Jäänkö palkatta?

Voieivoie

En ole varma näytinkö verokorttia työnantajalle työsopimuksen yhteydessä. Se oli kyllä mukanani mutta en muista että työnantajani olisi pyyyänyt nähdä sitä. Nyt ihmettelin kun tililleni oli hädin tuskin ilmestynyt satanen yli kuukauden töistä! Tämä toinen työpaikka ikinä missä olen työskennellyt joten oletin vain että turha antaa sitä työnantajalle jollei hän pyydä. En voinut tietää! Jäänkä nyt palkatta? Miksei työnantaja kysynyt että miksen ole näyttänyt verokorttia? Pitäisikö lopettaa työt huomenna jos kerran jään palkatta? Olen älyttömän vihainen ja pettynyt itseeni ja työnantajaani,auttakaa!

7

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VastausLöytyyVasemmalta

      Ethän ole jäänyt palkatta, saithan omien sanojesi mukaan "hädintuskin satasen".

      Ensimmäisenä kannattaa tutustua siihen palkkalaskelmaan, ja ennenkaikkea onko siinä asiat oikein, tehdyt tunnit oikein ja tunti/kuukausipalkka oikea sekä mahdolliset lisät. Siitä palkkalaskelmasta saa laskettua millä veroprosentilla on ennakonpidätystä otettu. Jos et ole venyt verokorttia työantajalle otetaan oletuksena (muistaakseni) 60% ennakonpidätys jokaisesta palkasta mille et ole toimittanut verokorttia. Eli maanantaina viet verkokortin työnantajalle ja pyydät korjaamaan ennakonpidätystä seuraavaan tiliin.

      Vaikka nyt suurin osa palkasta menisikin verottajan iloksi saat ne liikaa maksetut veroeurot korkoineen ensi vuonna takaisin, kunhan tämän vuoden verotus valmistuu ensi vuoden (2019) syksynä.

      • voieivoie

        Työnantaja ei missään vaiheessa pyytänyt verokorttia. Tai edes huomauttanut että en ole sitä tuonut. Mikä on palkkalaskelma? Mistä löydän sen? Verkkopankistako?


      • Dervy
        voieivoie kirjoitti:

        Työnantaja ei missään vaiheessa pyytänyt verokorttia. Tai edes huomauttanut että en ole sitä tuonut. Mikä on palkkalaskelma? Mistä löydän sen? Verkkopankistako?

        Kysy työnantajalta, missä on palkkalaskelmasi. Tarkista myös työsopimuksesta, mitä olet sopinut palkasta.
        Tältä voit saada neuvoja https://www.kesaduunari.fi


      • Voieivoie

        Työsopimuksessa ei sanota palkasta juuri mitään enkä edes muista paljonkon sitä saan :( Muistan vain että palkka oli yli 11€/tunti. Saamani summa on siis silti liian vähäinen vaikka siitä olisikin 60% mennyt. Nyt kieltämättä alkaa huolestuttaa.


      • VastausLöytyyVasemmalta
        voieivoie kirjoitti:

        Työnantaja ei missään vaiheessa pyytänyt verokorttia. Tai edes huomauttanut että en ole sitä tuonut. Mikä on palkkalaskelma? Mistä löydän sen? Verkkopankistako?

        Palkkalaskelma tunnetaan myös tilinauhana, vaikka terminä tilinauha on jäänne aikojen alusta jolloin kyseinen dokumentti oli muutaman rivin korkuinen nauha.

        Jos et ole saanut palkkalaskelmaa niin pyydä se ensi tilassa omalta pomolta, koska työnantajan on toimitettava dokumenttia siitä miten palkka on muodostunut, eli mitä on ollut tulopuolella ja miten on peritty eri maksuja kyseisestä tilistä sekä mille tilille on maksettu kuinka paljon. Kyseisen dokumentin toimittaminen ei ole pomon halusta kyse,koska se on toimitettava työntekijälle ennen palkanmaksua.

        Verokorttia ei näytetä työnantajalle vaan se toimitetaan työnantajalle joka pitää sitä niin kauan kuin työsuhde kertää ja työsuhteen päätyttyä se annetaan takaisin työntekijälle. Sähköisesti toimitettu verokortti on asia erikseen, mutta tässä taisi kyseessä olla perinteinen paperinen versio.

        Et kertonut tarkemmin millaisesta työstä on kyse, mutta voisiko palkan suuruudessa, tai sen pienuudessa olla kyse, että ensimmäinen palkka ei olisi kokovaista palkanmaksukautta vaan vain osa, jolloin palkka ei välttämättä ole odotetun suuruinen. Mutta asia selviää kysymällä asiasta omalta pomolta, jonko tehtävä on asia sevittää jollei osaa suoraan sanoa. Mutta sen takia ei voi olla pois töistä, kuten tuossa jo "uhkailit".


    • Toimi

      1. Soita palkanlaskijalle, jos tiedät, kuka se on, ja pyydä selittämään, mistä nettopalkkasi muodostuu.
      2. Jos asia ei selviä, mene esimiehen/ työnantajan puheille ja pyydä selitystä pieneen palkkaan.
      3. Jos kumpikaan ei tuota tulosta, soita kesäduunari-infoon, josta saat ammattiliitto asiantuntijan neuvot siitä, mitä seuraavaksi voi tehdä. https://www.kesaduunari.fi

    • Tässäsullepuhelinnumero

      Numerossa 0295 016 620
      Työsuojeluviranomaisten yhteinen valtakunnallinen puhelinneuvonta palvelee maanantaista perjantaihin klo 9:00–11:30 ja 12:30–15:00.
      Neuvonta on jaettu neljään aihepiiriin:
      Työsuhdeneuvonta
      Neuvoo työsopimuksiin, palkkaukseen, työaikaan, vuosilomiin ja muihin työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä.
      Jne.
      http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/asiointi/puhelinneuvonta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe