HYKS-Korvaklinikka

expotilas

Millaisia kokemuksia teillä on Hyks(myöhemmin HUS)-Korvaklinikan toiminnasta lähinnä ajalta 1994-2005.

Onko tehty täysin tarpeettomiakin tutkimuksia ja jätetty oireidenmukaiset tutkimukset jostain syystä tekemättä?

Onko ollut hoitovirheiden peittelyä? Erikoistumattoman lääkärin suorittamia epäonnistuneita leikkauksia tms?

Ymmärrän, että tämä asia voi olla hyvin vaikea uhreille ja moni on ehkä joutunut mielisairaalaan tai ennenaikaiseen hautaan kokemustensa johdosta, mutta otan asian esille aiheen tärkeyden kannalta.

Kertokaa omakohtaisista kokemuksista, tai sukulaistenne tai ystävienne kokemuksista.

Meilahden HUS-Korvaklinikkaa ei muuten Helsingissä enää ole.

5

1008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raskaita_syytöksiä

      Kyllä se sairaala on edelleen HYKS (Helsingin yliopistollinen keskussairaala). HUS on lyhenne nimestä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, eli kyseessä ei ole mikään sairaala.

      Organisaatiomuutoksissa aikoinaan Jorvin ja Helsingin korvaklinikoiden toiminnat yhdistettiin Meilahden sairaalaan (itse olen ollut hoidoissa molemmissa) ja viimeksi toiminnot siirrettiin Kirurgiseen sairaalaan.

      Rajasit tuon kysymyksesi tuohon ajanjaksoon, oliko siihen jokin syy. Omat leikkaukseni on tehty 2006-2007 eikä niistä ole mitään moitittavaa, joskin leikkaukset teki ylilääkäri.

    • expotilas

      Omat kokemukseni kyseisestä sairaalasta ovat tuolta ajalta. En mene tapauksen yksityiskohtiin, mutta joskus todella voi käydä niin, että lääkärit tekevät väärän arvion potilaan tilasta ja pysyvät jääräpäisesti siinä, vaikka useankin yksityisen erikoislääkärin toimesta olisi tehty täysin erilainen diagnoosi ja lähetetty potilas kyseiseen sairaalaan takaisin saamaan hoitoa.

      …ja kyseessä voi olla paikkakunnan ainoa sairaala minne vähävaraisempi potilas voi hakeutua hoitoon.

      Ei voi olla mikään peruste hoidon epäämiselle, että potilas on valittanut kohtelustaan. Mitä muuta potilas sitten voisi tehdä jos hoidon epääminen on kestänyt jo pidempään ja hänellä on ulkopuolisilta lääkäreitä saatua tietoa, jonka mukaan oireidenmukaisia löydöksiä on (RTG-kuvat) ja hoidon tarve on selvä.

      Suomessa ei näytä olevan toimivaa valvontaa silloin kun väärinkäytöksiin - ja jopa rikoksiinkin - potilaitaan kohtaan syyllistyvät ylemmät lääkärit. Ja samalla klinikalla alemmassa asemassa olevilla ei usein ole muutakaan vaihtoehtoa kuin olla samaa mieltä ylempiensä kanssa, jos he aikovat jatkaa työskentelyään samassa työpaikassa esimiestensä kanssa.

      Valtaa käytetään usein väärin silloin, kun pelkoa edesvastuuseen joutumisesta ei juurikaan ole.

      • tahallinenhoitamattajätt

        Lääkärit on ainoa ryhmä jotka ei joudu syytteeseen rikoksista?


    • 39ndf8i3hfg

      siellä tuli asiat kuntoon!!
      sain kyllä hyvää hoitoa siellä!

    • Anonyymi

      Itse olin nenäryhmän kokouksessa aikanaan . lääkärit juoksivat karkuun kun tähystys oli tehty , laittoivat mukamas hengitys- eli puhallus testiin ja piti palata muutaman minuutin jälkeen kokoukseen käsittelemään tapaustani , menin kokoustilaan niin tyhjää oli eli lääkärit pakenivat paikalta ja niitä oli useita , mitään selitystä en koskaan asiasta saanut enkä mitään auttavaa hoitoa , yksi leikkaus tehtiin ja leikkaava lääkärikin pyölsi hoitojen loppuvaiheessa kirjoittamansa leikkausraportin sanallisesti kun asiasta puhuin koska apua en saanut , lääkärin vaihtokin lähes mahdotonta. Vuosikausien sairastelu päättyi hoidollisesti tuloksettomaksi ja kun ei osattu auttaa jäi vain vähättely ja käsien levittely ,usein käynnin puheet täysin ristiriidassa mitä oli käynnillä puhuttu ja myöhemmin kirjattu , todella huonot on kokemukset paikasta minkä luulisi olevan maan huippua. Kaikki tämä ihmisellä jolla ei mitään ongelmia 40 vuoteen ja ilmeisesti työperäinen juttu joka haluttiin painaa villaisella kaikin mahdollisin tavoin , olisin odottanut lääkärien etiikalta pikkasen enempi sivistysvaltiossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe