Työttömyys tulevina vuosina

isoa_a_a_a

Huvittavaa kun ihmiset itkevät aktiivimallia tällä hetkellä mutta todellinen ongelma tulee olemaan seuraava kun nykypäivän nuoria ei saa työllistettyä johtuen siitä että niitä ei kiinnosta työnteko paskaakaan. Suomen työllisyys tulee nousemaan kymmenestä prosentista kahteenkymmeneen tai jopa kolmeen kymmeneen. Silloin ainakin niillä jotka eivät ole tähän mennessä saanut töitä otetaan mielellään töihin. En tiedä sopisiko tähän iso aamen vai haista v.

11

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NeitiSuorasuu

      Toisaalta taas, eipä niitä työpaikkojakaan tulevaisuudessa oikein ole kun robotisaatio ja automatisaatio vievät kaupan kassojen ja tehtaiden kokoajien sekä metsätyömiesten duunipaikat.
      Suomessa myös pienenevät ikäluokat koko ajan.
      Itselleni ei ole mitään väliä, lapsia en ole tehnyt enkä tee, ja olen luultavasti jo autuaasti kuollut kun paskapommi räjähtää.

    • 421341

      Voin oman kantani asiaan sanoa: Olen 23v korkeakoulututkinnon käynyt ja olen ollut muutaman kuukauden työttömänä viime vuonna. Tiedän sen verran, että töitä ei ole nykypäivänä läheskään niin helppo saada kuin mitä ennen ehkä on ollut koulutuksen tasosta huolimatta.

      Muihin maihin verrattuna meillä on erityisen hyvä koulutusjärjestelmä Suomessa ja erityisen fiksuja, avarakatseisia nuoria ihmisiä tässä maassa, mutta kun lähes joka työpaikkaan tarvitaan juuri sen alan tutkinto käytynä, mielellään työkokemusta alalta jo ennestään ja jos kyse on esim. raksahommista niin sitäkin varten pitäisi olla käytynä kaikenmaailman työturvallisuuskorttia jne. ennen kuin hommia pääsee edes kokeilemaan.

      Olen kokenut aina vaikeaksi lähteä myymään itseäni yrityksille, kun vaatimustasot ovat usein liian korkeat. Tuntuu että suurin osa haluaa työelämän kokeneita veteraan. Jos haluan vaihtaa alaa ja kokeilla jotain muuta, niin minun täytyy lähteä tuhlaamaan vähintään 2 vuotta ammattikoulussa ennen kuin voin edes haaveilla työpaikasta toiselta alalta. Tämä on vain minun mielipiteeni, mutta henkilökohtaisesti toivoisin enemmän joustavuutta työmarkkinoille. Aloituspaikkoja josta nuori voisi lähteä liikkeelle työelämässä on yksinkertaisesti liian vähän.

      • 253tebf

        Ei koulutus takaa nykyään mitään. Yritykset haluaa töihin sellaisia ihmisiä, jotka osaa hommat heti, eli ihmisiä joilla on pitkä työkokemus työtehtävästä valmiina. Ei firmat halua palkata jotain nuorta koulunpenkiltä, joka ei osaa oikein mitään, ja opettaa sille sitten seuraavan vuoden ajan työtehtäviä. Ei yrityksillä ole oikein aikaa ja rahaa sellaiseen.


      • kvartaalin.orja
        253tebf kirjoitti:

        Ei koulutus takaa nykyään mitään. Yritykset haluaa töihin sellaisia ihmisiä, jotka osaa hommat heti, eli ihmisiä joilla on pitkä työkokemus työtehtävästä valmiina. Ei firmat halua palkata jotain nuorta koulunpenkiltä, joka ei osaa oikein mitään, ja opettaa sille sitten seuraavan vuoden ajan työtehtäviä. Ei yrityksillä ole oikein aikaa ja rahaa sellaiseen.

        No, sittenhän on turha itkeä myöskään työvoimapulan perään (suurimmassa osassa aloja tätä ei ole, mutta poikkeuksia toki löytyy). Alan tietäjät eivät töitä tee harjoittelijan palkalla, ja uusia ei alalle tule sattuneesta syystä, ja moni kouluttautukin muualle :D

        Vaikuttaa siltä, että Suomessa ei liike-elämää ja yritysjohtoa ole liiemmälti logiisella ajattelukyvyllä siunattu. Ainoa, mitä on jäljellä, on jokin outo kvartaalin päähän ulottuva ajattelu, joka pitäisi ulottaa vielä koskemaan koko yhteiskuntaa.

        Odotan mielenkiinnolla, miten tämä Suomen oma uusliberalistinen malli aikanaan ajaa komeasti metsään. Siinä, että nuoret aikuiset eivät tee enää lapsia, on hyvä alku. Heille se on looginen päätös siitä, millaista politiikkaa maassa tehdään ja kuinka epävarmaa oman tulevaisuuden suunnittelu on (jälleen sen kvartaalin päähän). Saapas nähdä, kuinka loogiselta se pienenevä kansanosa tuntuu taas päättäjistä :)

        Lisättäköön vielä alkuperäiseen, että muualla maailmassa ovat käytössä ns. internshipit, eli harjoitteluohjelmat, joista yritykset poimivat parhaimmat harjoittelijat, jotka ovat jo talon tapoihin tottuneet. Kitupiikkikvartaalien perään laskevien suomalaisten yritysten parissa turha tietenkään odottaa tällaista :D


    • Mieti

      Taas yksi harhoissaan elelevä onneton tapaus.
      Työpaikkoja ei ole, kertovat tilastokeskuksen luvut. Mikä siinä on niin vaikea käsittää.
      Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä 60 100, kun vuotta aiemmin määrä oli 58 000.
      http://www.stat.fi/til/atp/2018/01/atp_2018_01_2018-05-18_tie_001_fi.html

      Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2018 toukokuussa 261 000 (virhemarginaali ±20 000),

      Jos et käsittänyt, niin mieti tätä; jos on 60 omenaa ja 260 halukasta saamaan omenan, niin jääkö joku ilman?

      • numerot.numeroita

        Ei vapaiden työpaikkojen määrä kerro vielä mitään. Kannattaisi katsoa mitä ne sisältävät. Pieni palkka ja osa-aikatyö ei paljon lämmitä, jos jo asumiskulut ylittävät sen.


      • sdfgsdfhf

        Mikseivät edes ne 60 ota sitä omenaa?


      • MätäOmena__
        sdfgsdfhf kirjoitti:

        Mikseivät edes ne 60 ota sitä omenaa?

        60 omenassa kokonaisia omenoita on 2 ja loput 58 omenaa ovat oikeasti puolikkaita tai 1/4 omenoita, joita myös kutsutaan omenoiksi. Joukossa on myös läpimätiä omenoita. Nuo 2 tervettä ja kokonaista omenaa jaetaan omille kavereille ja loput 58 mukaomenaa jää lopuille nälkäisille ja vihaisille omenoiden tavoittelijoille, joita on reippaasti yli 200.

        Joku ”viisas” sitten aina huutelee väliin, että miksi nuo 60 omenaa ei kelpaa kenellekään ja oma on vika kun ei kuulu omenien jakajien kavereihin tai sukuun, mitäs ovat niin laiskoja, etteivät ole syntyneet sopivaan omenien jakajien sukuun, jotta unohtuisi totuus, että omenoita on liian vähän ja parhaimmat omenat halutaan jakaa omille kavereille ja sukulaisille ja hus hus pois muut parhaiden omenoiden ympäriltä, ne kun on tarkoitettu vain omille kavereille. Sitten kun riittävästi joku ei-kaveri tavoittelee omenaa niin muistetaan huudella väliin, että ”ai, että kun onkin elämä niin ihanaa ilman omenoita”.


      • TuleeJaMenee
        sdfgsdfhf kirjoitti:

        Mikseivät edes ne 60 ota sitä omenaa?

        Kyllä ne aina otetaan. Omenat vaihtuvat jatkuvasti.


    • Velkaneuvoja

      No murehdi sinä vaan sitä, kyllä kunnan mielenterveystston hoitaja sitten antaa apua, kun tulet umpikujaan.

    • PieniPiruVasempaan

      Tutkintoon opiskelevia on 1,3 miljoonaa. Jokainen niistä saa todennäköisemmin työpaikan kuin se pikkiriikkinen vähemmistö, joka todistelee itselleen ettei opisikelu tai edes itse oman takapuolen pyyhkiminen ei kannata.
      Heissä on joku varmaan joku geenivirhe koska sellaiset geenit eivät pääse jatkamaansukua eikä lisäänny kuin mutaation kautta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe