MItä tehdä, kun kiusaamista ei saada kuriin?

sdfsdf

Pieni työyhteisö, 15 hlöä. Pomo ja pikkupomo. Muut rivityöntekijöitä. Pikkupomo kiusaa kaikkia. Haukkuu, ei myönnä omia virheitään vaan laittaa jonkun muun kontolle, hoitaa omat tehtävänsä surkeasti ja laiminlyö osaa työnkuvaansa kuuluvista tehtävistä. Iso pomo ei välitä. Firmassa vaihtuu työntekijät jo koeajalla. Tänä vuonna lähes 20 henkilöä käynyt, mutta kukaan ei ole jäänyt nimenomaan tuon pikkupomon ja pomon takia. Me muut työntekijät hukumme töihin ja kiitokseksi saadaan haukkuja, että pitää tehdä vielä enemmän ja venyä ja joustaa. Ollaan kaikki lopen uupuneita. Mitä tällaisessa tilanteessa voi enää tehdä? Jokainen ollaan puhuttu pomolle, pikkupomolle. Meillä ei ole työterveyshuoltoa, ei luottamusmiestä, ei mitään apuja. Itse katson vielä kesän yli, jos kesäloma auttaa lepuuttamaan hermoni, että taas jaksaisin, mutta kun mulle ei ole myönnetty kesälomaakaan samaan aikaan kuin siipalle, joten voi olla, että ei enää lomakaan auta. Suunnitelen vakavasti, että joko irtisanon itseni tai sitten alan hutiloida töissä siihen malliin, että potkut tulee.

9

475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • derd
    • soittele

      Numerossa 0295 016 620
      Työsuojeluviranomaisten yhteinen valtakunnallinen puhelinneuvonta toimii maanantaista perjantaihin klo 9:00–15:00. Puhelu maksaa lankapuhelimesta paikallisverkkomaksun (pvm) tai matkapuhelimesta matkapuhelinmaksun (mpm) verran. Maksut määräytyvät soittajan liittymäsopimuksen hinnaston mukaan.

      Neuvonta on jaettu neljään aihepiiriin: Työsuhdeneuvonta, Työympäristöneuvonta, Rakennusalan päivystys ja Työhyvinvointipäivystys, joka vastaa työhyvinvointia (muun muassa psykososiaalista kuormitusta, häirintää ja epäasiallista kohtelua ja työsyrjintää) koskeviin kysymyksiin

      http://www.tyosuojelu.fi/tyosuojelu-tyopaikalla/tyosuojelun-yhteistoiminta/tyosuojeluhenkilosto/tyosuojeluvaltuutettu

    • Orvokki_

      Mitä tällaisessa tilanteessa voi enää tehdä? Tiedostaa sen tosiseikan, että meininki ei tule koskaan muuttumaan ja alkaa katselemaan uutta työpaikkaa.

    • UuteenDuuniin

      Kerää kiiruusti kamppeesi ja etsi itsellesi uusi parempi työpaikka. Turhaan kärvistelet nykyisessä. Jousta ja hae uusi firma, jolle myyt arvokkaan työpanoksesi. Firman vaihtaminen kannattaa. Nykyinen firma kyllä pärjää ilman sinua tai on pärjäämättä. Työmarkkinoilla on vaihteeksi enemmän työpaikkoja tarjolla. Se miksi omistaja hyväksyy pikkupomon väärinkäytökset ja oikut on merkki siitä, että pikkupomo kiristää jotenkin omistajaa. Pomon ja pikkupomon suhde on vääristynyt. Luottamusmiehen ja työterveshuollon puute on oikeastansa teidän työntekijöiden omaa suurta saamattomuutta. Ette ole valveutuneita. Siksi teidät jyrätään. Töissä hutilointi on hölmöintä mitä voit tehdä. Miksi haluat että sinulle annetaan potkut ? Tyhmä ei saa olla. Ethän ole lapsi. Sen sijaan haet uuden duunin pikaisesti.

    • Ei.helppo.kohde

      Tee niin että tulosta työsuojelun sivuilta pikaisesti lomakkeet häirintä sekä psykososiaalinen kuormitus. Täytä ne ja lähetä kirjallisesti mielellään sähköpostilla esimiehellesi. Sinulta tullaan myöhemmin kysymään oletko tehnyt tätä.

      Nyt kun olet ilmoittanut kirjallisesti kaikista epäkohdista ja jos työnantaja ei ole tehnyt muutoksia ota yhteyttä työsuojeluun.

      Sitten tulee mahdollinen palaveri jossa kiellät kiusaajaa ja sanot ettet hyväksy hänen/heidän toimintaa koet sen syrjiväksi ja se haittaa terveyttäsi. Ota kaikki asiat esille muuten olet liian helppo kohde.

      Käy työterveyslääkärissä ja kerro kiusaamisesta ja miten se vaikuttaa sinuun.

      Soita AVIn ilmaiseen neuvontaan pyydä yhdistämään hyvinvointi osastolle ja kuvaile tilanne he neuvovat miten tulee toimia.

      Työsuojelulaissa lukee että jos työnantaja kiusaamisesta tiedon saadessaan ei puutu asian korjaamiseksi on se tuomittava rikos.

      Pidä päiväkirjaa kiusaamisesta päivä kellonaika tapahtuma ja mahdolliset todistajat. Säästä kaikki sähköpostit. Lataa työpuhelimeesi sovellus joka äänittää kaikki puhelut. On laillista äänittää jos itse olet keskustelussa mukana. Pyri äänittämään kiusaamustilanteita. Pyydä muistiot palavereista. Hae koko ajan uutta duuni. Älä irtisano itseäsi.

    • mansikkasato

      Etsit töitä ja koitat sietää vielä sitä vaikka ymmärrän tuon hyvin, että henkisesti alkaa kärsiä.
      Jos otat lopputilin niin silloin saat karessin ja omavastuupäivän lisäksi vieläpä.
      Tai sitten kuten kerroit, että hutiloit niin, että potkut tulee ja sekin on parempi sitten ja saat Te-toimistosta kun ilm.työttömäksi niin saat ansiosid. ym tukea siihen tilanteeseen.
      Katso tarkkaan miten työtodistuksessasi lukee, että ei ole itse ottanut loparia.
      Tsemppiä !

    • Painosta

      Saikkua vaan että vittuuntuvat ja irtisanovat, samalla etsit sen uuden yöpaikan saikulla ollessasi.

    • tuik

      Kyllä henkinen kärsimys on sitä,että jos menee ylitöiksi.Syyt kyllä löytyy,mutta kukaan ei välitä mitään.Viikonloppu menee nukkuissa,ja voimia kerätessä.Muuta elämää tuskin jaksaa aatellakkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe