Tärkeä havainto Ketipinorista

ketiapiini

Ketipinor (vaikuttava aine ketiapiini) tunnetusti antaa hyvät unet (ainakin minulle). Olen nyt vuosien kuluessa haastatellut sellaisia ketiapiinin nykyisiä ja entisiä käyttäjiä, jotka käyttävät sitä pääasiassa unettomuuteen. On hämmästyttävää todeta, että KAIKILLA haastatelluilla oli paljon enemmän unia, kuin ennen ketiapiinin käytön aloittamista. Tärkein havainto oli kuitenkin unien sisältö: Useat olivat joutuneet lopettamaan ketiapiinin käytön valtavien painajaisten takia. Yöpuku hiestä läpimärkänä kauhusta huutaen heräsivä tämän tästä ja tällöin ketiapiinin käyttö lopetettiin pelkotilojen ja unettomuuden takia. Mielenkiintoista oli se, että painajaisia nähneet olivat alkoholisteja! Alkoholismissa unien sisältö on yleensä silkkaa kauhua (jos yleensä saa unta) ja alkoholistin eriasteiset psykoosit, jotka johtuvet suurelta osin totaalisesta unettomuudesta (esim. Delirium Tremens) johtavat valveilla ollessa mitä hirvittävimpiin ja pelottavimpiin hallusinaatioihin. USA:ssa psykiatriassa tunnetaan tapauksia, jossa delirium tilassa on hypätty käytävällä ikkunalasin läpi yläkerroksista karkuun "tappajia", joka lähestyy kahdelta suunnalta ja muita vastaavia. Jos alkoholistilla on vaikkapa 2 viikon tai 2 kuukauden raitis jakso, niin se ei näytä auttavan, vaan painajaiset tulee päälle.

Itselläni ei ole alkoholiongelmaa, kun en taloudellisista ja terveydellisistä syistä käytä sitä. Ketipinoria menee 75 - 100mg illalla ja unen laatu on erinomainen. Unimaailma on vilkasta, mutta unien sisältö on positiivinen, miellyttävä tai täysin neutraali. Painajaisia en ole nähnyt kertaakaan. Viime yönä "olin vaeltanassa Norjan vuoristossa rinkka selässä kauniissa maisemissa".

Eli tästä havainnosta: Onko alkoholismi selittävä tekijä siinä, että ketiapiinin käyttö toisinaan on jouduttu keskeyttämään kauhu-unien takia?

6

1888

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 090908

      Pimeät ihmiset syövät ketipinoria:: sillä ystäväni joutui teho-osastolle syötyään juuri tuota lääkettä ja vain unettomuuteen. 1. sydän alkoi hakkaamaan 200 kertaa min. 2. sai hengityskatkoksia. 3 kerta oli lähellä tukehtua. Sairaalassa lääkärit ja hoitajat Kielsivät koko myrkyn.

    • 3iuhuihuh

      tuo ketiapiini on auta mihinkään vaivoihin!

      enemmin juot vaikka piimää joka päivä...

    • ketiapiini

      Unettomuuteen se minulla ainakin tepsii hyvin ja unettomuudesta aiheutuneet vaivat ovat hävinneet. Lääkkeiden vaikutus (myös muiden, kuin vain psyykenlääkkeiden) ovatkin yksilöllisiä. Ketiapiini ei sovellu varmastikaa kaikille. Piimä ei takuulla vaikuta unettomuuteen. Kuorsausta ja uniapneaa ei minulla ole, joten tukehtumista ei tapahdu. Sydän on tutkittu. Viallinen pumppu saattaa alkaa takoa mistä tahansa ulkopuolisesta kemiasta takoa 200 kertaa minuutissa. Sydän täysin kunnossa ja kardiologi sanoi satunnaisten rytmihäiriöiden (yksi häiriö saatiin kiinni onnekkaasti tavallisessa EKG:ssä, ei tarvittu holter-tutkimusta ja se oli laadultaan vaaraton, ei iskemiaa eli hapen puutetta, suonet puhtaat) terveyden kannalta merkityksetön. Kardiologi sanoi, että paha unettomuus nimenomaan aiheuttaa rytmihäiriöitä, koska hermoston normaali toiminta tarvitsee riittävän unen.

    • ketiapiini

      Psyyken lääkkeiden kammo on melko yleistä, lukuun ottamatta esimerkiksi bentsodiatsepiineja, joita popsitaan eri asteisen euforisen tilan saamiseksi. Usein vaikkapa alpratsolaamit (Xanor ja diatsepaamit (Diapam, Stesolid) vielä huuhdotaan tukevalla määrällä 8% oluttölkeillä alas. Bentsodiatsepiinien käyttäjät lähes poikkeuksetta tuomitsevat ainakin ne psyykenlääkkeet, joilla ei ole euforisoivaa vaikutusta tai pahimmillaan viihdearvoa esimerkiksi alkoholin kanssa. Bentsodiatsepiineistä riippuen annostuksesta tulee lähes heroiinista vieroittautumisen tasoiset vieroitusoireet, jos niiden massiivisen pitkäaikaiskäytön katkaisee kertaheitolla, mikä on typerästi tehty. Asteittainen vähentäminen 1-2 viikossa kerrallaan on oikea metodi.

    • Oikeinkäytettäjä

      Nukuttaa jo 10mg. Jos ottaa enemmän, niin väsyttää koko seuraavan päivän. Lisäksi vaikutus kasaantuu nopeasti siten, että täysin samalla annoksella väsymysoireet lisääntyvät havaittavasti jo neljässä päivässä. Lopulta on pidettävä tauko. Eka kerralla voi ottaa jopa 20mg, sitten 15mg ja 10mg. Se 5mg on aika pieni muru 20mg:n tabletista.
      Minkään masennuslääkkeen lopettamisesta äkisti ei ole koskaan seurannut yhtään mitään, en näes tiennyt, ettei saa lopettaa yht'äkkiä, joten söin kuurin loppuun hoitavalla annoksella ja yleensä tasan meni - eikä mikään kokeilluista lääkkeistä vaikuttanut mitenkään - pois lukien Ketipinorin aiheuttama väsymys.
      Myös lihasrelaksantti väsyttää, ei huumaa.
      Alkoholinkäyttö on keskimäärin kaksi tai neljä annosta per VUOSI. Ambulanssissa olen saanut sappikivikohtaukseen jotain lyhytvaikutteista mahdollisesti opiaattipohjaista kipulääkettä kolmesti vajaan kahden vuoden sisällä. Diatsepaamia kerran 2*5mg pelon vähentämiseen ennen puudutuspiikkiä käsikirurgilla - vähäisen vaikutuksen huomasin vasta vaikutuksen laiattua n. puolen tunnin päästä, bussissa.
      Alholi, kun sitä nuorempana otin päihtymykseen asti, vaikutti hiukan tehokkaammin kuin kavereilla.
      Ihmisten kemia on jokseenkn erilaista. Annokset täytyy hakea.

    • Kokemuksenäänellä

      Minulla oli seuraavanlainen kokemus Ketipinorista. Otettuani sen ohjeen mukaan illalla nuokahdin syvään uneen. Sitten heräsin voimakkaaseen janon tunteeseen ja nousin ylös hakeakseni keittiöstä vettä. Alkoi pyörryttää ja piti palata takaisin äkkiä pitkäkseen. Tein monta yritystä, huusin miestä apuun, mutta hän ei kuullut.
      Sitten päätin, että nyt menen kiireesti ja istun keittiöön. Pääsinkin sinne asti ja yritin istua tuolille, kun kylmä hiki hulvahti pintaan. Taju hävisi ja heräsin kauheaan kumahdukseen kun kaaduin vetelänä suoraan seisaaltaan selälleen ja pääni iskeytyi kivilattiaan. Kallo kolahti niin kovaa, että mies kuuli sen talon toiseen päähän ja tuli katsomaan. Hän soitti ambulanssin, tutkivat ja olivat paikalla jonkin aikaa tarkkailemassa. Aivotärähdyshän siitä tuli, lepäilin sängyssä pari päivää uskaltamatta nousta ylös. Sittenkin aluksi ryömimällä kun pelotti.
      Siihen jäi minulta Ketipinorit. Toi kyllä unen, sitä ei voi kieltää, onneksi ei vielä ikuista. Varmaan verenpaine laski niin alas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe