Ostin kilinä kolina Kalinan

KilinäKolinaKalina

Maksoi uutena alle 15 tonnia. Ensivaikutelmista voisin todeta, että ainakin uutena bensaa menee tehoon nähden suhteellisen reippaasti. Yllätys oli hiljaisuus.

Erilaisissa ratkaisuissa ei ole hävetty asettaa käytännöllisyyttä ulkonäön edelle. Ei ole edustusauto.

Tämä on tällainen kokokeilu. Joskus venäläinen onnistuu ja yllättää. Venäläisillä on tälläkin hetkellä käytössään ylivoimaisesti turvallisin koskaan rakennettu raketti, jolla on kuskattu vino pino jenkkejäkin avaruuteen.

Toivottavasti avaruusosaaminen on siirtynyt Kalinaan.

Näitä ei muuten viime vuonna myyty kuin muutamia, joten ihan etujoukoissa mennään.

https://lada-auto.fi/lada-kalina/lada-2194-cross/

2

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Grantamies

      Hyvä juttu! Onnittelut erikoisesta auto valinnasta! Hyvä ettei Lada merkkinä häviä Suomen teiltä. Pidetään perinne merkkien pyörät pyörimässä :-)

      Itse olen osallistunut "osto talkoisiin" mallilla Granta ja esitellyt autoa 2:ssa autoilu tapahtumassa, jotta auto harrastajat pääsevät näkemään tämän päivän Ladan ja kenties kiinnostuvat ostamaan moisen itsekin? Jospa maahantuonti jatkuu, eikä myyjä säikähdä "alku köhintää" myynnissä?

      Ladan osto on perusteltu järkiperustein, jos ei sulata nykyautojen vaikeaa tai mahdotonta huoltoa itse tehtynä ja tahtoo auton ilman joutavia "härpäkkeitä".

      Oma ajokki on ruostesuojattu ja hyvin huollettuna pysyy omistuksessani ainaskin 20vuotta. Ongelmia on kuitenkin jo nähtävissä lähi vuosina...

      Tulevaisuudessa Ladojen (myös uudet) ja vanhojen autojen ongelmaksi muodostuu polttoaineen saanti, koska laatua 98e5 huolto-asemien on myytävä vain tämän vuoden loppuun! Huolto-asema ketjut voivat halutessaan lopettaa 98e5-laadun myynnin ja siirtyä ympäristö ystävällisimpiin polttoaineisiin...

      Niimpä kaikilta asemilta vuonna 2019 ei voi löytyä ns. suojalaatua, joka käy kaikkiin koneisiin... Päästötavoitteet EU:n...

      Joitain vuosia eteenpäin ja laatu 98e5 poistuu markkinoilta, johtuen juuri noista päästötavoitteista...

      Ettäs jottas, näin sitä autoharrastajat ajetaan ahtaaseen nurkkaan... Ellei rupee vaihtelemaan letkut, pumput ja kalvot yms., niin pääsee ajelemaan vaikka e85:lla, mut moniko rupee? Tai no, pakon edessä?!

      Itse turvaudun kuitenkin laadukkaisiin itä-polttoaineisiin, koska asun aika lähellä itä-rajaa ja saan enemmän irti etanolittomasta polttoaineesta. Vanhan ajan 98okt tai joskus saan jopa 100okt kuluttaa vähemmän moottoria, koska se ei huuhtele palotilaa kuten etanoli polttoaineet tekevät. Toinen hyöty vähän ajavalle on se että puhdas bensa ei kerrytä vettä tankkiin Suomen olosuhteissa, kuten etanoli mössöt tekevät...

      Et joo, tätä se on tämä "ympäristö ystävällisyys" tänään, kun tehdään autoista kestävyydeltään heikkoja, varustetaan ne aivan liian pienellä koneella joka ahdetaan äärimmilleen, ei ruostesuojata maahantuojan puolesta ja vieläpä käytetään polttoaineita, jotka aiheuttavat moottorissa kulumaa ja polttoaine järjestelmässä kosteus ja korroosio ongelmaa... Et joo hyvää päivää!

      Luulisi enemmän päästöjä aiheuttavan uusien autojen teko, kun elinkaari on laskettu vain n.10vuoteen monen valmistajan puolesta.

      Mut minkäs mahdat kun maailma muuttuu ja mikään ei kestä, mutta onneksi Lada kestää kun kone on 1,6 vapari jo noin. 20vuotta sitten suunniteltuna! Ei luulis olevan "lapsuksia" ja pyrin pysymään oikeassa bensassa, enkä tankkaa edes 98e5:sta jos ei ole pakko.

      Ai niin, sähköjärjestelmä on Kalinassa ja Grantassa perinteinen, eikä can-väylä. Säästymme kummallisilta sähkövioilta myös.

      Kysymys Kalinan ostajalle, joko siinä on se eCall, järjestelmä? Itse sain vielä ilman turhaa "hätäkeskus soittolaitetta".

      Huh, tulipa kirjoiteltua paljon?!

      Onneksi asiaa, eikä palturia :-)

    • to.boro

      ajelin ennen saksalaisilla halpis merkeillä. tiet on meilläpäin mitä ovat, joten alapallo nivelet ja raidetangonpäät meni vaihtoon myötäänsä. sitten kulkeutui meille vähän ajettu 110, 8v, mukavan jäsy pikkuauto. on ajettu nyt 200 000, ja alustassa alkuperäiset osat. ihime peli! mitsupajero oli kans aikanaan, ja siihen piti noihin kilometreihin uusia osat vaihelaatikkoa myöten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe