Työnanajat on aktivoitava!

Sakon_uhalla

Kaikkien yritysten ja mahdollisten työnantajien on myös saatava aktivointiin. Joka ikinen työpaikka oli se sitten tunnin tai kuukauden pesti on ilmoitettava lailla. Ilman tätä aktivointia tulee kova vero ja sanktio! On täysin väärin, että työttömien on etsimällä etsittävä kuin neulaa heinäkasasta voidaakseen kysyä työtä. Tässä on nyt väärä osapuoli aktivoitu!! Aktivointi uhkavaatimuksineen kuuluu työnantajille!!!

31

948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turhaatyötä

      Tässä on järkeä ja vielä kun vaatimukset liiallisten koulutusten käymisestä unohdettaisiin. Suomessa on paljon työttämiä ja heitä ei huolita töihin koulutuksen puuttumisen takia ja todellisuudessa suurin osa yli 90 prosenttia töistä oppisi työssä suoraan ilman koulutusta ja pois voi sulkea harvat ammatit joita ei opi ilman ammattitutkintoa esim kirurgi. Nyt huudetaan ulkomailta tuotavien työntelijöiden perään jotka ei osaa edes suomenkieltä! Ei ihme että on työttömiä kun pitää aina olla ammattialan tutkinto tai vuosien kokemus alalta, vaikka todellisuudessa ihminen oppii parhaiten työssä vaikka ei olisi sitä ikinä tehnyt tsi opiskellut. Suurin osa koulutuksista on täysin turhia. Sori vaan teille vuosikausia ammattiin lukeneille paitsi kirurgeille ja lääkäreille.

      • NäinOn___

        Vaatimukset työkokemuksesta muodollisesti päteviltä pois. Työkokemusta ei saa ellei ole työkokemusta ts. työkokemusta saa vain suhteilla ja tämä eriarvoistaa kansalaisia todella paljon. Ei vastavalmistuneella voi olla 5-15 vuotta työkokemusta ja rautaista ammattitaitoa. Ei kaikilla ole äitiä hr-johtajana ja isää toimitusjohtajana eikä kaikkien vanhemmat omista omaa menestyvää yritystä, johon voi suoraan palkata lapsensa ja näin hän saa työkokemusta. Sitäpaitsi ne rautaiset ammattilaisetkin ovat joutuneet joskus aloittamaan työnsä ilman merkittävää alan työkokemusta.


    • dfsgsdfh

      Jos nyt omaa työpaikkaani käytän esimerkkinä, niin kyllä toimihenkilöpaikoista ilmoitellaankin. Työntekijäpuolella taas ei yleensä tarvetta ilmoitteluun ole, koska työpaikan vapautuessa soitellaan niille, jotka ovat olleet aktiivisia ja töitä aiemmin kyselleet. Kesätyöpaikoista kyllä ilmoiteltiin, kun tarvittiin parikymmentä henkilöä kerralla.

      • Höhsua

        Eli tomit väärin. Ilmoitat asiasta vain tutuille työntekijöille ja muut ei saa mahdollisuutta löytää yrittää tarjoamaasi työpaikkaa. Samaten toimit väärin ja omaa napas tuijottaen kun tarvitsetkin monta tekijää kerralla, silloin näemmä kelpaa kaikki kun hätä on itselläsi suurin. Hätä on monilla työttömillä, mutta he eivät edes saa mahdollisuutta kun työpaikat pimitetään ja aktiivisimmat kuten sanoit tietävät tarjoamasta paikasta


      • dfsgsdfh

        Eivät ne mitään tuttuja ole, vaan aktiivisia työnhakijoita. Työntekijöitä palkataan liki viikottain, kun uusia tarvitaan ja entisiä lähtee. Kyllä aktiiviset työnhakijat ovat aina etusijalla. Ei niillä mainitsemillasi työttömillä kovin iso hätä ole, jos eivät edes töitä ole kyselleet.

        Ja esim. nyt kun tarvittiin 20 kesätyöntekijää, niin siitä kyllä ilmoiteltiin, sillä eipä siellä jonossa niin montaa ole, jotka ovat halukkaita määräaikaiseen työsuhteeseen.


      • Turhaatyötä

        Palkkaa sitten kokoaikaiseen työhön, äläkä hyväksikäytä työttömien tilannetta!! Törkeää ihmisriistoa ottaa pätkätöihin ja jos kaikki ei ole siihen suostuvia leimaat heidät, kun pätkätyösi ei houkuta


      • NäinOn___
        Höhsua kirjoitti:

        Eli tomit väärin. Ilmoitat asiasta vain tutuille työntekijöille ja muut ei saa mahdollisuutta löytää yrittää tarjoamaasi työpaikkaa. Samaten toimit väärin ja omaa napas tuijottaen kun tarvitsetkin monta tekijää kerralla, silloin näemmä kelpaa kaikki kun hätä on itselläsi suurin. Hätä on monilla työttömillä, mutta he eivät edes saa mahdollisuutta kun työpaikat pimitetään ja aktiivisimmat kuten sanoit tietävät tarjoamasta paikasta

        Kerran yhden yrityksen rekryvastaava sanoi päin naamaa, että ei me palkata kuin työntekijöiden sukulaisia. Silti kehtas pyytää haastatteluun vain todetakseen tuon.

        Palkatessa vain sukulaisia muut, kenties pätevämmät ja motivoituneimmat sekä enemmän työpaikkaa tarvitsevat jäävät täysin huomioitta. Ainoa kriteeri kun on vain sukulaisuus niin työn laatukin tuppaa olemaan sutta ja sekundaa.

        Samaten tarjotessa vain pientä pätkää ja lyhyitä sijaisuuksia rekrytessä rekryhenkilöt syyllistävät työnhakijaa, että miksi sinä et ole tehnyt/et ole halunnut vastaanottaa pidempää työtä tai että se on työnhakijan vika kun cv:ssä on pelkkiä lyhyitä määräaikaisuuksia, vaikka haettaessa töitä tarjotaan vain ja ainoastaan pientä pätkää, vaikka kuinka itsekin haluaisi sen pidempikestoisen työn niin sitä ei kukaan anna. Sen sijaan kaikki pidempikestoiset työpaikat menevät suhteilla omille kavereille, sukulaisille yms. Ei ole työnhakijan vika jos ei ole syntynyt kultalusikka suussa rikkaaseen, kuuluisaan ja menestyvään perheeseen, jolla on paljon kontakteja eri yrityksiin.


      • dfsgsdfh
        Turhaatyötä kirjoitti:

        Palkkaa sitten kokoaikaiseen työhön, äläkä hyväksikäytä työttömien tilannetta!! Törkeää ihmisriistoa ottaa pätkätöihin ja jos kaikki ei ole siihen suostuvia leimaat heidät, kun pätkätyösi ei houkuta

        Jaaha, tällainen kommentti poistettiin tuosta ylempää minulta sääntöjenvastaisena: "Kesätyöntekijät palkataan lomasijaisiksi..." Mielenkiintoinen moderointilogiikka tällä palstalla.

        Ja sanokaapas nyt nimeltä yksikin yritys, joka palkkaa vain työntekijöiden sukulaisia. Siis joku muu kuin joku kolmen hengen perheyritys.


      • hgjk
        Turhaatyötä kirjoitti:

        Palkkaa sitten kokoaikaiseen työhön, äläkä hyväksikäytä työttömien tilannetta!! Törkeää ihmisriistoa ottaa pätkätöihin ja jos kaikki ei ole siihen suostuvia leimaat heidät, kun pätkätyösi ei houkuta

        Mm. opiskelijat tarvitsee määräaikaisen kesätyöpaikan, koska opiskelija ei saa opintukea/asumislisää kesällä kun ei voi opiskella. Eli kesätyö on nyt vähän erijuttu ja se ei ole tarkoitettu työttömille, jotka tarvitsevat vakituisen kokoaika työn sellaisella palkalla, että työssäkäynti on kannattavaa.


    • Aktivointi_uusiksi

      Tämä on asia josta vaietaan ja syytetään työttömiä työttömyydestä. Kaiken lisäksi työnantajat tarjoavat töitä vain palkkatuella ja kun tuki päättyy, päättyy työkin! Lisäksi työntekijöitä valitaan iän, sukupuolen, ulkonäön, aatteiden jne mukaan epäreilusti. Tässä tosiaan olisi nyt työnantajille syy aktivointiin!!! On aika muuttaa käsitystä ja kohdistaa aktivoinnit työnantajiin.

      • NäinOn___

        Niin ja tietysti aatteet on mun vaatteet eli pelkästä ulkonäöstä voi siis päätellä aatesuunnan. Samoin jos näyttää ikäistään 20-30 vuotta nuoremmalta niin ei se kelpaa jos paperilla on toisin. Ja mitäpä sillä ulkonäöllä niissä toimihenkilötehtävissä tehdään kun ei olla hakemassa missiä, mallia, escorttia, rakastajatarta tai omaa tulevaa puolisoa, eihän? Eihän? Eikös se ole ihan sama leimaako paperin sataviiskytkiloinen huonokuntoinen sotanorsu vai 50 kiloinen anorektinen malli? Sitäpaitsi viiskymppinen voi olla paljon reippaampi ja hyväkuntoisempi kuin kaksikymppinen.


      • dgdfh

        Ei pidä paikkaansa. Palkkatuki on tarkoitettu siihen, että työtekijä palkataan vähintään TES:n mukaisella palkalla palkkatuen loppumisen jälkeen. Ei TE-toimisto myönnä sitä työntekijöiden kirrättämiseen. Palkka tuessa maksataan vähäntään aina TES:n mukainen palkka kuten ohjelmoijalla se on 2200 € / kk ja TE-toimisto maksaa tuosta 50 % sen ajan kun palkkatuki on myönnetty. Ei maailma ole nyt niin paha paikka kun te työttöt luulette. Ymmärrän toki, että mitä ajatuksia tulee kun on ollut liian pitkään työttömänä maailman pahuudesta.


      • Ahneudenkuvaa

        Ikävä kyllä vedätystä ja raakaa hyväksikäyttöä on liikaa. Ja asenneilmasto on kokoomus persiiseestä,,, ahneus, keinottelu, herätys on ne termit...


    • Pompotusta

      Tästä vaietaan, mutta oma kokemukseni on se, että ensin työnantaja lupailee kokaikaista työtä ja kuitenkin roikottaa pätkätöissä vuosikausia. Tätä samaa käytäntöä on suurin osa käyttänyt hyväkseen. Lupaillaan ja mielistellään ja käytetään hyväksi pienellä palkalla. Työnantajat saa käyttäytyä miten haluaa ja työntekijän oltava aina valmis ja kaikkeen. Miksei työnantajia valvota samoin kuin työntekijöitä jotka pompottaa työntekijöitä mielinmäärin.

    • Kannatantätä

      Aina kun haen töitä ja ikäni paljastuu 54v on vastaus...me otamme yhteyttä takaisinpäin ja koskaan ei ole otettu vaikka kokemusta alalta jonne haen on runsaasti. Tämä työnantajien aktivointi on nerokas idea!

    • Lakiehdotukseen

      Olen lähettänyt satoja työhakemuksia ja kukaan työnantaja ei ole aktivoitunut edes vastaamaan. Mielestäni työnantajien tulee aktivoida vastaamaan jokaiseen hakemukseen kuten minunkin on niitä heille määrätty aktiivisesti lähettämään. Tämä on epätasa-arvoa työttömiä kohtaan ja tähän on tultava muutos. Kannatan lakialoitetta "työnantajien aktivointipakko"

      • Vastauspakko

        Tosi Mielenkiintonen ajatus ja järjeenkäypä asia, nimittäin on epäkohteliasta olla vastaamatta ihmisille monissakin asioissa, miksi siis työhakemus olisi poikkeus jossa hakija kertoo vielä yleensä itsestään henkilökohtaisia asioita. On oikeastaan todella törkeää työnantajan olla vastaamatta ja jättää toinen odottamaan päiväkausia jopa viikkoja vastausta. Kannatan työhakemukseen vastauspakkoa ja selitystä miksi ei valittu.


      • Törkeää__

        Vielä törkeämpää on, että sanotaan me ilmoitamme sitten valitsisimme tai emme sinut, mutta koskaan vaan ei kuulu työnantajasta mitään.


      • pomo

        Emmä jaksa vastailla joillekin saatanan rupiperseille. On parempaakin tekemistä.


      • rtyii
        Vastauspakko kirjoitti:

        Tosi Mielenkiintonen ajatus ja järjeenkäypä asia, nimittäin on epäkohteliasta olla vastaamatta ihmisille monissakin asioissa, miksi siis työhakemus olisi poikkeus jossa hakija kertoo vielä yleensä itsestään henkilökohtaisia asioita. On oikeastaan todella törkeää työnantajan olla vastaamatta ja jättää toinen odottamaan päiväkausia jopa viikkoja vastausta. Kannatan työhakemukseen vastauspakkoa ja selitystä miksi ei valittu.

        Hyvä ajatus kyllä mutta kun on nitä hakemusia 100 kpl johin kaikkiin pitäisi vastata niin on se aika iso vaatimus työn antajan näkökulmasta vastata kaikille manuaalisesti. Mulle työn antajat vastaa useinkin mutta eivät aina. Sitten on tietysti niitä automaattivastauksia, jotka tulee työn antajan rekrytointijärjestemästä. Ja kyllä työn antajatkin soittelee työn hakijoille ilmankin, että ne varsinaisesti hakee työtä muuta kuin pitämällä omaa www-sivua jossa on CV. Sen ne työn antajat löytää Googlettamalla kyllä. Tämäkin on yksi tapa hekea töitä.


    • Huuhaapomot

      Työnantajat luulevat olevansa työntekijöittensä yläpuolella ja todellisuudessa he eivät olisi mitään ilman työntekijöitä ja itse istuvat toimistossa juomassa kahvia pulla suussa. Työnantajat ovat liian narsistisia luonteenominaisuuksiltasn ja siksi tykkäävöt olla asemassa jossa helppo leikkiä suurempaa ja mahtavempaan kuin onkaan

    • Syy

      Aina syyllistetään työttömäksi joutuneita ja syy on aina työnantajassa joka ei hallitse hommaansa.

    • tasapuolisuuttakehiin

      Olen jo eläkkeellä, mutta seuraan vielä tuota nykyajan sairasta työelämää.
      Tosiaan työnantajilla ei ole mitään vastuuta, syyllinen joka asiaan on se työntekijä parka.
      Työnantajille aktiivimalli voimaan ja työvelvoitteet myös, jos firmat ei työllistä niin sanktioita, sakkoja vaan työnantajille myös.

    • vinkki-kaikille--

      Miksi edes hakea töihin kun kusetetaan kuitenkin aina palkoista lähtien ja työ on jotain
      ala-arvoista vuokratyötä millä ei elä?

      Mielummin kotona lopunikää kuin orjana jollekin paskafirmalle joka käyttää sua vaan hyväkseen ja lemppaa pihalle kun saa halvemman ja nuoremman tilalle.

    • yrittäjäx

      Yritystuet vastikkeellisiksi. Jos yritys ei palkkaa uutta työntekijää tietyssä ajassa, niin tuet pois.

    • silläviisiin

      "Kaikkien yritysten ja mahdollisten työnantajien on myös saatava aktivointiin"

      Siellähän ne työnantajien tiedot on aktivoituna esimerkiksi TE-keskuksen sivuilla, katso sieltä.

    • Kilttityötön

      "Kun työtön laittaa hakemuksia olemattomista työpaikoista, ei mikään velvoita siihen antamaan palautetta!" :lainaus eräältä toiselta palstalta saman sisältöisestä ketjusta kuin mitä tämä ketju on. Olisin tuohon lainaukseen vastannut allaolevasti mutta jostain syystä se palsta ei vastaustani ottanut vastaan.

      Ensinnäkään viime jouluna itse joulupukki kertoi minulle että ei ole olemattomia työpaikkoja vaan ne on ujoja eli piilotyöpaikkoja.

      Toisekseen eihän yrityksiltä useimmiten saa mitään palautetta edes silloin kun on hakenut niistä olemassaolevaa eli julkista eli epäujoa työpaikkaa.

      Onkin siis kansalaisaloitteen paikka varsinkin jos aktiivimalli 2:sen myötä niin ja niin monen työpaikan työhakupakko tulee. Olisi saatava laki joka jonkin kirpakan ylimitoitetun taloudellisen seuraamusten uhan , kuten aluksi erityistilintarkatus. velvoittaisi yrityksia ja työpaikkoja aina vastaamaan eli lähettämään vahvistuskuitin jokaisesta niille tulleesta kirjallisesta työhakemuksesta sekä hakijalle itselleen että myös lähimmälle työvoimatoimistolle, ainakin aina silloin jos hakemus ei johda työsuhteen solmimiseen..

      Moinen olisi työttömien oikeusturvan kannaltakin perusteltua jos kerran työttömyysturva voi 2 kk:ksi mennä jos työtön ei pysty todistamaan että on edellisessä kuussa hakenut 4 olematonta eikun ujoa eli piilottelevaa työpaikkaa,

      Lisäksi moinen kuittikäytäntö laskisi työpainetta valtioneuvoston kansliassa koska muutenhan aina työpaikkaa sähkö- tai postipostilla kysellessä olisi varminta että työtön lähettää siitä hakemuksestaan kopiot sekä pää- että työministerille.

      Ja miksi maamme työnantajilla muka olisi mitään sitä vastaan jos he joutuosovat kuukausittain sähkö- tai postipostaamaan noin 2 * 1 600 000 = 3 200 000 kuittia saapuneista työhakemuksista, joista hakemuksista valtaosa kohdistuu olemattomiin eikun ujoihin eli piilotyöpaikkoihin.

    • Ottavatantajat

      Työnantajat pitäisi nimetä työnottajiksi, sillä he ottavat tekijöitä tekemään työtä heidän puolestaan. Eivöt he mitään työtä anna vaan ottaa!!

      • Työnantajat ovat työntarvitsijoita. Lopettakaa nyt ainakin ne ylitöiden tekeminen. Kaikki jotka teettävät ylitöitä palkaamisen sijaan pitäisi rankaista ta maksut tuplana


    • Ilmanvaan

      Työnantajien vuoksi on työttömiä ja syy siis ainoastaan työnantajissa kun eivät palkkaa ihmisiä kunnolla pitkäaikaiseen työhön vaan ainoastaan hyväksikäyttävät ja käyttävät kaikki keinot saada ilmainen työntekijä.

    • kokoomusVelheita

      Pula on rehellisistä palkka töistä !!

      Muu puihe on kokoomus progandaa, jota kokoomus pravda levittää ahkerasti !!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe