Stressaako?

ilolla

Enpä oikeata ryhmää tälle asialle oikeastaan löytänyt joten täppäsin tänne, joku kopioikoot oikeaan ryhmään tai linkittäkööt tänne sitten!

Aloitetaanpas linkillä ensiksi
https://yle.fi/uutiset/3-10270319

Ihan aiheellinen tutkimus sinällään mutta tutkijat taasen kerrran vieraantuneet aiheesta mitä tutkivat.

Selvitittäisivät ansisijaiset syyt stressille niin työssäkäyville kuin työssä käymättömille ennenkuin alkavat puolivillaisuuksia julkistamaan.

Jos olet työtön oletusarvo on sitten että joudat tekemään imaiseksi töitä joista sille "vahtivalle" virkaheitolle maksetaan reilusti yli 3000€/kk palkkaa joka sitten kehtaa vielä inistä että saat jalkaa oven väliin ja kyllä minä tekisin, vaikak totuus onkin ettei tee edes omia töitään tuolla reilun 3000 palkallaan. Jasehäntuo virkaheitolle heti burnoutin ja eläkepaperia jo rudvetaan työuupumukseen katsastamaan. Lie kummalle osapuolelle aiheutuu asiasta stressiä ja syrjäytymistä?
Sitten onkin aika työpaikan virkistäytymis päiville , mutta sinnehän ei työllistettyä oteta kun hänhän ei olekkaan vaki henkiläkuntaa vaikka kantaakin vastuun itse työstä kun tämä virkaheitto seurustelee ja juoksee tyhjänpäiväisissä palavereissa seuraavia matkojaan suunittelemassa ja päättää toiseten samanmoisten kanssa kuka käy halemassa seuraavaan palaveriin pullat ja leivokset. Se vasta stressaakin. Työllistetty tai työtön tässä vaiheessa matkaa KELAN palvelujen ääreen täyttämään lomakkeita että sa edes perustoimeentulon täyttettyä itselleen vaikak käykin palkattomasti töissä tai on työkokeilussa tai harjoittelemassa tai mitä vaan ihan ilmaiseksi koska saa sitä jalkaa oven väliin ja koska Aktiivimalli Ja samassa välissä pitää vielä keksittyihin rektrytoijien sirkusratatemppuiluihin vastailla. Kun on laittanut työtön hakemsuta avoimesta työpaikasta ja koska nämä työpaikoillaan olevat vitrkahietot ei enää osaa edes palkata työntekijöitä kun aikamenee virkistäytyessä ja palavereissa. Kun se hyvä tiimi ja henki joka astressaa ja polttaa virkaheittiöitä aivan mahdottomasti kun ei tiedä vielä mihin menisi palkaansa ylikuluttamaan kesälomalla olisiko se Garda järvellä vaiko ihan Lappiin samoilemaan vaiko uuden kesämökin ostoa , onneksi työttömän perustoimeentulo tuetllä elävä ei joudu moisista ongelmsita kärsimään.

Vastuuta ei enää virkaheitolla ole kuten nyky hallitus on jo asian näyttänyt toteen että kun on status symboolilla nakattu saat tehdä mitä huvittaa. Työtön status on taasen leimattu aina ja kokoajan että olet tarpeeton mutta kunhan tulet ilamiseksi tekemäntöitä olet niinkauan korvaamaton mutta kun tuki työllsotämienen loppuu tai vaadit ihmisoikeuksia jeli palkaa työteliäisyydestäsi ja korvaamattomuudesta muututkin heti laiskaksi ja yhteiskunnan taakaksi!

Ihan vielä selvennykseksi THL:n tutkijoille voin kertoa kun menee lääkäriin siellä lääkäri kysyy ensiksi ennen edes vaivan selvittämistä jopa oletko työelämässä, toki saitrasloman tarpeellisuuden kannalta,. jatko tutkimuksen ja hoidon osalta sitten jo eriarvoistuukin jo sitten samantien tässäkohden. Joten THL vois imennä katsomaan sitä kuuluisaa peiliä ja tehdä eriarvoistukselle jotain, Mutta SOTE:n myötähän tämä eriarvoistaminen on tavallaan laillistettua ja muutoinkin terveydenhuollossa psiteytellän asiakkaita ja samanikäinen saa samasta vaivasta erilaista hoitoa ihan lompakon ja statuksen mukaan.

Vapaa aika ja harrastukset on vielä sitten käsittelemättä. Siellä harrastus ja vapaa-ajantoiminnassa on työttömät mukana tottakait kun ei halua syrjäytyä , mutta eriarvoistettu on tämäkin homma, kun tämä virkaheitto työläinen tulee paikalle odottaa hän aina valmista ja haluaa valmiiksi katetun pöydän. Eipä näy näitä työssäkäyviä sitten talkoissa jotta kerättäisinin rahaa ja lisää jäseniä toimintaan . koska työt vie aikaa ja ja ja , mutta työttömillähän on vain aikaa ja ne joutaa tulemaan, No sitten kun ei kerätä rahaa ja tehdä talkoita joudutaan sitä rahaa kaivamaan omasta pussista ja joku virkaheittiö tuumaa vaan ettei se 300€ ole mitään tämmöisestä pikkusumma, mutta verrataanko siihen toimeentulotuella harrastavaan. toiselle se on vain 10% toiselle se on sitten 90% . ihan sen takia kun toinen ei vaan viitsi kun ei huvita ja pitäisi olla valmista vaikka työtän on tämänkin asian takia tehnyt pitkän ilmaisen työn.Sekös se tätä työssäkäyvää sitten stressaakin ihanvietävästi kunei itse ole tehnyt mitän asioiden eteen ja olikin vääränväristä juttua tai asiat olikin hoidettu liian aikaisin tai pakkohan siinä nyt joku vika on olla kun työtön on sen tehnyt

tätä eriarvoitusta voisi jatkaa vielä enempikin
huivttavinta tässä työttömänä olessa oli kun olin vähän aikaa sitten työkokeilussa niin virkailijall amuttui samasta asiasta mielipide aivan toisenlaiseksi ja kun sitten sain totuuden oikaistuksi että olen vain kokeilussa muutikin ääni kellossa jällleen, Joten tämäkään leimaaminen ei stressaa kumpaakaan osapuolta toinen joutuu leimatuksi ja toinen joutuu olemaanleinasimena!

0

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Cynthia Woods

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
        YIT-Yhtymä
        1
        14836
      2. Aimee Dvorak

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
        0
        3049
      3. Molly Graham

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
        Puhelimet
        0
        3045
      4. Rachelle Reynolds

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
        Etelä-Savo
        0
        3045
      5. Becky Steele

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
        Arkkitehtuuri
        0
        3045
      6. Pamela Orr

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
        Star Wars
        0
        3044
      7. Lakeisha Coleman

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
        Synnytys
        0
        3040
      8. Stephanie Love

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
        Lappi
        0
        3036
      9. Allison Queen

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
        Vedonlyönti
        0
        3034
      10. Nancy Taylor

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
        Kauris
        0
        3034
      Aihe