Käräjäoikeus hylkäsi Jouni Palosaaren syytteet

Eksonoomi

Mites nyt suu pannaan trollit. Kyllähän jokainen järki-ihminen tämän tiesi jo etukäteen. Valtio joutuu vielä korvaamaan 27 000 euroa Palosaaren oikeudenkäyntikuluja. Nyt voi kyseenalaistaa erotetun kunnanjohtajan menettelyn, kun teki rikosilmoituksen.

Seuraava vaihe on syksyllä, kun luottamushenkilöt menevät käräjille. Kyllähän nekin vapautetaan syytteistä. Kunnanjohtajan erottamisessahan oli kyseessä muotovirhe. Johtajia erotetaan tämän tästäkin, jos ei ole luottamusta.

47

3021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäasiallistakäytöstä

      Vai muotovirhe Mäkelän erottamisessa! Luehan ne haastehakemukset. Näissä keskusteluissa on linkki niihin.

      • Eksonoomi

        Samaa saastaa nekin haasteet kuin tämä. Tiedät oikeasti itsekin. Sinäkin täällä vaan trollaat.


    • että...silleen

      Käräjäoikeus perusti päätöksensä siihen että syytteen olisi pitänyt tehdä kilpailutukseen osallistuva tai hallitus. Valtionsyyttäjä on ulkopuolinen eli jos Kittilän kunta ei olisi valinnut uutta hallitusta joka veti syyttet pois niin olisi tullut tuomio.

      • Tosi

        Et olisi voinut vähemmän ymmärtää päätöstä-


      • Silleen...seon

        Ei vaan käräjäoikeus totesi, että rikosta ei ole tapahtunut. Samanhan totesi jo alkuperäinen syyttäjä, mutta kun vksv:n piti sekaantua asiaan, koska....

        Sinänsä kommenttisi osoittaa millä ymmärtämättömyystasolla trollit täällä riehuu.


    • Aasiaan_Ajava

      "Käräjäoikeus totesi Palosaaren luovuttaneen Leitner-yhtiön luottamuksellisia tarjoustietoja Doppelmayr-yhtiölle ja toimineen epäasiallisesti.

      Käräjäoikeuden tuomion mukaan Palosaaren ei voi kuitenkaan katsoa syyllistyneen luottamusaseman väärinkäyttöön, koska mahdollinen taloudellinen vahinko kohdistui Leitner-yhtiöön eikä hissiyhtiöön."

      Eli se että vastoin Jounin tahtoa hankittiin Leitner Hissi pelasti Jounin tuomiolta. Muut eivät pelastu.

      • Vaankysyn

        Mutta mistä Leitner tiesi lähettää Doppelmayerin tarjousta halvemman tarjouksen Aspian ja Kurulan sähköpostiin juuri ennen hallituksen kokousta ? Onko joku muukin vuotanut hissiyhtiön sisäisiä luottamuksellisia tietoja hissitoimittajille ?


      • Tietäjäsumuverhontakaa

        Hyvä kysymys! Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa selvitä kuviot suurelle yleisöllekin. Vieläkö kun vähän aikaa virtaa vesiosuuskuntien vettä putkistoissa, niin...


      • Että...silleen
        Vaankysyn kirjoitti:

        Mutta mistä Leitner tiesi lähettää Doppelmayerin tarjousta halvemman tarjouksen Aspian ja Kurulan sähköpostiin juuri ennen hallituksen kokousta ? Onko joku muukin vuotanut hissiyhtiön sisäisiä luottamuksellisia tietoja hissitoimittajille ?

        Jouni ite on lähettänyt vahingossa emaileja väärille henkilöille 😆😎


      • leevileviltä
        Että...silleen kirjoitti:

        Jouni ite on lähettänyt vahingossa emaileja väärille henkilöille 😆😎

        V2014 juttuja SK

        "Loppiaisen jälkeen koitti Kittilän kunnallisdemokratian musta torstai.

        Kunnanhallitus kokoontui 9. tammikuuta korjatakseen joulukuun kokouksessa tekemänsä päätöksen, joka liittyi hissiyhtiön hallituksen erottamiseen.

        Hissiyhtiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Kurula oli kuultavana. Esityslistan 2. pykälän aikana hän laski Jouni Palosaaren sähköpostit pöydälle kunnanhallituksen nähtäväksi.

        Tästä kokouspöytäkirja ei kerro sanaakaan, mutta SK on saanut useita vahvistuksia tapahtuneesta.

        Kunnanhallitus päätti kuitenkin velvoittaa Oy Levi Ski Resort Ltd:n hallituksen kutsumaan ylimääräisen yhtiökokouksen koolle, jotta Lauri Kurulan johtama hissiyhtiön hallitus erotettaisiin ja tilalle valittaisiin uusi. Tavoitteena oli vetää Palosaaresta tehty tutkintapyyntö pois. "


      • Tosion

        Oikeus on puhunut. Pahapuhe pois. Jouni tinki tosi hyvin. Turhaa koetat sekoittaa asiaa.


      • Hiihtäjä
        Tietäjäsumuverhontakaa kirjoitti:

        Hyvä kysymys! Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa selvitä kuviot suurelle yleisöllekin. Vieläkö kun vähän aikaa virtaa vesiosuuskuntien vettä putkistoissa, niin...

        Palosaari osaa hieroa kauppaa. Mäkelä olisi ostanut tinkimättä halvimman jossa on kalleimmat huollot.


    • IsoA1955

      Tämä sutki pääsi kuin poro veräjästä. Käräjäoikeus totesi Palosaaren luovuttaneen Leitner-yhtiön luottamuksellisia tarjoustietoja Doppelmayr-yhtiölle ja toimineen epäasiallisesti. Sutkimaisesti hän toimi, mutta käräjäoikeus ei kuitenkaan tuominnut luottamusaseman väärinkäytöstä, koska taloudellinen vahinko kohdistui Leitner-yhtiöön joka ei korvauksia hakenut.

      Mielenkiintoista seurata miten hovissa käy. Minusta syytäjän pitää mitata asia hovissakin. Siltä osin käräjäoikeus otti selvän kannan että epäasiallisesti on toimittu mutta ei riitä tuomioon. Eli ei todettu syyttömäksi.

      • Vessel

        Trolli oot. Tuomio ei muutu vaikka menis Brysseliin. Olihan tämä jo tiedossa.


      • Levillä

        Koko syyte oli alun perin tuhoon tuomittu. Pohjoisen syyttäjä totesi, että mitään rikosta ei ole tapahtunut mutta valtiosyyttäjä oli lukenut liikaa Suomen Kuvalehteä ja määräsi nostaa syytteen. Kaikki muut kuin trollit ymmärtää, että Palosaari on tinkinyt firman parhaaksi. Eniten tässä töppäsi ex kunnanjohtaja Mäkelä.


      • Paukkumar

        Eilinen oli musta ja murheen päivä niin suomalaiselle syyttäjälaitokselle kuin valemedialle (Suomen Kuvalehti, Hesari, Yle jne.). Vai oliko?


    • Olkaahyväkkäät

      Kesä kuivaa, minkä talvivaara hävittää. Kepulistinen sananmuunnos.

    • Hovioikeus

      Kyllä me viedään hoviin!

    • kaseclosed

      Oman työnantajan etua pitää tietenkin ajaa. Ei siitä voi rangaista.

    • Kittilä-kittiläläisille

      Mitään ette voi.

      Syytteet kaatuvat yksi kerrallaan.

      • vieläpiisaaseurattavaa

        Eivät kaadu, Mäkelän potkut olivat tulossa, tämä oli keppihevonen. Luottamusmiehet ihan itse sössivät asian, joka oikealla tavalla hoidettuna olisi ollut rutiiniasia, turhalla kiireellä laista piittaamatta.
        Vieläpä moneen kertaan oli ollu mahollisuus oikaista tilanne. Mitkä ovat olleet lopulliset syyt, ajoiko Mäkelä piilotettuun miinaan, mene ja tiedä.


    • hankkinutItsekkin

      Jos Palosaari on edesauttanut Itävaltalais hissin hankkimisessa voi siinä olla ihan käytännön asioista kysymys.
      Kyllähän Itävallassa tehdään laadukkaimpia tuotteita kuin Italiassa sen olen omassa työssäni huomannut. Hissejä en tunne, tunnen muita Italian tuotteita eikä siellä osata kunnolla tehdä kuin Haitareita. Bendoliinot on jouduttu Suomessa korjaamaan näihin oloihin sopiviksi siitä huolimatta niitä jää välille.
      Palosaarta, enkä hissejä tunne uskon kuitenkin päätöksen olleen hyvä jos laatu on asetettu etusijalle silloin yleensäkin tehdään hyvät kaupat.

    • Hiihtojannu

      Palosaari teki kunnon kaupat. Oikeus voitti.

    • Tietäjäsumuverhontakaa

      Mutta onneksi suurin osa päättäjistä oli sen verran viisaita, että ottivat Jounin takaisin töihin. Ei tarvitse nyt Jounille korvauksia maksaa. Ainakaan kovin pitkältä ajalta.

      • Kunnankermaako

        Nämä päättäjäthän kuitenkin itsekin epäilivät, ettei J Palosaarella ollut puhtaat jauhot pussissa, kun rupesivat kunnanjohtaja Mäkelää savustamaan. Ja millä vauhdilla ja voimalla. Pelkäsivätkö tämän huomaavan jotain. Mäkelä olisi kyllä saatu laillisesti pois, mikäli ei nauttinut luottamusta, mutta kiireessä oikaistiin ja varmuuden vuoksi vielä otettiin työt pois ja jätettiin tervehtimättä kuin pikkupenikat. 27 poliitikkoa ja kirjuri syytteessä! Tällaisella arsenaalilla lähdettiin suorittamaan sinänsä hyvin yksinkertaista kunnanjohtajan erottamista. Mutta taidottomina ja kenties jonkun nakinmyyjän painostuksesta toimivat ja nyt epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, virka-aseman väärinkäyttämisestä, työturvallisuusrikoksesta ja törkeästä petoksen yrityksestä. Eniten ihmetyttää näiden poliitikkojen lapsellinen käytös tervehtimättä jättämisineen ja töiden poisottamisineen. Nämäkö sivistyneitä, kunnan parhaita voimia kuntalaisten etujen ajamiseen ja päätöksentekoon? Naurattaa, kun miettii, kuinka he ovat keskenään sopineet, ettei sitten tervehditä.


    • että...silleen

      Taitaa syytäjä viedä asian seuraavaan oikeusasteeseen. Tämä selviää ensi viikolla. Joten Jounin ei kannata juhlia ihan vielä...

    • VääräHakijaSyytteelle

      Onko kukaan muistanut ilmoittaa Doppelmayrille että he voivat tehdä rikosilmoituksen? Niin selvä tapaus että saisivat korvauksia.

    • HusHus

      Toivottavasti Suomen Kuvalehden toimittaja menee ensi tilassa esittämään anteeksipyynnön kaikesta roskasta, jonka on kirjoittanut.

      • EsaM

        Älä huoli, kyllä kirjoitettavaa riittää, kun valtuutetuille alkaa tippua sakkoja ja ehdollista vankeutta.


      • Vesionmärkää

        Sitä vain jäin miettimään, että onkohan krp:llä vielä jotain tutkimuksia kesken? Ja mitä koskevia?


      • että...silleen

        Onhan niitä mm. työpaikka kiusaamisesta Esa Mäkinen, Lauri Kurula, Pentti Kangas , Eilavaara 2.lasku ainakin ja kuultavana syyllisenä valtuutetut ja vt.kunnanjohtajia


    • WWW333

      Mäkelällä lienee ollut syytä olettaa,että Palosaari olisi toiminut väärin!

    • lexkittilä

      Näinhän siinä kävi, joka oli kylläkin odotettavissa. Todelliset syylliset pääsevät kuin koira veräjästä? Tuomituiksi tulevat Kittilän kunnanvaltuutetut ja taitavat maksaa korvauksetkin omasta pussista, mikäli syyttäjän kanta pitää vahingonkorvausvelvollisuudesta. Tämä asia todennäköisesti tulee korostumaan, koska tuomiot ovat varmoja? Ajatelkaa aikuisen oikeasti todelliset syylliset pääsvät kuin koirat veräjästä ja politikot maksavat. Näinhän on Uoti asian suunnitellukin?

      • leevileviltä

        Mielenkiinnolla seuraamme, mikä on tulevien päättäjien "suhde" Palosaaren sisaruksiin, kun he näin kaltoin kohtelevat nykyisiä valtuutettuja.


    • Päätäseinäänvaan

      Poliitikot voivat vain katsoa peiliin. Monta kertaa on ollut mahdollisuus oikaista asiat ja tehdä oikeita päätöksiä. Hallintojohtaja Esa Mäkinen näytti askelmerkit ja esitti korjauksia, muutoksia laittomiin päätöksiin ja jätti eriäviä mielipiteitä. Joten kukaan ei voi sanoa, etteikö olisi tiennyt, miten asiat olisi pitänyt mennä. Nyt nämä poliitikot, jotka kohta ovat entisiä poliitikkoja, voivat vain katsoa peiliin, kun maksun aika tulee. Sieltähän se syypää katselee.

    • Oikeusvoitti

      Näinhän siinä kävi, oikeus voitti. Olen jo neljän vuoden ajan tiennyt ja yrittänyt kertoa näillä sivuilla, että ajojahdin takana Palosaaren sisaruksia kohtaan ovat kauna, kateus ja katkeruus. On hienoa nähdä, että Suomen oikeuslaitos toimii puolueettomasti. Nyt olisi aika lopultakin esittää vilpittömät anteeksipyynnöt Lapin pyyteettömille kehittäjille ja hyvinvoinnin luojille, Palosaarille.
      Muuten olen edelleen sitä mieltä, että luottamusmiehiä kohtaan ajetut syytteet raukeavat. Hyvänä viitteenä tästä on se, ettei Vehvilöisen ja "ryhmän" sanelemista toimepiteistä kuulu mitään, vaikka aikarajana mainittiin useaan otteeseen "kesäkuun alkuun mennessä". Hyvä Kittilä ja kittiläläiset päättäjät, jotka toimivat meidän kaikkien parhaaksi. Ei muotovirheistä voi saada tuomioita.

      • houhouhou

        Palosaaret tulevat pyytämään anteeksi kuntalaisilta tekemiään vääryyksiä. Saattepa nähdä.


      • Kukasealoitti

        Lue sieki Oikeusvoitti 1.5.2018 aloitettu viestiketju Lex Kittilän johtamisesta ex Kittilään. Siinä aloittaja IsoA1955 hyvin tiivistää, mistä kaikki alkoi ja mihin kaikki johti. Saatatpa huomata, että tiettyjen tahojen hehkutus on täysin pielessä.


      • pienempitorvi
        Kukasealoitti kirjoitti:

        Lue sieki Oikeusvoitti 1.5.2018 aloitettu viestiketju Lex Kittilän johtamisesta ex Kittilään. Siinä aloittaja IsoA1955 hyvin tiivistää, mistä kaikki alkoi ja mihin kaikki johti. Saatatpa huomata, että tiettyjen tahojen hehkutus on täysin pielessä.

        PP n määräykset päättäjille on mainittu jo aiemmin ,vaikka häntä ei ilmeisesti ole valittu kunnan päättäjiin?


        IsoA1955
        1.5.2018 14:04

        "Positiivista on se, että Valtionvarainministeriön asettama selvitysryhmä on edellyttänyt, että Kittilän suurimmat sutkit ovat jäähyllä oikeudenkäyntien ajan. Muutenkin selvitysryhmän raportti oli jämäkkä ja suoraselkäisesti laadittu. Ketään tuskin yllättyi siitä, että Kittilän sutkit eivät annettua ohjeistusta noudattaneet. Tämä johtanee siihen, että Kittilän elämä itsenäisenä kuntana on hyvin kyseenalainen. Paljon olisi touhun muututtava, että hommat Kittilässä saataisiin raiteilleen. Vaikea uskoa, että muutosta saadaan tehtyä. Vääjäämätön lopputulos näyttää olevan, että Lex Kittilä päättyy siihen, että Kittilästä tulee ex Kittilä. Vaikka alun perin tarkoitus on ollut se, että Kittilän toiminta saataisiin raiteilleen.

        Tärkeää tietenkin on, että oikeus voittaa ja sutkit eivät sille mitään voi."


      • houhouhou kirjoitti:

        Palosaaret tulevat pyytämään anteeksi kuntalaisilta tekemiään vääryyksiä. Saattepa nähdä.

        Joko lie tuo Kittilän kuvalehden toimittaja käynyt pyytämässä anteeksi Jounilta?


      • Kittilä-kittiläläisille
        houhouhou kirjoitti:

        Palosaaret tulevat pyytämään anteeksi kuntalaisilta tekemiään vääryyksiä. Saattepa nähdä.

        Vaiko aiheuttamaansa kateutta?


    • Että...silleen

      Tänään syyttäjä on moittinut käräjäoikeuden päätöstä ja se merkitsee että valittaa hallinto oikeuteen.

      • Kittilä-kittiläläisille

        Epätoivoista. Mitään ette voi.

        Jounin syytteiden kaatuminen on vasta alkua korttitalon romahduksessa.


      • leevileviltä

        Jos on käytetty "pimeää rahaa" päätösten aikaan saamiseksi, se on lopun alkua.


    • Saagan_jatko

      Höpöhöpö! Siitä ei ole kyse, et kai oikeasti luule ettei se kortti ole jäänyt tutkimatta?

      Juttu tosin jatkuu, ja pitää muistaa että se mikä menee hernekeittona käräjille voi tulla hovista lihapullina.

      https://yle.fi/uutiset/3-10261631

    • tärykalvo

      valitus on sisässä korkeimassa oikeuessa tuomio varmaan tulee,pakko tulla muutoin menee usko oikeudenmuksisuuteen suomeen.

    • onniillävaraa

      Oli se niin hyvä päätös ja vielä parempi ko valtuuston koheltajat saavat maksaa kaikki
      sakot ja korvaukset. Kyllä joutavat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      651
      4033
    2. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      46
      1772
    3. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      52
      1567
    4. Kuka on Suomussalmen rikkain mies?

      Jättäkää nimi pois, mutta antakaa sen verran vinkkiä, ettei erehdystä voi tulla. Ammatti pittää mainita.
      Suomussalmi
      41
      1496
    5. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      172
      1466
    6. Olipa kärsimystä kuunnella Martinaa huomenta suomessa

      Voi hyvää päivää sitä ulostuloa ja mitä liibalaabaa päästi suustaan. Esim. Kaikki äidit tietää mitä se arki on, what, mu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      236
      1382
    7. Volkkari olkoon tunniste....

      Ajattelen sua, en ole unohtanut. Vanhemmalle miehelle...
      Suhteet
      106
      1136
    8. Tiesitkö nainen että olen

      Tavattoman epävarma itsestäni. Pienikin takapakki tahaton tai tahallinen voi särkeä paljon ja vaikuttaa käytökseeni teh
      Ikävä
      50
      1076
    9. Tunnusta pois

      Tykkäät katsella mua
      Ikävä
      75
      1064
    10. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      19
      989
    Aihe