kuinka 12v voi laihtua 10 kiloa kuussa

12vlaihduttaja

eli, jos oon nälkäkuurilla ni eiks sillo ne kilot mitä pudotin tuu heti takas ku alan syömää. ja voiks olla myös nii et en ees laihdu jos en syö koska mun keho vaistöö ”nälänhädän” jollon en laihdu? oon siis 10kg ylipainonen ja halusin sen pois koulujen alkuun mennessä. jos ei sitä ni vaikka 7 kiloo riittää kans. auttakaa, mitä mun pitää päivässä syödä et saan laihdutettaa 7-10kg kuukaudessa? haluisin niin että kilot ei palaa takasin, aika epärealistinen tavote tiiän mut

31

7051

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • realisti

   Ei ole mahdollista vaikka sulla ois 20 kiloa ylipainoa. Riippuu paljon oot pitkä ja paljon painat. Mutta epärealistista pudottaa 10 kiloa kuukaudessa vaikka et söisi mitään.

   • Laihduttaja

    On kyllä mahdollista itse olen laihtunut 10pv 10kg 2-3pv oli vähän hankalaa mutta nytten todella helppoa!!


   • Anonyymi
    Laihduttaja kirjoitti:

    On kyllä mahdollista itse olen laihtunut 10pv 10kg 2-3pv oli vähän hankalaa mutta nytten todella helppoa!!

    Voisitko kertoa lisää miten laihduit 10pv olisi kiva iteskin laihtua ennen kouluun menoa.


   • Anonyymi
    Laihduttaja kirjoitti:

    On kyllä mahdollista itse olen laihtunut 10pv 10kg 2-3pv oli vähän hankalaa mutta nytten todella helppoa!!

    Miten


  • M_O_T

   Materiaa ei synny tyhjästä.

   • Anonyymi

    Olet väärässä. Materia voi syntyä tyhjästä.


  • keski_ikäinen_2018

   Saat herkästi syömishäiriön, jos alat rajun laihdutuksen tuossa iässä. Anoreksia ei ole suurin riski, vaan bulimia tai muut ahmimishäiriöt. Ja ne on paljon vaikeampi hoitaa kuin anoreksia. Eli suosittelen, että keskustelet paino-ongelmasta vaikka terveyskeskuslääkärin tai sairaanhoitajan kanssa. Kouluaikaan oikea osoite olisi kouluterveydenhoitaja.

   Sinuun pätee sama kuin isompiinkin ihmisiin. Kun laihdutat liian rajusti, menetät lihasmassaa, jolloin laihtuminen ennestään vaikeutuu ja paino jopa räjähtää nousuun. Etenkin kun nälkäily saa ihmisen helposti ahmimaan ja tuhoaa normaalin ruokahalun säätelyn. Kasvavalla lapsella myös kasvu voi pysähtyä, jolloin jäät lyhemmäksi, mitä muuten tulisit olemaan. Mikä puolestaan heikentää tulevaisuuden painonhallintaa.

   Jos olet oikeasti ylipainoinen, on hyvä, että sinulla on motivaatiota tavoitella normaalipainoa. Saat varmasti lähetteen ravitsemusterapeutille. Jos sinulla on normaalit terveet vanhemmat, he kunnioittavat tavoitettasi saavuttaa normaalipaino ja auttavat asiasta. Koko perheen ruokailutottumuksia on tarkasteltava ja parannettava.

   Painonhallinnassa tärkeää on liikkuminen. Lapsen pitäisi liikkua pari tuntia päivässä. Aikuisilla sanotaan, että terveydelle tärkeää on ottaa 10 000 askelta päivässä. Painonhallinnalle sopiva määrä on 12 000 askelta ja laihduttajalle 16 000 askelta. Jälkimmäinen tarkoittanee noin 10 km:n kävelyä tai juoksua.

   Painonhallinnassa tärkeää on ravitsemuksen kannalta, että syö pieheköjä annoksia riittävän tiheästi eli noin 3 - 4 h välein päiväaikaan. Eli pääaterioden välissä on pieni välipala. Kaikki lisätty sokeri on turhaa ja haitallista. Jos karsit pois nk. valkoiset jauhot ja valkoiset sokerit (se vaatii kykyä lukea tuoteselosteita), todennäköisesti onnistut jo laihtumaan sillä muutaman kilon.

   Älä pilaa elämääsi väärällä laihdutuksella. Itseltäni meni puoli elämää sen vuoksi ja sairastin hoitamattoman anoreksian. Hampaat pilalla. Kaiken lisäksi en koskaan laihdutuksen jälkeen lihonut oikeasti ylipainoiseksi, eli rääkkäsin itseäni aivan turhaan.

   • kaikkeahyvääsinulle

    Edellinen oli asiallinen vastaus!
    Itsekin nuorena syömishäiriöön (anoreksia/ ortoreksia) sairastuneena joudun edelleen tarkkailemaan syömisiäni, että muistaisin syödä säännöllisesti ja terveellisesti.
    Ongelma siis lähinnä alipaino. Jostain syystä nälän tunnetta minulla on harvoin, olen vain opetellut syömään oikein.
    Voisin kuvitella, että ylipainoisella on ongelmana: Aina nälkä, koko ajan tekee mieli jotain epäterveellistä herkkua, ruoka-annokset liian suuria kulutukseen nähden?
    12v vielä kasvuiässä, en suosittele mitään laihdutuskuuria, vain lisää liikuntaa, hyviä harrastuksia ja kavereita.
    Ja kaikki limut, energiajuomat, tuoremehut, karkit, "pullamössöruuat" pois.


  • 346546463

   4kg kuussa on realistinen ja vielä terveellinen laihtumisvauhti. Varsinkin 12v ei kannata rajummin laihduttaa kun tuossa iässä vielä kasvaa ja kehittyy. Loppuelämäsi saat sitten kärsiä esim lyhytkasvuisuudesta tai tyttönä pienistä rinnoista jos laihduttaa liian rajusti.

   Syö 3 ateriaa päivässä, esim klo 8, 12 ja 18. Jos on ihan pakko, iltapäivällä tai myöhemmin illalla voi ottaa hedelmän välipalaksi. Pidä ateriat kohtuukokoisina, päätä jo ennen ateriaa ettei mitään suuria annoksia. Leipää vain jos lautasannos on pienehkö.

   Ravintoaineista vältä erityisesti sokereita ja nopeita hiilareita. Nopea hiilari on sellainen ruoka missä on suht vähän kuituja. Esim vaalea leipä, pasta, riisi, peruna. Sokerit ja nopeat hiilarit imeytyvät niin nopeasti ettei maksa pysty hyödyntämään sitä energiamäärää kerralla -> varastoituu läskiksi. Esim kun valitset muroja, ota mahdollisimman suurella kuitumäärällä ja mahdollisimman pienellä sokerimäärällä. Hyvä esimerkki myös omena vs lasi omenamehua. Omena ei lihota, mutta omenamehu lihottaa koska siinä ei kuituja ja usein on lisättyä sokeria.

   Suosi proteiinia nälän pitämiseksi poissa. Proteiini ei lihota kuten nopeat hiilarit ja pitää nälän kauan poissa. Myös hitaat hiilarit kuten ruisleipä pitää nälän kauan poissa. Tällöin 3 ateriaa päivässä onnistuu helpommin kun ei tule nälkä.

   Kaikki herkut kuten makeat ja sipsit jne jätä pois. Tai salli itsellesi niitä vain kerran viikossa, esim lauantai. Kevytlimsa on hyvä makeanhimoon, 0 kaloria joten ei lihota enempää kuin vesi. Hampaat tosin ei tykkää.

   Kaloreita turha laskea, vähennä hieman ruokamäärää tai liiku enemmän jos ei ala tippua 1kg viikossa. Jotkut vannoo 5-6 ateriaa/pvä nimeen. Mielestäni vaikeaa noin monta ateriaa järjestää itselleen ja laihdutus epäonnistuu herkästi. 3 ateriaa paljon helpompaa.

   Näillä ohjeilla minulta lähti 35kg puolessa vuodessa. Tosin olen aikuinen joten ei haittaa vaikka hävis vähän päälle 1kg viikossa.

  • eiolemahdollista

   10 kiloa voi laihtua silloin, kun ylipainoa 25-30kg ja korvaa kaikki ateriat ateriankorvikkeilla. Kasvavat nuoret ei voi niitä käyttää eikä lievään ylipainoon, vaan täytyy olla mistä lähteä. Tavoite ei ole realistinen, kilokin viikossa vaatii jo kovan työn ja tarkan ruokavalion. Liian tiukalla ruokavaliolla ei läski myöskään lähde, vaan lihakset vain surkastuvat etupäässä.

  • Anonyymi

   No siis ite täytin vähä aikaa sitte 13 ja painan joku 72kg et mä todella tarvin apua!!!!

   • Anonyymi

    Pikalaihdutuskuureista ei koskaan ole apua, vaan haittaa. Ja pitäisi myös tietää pituutesi. 13-vuotias voi olla minkä pituinen vaan. Jos olet ylipainoinen kannattaa miettiä mistä se johtuu, syötkö esim. usein karkkia tms.


  • Anonyymi

   Olen 12.v tyttö. Painan 65kg pituus 163cm ja haluaisin todella laihduttaa koska tunnen itseni liian lihavaksi

   • Anonyymi

    sama mutta itellä poika ja 61kg ja sama pituus ja ikä :3


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ite oon 12 ja noin 47 kg. Oon 162 cm ja tunnen itteni läskiks :/

   • Anonyymi

    Toi on iha normi paino. Sä oot nii pitkä, että myös painatkin enemmän ja tuo paino on sopiva pituuteesi nähden. Lisäksi painolla ei sinänsä ole väliä kunhan ei ole vaarallisesti ylipainoinen. Itekkin tekis mieli laihduttaa n. 1-2kg mutta en tiedä onko siinä mitää järkee kun kuitenkin urhelija, jonka pitäis syödä enemmän ja ihan normi painoinen. Itselle tullut ajatus muihiin vertaamisesta jossa siinäkään ei ole mitään järkeä. Tämä ei nyt ihan kuulosta järkevälle, kun yritän antaa painovinkkejä vaikka itsekkin kärsin ulkonäkö(-paino)ongelmista.

    Mutta sen vaan haluan sanoa ettei kannata turhaan stressata tommoisista asioista :)


   • Anonyymi

    Oon kohta 12 ja painan 50 kg oon vaan jotain 150 cm pitkä ja musta tuntuu että oon ihan sika läski


   • Anonyymi

    normi paino


  • Anonyymi

   en oo ylipainonen mutta haluan laihtua koska mua sanotaan lihavaksi ja rumaksi ja läskiksi vaikka oon ihan normi painonen. oon 12v ja painan 43 kiloo (oon 158cm pitkä) mut haluaisin laihtua. voitteko kertoa vinkkejä?

   • Anonyymi

    Voisko se kiusaaminen johtua siitä että sulle ollaan kateellisia. Jos sä haluat anoreksia mikä sulla on lähellä jos tosta laihdutat,niin mene tonne anoreksia palstalle juttelee.Sieltä saa laihdutusapua tulevaan anoreksiaan.


  • Anonyymi

   Vanha avaus mutta ei voi laihtua.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Sä voit syödä paljon kasviksia ja hedelmiä. Ja kuntoille paljon

   • Anonyymi

    oot viisi vuotta myöhässä neuvoo aloittajaa.


  • Anonyymi

   Oon 11v, 159 cm ja 53 kg :-(

   • Anonyymi

    Varo ettei tule mitään anorexia nervosaa. Se on vakava sairaus, johon voi kuolla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Varo ettei tule mitään anorexia nervosaa. Se on vakava sairaus, johon voi kuolla.

    A. N. on psyykensairauden oire.


   • Anonyymi

    Alkutilanne oli, onnellinen, terve, rakastunut, liikunnallinen terve nuori nainen 26 v.

    Pituus oli 158cm, paino 53kg.


    Tulipa yllätyksenä paha psyyk. trauma yhtäkkisesti elämään. Kolmessa viikossa !!! laihduin, en pystynyt syömään enkä nukkumaan lainkaan, oksensin, paino kolmen viikon jälkeen olikin 44-45 kg.

    Toivuin traumasta ja sain itseni kuntoon.

    Hirveä muisto ja kokemus.


  • Anonyymi

   Oon 12v ja 32kg ja 140cm ja haluisin että mun lonkat ei olis niin leveet auttakaa!!!

  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   194
   2146
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   178
   1398
  3. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   74
   1145
  4. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1128
  5. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   191
   1115
  6. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   50
   885
  7. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   142
   855
  8. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   101
   825
  9. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   810
  10. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   756
  Aihe