Omatoimisen työnhaun malli

Työttömyysuhanalainen

Käykää kurkkaa massa Mol sivujen ajankohtaisista juttu omatoimisesti työn hausta. Uudistus vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Sattumanvaraisesti lähetettävät työpaikan hakuosoitukset jäisivät historiaan, eikä tarttis enää pelätä, että yllättäen joutuu karenssiin tai työvelvoitteeseen saapumattoman kirjeen takia. Juu tiedän että voi katsoa myös netistä vaan kenpä jaksaa joka päivä kirjautua työkkärin sivuille. Kirjautumista ei tarvii työpaikkojen selaamiseen eikä yleensä mihinkään muuhunkaan. Uudistuksen jälkeen riittäisi ihan vaan että keskittyy työnhakuun. Siitä toki pitää raportoida mutta ei se kaiketi ole iso juttu. Saisi ihan itse päättää mitä töitä hakee. Niinhän saa nytkin ja se on oikein. Se ei ole oikein, että velvoitetaan olemaan jatkuvasti valppaana mielivaltaisten aktivointi osoituksen varalta välttääkseen rangaistuksen. Karenssi on tosi kova rangaistus. Ei sellaista ota huvikseen.

16

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dgfdhggf

      Ei, se vaikuttaa liian kauhealta ollakseen totta edes tämän hallinnon toimeksi. Monesta syystä. 'Omatoiminen'? Voiko sitä sanoa omatoimiseksi, kun he laittavat karenssin uhalla pakoksi hakea, vaikka töitä ei ole? Mitä niistä sopimattomista töistä haet? Ohjelma luultavasti estää sinut edes hakemasta töitä, joihin sinulla ei sen ohjelmoijien mielestä ole pätevyyttä.

      Jossain he sanoivat sen niin uusiokielellä, mitä he suunnittelevat. Otin kyllä linkin talteen, mutta en nyt ala kaivella sitä. Lindström tai joku noista selosti, että 'enintään kaksi paikkaa ovat vapaaehtoisesti haettavissa' - tai jotain tuonne päin. Eli kuukauden neljästä pakkohausta vähintään yksi on koneen määräämä, jota haet, tai saat karenssin. Ja millaisiin juttuihin luulet noiden pakkohakujen olevan? Ei liene vaikea arvata.

      Tässä maakunnassa on ollut tässä kuussa avoinna vain muutama paikka, ja se on kaikilta aloilta. Mitään sopivaa haettavaksi en ole nähnyt kuukausiin. Ja he kääntävät sitä työnhakijan viaksi.

      • Työttömyysuhanalainen

        Ei ollut mollin sivuille laitettu, ettei omatoimimallissa kuitenkaan saa itsenäisesti hakea töitä ja raportoida siitä, vaan että joku kumminkin määrää pakkohaettavaksi jotain paikkoja. Onko kukaan malleja tehtaileva ihminen miettinyt miten tällaiset pakkohaettavaksi vaikuttavat rekryjen intoon palkata työttömiä. Mikä on näitten uudistusten idea. En ymmärrä.


    • LueTämäEnnemmin

      Suomi on saanut moitteita Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitealta perusturvan, kuten työttömyysturvan, liian alhaisesta tasosta. Suomen valtio on kuitenkin sivuuttanut kritiikin, todetaan Ihmisoikeusliiton ja Suomen sosiaalioikeudellisen seuran tiedotteessa.

      Työministeri Jari Lindström ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila rikkovat tahallaan ihmisoikeuksia.
      Miksi heitä ei ole vangittu?

      https://ihmisoikeusliitto.fi/euroopan-neuvostolta-kritiikkia-suomen-perusturvan-liian-alhaisesta-tasosta/

    • EipäsSekoilla

      Vain idiootti antaa sähköpostinsa ja puhelin numeronsa epäluotettaville virkailijoille. Vain idiootti kirjautuu te paskasaiteille.

      Mikään laki tai asetus ei velvoita em. toimiin.

    • blaa.blaa.blaa

      Mitä merkitystä sillä on, hakeeko niitä töitä innolla vai tympäntyyneenä. Ei niitä löydy yhtään sen enempää. Kaiken maailman CV-kurssit ja hakutietokannat eivät sitä faktaa muuta miksikään.

      Ja yhteiskunnan kannalta sillä on vielä vähemmän merkitystä. Entisellä kotipaikkakunnalla uuteen markettiin haki satoja hakijoita. Ei pelkoakaan siitä, että työpaikkoja olisi jäänyt täyttämättä. Mitä sillä on merkitystä, vaikka sinne olisi hakenut puoli Suomea niiden satojen sijasta?

      Aika harvalla on kiinnostusta kituuttaa jollain asumistuki perustuki rahalla loppuikäänsä. Rahat riittävät hädintuskin peruselämiseen, puhumattakaan normielämisestä, kuten matkoista, viikonlopunvietosta, parisuhteesta ja harrastuksista. Kuten yksi työtön tuttu asian kuittasi - ei tämä ole elämää. Jos joku näin kuitenkin haluaa tehdä, niin se suotakoon hänelle. Viittaan tässä jälleen tuohon markettiesimerkkiin. Kyllä niille harvoille työpaikoille ottajansa löytyy.

      Työttömyys on simppelisti työn puutetta. Ei niitä työpaikkoja siunaannu yhtään enempää, vaikka joukko lähettäisi kaksinkertaisesti enemmän työhakemuksia, enintään sähköpostit tukkeutuvat.

      Koko hakurumba perustuu ihan järjettömille perusoletuksille työttömyydestä ja ihmisen psyykestä ja taloudesta, ja lopputulos on vielä järjettömämpi niin lainsäädännön kuin jättibyrokratian kannalta. Jutut ovat kuin jostain 1800-luvun taitteesta, vaikka eletään 2010-lukua. Ilmeisesti tämä työttömyys on luterilaisessa Suomessa se viimeinen saarreke, jonka hyväksyminen tulee viemään vielä vuosikymmeniä.

      Uusin tilasto tietää kertoa, että 25% nuorista ei usko koskaan työllistyvänsä ja 60% ei usko, että nykyisiä työtä on olemassa, kun he valmistuvat. Ongelma on, että sosiaali-, terveys- ja talouslautakunnat ovat täynnä juristeja, valtiotieteiden maistereita ja sosiomeja, jotka ovat iältään jossain 50-60 vuoden tienoilla ja kituuttaneet kampaviinereiden voimalla suojatyöpaikoissaan viimeiset 20-30 vuotta. Ehkä tilaisuus muutokselle avautuu, kun edelliset jarrut jäävät eläkkeelle?

      • tätälisää

        Juurikin näin.
        Täyttä asiaa.


    • It-guru

      Ihan sama ilmoittaako te-toimistolle, että on hakenut 4 tai 100 työpaikkaa. Kukaan ei näitä todellakaan tarkista. Kuten ei nykyäänkään jos työosoituksen saa ja ilmoittaa sitä hakeneensa. Tuo on täysin automatisoitua... Luuleeko joku oikeasti, että te-virkailijat soittavat tuhansiin työpaikkoihin joka päivä kysyäkseen onko henkilö a,b,c,d,e,f,g... hakenut tätä työpaikkaa. Hahhah.

      • EiSielläOleKetään

        Virkailijat makailevat kotonaan tai missä ovatkin ja nostavat täyttä palkkaa. TE-toimistot ovat aina lähes tyhjiä ja ulko-ovet ovat aina lukossa. Huoltomiehenä joudun niissä käymään, eikä siellä kukaan töissä ole. Joskus joku soittelee omia asioitaan jossakin huoneessa.


      • Huhhuh65

        Paikkakunnallani ei ole enää edes TE-toimistoa.


    • ManWithNoName

      "Uudistus vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Sattumanvaraisesti lähetettävät työpaikan hakuosoitukset jäisivät historiaan, eikä tarttis enää pelätä, että yllättäen joutuu karenssiin tai työvelvoitteeseen saapumattoman kirjeen takia. "

      Joo mutta aktiivimalli 2:ssa karenssien mahdollisuudet kasvavat entiseen nähden huomattavasti. Mallissahan on haettava 4:ää työpaikkaa kuukaudessa ja jokaista hakua saattaa virkailja tarkkailla, että täyttääkö työnhakija työantajan asettamat määreet. Ja jos eivät täyty, napsahtaa karenssi. Eli nyt jokaisen on kaivettava 4 karenssinsaantimahdollisuutta esiin ihan itse per kk, kun ennen oli vaan se yksi työhönosoitus karenssinmahdollisuutena.

      Tässä mallissa annetaan työttömälle dynamiittipötkö ja sytytyslanka käteen sekä tulitikutkit annetaan. On vaan ajan kysymys milloinka te-virkailija näkee vippaskonstia työnhaussa ja antaa karenssin. Jos haet esimerkiksi kokin työpaikkaa jossa on 5 vuoden työkokemus vaatimuksena, niin 4 vuoden työkokemuksella haku johtaa karenssiin jos te-täti havaitsee alimittaisen työkokemuksen.

      • HöpönLöpön__

        Höpön löpön. Jos haet 400 kokin paikkaan töihin, jossa on vaatimuksena pelkkä ammattitutkinto ja tai jonkin verran työkokemusta ja yhteenkään työpaikkaan ei tule edes haastattelukutsua saati edes palkata, koska kaverit, sukulaiset, puolueen jäsenkorttilaiset ja uskonveljet ja muut hyvä veli-kerholaiset menevät edellesi, usein jopa ilman minkäänlaista pätevyyttä, niin vika ei ole sinussa.


      • ManWithNoName
        HöpönLöpön__ kirjoitti:

        Höpön löpön. Jos haet 400 kokin paikkaan töihin, jossa on vaatimuksena pelkkä ammattitutkinto ja tai jonkin verran työkokemusta ja yhteenkään työpaikkaan ei tule edes haastattelukutsua saati edes palkata, koska kaverit, sukulaiset, puolueen jäsenkorttilaiset ja uskonveljet ja muut hyvä veli-kerholaiset menevät edellesi, usein jopa ilman minkäänlaista pätevyyttä, niin vika ei ole sinussa.

        Kysymys olikin siitä, että karenssi napsahtaa jos työnhakija hakee sellaista työtä jonka määreitä hän täytä.


      • ÄläViitti__
        ManWithNoName kirjoitti:

        Kysymys olikin siitä, että karenssi napsahtaa jos työnhakija hakee sellaista työtä jonka määreitä hän täytä.

        Ei voi napsahtaa jos haet 400 työpaikkaan, jonka vaatimukset täytät.


      • työttömyysuhanalainen

        Ei kai te-täti/setä ole niin pöhkö ettei hyväksyisi esimerkiksi tuota 4v kokemuksella tehtyä hakemusta kun vaatimuksena on 5v. Oikeasti vaatimukset on suuntaa antavia ja niistä voidaan joustaa. Kyllä mäkin haen töitä joiden työpaikkailmoituksen vaatimuksia en ihan täysin täytä. Tavoitehan kuitenkin on saada se työ eikä miellyttää jotain random tätejä ja setiä.


      • te-pöhköys

        "Ei kai te-täti/setä ole niin pöhkö"

        Ei ole ei, vaan vielä pöhkömpi


      • KaveriEnsin
        HöpönLöpön__ kirjoitti:

        Höpön löpön. Jos haet 400 kokin paikkaan töihin, jossa on vaatimuksena pelkkä ammattitutkinto ja tai jonkin verran työkokemusta ja yhteenkään työpaikkaan ei tule edes haastattelukutsua saati edes palkata, koska kaverit, sukulaiset, puolueen jäsenkorttilaiset ja uskonveljet ja muut hyvä veli-kerholaiset menevät edellesi, usein jopa ilman minkäänlaista pätevyyttä, niin vika ei ole sinussa.

        Lain mukaan ainakin isommissa firmoissa työpaikka täytyy laittaa julkiseen hakuun ainakin 2 viikoksi ennen kuin paikkaan voi palkata kaverin tai sukulaisen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe