet ja vain kaverilliset. Joskus käy niin, että tunteet vielä voivat jossain määrin palata, mutta yleensä liika painostus/panostus voi saada aikaan vaan päinvastaisen vaikutuksen. Olet jo tehnyt paljon, etkä itse voi tuota asiaa yksin ratkaista, etkä alkaa liikaa ottamaan vastuuta yksin parisuhteenne tilasta. Mitä enemmän yrität ja koitat kokata, auttaa, tehdä itseäsi tykö ja laittautua pelkästään miehesi tähden, sen enmmän hän pakenee. Ainut minkä näen ja olen kokenut toimivan on aika ja irtiotto. Moni nainen on pelastanut suhteensa ottamalla itse irtioton ja antamalla itselleen vapauden näyttää miehelle, että hän on muutakin kuin vain äiti ja vaimo. Miehellesi täytyy tulla tunne, että hän joutuu kilpailemaan sinusta ja kamppailemaan sinut itselleen takaisin muiden miesten kynsistä. Tee itsestäsi haluttava ja laittaidu "tyttöjen illanviettoa varten". Pieni salamyhkäisyys, jossa et kerro tarkkaan ihan kaikkea ja vaan ylimalkaan jotain pistää kummasti toisen mielikuvituksen ja mustasukkaisuuden toimimaan. Miehelle täytyy tulla tunne, että voi menettää sinut tai on menettämässä. Laivareissulta takaisin tulevat vaimot ovat yllättäen alkaneet kiinnostamaan miestään uudelleen, ja kummasti mies alkaa näkemään pienen eron jälkeen vaimonsa "uusin silmin" Ota välimatkaa, tee breikkimatka tai ehdota pientä breikkieroa toisistanne. Kaipuu toisen syliin ja luo tulee yleensä erossa, ja erossa vasta ne tunteet tulee punnittua onko niitä aidosti vielä jäljellä vai onko mitään järkeä enää jatkaa tunnekuolleessa liitossa. Hyvää matkaa ja onnea yritykseen :)

    • TotuusSattuuQC

      "Miehet: Mikä saa teidät panostamaan parisuhteessa?"

      Se että ihan todella aidosti haluan sitä itse. Mikään muu ei saa sitä tekemään. Eli panostuksen määrä kertoo aika tasan tarkaan siitä paljonko on oikeaa halua panostaa suhteeseen. Puhuminen on helppoa ja halpaa, siksi moni mies lupailee tai vihjailee sitä sun tätä, Mutta jos tekoja ei kuulu niin se on aika selkeä merkki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe