Mikä jäähdyttää rautavalun?

ilmastonmuutoskriitikko

Tässä on kysymys mikroilmastosta joka toimii periaatteessa samalla tavalla kuin maapallon ilmasto. Montussa on pystyssä muotti, johoa valetaan paperikoneen tela. Muottiin kaadetaan 28 tonnia sulaa rautaak joka sitten alkaa jäähtyä. ympärillä on tilaa. Muodostuu mikroilmnasto.

Lämpö johtuu muotin läpi ja säteilee ilmaan Ilma absorboi lämmön ja nousee ylöspäin. Sivuilta tulee uutta ilmaa tilalle. Ilmavirtaus jatkuu tauotta kunnes sylinteri nostetaan muotista.

Kuinka kauan jäähtyminen kestää jos turvataan kaasuteollisuuden faktoihin. Kaasuteollisuus väittää, että kaikki kaasut absorboi lämpöä

Kuinka kauan kertää jäähtyvinen jos on voimassa teoreettisen ilmastotieteen väittämät kasvihuonekaasuista.

Kuinka kauan kestää jäähtyminen, jos vain hiilidioksidi absorboi lämpöä.

Se jäähtyminen kesti muistaakseni viikon. Arvioikaa mikä kolmesta vaihtoehdosta siinä toimi.

12

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missään insinöörikoulutuksessa ei tietääkseni ole tarvetta ilmakehän säteilypakotteen käsitteen ymmärtämiselle saati opiskelulle, mutta tuo ei periaatteessa estäisi insinööriäkään ottamasta asiasta selvää.

      Pysyisit sinäkin paremmin rattailla ilmastopuolen keskusteluissa. Nyt olet vierähtänyt niistä ojaan varisten ilkuttavaksi.

      • ilmastonmuutoskriitikko

        Oikeinpa sanoit. Variksia näillä palstoilla enimmäkseen on. Variksetkin ymmärtää ilmastosta enemmän kuin useimmät. Kysymykseen et sensijaan osannut vastata. Minä sensijaan tiedän kyllä vastauksetkin.


      • ilmastonmuutoskriitikko

        Minä olen lukenut tuosta asiasat pitkän artikkelin netistä. Siinä ei vaan käytetty tuota termiä. Lopuksi lausuttiin, että keskimäärin positiivinen ja negatiivinen tasapainottaa toisensa niin, että kaikki auringosta tuleva energia poistuu avaruuteen.

        Minä tiedän myöskin, miksi niin käy. Itsesi sinä nolaat. Tuo mitä kirjoitin oli nyt vaan pieni käytännön esimerkki, joka ymmärtäväiselle valottaa asioita. Kyllä minä jossain välissä vastauksetkin laitan, mutta tuskin ne sinun ymmärrystäsi lisää. Lähes ainut joka näyttää ymmärtävän asioita on nimimerkki Pierre Rewiew. On pari muutakin.


      • ilmastonmuutoskriitikko

        Oikaisenpa tuota aiempaa kommenttiani. Kyllä täällä useampia nimimerkkejä on joilla on oikeasti tietoa. mutta kun minä olen kirjoittanut usealla nimimerkillä. Minulle ei ole merkitsavää, jos joku vittuilee. Minä olen sen vaiheen elämässäni ohittanut jo vuosikymmeniä sitten.

        Laitoin tämän jutun mikroilmastosta sen takia, että juuri mikroilmastoja pohtimalla minä päädyin toisenlaiseen tulokseen kuin ilmastotiede ja huuhaatietäjät, jotka meitä jatkuvasti pelottelee. Tutuin mikroilmasto ihmisille on oma asunto. Sen lämmittämisessä pätee suurinpiirtein samat luonnonlait kuin maapallon ilmastossa.

        Minä haluan levittää tietoa, joka antaa ihmisille tulevaisuudentoivoa. Toiset taas haluaa lietsoa pelkoa mikä on erittäin paha asia. Se miten minua kommentoidaan on epäolennaista. Minulla on riittävän monta kiitettävää todistusta. Olennaista on se että, jottujani saattaa lukea vaikka miljoona ihmistä kommentoimatta.


      • ilmastonmuutoskriitikko

        Kun niitä neropatteja ei näytä löytyvän, niin minäpä lisään pienen vihjeen.

        Kaasuteolisuus tunnustaa ilman kaikkien kaasujen kyvyn absorboida lämpöä se on siis 100%

        Teoreettinen ilmastotiede tunnustaa kasvihuonekaasuiksi noin 0,25% ilmakehän kaasuista. Siitä suurin osa on vesihöyryä

        Hiilidioksidia on ilmassa 0.04%.

        Tiedän minä itseni lisäksi ainakin yhden miehen, joka osaa vastata suoralta kädeltä,. mutta hän onkin lämpöopin erityisasiantuntija. Hänen vastauksensa on taatusti sama kuin minun. Tiedän sen kun olen keskustellut hänen kanssaan ja lukenun hänen kirjoittamiaan artiikeleita lehdestä.


      • ilmastonmuutoskriitikko

        Eikö teistä kukaan tiedä, mikä noista kolmesta vaihtoehdosta jäähdyttää 28 tonnia rautaa viikossa. Luulisi nyt jonkun ainakin tietävän. Kyllä siellä valimossa taatusti insinöörit tiesi. Minä olen pohtinut asiaa vasta jälkeenpäin, kun aloin soveltaa mikroilmaston toimintaa makroilmaston ymmärtämiseen.


      • ilmastonmuutoskriitikko kirjoitti:

        Eikö teistä kukaan tiedä, mikä noista kolmesta vaihtoehdosta jäähdyttää 28 tonnia rautaa viikossa. Luulisi nyt jonkun ainakin tietävän. Kyllä siellä valimossa taatusti insinöörit tiesi. Minä olen pohtinut asiaa vasta jälkeenpäin, kun aloin soveltaa mikroilmaston toimintaa makroilmaston ymmärtämiseen.

        Raskaan valukappaleen jäähdyttää ensisijassa johtuminen, toiseksi konvektio siltä osin, minkä valukappale on ilman kanssa yhteydessä. Säteilemällä jäähtyminen muodostaa pienen murto-osan lämmön kokonaissiirtymästä.

        Mutta mitä ihmettä tällä on tekemistä viime aikoina havaitun globaalin ilmaston lämpenemisen kannalta, minkä mekanismi pääosin on selitettävissä hiilidioksidin CO₂ absorption-emission erikoisominaisuuksilla, mitä esimerkiksi ilmakehän valtakaasuilla hapella ja typellä ei ole?


      • voi.reppanaa
        Kollimaattori kirjoitti:

        Raskaan valukappaleen jäähdyttää ensisijassa johtuminen, toiseksi konvektio siltä osin, minkä valukappale on ilman kanssa yhteydessä. Säteilemällä jäähtyminen muodostaa pienen murto-osan lämmön kokonaissiirtymästä.

        Mutta mitä ihmettä tällä on tekemistä viime aikoina havaitun globaalin ilmaston lämpenemisen kannalta, minkä mekanismi pääosin on selitettävissä hiilidioksidin CO₂ absorption-emission erikoisominaisuuksilla, mitä esimerkiksi ilmakehän valtakaasuilla hapella ja typellä ei ole?

        Ja höpöti höpö taas.

        Kollikin voisi sivistää itseään, ja katsella vaikka tätä NASA:n kuvaa maapallon energiabudjetista.
        Ei mainita hiilidioksidia missään kohtaa. Vesihöyry kyllä mainitaan.
        Hiilidioksidilla ei ole minkäänlaista mitattavissa olevaa vaikutusta ilmakehän lämpötiloihin.

        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/NASA_earth_energy_budget.gif


      • ilmastonmuutoskriitikko

        Sepä se juuri on, että sillä hiilidioksidilla ei lainkaan ole sitä erityisominaisuutta, ja juuri sen takia hiilidioksidi ei edes pysty aiheuttamaan ilmaston lämpenemistä. Se erikoisominaisuus on ilmastotieteen epätieteellinen väittämä. Sitä ei ole koskaan todistettu tieteellisesti.

        Sen sijaan tiede on todistanut aivan muuta kaasuista. Se tieto on mm kaasuteollisuudella ja metallipuolella ja laboratorioissa. Pitäisi jo noista antamistani luvuista ymmärtää, että ilmastotieteen näkemys on aivan järjetön

        Muuten siitä valukappaleesta oli ilman,kanssa kosketuksissa ehkä 0,5% niin kauan kuin se oli muotissa. Minä taas en mielellään viljele noita vieraskielisiä termejä. Minä kirjoitan selvää Suomea.

        Oppiihan tässä itsekin,, kun joutuu netistä tarkastamaan, onko termejä käytetty oikeassa vai väärässä tarkoituksessa. Tiedoksesi, että valukappaleet jäähtyy aina umpinaisessa tai lähes umpinaisessa muotissa alkuun.

        Pisimmillään se muotissa jäähtyminen oli kaksi viikkoa. Kysymys oli hyvin monimutkaisesta valusta, jonka täytyi jäähtyä hyvin hitaasti, jotta ei tulisi vaurioita. Niitä pystyttiin tekemään vain siinä valimossa. Muuallakin oli yritetty.

        Vajavainen sinulla tuntuu olevan tieto siitäkin mikä on säteilylämpöä. Tässä tapauksessa sitä lämpöä säteili ensisijassa muotti niin kauan kuin kappale oli muotissa. Sinun mielestä ilmeisesti lämpösäteilyä on ainoastaan näkyvän valon alueella.


    • ilmastonmuutoskriitikko

      Kun ei vastausta tule niin vastaapa ilse. Ensin vähän taustaa. 2016 esitin Tekniikan tohtori Antti Roineelle kaksi kysymystä. Mikä on hiilidioksidipitoisuuden alaraja luonnon kannalta, ja kuinka lähellä tuota alarajaa oltiin 1800-luvulla.

      Hän kirjoitti vastaukset omalla nimellä lehteen. Kävi ilmi, että 1800-luvulla oltiin hyvin lähellä sitä kuolemanrajaa hiilidioksidipitoisuudessa. Jos pitoisuus menee alle 200 ppm kasvit kuolee,

      Se sai minut tutkimaan ilmstoasiaa. Esille nousi mikroilmastot, joista minulla on käytännön kokemusta. Kokemus niistä auttaa ymmärtämään isompia kokonaisuuksia.

      Käytin kaasuteollisuuden faktaa ja Sääasema Vilppulan tuulikarttoja ja tietoani mikroilmastoista.

      Kaasuteollisuuden väittämän mukaan kaikki kaasut absorboi lämpöä. Se väittämä toimii myöskin käytännössä teollisuudessa ja laboratorioisssa. Siinä valun jäähtymisessä siis koko ilma absorboi ja siirtää lämpöä. Ilmasa on 99% happea ja typpeä. Argonia on 0,93%. Loppu on ns. kasvihuonekaasuja.

      Lisäksi on vesihöyryä vaihtelva määrä. Se vähentää lähinnä hapen ja typen osuutta, koska niitä on eniten. Näin homma toimii käytännössä. Valu jäähtyy noin seitsemässä päivässä. Osan siitä muotin ulkopuolella.

      Ilmastotieteen kasvihuoneteorian perusteiden mukaan lämpöä absorboi ja siirtää ainoastaan ns. kasvihuonekaasut ja vesihöyry. Koska vesihöyry on voimakan kasvihuonekaasu ns kasvihuonekaasujen osuus lämmön absorboinnissa on lähes prosentti. Todellisten faktojen avulla arvioiden valun jäähtyminen kestäisi ilmastotieteen ehdoilla yli kaksi vuotta.

      Entä sitten huuhaatietäjät, jotka levittää kauhusanomaa hiilidioksidista. Kuinka kauan heidän ehdoillaan kestäisi valun jäähtyminen. Hiilidioksidin osuus lämmön absorboinnista on lähes sama kuin sen pitoisuus ilmassa elikkä 0,04%.

      Jos vain hiilidioksidi absorboi ja siirtää lämpöä valun jäähtyminen kestää noin 48 vuotta. Kyllä se alussa mainittu tohtorikin tietää nämä asiat, koska hän on lämpöopin erityisasiantuntija ja tekee tietokonemallinnuksia.

      Minä totesin jo 1970-luvulla kasvihuoneteorian perusteet huuhaaksi. Nyt tuli vaan tarve selvittää mitä oikeasti tapahtuu ja miksi, Kyllä ne ilmastonmuutoksen aiheuttaa aurinko, mutta jotta sen ymmärtäisi täytyy ensin ymmärtää hurrikaanien merkitys ilmakehässä.

      Siitä alettii jotain ymmärtää vasta viime vuosikymmenellä. Minä selvitin sen loppuun, mutta sen selvittämiseen tarvittiin paljon luotettavaa perusfaktaa, joka kyllä löytyy netistä kun osaa etsiä.

      • totuus.esiin

      • ilmastonmuutoskriitikko
        totuus.esiin kirjoitti:

        Tässä Viljo Järvenpään esitys hiilidioksidista.

        https://www.youtube.com/watch?v=aqYu0EYBbIA

        Katsoin siinä parikin esitelmää. Kaikki se todistelu oli oikeasttan tarpeetonta. Sehän perustui siihen, että on olemassa ns. kasvihuonekaasuja On kuitenki olemassa kaasuteollisuuden faktat joihin teollisuus luottaa, koska ne toimii käytännössä niin kuin luvataan.

        Niiden todistamiseen ei tarvita matemaattisia kaavoja.. Ne on mitattu laboratoriossa. Voin laittaa tähän lukemat, Ne on kilojoulea painokiloa kohti.

        Ilma jossa on 99% happea ja typpeä absorboi lämpöä yhden kilojoulen painokiloa kohti. Hapen lukema on 0,92 kj/kg, typen 1,04 kj /kg, hiiliodioksidin 0.84 kj/kg argon 0,52 kj/kg, metaani 2,22 kg/kg neon 1,03 kj/kg, helium 5,19, krypton 0,248 kj/kg, vety 14,304 kj /kg. Otsonin lukemaa taulukossa ei ollut.

        Tämän tiedon valossa ei siis ole olemassa mitään erillisiä kasvihuonekaasuja, vaan kaiikki kaasut on kasvihuonekaasuja. Minä tajusin tämän jo 1970-luvulla. Tänä vuonna minä vaan kaivoin faktat esille ottamalla yhteyttä kaasuyhtiöön ja sen jälkeen käytin nettiä. Kaasuyhiöstä sain hiilidioksidin lukeman ja viestin, että kaikki kyllä löytyy netistä.

        Nämä tiedot ja tieto aurigosta tulevasta valtavasta energiamäärästä sai minut ajattelemaan kaiken täysin uusiksi. Tajusin, että ilmakehässä täytyy olla järjestelmä, joka jatkuvasti poistaa energiaa avaruuteen.

        Myöhemmin olen kyllä löytänyt netistä sivuja joilla tuota järjestelmää osittain selitetään. Yksi asia kuitenkin puuttuu niistä selvityksistä. Niistä puuttuu hurrikaanien, taifuunien ja trooppisten syklonien merkitys ilmakehässä.

        Niitä volisi nimittää vaikka lämpöpumpuiksi. Ne nostaa ylimääräistä lämpöä yläilmakehään. josta se säteilee avaruuteen. Ne pitää huolen siitä, että ilmastonmuutosteoria ei voi toteutua. Ne toimii automaattisesti luonnonlakien mukaan. Selvitäppä itsellesi mitkä on ne luonnonlait.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1950
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      137
      1350
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1029
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      982
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      947
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      113
      917
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      761
    Aihe