Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

REBEL LIPPU ! ! !

SuuriTietäjä

Hieman rebel lipun historiaa:

Lipun otti ensi kerran käyttöön mustat vapaustaistelijat.
Kyseessä oli alunperin salassa toiminut pieni ryhmä, jonka tarkoituksena oli suojella muita orjia valkoisten isäntien järjettömältä väkivallalta ja raiskauksilta.
Heti sisällissodat alettua järjestö sai uutta puhtia, kun huomattava määrä orjia karkasi sadististen valkoisten isäntiensä vankiloista.
Ryhmään kuului tällöin jo useita satoja jäseniä.
He varastivat aseita ja myöhemmin ostivat niitä inhimillisiltä pohjoisvaltioiden asukkailta.
Ryhmä kutsui itseään kapinallisiksi (rebel).
Vuoden 1862 lopulla kapinalliset ottivat haltuunsa vanhan koulun ja puolustivat sitä sitkeästi aina vuoden 1863 kevääseen asti.
Koko tämän ajan REBEL LIPPU oli ripustettuna mustien vapaustaistelijoiden pystyttämään lipputankoon.
Keväällä -63 kuitenkin valkoisten murhaajien joukko teki raukkamaisen yllätyshyökkäyksen urheiden kapinallisten "linnoitukseen" ja murhasivat useita kymmeniä mustia urhoja ja ottivat satoja vankeja, joita kiduttivat ja nöyryyttivät kaikin mahdollisin ja mahdottomin keinoin.
Olisi luullut, että nämä valkoisten tappajien inhottavat teot olisivat lisänneet vihaa ja katkeruutta mustien keskuudessa valkoisia kohtaan.
Näin ei kuitenkaan käynyt, koska mustilla oli suuri sydän ja he pystyivät antamaan anteeksi.
Nykyään 13 tähtinen rebel lippu on rasismin vastaisuuden ja suvaitsevaisuuden symboli!
Rockabillyharrastajat ottivat lipun omakseen, koska heille se edustaa mustaa musiikkia ja rakkautta mustien kulttuuria kohtaan.

23

5266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rocker

      siitäs saitte muka rokkarit rasistiääliöt!!!
      hahhahhahaaaaaa!!!
      lippu hihaan vaan...

      • jiiiijahuu!

        hehehehehe saapas nähdä kuinka moni poista ko. merkin hihastaan...


    • -----

      Voisit edes ilmoittaa, mistä olet tekstisi kopioinut.

      "Nykyään 13 tähtinen rebel lippu on rasismin vastaisuuden ja suvaitsevaisuuden symboli!"

      No minkä takia mustat sitten haluavat kieltää lipun käytön Jenkeissä?! Lippua pidetään rasismin ja/tai kapinallisuuden symbolina, väitteesi on täyttä paskaa!

      Ja oikea nimitys on Etelävaltioiden lippu.

      • Teddyboy forever!

        Viimeinkin tällä palstalla joku kirjoittaa asiaa ja sä alat heti vittuilemaan!
        Työnnä kuule frasismistipaska pääs perseeseen ja lue kun oikeat tedit kirjoittaa asiaa!!!!

        PS.
        JA REVETULOA NYKYAIKAAN!! NYKYÄÄN KATSOS ROKKAREILLAKIN VOI OLLA LÖYSÄT HOUSUT JA PIPO JA ROKKARI VOI IHAN HYVIN OLLA MUSTA!!!!!

        PSS.
        Toi psykobilly on just hyvä esimerkki kuinka maailma muuttuu. Ei tarvii kuuunnella aina vaan niitä rätiseviä paskoja levyjä joltain kaukaiselta 50 vitun rasismisti-luvulta!!!


      • Ducktails
        Teddyboy forever! kirjoitti:

        Viimeinkin tällä palstalla joku kirjoittaa asiaa ja sä alat heti vittuilemaan!
        Työnnä kuule frasismistipaska pääs perseeseen ja lue kun oikeat tedit kirjoittaa asiaa!!!!

        PS.
        JA REVETULOA NYKYAIKAAN!! NYKYÄÄN KATSOS ROKKAREILLAKIN VOI OLLA LÖYSÄT HOUSUT JA PIPO JA ROKKARI VOI IHAN HYVIN OLLA MUSTA!!!!!

        PSS.
        Toi psykobilly on just hyvä esimerkki kuinka maailma muuttuu. Ei tarvii kuuunnella aina vaan niitä rätiseviä paskoja levyjä joltain kaukaiselta 50 vitun rasismisti-luvulta!!!

        väittääkö täällä joku että joku hopparin tapanen voi tosiaan väittää olevansa aito rokkari?? hahahhaa tuollasta paskaa en oo vähälle aikaa kuullu..kuitenkin hyvin yleisesti ottaen kaikkiin alakulttuureihin kuuluu olennaisena osana pukeutuminen..tosin nykyään valitettavasti puhutaan jostain räppi/techno paskasta että ne rokkaa..mutta se ei kyllä minusta pidä paikkaasa


    • reksa

      No kyllähän tuo rockabilly on kokolailla hyvin valkaistua mustaa musiikkia.
      Aika vähän on tullut vastaan mustia torttupäitä.

      Hyvää stuffia rockabillystä löytyy joka tapauksessa, sitä en kiistä.

      • boppin'

        Ei ehkä omassa kotosuomessamme, mutta voin 100% varmuudella taata että muualla maailmassa on tumma (ja musta) ihoisia torttupäitä! ei ole valkoihoisten yksinoikeus.


      • fra<h
        boppin' kirjoitti:

        Ei ehkä omassa kotosuomessamme, mutta voin 100% varmuudella taata että muualla maailmassa on tumma (ja musta) ihoisia torttupäitä! ei ole valkoihoisten yksinoikeus.

        http://www.kolumbus.fi/timrei/lre.htm


    • KARTSA

      September 1861-April 1865 Confederate,also known as a "Rebel" flag.The best-known of all Confederate flags—the BATTLE FLAG —is often erroneously confused with the national flag of the Confederacy. The battle flag features the cross of St. Andrew (the apostle was martyred by being crucified on an X-shaped cross), and is commonly called the "Southern Cross." A large degree of the Southern population was of Scottish and Scotch-Irish ancestry, and thus familiar with St. Andrew, the patron saint of Scotland. The stars represented the eleven states actually in the Confederacy, plus Kentucky and Missouri. This flag is the flag popularly associated with Robert E. Lee, and is the flag under which he fought.
      Imekää tollot tuosta!!(jos tajuatte kieltä)!!

    • ikuinen kapinallinen

      oikeesti hienoo et joku tietää tän asian ja valaisee ihmisiä jotka ei asiasta tiedä mutta urputtaa minkä kerkee ;) oikee asenne ;)

      • rebel

        mites kun usan natsit pitää kotonaan etelävaltioiden lippua seinällä ja minun historian opinmukaan eikös ne etelävaltiot yrittänyt pitää ne apinat orjina ja heiluttanut etelävaltiodenlippua ett revi siitä friikki


      • Ei se niin vakavaa ole
        rebel kirjoitti:

        mites kun usan natsit pitää kotonaan etelävaltioiden lippua seinällä ja minun historian opinmukaan eikös ne etelävaltiot yrittänyt pitää ne apinat orjina ja heiluttanut etelävaltiodenlippua ett revi siitä friikki

        Anna niiden USAN uus natsien pitää vaikka Valintatalon muovi kassia seinällä, nehän muutenkaan tiedä tästä maailmasta hevon v itun vertaa. Koita relaa ei elämä niin musta valkoinen,kato chillaa vähän...He!he!.


    • Roku85

      Eli eiköhän suurinosa rebel lipun kantajista pidä sitä tämän tarinan takia. Tämä ns. etelävaltioiden lippu on kautta aikain aiheuttanut polemiikkia niin puolesta kuin vastaan....
      Muunmuassa mississisipin osavaltion lipun kulmassa oleva "rebelflag" sai aikaan kansan äänestyksen siitä onko moinen rasismin symbooli enää nykyaikana sopiva osavaltion lippuun. Ko. osavaltion väestöstä n.35 %
      on Afro-amerikkalaista alkuperää, joten
      ei varmastikkaan hämmästyttävä tulos, että vain 35% äänestäjistä kannatti lipun poistoa lipusta....
      Alun perin lippu on ollut "Confederate States of America" nimisen VALTION virallinen lippu 1861-1865. Lipun Andreaksen ristissä olevat 13 tähteä symbolisoivat kolmeatoista valtioon kuulunutta osavaltiota.
      Tämä valtio syntyi, kun nuo osavaltiot erosivat Pohjois Amerikan Yhdysvalloista, joihin niillä oli muuten perustuslaillinen oikeus, eli se siitä kapinallisuudesta...
      Tällä maalla oli sen koko historian ajaa oma raha, postilaitos postimerkkeineen ja presidentti. Surullisen kuuluisaksi "etelä" on tullut sallimalla orjuuden.
      Lippu ei ole ollut mikään sisällissodan sotalippu, kuten jotkut virheellisesti luulevat, vaan jokaisella sotilas yksiköllä oli käytössä omat tunnuksensa ja lippunsa, mainittakoon vielä tässä yhteydessä, että Etelävaltioiden armeijassa taisteli NOIN SATA SUOMALAISTA SIIRTOLAISTA.....
      Hävityn sodan jälkeen lipusta tuli ikävä kyllä menneitä "kunnian" päiviä haikailevien KKK miesten käyttämä tunnus. Tämä on tahrannut lipun mainetta näihin aikoihin saakka. Suomeen lippu taisi "rantautua" seittemänkytä-luvun loppupuolen Rock A billy villityksen myötä. Diinarit käyttivät lippua Etelävaltioista peräisin olevan musiikkinsa symboolina, tuskin nämä edes tajusivat lipun rasisti kytköksistä mitään.Mörkö ei usko että kukaan viitsii moista pitää hihassaan jonain rasisti symboolina, parempia lippuja tähän tarkoitukseen löytyy mm. Saksanmaan historiasta...
      Nykyajan suomalaisen Jenkkirauta friikin hihassa lippu tuo julki kantajansa myönteisen suhtautumisen KOKO Amerikan touhuihin täällä "Euroopan Amerikkalaisimmaksikin" mainitussa maassamme.

      • _--

        Tulihan sitä vihdoinkin asiaa.


    • öasjkdg

      Onneks joku osaa puhua asiaakin tässä keskustelussa... Kiitos tästä roku85!
      Ja ne hitsin uus natsit sais lopettaa koko lipun käytön ku eivät tajua sen alkuperää vaan luulevat etelävaltioiden olevan samanlaisia ku joku hitler!

    • että miten se meni

      Etelävaltiot tarkoittaa Yhdysvaltain 11 kaakkoista osavaltiota, jotka Yhdysvaltain sisällissodassa pyrkivät irtautumaan liittovaltiosta muodostaen Konfederaation eli Amerikan valtioliiton (engl. Confederate States of America). Niiden englannin kielessä käytetty puhekielinen nimitys on myös Dixie.
      Amerikan sisällissotaan suunniteltu muttei koskaan käytetty kaksiputkinen tykki.
      Etelävaltiot sisällissodassa

      Konfederaatio muodostettiin 4. helmikuuta 1861 ja sen ensimmäiseksi presidentiksi valittiin Jefferson Davis. Konfederaation sotajoukkoja komensi kenraali Robert E. Lee.

      Etelävaltioilla ja niiden vastustajalla, Pohjoisvaltioilla eli Unionilla, oli lukuisia eroja. Etelävaltiolaiset kannattivat orjuutta tiedostaen, että sen kieltäminen romahduttaisi esiteollisen puuvillantuotannon. He olivat uskonnollisempia ja konservatiivisempia. Etelässä ei ollut käytännöllisesti katsoen lainkaan teollisuutta, mutta sillä oli hyvä rautatieinfrastruktuuri. Pohjoisvaltioiden asukasmäärä oli yli kaksinkertainen Etelävaltioihin verrattuna. Etelävaltiolaiset olivat kiihkeitä demokraattisen puolueen kannattajia. Sodan jälkeen Etelään muodostui useita erilaisia vihajärjestöjä kuten Ku Klux Klan.

      Etelävaltioihin kuuluivat Alabama, Arkansas, Etelä-Carolina, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi, Pohjois-Carolina, Texas, Tennessee ja Virginia. Kentuckyn ja Missourin osavaltiossa oli molemmissa sekä Unionin että Konfederaation hallitukset. Länsi-Virginia irtautui Virginiasta ja liittyi myöhemmin Unioniin. lähde http://fi.wikipedia.org/wiki/Etelävaltiot

      • Leevi

        Ei etelävaltioiden lippu mitään rasismia suosivaa asiaa tarkoita, eikä koko sota ollut pelkästään orjien vapautusta. Mistä ihmeestä olette tälläisen käsityksen saaneet? Orjuuden lopettaminen oli vain yksi niistä asioista, jotka johtivat sotaan. Kuolemantuomioihin esimerkiksi oli valittuna yhdeksän tuomaria ja seitsemän heistä omisti orjia, joten tiedettiin miksi jotkut teloitettiin orjia ja niiden omistajia vastaan tehdyistä rikoksista tuomittiin. Yksi syy sotaan oli vilpitön halu liittää etelä muiden pohjoisvaltioiden tapaan perustuslain alle, sekä kantaa oma vero etelävaltioissa. Kenraali Lee aikanaan asui Mainessa, joka oli yksi aktiivisimmista jenkeistä. Silti Lee tunti, että pohjoisen väki vain sortaa etelää vaatimuksilla ja lailla. Siksi Lee loikkasi konfederaation puolelle. Yksi suurimpia sodan salaisuuksista oli se että osavaltioiden kulta kuuluisi pitkässä juoksussa valtiolle ja olisi rahan tae, mutta etelässä kun vielä maksettiin ostokset kanoilla, niin ei kullan vaihtaminen paperiin kuulostanut kovinkaan hyvältä. Nimimerkillä "CSA kultadollari kaapissa" :)


      • Stonewall Jackson
        Leevi kirjoitti:

        Ei etelävaltioiden lippu mitään rasismia suosivaa asiaa tarkoita, eikä koko sota ollut pelkästään orjien vapautusta. Mistä ihmeestä olette tälläisen käsityksen saaneet? Orjuuden lopettaminen oli vain yksi niistä asioista, jotka johtivat sotaan. Kuolemantuomioihin esimerkiksi oli valittuna yhdeksän tuomaria ja seitsemän heistä omisti orjia, joten tiedettiin miksi jotkut teloitettiin orjia ja niiden omistajia vastaan tehdyistä rikoksista tuomittiin. Yksi syy sotaan oli vilpitön halu liittää etelä muiden pohjoisvaltioiden tapaan perustuslain alle, sekä kantaa oma vero etelävaltioissa. Kenraali Lee aikanaan asui Mainessa, joka oli yksi aktiivisimmista jenkeistä. Silti Lee tunti, että pohjoisen väki vain sortaa etelää vaatimuksilla ja lailla. Siksi Lee loikkasi konfederaation puolelle. Yksi suurimpia sodan salaisuuksista oli se että osavaltioiden kulta kuuluisi pitkässä juoksussa valtiolle ja olisi rahan tae, mutta etelässä kun vielä maksettiin ostokset kanoilla, niin ei kullan vaihtaminen paperiin kuulostanut kovinkaan hyvältä. Nimimerkillä "CSA kultadollari kaapissa" :)

        "Vaiettu salaisuus" josta harva USAn ulkopuolella tietää on, että Konfereraation joukoissa taisteli tuhansia mustia sotilaita . Ei orjia, vaan vapaita miehiä :

        http://www.youtube.com/watch?v=_GVIAypsnh8

        http://www.usgennet.org/usa/mo/county/stlouis/blackcs.htm

        https://www.google.fi/#q=black confederates


    • Robert E Lee

      The South`s Gonna Rise Again, Hallelujah!!!

    • rockabillyn lippu

      Kyseessä on Etelävaltioiden Kenralin Robert E. Leen käyttöönottama lippu. 13 tähteä. Kolmetoista Etelän valtiota.Myöhemmin lipun otti käyttöönsä Keravalainen Teddy and The Tigers.

      • hävisimme sodan

        Etelässä oli parhaimmat pyssymiehet. Saarto ja painostus vei Etelän voimat. Tätä kunnioitti myös Teddy and the Tigers.


    • south rebel

      Vähitellen lipun otti käyttöönsä jokainen suomalainen teddyboy. Se oli selässsä. Olimme Robert E. Leen puolella.

    • kizczcözä

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1437
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1409
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe