Yhteenmuutto

Tietämätön11

Heippa. Olen muuttamassa poikaystävän kanssa saman katon alle, ja aloin pohtimaan, että miten vuokranmaksu nykyään toimii? Onko tosiaan niin, että jos toinen käy töissä ja toinen ei niin ei saa minkäänlaisia tukia? Eli periaatteessa työssäkäyvä maksaa kokonaan vuokran?

9

372

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinennenvanhaan

      Työttömiä on tällä hetkellä noin 400.000.
      Jos yhteiskunnan pitäisi maksaa kaikille työttömille asumistukea, toimeentulotukea ja työttömyyskorvauksia sun muuta avustusta, niin tämä maahan on konkurssissa alta aikayksikön.

      Se on tasan tarkkaan sun ja sun puolison asia, miten te kaksi kulunne keskenänne jaatte!
      Ei yhteiskunnalla ole mitään tekemistä teidän asumisvalintojen kanssa. Katsos kun voittehan te vuokrata sellaisen kämpän johon teillä on varaa ns. omilla rahoillanne. Ei ole pakko Kaivopuistoon tai Eiraan mennä.

      Ennen vanhaan ei tullut pieneen mieleenkään mennä ruikuttamaan apuja yhteiskunnalta. Silloin asuttiin aina hintaisessa asunnossa mihin itsellä oli varaa, ja vielä jäi rahaa säästöön oman asunnon hankintaa varten joka kuukausi!

    • Avomiess

      No työtön saa työmarkkinatukea, ei saa asumistukea jos kumppanis tienaa tarpeeksi. Kumppanian pitää tukea toista ja se joka käy töissä maksaa vuokran. Työtön voi maksaa 70 euroa vuokraa siitä 500 eurosta jonka saa.

      • flfp

        Mikä on tarpeeksi?


    • Oppeliini1

      Sinä tietenkään et voi kirjoittaa mitään vuokrasopimusta rahattomana.
      Oletko aivan varma ettei mitään hommaa löydy? Edes vaatimattomampaakaan? Varsinkin kesäaikana yleensä saa farmeilta ja kasvitarhoilta hommia, myös lomitaajia tarvitaan alalla kuin alalla.

      Miksi muuttaisit toisen ihmisen taloudelliseksi taakaksi?

    • larissax

      Asumistukea et luonnollisestikaan saa, kun teidän tulot lasketaan yhteen saman katon alla ollessa. eli siis asumistuen kannalta ajateltuna, ette ole enää kaksi yksilöä, vaan yksi ruokakunta yhdessä.

      Voitte keskenään sopia miten asumiskuluja maksetaan. Varmaankin poikaystäväsi on tietoinen työttömyydestäsi, ja kannattaa keskustella tämä asia hänen kanssaan ja kysyä miten sovitte asumisen maksamisesta. On teidän välinen asia miten asia hoidetaan. '

      Oman kumppanin kanssa molemmilla on ollut työttömyysjaksot toisen ollessa töissä ja luonnollisestikin on sitten sovittu näille ajoille sellainen summa, mikä työttömän on ollut mahdollista maksaa, ja toinen on maksanut enemmän. On tehty samalla myös sopimus siitä, että se työtön osapuoli tekee kotitöitä enemmän kuin toinen. Siis minua itseä ainakin omana työttömyysjaksona rauhoitti henkisesti paljonkin se, että pystyin näin tekemään oman osuuteni, kun jotenkin nolotti ettei pystynyt saman suuruisesti osallistumaan asumiskuluihin. Ja kaikki omat kulut oli tuohon aikaan niin minimissä kuin vain voi.

    • tyuili

      Saahan sitä työttömyyspäivärahaa tai ansiosidonnaista riippuen tilanteesta, minä ainakin saan normaalisti vaikka avopuoliso töissä.

    • 845321

      Jos te olette avopari, teidän tulot lasketaan yhteen asumistuen osalta ja te itse katsotte miten rahanne käytätte ja laskunne jaatte keskenään.
      Mutta jos olette vain kämppiksiä, niin uuden lain mukaan teidän tulee kummankin tehdä vuokrasopimus erikseen asunnon vuokraajan kanssa. Silloin kumpikin hakee asumistukea erikseen.

      Kun sitten muutat avoliittoon, niin muista säilyttää kaikesta ostamastasi kuitit. Esim. televisiot, pyykkikoneet ym. sillä eron sattuessa se omistaa sen jonka nimiin se on ostettu riippumatta kuinka rahanne jaatte. Kannattaa myös vuokra-asunto laittaa kummankin nimiin. Näin ei ole pelkoa että joutuu taivasalle kun toinen suuttuu ja potkasee ulos.

      Muista että avoliitto ei ole avioliitto.

    • Hejdå

      Hei! Toivottavasti sinäkin saat töitä :-) siihen asti voit kokeilla vaikka kela.fi laskureita siihen, että minkälaisia tukia on mahdollista saada. Onnea uuteen kotiin :-)

    • vetelys

      Joo, kelaa vain nettiä ja käytä laskureita miten voisit parhaiten nyhtää yhteiskuntaa ja lojua laiskana.
      Työtä on !!!! jos vain haluaa tehdä!!
      Tarpeettomasti valehtelet lukijoille että et muka "saa" töitä, aivan kuin työ pitäisi tarjota sinulle hopeatrjottimella, kuten sosiaaliset edutkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe